die worden geimporteerd uit Italie...en sja..italie :-)quote:Op woensdag 18 april 2012 10:41 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Hoeft de Ferrari zich dan niet aan regelgeving te houden?
Zo, das prijzig zeg.. 3,50 voor 500 gram...quote:Op donderdag 19 april 2012 23:24 schreef Zon het volgende:
www.dille-kamille.nl/nl/s(...)-biologisch-500-gram
Morgen ff kopen...
[ afbeelding ]
Tipo 00 is alleen beter bij houtoventemperaturen. Daaronder heb je meer aan goede broodbloem (met veel gluten).quote:Op donderdag 19 april 2012 23:54 schreef Sorella het volgende:
bij onze xenos alleen die tipo 0 gevonden, nergens tipoo 00 te bekennen in dit gat
De ferrari gaat wel tot 450/500 naar mijn weten. En ja, ik denk wel dat er een verschil is, 150 of 200 maakt ook wel degelijk uit.quote:Op dinsdag 17 april 2012 23:07 schreef kloink het volgende:
Ahhhh ik sta voor de bekende en meest keuze..
De bestron Oven.(die tegenwoordig nog maar tot 350 graden gaat wegens #%@#$ EU regelgeving).....OFFF het dubbele betalen voor de Ferrari...
Wat jullie? Zou je het merken\ te kort komen die 50 graden?
Ja, dat wel, maar wil het wel een keertje proberen...quote:Op vrijdag 20 april 2012 00:26 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, das prijzig zeg.. 3,50 voor 500 gram...
Zolang je nog geen hele kleine zwarte spikkeltjes ziet met pootjes en voelsprietjes mwaaaaaquote:Op vrijdag 20 april 2012 10:59 schreef Sarabi het volgende:
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
Voor droge voedingswaren zoals bloem hoef je het niet zo nauw te nemen.quote:Op vrijdag 20 april 2012 10:59 schreef Sarabi het volgende:
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
Dat dacht ik alquote:Op vrijdag 20 april 2012 13:09 schreef floris_b het volgende:
[..]
Voor droge voedingswaren zoals bloem hoef je het niet zo nauw te nemen.
Het is bij wet verplicht dat elke voedingswaren een houdbaarheidsdatum heeft.
Jep, ze waren babybilletjeszacht maar zelfs bij het verdelen van het deeg had ik geen bloem nodig. Maar verder ben ik erg tevreden met het recept. Want het eindresultaat was prima!quote:Op dinsdag 24 april 2012 15:22 schreef MaximusTG het volgende:
Cool, nog een fan! Ja, zo plakkerig is het inderdaad ook weer niet hoor. Zeker niet als alle bloem erin verwerkt is. Babybilletjeszacht, zo zijn de bolletjes deeg als het goed is
.
Fijn recept he? Heb zelf zo'n hekel aan (pizza)recepten waar uiteindelijk niet veel van blijkt te kloppen.
Ziet er goed uit, recept uit de OP ?quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:11 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Jep, ze waren babybilletjeszacht maar zelfs bij het verdelen van het deeg had ik geen bloem nodig. Maar verder ben ik erg tevreden met het recept. Want het eindresultaat was prima!![]()
Twee foto's van gister & vandaag. Ze zijn lang niet zo mooi als jouw pizza's maar voor pizza's afgebakken in een pizzapan die niet heter wordt dan 250 graden ben ik erg tevreden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tjonge, dit ziet er echt goed uitquote:Op donderdag 26 april 2012 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit!!quote:Op donderdag 26 april 2012 17:32 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, het was weer eens zover! En het is een mooie geworden, al zeg ik het zelf
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Kan ik dit ook maken met "00" bloem?quote:Op zondag 29 april 2012 14:19 schreef MaximusTG het volgende:
1 grote pizza dus, voor twee personen?
De pizza hierboven op de foto is gemaakt met een iets andere receptuur dan ik normaal doe. Ben weer beetje aan het experimenteren. Soms wil ik nl. op dezelfde dag nog een pizza bakken, en daar is mn recept (in de PDF) minder geschikt voor.
De pizza in de foto hierboven is met een poolish. Zal even opschrijven hoe die gemaakt is. Grote pizza voor twee, is wel lastiger hoor, moeilijk om het deeg zo groot uit te rekken (egaal dan) als je daar niet zoveel ervaring in hebt. Als je dat wel wil doen denk ik dat een gemiddelde bakplaat van een normale oven wel een goede maat is om de gehele deeghoeveelheid op uit te spreiden.
Dit recept is voor 1 16" pizza (=40 cm diameter)
Recept:
Bloem : 325 g
Water : 220 g
Instant gist : 1,5 tsp.
Zout : 1 tsp
Honing : 3/4 tbsp.
Meng alle bloem met alle gist. Doe al het water in een andere kom + 220 g van het bloem/gist mengsel. Roer tot een homogene massa. Afdekken en 5 uur laten gisten (minimaal 3 uur). Daarna rest ingredienten erbij, kneden met standmixer of handmixer (+- 4/5 minuten). Uitstorten op bebloemd blad. Met hand nakneden en tot bal vormen. In geoliede container 1,5 uur rijzen. Daarna punchdown, opnieuw vormen tot bal en weer 1,5 uur rijzen (als je kleinere pizza's wil, nu verdelen en los opbollen!). Daarna op een licht bebloemd (50:50 semolina/bloem) werkblad uitrekken en vormen tot een grote pizza, beleggen en bakken.
De honing in dit recept is een toevoeging om een mooiere kleuring van de rand te krijgen met minder fermentatietijd. Bij het andere recept in mn PDF ontstaan er suikers door afbraak van de complexere in de bloem. Maar dat kost meer tijd.
Gebruik wel een goede broodbloem.
Ik heb het helaas nog niet kunnen toepassen omdat het zondag was en ik niet alle spulletjes in huis had, maar de volgende keer gaat het een eigen bodem worden!!quote:Op dinsdag 1 mei 2012 19:16 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe is ie gelukt, Lotje-Plusone?
Mn diepvriesvoorraad was geplunderd van het weekend, dus weer ff een paar kale bodems gebakken. Kon het niet laten er ook een voor het avondeten te bakken. Tomatensaus, salami, paprika, champignons, rode ui, basilicum en mozzarella.
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
dank je wel!quote:Op dinsdag 1 mei 2012 22:00 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, kan wel denk ik, maar dan moet je wel wat minder water gebruiken.. Een recept voor dit zelfde-dag-deeg heb ik nu opgenomen in de PDF in mn ondertitel/in de OP. Is voor 4 ballen voor even grote pizza's als de andere recepten (28 cm). Die is 68% hydratatie. Als je dat met 00 doet zal het denk ik wat te nat worden. Probeer het eens met 63% water. (in dat recept dus 0.63*595 gram water). Als het dan nog iets te nat is kan je er een beetje extra bloem bij doen.
Beetje gist erbij gedaan en de rest van de dag op kamertemperatuur gehouden.quote:Op woensdag 2 mei 2012 17:45 schreef MaximusTG het volgende:
Succes. Wat heb je nu nog met het deeg gedaan? Gist erbij, of niet, of wat anders?
Maak maar een mooie foto!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |