Ik gebruik tipo 00 met een ferrari, gaat ook prima hoor.quote:Op zaterdag 12 mei 2012 10:02 schreef Basic_ het volgende:
Ik ga vandaag nog even langs de sligro, maar is het nou verstandig om type 00 te halen in combinatie met een G3 oven, of - zoals MaximusTG stelt - goede bloem voor witbrood met veel gluten?
Als het gluten moet zijn, hoe herken je dan "goed" bloem?
Thanks
En bobbee, thanks voor de sligro tip.
Ik was gister best veel geld kwijt voor Semola di grano duro van De Cecco bij de Jumbo.. 3 euro per 500 gram of zo.
O ja, nog een brandende vraag:
Hoe maken jullie de pizzasteen schoon? Vieze plekken maken me niet uit, maar zwarte plekken lijken me beter om te verwijderen? Ik las iets over een borstel, maar wat voor een borstel? Steviger dan een afwasborstel, maar wel hetzelfde materiaal of zo?
En is het dan beter om toch gewoon bakpapier tussen de steen en de pizza te leggen?
Ik denk dat het vooral van de mozzarella komt. Die droog ik altijd eerst helemaal, tot rubberig.quote:Op zondag 13 mei 2012 11:28 schreef P1uu33R het volgende:
De pizza van gisteren ging al stukken beter. Wel rookte m'n oventje als een malle door alle meuk die er bij het mislukken van de eerste pizza op de steen terecht was gekomen. Het vormen ging prima en ook het op de steen krijgen van de pizza was geen enkel probleem. De korst was aan de onderkant prima. Alleen de boven kant was nog zo bruin als ik zou willen (na vijf minuten op stand 2 1/5).
Nu had ik als beleg, tomaten saus, mozzarella en salami (gewoon Euroshopper gesneden salami). En mijn idee is dat er teveel vet uit de salami komt. Waardoor het te nat blijft. Welke salami is beter geschikt? Maak ook weleens een met sardines en die waren in de normale oven al minder nat. Zal die ook eens proberen in de G3 Ferrari.
Ik heb dus de bestron 9016 en gewoon mozarella en gewone kaas er bij erop. niks drogen ofzo.quote:Op zondag 13 mei 2012 11:28 schreef P1uu33R het volgende:
Nu had ik als beleg, tomaten saus, mozzarella en salami (gewoon Euroshopper gesneden salami). En mijn idee is dat er teveel vet uit de salami komt. Waardoor het te nat blijft. Welke salami is beter geschikt? Maak ook weleens een met sardines en die waren in de normale oven al minder nat. Zal die ook eens proberen in de G3 Ferrari.
Dacht ik al, dus jij zegt gewoon in de pan bakken en op de pizza doen als die uit de oven komt. Ga ik doen.quote:Op maandag 14 mei 2012 17:01 schreef MaximusTG het volgende:
Nope, voorbakken! Zou je aanraden om (als je kipfilet neemt) die overdwars doormidden te snijden. Beetje kruiden met zout en peper. Bakken (roomboter, olie, wat je lekker vindt) in geheel op niet te hoog vuur, laat lekker en een krokant korstje ontstaan.. Af laten koelen en snijden in reepjes. Kan je ze zo op je pizza doen. Zo doe ik het iig altijd als ik BBQ chicken pizza maak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |