abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_111055226
maar smaakte er niet minder om durf ik te wedden
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 20:40:41 #202
91830 MaximusTG
pi_111055650
Wel mooi gerezen in de oven zie ik. Als je deeg teveel terugveert, laat het dan gewoon even liggen, tot het "ontspannen is". Had je het deeg kort van te voren in twee ballen verdeeld?
  woensdag 2 mei 2012 @ 21:00:57 #203
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111056855
Ze smaakten inderdaad prima.

Ze rezen inderdaad mooi, had een paar mooie bellen. Ok dat zal ik de volgende keer proberen.

Nee gisteravond al.
pi_111102060
-O-

Eerste pizza wilde niet van de schieter af. Tweede te lang in de oven laten staan (was nog wel te eten, maar wel wat donker). En dochterlief vond ze 'vies' (welk kind vindt pizza nou vies :? )
pi_111181403
Afgelopen maandag een gloednieuwe Bestron Alfredo dld9070 voor een paar euro op de kop getikt. Heb de 2 gloeispiralen omgewisseld. Boven zit nu het 550 watt element. De thermostaat op een hogere afslagtemperatuur afgesteld en vanavond drie pizza's gebakken. Eéntje op de G3Ferrari en twee op de Bestron. Alle drie in 5 minuten gebakken waarbij die uit de Bestron er met een bruinere rand uitkwamen dan die uit de Ferrari. Deeg was uiteraard het recept van Maximus wat lekker gemakkelijk voor te bereiden en te handlen is. In ieder geval lekkere pizza's! Die Bestron valt me reuze mee na allerlei verhalen daarover gelezen te hebben.
pi_111181634
O ja, vergeten: bij de Bestron heb je een ovenhandschoen nodig heb ik gemerkt. De Ferrari heeft een knop bovenop het deksel.
  maandag 7 mei 2012 @ 08:29:23 #207
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_111237714
De Ferrari is hier in de aanbieding.
pi_111239954
Gisteren met een volkorendeegrecept van Peter Reinhart pizza gemaakt, en ik wil niet meer anders, NOM! :9

Het deeg was súper sterk en elastisch!


Belegd met oa. camembert, pepertjes, paprika en ham


Volgende keer mag hij íets langer in de oven (was even aftasten..) maar de bodem was prachtig dun!
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 7 mei 2012 @ 10:44:54 #209
91830 MaximusTG
pi_111240275
Mooi zeg, mooi deeg idd! Je kijkt er zo doorheen :).
  maandag 7 mei 2012 @ 11:10:42 #210
134716 Schotse_Hooglander
Koeien, bedaard in de wei
pi_111240969
Ik sta nu op het punt een oventje aan te schaffen. Wat zal de beste koop zijn nu de ferrari voor 85 wordt aangeboden?
Het deeg is al gekocht bij de Xenos, dus hopelijk morgen de eerste pizza's!
En dat allemaal volledig belangeloos, zonder er iets voor terug te vragen....
pi_111241136
Deeg bij de Xenos?
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 7 mei 2012 @ 11:16:00 #212
91830 MaximusTG
pi_111241143
Deeg gekocht bij de Xenos? Beste koop, tja, moeilijk, die ferrari bij Alternate is wel mooi natuurlijk. Tis maar net wat er bij je in de buurt verkrijgbaar is. Uiteindelijk kan je het beste natuurlijk in een echte houtoven bakken ;).
  maandag 7 mei 2012 @ 11:18:27 #213
134716 Schotse_Hooglander
Koeien, bedaard in de wei
pi_111241213
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 11:15 schreef motorbloempje het volgende:
Deeg bij de Xenos?
Ik bedoelde ingrediënten voor het deeg, mag nog wel zelf kneden!
En de Ferrari is besteld!
En dat allemaal volledig belangeloos, zonder er iets voor terug te vragen....
pi_111241257
Mijn eerste tip: pleur dat Xenosdeeg weg, haal desnoods gewoon normaal witbloem en ga zelf aan de slag met gist, honing, etc. De verhoudingen in die kant en klare pakjes... :N
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 7 mei 2012 @ 13:15:55 #215
91830 MaximusTG
pi_111245076
Hier is dat volkorenpizza recept voor de liefhebber. Beetje gekke PDF, omgezet uit Epub.

http://dl.dropbox.com/u/1974016/PRWWpizza.pdf
pi_111245601
Ik had trouwens de helft van dat recept gemaakt voor 2 pizza's :)
Ja doei.
pi_111283188
Arrghhhh...hoe is het mogelijk..

De eerste dag dat ik de Ferrari binnen had heb ik van deeg wat ik nog had staat (patent deeg) een deeg gemaakt. Niet op de goede manier want ik was natuurlijk veels te ongeduldig en had geen tijd meer om goed te laten rijzen (uur of zo)

Het resultaat viel alles behalve tegen en ik kreeg een mooie pizza met een krokante korst met mooie luchtbellen erin NETTTT als bij "Mario" ;)

De keren erna ging het alles behalve beter zelfs met het gebruik van de Typo 00 (en later ook nog een keer de patentbloem). De korsten gingen niet meer "bubbelen" en beide keren ging het deeg tijdens het bakken krom staan waardoor er geen contact meer was (behalve midden) met de steen.

Ik moet hier echt een domme fout gemaakt hebben maar heb echt geen idee wat..
jullie ideeën?
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 11:53:50 #218
91830 MaximusTG
pi_111283495
Als je hulp wil moet je wat duidelijker zeggen welke receptuur je gevolgd hebt.. Inclusief kneedtijden/rijstijden etc.
pi_111287172
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 11:53 schreef MaximusTG het volgende:
Als je hulp wil moet je wat duidelijker zeggen welke receptuur je gevolgd hebt.. Inclusief kneedtijden/rijstijden etc.
Wat zeg je dat vriendelijk :-) maar begrijp het hoor ..

Zowel Typo 00 als patent bloem, instant gist 7 gr. Ruim een kwartier als een malle gekneed en het werd een super mooie gladde heel klein beetje plakkende bol. Half uur laten rusten/rijzen buiten de koelkast en 3 uur nog in de koelkast. Weer even laten rusten en vervolgens op een 350 graden (dat blijft een gok) ferrari pizzaoven gebakken.

Beide keren ging het deeg dus krullen en juist dat snap ik niet. Is de bodem te dik, te dun, oven te heet etc
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 13:50:29 #220
91830 MaximusTG
pi_111287481
Dat was helemaal niet onvriendelijk bedoeld hoor, het is gewoon zo.. Ik heb nu eenmaal geen kristallen bol om in te zien wat er bij jou misgaat.
Nu heb je nog steeds niet gepost hoeveel water en hoeveel bloem je bv hebt gebruikt. Het kunnen dus meerdere dingen zijn.
Je kan sowieso beter geen patentbloem gebruiken, dat is voor gebak e.d. en bevat te weinig gluten. Verder heb je het deeg erg kort laten rijzen. En als je het niet laat rijzen onstaan er geen luchtbellen in je deeg. Als laatste zou het zo kunnen zijn dat je dreeg te weinig water bevat. Daardoor is je deeg minder soepel en kan het minder uitzetten. Je pizza wordt dan harder/compacter.
Probeer anders eens het recept 2 in mijn PDF. Die is vrij makkelijk, kan bijna niet misgaan. Wel goede bloem gebruiken! Raad je aan om de Frans Krokant bloem van Soezie te gebruiken (Welkoop). Je Tipo 00 bloem kan ook, maar let dan op dat het niet te nat wordt. Tipo 00 neemt minder water op.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 14:07:04 #221
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111288120
Wellicht niet zelfgemaakt maar wel interessant: De Lidl heeft nu flammkuchen in de aanbieding.
pi_111293516
Dat recept van MTG gebruik ik nu al een tijdje met 00 meel (le 5 Stagioni). Met 60% is het wat te droog en met 68% vond ik het wat te nat. Ik werk nu steeds met 65% en dat werkt tot volke tevredenheid. Alles wordt wel steeds afgewogen zodat het resultaat min of meer consistent is.
pi_111303157
Wie heeft nog tips voor een vegetarische pizzatopping zonder kaas?
pi_111328867
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 13:50 schreef MaximusTG het volgende:
Dat was helemaal niet onvriendelijk bedoeld hoor, het is gewoon zo.. Ik heb nu eenmaal geen kristallen bol om in te zien wat er bij jou misgaat.
Nu heb je nog steeds niet gepost hoeveel water en hoeveel bloem je bv hebt gebruikt. Het kunnen dus meerdere dingen zijn.
Je kan sowieso beter geen patentbloem gebruiken, dat is voor gebak e.d. en bevat te weinig gluten. Verder heb je het deeg erg kort laten rijzen. En als je het niet laat rijzen onstaan er geen luchtbellen in je deeg. Als laatste zou het zo kunnen zijn dat je dreeg te weinig water bevat. Daardoor is je deeg minder soepel en kan het minder uitzetten. Je pizza wordt dan harder/compacter.
Probeer anders eens het recept 2 in mijn PDF. Die is vrij makkelijk, kan bijna niet misgaan. Wel goede bloem gebruiken! Raad je aan om de Frans Krokant bloem van Soezie te gebruiken (Welkoop). Je Tipo 00 bloem kan ook, maar let dan op dat het niet te nat wordt. Tipo 00 neemt minder water op.
ahh de gevaren van het internet/email elkaar verkeerd begrijpen.

Ik ga het eens iets minder op mijn gevoel doen (ik experimenteer altijd tot het deeg " goed" voelt) en iets meer met het recept..

thanks
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 12:32:48 #225
91830 MaximusTG
pi_111329609
Dat lijkt me een goed uitgangspunt ja. Het is namelijk best lastig om te voelen of een deeg goed is of niet. Kneed je het deeg met de hand, of met een mixer?

@LieLie; is de geen kaas vanwege een melkallergie? Zo nee, dan natuurlijk de creme fraiche/kwark (oke, dat is technisch gezien ook kaas) met veel ui, champignons.

En anders een echt smaakvolle tomatensaus, Marinara. Basilicum, champignons, paprika, veel ui. Artisjokken?
pi_111334886
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 12:32 schreef MaximusTG het volgende:
Dat lijkt me een goed uitgangspunt ja. Het is namelijk best lastig om te voelen of een deeg goed is of niet. Kneed je het deeg met de hand, of met een mixer?

@LieLie; is de geen kaas vanwege een melkallergie? Zo nee, dan natuurlijk de creme fraiche/kwark (oke, dat is technisch gezien ook kaas) met veel ui, champignons.

En anders een echt smaakvolle tomatensaus, Marinara. Basilicum, champignons, paprika, veel ui. Artisjokken?
Nee, vanwege geen kaas lusten ;-)
Menu omgegooid, paddestoelenrisotto wordt het ;-)
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 15:01:30 #227
91830 MaximusTG
pi_111335733
Paddestoelenrisotto zonder parmezaan neem ik aan dan :P? Lust je geen enkele kaas? Want er is zo'n breed smaakaanbod in kazen.
pi_111347644
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:01 schreef MaximusTG het volgende:
Paddestoelenrisotto zonder parmezaan neem ik aan dan :P? Lust je geen enkele kaas? Want er is zo'n breed smaakaanbod in kazen.
Ik lust heel graag kaas! Alleen een van de gasten van vrijdag niet ;-)

En de parmezaan mag iedereen er aan tafel op doen ;)
pi_111386170
Pizza van vandaag. :9



pi_111386655
:9~ buiten gebakken, buiten opgegeten of alleen buiten gefotografeerd? :) (of heb je tegels en een regenpijp in de woonkamer?)
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 18:32:31 #231
91830 MaximusTG
pi_111386766
Ziet er goed uit zeg! Pesto + champignons, of nog meer?
Even los van de pizza, hoe zit dat op de tweede foto, ziet er zo gek uit onder de pizzastukken? Is dat geen hele plank of zo? Lijkt wel een gat te zitten:P.
pi_111386901
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 18:28 schreef vriendelijkevriend het volgende:
:9~ buiten gebakken, buiten opgegeten of alleen buiten gefotografeerd? :) (of heb je tegels en een regenpijp in de woonkamer?)
Vanwege het licht, in de tuin net bij de deur gefotografeerd.. Verder gewoon thuis afgebakken. :P
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 18:32 schreef MaximusTG het volgende:
Ziet er goed uit zeg! Pesto + champignons, of nog meer?
Even los van de pizza, hoe zit dat op de tweede foto, ziet er zo gek uit onder de pizzastukken? Is dat geen hele plank of zo? Lijkt wel een gat te zitten:P.
Pesto, champignons, geraspte jonge kaas & mozarella.

En ehm.. ja, er zit een gat in de plank. :') :@
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 18:39:00 #233
91830 MaximusTG
pi_111386988
Whaha :D. Dan zag ik het toch goed ;).

Maar lekker hoor, smaakte vast goed.
pi_111387050
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 18:39 schreef MaximusTG het volgende:
Whaha :D. Dan zag ik het toch goed ;).

Maar lekker hoor, smaakte vast goed.
Dat zeker. :Y
pi_111430086
Gisteren de G3 Ferrari binnen gekregen. Gelijk van die metalen halve plankje besteld (de houten zaten er ook bij) en vandaag de eerste pizza gemaakt. Ik had het deeg uitgerold op de plankjes en dat was denk ik niet zo'n goed idee. Het plakte namelijk vast aan de plankjes (had er wel bloem tussen gedaan). Wat resulteerde in een gedrocht van een pizza. Maar gelukkig morgen op herhaling. Hoe doen jullie dit?

Denk dat ik morgen het deeg eerst vorm/uitrol met voldoende bloem eronder op het aanrecht en vervolgens de plankjes eronder schuif. Ondanks dat door het frommelen de pizza veel te dik werd en meer een Amerikaanse bodem had dan een Italiaanse was al wel te merken dat de bodem lekker krokant was i.t.t. mijn vorige pizza's uit de normale oven. Als het resultaat enigszins ok is, zal ik wel een foto posten. Het viel me ook op dat er heel veel stoom uit kwam toen ik hem na 5 minuten open deed. Morgen op de helft ook maar even stoom laten ontsnappen denk ik.
pi_111430336
Na dit topic te hebben gelezen heb ik een steen gekocht als pizzasteen, Een blauwe hardsteen. Vorig weekend het eerst pizza gemaakt, was heerlijk, goede bodem!
pi_111430744
Niet dit topic bekijken als je honger }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111444924
Leuk topic! Zelf bij Alternate ook de G3 gekocht en vandaag binnen gehad. Nog geen type 00 deeg gevonden, maar zo te zien aan het recept in de startpost heb je dat ook niet nodig.
Ik heb wel al wat semola di grano duro gekocht. Eerste poging was het deeg niet goed gerezen. Even wat meer geduld hebben dan een half uurtje :)
pi_111445019
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 18:43 schreef P1uu33R het volgende:
Gisteren de G3 Ferrari binnen gekregen. Gelijk van die metalen halve plankje besteld (de houten zaten er ook bij) en vandaag de eerste pizza gemaakt. Ik had het deeg uitgerold op de plankjes en dat was denk ik niet zo'n goed idee. Het plakte namelijk vast aan de plankjes (had er wel bloem tussen gedaan). Wat resulteerde in een gedrocht van een pizza. Maar gelukkig morgen op herhaling. Hoe doen jullie dit?

Denk dat ik morgen het deeg eerst vorm/uitrol met voldoende bloem eronder op het aanrecht en vervolgens de plankjes eronder schuif. Ondanks dat door het frommelen de pizza veel te dik werd en meer een Amerikaanse bodem had dan een Italiaanse was al wel te merken dat de bodem lekker krokant was i.t.t. mijn vorige pizza's uit de normale oven. Als het resultaat enigszins ok is, zal ik wel een foto posten. Het viel me ook op dat er heel veel stoom uit kwam toen ik hem na 5 minuten open deed. Morgen op de helft ook maar even stoom laten ontsnappen denk ik.
Ik vorm het gewoon met mijn handen. Als het groot genoeg is leg ik het op het plankje en dan kan ik nog wat schuiven tot ie goed is. Nooit problemen mee!
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:12:07 #240
374892 bobbee
Bob's House
pi_111446499
Hallo!
ik heb sinds een paar dagen ook een pizza ovetnje van Bestron. Dan wel de DL9016 die tot 450 graden gaat en met het ronde elemant in de deksel. Iemand had hem nog nieuw staan op zolder en daar heb ik hem van kunnen kopen.
Wat een top apparaatje zeg! Ik bak nu zo'n 10 jaar als hobby brood e.d. en dus vanaf nu ook pizza!
Hier nog wat foto's van wat het is geworden....

Ik ga weer even verder met het forum doorlezen. Misschien tot later.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:22:41 #241
374892 bobbee
Bob's House
pi_111446904
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 23:37 schreef Basic_ het volgende:
Leuk topic! Zelf bij Alternate ook de G3 gekocht en vandaag binnen gehad. Nog geen type 00 deeg gevonden, maar zo te zien aan het recept in de startpost heb je dat ook niet nodig.
Ik heb wel al wat semola di grano duro gekocht. Eerste poging was het deeg niet goed gerezen. Even wat meer geduld hebben dan een half uurtje :)
Als je een sligro bij je in de buurt hebt....die hebben typo 00 zowel biologisch als normaal.
De normale is 1,35 per kg en de bio 1,50 per kg. Ex btw.

Succes!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:52:11 #242
296894 Xblister
Simply the best..
pi_111447989
Hallo,

Wat is een goede pizza steen voor de oven, en waar kan ik hem kopen
Roll with the fastest
I'm the baddest who rolls with the madness
  zaterdag 12 mei 2012 @ 00:57:15 #243
374892 bobbee
Bob's House
pi_111448157
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 00:52 schreef Xblister het volgende:
Hallo,

Wat is een goede pizza steen voor de oven, en waar kan ik hem kopen
http://www.groenebouwmate(...)-30x30x3-cm-per-stuk
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  zaterdag 12 mei 2012 @ 01:06:34 #244
296894 Xblister
Simply the best..
pi_111448442
Roll with the fastest
I'm the baddest who rolls with the madness
pi_111452650
Ik ga vandaag nog even langs de sligro, maar is het nou verstandig om type 00 te halen in combinatie met een G3 oven, of - zoals MaximusTG stelt - goede bloem voor witbrood met veel gluten?

Als het gluten moet zijn, hoe herken je dan "goed" bloem?

Thanks :)

En bobbee, thanks voor de sligro tip.
Ik was gister best veel geld kwijt voor Semola di grano duro van De Cecco bij de Jumbo.. 3 euro per 500 gram of zo.


O ja, nog een brandende vraag:

Hoe maken jullie de pizzasteen schoon? Vieze plekken maken me niet uit, maar zwarte plekken lijken me beter om te verwijderen? Ik las iets over een borstel, maar wat voor een borstel? Steviger dan een afwasborstel, maar wel hetzelfde materiaal of zo?

En is het dan beter om toch gewoon bakpapier tussen de steen en de pizza te leggen?
  zaterdag 12 mei 2012 @ 13:11:57 #246
374892 bobbee
Bob's House
pi_111456662
hoi,
ik zou geen bakpapier gebruiken aangezien je het effect van de steen weghaalt. Vocht opnemen uit de bodem en verdampen etc...
Ik heb bij de action een smalle houten behangborstel gehaald. (action = goedkooop :) ) Daarmee borstel ik de steen schoon en dat werkt. Hoe je echt goed schoon maakt weet ik ook niet. Schuren en ik las iets over strak onder de grill plaatsen ofzo...ben er ook wel benieuwd naar want dat begreep ik niet helemaal....
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_111458999
Nog een vraag over deeg. Ik maak het deeg volgens het recept van het OT. Dan maak ik een keurig bolletje die ik in de koelkast plaats. Op filmpjes zie ik dat die er ook zo uitkomen maar bij is de hele
schaal gevuld met deeg. Heb dus geen mooi bolletje meer. Is dat bij jullie ook zo? Een mooi bolletje is natuurlijk wel makkelijker te vormen dan een gewoon een partij deeg :-)
pi_111459961
Door de pizza foto's hier heb ik besloten om vandaag weer pizza te maken.

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 14:40 schreef P1uu33R het volgende:
Nog een vraag over deeg. Ik maak het deeg volgens het recept van het OT. Dan maak ik een keurig bolletje die ik in de koelkast plaats. Op filmpjes zie ik dat die er ook zo uitkomen maar bij is de hele
schaal gevuld met deeg. Heb dus geen mooi bolletje meer. Is dat bij jullie ook zo? Een mooi bolletje is natuurlijk wel makkelijker te vormen dan een gewoon een partij deeg :-)
Jep, dat komt omdat ons deeg veel vochtiger is denk ik. Ik moet de bolletjes altijd opnieuw vormen.
pi_111460864
Ben weer pizza aan het maken. Heb nu na het uit de koelkast halen eerst een bal gemaakt en op het aanraakt met veel bloem met de hand gevormd ging best goed. En het plakt nu niet. Straks als de oven heet is. Dan leg ik het deeg op de plankjes, beleg erop en op de steen.

Heel benieuwd!
  † In Memoriam † zondag 13 mei 2012 @ 00:00:22 #250
91830 MaximusTG
pi_111477830
Paar opmerkingen nav wat vragen hier:

Tipo 00 bloem? - Je kan het proberen, maar naar mijn ervaring krijg je met goede witte bloem ook in G3 achtige oventjes een beter resultaat. Je haalt namelijk nog steeds niet écht die houtoventemperaturen. Waar je dan op moet letten? Dat is een goede vraag, in NL staat er nl. bijna niks op de verpakking vermeldt. Zal me er eens in verdiepen.

Wat betreft bakjes/bolletjes deeg die uitzakken: Als je je deeg na koelkastverblijf weer opnieuw balt, doe dit dan wel ruim voor je ze gaat vormen, anders zijn ze veel te elastisch. Je wil namelijk niet zo zeer dat je deeg elastisch is, maar dat het juist uitrekt en zo blijft.
Makkelijker is het om bakjes te gebruiken waar je bal deeg precies inpast. Die zakt dan nog steeds uit tot een schijf, maar dat geeft dan helemaal niet. Als je toch ballen maakt na de koelkast kan je trouwens net zo goed het deeg in zn geheel in de koelkast zetten.

Zo doe ik het:

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')