abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_111055226
maar smaakte er niet minder om durf ik te wedden
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 20:40:41 #202
91830 MaximusTG
pi_111055650
Wel mooi gerezen in de oven zie ik. Als je deeg teveel terugveert, laat het dan gewoon even liggen, tot het "ontspannen is". Had je het deeg kort van te voren in twee ballen verdeeld?
  woensdag 2 mei 2012 @ 21:00:57 #203
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111056855
Ze smaakten inderdaad prima.

Ze rezen inderdaad mooi, had een paar mooie bellen. Ok dat zal ik de volgende keer proberen.

Nee gisteravond al.
pi_111102060
-O-

Eerste pizza wilde niet van de schieter af. Tweede te lang in de oven laten staan (was nog wel te eten, maar wel wat donker). En dochterlief vond ze 'vies' (welk kind vindt pizza nou vies :? )
pi_111181403
Afgelopen maandag een gloednieuwe Bestron Alfredo dld9070 voor een paar euro op de kop getikt. Heb de 2 gloeispiralen omgewisseld. Boven zit nu het 550 watt element. De thermostaat op een hogere afslagtemperatuur afgesteld en vanavond drie pizza's gebakken. Eéntje op de G3Ferrari en twee op de Bestron. Alle drie in 5 minuten gebakken waarbij die uit de Bestron er met een bruinere rand uitkwamen dan die uit de Ferrari. Deeg was uiteraard het recept van Maximus wat lekker gemakkelijk voor te bereiden en te handlen is. In ieder geval lekkere pizza's! Die Bestron valt me reuze mee na allerlei verhalen daarover gelezen te hebben.
pi_111181634
O ja, vergeten: bij de Bestron heb je een ovenhandschoen nodig heb ik gemerkt. De Ferrari heeft een knop bovenop het deksel.
  maandag 7 mei 2012 @ 08:29:23 #207
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_111237714
De Ferrari is hier in de aanbieding.
pi_111239954
Gisteren met een volkorendeegrecept van Peter Reinhart pizza gemaakt, en ik wil niet meer anders, NOM! :9

Het deeg was súper sterk en elastisch!


Belegd met oa. camembert, pepertjes, paprika en ham


Volgende keer mag hij íets langer in de oven (was even aftasten..) maar de bodem was prachtig dun!
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 7 mei 2012 @ 10:44:54 #209
91830 MaximusTG
pi_111240275
Mooi zeg, mooi deeg idd! Je kijkt er zo doorheen :).
  maandag 7 mei 2012 @ 11:10:42 #210
134716 Schotse_Hooglander
Koeien, bedaard in de wei
pi_111240969
Ik sta nu op het punt een oventje aan te schaffen. Wat zal de beste koop zijn nu de ferrari voor 85 wordt aangeboden?
Het deeg is al gekocht bij de Xenos, dus hopelijk morgen de eerste pizza's!
En dat allemaal volledig belangeloos, zonder er iets voor terug te vragen....
pi_111241136
Deeg bij de Xenos?
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 7 mei 2012 @ 11:16:00 #212
91830 MaximusTG
pi_111241143
Deeg gekocht bij de Xenos? Beste koop, tja, moeilijk, die ferrari bij Alternate is wel mooi natuurlijk. Tis maar net wat er bij je in de buurt verkrijgbaar is. Uiteindelijk kan je het beste natuurlijk in een echte houtoven bakken ;).
  maandag 7 mei 2012 @ 11:18:27 #213
134716 Schotse_Hooglander
Koeien, bedaard in de wei
pi_111241213
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 11:15 schreef motorbloempje het volgende:
Deeg bij de Xenos?
Ik bedoelde ingrediënten voor het deeg, mag nog wel zelf kneden!
En de Ferrari is besteld!
En dat allemaal volledig belangeloos, zonder er iets voor terug te vragen....
pi_111241257
Mijn eerste tip: pleur dat Xenosdeeg weg, haal desnoods gewoon normaal witbloem en ga zelf aan de slag met gist, honing, etc. De verhoudingen in die kant en klare pakjes... :N
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 7 mei 2012 @ 13:15:55 #215
91830 MaximusTG
pi_111245076
Hier is dat volkorenpizza recept voor de liefhebber. Beetje gekke PDF, omgezet uit Epub.

http://dl.dropbox.com/u/1974016/PRWWpizza.pdf
pi_111245601
Ik had trouwens de helft van dat recept gemaakt voor 2 pizza's :)
Ja doei.
pi_111283188
Arrghhhh...hoe is het mogelijk..

De eerste dag dat ik de Ferrari binnen had heb ik van deeg wat ik nog had staat (patent deeg) een deeg gemaakt. Niet op de goede manier want ik was natuurlijk veels te ongeduldig en had geen tijd meer om goed te laten rijzen (uur of zo)

Het resultaat viel alles behalve tegen en ik kreeg een mooie pizza met een krokante korst met mooie luchtbellen erin NETTTT als bij "Mario" ;)

De keren erna ging het alles behalve beter zelfs met het gebruik van de Typo 00 (en later ook nog een keer de patentbloem). De korsten gingen niet meer "bubbelen" en beide keren ging het deeg tijdens het bakken krom staan waardoor er geen contact meer was (behalve midden) met de steen.

Ik moet hier echt een domme fout gemaakt hebben maar heb echt geen idee wat..
jullie ideeën?
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 11:53:50 #218
91830 MaximusTG
pi_111283495
Als je hulp wil moet je wat duidelijker zeggen welke receptuur je gevolgd hebt.. Inclusief kneedtijden/rijstijden etc.
pi_111287172
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 11:53 schreef MaximusTG het volgende:
Als je hulp wil moet je wat duidelijker zeggen welke receptuur je gevolgd hebt.. Inclusief kneedtijden/rijstijden etc.
Wat zeg je dat vriendelijk :-) maar begrijp het hoor ..

Zowel Typo 00 als patent bloem, instant gist 7 gr. Ruim een kwartier als een malle gekneed en het werd een super mooie gladde heel klein beetje plakkende bol. Half uur laten rusten/rijzen buiten de koelkast en 3 uur nog in de koelkast. Weer even laten rusten en vervolgens op een 350 graden (dat blijft een gok) ferrari pizzaoven gebakken.

Beide keren ging het deeg dus krullen en juist dat snap ik niet. Is de bodem te dik, te dun, oven te heet etc
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 13:50:29 #220
91830 MaximusTG
pi_111287481
Dat was helemaal niet onvriendelijk bedoeld hoor, het is gewoon zo.. Ik heb nu eenmaal geen kristallen bol om in te zien wat er bij jou misgaat.
Nu heb je nog steeds niet gepost hoeveel water en hoeveel bloem je bv hebt gebruikt. Het kunnen dus meerdere dingen zijn.
Je kan sowieso beter geen patentbloem gebruiken, dat is voor gebak e.d. en bevat te weinig gluten. Verder heb je het deeg erg kort laten rijzen. En als je het niet laat rijzen onstaan er geen luchtbellen in je deeg. Als laatste zou het zo kunnen zijn dat je dreeg te weinig water bevat. Daardoor is je deeg minder soepel en kan het minder uitzetten. Je pizza wordt dan harder/compacter.
Probeer anders eens het recept 2 in mijn PDF. Die is vrij makkelijk, kan bijna niet misgaan. Wel goede bloem gebruiken! Raad je aan om de Frans Krokant bloem van Soezie te gebruiken (Welkoop). Je Tipo 00 bloem kan ook, maar let dan op dat het niet te nat wordt. Tipo 00 neemt minder water op.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 14:07:04 #221
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111288120
Wellicht niet zelfgemaakt maar wel interessant: De Lidl heeft nu flammkuchen in de aanbieding.
pi_111293516
Dat recept van MTG gebruik ik nu al een tijdje met 00 meel (le 5 Stagioni). Met 60% is het wat te droog en met 68% vond ik het wat te nat. Ik werk nu steeds met 65% en dat werkt tot volke tevredenheid. Alles wordt wel steeds afgewogen zodat het resultaat min of meer consistent is.
pi_111303157
Wie heeft nog tips voor een vegetarische pizzatopping zonder kaas?
pi_111328867
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 13:50 schreef MaximusTG het volgende:
Dat was helemaal niet onvriendelijk bedoeld hoor, het is gewoon zo.. Ik heb nu eenmaal geen kristallen bol om in te zien wat er bij jou misgaat.
Nu heb je nog steeds niet gepost hoeveel water en hoeveel bloem je bv hebt gebruikt. Het kunnen dus meerdere dingen zijn.
Je kan sowieso beter geen patentbloem gebruiken, dat is voor gebak e.d. en bevat te weinig gluten. Verder heb je het deeg erg kort laten rijzen. En als je het niet laat rijzen onstaan er geen luchtbellen in je deeg. Als laatste zou het zo kunnen zijn dat je dreeg te weinig water bevat. Daardoor is je deeg minder soepel en kan het minder uitzetten. Je pizza wordt dan harder/compacter.
Probeer anders eens het recept 2 in mijn PDF. Die is vrij makkelijk, kan bijna niet misgaan. Wel goede bloem gebruiken! Raad je aan om de Frans Krokant bloem van Soezie te gebruiken (Welkoop). Je Tipo 00 bloem kan ook, maar let dan op dat het niet te nat wordt. Tipo 00 neemt minder water op.
ahh de gevaren van het internet/email elkaar verkeerd begrijpen.

Ik ga het eens iets minder op mijn gevoel doen (ik experimenteer altijd tot het deeg " goed" voelt) en iets meer met het recept..

thanks
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 12:32:48 #225
91830 MaximusTG
pi_111329609
Dat lijkt me een goed uitgangspunt ja. Het is namelijk best lastig om te voelen of een deeg goed is of niet. Kneed je het deeg met de hand, of met een mixer?

@LieLie; is de geen kaas vanwege een melkallergie? Zo nee, dan natuurlijk de creme fraiche/kwark (oke, dat is technisch gezien ook kaas) met veel ui, champignons.

En anders een echt smaakvolle tomatensaus, Marinara. Basilicum, champignons, paprika, veel ui. Artisjokken?
pi_111334886
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 12:32 schreef MaximusTG het volgende:
Dat lijkt me een goed uitgangspunt ja. Het is namelijk best lastig om te voelen of een deeg goed is of niet. Kneed je het deeg met de hand, of met een mixer?

@LieLie; is de geen kaas vanwege een melkallergie? Zo nee, dan natuurlijk de creme fraiche/kwark (oke, dat is technisch gezien ook kaas) met veel ui, champignons.

En anders een echt smaakvolle tomatensaus, Marinara. Basilicum, champignons, paprika, veel ui. Artisjokken?
Nee, vanwege geen kaas lusten ;-)
Menu omgegooid, paddestoelenrisotto wordt het ;-)
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 15:01:30 #227
91830 MaximusTG
pi_111335733
Paddestoelenrisotto zonder parmezaan neem ik aan dan :P? Lust je geen enkele kaas? Want er is zo'n breed smaakaanbod in kazen.
pi_111347644
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:01 schreef MaximusTG het volgende:
Paddestoelenrisotto zonder parmezaan neem ik aan dan :P? Lust je geen enkele kaas? Want er is zo'n breed smaakaanbod in kazen.
Ik lust heel graag kaas! Alleen een van de gasten van vrijdag niet ;-)

En de parmezaan mag iedereen er aan tafel op doen ;)
pi_111386170
Pizza van vandaag. :9



pi_111386655
:9~ buiten gebakken, buiten opgegeten of alleen buiten gefotografeerd? :) (of heb je tegels en een regenpijp in de woonkamer?)
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 18:32:31 #231
91830 MaximusTG
pi_111386766
Ziet er goed uit zeg! Pesto + champignons, of nog meer?
Even los van de pizza, hoe zit dat op de tweede foto, ziet er zo gek uit onder de pizzastukken? Is dat geen hele plank of zo? Lijkt wel een gat te zitten:P.
pi_111386901
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 18:28 schreef vriendelijkevriend het volgende:
:9~ buiten gebakken, buiten opgegeten of alleen buiten gefotografeerd? :) (of heb je tegels en een regenpijp in de woonkamer?)
Vanwege het licht, in de tuin net bij de deur gefotografeerd.. Verder gewoon thuis afgebakken. :P
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 18:32 schreef MaximusTG het volgende:
Ziet er goed uit zeg! Pesto + champignons, of nog meer?
Even los van de pizza, hoe zit dat op de tweede foto, ziet er zo gek uit onder de pizzastukken? Is dat geen hele plank of zo? Lijkt wel een gat te zitten:P.
Pesto, champignons, geraspte jonge kaas & mozarella.

En ehm.. ja, er zit een gat in de plank. :') :@
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 18:39:00 #233
91830 MaximusTG
pi_111386988
Whaha :D. Dan zag ik het toch goed ;).

Maar lekker hoor, smaakte vast goed.
pi_111387050
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 18:39 schreef MaximusTG het volgende:
Whaha :D. Dan zag ik het toch goed ;).

Maar lekker hoor, smaakte vast goed.
Dat zeker. :Y
pi_111430086
Gisteren de G3 Ferrari binnen gekregen. Gelijk van die metalen halve plankje besteld (de houten zaten er ook bij) en vandaag de eerste pizza gemaakt. Ik had het deeg uitgerold op de plankjes en dat was denk ik niet zo'n goed idee. Het plakte namelijk vast aan de plankjes (had er wel bloem tussen gedaan). Wat resulteerde in een gedrocht van een pizza. Maar gelukkig morgen op herhaling. Hoe doen jullie dit?

Denk dat ik morgen het deeg eerst vorm/uitrol met voldoende bloem eronder op het aanrecht en vervolgens de plankjes eronder schuif. Ondanks dat door het frommelen de pizza veel te dik werd en meer een Amerikaanse bodem had dan een Italiaanse was al wel te merken dat de bodem lekker krokant was i.t.t. mijn vorige pizza's uit de normale oven. Als het resultaat enigszins ok is, zal ik wel een foto posten. Het viel me ook op dat er heel veel stoom uit kwam toen ik hem na 5 minuten open deed. Morgen op de helft ook maar even stoom laten ontsnappen denk ik.
pi_111430336
Na dit topic te hebben gelezen heb ik een steen gekocht als pizzasteen, Een blauwe hardsteen. Vorig weekend het eerst pizza gemaakt, was heerlijk, goede bodem!
pi_111430744
Niet dit topic bekijken als je honger }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111444924
Leuk topic! Zelf bij Alternate ook de G3 gekocht en vandaag binnen gehad. Nog geen type 00 deeg gevonden, maar zo te zien aan het recept in de startpost heb je dat ook niet nodig.
Ik heb wel al wat semola di grano duro gekocht. Eerste poging was het deeg niet goed gerezen. Even wat meer geduld hebben dan een half uurtje :)
pi_111445019
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 18:43 schreef P1uu33R het volgende:
Gisteren de G3 Ferrari binnen gekregen. Gelijk van die metalen halve plankje besteld (de houten zaten er ook bij) en vandaag de eerste pizza gemaakt. Ik had het deeg uitgerold op de plankjes en dat was denk ik niet zo'n goed idee. Het plakte namelijk vast aan de plankjes (had er wel bloem tussen gedaan). Wat resulteerde in een gedrocht van een pizza. Maar gelukkig morgen op herhaling. Hoe doen jullie dit?

Denk dat ik morgen het deeg eerst vorm/uitrol met voldoende bloem eronder op het aanrecht en vervolgens de plankjes eronder schuif. Ondanks dat door het frommelen de pizza veel te dik werd en meer een Amerikaanse bodem had dan een Italiaanse was al wel te merken dat de bodem lekker krokant was i.t.t. mijn vorige pizza's uit de normale oven. Als het resultaat enigszins ok is, zal ik wel een foto posten. Het viel me ook op dat er heel veel stoom uit kwam toen ik hem na 5 minuten open deed. Morgen op de helft ook maar even stoom laten ontsnappen denk ik.
Ik vorm het gewoon met mijn handen. Als het groot genoeg is leg ik het op het plankje en dan kan ik nog wat schuiven tot ie goed is. Nooit problemen mee!
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:12:07 #240
374892 bobbee
Bob's House
pi_111446499
Hallo!
ik heb sinds een paar dagen ook een pizza ovetnje van Bestron. Dan wel de DL9016 die tot 450 graden gaat en met het ronde elemant in de deksel. Iemand had hem nog nieuw staan op zolder en daar heb ik hem van kunnen kopen.
Wat een top apparaatje zeg! Ik bak nu zo'n 10 jaar als hobby brood e.d. en dus vanaf nu ook pizza!
Hier nog wat foto's van wat het is geworden....

Ik ga weer even verder met het forum doorlezen. Misschien tot later.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:22:41 #241
374892 bobbee
Bob's House
pi_111446904
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 23:37 schreef Basic_ het volgende:
Leuk topic! Zelf bij Alternate ook de G3 gekocht en vandaag binnen gehad. Nog geen type 00 deeg gevonden, maar zo te zien aan het recept in de startpost heb je dat ook niet nodig.
Ik heb wel al wat semola di grano duro gekocht. Eerste poging was het deeg niet goed gerezen. Even wat meer geduld hebben dan een half uurtje :)
Als je een sligro bij je in de buurt hebt....die hebben typo 00 zowel biologisch als normaal.
De normale is 1,35 per kg en de bio 1,50 per kg. Ex btw.

Succes!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:52:11 #242
296894 Xblister
Simply the best..
pi_111447989
Hallo,

Wat is een goede pizza steen voor de oven, en waar kan ik hem kopen
Roll with the fastest
I'm the baddest who rolls with the madness
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:57:15 #243
374892 bobbee
Bob's House
pi_111448157
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 00:52 schreef Xblister het volgende:
Hallo,

Wat is een goede pizza steen voor de oven, en waar kan ik hem kopen
http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 12 mei 2012 @ 01:06:34 #244
296894 Xblister
Simply the best..
pi_111448442
Roll with the fastest
I'm the baddest who rolls with the madness
pi_111452650
Ik ga vandaag nog even langs de sligro, maar is het nou verstandig om type 00 te halen in combinatie met een G3 oven, of - zoals MaximusTG stelt - goede bloem voor witbrood met veel gluten?

Als het gluten moet zijn, hoe herken je dan "goed" bloem?

Thanks :)

En bobbee, thanks voor de sligro tip.
Ik was gister best veel geld kwijt voor Semola di grano duro van De Cecco bij de Jumbo.. 3 euro per 500 gram of zo.


O ja, nog een brandende vraag:

Hoe maken jullie de pizzasteen schoon? Vieze plekken maken me niet uit, maar zwarte plekken lijken me beter om te verwijderen? Ik las iets over een borstel, maar wat voor een borstel? Steviger dan een afwasborstel, maar wel hetzelfde materiaal of zo?

En is het dan beter om toch gewoon bakpapier tussen de steen en de pizza te leggen?
  zaterdag 12 mei 2012 @ 13:11:57 #246
374892 bobbee
Bob's House
pi_111456662
hoi,
ik zou geen bakpapier gebruiken aangezien je het effect van de steen weghaalt. Vocht opnemen uit de bodem en verdampen etc...
Ik heb bij de action een smalle houten behangborstel gehaald. (action = goedkooop :) ) Daarmee borstel ik de steen schoon en dat werkt. Hoe je echt goed schoon maakt weet ik ook niet. Schuren en ik las iets over strak onder de grill plaatsen ofzo...ben er ook wel benieuwd naar want dat begreep ik niet helemaal....
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_111458999
Nog een vraag over deeg. Ik maak het deeg volgens het recept van het OT. Dan maak ik een keurig bolletje die ik in de koelkast plaats. Op filmpjes zie ik dat die er ook zo uitkomen maar bij is de hele
schaal gevuld met deeg. Heb dus geen mooi bolletje meer. Is dat bij jullie ook zo? Een mooi bolletje is natuurlijk wel makkelijker te vormen dan een gewoon een partij deeg :-)
pi_111459961
Door de pizza foto's hier heb ik besloten om vandaag weer pizza te maken.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 14:40 schreef P1uu33R het volgende:
Nog een vraag over deeg. Ik maak het deeg volgens het recept van het OT. Dan maak ik een keurig bolletje die ik in de koelkast plaats. Op filmpjes zie ik dat die er ook zo uitkomen maar bij is de hele
schaal gevuld met deeg. Heb dus geen mooi bolletje meer. Is dat bij jullie ook zo? Een mooi bolletje is natuurlijk wel makkelijker te vormen dan een gewoon een partij deeg :-)
Jep, dat komt omdat ons deeg veel vochtiger is denk ik. Ik moet de bolletjes altijd opnieuw vormen.
pi_111460864
Ben weer pizza aan het maken. Heb nu na het uit de koelkast halen eerst een bal gemaakt en op het aanraakt met veel bloem met de hand gevormd ging best goed. En het plakt nu niet. Straks als de oven heet is. Dan leg ik het deeg op de plankjes, beleg erop en op de steen.

Heel benieuwd!
  † In Memoriam † zondag 13 mei 2012 @ 00:00:22 #250
91830 MaximusTG
pi_111477830
Paar opmerkingen nav wat vragen hier:

Tipo 00 bloem? - Je kan het proberen, maar naar mijn ervaring krijg je met goede witte bloem ook in G3 achtige oventjes een beter resultaat. Je haalt namelijk nog steeds niet écht die houtoventemperaturen. Waar je dan op moet letten? Dat is een goede vraag, in NL staat er nl. bijna niks op de verpakking vermeldt. Zal me er eens in verdiepen.

Wat betreft bakjes/bolletjes deeg die uitzakken: Als je je deeg na koelkastverblijf weer opnieuw balt, doe dit dan wel ruim voor je ze gaat vormen, anders zijn ze veel te elastisch. Je wil namelijk niet zo zeer dat je deeg elastisch is, maar dat het juist uitrekt en zo blijft.
Makkelijker is het om bakjes te gebruiken waar je bal deeg precies inpast. Die zakt dan nog steeds uit tot een schijf, maar dat geeft dan helemaal niet. Als je toch ballen maakt na de koelkast kan je trouwens net zo goed het deeg in zn geheel in de koelkast zetten.

Zo doe ik het:

pi_111485719
De pizza van gisteren ging al stukken beter. Wel rookte m'n oventje als een malle door alle meuk die er bij het mislukken van de eerste pizza op de steen terecht was gekomen. Het vormen ging prima en ook het op de steen krijgen van de pizza was geen enkel probleem. De korst was aan de onderkant prima. Alleen de boven kant was nog zo bruin als ik zou willen (na vijf minuten op stand 2 1/5).

Nu had ik als beleg, tomaten saus, mozzarella en salami (gewoon Euroshopper gesneden salami). En mijn idee is dat er teveel vet uit de salami komt. Waardoor het te nat blijft. Welke salami is beter geschikt? Maak ook weleens een met sardines en die waren in de normale oven al minder nat. Zal die ook eens proberen in de G3 Ferrari.
pi_111486243
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 10:02 schreef Basic_ het volgende:
Ik ga vandaag nog even langs de sligro, maar is het nou verstandig om type 00 te halen in combinatie met een G3 oven, of - zoals MaximusTG stelt - goede bloem voor witbrood met veel gluten?

Als het gluten moet zijn, hoe herken je dan "goed" bloem?

Thanks :)

En bobbee, thanks voor de sligro tip.
Ik was gister best veel geld kwijt voor Semola di grano duro van De Cecco bij de Jumbo.. 3 euro per 500 gram of zo.


O ja, nog een brandende vraag:

Hoe maken jullie de pizzasteen schoon? Vieze plekken maken me niet uit, maar zwarte plekken lijken me beter om te verwijderen? Ik las iets over een borstel, maar wat voor een borstel? Steviger dan een afwasborstel, maar wel hetzelfde materiaal of zo?

En is het dan beter om toch gewoon bakpapier tussen de steen en de pizza te leggen?
Ik gebruik tipo 00 met een ferrari, gaat ook prima hoor.

En doe maar geen bakpapier! Ik denk dat het in de fik vliegt :D
De zwarte vlekken maken ook niks uit hoor. Ik schraap eigenlijk alleen met een houten spatel eventuele restjes eraf. Je schijnt hem ook een half uur buiten op de hoogste stand te kunnen zetten.
pi_111486284
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2012 11:28 schreef P1uu33R het volgende:
De pizza van gisteren ging al stukken beter. Wel rookte m'n oventje als een malle door alle meuk die er bij het mislukken van de eerste pizza op de steen terecht was gekomen. Het vormen ging prima en ook het op de steen krijgen van de pizza was geen enkel probleem. De korst was aan de onderkant prima. Alleen de boven kant was nog zo bruin als ik zou willen (na vijf minuten op stand 2 1/5).

Nu had ik als beleg, tomaten saus, mozzarella en salami (gewoon Euroshopper gesneden salami). En mijn idee is dat er teveel vet uit de salami komt. Waardoor het te nat blijft. Welke salami is beter geschikt? Maak ook weleens een met sardines en die waren in de normale oven al minder nat. Zal die ook eens proberen in de G3 Ferrari.
Ik denk dat het vooral van de mozzarella komt. Die droog ik altijd eerst helemaal, tot rubberig.
  † In Memoriam † zondag 13 mei 2012 @ 11:57:15 #254
91830 MaximusTG
pi_111486364
Dat ja. Je kan ook van die geraspte mozzarella gebruiken, die is al een stuk droger. Schoonmaken van de steen in mn Bestron gaat op max met ventilator aan. Dan brandt alles er af..
Steen voor in de gewone oven gaat dat niet bij. Zitten dan ook veel vlekken op. Maar als daar echt iets bovenop de steen zit dan zet ik em een tijdje onder de grill, veeg het eraf en dan is het wel goed.
  zondag 13 mei 2012 @ 13:28:46 #255
374892 bobbee
Bob's House
pi_111488893
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2012 11:28 schreef P1uu33R het volgende:
Nu had ik als beleg, tomaten saus, mozzarella en salami (gewoon Euroshopper gesneden salami). En mijn idee is dat er teveel vet uit de salami komt. Waardoor het te nat blijft. Welke salami is beter geschikt? Maak ook weleens een met sardines en die waren in de normale oven al minder nat. Zal die ook eens proberen in de G3 Ferrari.
Ik heb dus de bestron 9016 en gewoon mozarella en gewone kaas er bij erop. niks drogen ofzo.
Ik warm mijn over op op stand 1 á 2,en als hij warm is pizza erin, deksel dicht en op stand 3. Dan 4 á 5 minuten bakken, keertje draaien en dat gaat prima. Gister ook nog even zuurdesem deeg gemaakt voor de pizza met typo 00 omdat ik vandaag toch brood ging maken en dat was ook lekker hoor. Iets ander "bite" en smaak en zeker het proberen waard!

Succes ermee!

En nog een tip. Bij de Wibra verkopen ze nu 4 ronde bakjes met een grijze deksel voor 1,49. Precies de goede maat voor deegbolletjes van 200 a 250 gram.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † zondag 13 mei 2012 @ 13:49:07 #256
91830 MaximusTG
pi_111489683
Maar als ik jouw foto's bekijk dan zijn de bodems van je pizza wel vrij dik. Dat scheelt ook qua impact van losgekomen vocht. Je moet voor de gein eens een bolletje mozzarella in stukjes snijden/scheuren en dan in een pannetje langzaam verwarmen. Echt veel water komt er dan uit!
  zondag 13 mei 2012 @ 13:59:49 #257
374892 bobbee
Bob's House
pi_111490039
Ok,misschien is dat dan waarom ze niet doorlekken bij mij. Ze zijn nu 0,3 á 0,5 cm en de rand is 1 cm.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_111492350
Dat uitlekken van Mozzarella doe ik ook altijd trouw. Maar in combinatie met de Salami lijkt het wel te vochtig te worden (ook in de gewone oven). Bij de pizza met sardines heb ik er geen/minder last van. En daar zit ook gewoon Mozzarella op. Ik ga volgend weekend weer pizza maken. En dan doe ik denk ik Hawaii, eens kijken. Is ook gewoon nog een beetje experimenteren..... wat erg :)
  † In Memoriam † zondag 13 mei 2012 @ 15:09:07 #259
91830 MaximusTG
pi_111492604
Neeeeeee!!! Geen ananaaaaaas!!!
pi_111492730
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2012 15:09 schreef MaximusTG het volgende:
Neeeeeee!!! Geen ananaaaaaas!!!
:D
pi_111492910
Het bakken van de pizza's gaat al lekker in de G3 ferrari. Kleine pizza's dan, bij grote pizza's zijn de randen niet bruin. Het lijkt wel of het warmte element aan de bovenkant niet groot genoeg is.

In dit forum las ik de tip om na het voorverwarmen van de oven op stand 2 1/2, de klep een paar minuten open te laten staan zodat de thermostaat weer bij gaat warmen en het warmte-element aan de bovenkant weer aan staat. Dan worden de pizza's mooi bruin. Als het warmte-element aan de bovenkant niet aangaat zijn ze pizza's niet zo.

Tevens bespeurde ik na twee keer gebruik al een scheur in de steen :( Lekkere kwaliteit dan... Of ik heb gewoon pech.

Ik heb Maximus zijn deeg-recept gebruikt.De eerste pizza's waren van een deeg dat niet zo lang had gerezen, de tweede iets beter en de derde lichting heb ik een nacht in de koelkast laten staan. Dat laatste deeg was lekker luchtig en het beste resultaat werd ermee bereikt. Toen ik de deegroller erbij pakte werd het inderdaad een hele dunne krokante pizza (zoals Maximus al beschrijft in zn recept). Met de handen uitrekken werkt beter. Ik probeer nog wel wat foto's te plaatsen
pi_111495302
Die tip stond bij mij ook in de beschrijving. Nu heb ik dat de eerste keer wel gecheckt en de tweede keer niet :) Het zou het wel verklaren.

Maar geen Ananas omdat het te vochtig is? Of vind je het niet lekker? :)
  † In Memoriam † zondag 13 mei 2012 @ 18:58:25 #263
91830 MaximusTG
pi_111501363
Ik vind ananas wel lekker hoor. Maar op een pizza is het heiligschennis :+. Sowieso de hele "Hawaii" toevoeging op sommige gerechten. En dat iedereen denkt dat daar dan meteen ananas bijhoort :p. Maar als je het lekker vindt hou ik je niet tegen hoor;).
pi_111501865
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2012 15:09 schreef MaximusTG het volgende:
Neeeeeee!!! Geen ananaaaaaas!!!
Ja doei.
  zondag 13 mei 2012 @ 20:02:46 #265
255490 _Loki
Jahoi.
pi_111504314
Stiekem vind ik ananas op een pizza heel lekker. Maar de naam Hawaii slaat nergens op.
  zondag 13 mei 2012 @ 20:27:33 #266
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111505657
Ik eet soms wel eens een pizza met ananas, banaan en perzik :P
  zondag 13 mei 2012 @ 22:47:29 #267
374892 bobbee
Bob's House
pi_111515120
Haha....leuk he, we kunnen gewoon zelf bepalen wa we erop doen.....

Sorry hoor, maar deze kwam meteen in me op: _O-
http://humortv.vara.nl/ca.340916.hawaii.html
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  maandag 14 mei 2012 @ 07:22:03 #268
374892 bobbee
Bob's House
pi_111522185
Kent iemand hier de inventum pizza oventjes? Inventum Pizza Pronto...zelfde principe volgens mij....?

Duur is ie niet in ieder geval...
http://www.radiotvchristi(...)se.nl/N_art_680.html

[ Bericht 52% gewijzigd door bobbee op 14-05-2012 15:25:51 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † maandag 14 mei 2012 @ 10:29:48 #269
91830 MaximusTG
pi_111524971
Hmm, nee, nog nooit van gehoord. Ziet er idd als hetzelfde uit. Warmte-elementen en een steen om op te bakken. Of het was is, dat is de vraag ja, zou je gebruikerservaringen moeten vinden..
pi_111538404
Ik heb de smaak te pakken (letterlijk en figuurlijk) :)
Vanavond weer pizza.

Zit te denken aan kip. Maar dat kun je denk beter eventjes voorbakken in een pan? Of wordt dat gaar in die korte tijd in de G3? Ik denk het niet, maar wellicht hebben we hier experts
  † In Memoriam † maandag 14 mei 2012 @ 17:01:06 #271
91830 MaximusTG
pi_111538572
Nope, voorbakken! Zou je aanraden om (als je kipfilet neemt) die overdwars doormidden te snijden. Beetje kruiden met zout en peper. Bakken (roomboter, olie, wat je lekker vindt) in geheel op niet te hoog vuur, laat lekker en een krokant korstje ontstaan.. Af laten koelen en snijden in reepjes. Kan je ze zo op je pizza doen. Zo doe ik het iig altijd als ik BBQ chicken pizza maak.
pi_111539532
Deeg invriezen kan maar kan je ook de bodem maken, voorbakken en dan invriezen?
Zaterdag wil ik pizza maken voor een paar mensen maar kom denk ik anders in tijdnood.
pi_111539783
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2012 17:01 schreef MaximusTG het volgende:
Nope, voorbakken! Zou je aanraden om (als je kipfilet neemt) die overdwars doormidden te snijden. Beetje kruiden met zout en peper. Bakken (roomboter, olie, wat je lekker vindt) in geheel op niet te hoog vuur, laat lekker en een krokant korstje ontstaan.. Af laten koelen en snijden in reepjes. Kan je ze zo op je pizza doen. Zo doe ik het iig altijd als ik BBQ chicken pizza maak.
Dacht ik al, dus jij zegt gewoon in de pan bakken en op de pizza doen als die uit de oven komt. Ga ik doen.

En heeft iemand een site met traditionele pizza recepten op een rijtje? Bij elkaar passende ingredienten dus. Ik kom soms wat inspiratie tekort :)
  † In Memoriam † maandag 14 mei 2012 @ 17:31:48 #274
91830 MaximusTG
pi_111539842
@Sarabi

Ja, doe ik heel vaak :). Kan met of zonder beleg. Wel altijd met saus doen, ander rijst de pizza in het midden teveel in de oven. Bak em tot ie uitgerezen is in de oven, en net begint te bruinen. Hij moet al wel 'hard' zijn bij de rand, anders zakt ie in als je em eruit haalt.
Werkt perfect. Direct vanuit de diepvries de oven in op wat bakpapier. Temperatuur dan niet op max zetten natuurlijk. Graad of 180, zoiets.

@Basic_

Nee, ik zeg voorbakken in de pan (voor mij part laat je em heel iets roze in het midden) en meebeleggen. Dus mee de oven in.
Jij bedoelt combinaties van toppings/beleg? Traditionele combinaties zijn er niet zoveel hoor, dat zijn er echt maar een paar. Je kan beter de menu's van wat goede pizzeria's nakijken.
pi_111544503
Oh oke. Dat was mijn eerste insteek ook, voor de volgende pizza dan maar.
En inderdaad, ik zal wat menu's bekijken.
  woensdag 16 mei 2012 @ 01:33:17 #276
374892 bobbee
Bob's House
pi_111610867
quote:
6s.gif Op maandag 14 mei 2012 16:57 schreef Basic_ het volgende:
Ik heb de smaak te pakken (letterlijk en figuurlijk) :)
Vanavond weer pizza.

Zit te denken aan kip. Maar dat kun je denk beter eventjes voorbakken in een pan? Of wordt dat gaar in die korte tijd in de G3? Ik denk het niet, maar wellicht hebben we hier experts
Bij de lidl verkopen ze bakjes voorgegaarde kalkoen of kip. In kleine reepjes, die strooi je er zo overheen en smaakt echt heerlijk. Eventueel kun je die reepjes nog even bakken met wat kruiden en dan op je pizza maar je weet in ieder geval dat alles gaar is.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  woensdag 16 mei 2012 @ 02:34:24 #277
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_111611521
Kipfilet in de lengte doorsnijden, zodat je ongeveer 1cm dikke plakken hebt
( wel de adertjes en 'rotzooi' erafhalen, maar dat is persoonlijk )
Op de snijplank kruiden met peper, zout en evt paprika en knoflookpoeder en dan in de koekenpan bakken.
niet te hoog, middelvuur en in het geval van olie, niet teveel laten bewegen.
dan is het met 5 a 10 minuten wel gaar hoor.

dan even in een bbqsausje laten rusten

4 el water
3 el ketchup ( heinz smoked bbq is ook lekker als basis )
3 el bruine suiker
2 el azijn
1 el citroensap
2 el Worcestershire
1 tl zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl chili poeder

Daarna meebakken op de pizza ... smullen hoor
pi_111618014
Als je dan zoveel moeite doet om pizza zelf te maken en dan voorgegaarde kipfilet kopen... Nee, daar krijg je mij niet aan :)

Ik haal bij de Aldi of de Lidl vaak kipfilet van Landjonker. Een van de weinige kipfilets in de supermarkt waar nog smaak aan zit. Vind ik dan.

Overigens moet ik wel zeggen dat de Pasta-saus van Heinz erg lekker is. Daar kun je zelf bijna niet tegenop tenzij je zelf een saus dagen laat trekken.

Vanavond weer pizza :D
pi_111631511
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 11:30 schreef Basic_ het volgende:
Als je dan zoveel moeite doet om pizza zelf te maken en dan voorgegaarde kipfilet kopen... Nee, daar krijg je mij niet aan :)

Ik haal bij de Aldi of de Lidl vaak kipfilet van Landjonker. Een van de weinige kipfilets in de supermarkt waar nog smaak aan zit. Vind ik dan.

Overigens moet ik wel zeggen dat de Pasta-saus van Heinz erg lekker is. Daar kun je zelf bijna niet tegenop tenzij je zelf een saus dagen laat trekken.

Vanavond weer pizza :D
Begrijp ik het nou niet goed of zeg je dat je geen voorgegaarde kipfilet mag kopen maar wel heinz pastasaus op de pizza mag doen? :D
  woensdag 16 mei 2012 @ 19:51:52 #280
374892 bobbee
Bob's House
pi_111637784
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 11:30 schreef Basic_ het volgende:
Als je dan zoveel moeite doet om pizza zelf te maken en dan voorgegaarde kipfilet kopen... Nee, daar krijg je mij niet aan :)

Overigens moet ik wel zeggen dat de Pasta-saus van Heinz erg lekker is. Daar kun je zelf bijna niet tegenop tenzij je zelf een saus dagen laat trekken.

Vanavond weer pizza :D
Het is alleen voorgegaard....de kip is al geslacht net als de kipfilet. oO< ~O> ;)

[ Bericht 19% gewijzigd door bobbee op 16-05-2012 20:02:48 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  woensdag 16 mei 2012 @ 20:01:02 #281
374892 bobbee
Bob's House
pi_111638377


[ Bericht 100% gewijzigd door bobbee op 16-05-2012 20:01:31 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  woensdag 16 mei 2012 @ 20:13:54 #282
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_111639050
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 02:34 schreef Spartagek het volgende:
Kipfilet in de lengte doorsnijden, zodat je ongeveer 1cm dikke plakken hebt
( wel de adertjes en 'rotzooi' erafhalen, maar dat is persoonlijk )
Op de snijplank kruiden met peper, zout en evt paprika en knoflookpoeder en dan in de koekenpan bakken.
niet te hoog, middelvuur en in het geval van olie, niet teveel laten bewegen.
dan is het met 5 a 10 minuten wel gaar hoor.

dan even in een bbqsausje laten rusten

4 el water
3 el ketchup ( heinz smoked bbq is ook lekker als basis )
3 el bruine suiker
2 el azijn
1 el citroensap
2 el Worcestershire
1 tl zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl chili poeder

Daarna meebakken op de pizza ... smullen hoor
Owh jee, nu heb ik zin in zo'n pizza!
  † In Memoriam † woensdag 16 mei 2012 @ 20:20:34 #283
91830 MaximusTG
pi_111639385
Nou, wat let je! Maak je nu mooi deeg voor morgen!
  woensdag 16 mei 2012 @ 20:26:17 #284
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_111639638
T menu voor de rest van de week staat al vast máár voor zondag nog niet! Oehh, goed vooruitzicht, natuurlijk ook een mooie italiaanse als ik dan toch weer lekker aan de slag ga, een simpele met mozzarella tomaat en basilicum :9
  woensdag 16 mei 2012 @ 20:38:52 #285
374892 bobbee
Bob's House
pi_111640144
@MaximusTG:

een vraagje, hoe maak jij die steen van je bestron nou schoon. Want ik zag een paar posts terug een foto met een weer witte steen....?

THX!

PS: dat bbq sausje ga ik ook maar eens maken. Ziet er wel heel lekker uit!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † woensdag 16 mei 2012 @ 20:40:35 #286
91830 MaximusTG
pi_111640191
Gewoon op standje heeeeel heet. Tijdje laten staan, en hij brandt schoon. Is nog geen borstel in de buurt geweest :).
  woensdag 16 mei 2012 @ 21:36:44 #287
374892 bobbee
Bob's House
pi_111642634
Ok dan, ik zal hem dan wel ff buiten zetten of in de garage! :7
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_111646249
Voor hoeveel personen is dat recept voor deeg in spoiler 1?
'Expand my brain, learning juice!'
&lt;a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Last.fm&lt;/a&gt;
  † In Memoriam † woensdag 16 mei 2012 @ 23:01:54 #289
91830 MaximusTG
pi_111646397
2 goede eters. Staat toch ook dat het voor 2 bollen of 3 kleinere bolletjes deeg is.
pi_111646506
Ohja! Ik dacht al dat ik het de vorige keer er wel bij zag staan, dan heb ik er overheen gelezen. Morgen weer eens voor wat gasten koken. Pizza slaagt altijd :s)

Ook maar eens zo'n flesje worchestersaus kopen, hoor ik veel goede dingen over.
'Expand my brain, learning juice!'
&lt;a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Last.fm&lt;/a&gt;
pi_111646570
Ik lees hier oko wat over Heinz pastasaus. Scheelt best wat werk, is dat een beetje te eten? Voor pasta's vind ik al die potten maar niks, is dat voor pizza anders?
'Expand my brain, learning juice!'
&lt;a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Last.fm&lt;/a&gt;
pi_111646586
Wit wordt mijn steen nooit meer. Is ook van een poreus type. Wel doe ik hem wel eens op maximum heat. Dan verkolen alle eiwit- en vetresten. Schraap je er zo af met een bbq spatel. Inderdaad even oppassen met de rookontwikkeling. Je verbrand echt alles op de steen, is even een verbrandingsoven zonder schoorsteen.
  † In Memoriam † woensdag 16 mei 2012 @ 23:14:46 #293
91830 MaximusTG
pi_111647141
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 23:05 schreef crossover het volgende:
Ik lees hier oko wat over Heinz pastasaus. Scheelt best wat werk, is dat een beetje te eten? Voor pasta's vind ik al die potten maar niks, is dat voor pizza anders?
Dat is toch veel te zwaar als pizzasaus? Ik gebruik soms tomaten uit blik, die ik pureer. Beetje kruiden, that's it. Geen saus koken. Gewoon goede tomaten. Je kan ook een pakje gezeefde tomaten gebruiken en kruiden, of Tomato Frito gebruiken. In essentie hetzelfde.
pi_111647741
Komt nog bij dat door het koken van een tomatensaus hij vaak wat donkerder wordt. Dat wil je eigenlijk niet. Liefst een lentefrisse rode tomatensaus op je pizza. Doet het ook beter voor evt. foto. Ik faal daarin meestal ook keihard. En niet te droog, de pizzasaus. Dan verbrandt hij op de randen. Geeft een donker zoniet zwart effect.
pi_111655578
Dus helemaal niet koken? :o
'Expand my brain, learning juice!'
&lt;a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Last.fm&lt;/a&gt;
  † In Memoriam † donderdag 17 mei 2012 @ 09:29:36 #296
91830 MaximusTG
pi_111656180
Nope. De beste tomaten die je hier in de supermarkt kan krijgen zijn eigenlijk die uit blik. En die zijn al verhit. Als je verse tomaten gebruikt kan je wel een saus koken.
  donderdag 17 mei 2012 @ 10:28:08 #297
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111657125
+ die tomaten zijn meestal gewoon aan de plant gerijpt ipv in een pakhuis met ethyleengas.

Even wat pizzavideo op de vroege morgen :P

Brooklyn Pizza door George Motz
pi_111657449
Ja, daar speel ik nog wel vals. Een saus van gepureerde tomaat heeft voor mij echt niet genoeg pit.
  donderdag 17 mei 2012 @ 11:01:43 #299
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111657985
Dan gooi je er een blikje dubbelconcentraat doorheen.
pi_111665458
Er staan weer twee bakjes te rijzen in de koelkast voor morgen :D Ideaal die feestdagen!

Hier een budgettip voor de tomatensaus. Eerst gebruikte ik Tomato Frito en nu tomatenpuree:

Ik vind dat je er uiteindelijk weinig van proeft en van zo'n pakje houdt je altijd zoveel over waar door ik nu van Tomato Frito ben overgestapt naar een klein potje tomatenpuree, klein beetje olijfolie, klein beetje water, knoflook en italiaanse kruiden erdoor. Werkt net zo goed. ^O^
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')