abonnement Unibet Coolblue
pi_110455617
Of je pizza blijft zweven, en als dat niet zo is dan klopt de foto.
pi_110466112
Ahhhh ik sta voor de bekende en meest keuze..

De bestron Oven.(die tegenwoordig nog maar tot 350 graden gaat wegens #%@#$ EU regelgeving).....OFFF het dubbele betalen voor de Ferrari...

Wat jullie? Zou je het merken\ te kort komen die 50 graden?
pi_110475506
Hoeft de Ferrari zich dan niet aan regelgeving te houden?
pi_110479712
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 10:41 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Hoeft de Ferrari zich dan niet aan regelgeving te houden?
die worden geimporteerd uit Italie...en sja..italie :-)

.
pi_110479832
Overigens haal ik net bij de Xenos een pakje La Tua Farina Bloem Tipo 00 voor een euro.. (500gr). Ze hebben ook pizza/foccaci deeg maar dit is Tipo 0 en zit al gist in.
pi_110547393
bij onze xenos alleen die tipo 0 gevonden, nergens tipoo 00 te bekennen in dit gat ;(
  † In Memoriam † vrijdag 20 april 2012 @ 00:26:45 #158
91830 MaximusTG
pi_110548346
quote:
Zo, das prijzig zeg.. 3,50 voor 500 gram...

quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2012 23:54 schreef Sorella het volgende:
bij onze xenos alleen die tipo 0 gevonden, nergens tipoo 00 te bekennen in dit gat ;(
Tipo 00 is alleen beter bij houtoventemperaturen. Daaronder heb je meer aan goede broodbloem (met veel gluten).
pi_110550711
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 23:07 schreef kloink het volgende:
Ahhhh ik sta voor de bekende en meest keuze..

De bestron Oven.(die tegenwoordig nog maar tot 350 graden gaat wegens #%@#$ EU regelgeving).....OFFF het dubbele betalen voor de Ferrari...

Wat jullie? Zou je het merken\ te kort komen die 50 graden?
De ferrari gaat wel tot 450/500 naar mijn weten. En ja, ik denk wel dat er een verschil is, 150 of 200 maakt ook wel degelijk uit.
pi_110550730
We kunnen beter in Italië gaan wonen, daar is tip 00 gewoon 50 cent per kilo :P
pi_110551152
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 00:26 schreef MaximusTG het volgende:

Zo, das prijzig zeg.. 3,50 voor 500 gram...

Ja, dat wel, maar wil het wel een keertje proberen...
Bij de molen zelf kost ie "maar" 2,25,-

www.molendevlijt.nl/prijslijst_biologisch.pdf

[ Bericht 15% gewijzigd door Zon op 20-04-2012 09:08:32 ]
pi_110553655
Voor de gene die een Ferrari oven willen kopen..

Zojuist wat nuttige informatie gehad van de nederlandse importeur..

- ALLE ferrari ovens worden teruggeschroefd in vermogen en komen straks niet meer boven de 400 graden uit (europese wetgeving) Je moet dus snel zijn nu als je nog een oude oven wilt.

- De Delizia (goedkoopste) wordt onder patent in China geproduceerd maar komt wat betreft temperatuur wel aan de 450 graden dus ondanks de iets andere materialen even goed. Ook deze zal worden teruggeschroefd. (deze kan je als je een beetje zoekt voor 109 euro scoren overigens!)

Doe er je voordeel mee
  † In Memoriam † vrijdag 20 april 2012 @ 10:54:06 #163
91830 MaximusTG
pi_110554099
Nuttige informatie ja :). Wel suf zo'n wet, maakt gewoon een heel product onmogelijk.
pi_110554319
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar *O*
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
pi_110554888
z
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 10:59 schreef Sarabi het volgende:
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar *O*
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
Zolang je nog geen hele kleine zwarte spikkeltjes ziet met pootjes en voelsprietjes mwaaaaa
pi_110557473
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 10:59 schreef Sarabi het volgende:
Pizzadeeg voor morgen staat weer klaar *O*
Oja hoe serieus moet je de houdbaarheidsdatum van bloem nemen?
Voor droge voedingswaren zoals bloem hoef je het niet zo nauw te nemen.
Het is bij wet verplicht dat elke voedingswaren een houdbaarheidsdatum heeft.
pi_110563112
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 april 2012 13:09 schreef floris_b het volgende:

[..]

Voor droge voedingswaren zoals bloem hoef je het niet zo nauw te nemen.
Het is bij wet verplicht dat elke voedingswaren een houdbaarheidsdatum heeft.
Dat dacht ik al :) thanks!
pi_110721711
Gisteren het recept van MaximusTG geprobeerd en ik ben fan! Had echt een mooie luchtige rand. Alleen was mijn deeg helemaal niet zo plakkerig (het zag er ook anders uit dan op de foto's). Misschien heb ik de bloem verkeerd afgewogen? Maar het maakte verder niet uit omdat het eindresultaat wel goed was. Bedankt Maximus.
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 15:22:48 #169
91830 MaximusTG
pi_110722620
Cool, nog een fan B-) ! Ja, zo plakkerig is het inderdaad ook weer niet hoor. Zeker niet als alle bloem erin verwerkt is. Babybilletjeszacht, zo zijn de bolletjes deeg als het goed is :+ .
Fijn recept he? Heb zelf zo'n hekel aan (pizza)recepten waar uiteindelijk niet veel van blijkt te kloppen.
pi_110726454
Mensen hier al eens stokbroden gekocht en daar pizzabroodjes (voor in te vriezen) van gemaakt ? Ik ontvang graag tips. :)

Zoals welk brood, saus, afbak-tijd/temperatuur, producten rauw erop of geblancheerd, gebakken o.i.d. ?

[ Bericht 0% gewijzigd door Paul-89 op 24-04-2012 16:40:32 ]
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 16:38:52 #171
91830 MaximusTG
pi_110726646
Jahoor, maak wel eens pizzabroodjes van stokbrood (liefst afbakciabatta). Iets voor op een zondagmiddag, als ik nog restjes van iets anders in de koelkast heb. Zoals deze:



Afbak ciabatta in 4en, met Tomato Frito van Heinz, salami, basilicum en mozzarella. Deze zijn meteen opgegeten. Voor invriezen gewoon wat korter bakken, tot kaas licht gesmolten is en het een geheel is. Anders valt alles eraf als je ze invriest. Of je moet ze eerst kort onbedekt in een la leggen.
pi_110726769
Ok bedankt, ziet er goed uit.
Welke temperatuur, circa 180 ?
  † In Memoriam † dinsdag 24 april 2012 @ 16:43:48 #173
91830 MaximusTG
pi_110726843
Nee, ik houd altijd de temperatuur aan op de verpakking van het stokbrood. 220 graden C. Als je ze vanuit de vriezer wil opwarmen en je hebt ze al kort voorgebakken voor ze werden ingevroren zou ik wel wat lager met de temperatuur gaan zitten.
pi_110727043
Top, bedankt voor de tips.
pi_110744942
quote:
6s.gif Op dinsdag 24 april 2012 15:22 schreef MaximusTG het volgende:
Cool, nog een fan B-) ! Ja, zo plakkerig is het inderdaad ook weer niet hoor. Zeker niet als alle bloem erin verwerkt is. Babybilletjeszacht, zo zijn de bolletjes deeg als het goed is :+ .
Fijn recept he? Heb zelf zo'n hekel aan (pizza)recepten waar uiteindelijk niet veel van blijkt te kloppen.
Jep, ze waren babybilletjeszacht maar zelfs bij het verdelen van het deeg had ik geen bloem nodig. Maar verder ben ik erg tevreden met het recept. Want het eindresultaat was prima! O+

Twee foto's van gister & vandaag. Ze zijn lang niet zo mooi als jouw pizza's maar voor pizza's afgebakken in een pizzapan die niet heter wordt dan 250 graden ben ik erg tevreden.



abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')