Dit klinkt wel goed inderdaad. Sowieso houd ik erg van knoflook en uienquote:Op woensdag 22 februari 2012 01:08 schreef Nembrionic het volgende:
Ui, komijn, chili, paprikapoeder, laatste 10 seconden een knoflookteentje. Fucking lekker.
Hamburgers kan ook inderdaad, maar ik wil het vooral als snel tussendoortje eten. Wat gehakt aanbraden ben je een paar minuten mee bezig, terwijl zo'n hamburger maken iets meer tijd kost.quote:Op woensdag 22 februari 2012 01:09 schreef TonyVermicelli het volgende:
Maar je kan ook perfect hamburgers maken met gehakt natuurlijk.
Kruiden (zie boven) gebakken ui, en pepers er bij.
En dan nog wat stukjes rauwe tomaat met belegen kaas op een stevige (weekend) bol.
En saus natuurlijk.
Ook zonder komijn is het erg lekkerquote:Op woensdag 22 februari 2012 01:09 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Dit klinkt wel goed inderdaad. Sowieso houd ik erg van knoflook en uien. Komijn laat ik dan wel liever weg
.
Hier staan ook wel wat lekkere dingen tussen inderdaad, vooral ketjap ben ik benieuwd naar hahaquote:Op woensdag 22 februari 2012 01:08 schreef mootie het volgende:
Knof, peper, zout, uitje, italiaanse kruiden, ketjap, provencaalse kruiden etc etc etc.
Oh, ik doe dat ook wel eens..maar dan met een hamburger die ik in reepjes snijdquote:Op woensdag 22 februari 2012 01:25 schreef SiGNe het volgende:
Burrito's van Knorr maak ik altijd met gehakt ipv kip, het gehakt neemt mooi de paprikamarinade op.
Een bulk diet, gaat vooral om de eiwitten eigenlijk en koolhydraten. Rundergehakt moet niet per se, maar het is wel een goede bron van eiwit en een stuk goedkoper dan elke dag steak etenquote:Op woensdag 22 februari 2012 01:49 schreef cinnamon_M het volgende:
Ik ben wel heel nieuwsgierig wat voor een dieet dat is, dat je hiervoor elke dag rundergehakt moet eten
Ah, ok, vermoedde al zoiets maar vond dat rundergehakt zo specifiek.quote:Op woensdag 22 februari 2012 02:02 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Een bulk diet, gaat vooral om de eiwitten eigenlijk en koolhydraten. Rundergehakt moet niet per se, maar het is wel een goede bron van eiwit en een stuk goedkoper dan elke dag steak eten.
Ah, ok. Klinkt als een prima planquote:Op woensdag 22 februari 2012 02:21 schreef Sapstengel het volgende:
Gevogelte is ook prima ja en kipfilet heeft inderdaad meer eiwitten. Maar daarom wil ik ook maar 100-300 gram gehakt per dag eten. De rest van het dagelijkse eiwit komt dan van kip, vis, eieren, melk, kwark en een whey shake. Op die manier krijg ik eiwit binnen van zoveel mogelijk verschillende bronnen.
quote:Op woensdag 22 februari 2012 08:26 schreef Karina het volgende:
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt.
Dan moet je die wel lekker vindenquote:Op woensdag 22 februari 2012 08:26 schreef Karina het volgende:
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt.
Tartaartjes zijn droog als je ze rult.quote:Op woensdag 22 februari 2012 08:26 schreef Karina het volgende:
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt.
Dit inderdaad.quote:Op woensdag 22 februari 2012 12:53 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Tartaartjes zijn droog als je ze rult.
Probeer het maar eens uit! Is echt heel lekker hoor.quote:Op woensdag 22 februari 2012 13:03 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Dit inderdaad.
Tomatenpuree en capucijners klinkt ook best goed. Mosterd wat minder
.
Kan ook, maar dit is vooral als tussendoortje 's middags of na het avondeten 's avonds. Daarom zoek ik iets wat simpel is maar wel lekker.quote:Op woensdag 22 februari 2012 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:
Kun je niet gewoon beter wat lekkers met gehakt maken?
Maak voor een week gehaktballen, doe er vier in de vriezer, 2 in de koelkast, en 1 eet je op. Hoef je het alleen nog op te warmen op de opvolgende 6 dagen.quote:Op woensdag 22 februari 2012 01:04 schreef Sapstengel het volgende:
Voor mijn dieet is het nodig dat ik elke dag een zekere hoeveelheid (100-300 gram) rundergehakt eet. Ik wil dit eigenlijk zo "puur" mogelijk eten. Dus gewoon gehakt beetje rullen in de pan met wat kruiden er doorheen. Gehaktballen kan natuurlijk ook, maar dat duurt veel langer om gaar te krijgen.
Nu vraag ik me dus af, wat is lekker om door dit gehakt te gooien zodat het te eten is? Welke kruiden kan ik aan denken of is er een bepaalde bereidingswijze anders dan gehaktballen die ook prima te doen is met zuiver rundergehakt.
Ik moest er even over nadenken. Vaak wordt er bij spek bakken wat water gegooid(en daarna afgegoten) om het zoutgehalte wat omlaag te brengen en wat vet af te gieten. Maar afgieten is hier geen sprake van.quote:Op donderdag 23 februari 2012 21:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waarom zou je water in de pan doen als je gehakt gaat rullen en hoe wordt het dan minder vet? Ik snap m even niet.
Uit de OP:quote:Op donderdag 23 februari 2012 21:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Verder zou ik burgers, grote en kleine ballen of een meatloaf maken.
quote:Gehaktballen kan natuurlijk ook, maar dat duurt veel langer om gaar te krijgen.
Welke mongool gaat dan ook tartaartjes rullen?!quote:Op woensdag 22 februari 2012 12:53 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Tartaartjes zijn droog als je ze rult.
Deze 2:quote:Op donderdag 23 februari 2012 21:20 schreef Staal het volgende:
[..]
Welke mongool gaat dan ook tartaartjes rullen?!
quote:Op woensdag 22 februari 2012 08:26 schreef Karina het volgende:
Haal bij de slager wat tartaartjes en eet die in plaats van gehakt.
quote:
Misschien moet je de OP lezen.quote:Verse tartaar, eet het rauw of bak het roze.
Serieus, ik begrijp gewoon helemaal niets van dit topic.
TS kan toch een sh*tload aan gehaktballen maken en deze in de koelkast/vriezer bewaren? Kwestie van opwarmen als je er een nodig hebt.quote:
Eens, maar hij zoekt blijkbaar iets snels.quote:Op donderdag 23 februari 2012 21:23 schreef Burdie het volgende:
TS kan toch een sh*tload aan gehaktballen maken en deze in de koelkast/vriezer bewaren? Kwestie van opwarmen als je er een nodig hebt.
Ligt er toch helemaal wat je doet? Als je (erg) veel sport is het niet zo'n probleem he?quote:Overigens kan het eten van zoveel eiwit nooit goed zijn voor je nieren...
Een gehaktbal nuken kan in een minuutje of tweequote:Op donderdag 23 februari 2012 21:24 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Eens, maar hij zoekt blijkbaar iets snels.
[..]
Ligt er toch helemaal wat je doet? Als je (erg) veel sport is het niet zo'n probleem he?
quote:Op donderdag 23 februari 2012 21:23 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Deze 2:
[..]
[..]
[..]
Misschien moet je de OP lezen.
En misschien moet je mijn posts eens goed lezen. Rauw of roze bakken. Te moeilijik?quote:Op woensdag 22 februari 2012 01:04 schreef Sapstengel het volgende:
Voor mijn dieet is het nodig dat ik elke dag een zekere hoeveelheid (100-300 gram) rundergehakt eet. Ik wil dit eigenlijk zo "puur" mogelijk eten. Dus gewoon gehakt beetje rullen in de pan met wat kruiden er doorheen. Gehaktballen kan natuurlijk ook, maar dat duurt veel langer om gaar te krijgen.
Nu vraag ik me dus af, wat is lekker om door dit gehakt te gooien zodat het te eten is? Welke kruiden kan ik aan denken of is er een bepaalde bereidingswijze anders dan gehaktballen die ook prima te doen is met zuiver rundergehakt.
Met kidneybonen en bruinen bonen, pakje tomato frito, een eetlepel stroop, nog veel meer knoflook, extra komijnpoeder, en vlak voordat je het van het vuur haalt wat paprika en mais,quote:Op woensdag 22 februari 2012 01:08 schreef Nembrionic het volgende:
Ui, komijn, chili, paprikapoeder, laatste 10 seconden een knoflookteentje. Fucking lekker.
De link tussen een eiwitrijk dieet en nierproblemen is eigenlijk nooit aangetoond in onderzoeken. Er zijn mensen die per dag ruim 300 gram eiwitten binnen krijgen en prima werkende nieren hebben.quote:Op donderdag 23 februari 2012 21:23 schreef Burdie het volgende:
[..]
Overigens kan het eten van zoveel eiwit nooit goed zijn voor je nieren...
Klopt, maar het kost niet veel moeite en je kan het makkelijk nog een dag bewaren.quote:Op donderdag 23 februari 2012 21:41 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
De link tussen een eiwitrijk dieet en nierproblemen is eigenlijk nooit aangetoond in onderzoeken. Er zijn mensen die per dag ruim 300 gram eiwitten binnen krijgen en prima werkende nieren hebben.
En Staal, dit topic is er omdat ik gewoon geen idee heb wat lekker smaakt. Ik wil er niet teveel tijd aan kwijt zijn, gewoon binnen 5 minuten een berg gehakt naar binnen werken wat bij voorkeur een beetje smaakt. Verse tartaar kan ik best proberen, maar ben er niet zo weg van eigenlijk.
Die chili con carne klinkt ook prima, alleen daar gaat wat meer tijd in zitten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |