abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_109863800
- 100 gram bloem
- 70ml lauw water
- beetje zout
- beetje suiker
- 2g instant gist

Ik wil van die kleine snack pizza's maken.
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 20:16:03 #102
91830 MaximusTG
pi_109864580
Oke, dat kan ja, hmm, centimeter of 10 doorsnee?

Als ik het recept in mn pdf neem, dan is dat voor 4 pizza's van 28 cm doorsnee dus een totale oppervlakte van 4 * pi * 14^2 = 2463 cm^2.

Een pizza met een doorsnee van 10 cm heeft een oppervlakte van pi * 25 = 78,54 cm^2.
Dus je zou 31 pizza's met een doorsnee van 10 cm uit het deeg voor 4 pizza's van 28 cm doorsnee kunnen halen.
Om het makkelijk op te schrijven reken ik 1/3 van die hoeveelheid voor 10 minipizza's:
Gist tov recept in mijn pdf doe ik maal 2, omdat je waarschijnlijk deze kleintjes snel wil klaarmaken.
Geen rijzen in de koelkast dus. Gebruik dus ook niet te koud water dan.
Bloem: 175 gram (130/45)
Water: 120 gram
Gist: 2/3 tsp
Zout: 0.5 tsp

Meng 130 gram bloem met al het water en gist en zout. Roer goed door en laat 10 minuten rusten. Meng langzaam de rest van de bloem erdoor terwijl je kneed met een mixer of roert met een houten lepel. In dat laatste geval handmatig kneden nadat alle bloem is toegevoegd. Na kneden deeg weer laten rusten. In kleine balletjes verdelen en afgedekt met ingevet folie laten rijzen op een ingevet werkblad (olijfolie). In dit geval olijfolie gebruiken omdat bloem tegen het plakken al gauw een groot aandeel in het deeg gaat hebben bij zulke kleine hoeveelheden.

Je hebt dan wel hele dunne, 20 gr per bolletje deeg. Je zou nog kunnen overwegen het bovenstaand e maal 1.5 te doen.

[ Bericht 4% gewijzigd door MaximusTG op 03-04-2012 20:37:03 ]
pi_109866278
hahaha, is wiskunde toch nog ergens nuttig voor:P
En nu de bonus vraag, wat is de dichtheid van het pizzadeeg?:P
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 21:15:07 #104
91830 MaximusTG
pi_109867742
Dat is niet te zeggen, omdat het volume verandert tijdens het rijzen...
pi_109867955
ongeveer 0.79gr/cm3 ;P
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 11:00:53 #106
91830 MaximusTG
pi_109886607
Aha, dat zal inderdaad rond dat getal liggen. Ongerezen. Maar hoe is je eigen probeersel geworden?
pi_109886698
Damn, jullie maken het hogere wiskunde, dat pizza bakken! :D!
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 11:06:00 #108
91830 MaximusTG
pi_109886800
Och, een recept schalen op basis van de oppervlakte is toch niet echt hogere wiskunde hoor ;). Je kan het wel gaan gokken en proberen, maar juist dit soort problemen zijn waar wiskunde handig is :).

Had het mooi uitgerekend voor die 14 mensen. En een kleine pizza voor het jongetje van 3. Toch fijn om er dan van te voren over na te denken, zodat je niet veel teveel, of veel te weinig hebt gemaakt :).
pi_109903388
Zijn er hier ook mensen die maar deeg maken voor een pizza? Vind het altijd zo een gedoe en bovendien eet ik dan weer te veel pizza. :P en invriezen vond ik toch niet zo een succes.
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 18:01:43 #110
91830 MaximusTG
pi_109903598
Ik iig nooit :P. En als je het een gedoe vindt zou dat toch juist eerder een reden zijn om juist wel meer tegelijk te maken ;)? Heb je al wel eens deeg met alleen saus voorgebakken en dat ingevroren?

Ga zo ook weer pizza bakken, BBQ chicken wordt het, weer eens wat anders. Met daarop:

Tomato frito gemengd met Yildriz BBQ saus (die is wel goed, maar te sterk op zichzelf vind ik)
Uitgebakken spekjes
Kipfilet, gezout en gepeperd en gebakken in het spekvet, daarna in reepjes gesneden
Champignons
Geraspte mozzarella
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 19:25:59 #111
91830 MaximusTG
pi_109906958
Nou, ze waren erg lekker geworden!


pi_109912305
Nom! Snel weer eens pizza bakken!
  woensdag 4 april 2012 @ 23:40:02 #113
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_109921993
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ze waren erg lekker geworden!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Damn, ik kom een keer pizza bij je eten!
pi_109927664
Zien er goed uit die pizza,s

Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen set 1 wahl en set 2 wahl bij de pizzastein.com site link uit de op.
Mijn duits is niet zo goed, het enige verschil wat ik er uit op kan maken is dat er geen pizzasnijder bij set 2 zit maar die kan je bij set 1 ook zonder bestellen en dan is set 1 toch duurder.
Bestellen kan via de mail of telefoon, kan dat ook in het nederlands of engels ?
Als ik het goed begrijp dan zijn de verzendkosten voor 1 set 11,50 bestel je er meer dan komt er 3 euro extra bij ?

[ Bericht 11% gewijzigd door Sorella op 05-04-2012 08:34:59 ]
  † In Memoriam † donderdag 5 april 2012 @ 08:59:07 #115
91830 MaximusTG
pi_109928179
Ah, ik moest ff kijken wat je bedoelde, want die keus hadden ze nog niet toen ik die van mij kreeg.
Het is niet keuze 2, maar 2de keus; ze zijn iets beschadigd. Waarschijnlijk omdat ze die stenen ook op maat maken, kan je voor wat minder geld eentje nemen waar een stukje van een hoekje uit is.

Verzendkosten heb je goed gezien ja, 11,50, en dan 3 euro voor elke extra steen, tot een max van 4 stenen, dan gaat de prijs weer omhoog.

Ik zou persoonlijk niet voor die 3 euro prijsverschil een iets beschadigde steen nemen.. Ik zou er wel een tweede pizzaschieter bij nemen, dat is handig. Kan je de tweede vast maken en beleggen vlak voor de andere uit de oven komt. Oude eruit, nieuwe meteen er weer in.
pi_109939919
Dank je voor de uitleg maximus

Dan worden het twee pizzastenen dus ook twee schieters :) en een paar kilo meel bestel ik er ook meteen bij.
Snijder is niet nodig heb er al twee liggen hier.
  † In Memoriam † donderdag 5 april 2012 @ 14:45:48 #117
91830 MaximusTG
pi_109940326
Ah, ja, als je toch al verzendkosten betaald kan je ook meteen bloem erbij bestellen. Al is tipo 00 bloem niet ideaal in een conventionele oven.
Snijder heb ik wel, had voorheen alleen 1 slechte. Tis op zich een fijne, maar niet heel bijzonder verder.

Edit:

Deeg van gister was mooi zacht en lekker verwerkbaar, maar omdat het een last-minute pizza was had ie niet zoveel smaak in de bodem als die ik normaal een nachtje laat rijzen in de koelkast.
Had vandaag mn desem vernieuwd, dus heb daar een deel van gebruikt in een nieuw deeg. Dus helaas nog een keer pizza vandaag :P. Met foto van gevormde deeg!




[ Bericht 71% gewijzigd door MaximusTG op 05-04-2012 18:20:31 ]
pi_109986041
Hoelang moet een pizza voorbakken?
Ik heb net 250 graden, 7 minuten gedaan. Het deeg begon net een beetje knapperig te worden.
pi_109986099
bodem voorbakken?

Op 170 ofzo, 3 minuutjes.
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 16:35:32 #120
91830 MaximusTG
pi_110187209
Iemand nog een lekkere combinatie van toppings, misschien eens iets anders dan de bekende tomatensaus gebaseerde pizza's? Buiten BBQ, crème fraiche, pesto dan.

Wat betreft voorbakken; dat moet natuurlijk niet. Als ik dat wel eens doe, om em in te vriezen dan gewoon op normale temperatuur, 250 C. Op steen, tot rand gerezen is en hij net bruin begint te worden.
pi_110187282
Spinazie met gorgonzola en in port gecaramelliseerde rode ui :9
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 16:51:10 #122
91830 MaximusTG
pi_110279165
Als ik vandaag het deeg maak voor morgenavond, hoe kan ik het beste dan bewaren?
Meteen in de koelkast of pas later?
pi_110279514
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:19 schreef Sarabi het volgende:
Als ik vandaag het deeg maak voor morgenavond, hoe kan ik het beste dan bewaren?
Meteen in de koelkast of pas later?
Ik doe het altijd direct in de koelkast, en ongeveer 1,5 uur voordat ik het ga gebruiken haal ik het er weer uit.
pi_110284623
Ik heb het gewoon in de koelkast gezet met folie erover, volgende dag eruit gehaald en 2 uur later balletjes gemaakt en die weer te rijzen gezet op de vensterbank in het zonnetje een uur of 3.

Mijn buurman kwam bij ons aan de deur met een pizzasteen van de lidl,(hij zag ze nog liggen en ik had ze gelukkig nog niet besteld bij de site in de op) dus aan het werk gegaan.
Deeg was goed gelukt, vulling kan nog wat verbeterd worden mare ik heb griesmeel op die aluplaat gedaan en toen de pizza op de steen geschoven (steen lag in de barbeque) hoe voorkom ik dat de griesmeel verbrand want dat schuift natuurlijk met de pizza mee de steen op ?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')