abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_109863800
- 100 gram bloem
- 70ml lauw water
- beetje zout
- beetje suiker
- 2g instant gist

Ik wil van die kleine snack pizza's maken.
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 20:16:03 #102
91830 MaximusTG
pi_109864580
Oke, dat kan ja, hmm, centimeter of 10 doorsnee?

Als ik het recept in mn pdf neem, dan is dat voor 4 pizza's van 28 cm doorsnee dus een totale oppervlakte van 4 * pi * 14^2 = 2463 cm^2.

Een pizza met een doorsnee van 10 cm heeft een oppervlakte van pi * 25 = 78,54 cm^2.
Dus je zou 31 pizza's met een doorsnee van 10 cm uit het deeg voor 4 pizza's van 28 cm doorsnee kunnen halen.
Om het makkelijk op te schrijven reken ik 1/3 van die hoeveelheid voor 10 minipizza's:
Gist tov recept in mijn pdf doe ik maal 2, omdat je waarschijnlijk deze kleintjes snel wil klaarmaken.
Geen rijzen in de koelkast dus. Gebruik dus ook niet te koud water dan.
Bloem: 175 gram (130/45)
Water: 120 gram
Gist: 2/3 tsp
Zout: 0.5 tsp

Meng 130 gram bloem met al het water en gist en zout. Roer goed door en laat 10 minuten rusten. Meng langzaam de rest van de bloem erdoor terwijl je kneed met een mixer of roert met een houten lepel. In dat laatste geval handmatig kneden nadat alle bloem is toegevoegd. Na kneden deeg weer laten rusten. In kleine balletjes verdelen en afgedekt met ingevet folie laten rijzen op een ingevet werkblad (olijfolie). In dit geval olijfolie gebruiken omdat bloem tegen het plakken al gauw een groot aandeel in het deeg gaat hebben bij zulke kleine hoeveelheden.

Je hebt dan wel hele dunne, 20 gr per bolletje deeg. Je zou nog kunnen overwegen het bovenstaand e maal 1.5 te doen.

[ Bericht 4% gewijzigd door MaximusTG op 03-04-2012 20:37:03 ]
pi_109866278
hahaha, is wiskunde toch nog ergens nuttig voor:P
En nu de bonus vraag, wat is de dichtheid van het pizzadeeg?:P
  † In Memoriam † dinsdag 3 april 2012 @ 21:15:07 #104
91830 MaximusTG
pi_109867742
Dat is niet te zeggen, omdat het volume verandert tijdens het rijzen...
pi_109867955
ongeveer 0.79gr/cm3 ;P
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 11:00:53 #106
91830 MaximusTG
pi_109886607
Aha, dat zal inderdaad rond dat getal liggen. Ongerezen. Maar hoe is je eigen probeersel geworden?
pi_109886698
Damn, jullie maken het hogere wiskunde, dat pizza bakken! :D!
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 11:06:00 #108
91830 MaximusTG
pi_109886800
Och, een recept schalen op basis van de oppervlakte is toch niet echt hogere wiskunde hoor ;). Je kan het wel gaan gokken en proberen, maar juist dit soort problemen zijn waar wiskunde handig is :).

Had het mooi uitgerekend voor die 14 mensen. En een kleine pizza voor het jongetje van 3. Toch fijn om er dan van te voren over na te denken, zodat je niet veel teveel, of veel te weinig hebt gemaakt :).
pi_109903388
Zijn er hier ook mensen die maar deeg maken voor een pizza? Vind het altijd zo een gedoe en bovendien eet ik dan weer te veel pizza. :P en invriezen vond ik toch niet zo een succes.
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 18:01:43 #110
91830 MaximusTG
pi_109903598
Ik iig nooit :P. En als je het een gedoe vindt zou dat toch juist eerder een reden zijn om juist wel meer tegelijk te maken ;)? Heb je al wel eens deeg met alleen saus voorgebakken en dat ingevroren?

Ga zo ook weer pizza bakken, BBQ chicken wordt het, weer eens wat anders. Met daarop:

Tomato frito gemengd met Yildriz BBQ saus (die is wel goed, maar te sterk op zichzelf vind ik)
Uitgebakken spekjes
Kipfilet, gezout en gepeperd en gebakken in het spekvet, daarna in reepjes gesneden
Champignons
Geraspte mozzarella
  † In Memoriam † woensdag 4 april 2012 @ 19:25:59 #111
91830 MaximusTG
pi_109906958
Nou, ze waren erg lekker geworden!


pi_109912305
Nom! Snel weer eens pizza bakken!
  woensdag 4 april 2012 @ 23:40:02 #113
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_109921993
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2012 19:25 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ze waren erg lekker geworden!

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Damn, ik kom een keer pizza bij je eten!
pi_109927664
Zien er goed uit die pizza,s

Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen set 1 wahl en set 2 wahl bij de pizzastein.com site link uit de op.
Mijn duits is niet zo goed, het enige verschil wat ik er uit op kan maken is dat er geen pizzasnijder bij set 2 zit maar die kan je bij set 1 ook zonder bestellen en dan is set 1 toch duurder.
Bestellen kan via de mail of telefoon, kan dat ook in het nederlands of engels ?
Als ik het goed begrijp dan zijn de verzendkosten voor 1 set 11,50 bestel je er meer dan komt er 3 euro extra bij ?

[ Bericht 11% gewijzigd door Sorella op 05-04-2012 08:34:59 ]
  † In Memoriam † donderdag 5 april 2012 @ 08:59:07 #115
91830 MaximusTG
pi_109928179
Ah, ik moest ff kijken wat je bedoelde, want die keus hadden ze nog niet toen ik die van mij kreeg.
Het is niet keuze 2, maar 2de keus; ze zijn iets beschadigd. Waarschijnlijk omdat ze die stenen ook op maat maken, kan je voor wat minder geld eentje nemen waar een stukje van een hoekje uit is.

Verzendkosten heb je goed gezien ja, 11,50, en dan 3 euro voor elke extra steen, tot een max van 4 stenen, dan gaat de prijs weer omhoog.

Ik zou persoonlijk niet voor die 3 euro prijsverschil een iets beschadigde steen nemen.. Ik zou er wel een tweede pizzaschieter bij nemen, dat is handig. Kan je de tweede vast maken en beleggen vlak voor de andere uit de oven komt. Oude eruit, nieuwe meteen er weer in.
pi_109939919
Dank je voor de uitleg maximus

Dan worden het twee pizzastenen dus ook twee schieters :) en een paar kilo meel bestel ik er ook meteen bij.
Snijder is niet nodig heb er al twee liggen hier.
  † In Memoriam † donderdag 5 april 2012 @ 14:45:48 #117
91830 MaximusTG
pi_109940326
Ah, ja, als je toch al verzendkosten betaald kan je ook meteen bloem erbij bestellen. Al is tipo 00 bloem niet ideaal in een conventionele oven.
Snijder heb ik wel, had voorheen alleen 1 slechte. Tis op zich een fijne, maar niet heel bijzonder verder.

Edit:

Deeg van gister was mooi zacht en lekker verwerkbaar, maar omdat het een last-minute pizza was had ie niet zoveel smaak in de bodem als die ik normaal een nachtje laat rijzen in de koelkast.
Had vandaag mn desem vernieuwd, dus heb daar een deel van gebruikt in een nieuw deeg. Dus helaas nog een keer pizza vandaag :P. Met foto van gevormde deeg!




[ Bericht 71% gewijzigd door MaximusTG op 05-04-2012 18:20:31 ]
pi_109986041
Hoelang moet een pizza voorbakken?
Ik heb net 250 graden, 7 minuten gedaan. Het deeg begon net een beetje knapperig te worden.
pi_109986099
bodem voorbakken?

Op 170 ofzo, 3 minuutjes.
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 16:35:32 #120
91830 MaximusTG
pi_110187209
Iemand nog een lekkere combinatie van toppings, misschien eens iets anders dan de bekende tomatensaus gebaseerde pizza's? Buiten BBQ, crème fraiche, pesto dan.

Wat betreft voorbakken; dat moet natuurlijk niet. Als ik dat wel eens doe, om em in te vriezen dan gewoon op normale temperatuur, 250 C. Op steen, tot rand gerezen is en hij net bruin begint te worden.
pi_110187282
Spinazie met gorgonzola en in port gecaramelliseerde rode ui :9
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 16:51:10 #122
91830 MaximusTG
pi_110279165
Als ik vandaag het deeg maak voor morgenavond, hoe kan ik het beste dan bewaren?
Meteen in de koelkast of pas later?
pi_110279514
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:19 schreef Sarabi het volgende:
Als ik vandaag het deeg maak voor morgenavond, hoe kan ik het beste dan bewaren?
Meteen in de koelkast of pas later?
Ik doe het altijd direct in de koelkast, en ongeveer 1,5 uur voordat ik het ga gebruiken haal ik het er weer uit.
pi_110284623
Ik heb het gewoon in de koelkast gezet met folie erover, volgende dag eruit gehaald en 2 uur later balletjes gemaakt en die weer te rijzen gezet op de vensterbank in het zonnetje een uur of 3.

Mijn buurman kwam bij ons aan de deur met een pizzasteen van de lidl,(hij zag ze nog liggen en ik had ze gelukkig nog niet besteld bij de site in de op) dus aan het werk gegaan.
Deeg was goed gelukt, vulling kan nog wat verbeterd worden mare ik heb griesmeel op die aluplaat gedaan en toen de pizza op de steen geschoven (steen lag in de barbeque) hoe voorkom ik dat de griesmeel verbrand want dat schuift natuurlijk met de pizza mee de steen op ?
pi_110284772
Bedankt voor de tips!
Ik ga morgen ook de steen van de Lidl (en Jamie Oliver) proberen
  vrijdag 13 april 2012 @ 19:38:13 #127
221912 minilot
Nancy boy
pi_110288486
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 16:51 schreef MaximusTG het volgende:
Dat klinkt al erg goed ja!
Ik heb al bijna alle pizza's van Crust al eens nagemaakt: http://crust.com.au/pizzas#!

Prima topping-inspiratie! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † vrijdag 13 april 2012 @ 20:06:01 #128
91830 MaximusTG
pi_110289609
Griesmeel verbrandt inderdaad snel; kan je voorkomen door geen griesmeel op de schieter of schep of hoe je het ook wil noemen waar je je pizza mee op de steen schuift te doen ;). In plaats daarvan vorm je je pizza in een 50/50 mengsel van bloem en griesmeel. Dan zit er genoeg op je pizza om plakken te voorkomen, maar niet zoveel dat het verbrandt. Wel wat oefening nodig ;)..

[ Bericht 0% gewijzigd door MaximusTG op 14-04-2012 07:14:35 ]
pi_110301519
dus als je de pizza vormt niet puur bloem op de aanrecht strooien maar 50/50 en dan zou er dus niets op de schieter hoeven.
Okee ga ik de volgende keer proberen :).
  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 07:18:03 #130
91830 MaximusTG
pi_110306557
Wel van te voren mengen, in een afsluitbaar bakje. Helft griesmeel, helft bloem. Deksel erop, ff schudden.
Maar je hebt wel meer kans dat ie blijft plakken ja, als je het zo doet en er minder bij gebruikt... Je strooit wat van het mengsel erop, bal deeg erop, beetje daarbovenop. Uitdrukken tot platte schijf. Af en toen omdraaien en terwijl je em omdraait verspreidt je het bloemmengsel eronder weer een beetje. Als je de pizza op je handen vormt, af en toe een kant op het bebloemde werkblad leggen. Door het uit te rekken wordt het oppervlak weer 'nat'. Er moet een dunne 'film' bloemmengsel op komen te zitten.
En snel werken als je pizza op de schieter ligt help ook wel.
pi_110307094
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 07:18 schreef MaximusTG het volgende:

En snel werken als je pizza op de schieter ligt help ook wel.
Dat had ik ook al in de gaten, dus ik d8 laat ik eerst de pizza beleggen en dan op de schieter leggen maar dat wordt een zooitje :{
pi_110307105
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 08:48 schreef Sorella het volgende:

[..]

Dat had ik ook al in de gaten, dus ik d8 laat ik eerst de pizza beleggen en dan op de schieter leggen maar dat wordt een zooitje (had ik kunnen weten iets met dunne bodem en vulling en zwaartekracht) :{
\\

quote inplaats van de edit knop :@
pi_110307405
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 08:48 schreef Sorella het volgende:

[..]

Dat had ik ook al in de gaten, dus ik d8 laat ik eerst de pizza beleggen en dan op de schieter leggen maar dat wordt een zooitje :{
en zo is de calzone uitgevonden!
pi_110324355
Ik ben tevreden met mijn pizzasteen *O*

  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 20:50:42 #135
91830 MaximusTG
pi_110325873
Goed gelukt! Wat zit er allemaal op? Tomatensaus, tomaat, paprika en kaas?
pi_110327125
Ja en nog een verdwaalde ui en champignon :)
  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 21:22:36 #137
91830 MaximusTG
pi_110327322
Geen salami!!??!?! :P? Wel fijn zo'n steen he?
pi_110342093
Meestal vind ik vlees toch niet zo lekker op een pizza, behalve gekruid gehakt.
Maar ben erg tevreden over de steen :Y terwijl het toch zo'n goedkope dunne is.
pi_110342204
Beleg ben ik geen fan van :@ maar de bodem ziet er mooi uit! Tot welke temperatuur kan jouw oven en hoe lang heb je de steen er in laten voorverwarmen?
Ja doei.
pi_110342222
Rond de 220 maar of ie dat echt haalt weet ik niet.
Heb hem 20 minuutjes laten voorverwarmen.
pi_110342241
Ok! ^O^ dan is het het overwegen waard om eens te kijken naar zo'n steen hier. Die van mij haalt volgens de draaischijf 240, dus in praktijk wrsch 10 graden minder ofzo. Gebruik nu de gewone ovenplaat en de pizza's zijn lekker hoor, maar 't oog wil ook wat! :@
Ja doei.
pi_110347667
Dan raad ik het zeker aan :Y hij was zo mooi O+ bleef er maar naar kijken hahaha.

Eerst zagen mijn pizza's er zo uit:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 38% gewijzigd door Sarabi op 15-04-2012 14:33:41 ]
pi_110436291
Van afgelopen zondag:


Was weer goed gelukt. Dit keer het deeg al op vrijdag gemaakt omdat ik op zat. geen tijd had.
Maar er zat erg veel smaak aan!
  † In Memoriam † dinsdag 17 april 2012 @ 15:14:49 #144
91830 MaximusTG
pi_110441371
Verschil he, vergeleken met zelfde-dag deeg? Mooi luchtige rand!
Krijg er honger van ;).
pi_110452141
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 13:14 schreef DrukVout het volgende:
Van afgelopen zondag:
[ afbeelding ]

Was weer goed gelukt. Dit keer het deeg al op vrijdag gemaakt omdat ik op zat. geen tijd had.
Maar er zat erg veel smaak aan!
Een australische pizza!
pi_110452554
Wtf... Ik had hem nog omgedraaid....
pi_110452829
Ik zie niets geks?
pi_110452905
Dat ziet er erg lekker uit :9
pi_110453165
Hier staat de foto op zijn kop...
pi_110455330
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 19:37 schreef DrukVout het volgende:
Hier staat de foto op zijn kop...
Hier ook ;) Maar hij ziet wr wel heel lekker uit!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')