abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_110455617
Of je pizza blijft zweven, en als dat niet zo is dan klopt de foto.
pi_110466112
Ahhhh ik sta voor de bekende en meest keuze..

De bestron Oven.(die tegenwoordig nog maar tot 350 graden gaat wegens #%@#$ EU regelgeving).....OFFF het dubbele betalen voor de Ferrari...

Wat jullie? Zou je het merken\ te kort komen die 50 graden?
pi_110475506
Hoeft de Ferrari zich dan niet aan regelgeving te houden?
pi_110479712
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 10:41 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Hoeft de Ferrari zich dan niet aan regelgeving te houden?
die worden geimporteerd uit Italie...en sja..italie :-)

.
pi_110479832
Overigens haal ik net bij de Xenos een pakje La Tua Farina Bloem Tipo 00 voor een euro.. (500gr). Ze hebben ook pizza/foccaci deeg maar dit is Tipo 0 en zit al gist in.
pi_110547393
bij onze xenos alleen die tipo 0 gevonden, nergens tipoo 00 te bekennen in dit gat ;(
  † In Memoriam † vrijdag 20 april 2012 @ 00:26:45 #158
91830 MaximusTG
pi_110548346
quote:
Zo, das prijzig zeg.. 3,50 voor 500 gram...

quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 23:54 schreef Sorella het volgende:
bij onze xenos alleen die tipo 0 gevonden, nergens tipoo 00 te bekennen in dit gat ;(
Tipo 00 is alleen beter bij houtoventemperaturen. Daaronder heb je meer aan goede broodbloem (met veel gluten).
pi_110550711
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 23:07 schreef kloink het volgende:
Ahhhh ik sta voor de bekende en meest keuze..

De bestron Oven.(die tegenwoordig nog maar tot 350 graden gaat wegens #%@#$ EU regelgeving).....OFFF het dubbele betalen voor de Ferrari...

Wat jullie? Zou je het merken\ te kort komen die 50 graden?
De ferrari gaat wel tot 450/500 naar mijn weten. En ja, ik denk wel dat er een verschil is, 150 of 200 maakt ook wel degelijk uit.
pi_110550730
We kunnen beter in Italië gaan wonen, daar is tip 00 gewoon 50 cent per kilo :P
pi_110551152
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 00:26 schreef MaximusTG het volgende:

Zo, das prijzig zeg.. 3,50 voor 500 gram...

Ja, dat wel, maar wil het wel een keertje proberen...
Bij de molen zelf kost ie "maar" 2,25,-

www.molendevlijt.nl/prijslijst_biologisch.pdf

[ Bericht 15% gewijzigd door Zon op 20-04-2012 09:08:32 ]
pi_110553655
Voor de gene die een Ferrari oven willen kopen..

Zojuist wat nuttige informatie gehad van de nederlandse importeur..

- ALLE ferrari ovens worden teruggeschroefd in vermogen en komen straks niet meer boven de 400 graden uit (europese wetgeving) Je moet dus snel zijn nu als je nog een oude oven wilt.

- De Delizia (goedkoopste) wordt onder patent in China geproduceerd maar komt wat betreft temperatuur wel aan de 450 graden dus ondanks de iets andere materialen even goed. Ook deze zal worden teruggeschroefd. (deze kan je als je een beetje zoekt voor 109 euro scoren overigens!)

Doe er je voordeel mee
  † In Memoriam † vrijdag 20 april 2012 @ 10:54:06 #163
91830 MaximusTG
pi_110554099
Nuttige informatie ja :). Wel suf zo'n wet, maakt gewoon een heel product onmogelijk.
pi_110554319
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar *O*
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
pi_110554888
z
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 10:59 schreef Sarabi het volgende:
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar *O*
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
Zolang je nog geen hele kleine zwarte spikkeltjes ziet met pootjes en voelsprietjes mwaaaaa
pi_110557473
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 10:59 schreef Sarabi het volgende:
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar *O*
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
Voor droge voedingswaren zoals bloem hoef je het niet zo nauw te nemen.
Het is bij wet verplicht dat elke voedingswaren een houdbaarheidsdatum heeft.
pi_110563112
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 13:09 schreef floris_b het volgende:

[..]

Voor droge voedingswaren zoals bloem hoef je het niet zo nauw te nemen.
Het is bij wet verplicht dat elke voedingswaren een houdbaarheidsdatum heeft.
Dat dacht ik al :) thanks!
pi_110721711
Gisteren het recept van MaximusTG geprobeerd en ik ben fan! Had echt een mooie luchtige rand. Alleen was mijn deeg helemaal niet zo plakkerig (het zag er ook anders uit dan op de foto's). Misschien heb ik de bloem verkeerd afgewogen? Maar het maakte verder niet uit omdat het eindresultaat wel goed was. Bedankt Maximus.
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 15:22:48 #169
91830 MaximusTG
pi_110722620
Cool, nog een fan B-) ! Ja, zo plakkerig is het inderdaad ook weer niet hoor. Zeker niet als alle bloem erin verwerkt is. Babybilletjeszacht, zo zijn de bolletjes deeg als het goed is :+ .
Fijn recept he? Heb zelf zo'n hekel aan (pizza)recepten waar uiteindelijk niet veel van blijkt te kloppen.
pi_110726454
Mensen hier al eens stokbroden gekocht en daar pizzabroodjes (voor in te vriezen) van gemaakt ? Ik ontvang graag tips. :)

Zoals welk brood, saus, afbak-tijd/temperatuur, producten rauw erop of geblancheerd, gebakken o.i.d. ?

[ Bericht 0% gewijzigd door Paul-89 op 24-04-2012 16:40:32 ]
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 16:38:52 #171
91830 MaximusTG
pi_110726646
Jahoor, maak wel eens pizzabroodjes van stokbrood (liefst afbakciabatta). Iets voor op een zondagmiddag, als ik nog restjes van iets anders in de koelkast heb. Zoals deze:



Afbak ciabatta in 4en, met Tomato Frito van Heinz, salami, basilicum en mozzarella. Deze zijn meteen opgegeten. Voor invriezen gewoon wat korter bakken, tot kaas licht gesmolten is en het een geheel is. Anders valt alles eraf als je ze invriest. Of je moet ze eerst kort onbedekt in een la leggen.
pi_110726769
Ok bedankt, ziet er goed uit.
Welke temperatuur, circa 180 ?
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 16:43:48 #173
91830 MaximusTG
pi_110726843
Nee, ik houd altijd de temperatuur aan op de verpakking van het stokbrood. 220 graden C. Als je ze vanuit de vriezer wil opwarmen en je hebt ze al kort voorgebakken voor ze werden ingevroren zou ik wel wat lager met de temperatuur gaan zitten.
pi_110727043
Top, bedankt voor de tips.
pi_110744942
quote:
6s.gif Op dinsdag 24 april 2012 15:22 schreef MaximusTG het volgende:
Cool, nog een fan B-) ! Ja, zo plakkerig is het inderdaad ook weer niet hoor. Zeker niet als alle bloem erin verwerkt is. Babybilletjeszacht, zo zijn de bolletjes deeg als het goed is :+ .
Fijn recept he? Heb zelf zo'n hekel aan (pizza)recepten waar uiteindelijk niet veel van blijkt te kloppen.
Jep, ze waren babybilletjeszacht maar zelfs bij het verdelen van het deeg had ik geen bloem nodig. Maar verder ben ik erg tevreden met het recept. Want het eindresultaat was prima! O+

Twee foto's van gister & vandaag. Ze zijn lang niet zo mooi als jouw pizza's maar voor pizza's afgebakken in een pizzapan die niet heter wordt dan 250 graden ben ik erg tevreden.



pi_110745138
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2012 22:11 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Jep, ze waren babybilletjeszacht maar zelfs bij het verdelen van het deeg had ik geen bloem nodig. Maar verder ben ik erg tevreden met het recept. Want het eindresultaat was prima! O+

Twee foto's van gister & vandaag. Ze zijn lang niet zo mooi als jouw pizza's maar voor pizza's afgebakken in een pizzapan die niet heter wordt dan 250 graden ben ik erg tevreden.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit, recept uit de OP ?
pi_110747674
Edit.

Jep, het deeg is naar recept van Maximus.
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 23:02:04 #178
91830 MaximusTG
pi_110749306
Inderdaad goed gelukt! Mooie rand. Als je er bolletjes van kon maken zal je er wel idd iets meer bloem in gedaan hebben, of je bloem neemt meer water op. Maar goed, resultaat was lekker begrijp ik ;).
pi_110769113
Vandaag 8 pizzabroodjes gemaakt, champignons, prei, salami en paprika mix even geroerbakt met wat oregano en daarna op een ciabatta brood gedaan met op de bodem een tomatensaus en bovenop geraspte mozzarella. Niet te lang gebakken aangezien ik ze pas later ga gebruiken en ze nu heb ingevroren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  † In Memoriam † donderdag 26 april 2012 @ 17:32:39 #180
91830 MaximusTG
pi_110822398
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf ;)

pi_110835006
Zeker! Toevallig net ook een op en hij was heerlijk, mar zoals jij krijg ik ze niet.
pi_110923039
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf ;)

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Tjonge, dit ziet er echt goed uit :9~ Alles in dit topic eigenlijk :9

Ik heb het deeg klaarliggen, ga vanavond ook de oven weer eens aanslingeren :Y)
Oh, and that's a bad miss!
pi_110924956
quote:
0s.gif Op donderdag 26 april 2012 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf ;)

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit!!

Ik ga vanavond ook weer eens pizza maken :) Nu al zin in!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_110925113
Oeh maximus, ik ben ook gevallen voor de foto's!!
Als ik een pizza voor 2 personen wil maken, wat izjn dan de juiste afmetingen voor zo'n super luchtige bodem?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  † In Memoriam † zondag 29 april 2012 @ 14:19:42 #185
91830 MaximusTG
pi_110929623
1 grote pizza dus, voor twee personen?
De pizza hierboven op de foto is gemaakt met een iets andere receptuur dan ik normaal doe. Ben weer beetje aan het experimenteren. Soms wil ik nl. op dezelfde dag nog een pizza bakken, en daar is mn recept (in de PDF) minder geschikt voor.
De pizza in de foto hierboven is met een poolish. Zal even opschrijven hoe die gemaakt is. Grote pizza voor twee, is wel lastiger hoor, moeilijk om het deeg zo groot uit te rekken (egaal dan) als je daar niet zoveel ervaring in hebt. Als je dat wel wil doen denk ik dat een gemiddelde bakplaat van een normale oven wel een goede maat is om de gehele deeghoeveelheid op uit te spreiden.

Dit recept is voor 1 16" pizza (=40 cm diameter)

Recept:

Bloem : 325 g
Water : 220 g
Instant gist : 1,5 tsp.
Zout : 1 tsp
Honing : 3/4 tbsp.

Meng alle bloem met alle gist. Doe al het water in een andere kom + 220 g van het bloem/gist mengsel. Roer tot een homogene massa. Afdekken en 5 uur laten gisten (minimaal 3 uur). Daarna rest ingredienten erbij, kneden met standmixer of handmixer (+- 4/5 minuten). Uitstorten op bebloemd blad. Met hand nakneden en tot bal vormen. In geoliede container 1,5 uur rijzen. Daarna punchdown, opnieuw vormen tot bal en weer 1,5 uur rijzen (als je kleinere pizza's wil, nu verdelen en los opbollen!). Daarna op een licht bebloemd (50:50 semolina/bloem) werkblad uitrekken en vormen tot een grote pizza, beleggen en bakken.
De honing in dit recept is een toevoeging om een mooiere kleuring van de rand te krijgen met minder fermentatietijd. Bij het andere recept in mn PDF ontstaan er suikers door afbraak van de complexere in de bloem. Maar dat kost meer tijd.
Gebruik wel een goede broodbloem.
  † In Memoriam † dinsdag 1 mei 2012 @ 19:16:45 #186
91830 MaximusTG
pi_111006952
Hoe is ie gelukt, Lotje-Plusone?

Mn diepvriesvoorraad was geplunderd van het weekend, dus weer ff een paar kale bodems gebakken. Kon het niet laten er ook een voor het avondeten te bakken. Tomatensaus, salami, paprika, champignons, rode ui, basilicum en mozzarella.

  dinsdag 1 mei 2012 @ 20:59:12 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111012761
Deeg staat klaar in de kelder voor morgen. Saus heeft hier ook een paar uurtjes staan pruttelen en staat nu in de koelkast om de smaak wat te versterken, lekker makkelijk maar wel smakelijk van een blikje tomatenblokjes, en 2 blikjes dubbelconcentraat.
En voor morgen tomaten die al sinds vrijdag in de vensterbank lagen na te rijpen :9
pi_111013784
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2012 14:19 schreef MaximusTG het volgende:
1 grote pizza dus, voor twee personen?
De pizza hierboven op de foto is gemaakt met een iets andere receptuur dan ik normaal doe. Ben weer beetje aan het experimenteren. Soms wil ik nl. op dezelfde dag nog een pizza bakken, en daar is mn recept (in de PDF) minder geschikt voor.
De pizza in de foto hierboven is met een poolish. Zal even opschrijven hoe die gemaakt is. Grote pizza voor twee, is wel lastiger hoor, moeilijk om het deeg zo groot uit te rekken (egaal dan) als je daar niet zoveel ervaring in hebt. Als je dat wel wil doen denk ik dat een gemiddelde bakplaat van een normale oven wel een goede maat is om de gehele deeghoeveelheid op uit te spreiden.

Dit recept is voor 1 16" pizza (=40 cm diameter)

Recept:

Bloem : 325 g
Water : 220 g
Instant gist : 1,5 tsp.
Zout : 1 tsp
Honing : 3/4 tbsp.

Meng alle bloem met alle gist. Doe al het water in een andere kom + 220 g van het bloem/gist mengsel. Roer tot een homogene massa. Afdekken en 5 uur laten gisten (minimaal 3 uur). Daarna rest ingredienten erbij, kneden met standmixer of handmixer (+- 4/5 minuten). Uitstorten op bebloemd blad. Met hand nakneden en tot bal vormen. In geoliede container 1,5 uur rijzen. Daarna punchdown, opnieuw vormen tot bal en weer 1,5 uur rijzen (als je kleinere pizza's wil, nu verdelen en los opbollen!). Daarna op een licht bebloemd (50:50 semolina/bloem) werkblad uitrekken en vormen tot een grote pizza, beleggen en bakken.
De honing in dit recept is een toevoeging om een mooiere kleuring van de rand te krijgen met minder fermentatietijd. Bij het andere recept in mn PDF ontstaan er suikers door afbraak van de complexere in de bloem. Maar dat kost meer tijd.
Gebruik wel een goede broodbloem.
Kan ik dit ook maken met "00" bloem?
  † In Memoriam † dinsdag 1 mei 2012 @ 22:00:35 #189
91830 MaximusTG
pi_111016350
Hmm, kan wel denk ik, maar dan moet je wel wat minder water gebruiken.. Een recept voor dit zelfde-dag-deeg heb ik nu opgenomen in de PDF in mn ondertitel/in de OP. Is voor 4 ballen voor even grote pizza's als de andere recepten (28 cm). Die is 68% hydratatie. Als je dat met 00 doet zal het denk ik wat te nat worden. Probeer het eens met 63% water. (in dat recept dus 0.63*595 gram water). Als het dan nog iets te nat is kan je er een beetje extra bloem bij doen.
pi_111016565
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 19:16 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe is ie gelukt, Lotje-Plusone?

Mn diepvriesvoorraad was geplunderd van het weekend, dus weer ff een paar kale bodems gebakken. Kon het niet laten er ook een voor het avondeten te bakken. Tomatensaus, salami, paprika, champignons, rode ui, basilicum en mozzarella.

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ik heb het helaas nog niet kunnen toepassen omdat het zondag was en ik niet alle spulletjes in huis had, maar de volgende keer gaat het een eigen bodem worden!!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  woensdag 2 mei 2012 @ 09:18:40 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111028463
Blijkbaar heb ik gisteren dode gist ofzo door mijn deeg gestrooid want vanmorgen zagen mijn bolletjes er hetzelfde uit. Dan maar een nieuw zakje er doorheen en buiten de koelkast laten rijzen.
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 09:21:34 #192
91830 MaximusTG
pi_111028539
Ligt er aan hoe koud het in je kelder is? Als het echt koud is klopt het dat je niet zoveel verschil in volume ziet..
En de gist kwam gewoon uit een dicht zakje? Dan lijkt de kans dat het echt dood is me erg klein hoor..
  woensdag 2 mei 2012 @ 09:30:56 #193
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111028716
Zakje was al een tijdje open. Keldertemperatuur is ongeveer 12 graden.
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 09:38:17 #194
91830 MaximusTG
pi_111028855
Mmja, lastig zo te beoordelen dan. Moet zeggen dat het ook best moeilijk is om een stijging in volume goed in te schatten. In plaats van alleen gist erdoorheen te mengen kan je ook het deeg dat je al hebt in stukjes snijden en als een soort biga (preferment) gebruiken. Krijg je natuurlijk wel wat meer deeg ;).
pi_111037523
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2012 22:00 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, kan wel denk ik, maar dan moet je wel wat minder water gebruiken.. Een recept voor dit zelfde-dag-deeg heb ik nu opgenomen in de PDF in mn ondertitel/in de OP. Is voor 4 ballen voor even grote pizza's als de andere recepten (28 cm). Die is 68% hydratatie. Als je dat met 00 doet zal het denk ik wat te nat worden. Probeer het eens met 63% water. (in dat recept dus 0.63*595 gram water). Als het dan nog iets te nat is kan je er een beetje extra bloem bij doen.
dank je wel!
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 14:41:24 #196
91830 MaximusTG
pi_111039334
Tis maar een schatting hoor, die 63%. Wat je wil is dat je deeg een goed ontwikkeld glutennetwerk heeft. Je kan het zien als je aan het kneden bent met bv een handmixer. Je ziet dan een soort van 'draden', als je het deeg van de wanden aftrekt. Zal er eens een foto van maken. Het deeg is na het kneden en toevoegen van alle bloem nog licht plakkerig, maar niet zo erg dat je vingers meteen onder het deeg zitten als je het aanraakt. Daarna stort je het op een bebloemd blad om het licht met wat bloem te coaten en er spanning in aan te brengen.
Maar ik zou je aan willen raden om een keer gewoon goede broodbloem te gebruiken ipv farina di grano tenero tipo 00.
  woensdag 2 mei 2012 @ 17:39:12 #197
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111047305
Pizza numero 1 zit erin, toen ik hem uit de bak trok zaten er nog wel mooie draden in het netwerk dus ben benieuwd.
  † In Memoriam † woensdag 2 mei 2012 @ 17:45:20 #198
91830 MaximusTG
pi_111047566
Succes :). Wat heb je nu nog met het deeg gedaan? Gist erbij, of niet, of wat anders?
Maak maar een mooie foto ;)!
pi_111048368
Hier staat ook weer deeg te rijzen. Morgen pizza :9~ :9~ .
  woensdag 2 mei 2012 @ 19:00:39 #200
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_111050505
quote:
0s.gif Op woensdag 2 mei 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Succes :). Wat heb je nu nog met het deeg gedaan? Gist erbij, of niet, of wat anders?
Maak maar een mooie foto ;)!
Beetje gist erbij gedaan en de rest van de dag op kamertemperatuur gehouden.
Trouwens ook voor het eerst zonder bakpapier gebakken.

De eerste:

Vormen ging niet echt lekker bij deze, te klein en te dikke rand, maar dat ding ging maar telkens terug naar zijn eigen vorm :')

Bij de tweede heb ik weer de deegroller gepakt:

Echter werd dat wel een semi-calzone bij het schuiven op de bakplaat :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')