abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 16 mei 2012 @ 01:33:17 #276
374892 bobbee
Bob's House
pi_111610867
quote:
6s.gif Op maandag 14 mei 2012 16:57 schreef Basic_ het volgende:
Ik heb de smaak te pakken (letterlijk en figuurlijk) :)
Vanavond weer pizza.

Zit te denken aan kip. Maar dat kun je denk beter eventjes voorbakken in een pan? Of wordt dat gaar in die korte tijd in de G3? Ik denk het niet, maar wellicht hebben we hier experts
Bij de lidl verkopen ze bakjes voorgegaarde kalkoen of kip. In kleine reepjes, die strooi je er zo overheen en smaakt echt heerlijk. Eventueel kun je die reepjes nog even bakken met wat kruiden en dan op je pizza maar je weet in ieder geval dat alles gaar is.
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  woensdag 16 mei 2012 @ 02:34:24 #277
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_111611521
Kipfilet in de lengte doorsnijden, zodat je ongeveer 1cm dikke plakken hebt
( wel de adertjes en 'rotzooi' erafhalen, maar dat is persoonlijk )
Op de snijplank kruiden met peper, zout en evt paprika en knoflookpoeder en dan in de koekenpan bakken.
niet te hoog, middelvuur en in het geval van olie, niet teveel laten bewegen.
dan is het met 5 a 10 minuten wel gaar hoor.

dan even in een bbqsausje laten rusten

4 el water
3 el ketchup ( heinz smoked bbq is ook lekker als basis )
3 el bruine suiker
2 el azijn
1 el citroensap
2 el Worcestershire
1 tl zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl chili poeder

Daarna meebakken op de pizza ... smullen hoor
pi_111618014
Als je dan zoveel moeite doet om pizza zelf te maken en dan voorgegaarde kipfilet kopen... Nee, daar krijg je mij niet aan :)

Ik haal bij de Aldi of de Lidl vaak kipfilet van Landjonker. Een van de weinige kipfilets in de supermarkt waar nog smaak aan zit. Vind ik dan.

Overigens moet ik wel zeggen dat de Pasta-saus van Heinz erg lekker is. Daar kun je zelf bijna niet tegenop tenzij je zelf een saus dagen laat trekken.

Vanavond weer pizza :D
pi_111631511
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 11:30 schreef Basic_ het volgende:
Als je dan zoveel moeite doet om pizza zelf te maken en dan voorgegaarde kipfilet kopen... Nee, daar krijg je mij niet aan :)

Ik haal bij de Aldi of de Lidl vaak kipfilet van Landjonker. Een van de weinige kipfilets in de supermarkt waar nog smaak aan zit. Vind ik dan.

Overigens moet ik wel zeggen dat de Pasta-saus van Heinz erg lekker is. Daar kun je zelf bijna niet tegenop tenzij je zelf een saus dagen laat trekken.

Vanavond weer pizza :D
Begrijp ik het nou niet goed of zeg je dat je geen voorgegaarde kipfilet mag kopen maar wel heinz pastasaus op de pizza mag doen? :D
  woensdag 16 mei 2012 @ 19:51:52 #280
374892 bobbee
Bob's House
pi_111637784
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 11:30 schreef Basic_ het volgende:
Als je dan zoveel moeite doet om pizza zelf te maken en dan voorgegaarde kipfilet kopen... Nee, daar krijg je mij niet aan :)

Overigens moet ik wel zeggen dat de Pasta-saus van Heinz erg lekker is. Daar kun je zelf bijna niet tegenop tenzij je zelf een saus dagen laat trekken.

Vanavond weer pizza :D
Het is alleen voorgegaard....de kip is al geslacht net als de kipfilet. oO< ~O> ;)

[ Bericht 19% gewijzigd door bobbee op 16-05-2012 20:02:48 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  woensdag 16 mei 2012 @ 20:01:02 #281
374892 bobbee
Bob's House
pi_111638377


[ Bericht 100% gewijzigd door bobbee op 16-05-2012 20:01:31 ]
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  woensdag 16 mei 2012 @ 20:13:54 #282
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_111639050
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 02:34 schreef Spartagek het volgende:
Kipfilet in de lengte doorsnijden, zodat je ongeveer 1cm dikke plakken hebt
( wel de adertjes en 'rotzooi' erafhalen, maar dat is persoonlijk )
Op de snijplank kruiden met peper, zout en evt paprika en knoflookpoeder en dan in de koekenpan bakken.
niet te hoog, middelvuur en in het geval van olie, niet teveel laten bewegen.
dan is het met 5 a 10 minuten wel gaar hoor.

dan even in een bbqsausje laten rusten

4 el water
3 el ketchup ( heinz smoked bbq is ook lekker als basis )
3 el bruine suiker
2 el azijn
1 el citroensap
2 el Worcestershire
1 tl zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl chili poeder

Daarna meebakken op de pizza ... smullen hoor
Owh jee, nu heb ik zin in zo'n pizza!
  † In Memoriam † woensdag 16 mei 2012 @ 20:20:34 #283
91830 MaximusTG
pi_111639385
Nou, wat let je! Maak je nu mooi deeg voor morgen!
  woensdag 16 mei 2012 @ 20:26:17 #284
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_111639638
T menu voor de rest van de week staat al vast máár voor zondag nog niet! Oehh, goed vooruitzicht, natuurlijk ook een mooie italiaanse als ik dan toch weer lekker aan de slag ga, een simpele met mozzarella tomaat en basilicum :9
  woensdag 16 mei 2012 @ 20:38:52 #285
374892 bobbee
Bob's House
pi_111640144
@MaximusTG:

een vraagje, hoe maak jij die steen van je bestron nou schoon. Want ik zag een paar posts terug een foto met een weer witte steen....?

THX!

PS: dat bbq sausje ga ik ook maar eens maken. Ziet er wel heel lekker uit!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † woensdag 16 mei 2012 @ 20:40:35 #286
91830 MaximusTG
pi_111640191
Gewoon op standje heeeeel heet. Tijdje laten staan, en hij brandt schoon. Is nog geen borstel in de buurt geweest :).
  woensdag 16 mei 2012 @ 21:36:44 #287
374892 bobbee
Bob's House
pi_111642634
Ok dan, ik zal hem dan wel ff buiten zetten of in de garage! :7
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_111646249
Voor hoeveel personen is dat recept voor deeg in spoiler 1?
'Expand my brain, learning juice!'
&lt;a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Last.fm&lt;/a&gt;
  † In Memoriam † woensdag 16 mei 2012 @ 23:01:54 #289
91830 MaximusTG
pi_111646397
2 goede eters. Staat toch ook dat het voor 2 bollen of 3 kleinere bolletjes deeg is.
pi_111646506
Ohja! Ik dacht al dat ik het de vorige keer er wel bij zag staan, dan heb ik er overheen gelezen. Morgen weer eens voor wat gasten koken. Pizza slaagt altijd :s)

Ook maar eens zo'n flesje worchestersaus kopen, hoor ik veel goede dingen over.
'Expand my brain, learning juice!'
&lt;a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Last.fm&lt;/a&gt;
pi_111646570
Ik lees hier oko wat over Heinz pastasaus. Scheelt best wat werk, is dat een beetje te eten? Voor pasta's vind ik al die potten maar niks, is dat voor pizza anders?
'Expand my brain, learning juice!'
&lt;a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Last.fm&lt;/a&gt;
pi_111646586
Wit wordt mijn steen nooit meer. Is ook van een poreus type. Wel doe ik hem wel eens op maximum heat. Dan verkolen alle eiwit- en vetresten. Schraap je er zo af met een bbq spatel. Inderdaad even oppassen met de rookontwikkeling. Je verbrand echt alles op de steen, is even een verbrandingsoven zonder schoorsteen.
  † In Memoriam † woensdag 16 mei 2012 @ 23:14:46 #293
91830 MaximusTG
pi_111647141
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 23:05 schreef crossover het volgende:
Ik lees hier oko wat over Heinz pastasaus. Scheelt best wat werk, is dat een beetje te eten? Voor pasta's vind ik al die potten maar niks, is dat voor pizza anders?
Dat is toch veel te zwaar als pizzasaus? Ik gebruik soms tomaten uit blik, die ik pureer. Beetje kruiden, that's it. Geen saus koken. Gewoon goede tomaten. Je kan ook een pakje gezeefde tomaten gebruiken en kruiden, of Tomato Frito gebruiken. In essentie hetzelfde.
pi_111647741
Komt nog bij dat door het koken van een tomatensaus hij vaak wat donkerder wordt. Dat wil je eigenlijk niet. Liefst een lentefrisse rode tomatensaus op je pizza. Doet het ook beter voor evt. foto. Ik faal daarin meestal ook keihard. En niet te droog, de pizzasaus. Dan verbrandt hij op de randen. Geeft een donker zoniet zwart effect.
pi_111655578
Dus helemaal niet koken? :o
'Expand my brain, learning juice!'
&lt;a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Last.fm&lt;/a&gt;
  † In Memoriam † donderdag 17 mei 2012 @ 09:29:36 #296
91830 MaximusTG
pi_111656180
Nope. De beste tomaten die je hier in de supermarkt kan krijgen zijn eigenlijk die uit blik. En die zijn al verhit. Als je verse tomaten gebruikt kan je wel een saus koken.
  donderdag 17 mei 2012 @ 10:28:08 #297
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111657125
+ die tomaten zijn meestal gewoon aan de plant gerijpt ipv in een pakhuis met ethyleengas.

Even wat pizzavideo op de vroege morgen :P

Brooklyn Pizza door George Motz
pi_111657449
Ja, daar speel ik nog wel vals. Een saus van gepureerde tomaat heeft voor mij echt niet genoeg pit.
  donderdag 17 mei 2012 @ 11:01:43 #299
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111657985
Dan gooi je er een blikje dubbelconcentraat doorheen.
pi_111665458
Er staan weer twee bakjes te rijzen in de koelkast voor morgen :D Ideaal die feestdagen!

Hier een budgettip voor de tomatensaus. Eerst gebruikte ik Tomato Frito en nu tomatenpuree:

Ik vind dat je er uiteindelijk weinig van proeft en van zo'n pakje houdt je altijd zoveel over waar door ik nu van Tomato Frito ben overgestapt naar een klein potje tomatenpuree, klein beetje olijfolie, klein beetje water, knoflook en italiaanse kruiden erdoor. Werkt net zo goed. ^O^
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')