Ik bedoelde ingrediënten voor het deeg, mag nog wel zelf kneden!quote:
Wat zeg je dat vriendelijk :-) maar begrijp het hoor ..quote:Op dinsdag 8 mei 2012 11:53 schreef MaximusTG het volgende:
Als je hulp wil moet je wat duidelijker zeggen welke receptuur je gevolgd hebt.. Inclusief kneedtijden/rijstijden etc.
ahh de gevaren van het internet/email elkaar verkeerd begrijpen.quote:Op dinsdag 8 mei 2012 13:50 schreef MaximusTG het volgende:
Dat was helemaal niet onvriendelijk bedoeld hoor, het is gewoon zo.. Ik heb nu eenmaal geen kristallen bol om in te zien wat er bij jou misgaat.
Nu heb je nog steeds niet gepost hoeveel water en hoeveel bloem je bv hebt gebruikt. Het kunnen dus meerdere dingen zijn.
Je kan sowieso beter geen patentbloem gebruiken, dat is voor gebak e.d. en bevat te weinig gluten. Verder heb je het deeg erg kort laten rijzen. En als je het niet laat rijzen onstaan er geen luchtbellen in je deeg. Als laatste zou het zo kunnen zijn dat je dreeg te weinig water bevat. Daardoor is je deeg minder soepel en kan het minder uitzetten. Je pizza wordt dan harder/compacter.
Probeer anders eens het recept 2 in mijn PDF. Die is vrij makkelijk, kan bijna niet misgaan. Wel goede bloem gebruiken! Raad je aan om de Frans Krokant bloem van Soezie te gebruiken (Welkoop). Je Tipo 00 bloem kan ook, maar let dan op dat het niet te nat wordt. Tipo 00 neemt minder water op.
Nee, vanwege geen kaas lusten ;-)quote:Op woensdag 9 mei 2012 12:32 schreef MaximusTG het volgende:
Dat lijkt me een goed uitgangspunt ja. Het is namelijk best lastig om te voelen of een deeg goed is of niet. Kneed je het deeg met de hand, of met een mixer?
@LieLie; is de geen kaas vanwege een melkallergie? Zo nee, dan natuurlijk de creme fraiche/kwark (oke, dat is technisch gezien ook kaas) met veel ui, champignons.
En anders een echt smaakvolle tomatensaus, Marinara. Basilicum, champignons, paprika, veel ui. Artisjokken?
Ik lust heel graag kaas! Alleen een van de gasten van vrijdag niet ;-)quote:Op woensdag 9 mei 2012 15:01 schreef MaximusTG het volgende:
Paddestoelenrisotto zonder parmezaan neem ik aan dan? Lust je geen enkele kaas? Want er is zo'n breed smaakaanbod in kazen.
Vanwege het licht, in de tuin net bij de deur gefotografeerd.. Verder gewoon thuis afgebakken.quote:Op donderdag 10 mei 2012 18:28 schreef vriendelijkevriend het volgende:
buiten gebakken, buiten opgegeten of alleen buiten gefotografeerd?
(of heb je tegels en een regenpijp in de woonkamer?)
Pesto, champignons, geraspte jonge kaas & mozarella.quote:Op donderdag 10 mei 2012 18:32 schreef MaximusTG het volgende:
Ziet er goed uit zeg! Pesto + champignons, of nog meer?
Even los van de pizza, hoe zit dat op de tweede foto, ziet er zo gek uit onder de pizzastukken? Is dat geen hele plank of zo? Lijkt wel een gat te zitten:P.
Dat zeker.quote:Op donderdag 10 mei 2012 18:39 schreef MaximusTG het volgende:
Whaha. Dan zag ik het toch goed
.
Maar lekker hoor, smaakte vast goed.
Ik vorm het gewoon met mijn handen. Als het groot genoeg is leg ik het op het plankje en dan kan ik nog wat schuiven tot ie goed is. Nooit problemen mee!quote:Op vrijdag 11 mei 2012 18:43 schreef P1uu33R het volgende:
Gisteren de G3 Ferrari binnen gekregen. Gelijk van die metalen halve plankje besteld (de houten zaten er ook bij) en vandaag de eerste pizza gemaakt. Ik had het deeg uitgerold op de plankjes en dat was denk ik niet zo'n goed idee. Het plakte namelijk vast aan de plankjes (had er wel bloem tussen gedaan). Wat resulteerde in een gedrocht van een pizza. Maar gelukkig morgen op herhaling. Hoe doen jullie dit?
Denk dat ik morgen het deeg eerst vorm/uitrol met voldoende bloem eronder op het aanrecht en vervolgens de plankjes eronder schuif. Ondanks dat door het frommelen de pizza veel te dik werd en meer een Amerikaanse bodem had dan een Italiaanse was al wel te merken dat de bodem lekker krokant was i.t.t. mijn vorige pizza's uit de normale oven. Als het resultaat enigszins ok is, zal ik wel een foto posten. Het viel me ook op dat er heel veel stoom uit kwam toen ik hem na 5 minuten open deed. Morgen op de helft ook maar even stoom laten ontsnappen denk ik.
Als je een sligro bij je in de buurt hebt....die hebben typo 00 zowel biologisch als normaal.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 23:37 schreef Basic_ het volgende:
Leuk topic! Zelf bij Alternate ook de G3 gekocht en vandaag binnen gehad. Nog geen type 00 deeg gevonden, maar zo te zien aan het recept in de startpost heb je dat ook niet nodig.
Ik heb wel al wat semola di grano duro gekocht. Eerste poging was het deeg niet goed gerezen. Even wat meer geduld hebben dan een half uurtje
http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stukquote:Op zaterdag 12 mei 2012 00:52 schreef Xblister het volgende:
Hallo,
Wat is een goede pizza steen voor de oven, en waar kan ik hem kopen
thnx!quote:Op zaterdag 12 mei 2012 00:57 schreef bobbee het volgende:
[..]
http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk
Jep, dat komt omdat ons deeg veel vochtiger is denk ik. Ik moet de bolletjes altijd opnieuw vormen.quote:Op zaterdag 12 mei 2012 14:40 schreef P1uu33R het volgende:
Nog een vraag over deeg. Ik maak het deeg volgens het recept van het OT. Dan maak ik een keurig bolletje die ik in de koelkast plaats. Op filmpjes zie ik dat die er ook zo uitkomen maar bij is de hele
schaal gevuld met deeg. Heb dus geen mooi bolletje meer. Is dat bij jullie ook zo? Een mooi bolletje is natuurlijk wel makkelijker te vormen dan een gewoon een partij deeg :-)
Ik gebruik tipo 00 met een ferrari, gaat ook prima hoor.quote:Op zaterdag 12 mei 2012 10:02 schreef Basic_ het volgende:
Ik ga vandaag nog even langs de sligro, maar is het nou verstandig om type 00 te halen in combinatie met een G3 oven, of - zoals MaximusTG stelt - goede bloem voor witbrood met veel gluten?
Als het gluten moet zijn, hoe herken je dan "goed" bloem?
Thanks
En bobbee, thanks voor de sligro tip.
Ik was gister best veel geld kwijt voor Semola di grano duro van De Cecco bij de Jumbo.. 3 euro per 500 gram of zo.
O ja, nog een brandende vraag:
Hoe maken jullie de pizzasteen schoon? Vieze plekken maken me niet uit, maar zwarte plekken lijken me beter om te verwijderen? Ik las iets over een borstel, maar wat voor een borstel? Steviger dan een afwasborstel, maar wel hetzelfde materiaal of zo?
En is het dan beter om toch gewoon bakpapier tussen de steen en de pizza te leggen?
Ik denk dat het vooral van de mozzarella komt. Die droog ik altijd eerst helemaal, tot rubberig.quote:Op zondag 13 mei 2012 11:28 schreef P1uu33R het volgende:
De pizza van gisteren ging al stukken beter. Wel rookte m'n oventje als een malle door alle meuk die er bij het mislukken van de eerste pizza op de steen terecht was gekomen. Het vormen ging prima en ook het op de steen krijgen van de pizza was geen enkel probleem. De korst was aan de onderkant prima. Alleen de boven kant was nog zo bruin als ik zou willen (na vijf minuten op stand 2 1/5).
Nu had ik als beleg, tomaten saus, mozzarella en salami (gewoon Euroshopper gesneden salami). En mijn idee is dat er teveel vet uit de salami komt. Waardoor het te nat blijft. Welke salami is beter geschikt? Maak ook weleens een met sardines en die waren in de normale oven al minder nat. Zal die ook eens proberen in de G3 Ferrari.
Ik heb dus de bestron 9016 en gewoon mozarella en gewone kaas er bij erop. niks drogen ofzo.quote:Op zondag 13 mei 2012 11:28 schreef P1uu33R het volgende:
Nu had ik als beleg, tomaten saus, mozzarella en salami (gewoon Euroshopper gesneden salami). En mijn idee is dat er teveel vet uit de salami komt. Waardoor het te nat blijft. Welke salami is beter geschikt? Maak ook weleens een met sardines en die waren in de normale oven al minder nat. Zal die ook eens proberen in de G3 Ferrari.
Dacht ik al, dus jij zegt gewoon in de pan bakken en op de pizza doen als die uit de oven komt. Ga ik doen.quote:Op maandag 14 mei 2012 17:01 schreef MaximusTG het volgende:
Nope, voorbakken! Zou je aanraden om (als je kipfilet neemt) die overdwars doormidden te snijden. Beetje kruiden met zout en peper. Bakken (roomboter, olie, wat je lekker vindt) in geheel op niet te hoog vuur, laat lekker en een krokant korstje ontstaan.. Af laten koelen en snijden in reepjes. Kan je ze zo op je pizza doen. Zo doe ik het iig altijd als ik BBQ chicken pizza maak.
Bij de lidl verkopen ze bakjes voorgegaarde kalkoen of kip. In kleine reepjes, die strooi je er zo overheen en smaakt echt heerlijk. Eventueel kun je die reepjes nog even bakken met wat kruiden en dan op je pizza maar je weet in ieder geval dat alles gaar is.quote:Op maandag 14 mei 2012 16:57 schreef Basic_ het volgende:
Ik heb de smaak te pakken (letterlijk en figuurlijk)
Vanavond weer pizza.
Zit te denken aan kip. Maar dat kun je denk beter eventjes voorbakken in een pan? Of wordt dat gaar in die korte tijd in de G3? Ik denk het niet, maar wellicht hebben we hier experts
Begrijp ik het nou niet goed of zeg je dat je geen voorgegaarde kipfilet mag kopen maar wel heinz pastasaus op de pizza mag doen?quote:Op woensdag 16 mei 2012 11:30 schreef Basic_ het volgende:
Als je dan zoveel moeite doet om pizza zelf te maken en dan voorgegaarde kipfilet kopen... Nee, daar krijg je mij niet aan
Ik haal bij de Aldi of de Lidl vaak kipfilet van Landjonker. Een van de weinige kipfilets in de supermarkt waar nog smaak aan zit. Vind ik dan.
Overigens moet ik wel zeggen dat de Pasta-saus van Heinz erg lekker is. Daar kun je zelf bijna niet tegenop tenzij je zelf een saus dagen laat trekken.
Vanavond weer pizza
Het is alleen voorgegaard....de kip is al geslacht net als de kipfilet.quote:Op woensdag 16 mei 2012 11:30 schreef Basic_ het volgende:
Als je dan zoveel moeite doet om pizza zelf te maken en dan voorgegaarde kipfilet kopen... Nee, daar krijg je mij niet aan
Overigens moet ik wel zeggen dat de Pasta-saus van Heinz erg lekker is. Daar kun je zelf bijna niet tegenop tenzij je zelf een saus dagen laat trekken.
Vanavond weer pizza
Owh jee, nu heb ik zin in zo'n pizza!quote:Op woensdag 16 mei 2012 02:34 schreef Spartagek het volgende:
Kipfilet in de lengte doorsnijden, zodat je ongeveer 1cm dikke plakken hebt
( wel de adertjes en 'rotzooi' erafhalen, maar dat is persoonlijk )
Op de snijplank kruiden met peper, zout en evt paprika en knoflookpoeder en dan in de koekenpan bakken.
niet te hoog, middelvuur en in het geval van olie, niet teveel laten bewegen.
dan is het met 5 a 10 minuten wel gaar hoor.
dan even in een bbqsausje laten rusten
4 el water
3 el ketchup ( heinz smoked bbq is ook lekker als basis )
3 el bruine suiker
2 el azijn
1 el citroensap
2 el Worcestershire
1 tl zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl chili poeder
Daarna meebakken op de pizza ... smullen hoor
Dat is toch veel te zwaar als pizzasaus? Ik gebruik soms tomaten uit blik, die ik pureer. Beetje kruiden, that's it. Geen saus koken. Gewoon goede tomaten. Je kan ook een pakje gezeefde tomaten gebruiken en kruiden, of Tomato Frito gebruiken. In essentie hetzelfde.quote:Op woensdag 16 mei 2012 23:05 schreef crossover het volgende:
Ik lees hier oko wat over Heinz pastasaus. Scheelt best wat werk, is dat een beetje te eten? Voor pasta's vind ik al die potten maar niks, is dat voor pizza anders?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |