abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_109863800
- 100 gram bloem
- 70ml lauw water
- beetje zout
- beetje suiker
- 2g instant gist

Ik wil van die kleine snack pizza's maken.
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 20:16:03 #102
91830 MaximusTG
pi_109864580
Oke, dat kan ja, hmm, centimeter of 10 doorsnee?

Als ik het recept in mn pdf neem, dan is dat voor 4 pizza's van 28 cm doorsnee dus een totale oppervlakte van 4 * pi * 14^2 = 2463 cm^2.

Een pizza met een doorsnee van 10 cm heeft een oppervlakte van pi * 25 = 78,54 cm^2.
Dus je zou 31 pizza's met een doorsnee van 10 cm uit het deeg voor 4 pizza's van 28 cm doorsnee kunnen halen.
Om het makkelijk op te schrijven reken ik 1/3 van die hoeveelheid voor 10 minipizza's:
Gist tov recept in mijn pdf doe ik maal 2, omdat je waarschijnlijk deze kleintjes snel wil klaarmaken.
Geen rijzen in de koelkast dus. Gebruik dus ook niet te koud water dan.
Bloem: 175 gram (130/45)
Water: 120 gram
Gist: 2/3 tsp
Zout: 0.5 tsp

Meng 130 gram bloem met al het water en gist en zout. Roer goed door en laat 10 minuten rusten. Meng langzaam de rest van de bloem erdoor terwijl je kneed met een mixer of roert met een houten lepel. In dat laatste geval handmatig kneden nadat alle bloem is toegevoegd. Na kneden deeg weer laten rusten. In kleine balletjes verdelen en afgedekt met ingevet folie laten rijzen op een ingevet werkblad (olijfolie). In dit geval olijfolie gebruiken omdat bloem tegen het plakken al gauw een groot aandeel in het deeg gaat hebben bij zulke kleine hoeveelheden.

Je hebt dan wel hele dunne, 20 gr per bolletje deeg. Je zou nog kunnen overwegen het bovenstaand e maal 1.5 te doen.

[ Bericht 4% gewijzigd door MaximusTG op 03-04-2012 20:37:03 ]
pi_109866278
hahaha, is wiskunde toch nog ergens nuttig voor:P
En nu de bonus vraag, wat is de dichtheid van het pizzadeeg?:P
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 21:15:07 #104
91830 MaximusTG
pi_109867742
Dat is niet te zeggen, omdat het volume verandert tijdens het rijzen...
pi_109867955
ongeveer 0.79gr/cm3 ;P
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 11:00:53 #106
91830 MaximusTG
pi_109886607
Aha, dat zal inderdaad rond dat getal liggen. Ongerezen. Maar hoe is je eigen probeersel geworden?
pi_109886698
Damn, jullie maken het hogere wiskunde, dat pizza bakken! :D!
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 11:06:00 #108
91830 MaximusTG
pi_109886800
Och, een recept schalen op basis van de oppervlakte is toch niet echt hogere wiskunde hoor ;). Je kan het wel gaan gokken en proberen, maar juist dit soort problemen zijn waar wiskunde handig is :).

Had het mooi uitgerekend voor die 14 mensen. En een kleine pizza voor het jongetje van 3. Toch fijn om er dan van te voren over na te denken, zodat je niet veel teveel, of veel te weinig hebt gemaakt :).
pi_109903388
Zijn er hier ook mensen die maar deeg maken voor een pizza? Vind het altijd zo een gedoe en bovendien eet ik dan weer te veel pizza. :P en invriezen vond ik toch niet zo een succes.
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 18:01:43 #110
91830 MaximusTG
pi_109903598
Ik iig nooit :P. En als je het een gedoe vindt zou dat toch juist eerder een reden zijn om juist wel meer tegelijk te maken ;)? Heb je al wel eens deeg met alleen saus voorgebakken en dat ingevroren?

Ga zo ook weer pizza bakken, BBQ chicken wordt het, weer eens wat anders. Met daarop:

Tomato frito gemengd met Yildriz BBQ saus (die is wel goed, maar te sterk op zichzelf vind ik)
Uitgebakken spekjes
Kipfilet, gezout en gepeperd en gebakken in het spekvet, daarna in reepjes gesneden
Champignons
Geraspte mozzarella
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 19:25:59 #111
91830 MaximusTG
pi_109906958
Nou, ze waren erg lekker geworden!


pi_109912305
Nom! Snel weer eens pizza bakken!
  woensdag 4 april 2012 @ 23:40:02 #113
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_109921993
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ze waren erg lekker geworden!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Damn, ik kom een keer pizza bij je eten!
pi_109927664
Zien er goed uit die pizza,s

Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen set 1 wahl en set 2 wahl bij de pizzastein.com site link uit de op.
Mijn duits is niet zo goed, het enige verschil wat ik er uit op kan maken is dat er geen pizzasnijder bij set 2 zit maar die kan je bij set 1 ook zonder bestellen en dan is set 1 toch duurder.
Bestellen kan via de mail of telefoon, kan dat ook in het nederlands of engels ?
Als ik het goed begrijp dan zijn de verzendkosten voor 1 set 11,50 bestel je er meer dan komt er 3 euro extra bij ?

[ Bericht 11% gewijzigd door Sorella op 05-04-2012 08:34:59 ]
  † In Memoriam † donderdag 5 april 2012 @ 08:59:07 #115
91830 MaximusTG
pi_109928179
Ah, ik moest ff kijken wat je bedoelde, want die keus hadden ze nog niet toen ik die van mij kreeg.
Het is niet keuze 2, maar 2de keus; ze zijn iets beschadigd. Waarschijnlijk omdat ze die stenen ook op maat maken, kan je voor wat minder geld eentje nemen waar een stukje van een hoekje uit is.

Verzendkosten heb je goed gezien ja, 11,50, en dan 3 euro voor elke extra steen, tot een max van 4 stenen, dan gaat de prijs weer omhoog.

Ik zou persoonlijk niet voor die 3 euro prijsverschil een iets beschadigde steen nemen.. Ik zou er wel een tweede pizzaschieter bij nemen, dat is handig. Kan je de tweede vast maken en beleggen vlak voor de andere uit de oven komt. Oude eruit, nieuwe meteen er weer in.
pi_109939919
Dank je voor de uitleg maximus

Dan worden het twee pizzastenen dus ook twee schieters :) en een paar kilo meel bestel ik er ook meteen bij.
Snijder is niet nodig heb er al twee liggen hier.
  † In Memoriam † donderdag 5 april 2012 @ 14:45:48 #117
91830 MaximusTG
pi_109940326
Ah, ja, als je toch al verzendkosten betaald kan je ook meteen bloem erbij bestellen. Al is tipo 00 bloem niet ideaal in een conventionele oven.
Snijder heb ik wel, had voorheen alleen 1 slechte. Tis op zich een fijne, maar niet heel bijzonder verder.

Edit:

Deeg van gister was mooi zacht en lekker verwerkbaar, maar omdat het een last-minute pizza was had ie niet zoveel smaak in de bodem als die ik normaal een nachtje laat rijzen in de koelkast.
Had vandaag mn desem vernieuwd, dus heb daar een deel van gebruikt in een nieuw deeg. Dus helaas nog een keer pizza vandaag :P. Met foto van gevormde deeg!




[ Bericht 71% gewijzigd door MaximusTG op 05-04-2012 18:20:31 ]
pi_109986041
Hoelang moet een pizza voorbakken?
Ik heb net 250 graden, 7 minuten gedaan. Het deeg begon net een beetje knapperig te worden.
pi_109986099
bodem voorbakken?

Op 170 ofzo, 3 minuutjes.
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 16:35:32 #120
91830 MaximusTG
pi_110187209
Iemand nog een lekkere combinatie van toppings, misschien eens iets anders dan de bekende tomatensaus gebaseerde pizza's? Buiten BBQ, crème fraiche, pesto dan.

Wat betreft voorbakken; dat moet natuurlijk niet. Als ik dat wel eens doe, om em in te vriezen dan gewoon op normale temperatuur, 250 C. Op steen, tot rand gerezen is en hij net bruin begint te worden.
pi_110187282
Spinazie met gorgonzola en in port gecaramelliseerde rode ui :9
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 16:51:10 #122
91830 MaximusTG
pi_110279165
Als ik vandaag het deeg maak voor morgenavond, hoe kan ik het beste dan bewaren?
Meteen in de koelkast of pas later?
pi_110279514
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:19 schreef Sarabi het volgende:
Als ik vandaag het deeg maak voor morgenavond, hoe kan ik het beste dan bewaren?
Meteen in de koelkast of pas later?
Ik doe het altijd direct in de koelkast, en ongeveer 1,5 uur voordat ik het ga gebruiken haal ik het er weer uit.
pi_110284623
Ik heb het gewoon in de koelkast gezet met folie erover, volgende dag eruit gehaald en 2 uur later balletjes gemaakt en die weer te rijzen gezet op de vensterbank in het zonnetje een uur of 3.

Mijn buurman kwam bij ons aan de deur met een pizzasteen van de lidl,(hij zag ze nog liggen en ik had ze gelukkig nog niet besteld bij de site in de op) dus aan het werk gegaan.
Deeg was goed gelukt, vulling kan nog wat verbeterd worden mare ik heb griesmeel op die aluplaat gedaan en toen de pizza op de steen geschoven (steen lag in de barbeque) hoe voorkom ik dat de griesmeel verbrand want dat schuift natuurlijk met de pizza mee de steen op ?
pi_110284772
Bedankt voor de tips!
Ik ga morgen ook de steen van de Lidl (en Jamie Oliver) proberen
  vrijdag 13 april 2012 @ 19:38:13 #127
221912 minilot
Nancy boy
pi_110288486
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 16:51 schreef MaximusTG het volgende:
Dat klinkt al erg goed ja!
Ik heb al bijna alle pizza's van Crust al eens nagemaakt: http://crust.com.au/pizzas#!

Prima topping-inspiratie! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † vrijdag 13 april 2012 @ 20:06:01 #128
91830 MaximusTG
pi_110289609
Griesmeel verbrandt inderdaad snel; kan je voorkomen door geen griesmeel op de schieter of schep of hoe je het ook wil noemen waar je je pizza mee op de steen schuift te doen ;). In plaats daarvan vorm je je pizza in een 50/50 mengsel van bloem en griesmeel. Dan zit er genoeg op je pizza om plakken te voorkomen, maar niet zoveel dat het verbrandt. Wel wat oefening nodig ;)..

[ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 14-04-2012 07:14:35 ]
pi_110301519
dus als je de pizza vormt niet puur bloem op de aanrecht strooien maar 50/50 en dan zou er dus niets op de schieter hoeven.
Okee ga ik de volgende keer proberen :).
  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 07:18:03 #130
91830 MaximusTG
pi_110306557
Wel van te voren mengen, in een afsluitbaar bakje. Helft griesmeel, helft bloem. Deksel erop, ff schudden.
Maar je hebt wel meer kans dat ie blijft plakken ja, als je het zo doet en er minder bij gebruikt... Je strooit wat van het mengsel erop, bal deeg erop, beetje daarbovenop. Uitdrukken tot platte schijf. Af en toen omdraaien en terwijl je em omdraait verspreidt je het bloemmengsel eronder weer een beetje. Als je de pizza op je handen vormt, af en toe een kant op het bebloemde werkblad leggen. Door het uit te rekken wordt het oppervlak weer 'nat'. Er moet een dunne 'film' bloemmengsel op komen te zitten.
En snel werken als je pizza op de schieter ligt help ook wel.
pi_110307094
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 07:18 schreef MaximusTG het volgende:

En snel werken als je pizza op de schieter ligt help ook wel.
Dat had ik ook al in de gaten, dus ik d8 laat ik eerst de pizza beleggen en dan op de schieter leggen maar dat wordt een zooitje :{
pi_110307105
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 08:48 schreef Sorella het volgende:

[..]

Dat had ik ook al in de gaten, dus ik d8 laat ik eerst de pizza beleggen en dan op de schieter leggen maar dat wordt een zooitje (had ik kunnen weten iets met dunne bodem en vulling en zwaartekracht) :{
\\

quote inplaats van de edit knop :@
pi_110307405
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 08:48 schreef Sorella het volgende:

[..]

Dat had ik ook al in de gaten, dus ik d8 laat ik eerst de pizza beleggen en dan op de schieter leggen maar dat wordt een zooitje :{
en zo is de calzone uitgevonden!
pi_110324355
Ik ben tevreden met mijn pizzasteen *O*

  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 20:50:42 #135
91830 MaximusTG
pi_110325873
Goed gelukt! Wat zit er allemaal op? Tomatensaus, tomaat, paprika en kaas?
pi_110327125
Ja en nog een verdwaalde ui en champignon :)
  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 21:22:36 #137
91830 MaximusTG
pi_110327322
Geen salami!!??!?! :P? Wel fijn zo'n steen he?
pi_110342093
Meestal vind ik vlees toch niet zo lekker op een pizza, behalve gekruid gehakt.
Maar ben erg tevreden over de steen :Y terwijl het toch zo'n goedkope dunne is.
pi_110342204
Beleg ben ik geen fan van :@ maar de bodem ziet er mooi uit! Tot welke temperatuur kan jouw oven en hoe lang heb je de steen er in laten voorverwarmen?
Ja doei.
pi_110342222
Rond de 220 maar of ie dat echt haalt weet ik niet.
Heb hem 20 minuutjes laten voorverwarmen.
pi_110342241
Ok! ^O^ dan is het het overwegen waard om eens te kijken naar zo'n steen hier. Die van mij haalt volgens de draaischijf 240, dus in praktijk wrsch 10 graden minder ofzo. Gebruik nu de gewone ovenplaat en de pizza's zijn lekker hoor, maar 't oog wil ook wat! :@
Ja doei.
pi_110347667
Dan raad ik het zeker aan :Y hij was zo mooi O+ bleef er maar naar kijken hahaha.

Eerst zagen mijn pizza's er zo uit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 38% gewijzigd door Sarabi op 15-04-2012 14:33:41 ]
pi_110436291
Van afgelopen zondag:


Was weer goed gelukt. Dit keer het deeg al op vrijdag gemaakt omdat ik op zat. geen tijd had.
Maar er zat erg veel smaak aan!
  † In Memoriam † dinsdag 17 april 2012 @ 15:14:49 #144
91830 MaximusTG
pi_110441371
Verschil he, vergeleken met zelfde-dag deeg? Mooi luchtige rand!
Krijg er honger van ;).
pi_110452141
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 13:14 schreef DrukVout het volgende:
Van afgelopen zondag:
[ afbeelding ]

Was weer goed gelukt. Dit keer het deeg al op vrijdag gemaakt omdat ik op zat. geen tijd had.
Maar er zat erg veel smaak aan!
Een australische pizza!
pi_110452554
Wtf... Ik had hem nog omgedraaid....
pi_110452829
Ik zie niets geks?
pi_110452905
Dat ziet er erg lekker uit :9
pi_110453165
Hier staat de foto op zijn kop...
pi_110455330
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 19:37 schreef DrukVout het volgende:
Hier staat de foto op zijn kop...
Hier ook ;) Maar hij ziet wr wel heel lekker uit!
pi_110455617
Of je pizza blijft zweven, en als dat niet zo is dan klopt de foto.
pi_110466112
Ahhhh ik sta voor de bekende en meest keuze..

De bestron Oven.(die tegenwoordig nog maar tot 350 graden gaat wegens #%@#$ EU regelgeving).....OFFF het dubbele betalen voor de Ferrari...

Wat jullie? Zou je het merken\ te kort komen die 50 graden?
pi_110475506
Hoeft de Ferrari zich dan niet aan regelgeving te houden?
pi_110479712
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 10:41 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Hoeft de Ferrari zich dan niet aan regelgeving te houden?
die worden geimporteerd uit Italie...en sja..italie :-)

.
pi_110479832
Overigens haal ik net bij de Xenos een pakje La Tua Farina Bloem Tipo 00 voor een euro.. (500gr). Ze hebben ook pizza/foccaci deeg maar dit is Tipo 0 en zit al gist in.
pi_110547393
bij onze xenos alleen die tipo 0 gevonden, nergens tipoo 00 te bekennen in dit gat ;(
  † In Memoriam † vrijdag 20 april 2012 @ 00:26:45 #158
91830 MaximusTG
pi_110548346
quote:
Zo, das prijzig zeg.. 3,50 voor 500 gram...

quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 23:54 schreef Sorella het volgende:
bij onze xenos alleen die tipo 0 gevonden, nergens tipoo 00 te bekennen in dit gat ;(
Tipo 00 is alleen beter bij houtoventemperaturen. Daaronder heb je meer aan goede broodbloem (met veel gluten).
pi_110550711
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 23:07 schreef kloink het volgende:
Ahhhh ik sta voor de bekende en meest keuze..

De bestron Oven.(die tegenwoordig nog maar tot 350 graden gaat wegens #%@#$ EU regelgeving).....OFFF het dubbele betalen voor de Ferrari...

Wat jullie? Zou je het merken\ te kort komen die 50 graden?
De ferrari gaat wel tot 450/500 naar mijn weten. En ja, ik denk wel dat er een verschil is, 150 of 200 maakt ook wel degelijk uit.
pi_110550730
We kunnen beter in Italië gaan wonen, daar is tip 00 gewoon 50 cent per kilo :P
pi_110551152
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 00:26 schreef MaximusTG het volgende:

Zo, das prijzig zeg.. 3,50 voor 500 gram...

Ja, dat wel, maar wil het wel een keertje proberen...
Bij de molen zelf kost ie "maar" 2,25,-

www.molendevlijt.nl/prijslijst_biologisch.pdf

[ Bericht 15% gewijzigd door Zon op 20-04-2012 09:08:32 ]
pi_110553655
Voor de gene die een Ferrari oven willen kopen..

Zojuist wat nuttige informatie gehad van de nederlandse importeur..

- ALLE ferrari ovens worden teruggeschroefd in vermogen en komen straks niet meer boven de 400 graden uit (europese wetgeving) Je moet dus snel zijn nu als je nog een oude oven wilt.

- De Delizia (goedkoopste) wordt onder patent in China geproduceerd maar komt wat betreft temperatuur wel aan de 450 graden dus ondanks de iets andere materialen even goed. Ook deze zal worden teruggeschroefd. (deze kan je als je een beetje zoekt voor 109 euro scoren overigens!)

Doe er je voordeel mee
  † In Memoriam † vrijdag 20 april 2012 @ 10:54:06 #163
91830 MaximusTG
pi_110554099
Nuttige informatie ja :). Wel suf zo'n wet, maakt gewoon een heel product onmogelijk.
pi_110554319
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar *O*
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
pi_110554888
z
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 10:59 schreef Sarabi het volgende:
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar *O*
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
Zolang je nog geen hele kleine zwarte spikkeltjes ziet met pootjes en voelsprietjes mwaaaaa
pi_110557473
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 10:59 schreef Sarabi het volgende:
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar *O*
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
Voor droge voedingswaren zoals bloem hoef je het niet zo nauw te nemen.
Het is bij wet verplicht dat elke voedingswaren een houdbaarheidsdatum heeft.
pi_110563112
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 13:09 schreef floris_b het volgende:

[..]

Voor droge voedingswaren zoals bloem hoef je het niet zo nauw te nemen.
Het is bij wet verplicht dat elke voedingswaren een houdbaarheidsdatum heeft.
Dat dacht ik al :) thanks!
pi_110721711
Gisteren het recept van MaximusTG geprobeerd en ik ben fan! Had echt een mooie luchtige rand. Alleen was mijn deeg helemaal niet zo plakkerig (het zag er ook anders uit dan op de foto's). Misschien heb ik de bloem verkeerd afgewogen? Maar het maakte verder niet uit omdat het eindresultaat wel goed was. Bedankt Maximus.
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 15:22:48 #169
91830 MaximusTG
pi_110722620
Cool, nog een fan B-) ! Ja, zo plakkerig is het inderdaad ook weer niet hoor. Zeker niet als alle bloem erin verwerkt is. Babybilletjeszacht, zo zijn de bolletjes deeg als het goed is :+ .
Fijn recept he? Heb zelf zo'n hekel aan (pizza)recepten waar uiteindelijk niet veel van blijkt te kloppen.
pi_110726454
Mensen hier al eens stokbroden gekocht en daar pizzabroodjes (voor in te vriezen) van gemaakt ? Ik ontvang graag tips. :)

Zoals welk brood, saus, afbak-tijd/temperatuur, producten rauw erop of geblancheerd, gebakken o.i.d. ?

[ Bericht 0% gewijzigd door Paul-89 op 24-04-2012 16:40:32 ]
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 16:38:52 #171
91830 MaximusTG
pi_110726646
Jahoor, maak wel eens pizzabroodjes van stokbrood (liefst afbakciabatta). Iets voor op een zondagmiddag, als ik nog restjes van iets anders in de koelkast heb. Zoals deze:



Afbak ciabatta in 4en, met Tomato Frito van Heinz, salami, basilicum en mozzarella. Deze zijn meteen opgegeten. Voor invriezen gewoon wat korter bakken, tot kaas licht gesmolten is en het een geheel is. Anders valt alles eraf als je ze invriest. Of je moet ze eerst kort onbedekt in een la leggen.
pi_110726769
Ok bedankt, ziet er goed uit.
Welke temperatuur, circa 180 ?
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 16:43:48 #173
91830 MaximusTG
pi_110726843
Nee, ik houd altijd de temperatuur aan op de verpakking van het stokbrood. 220 graden C. Als je ze vanuit de vriezer wil opwarmen en je hebt ze al kort voorgebakken voor ze werden ingevroren zou ik wel wat lager met de temperatuur gaan zitten.
pi_110727043
Top, bedankt voor de tips.
pi_110744942
quote:
6s.gif Op dinsdag 24 april 2012 15:22 schreef MaximusTG het volgende:
Cool, nog een fan B-) ! Ja, zo plakkerig is het inderdaad ook weer niet hoor. Zeker niet als alle bloem erin verwerkt is. Babybilletjeszacht, zo zijn de bolletjes deeg als het goed is :+ .
Fijn recept he? Heb zelf zo'n hekel aan (pizza)recepten waar uiteindelijk niet veel van blijkt te kloppen.
Jep, ze waren babybilletjeszacht maar zelfs bij het verdelen van het deeg had ik geen bloem nodig. Maar verder ben ik erg tevreden met het recept. Want het eindresultaat was prima! O+

Twee foto's van gister & vandaag. Ze zijn lang niet zo mooi als jouw pizza's maar voor pizza's afgebakken in een pizzapan die niet heter wordt dan 250 graden ben ik erg tevreden.



pi_110745138
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:11 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Jep, ze waren babybilletjeszacht maar zelfs bij het verdelen van het deeg had ik geen bloem nodig. Maar verder ben ik erg tevreden met het recept. Want het eindresultaat was prima! O+

Twee foto's van gister & vandaag. Ze zijn lang niet zo mooi als jouw pizza's maar voor pizza's afgebakken in een pizzapan die niet heter wordt dan 250 graden ben ik erg tevreden.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, recept uit de OP ?
pi_110747674
Edit.

Jep, het deeg is naar recept van Maximus.
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 23:02:04 #178
91830 MaximusTG
pi_110749306
Inderdaad goed gelukt! Mooie rand. Als je er bolletjes van kon maken zal je er wel idd iets meer bloem in gedaan hebben, of je bloem neemt meer water op. Maar goed, resultaat was lekker begrijp ik ;).
pi_110769113
Vandaag 8 pizzabroodjes gemaakt, champignons, prei, salami en paprika mix even geroerbakt met wat oregano en daarna op een ciabatta brood gedaan met op de bodem een tomatensaus en bovenop geraspte mozzarella. Niet te lang gebakken aangezien ik ze pas later ga gebruiken en ze nu heb ingevroren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 17:32:39 #180
91830 MaximusTG
pi_110822398
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf ;)

pi_110835006
Zeker! Toevallig net ook een op en hij was heerlijk, mar zoals jij krijg ik ze niet.
pi_110923039
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf ;)

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Tjonge, dit ziet er echt goed uit :9~ Alles in dit topic eigenlijk :9

Ik heb het deeg klaarliggen, ga vanavond ook de oven weer eens aanslingeren :Y)
Oh, and that's a bad miss!
pi_110924956
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf ;)

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit!!

Ik ga vanavond ook weer eens pizza maken :) Nu al zin in!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_110925113
Oeh maximus, ik ben ook gevallen voor de foto's!!
Als ik een pizza voor 2 personen wil maken, wat izjn dan de juiste afmetingen voor zo'n super luchtige bodem?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  † In Memoriam † zondag 29 april 2012 @ 14:19:42 #185
91830 MaximusTG
pi_110929623
1 grote pizza dus, voor twee personen?
De pizza hierboven op de foto is gemaakt met een iets andere receptuur dan ik normaal doe. Ben weer beetje aan het experimenteren. Soms wil ik nl. op dezelfde dag nog een pizza bakken, en daar is mn recept (in de PDF) minder geschikt voor.
De pizza in de foto hierboven is met een poolish. Zal even opschrijven hoe die gemaakt is. Grote pizza voor twee, is wel lastiger hoor, moeilijk om het deeg zo groot uit te rekken (egaal dan) als je daar niet zoveel ervaring in hebt. Als je dat wel wil doen denk ik dat een gemiddelde bakplaat van een normale oven wel een goede maat is om de gehele deeghoeveelheid op uit te spreiden.

Dit recept is voor 1 16" pizza (=40 cm diameter)

Recept:

Bloem : 325 g
Water : 220 g
Instant gist : 1,5 tsp.
Zout : 1 tsp
Honing : 3/4 tbsp.

Meng alle bloem met alle gist. Doe al het water in een andere kom + 220 g van het bloem/gist mengsel. Roer tot een homogene massa. Afdekken en 5 uur laten gisten (minimaal 3 uur). Daarna rest ingredienten erbij, kneden met standmixer of handmixer (+- 4/5 minuten). Uitstorten op bebloemd blad. Met hand nakneden en tot bal vormen. In geoliede container 1,5 uur rijzen. Daarna punchdown, opnieuw vormen tot bal en weer 1,5 uur rijzen (als je kleinere pizza's wil, nu verdelen en los opbollen!). Daarna op een licht bebloemd (50:50 semolina/bloem) werkblad uitrekken en vormen tot een grote pizza, beleggen en bakken.
De honing in dit recept is een toevoeging om een mooiere kleuring van de rand te krijgen met minder fermentatietijd. Bij het andere recept in mn PDF ontstaan er suikers door afbraak van de complexere in de bloem. Maar dat kost meer tijd.
Gebruik wel een goede broodbloem.
  † In Memoriam † dinsdag 1 mei 2012 @ 19:16:45 #186
91830 MaximusTG
pi_111006952
Hoe is ie gelukt, Lotje-Plusone?

Mn diepvriesvoorraad was geplunderd van het weekend, dus weer ff een paar kale bodems gebakken. Kon het niet laten er ook een voor het avondeten te bakken. Tomatensaus, salami, paprika, champignons, rode ui, basilicum en mozzarella.

  dinsdag 1 mei 2012 @ 20:59:12 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111012761
Deeg staat klaar in de kelder voor morgen. Saus heeft hier ook een paar uurtjes staan pruttelen en staat nu in de koelkast om de smaak wat te versterken, lekker makkelijk maar wel smakelijk van een blikje tomatenblokjes, en 2 blikjes dubbelconcentraat.
En voor morgen tomaten die al sinds vrijdag in de vensterbank lagen na te rijpen :9
pi_111013784
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 14:19 schreef MaximusTG het volgende:
1 grote pizza dus, voor twee personen?
De pizza hierboven op de foto is gemaakt met een iets andere receptuur dan ik normaal doe. Ben weer beetje aan het experimenteren. Soms wil ik nl. op dezelfde dag nog een pizza bakken, en daar is mn recept (in de PDF) minder geschikt voor.
De pizza in de foto hierboven is met een poolish. Zal even opschrijven hoe die gemaakt is. Grote pizza voor twee, is wel lastiger hoor, moeilijk om het deeg zo groot uit te rekken (egaal dan) als je daar niet zoveel ervaring in hebt. Als je dat wel wil doen denk ik dat een gemiddelde bakplaat van een normale oven wel een goede maat is om de gehele deeghoeveelheid op uit te spreiden.

Dit recept is voor 1 16" pizza (=40 cm diameter)

Recept:

Bloem : 325 g
Water : 220 g
Instant gist : 1,5 tsp.
Zout : 1 tsp
Honing : 3/4 tbsp.

Meng alle bloem met alle gist. Doe al het water in een andere kom + 220 g van het bloem/gist mengsel. Roer tot een homogene massa. Afdekken en 5 uur laten gisten (minimaal 3 uur). Daarna rest ingredienten erbij, kneden met standmixer of handmixer (+- 4/5 minuten). Uitstorten op bebloemd blad. Met hand nakneden en tot bal vormen. In geoliede container 1,5 uur rijzen. Daarna punchdown, opnieuw vormen tot bal en weer 1,5 uur rijzen (als je kleinere pizza's wil, nu verdelen en los opbollen!). Daarna op een licht bebloemd (50:50 semolina/bloem) werkblad uitrekken en vormen tot een grote pizza, beleggen en bakken.
De honing in dit recept is een toevoeging om een mooiere kleuring van de rand te krijgen met minder fermentatietijd. Bij het andere recept in mn PDF ontstaan er suikers door afbraak van de complexere in de bloem. Maar dat kost meer tijd.
Gebruik wel een goede broodbloem.
Kan ik dit ook maken met "00" bloem?
  † In Memoriam † dinsdag 1 mei 2012 @ 22:00:35 #189
91830 MaximusTG
pi_111016350
Hmm, kan wel denk ik, maar dan moet je wel wat minder water gebruiken.. Een recept voor dit zelfde-dag-deeg heb ik nu opgenomen in de PDF in mn ondertitel/in de OP. Is voor 4 ballen voor even grote pizza's als de andere recepten (28 cm). Die is 68% hydratatie. Als je dat met 00 doet zal het denk ik wat te nat worden. Probeer het eens met 63% water. (in dat recept dus 0.63*595 gram water). Als het dan nog iets te nat is kan je er een beetje extra bloem bij doen.
pi_111016565
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 19:16 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe is ie gelukt, Lotje-Plusone?

Mn diepvriesvoorraad was geplunderd van het weekend, dus weer ff een paar kale bodems gebakken. Kon het niet laten er ook een voor het avondeten te bakken. Tomatensaus, salami, paprika, champignons, rode ui, basilicum en mozzarella.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ik heb het helaas nog niet kunnen toepassen omdat het zondag was en ik niet alle spulletjes in huis had, maar de volgende keer gaat het een eigen bodem worden!!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  woensdag 2 mei 2012 @ 09:18:40 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111028463
Blijkbaar heb ik gisteren dode gist ofzo door mijn deeg gestrooid want vanmorgen zagen mijn bolletjes er hetzelfde uit. Dan maar een nieuw zakje er doorheen en buiten de koelkast laten rijzen.
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 09:21:34 #192
91830 MaximusTG
pi_111028539
Ligt er aan hoe koud het in je kelder is? Als het echt koud is klopt het dat je niet zoveel verschil in volume ziet..
En de gist kwam gewoon uit een dicht zakje? Dan lijkt de kans dat het echt dood is me erg klein hoor..
  woensdag 2 mei 2012 @ 09:30:56 #193
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111028716
Zakje was al een tijdje open. Keldertemperatuur is ongeveer 12 graden.
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 09:38:17 #194
91830 MaximusTG
pi_111028855
Mmja, lastig zo te beoordelen dan. Moet zeggen dat het ook best moeilijk is om een stijging in volume goed in te schatten. In plaats van alleen gist erdoorheen te mengen kan je ook het deeg dat je al hebt in stukjes snijden en als een soort biga (preferment) gebruiken. Krijg je natuurlijk wel wat meer deeg ;).
pi_111037523
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 22:00 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, kan wel denk ik, maar dan moet je wel wat minder water gebruiken.. Een recept voor dit zelfde-dag-deeg heb ik nu opgenomen in de PDF in mn ondertitel/in de OP. Is voor 4 ballen voor even grote pizza's als de andere recepten (28 cm). Die is 68% hydratatie. Als je dat met 00 doet zal het denk ik wat te nat worden. Probeer het eens met 63% water. (in dat recept dus 0.63*595 gram water). Als het dan nog iets te nat is kan je er een beetje extra bloem bij doen.
dank je wel!
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 14:41:24 #196
91830 MaximusTG
pi_111039334
Tis maar een schatting hoor, die 63%. Wat je wil is dat je deeg een goed ontwikkeld glutennetwerk heeft. Je kan het zien als je aan het kneden bent met bv een handmixer. Je ziet dan een soort van 'draden', als je het deeg van de wanden aftrekt. Zal er eens een foto van maken. Het deeg is na het kneden en toevoegen van alle bloem nog licht plakkerig, maar niet zo erg dat je vingers meteen onder het deeg zitten als je het aanraakt. Daarna stort je het op een bebloemd blad om het licht met wat bloem te coaten en er spanning in aan te brengen.
Maar ik zou je aan willen raden om een keer gewoon goede broodbloem te gebruiken ipv farina di grano tenero tipo 00.
  woensdag 2 mei 2012 @ 17:39:12 #197
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111047305
Pizza numero 1 zit erin, toen ik hem uit de bak trok zaten er nog wel mooie draden in het netwerk dus ben benieuwd.
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 17:45:20 #198
91830 MaximusTG
pi_111047566
Succes :). Wat heb je nu nog met het deeg gedaan? Gist erbij, of niet, of wat anders?
Maak maar een mooie foto ;)!
pi_111048368
Hier staat ook weer deeg te rijzen. Morgen pizza :9~ :9~ .
  woensdag 2 mei 2012 @ 19:00:39 #200
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111050505
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Succes :). Wat heb je nu nog met het deeg gedaan? Gist erbij, of niet, of wat anders?
Maak maar een mooie foto ;)!
Beetje gist erbij gedaan en de rest van de dag op kamertemperatuur gehouden.
Trouwens ook voor het eerst zonder bakpapier gebakken.

De eerste:

Vormen ging niet echt lekker bij deze, te klein en te dikke rand, maar dat ding ging maar telkens terug naar zijn eigen vorm :')

Bij de tweede heb ik weer de deegroller gepakt:

Echter werd dat wel een semi-calzone bij het schuiven op de bakplaat :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')