abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_108249429
Voor mijn dieet is het nodig dat ik elke dag een zekere hoeveelheid (100-300 gram) rundergehakt eet. Ik wil dit eigenlijk zo "puur" mogelijk eten. Dus gewoon gehakt beetje rullen in de pan met wat kruiden er doorheen. Gehaktballen kan natuurlijk ook, maar dat duurt veel langer om gaar te krijgen.

Nu vraag ik me dus af, wat is lekker om door dit gehakt te gooien zodat het te eten is? Welke kruiden kan ik aan denken of is er een bepaalde bereidingswijze anders dan gehaktballen die ook prima te doen is met zuiver rundergehakt.
pi_108249476
eh.
Ik kruid mijn rundergehakt altijd met een SHIT lading gehaktkruiden (zoutloze blauw potje AH)
4 seizoenenpeper, knoflookpoeder, zeezout en pittige (zoutloze) gehaktkruiden (in molentje ook bij de AH)
Best lekker.
  woensdag 22 februari 2012 @ 01:08:12 #3
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108249482
Ui, komijn, chili, paprikapoeder, laatste 10 seconden een knoflookteentje. Fucking lekker.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_108249486
Knof, peper, zout, uitje, italiaanse kruiden, ketjap, provencaalse kruiden etc etc etc.
pi_108249512
Maar je kan ook perfect hamburgers maken met gehakt natuurlijk.
Kruiden (zie boven) gebakken ui, en pepers er bij.
En dan nog wat stukjes rauwe tomaat met belegen kaas op een stevige (weekend) bol.
En saus natuurlijk.
pi_108249517
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 01:08 schreef Nembrionic het volgende:
Ui, komijn, chili, paprikapoeder, laatste 10 seconden een knoflookteentje. Fucking lekker.
Dit klinkt wel goed inderdaad. Sowieso houd ik erg van knoflook en uien :) . Komijn laat ik dan wel liever weg :P .
pi_108249527
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 01:09 schreef TonyVermicelli het volgende:
Maar je kan ook perfect hamburgers maken met gehakt natuurlijk.
Kruiden (zie boven) gebakken ui, en pepers er bij.
En dan nog wat stukjes rauwe tomaat met belegen kaas op een stevige (weekend) bol.
En saus natuurlijk.
Hamburgers kan ook inderdaad, maar ik wil het vooral als snel tussendoortje eten. Wat gehakt aanbraden ben je een paar minuten mee bezig, terwijl zo'n hamburger maken iets meer tijd kost.

Het is wel lekker, daar niet van :P .
  woensdag 22 februari 2012 @ 01:11:23 #8
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108249536
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 01:09 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Dit klinkt wel goed inderdaad. Sowieso houd ik erg van knoflook en uien :) . Komijn laat ik dan wel liever weg :P .
Ook zonder komijn is het erg lekker :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_108249572
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 01:08 schreef mootie het volgende:
Knof, peper, zout, uitje, italiaanse kruiden, ketjap, provencaalse kruiden etc etc etc.
Hier staan ook wel wat lekkere dingen tussen inderdaad, vooral ketjap ben ik benieuwd naar haha :P .
pi_108249667
Nu ga ik morgen sowieso gehakt eten :9~.
  woensdag 22 februari 2012 @ 01:25:03 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108249736
Burrito's van Knorr maak ik altijd met gehakt ipv kip, het gehakt neemt mooi de paprikamarinade op.
  woensdag 22 februari 2012 @ 01:25:06 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_108249740
Misschien dat je hier nog wat ideeën kan vinden?
We gaan gehaktballen maken!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 22 februari 2012 @ 01:25:52 #13
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108249752
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 01:25 schreef SiGNe het volgende:
Burrito's van Knorr maak ik altijd met gehakt ipv kip, het gehakt neemt mooi de paprikamarinade op.
Oh, ik doe dat ook wel eens..maar dan met een hamburger die ik in reepjes snijd :)
Goed spul, wel ERG zout.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_108250021
Ik ben wel heel nieuwsgierig wat voor een dieet dat is, dat je hiervoor elke dag rundergehakt moet eten :o
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_108250145
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 01:49 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik ben wel heel nieuwsgierig wat voor een dieet dat is, dat je hiervoor elke dag rundergehakt moet eten :o
Een bulk diet, gaat vooral om de eiwitten eigenlijk en koolhydraten. Rundergehakt moet niet per se, maar het is wel een goede bron van eiwit en een stuk goedkoper dan elke dag steak eten :P .
pi_108250235
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 02:02 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Een bulk diet, gaat vooral om de eiwitten eigenlijk en koolhydraten. Rundergehakt moet niet per se, maar het is wel een goede bron van eiwit en een stuk goedkoper dan elke dag steak eten :P .
Ah, ok, vermoedde al zoiets maar vond dat rundergehakt zo specifiek.
Gevogelte heeft trouwens evenveel of meer eiwitten dan gehakt, waarom kies je dat niet (of soms, voor de afwisseling)? Te mager voor tijdens de bulk (al is het dat trouwens met vel niet)?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_108250264
Gevogelte is ook prima ja en kipfilet heeft inderdaad meer eiwitten. Maar daarom wil ik ook maar 100-300 gram gehakt per dag eten. De rest van het dagelijkse eiwit komt dan van kip, vis, eieren, melk, kwark en een whey shake. Op die manier krijg ik eiwit binnen van zoveel mogelijk verschillende bronnen.
pi_108250292
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 02:21 schreef Sapstengel het volgende:
Gevogelte is ook prima ja en kipfilet heeft inderdaad meer eiwitten. Maar daarom wil ik ook maar 100-300 gram gehakt per dag eten. De rest van het dagelijkse eiwit komt dan van kip, vis, eieren, melk, kwark en een whey shake. Op die manier krijg ik eiwit binnen van zoveel mogelijk verschillende bronnen.
Ah, ok. Klinkt als een prima plan ;) Eens denken of ik nog gehakt-suggesties heb dan ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  woensdag 22 februari 2012 @ 02:50:24 #19
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108250419
:').
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 22 februari 2012 @ 08:10:37 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108251286
Dieetwaanzin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108251300
Peper en zout , Ui knoflook en sambal
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  Moderator woensdag 22 februari 2012 @ 08:26:43 #22
9859 crew  Karina
Woman
pi_108251420
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_108251429
Een beetje foelie doet wonderen..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 22 februari 2012 @ 09:00:15 #24
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_108251820
quote:
99s.gif Op woensdag 22 februari 2012 08:26 schreef Karina het volgende:
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  woensdag 22 februari 2012 @ 12:40:22 #25
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108258590
quote:
99s.gif Op woensdag 22 februari 2012 08:26 schreef Karina het volgende:
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt.
Dan moet je die wel lekker vinden :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_108259036
quote:
99s.gif Op woensdag 22 februari 2012 08:26 schreef Karina het volgende:
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt.
Tartaartjes zijn droog als je ze rult.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  woensdag 22 februari 2012 @ 12:56:39 #27
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108259178
Ik mik er vaak wat worcestershire sauce door.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 22 februari 2012 @ 12:58:54 #28
38396 mazaru
Geloof niet alles wat je denkt
pi_108259274
Ik gooi er ook een schep mosterd door.
En ei natuurlijk, dan is het niet zo droog.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een uitdaging 💖
  woensdag 22 februari 2012 @ 13:00:49 #29
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108259343
Of een klein beetje tomatenpuree. En als je er dan wat capucijners of velderwten bij stopt, dan heb je gewoon ook iets heel lekkers.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_108259415
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 12:53 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Tartaartjes zijn droog als je ze rult.
Dit inderdaad.

Tomatenpuree en capucijners klinkt ook best goed :9 . Mosterd wat minder :P .
  woensdag 22 februari 2012 @ 13:16:42 #31
318149 BORRREETJEEE
Whoop whoop whoop!!!
pi_108259850
Worchester saus erdoor.
The colour of her eyes were the colour of insanity
pi_108259984
Kun je niet gewoon beter wat lekkers met gehakt maken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † woensdag 22 februari 2012 @ 13:31:38 #33
91830 MaximusTG
pi_108260457
Anders maak je er wat bobotie-achtigs van? Gehakt met veel kerrie, zout, peper, rozijntjes, beetje chutney van het een of ander, bv mangochutney, of gewoon wat abrikozenjam. Beetje melk en ei erdoor (met eventueel wat mosterd).
  woensdag 22 februari 2012 @ 13:38:39 #34
38396 mazaru
Geloof niet alles wat je denkt
pi_108260805
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 13:03 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Dit inderdaad.

Tomatenpuree en capucijners klinkt ook best goed :9 . Mosterd wat minder :P .
Probeer het maar eens uit! Is echt heel lekker hoor. :Y
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een uitdaging 💖
pi_108264770
Van supermarktgehakt kun je niks lekkers maken. Bah.
pi_108274944
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:
Kun je niet gewoon beter wat lekkers met gehakt maken?
Kan ook, maar dit is vooral als tussendoortje 's middags of na het avondeten 's avonds. Daarom zoek ik iets wat simpel is maar wel lekker.
pi_108277881
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 01:04 schreef Sapstengel het volgende:
Voor mijn dieet is het nodig dat ik elke dag een zekere hoeveelheid (100-300 gram) rundergehakt eet. Ik wil dit eigenlijk zo "puur" mogelijk eten. Dus gewoon gehakt beetje rullen in de pan met wat kruiden er doorheen. Gehaktballen kan natuurlijk ook, maar dat duurt veel langer om gaar te krijgen.

Nu vraag ik me dus af, wat is lekker om door dit gehakt te gooien zodat het te eten is? Welke kruiden kan ik aan denken of is er een bepaalde bereidingswijze anders dan gehaktballen die ook prima te doen is met zuiver rundergehakt.
Maak voor een week gehaktballen, doe er vier in de vriezer, 2 in de koelkast, en 1 eet je op. Hoef je het alleen nog op te warmen op de opvolgende 6 dagen.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_108299060
weet je wat ook lekker is.
Om het gehakt in een beetje water 'gaar te rullen'.
minder vet!

En já het heeft een naam, alleen ben ik die weer eens vergeten.
Ik nam vaak een beetje water, sojasaus en gember. gehakt erin gaar bakken en dan wat sesam overheen strooien.

uitje aanfruiten in olijfolie, knoflook erbij, rode paprika fijngesneden.
gehakt erbij.
italiaanse kruiden erbij.
en bakken maar.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108320421
Waarom zou je water in de pan doen als je gehakt gaat rullen en hoe wordt het dan minder vet? Ik snap m even niet.

Verder zou ik burgers, grote en kleine ballen of een meatloaf maken. Allemaal met bergen verschillende kruiden. Als je niet zelf wilt vogelen zijn er talloze kruidenmixen zoals Italiaans, provencaals, Mexicaans en vast nog veel meer. Kijk eens in het kruidenrek van de supermarkt voor inspiratie. Uiteraard lekker vogelen met lenteui, paprika, peper, tomaat, ui, knoflook sjalot, worcestersauce, mosterd, tomatenpuree, verschillende kazen,etc. Er zijn zoveel dingen in huis die je door gehakt kan mikken. Trial and error ;). Je kunt ook gehakt op brood eten. En het hoeft niet atijd warm te zijn natuurlijk. Je kunt best veel van te voren maken.
Spoilers!
  donderdag 23 februari 2012 @ 21:18:35 #40
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108320776
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waarom zou je water in de pan doen als je gehakt gaat rullen en hoe wordt het dan minder vet? Ik snap m even niet.
Ik moest er even over nadenken. Vaak wordt er bij spek bakken wat water gegooid(en daarna afgegoten) om het zoutgehalte wat omlaag te brengen en wat vet af te gieten. Maar afgieten is hier geen sprake van.

Ik kan me wel voorstellen dat er misschien wat vet mee verdampt met het water?

Maar gewoon water toevoegen is an sich geen vetverlagend iets.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 21:19:17 #41
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108320808
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Verder zou ik burgers, grote en kleine ballen of een meatloaf maken.
Uit de OP:

quote:
Gehaktballen kan natuurlijk ook, maar dat duurt veel langer om gaar te krijgen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 21:20:38 #42
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108320875
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 12:53 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Tartaartjes zijn droog als je ze rult.
Welke mongool gaat dan ook tartaartjes rullen?!

Verse tartaar, eet het rauw of bak het roze.
Serieus, ik begrijp gewoon helemaal niets van dit topic.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 21:23:36 #43
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108321089
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:20 schreef Staal het volgende:

[..]

Welke mongool gaat dan ook tartaartjes rullen?!
Deze 2:

quote:
99s.gif Op woensdag 22 februari 2012 08:26 schreef Karina het volgende:
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt.
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 09:00 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

quote:
Verse tartaar, eet het rauw of bak het roze.
Serieus, ik begrijp gewoon helemaal niets van dit topic.
Misschien moet je de OP lezen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 21:23:49 #44
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_108321108
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:19 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Uit de OP:

[..]

TS kan toch een sh*tload aan gehaktballen maken en deze in de koelkast/vriezer bewaren? Kwestie van opwarmen als je er een nodig hebt.

Overigens kan het eten van zoveel eiwit nooit goed zijn voor je nieren...
KuikenGuppy
  donderdag 23 februari 2012 @ 21:24:49 #45
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108321187
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:23 schreef Burdie het volgende:
TS kan toch een sh*tload aan gehaktballen maken en deze in de koelkast/vriezer bewaren? Kwestie van opwarmen als je er een nodig hebt.
Eens, maar hij zoekt blijkbaar iets snels.

quote:
Overigens kan het eten van zoveel eiwit nooit goed zijn voor je nieren...
Ligt er toch helemaal wat je doet? Als je (erg) veel sport is het niet zo'n probleem he?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 21:29:25 #46
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_108321544
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:24 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Eens, maar hij zoekt blijkbaar iets snels.

[..]

Ligt er toch helemaal wat je doet? Als je (erg) veel sport is het niet zo'n probleem he?
Een gehaktbal nuken kan in een minuutje of twee ;).
KuikenGuppy
  donderdag 23 februari 2012 @ 21:34:51 #47
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108321929
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:23 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Deze 2:

[..]

[..]

[..]

Misschien moet je de OP lezen.
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 01:04 schreef Sapstengel het volgende:
Voor mijn dieet is het nodig dat ik elke dag een zekere hoeveelheid (100-300 gram) rundergehakt eet. Ik wil dit eigenlijk zo "puur" mogelijk eten. Dus gewoon gehakt beetje rullen in de pan met wat kruiden er doorheen. Gehaktballen kan natuurlijk ook, maar dat duurt veel langer om gaar te krijgen.

Nu vraag ik me dus af, wat is lekker om door dit gehakt te gooien zodat het te eten is? Welke kruiden kan ik aan denken of is er een bepaalde bereidingswijze anders dan gehaktballen die ook prima te doen is met zuiver rundergehakt.
En misschien moet je mijn posts eens goed lezen. Rauw of roze bakken. Te moeilijik?
Plens jij maar lekker water bij je spek. :').
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_108321937
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2012 01:08 schreef Nembrionic het volgende:
Ui, komijn, chili, paprikapoeder, laatste 10 seconden een knoflookteentje. Fucking lekker.
Met kidneybonen en bruinen bonen, pakje tomato frito, een eetlepel stroop, nog veel meer knoflook, extra komijnpoeder, en vlak voordat je het van het vuur haalt wat paprika en mais,

Goed te eten chili con carne, je kan er nog rijst bij nemen.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_108322349
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:23 schreef Burdie het volgende:

[..]

Overigens kan het eten van zoveel eiwit nooit goed zijn voor je nieren...
De link tussen een eiwitrijk dieet en nierproblemen is eigenlijk nooit aangetoond in onderzoeken. Er zijn mensen die per dag ruim 300 gram eiwitten binnen krijgen en prima werkende nieren hebben.

En Staal, dit topic is er omdat ik gewoon geen idee heb wat lekker smaakt. Ik wil er niet teveel tijd aan kwijt zijn, gewoon binnen 5 minuten een berg gehakt naar binnen werken wat bij voorkeur een beetje smaakt. Verse tartaar kan ik best proberen, maar ben er niet zo weg van eigenlijk.

Die chili con carne klinkt ook prima, alleen daar gaat wat meer tijd in zitten.
pi_108322462
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:41 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

De link tussen een eiwitrijk dieet en nierproblemen is eigenlijk nooit aangetoond in onderzoeken. Er zijn mensen die per dag ruim 300 gram eiwitten binnen krijgen en prima werkende nieren hebben.

En Staal, dit topic is er omdat ik gewoon geen idee heb wat lekker smaakt. Ik wil er niet teveel tijd aan kwijt zijn, gewoon binnen 5 minuten een berg gehakt naar binnen werken wat bij voorkeur een beetje smaakt. Verse tartaar kan ik best proberen, maar ben er niet zo weg van eigenlijk.

Die chili con carne klinkt ook prima, alleen daar gaat wat meer tijd in zitten.
Klopt, maar het kost niet veel moeite en je kan het makkelijk nog een dag bewaren. :)

Kidneybonen zijn vezelrijk en paprika is ook gezond (onder andere veel vitamine C).

Niet te veel rijst nemen. :)
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_108322570
Dat is wel zo inderdaad, dan ben je nog steeds gemiddeld 5 minuten bezig :P .

Zitten wel aardig wat koolhydraten in de kidneybonen helaas. Zie dat je het er ook net bij ge-edit hebt :P .
  donderdag 23 februari 2012 @ 21:51:40 #52
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108323025
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:41 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

De link tussen een eiwitrijk dieet en nierproblemen is eigenlijk nooit aangetoond in onderzoeken. Er zijn mensen die per dag ruim 300 gram eiwitten binnen krijgen en prima werkende nieren hebben.

En Staal, dit topic is er omdat ik gewoon geen idee heb wat lekker smaakt. Ik wil er niet teveel tijd aan kwijt zijn, gewoon binnen 5 minuten een berg gehakt naar binnen werken wat bij voorkeur een beetje smaakt. Verse tartaar kan ik best proberen, maar ben er niet zo weg van eigenlijk.

Die chili con carne klinkt ook prima, alleen daar gaat wat meer tijd in zitten.
Ik vind het gewoon jammer dat ik je niet ken uit mijn omgeving. Ik zou je een middag laten zien en laten proeven om ook te achterhalen wat je lekker vindt om te eten en daar drie gerechten voor verzinnen ook om te laten zien dat eten maken heel leuk is.

Zoals jij gehakt werktuigelijk naar binnen wilt werken, het is zo liefdeloos. Het gaat me geen donder aan natuurijk maar je post in CUL. De optie chili is echt een serieus goede, dat is heel gezond om te eten. Het is niet veel werk, echt niet en je kunt het voor een paar dagen maken.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_108323082
Ok, begrijp ik het nou goed dat je wel uren in de sportschool wilt besteden maar eigenlijk geen moeite wilt stoppen in het bereiden van je eten? Ik dacht dat 'gezond' bewegen en gezond eten hand in hand gingen.

Waarom maak je je gehakthapje eigenlijk niet als je je andere maaltijden bereid?
Spoilers!
pi_108323095
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:44 schreef Sapstengel het volgende:
Dat is wel zo inderdaad, dan ben je nog steeds gemiddeld 5 minuten bezig :P .

Zitten wel aardig wat koolhydraten in de kidneybonen helaas. Zie dat je het er ook net bij ge-edit hebt :P .
Klopt, maar als je het geheel bekijkt valt het wel mee.

Ik doe een klein potje bruine bonen en een klein blikje kidneybonen, klein blikje mais, 1 paprka (rood of geel), 500-600 gram rundergehakt en de rest. Dan heb je wel echt veel eten, en echt relatief weinig koolhydraten.

Mais en paprika op het eind pas erbij doen, want lekker knapperig. :9~

Ik maak het regelmatig en ik ben ook aartslui. :D
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_108323294
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:51 schreef Staal het volgende:

[..]

Ik vind het gewoon jammer dat ik je niet ken uit mijn omgeving. Ik zou je een middag laten zien en laten proeven om ook te achterhalen wat je lekker vindt om te eten en daar drie gerechten voor verzinnen ook om te laten zien dat eten maken heel leuk is.

Zoals jij gehakt werktuigelijk naar binnen wilt werken, het is zo liefdeloos. Het gaat me geen donder aan natuurijk maar je post in CUL. De optie chili is echt een serieus goede, dat is heel gezond om te eten. Het is niet veel werk, echt niet en je kunt het voor een paar dagen maken.
Ik wil heus wel moeite steken in eten hoor, daar is het avondeten voor. Maar als ik om 22:00 's avonds nog wat ga eten en graag nog eiwitten binnen krijg, ga ik niet uitgebreid in de keuken staan. Het is gewoon een snelle hap voor tussendoor.

Andere mensen pakken een appel of nemen een bakje chips, ik wil op dat moment gewoon een berg gehakt eten wat zo lekker mogelijk gemaakt kan worden in een korte tijd. Vandaar CUL :P .

quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:52 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Klopt, maar als je het geheel bekijkt valt het wel mee.

Ik doe een klein potje bruine bonen en een klein blikje kidneybonen, klein blikje mais, 1 paprka (rood of geel), 500-600 gram rundergehakt en de rest. Dan heb je wel echt veel eten, en echt relatief weinig koolhydraten.

Mais en paprika op het eind pas erbij doen, want lekker knapperig. :9~

Ik maak het regelmatig en ik ben ook aartslui. :D
Het valt inderdaat nog wel mee wanneer je het geheel bekijkt, vooral in verhouding tot de eiwitten. Deze ga ik sowieso proberen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:01:30 #56
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108323659
quote:
10s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:34 schreef Staal het volgende:
En misschien moet je mijn posts eens goed lezen. Rauw of roze bakken. Te moeilijik?
Wat lul je nou? Ik reageerde op je uitspraak: "Serieus, ik begrijp gewoon helemaal niets van dit topic."

quote:
Plens jij maar lekker water bij je spek. :').
Ja, want stel je voor dat je wat minder vet en zout eet :')
Weet je hoeveel horecakoks dat ook doen? Behoorlijk wat.

Maar misschien was het allemaal te moeilijk voor je. Even een paar minuutjes beetje water in de pan erbij en daarna afgieten. Dat is natuurlijk heul slecht voor je :')
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:11:12 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108324204
Heb anderhalf pond rib gekocht, ga ik morgen gehakt van maken. Weer eens lekkere ballen maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:13:48 #58
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108324360
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:01 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Wat lul je nou? Ik reageerde op je uitspraak: "Serieus, ik begrijp gewoon helemaal niets van dit topic."

[..]

Ja, want stel je voor dat je wat minder vet en zout eet :')
Weet je hoeveel horecakoks dat ook doen? Behoorlijk wat.

Maar misschien was het allemaal te moeilijk voor je. Even een paar minuutjes beetje water in de pan erbij en daarna afgieten. Dat is natuurlijk heul slecht voor je :')
Grappig, je bent echt aan het zoeken he? :D. En dat laatste is gewoon helemaal gelul van je.

Maar ik ga het topic van TS niet verzieken omdat jij kennelijk persoonlijke issues met mij hebt. Ik vind het wel schattig eigenlijk.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:15:46 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108324494
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:01 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Wat lul je nou? Ik reageerde op je uitspraak: "Serieus, ik begrijp gewoon helemaal niets van dit topic."

[..]

Ja, want stel je voor dat je wat minder vet en zout eet :')
Weet je hoeveel horecakoks dat ook doen? Behoorlijk wat.

Maar misschien was het allemaal te moeilijk voor je. Even een paar minuutjes beetje water in de pan erbij en daarna afgieten. Dat is natuurlijk heul slecht voor je :')
Water bij je spek?? Waar de neuk heb je het over?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:16:06 #60
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108324517
quote:
10s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:13 schreef Staal het volgende:

[..]

Grappig, je bent echt aan het zoeken he? :D. En dat laatste is gewoon helemaal gelul van je.

Maar ik ga het topic van TS niet verzieken omdat jij kennelijk persoonlijke issues met mij hebt. Ik vind het wel schattig eigenlijk.
Aan het zoeken? :') Nee joh :D
Echt, 1 seconden kijken naar wat er gequote is..ja, dat is flink zoekwerk :')
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:16:58 #61
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108324596
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Water bij je spek?? Waar de neuk heb je het over?
Lezen is moeilijk? Ben je blind? De uitleg staat erbij. Of ga je nu weer je 30 jaar horeca-ervaring spuien en beweren dat jij dat niet deed en dus niemand het doet? Tuurlijk vent. Ga je ballen maar lekker draaien :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:19:06 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108324768
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:16 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Lezen is moeilijk? Ben je blind? De uitleg staat erbij. Of ga je nu weer je 30 jaar horeca-ervaring spuien en beweren dat jij dat niet deed en dus niemand het doet? Tuurlijk vent. Ga je ballen maar lekker draaien :)
Je zou ook gewoon even uit kunnen leggen wat je doet en waarom?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:21:10 #63
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108324956
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je zou ook gewoon even uit kunnen leggen wat je doet en waarom?
Zoals hier?

quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 21:18 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik moest er even over nadenken. Vaak wordt er bij spek bakken wat water gegooid(en daarna afgegoten) om het zoutgehalte wat omlaag te brengen en wat vet af te gieten. Maar afgieten is hier geen sprake van.

Ik kan me wel voorstellen dat er misschien wat vet mee verdampt met het water?

Maar gewoon water toevoegen is an sich geen vetverlagend iets.
en hier:

quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:01 schreef Nembrionic het volgende:
Even een paar minuutjes beetje water in de pan erbij en daarna afgieten. Dat is natuurlijk heul slecht voor je :')
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:23:13 #64
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108325092
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Water bij je spek?? Waar de neuk heb je het over?
Ja, Piet de meeste horecakokkies kopen spek, flikkeren daar water bij en gieten het af want anders is het te zout. |:( .

Dat begrijp jij gelukkig niet. Geen zichzelf respecterende kok doet zoiets natuurlijk. Dat het voorkomt wil ik nog wel aannemen van Nembrionic. Maar doen alsof dat normaal is, is wel wat triest.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:24:09 #65
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108325150
quote:
10s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:23 schreef Staal het volgende:

[..]

Ja, Piet de meeste horecakokkies
Woei! En daar ben ik alweer gestopt met lezen. Geen uitspraak die ik gedaan heb. De rest is dus ook onzin.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:24:49 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108325182
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:21 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Zoals hier?

[..]

en hier:

[..]

Ik zie mijn keuken al onder de vetspetters zitten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108325186
Allemaal leuk en aardig heren maar ik vraag me nog steeds af waarom je water bij gehakt zou doen.
Spoilers!
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:25:00 #68
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108325194
Oja, even om je bij te praten. In Nederland is sinds gisteren een nieuwe scare. Een silent killer.
Zout. We gaan er allemaal aan.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:25:28 #69
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108325235
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Allemaal leuk en aardig heren maar ik vraag me nog steeds af waarom je water bij gehakt zou doen.
Niet doen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:26:16 #70
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108325285
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Allemaal leuk en aardig heren maar ik vraag me nog steeds af waarom je water bij gehakt zou doen.
Nou, niet dus. Alleen "Tooto7moe" vindt dat en doet dat :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:27:03 #71
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108325338
quote:
7s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:25 schreef Staal het volgende:
Oja, even om je bij te praten. In Nederland is sinds gisteren een nieuwe scare. Een silent killer.
Zout. We gaan er allemaal aan.
Dat was wel al een tijdje bekend toch? Net als suiker? Er zijn toch al afspraken gemaakt om het gehalte terug te brengen over een periode van zoveel jaar. Was een overheidsbesluit ergens.

-edit- in 2006 dus blijkbaar al iets mee gebeurd.

http://www.evmi.nl/zout/
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:28:18 #72
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108325427
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:24 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Woei! En daar ben ik alweer gestopt met lezen. Geen uitspraak die ik gedaan heb. De rest is dus ook onzin.
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:01 schreef Nembrionic het volgende:

Weet je hoeveel horecakoks dat ook doen? Behoorlijk wat.

Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:28:31 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108325440
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Allemaal leuk en aardig heren maar ik vraag me nog steeds af waarom je water bij gehakt zou doen.
Hooguit als je het in een cutter gooit, dan doe je er ijs bij om de temp laag te houden.
Maar water bij gehakt, waarje ballen van draait, nee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:28:40 #74
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108325452
quote:
14s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:28 schreef Staal het volgende:

[..]

[..]

Ah..behoorlijk wat = de meeste? Prima. Voor jou wel, voor mij niet. :W
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:29:44 #75
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108325530
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:27 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Dat was wel al een tijdje bekend toch? Net als suiker? Er zijn toch al afspraken gemaakt om het gehalte terug te brengen over een periode van zoveel jaar. Was een overheidsbesluit ergens.

-edit- in 2006 dus blijkbaar al iets mee gebeurd.

http://www.evmi.nl/zout/
Ja, die scareberichten keren almaar terug inderdaad. Wie worden daar precies beter van denk je?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:30:17 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108325555
Er zijn trouwens zat horeca koks die water in vlees brengen. Om de boel te beflikkeren, om water als vlees te verkopen, net als slagers die water in de ham pompen en in de kip.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:30:50 #77
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108325600
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:29 schreef Staal het volgende:

[..]

Ja, die scareberichten keren almaar terug inderdaad. Wie worden daar precies beter van denk je?
Geen idee :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:31:35 #78
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108325644
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Er zijn trouwens zat horeca koks die water in vlees brengen. Om de boel te beflikkeren, om water als vlees te verkopen, net als slagers die water in de ham pompen en in de kip.
Een gebraden ham geinjecteerd met aspergesap :9
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:31:55 #79
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108325666
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Er zijn trouwens zat horeca koks die water in vlees brengen. Om de boel te beflikkeren, om water als vlees te verkopen, net als slagers die water in de ham pompen en in de kip.
Ik geloof dat niet zo erg. Wel in verkeerde en goedkope inkoop van bedrijven. Fabrieksvlees zit vol water.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:32:49 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108325719
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:29 schreef Staal het volgende:

[..]

Ja, die scareberichten keren almaar terug inderdaad. Wie worden daar precies beter van denk je?
De kranten, smeuige verhalen, en de onderzoekers die media aandacht krijgen en daar funding mee proberen te krijgen.
Angst voor zout, voor vet, voor koolhydraten, voor bestrijdingsmiddelen, voor acrylamides, voor cholesterol in eieren, voor glutamaten, voor E Nummers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:33:48 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108325771
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:31 schreef Staal het volgende:

[..]

Ik geloof dat niet zo erg. Wel in verkeerde en goedkope inkoop van bedrijven. Fabrieksvlees zit vol water.
Bij spareribs doen erg veel tenten dat,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:34:35 #82
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108325818
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De kranten, smeuige verhalen, en de onderzoekers die media aandacht krijgen en daar funding mee proberen te krijgen.
Angst voor zout, voor vet, voor koolhydraten, voor bestrijdingsmiddelen, voor acrylamides, voor cholesterol in eieren, voor glutamaten, voor E Nummers.
Nu ja, qua zout en vet zitten we natuurlijk ook wel erg hoog. Dus ik vind het helemaal niet verkeerd dat daar wat aan gedaan wordt. Wat ik wel een beetje vervelend vind is dat je in de supermarkt soms echt moet zoeken om iets te vinden waar wél vet in zit.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:35:35 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108325906
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:34 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Nu ja, qua zout en vet zitten we natuurlijk ook wel erg hoog. Dus ik vind het helemaal niet verkeerd dat daar wat aan gedaan wordt. Wat ik wel een beetje vervelend vind is dat je in de supermarkt soms echt moet zoeken om iets te vinden waar wél vet in zit.
Niets mis met dierlijke vetten. En volgens mijn buikgevoel aten onze overgrootouders meer zout dan wij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:38:21 #84
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108326102
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De kranten, smeuige verhalen, en de onderzoekers die media aandacht krijgen en daar funding mee proberen te krijgen.
Angst voor zout, voor vet, voor koolhydraten, voor bestrijdingsmiddelen, voor acrylamides, voor cholesterol in eieren, voor glutamaten, voor E Nummers.
Het is een handjeklap inderdaad. Neem bijv. afgelopen zomer in Nederland. Tekenplaag, verkoop. We zouden een wespenplaag krijgen, bombarie. Producten werden verkocht. We zouden een muggenplaag krijgen, hup alle muskietennetten uitverkocht.

En zo is dat ook met eten. Als je maar bang bent. Zout is momenteel weer dankbaar. Ben benieuwd naar de nieuwe nu met nog minder zoutproducten in de winkel.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:40:24 #85
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108326257
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:34 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Nu ja, qua zout en vet zitten we natuurlijk ook wel erg hoog. Dus ik vind het helemaal niet verkeerd dat daar wat aan gedaan wordt. Wat ik wel een beetje vervelend vind is dat je in de supermarkt soms echt moet zoeken om iets te vinden waar wél vet in zit.
Nem, er wordt concreet helemaal niks aan gedaan. Als je anders wilt eten kijk dan ook eens buiten de supermarkten.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:43:19 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108326428
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:38 schreef Staal het volgende:

[..]

Het is een handjeklap inderdaad. Neem bijv. afgelopen zomer in Nederland. Tekenplaag, verkoop. We zouden een wespenplaag krijgen, bombarie. Producten werden verkocht. We zouden een muggenplaag krijgen, hup alle muskietennetten uitverkocht.

En zo is dat ook met eten. Als je maar bang bent. Zout is momenteel weer dankbaar. Ben benieuwd naar de nieuwe nu met nog minder zoutproducten in de winkel.
Ik eet sowieso weinig zout, vind het niet overal even lekker, gekookte groenten maak ik af met wat geconcentreerde fond of citroensap en boter.
Enige waar ik wel echt zout op wil is Friet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:43:33 #87
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108326442
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niets mis met dierlijke vetten. En volgens mijn buikgevoel aten onze overgrootouders meer zout dan wij.
Ik wil jou eigenlijk wat vragen. Ik ga morgen een grote pot geklaarde boter maken.
Maar wat ik nu zo raar vind is dat ik het hier niet kan kopen. Je kunt werkelijk alles kopen kant en klaar maar zoiets simpels niet. En eigenlijk haal je bij het klaren de rotzooi uit de boter. Weet jij hoe dat zit?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:44:24 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108326489
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:40 schreef Staal het volgende:

[..]

Nem, er wordt concreet helemaal niks aan gedaan. Als je anders wilt eten kijk dan ook eens buiten de supermarkten.
tja, maar even goed is doorregen vlees nauwelijks aan te komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:45:00 #89
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_108326525
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:16 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Lezen is moeilijk? Ben je blind? De uitleg staat erbij. Of ga je nu weer je 30 jaar horeca-ervaring spuien en beweren dat jij dat niet deed en dus niemand het doet? Tuurlijk vent. Ga je ballen maar lekker draaien :)
Ik heb geen horeca-ervaring maar wel een schoorsteenbrand meegemaakt bij een kennis.
Water in een hete pan met olie geeft steekvlammen en érg lelijke brandwonden.
Zou ik niet aanraden om thuis na te doen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:48:38 #90
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108326795
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:45 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik heb geen horeca-ervaring maar wel een schoorsteenbrand meegemaakt bij een kennis.
Water in een hete pan met olie geeft steekvlammen en érg lelijke brandwonden.
Zou ik niet aanraden om thuis na te doen.
Volgens mij bedoelde hij het spek even in heet water kwakken en dan afgieten, aflekken en dan bakken want dan is het overtollige zout weg.

Maar dan heb je dus al te maken met een slecht product.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:49:31 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108326864
quote:
5s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:43 schreef Staal het volgende:

[..]

Ik wil jou eigenlijk wat vragen. Ik ga morgen een grote pot geklaarde boter maken.
Maar wat ik nu zo raar vind is dat ik het hier niet kan kopen. Je kunt werkelijk alles kopen kant en klaar maar zoiets simpels niet. En eigenlijk haal je bij het klaren de rotzooi uit de boter. Weet jij hoe dat zit?
Waarom het niet te koop is? Geen idee, in NL kom je om van de prefab pakjes en zakjes, maar ingredienten om echt te koken zijn lastiger.
Je zou Ghee kunnen kopen bij een toko, dat is geklaarde boter, hoewel ze hem nogal eens willen bruinen.
In noordafrika heet het smen, dus een marokkaanse winkel heeft dat wellicht?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:50:29 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108326924
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:48 schreef Staal het volgende:

[..]

Volgens mij bedoelde hij het spek even in heet water kwakken en dan afgieten, aflekken en dan bakken want dan is het overtollige zout weg.

Maar dan heb je dus al te maken met een slecht product.
Maar dan zijn ook de glutamaten weg die het zo lekker maken, als je tenminste goed spek had. En als je bang bent voor het zout, eet dan een half ons spek ipv twee ons.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:52:34 #93
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108327071
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:40 schreef Staal het volgende:

[..]

Nem, er wordt concreet helemaal niks aan gedaan. Als je anders wilt eten kijk dan ook eens buiten de supermarkten.
Waar wordt niets aan gedaan?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:53:34 #94
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108327151
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:48 schreef Staal het volgende:
Volgens mij bedoelde hij het spek even in heet water kwakken en dan afgieten, aflekken en dan bakken want dan is het overtollige zout weg.
Nou, gewoon een beetje water erbij. Niet in een pan heet water hangen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:54:08 #95
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108327196
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom het niet te koop is? Geen idee, in NL kom je om van de prefab pakjes en zakjes, maar ingredienten om echt te koken zijn lastiger.
Je zou Ghee kunnen kopen bij een toko, dat is geklaarde boter, hoewel ze hem nogal eens willen bruinen.
In noordafrika heet het smen, dus een marokkaanse winkel heeft dat wellicht?
Ja, Ghee inderdaad. Ik woon echt in een gat. Maar ik vond het zo typisch, het is veel beter en je ziet een hele boter- en bakwand bij de AH maar geen geklaarde.

Het is ook geen punt, het is heel makkelijk zelf te doen, lang houdbaar. Maar ik begrijp het dus niet.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:54:13 #96
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108327202
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar dan zijn ook de glutamaten weg die het zo lekker maken, als je tenminste goed spek had. En als je bang bent voor het zout, eet dan een half ons spek ipv twee ons.
Denk je dat alle stoffen eruit zin in 2 minuten?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:54:31 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108327224
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:53 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Nou, gewoon een beetje water erbij. Niet in een pan heet water hangen.
Jij doet water in je hete pan waar vet en spek in bakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:55:03 #98
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108327258
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:54 schreef Staal het volgende:

[..]

Ja, Ghee inderdaad. Ik woon echt in een gat. Maar ik vond het zo typisch, het is veel beter en je ziet een hele boter- en bakwand bij de AH maar geen geklaarde.

Het is ook geen punt, het is heel makkelijk zelf te doen, lang houdbaar. Maar ik begrijp het dus niet.
Ook in Rotterdam heb ik met een pincet moeten zoeken naar ghee. Uiteindelijk wel gevonden in één of andere toko. Maar is dus lastig.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:55:26 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108327286
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:54 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Denk je dat alle stoffen eruit zin in 2 minuten?
Als je het gaat spoelen, dan verdwijnt er veel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:56:10 #100
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_108327332
quote:
1s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij doet water in je hete pan waar vet en spek in bakken?
Spek in pan, warm laten worden, beetje water erbij, afgieten, spek uitbakken in eigen vet. Ik zie het probleem niet. Ook nog nooit problemen mee gehad. Maar misschien bak jij je spek wel in een volle pan vet?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 23 februari 2012 @ 22:57:39 #101
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108327443
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 22:56 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Spek in pan, warm laten worden, beetje water erbij, afgieten, spek uitbakken in eigen vet. Ik zie het probleem niet. Ook nog nooit problemen mee gehad. Maar misschien bak jij je spek wel in een volle pan vet?
Ik bak spek in het eigen vet dat vrijkomt.

Dat is bakken. Niet koken in water.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')