Sapstengel | woensdag 22 februari 2012 @ 01:04 |
Voor mijn dieet is het nodig dat ik elke dag een zekere hoeveelheid (100-300 gram) rundergehakt eet. Ik wil dit eigenlijk zo "puur" mogelijk eten. Dus gewoon gehakt beetje rullen in de pan met wat kruiden er doorheen. Gehaktballen kan natuurlijk ook, maar dat duurt veel langer om gaar te krijgen. Nu vraag ik me dus af, wat is lekker om door dit gehakt te gooien zodat het te eten is? Welke kruiden kan ik aan denken of is er een bepaalde bereidingswijze anders dan gehaktballen die ook prima te doen is met zuiver rundergehakt. | |
TonyVermicelli | woensdag 22 februari 2012 @ 01:07 |
eh. Ik kruid mijn rundergehakt altijd met een SHIT lading gehaktkruiden (zoutloze blauw potje AH) 4 seizoenenpeper, knoflookpoeder, zeezout en pittige (zoutloze) gehaktkruiden (in molentje ook bij de AH) Best lekker. | |
Nembrionic | woensdag 22 februari 2012 @ 01:08 |
Ui, komijn, chili, paprikapoeder, laatste 10 seconden een knoflookteentje. Fucking lekker. | |
mootie | woensdag 22 februari 2012 @ 01:08 |
Knof, peper, zout, uitje, italiaanse kruiden, ketjap, provencaalse kruiden etc etc etc. | |
TonyVermicelli | woensdag 22 februari 2012 @ 01:09 |
Maar je kan ook perfect hamburgers maken met gehakt natuurlijk. Kruiden (zie boven) gebakken ui, en pepers er bij. En dan nog wat stukjes rauwe tomaat met belegen kaas op een stevige (weekend) bol. En saus natuurlijk. | |
Sapstengel | woensdag 22 februari 2012 @ 01:09 |
Dit klinkt wel goed inderdaad. Sowieso houd ik erg van knoflook en uien ![]() ![]() | |
Sapstengel | woensdag 22 februari 2012 @ 01:10 |
Hamburgers kan ook inderdaad, maar ik wil het vooral als snel tussendoortje eten. Wat gehakt aanbraden ben je een paar minuten mee bezig, terwijl zo'n hamburger maken iets meer tijd kost. Het is wel lekker, daar niet van ![]() | |
Nembrionic | woensdag 22 februari 2012 @ 01:11 |
Ook zonder komijn is het erg lekker ![]() | |
Sapstengel | woensdag 22 februari 2012 @ 01:13 |
Hier staan ook wel wat lekkere dingen tussen inderdaad, vooral ketjap ben ik benieuwd naar haha ![]() | |
dWc_RuffRyder | woensdag 22 februari 2012 @ 01:20 |
Nu ga ik morgen sowieso gehakt eten ![]() | |
SiGNe | woensdag 22 februari 2012 @ 01:25 |
Burrito's van Knorr maak ik altijd met gehakt ipv kip, het gehakt neemt mooi de paprikamarinade op. | |
golfer | woensdag 22 februari 2012 @ 01:25 |
Misschien dat je hier nog wat ideeën kan vinden? We gaan gehaktballen maken! | |
Nembrionic | woensdag 22 februari 2012 @ 01:25 |
Oh, ik doe dat ook wel eens..maar dan met een hamburger die ik in reepjes snijd ![]() Goed spul, wel ERG zout. | |
cinnamon_M | woensdag 22 februari 2012 @ 01:49 |
Ik ben wel heel nieuwsgierig wat voor een dieet dat is, dat je hiervoor elke dag rundergehakt moet eten ![]() | |
Sapstengel | woensdag 22 februari 2012 @ 02:02 |
Een bulk diet, gaat vooral om de eiwitten eigenlijk en koolhydraten. Rundergehakt moet niet per se, maar het is wel een goede bron van eiwit en een stuk goedkoper dan elke dag steak eten ![]() | |
cinnamon_M | woensdag 22 februari 2012 @ 02:15 |
Ah, ok, vermoedde al zoiets maar vond dat rundergehakt zo specifiek. Gevogelte heeft trouwens evenveel of meer eiwitten dan gehakt, waarom kies je dat niet (of soms, voor de afwisseling)? Te mager voor tijdens de bulk (al is het dat trouwens met vel niet)? | |
Sapstengel | woensdag 22 februari 2012 @ 02:21 |
Gevogelte is ook prima ja en kipfilet heeft inderdaad meer eiwitten. Maar daarom wil ik ook maar 100-300 gram gehakt per dag eten. De rest van het dagelijkse eiwit komt dan van kip, vis, eieren, melk, kwark en een whey shake. Op die manier krijg ik eiwit binnen van zoveel mogelijk verschillende bronnen. | |
cinnamon_M | woensdag 22 februari 2012 @ 02:28 |
Ah, ok. Klinkt als een prima plan ![]() ![]() | |
Staal | woensdag 22 februari 2012 @ 02:50 |
![]() | |
Pietverdriet | woensdag 22 februari 2012 @ 08:10 |
Dieetwaanzin | |
Stokstaart | woensdag 22 februari 2012 @ 08:12 |
Peper en zout , Ui knoflook en sambal | |
Karina | woensdag 22 februari 2012 @ 08:26 |
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt. | |
fruityloop | woensdag 22 februari 2012 @ 08:27 |
Een beetje foelie doet wonderen.. | |
Id_do_her | woensdag 22 februari 2012 @ 09:00 |
| |
Nembrionic | woensdag 22 februari 2012 @ 12:40 |
Dan moet je die wel lekker vinden ![]() | |
Stokstaart | woensdag 22 februari 2012 @ 12:53 |
Tartaartjes zijn droog als je ze rult. | |
Lienekien | woensdag 22 februari 2012 @ 12:56 |
Ik mik er vaak wat worcestershire sauce door. | |
mazaru | woensdag 22 februari 2012 @ 12:58 |
Ik gooi er ook een schep mosterd door. En ei natuurlijk, dan is het niet zo droog. | |
Nembrionic | woensdag 22 februari 2012 @ 13:00 |
Of een klein beetje tomatenpuree. En als je er dan wat capucijners of velderwten bij stopt, dan heb je gewoon ook iets heel lekkers. | |
Sapstengel | woensdag 22 februari 2012 @ 13:03 |
Dit inderdaad. Tomatenpuree en capucijners klinkt ook best goed ![]() ![]() | |
BORRREETJEEE | woensdag 22 februari 2012 @ 13:16 |
Worchester saus erdoor. | |
Weltschmerz | woensdag 22 februari 2012 @ 13:20 |
Kun je niet gewoon beter wat lekkers met gehakt maken? | |
MaximusTG | woensdag 22 februari 2012 @ 13:31 |
Anders maak je er wat bobotie-achtigs van? Gehakt met veel kerrie, zout, peper, rozijntjes, beetje chutney van het een of ander, bv mangochutney, of gewoon wat abrikozenjam. Beetje melk en ei erdoor (met eventueel wat mosterd). | |
mazaru | woensdag 22 februari 2012 @ 13:38 |
Probeer het maar eens uit! Is echt heel lekker hoor. ![]() | |
kikoooooo | woensdag 22 februari 2012 @ 15:22 |
Van supermarktgehakt kun je niks lekkers maken. Bah. | |
Sapstengel | woensdag 22 februari 2012 @ 19:49 |
Kan ook, maar dit is vooral als tussendoortje 's middags of na het avondeten 's avonds. Daarom zoek ik iets wat simpel is maar wel lekker. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 22 februari 2012 @ 20:43 |
Maak voor een week gehaktballen, doe er vier in de vriezer, 2 in de koelkast, en 1 eet je op. Hoef je het alleen nog op te warmen op de opvolgende 6 dagen. | |
Tooto7moe | donderdag 23 februari 2012 @ 13:00 |
weet je wat ook lekker is. Om het gehakt in een beetje water 'gaar te rullen'. minder vet! En já het heeft een naam, alleen ben ik die weer eens vergeten. Ik nam vaak een beetje water, sojasaus en gember. gehakt erin gaar bakken en dan wat sesam overheen strooien. uitje aanfruiten in olijfolie, knoflook erbij, rode paprika fijngesneden. gehakt erbij. italiaanse kruiden erbij. en bakken maar. | |
Lucky_Strike | donderdag 23 februari 2012 @ 21:12 |
Waarom zou je water in de pan doen als je gehakt gaat rullen en hoe wordt het dan minder vet? Ik snap m even niet. Verder zou ik burgers, grote en kleine ballen of een meatloaf maken. Allemaal met bergen verschillende kruiden. Als je niet zelf wilt vogelen zijn er talloze kruidenmixen zoals Italiaans, provencaals, Mexicaans en vast nog veel meer. Kijk eens in het kruidenrek van de supermarkt voor inspiratie. Uiteraard lekker vogelen met lenteui, paprika, peper, tomaat, ui, knoflook sjalot, worcestersauce, mosterd, tomatenpuree, verschillende kazen,etc. Er zijn zoveel dingen in huis die je door gehakt kan mikken. Trial and error ![]() | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 21:18 |
Ik moest er even over nadenken. Vaak wordt er bij spek bakken wat water gegooid(en daarna afgegoten) om het zoutgehalte wat omlaag te brengen en wat vet af te gieten. Maar afgieten is hier geen sprake van. Ik kan me wel voorstellen dat er misschien wat vet mee verdampt met het water? Maar gewoon water toevoegen is an sich geen vetverlagend iets. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 21:19 |
Uit de OP:
| |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 21:20 |
Welke mongool gaat dan ook tartaartjes rullen?! Verse tartaar, eet het rauw of bak het roze. Serieus, ik begrijp gewoon helemaal niets van dit topic. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 21:23 |
Deze 2:
Misschien moet je de OP lezen. | |
Burdie | donderdag 23 februari 2012 @ 21:23 |
TS kan toch een sh*tload aan gehaktballen maken en deze in de koelkast/vriezer bewaren? Kwestie van opwarmen als je er een nodig hebt. Overigens kan het eten van zoveel eiwit nooit goed zijn voor je nieren... | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 21:24 |
Eens, maar hij zoekt blijkbaar iets snels. Ligt er toch helemaal wat je doet? Als je (erg) veel sport is het niet zo'n probleem he? | |
Burdie | donderdag 23 februari 2012 @ 21:29 |
Een gehaktbal nuken kan in een minuutje of twee ![]() | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 21:34 |
En misschien moet je mijn posts eens goed lezen. Rauw of roze bakken. Te moeilijik? Plens jij maar lekker water bij je spek. ![]() | |
heiden6 | donderdag 23 februari 2012 @ 21:34 |
Met kidneybonen en bruinen bonen, pakje tomato frito, een eetlepel stroop, nog veel meer knoflook, extra komijnpoeder, en vlak voordat je het van het vuur haalt wat paprika en mais, Goed te eten chili con carne, je kan er nog rijst bij nemen. | |
Sapstengel | donderdag 23 februari 2012 @ 21:41 |
De link tussen een eiwitrijk dieet en nierproblemen is eigenlijk nooit aangetoond in onderzoeken. Er zijn mensen die per dag ruim 300 gram eiwitten binnen krijgen en prima werkende nieren hebben. En Staal, dit topic is er omdat ik gewoon geen idee heb wat lekker smaakt. Ik wil er niet teveel tijd aan kwijt zijn, gewoon binnen 5 minuten een berg gehakt naar binnen werken wat bij voorkeur een beetje smaakt. Verse tartaar kan ik best proberen, maar ben er niet zo weg van eigenlijk. Die chili con carne klinkt ook prima, alleen daar gaat wat meer tijd in zitten. | |
heiden6 | donderdag 23 februari 2012 @ 21:42 |
Klopt, maar het kost niet veel moeite en je kan het makkelijk nog een dag bewaren. ![]() Kidneybonen zijn vezelrijk en paprika is ook gezond (onder andere veel vitamine C). Niet te veel rijst nemen. ![]() | |
Sapstengel | donderdag 23 februari 2012 @ 21:44 |
Dat is wel zo inderdaad, dan ben je nog steeds gemiddeld 5 minuten bezig ![]() Zitten wel aardig wat koolhydraten in de kidneybonen helaas. Zie dat je het er ook net bij ge-edit hebt ![]() | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 21:51 |
Ik vind het gewoon jammer dat ik je niet ken uit mijn omgeving. Ik zou je een middag laten zien en laten proeven om ook te achterhalen wat je lekker vindt om te eten en daar drie gerechten voor verzinnen ook om te laten zien dat eten maken heel leuk is. Zoals jij gehakt werktuigelijk naar binnen wilt werken, het is zo liefdeloos. Het gaat me geen donder aan natuurijk maar je post in CUL. De optie chili is echt een serieus goede, dat is heel gezond om te eten. Het is niet veel werk, echt niet en je kunt het voor een paar dagen maken. | |
Lucky_Strike | donderdag 23 februari 2012 @ 21:52 |
Ok, begrijp ik het nou goed dat je wel uren in de sportschool wilt besteden maar eigenlijk geen moeite wilt stoppen in het bereiden van je eten? Ik dacht dat 'gezond' bewegen en gezond eten hand in hand gingen. Waarom maak je je gehakthapje eigenlijk niet als je je andere maaltijden bereid? | |
heiden6 | donderdag 23 februari 2012 @ 21:52 |
Klopt, maar als je het geheel bekijkt valt het wel mee. Ik doe een klein potje bruine bonen en een klein blikje kidneybonen, klein blikje mais, 1 paprka (rood of geel), 500-600 gram rundergehakt en de rest. Dan heb je wel echt veel eten, en echt relatief weinig koolhydraten. Mais en paprika op het eind pas erbij doen, want lekker knapperig. ![]() Ik maak het regelmatig en ik ben ook aartslui. ![]() | |
Sapstengel | donderdag 23 februari 2012 @ 21:55 |
Ik wil heus wel moeite steken in eten hoor, daar is het avondeten voor. Maar als ik om 22:00 's avonds nog wat ga eten en graag nog eiwitten binnen krijg, ga ik niet uitgebreid in de keuken staan. Het is gewoon een snelle hap voor tussendoor. Andere mensen pakken een appel of nemen een bakje chips, ik wil op dat moment gewoon een berg gehakt eten wat zo lekker mogelijk gemaakt kan worden in een korte tijd. Vandaar CUL ![]() Het valt inderdaat nog wel mee wanneer je het geheel bekijkt, vooral in verhouding tot de eiwitten. Deze ga ik sowieso proberen. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:01 |
Wat lul je nou? Ik reageerde op je uitspraak: "Serieus, ik begrijp gewoon helemaal niets van dit topic." Ja, want stel je voor dat je wat minder vet en zout eet ![]() Weet je hoeveel horecakoks dat ook doen? Behoorlijk wat. Maar misschien was het allemaal te moeilijk voor je. Even een paar minuutjes beetje water in de pan erbij en daarna afgieten. Dat is natuurlijk heul slecht voor je ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:11 |
Heb anderhalf pond rib gekocht, ga ik morgen gehakt van maken. Weer eens lekkere ballen maken. | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:13 |
Grappig, je bent echt aan het zoeken he? ![]() Maar ik ga het topic van TS niet verzieken omdat jij kennelijk persoonlijke issues met mij hebt. Ik vind het wel schattig eigenlijk. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:15 |
Water bij je spek?? Waar de neuk heb je het over? | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:16 |
Aan het zoeken? ![]() ![]() Echt, 1 seconden kijken naar wat er gequote is..ja, dat is flink zoekwerk ![]() | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:16 |
Lezen is moeilijk? Ben je blind? De uitleg staat erbij. Of ga je nu weer je 30 jaar horeca-ervaring spuien en beweren dat jij dat niet deed en dus niemand het doet? Tuurlijk vent. Ga je ballen maar lekker draaien ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:19 |
Je zou ook gewoon even uit kunnen leggen wat je doet en waarom? | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:21 |
Zoals hier? en hier:
| |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:23 |
Ja, Piet de meeste horecakokkies kopen spek, flikkeren daar water bij en gieten het af want anders is het te zout. ![]() Dat begrijp jij gelukkig niet. Geen zichzelf respecterende kok doet zoiets natuurlijk. Dat het voorkomt wil ik nog wel aannemen van Nembrionic. Maar doen alsof dat normaal is, is wel wat triest. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:24 |
Woei! En daar ben ik alweer gestopt met lezen. Geen uitspraak die ik gedaan heb. De rest is dus ook onzin. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:24 |
Ik zie mijn keuken al onder de vetspetters zitten. | |
Lucky_Strike | donderdag 23 februari 2012 @ 22:24 |
Allemaal leuk en aardig heren maar ik vraag me nog steeds af waarom je water bij gehakt zou doen. | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:25 |
Oja, even om je bij te praten. In Nederland is sinds gisteren een nieuwe scare. Een silent killer. Zout. We gaan er allemaal aan. | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:25 |
Niet doen. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:26 |
Nou, niet dus. Alleen "Tooto7moe" vindt dat en doet dat ![]() | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:27 |
Dat was wel al een tijdje bekend toch? Net als suiker? Er zijn toch al afspraken gemaakt om het gehalte terug te brengen over een periode van zoveel jaar. Was een overheidsbesluit ergens. -edit- in 2006 dus blijkbaar al iets mee gebeurd. http://www.evmi.nl/zout/ | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:28 |
| |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:28 |
Hooguit als je het in een cutter gooit, dan doe je er ijs bij om de temp laag te houden. Maar water bij gehakt, waarje ballen van draait, nee. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:28 |
Ah..behoorlijk wat = de meeste? Prima. Voor jou wel, voor mij niet. ![]() | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:29 |
Ja, die scareberichten keren almaar terug inderdaad. Wie worden daar precies beter van denk je? | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:30 |
Er zijn trouwens zat horeca koks die water in vlees brengen. Om de boel te beflikkeren, om water als vlees te verkopen, net als slagers die water in de ham pompen en in de kip. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:30 |
Geen idee ![]() | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:31 |
Een gebraden ham geinjecteerd met aspergesap ![]() | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:31 |
Ik geloof dat niet zo erg. Wel in verkeerde en goedkope inkoop van bedrijven. Fabrieksvlees zit vol water. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:32 |
De kranten, smeuige verhalen, en de onderzoekers die media aandacht krijgen en daar funding mee proberen te krijgen. Angst voor zout, voor vet, voor koolhydraten, voor bestrijdingsmiddelen, voor acrylamides, voor cholesterol in eieren, voor glutamaten, voor E Nummers. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:33 |
Bij spareribs doen erg veel tenten dat, | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:34 |
Nu ja, qua zout en vet zitten we natuurlijk ook wel erg hoog. Dus ik vind het helemaal niet verkeerd dat daar wat aan gedaan wordt. Wat ik wel een beetje vervelend vind is dat je in de supermarkt soms echt moet zoeken om iets te vinden waar wél vet in zit. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:35 |
Niets mis met dierlijke vetten. En volgens mijn buikgevoel aten onze overgrootouders meer zout dan wij. | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:38 |
Het is een handjeklap inderdaad. Neem bijv. afgelopen zomer in Nederland. Tekenplaag, verkoop. We zouden een wespenplaag krijgen, bombarie. Producten werden verkocht. We zouden een muggenplaag krijgen, hup alle muskietennetten uitverkocht. En zo is dat ook met eten. Als je maar bang bent. Zout is momenteel weer dankbaar. Ben benieuwd naar de nieuwe nu met nog minder zoutproducten in de winkel. | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:40 |
Nem, er wordt concreet helemaal niks aan gedaan. Als je anders wilt eten kijk dan ook eens buiten de supermarkten. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:43 |
Ik eet sowieso weinig zout, vind het niet overal even lekker, gekookte groenten maak ik af met wat geconcentreerde fond of citroensap en boter. Enige waar ik wel echt zout op wil is Friet. | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:43 |
Ik wil jou eigenlijk wat vragen. Ik ga morgen een grote pot geklaarde boter maken. Maar wat ik nu zo raar vind is dat ik het hier niet kan kopen. Je kunt werkelijk alles kopen kant en klaar maar zoiets simpels niet. En eigenlijk haal je bij het klaren de rotzooi uit de boter. Weet jij hoe dat zit? | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:44 |
tja, maar even goed is doorregen vlees nauwelijks aan te komen. | |
SiGNe | donderdag 23 februari 2012 @ 22:45 |
Ik heb geen horeca-ervaring maar wel een schoorsteenbrand meegemaakt bij een kennis. Water in een hete pan met olie geeft steekvlammen en érg lelijke brandwonden. Zou ik niet aanraden om thuis na te doen. | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:48 |
Volgens mij bedoelde hij het spek even in heet water kwakken en dan afgieten, aflekken en dan bakken want dan is het overtollige zout weg. Maar dan heb je dus al te maken met een slecht product. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:49 |
Waarom het niet te koop is? Geen idee, in NL kom je om van de prefab pakjes en zakjes, maar ingredienten om echt te koken zijn lastiger. Je zou Ghee kunnen kopen bij een toko, dat is geklaarde boter, hoewel ze hem nogal eens willen bruinen. In noordafrika heet het smen, dus een marokkaanse winkel heeft dat wellicht? | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:50 |
Maar dan zijn ook de glutamaten weg die het zo lekker maken, als je tenminste goed spek had. En als je bang bent voor het zout, eet dan een half ons spek ipv twee ons. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:52 |
Waar wordt niets aan gedaan? | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:53 |
Nou, gewoon een beetje water erbij. Niet in een pan heet water hangen. | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:54 |
Ja, Ghee inderdaad. Ik woon echt in een gat. Maar ik vond het zo typisch, het is veel beter en je ziet een hele boter- en bakwand bij de AH maar geen geklaarde. Het is ook geen punt, het is heel makkelijk zelf te doen, lang houdbaar. Maar ik begrijp het dus niet. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:54 |
Denk je dat alle stoffen eruit zin in 2 minuten? | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:54 |
Jij doet water in je hete pan waar vet en spek in bakken? | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:55 |
Ook in Rotterdam heb ik met een pincet moeten zoeken naar ghee. Uiteindelijk wel gevonden in één of andere toko. Maar is dus lastig. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 22:55 |
Als je het gaat spoelen, dan verdwijnt er veel. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:56 |
Spek in pan, warm laten worden, beetje water erbij, afgieten, spek uitbakken in eigen vet. Ik zie het probleem niet. Ook nog nooit problemen mee gehad. Maar misschien bak jij je spek wel in een volle pan vet? | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 22:57 |
Ik bak spek in het eigen vet dat vrijkomt. Dat is bakken. Niet koken in water. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 22:58 |
Jullie begrijpen het duidelijk niet. Maar dat geeft niet. | |
Pietverdriet | donderdag 23 februari 2012 @ 23:01 |
Ik snij het spek heel dun, en bak meer dan 1 pan, omdat er maar een plak of 4, 5 in passen. En ja, ik doe wat spekvet in de pan om het in te bakken, dan is de warmteverdeling beter en worden ze egaler krokant. Daarna laat ik ze uitlekken op keukenpapier. Het vet gaat dan trouwens de zuurkool in. Ik ben niet zo bang voor vet. | |
Staal | donderdag 23 februari 2012 @ 23:02 |
Jawel. Jij doet er een scheut water bij en giet dan vet en volgens jou het overtollige zout weg. Ik zie het alleen anders. Dat geeft toch niet? Mind you, jouw toon was echt niet vriendelijk te noemen in het begin. Op het hatelijke af en dat was nergens voor nodig. | |
Nembrionic | donderdag 23 februari 2012 @ 23:07 |
Een scheut ja. Maar er wordt door jullie nu steeds gedaan alsof het echt gekookt wordt. En dat is niet het geval. Nee, dat geeft zeker niet. Jij begon over "mongolen"(niet netjes) en de opmerking dat je het topic niet snapte. Vervolgens zeg ik wie de "mongolen" zijn en de opmerking de OP te lezen, want daar ging het topic over. En daarna: Nou, die toon is ook neerbuigend. Dus wie begon daar nou mee dan? ![]() Ja, daar reageer ik dan op. En als Piet dan binnen komt stampen met "waar de fuck heb je het over" zonder het topic goed gelezen te hebben...dan reageer ik daar ook op ![]() | |
Tooto7moe | zondag 11 maart 2012 @ 00:36 |
Mensen bang om een beetje water :haha: ik gaf sapstengel alleen een lekker ideetje. gehakt 'koken/rullen' in water/bouillon. is echt lekker. Ga dus even op zoek naar een recept. | |
Staal | zondag 11 maart 2012 @ 01:24 |
Dan kun je eigenlijk net zo goed gehakt uit de supermarkt halen. Dat zit barstensvol water om het gewicht te laten gelden. Iedereen moet uiteraard helemaal lekker zelf weten hoe hij of zij iets klaarmaakt maar ik weet toch wel verdomde zeker dat de meeste mensen van gebakken vlees houden en niet van gekookt vlees. | |
Tooto7moe | zondag 11 maart 2012 @ 10:00 |
Tuurlijk niet. je kan vlees bakken , koken, rullen, frituren, stomen en noem maar op. Sapstengel wou vaker vlees/gehakt eten dus dan wil je wat afwisseling. Zo eenvoudig is het en kwaliteit gaat boven alles of je het nu bakt/rauw eet of kookt ![]() | |
Pietverdriet | zondag 11 maart 2012 @ 10:13 |
Geloof niet dat gekookt gehakt zo lekker is, maar goed. | |
heiden6 | zondag 11 maart 2012 @ 10:36 |
Klinkt niet echt lekker in elk geval. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 11 maart 2012 @ 10:40 |
Kan de geur al ruiken. | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 11:20 |
je wilt perse ongezond eten en probeert dat nog wat lekker te maken en doet vervolgens het tegenovergestelde. wie begrijpt wat nu niet. | |
RobinOok | zondag 11 maart 2012 @ 11:44 |
Alle vlees zit barstensvol water, meestal meer dan 60%. Ook dat bij de slager. Ook dat in jouw bil. | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 11:46 |
biologisch vlees van een goede slager. ![]() ow ja eigenlijk heeft dat niets met jouw terechte opmerking te maken ![]() | |
heiden6 | zondag 11 maart 2012 @ 11:55 |
Meer dan 60% water? Bedoel je dan alleen wat er wordt toegevoegd? | |
RobinOok | zondag 11 maart 2012 @ 12:13 |
Nee. Voeg jij water toe in jouw billen dan? Ik geloof niet dat er water wordt toegevoegd aan vlees. (wel in vleesproducten als ham of nuggets of weet ik veel) | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 12:20 |
als je normaal eet heb je vaak nauwelijks extra vocht nodig, zoveel vocht krijg je al binnen via je voeding. | |
Nembrionic | zondag 11 maart 2012 @ 13:13 |
Ik zit me net te bedenken: gehaktballetjes in de soep. | |
Nembrionic | zondag 11 maart 2012 @ 13:14 |
Wie heeft het nou over "vocht nódig hebben" dan? | |
Nembrionic | zondag 11 maart 2012 @ 13:14 |
Jij. | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 13:19 |
je eet allemaal troep. beter leer je gezond en lekker eten. | |
Nembrionic | zondag 11 maart 2012 @ 13:20 |
Beter ga je ergens anders trollen ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 13:23 |
ik wil het wel ff onderbouwen; wei troep, was afval, tegenwoordig slim gemarket. alleen maar rundvlees? hoezo eenzijdig. eet gevarieerd, ook zo kun je nog aan je eiwitten komen als je wilt, en de afwisseling maakt het meteen lekkerder. maak kippenbouillon waar je je groentes in kookt, gooi er wat pepertjes bij en je hebt meteen een 10 x zo smaakvolle maaltijd. | |
Nembrionic | zondag 11 maart 2012 @ 13:24 |
En wat onderbouw je nu? Omdat ik iets zeg over spekjes even in water stoppen, eet ik volgens jou alleen maar troep en moet ik gezonder gaan eten. Ik zie totaal geen onderbouwing waaruit blijkt dat ik troep eet. Echt kerel, donder op. | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 13:25 |
zeg sukkel, ik had het niet over jou maar over ts. | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 13:25 |
ow ja, spekjes in water stoppen ![]() | |
Nembrionic | zondag 11 maart 2012 @ 13:27 |
Nee, je quote mij. Haal anders even de stront uit je ogen. | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 13:29 |
zou kunnen , geen idee. boeit ook niet. het ging over ts. wat jij voor rotzooi in je muiltje stopt zal me worst wezen. maar serieus, spek in water, man ga je schamen. | |
Nembrionic | zondag 11 maart 2012 @ 13:38 |
En zoals gewoonlijk ben je weer niet serieus te nemen. Modje, opruimen? | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 13:39 |
ga terug onder je steen liggen jong. | |
Klaploper | zondag 11 maart 2012 @ 13:40 |
Wat een onzin. | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 13:55 |
nee hoor. een litertje per dag is meestal echt meer dan genoeg. ligt er ook aan wat je doet natuurlijk, als je veel vocht verliest door zweet oid dan heb je wat meer nodig. | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 13:57 |
voorbeeld artikeltje: http://recipes.howstuffworks.com/water-drink-day.htm | |
RobinOok | zondag 11 maart 2012 @ 14:05 |
Hallo. Noem jij een liter "nauwelijks extra vocht"? Ik vind het behoorlijk wat. | |
FkTwkGs2012 | zondag 11 maart 2012 @ 14:10 |
4 kopjes koffie op een dag lijkt me echt een stuk minder dan de meeste mensen denken dat ze nodig hebben aan vocht. |