abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 7 september 2008 @ 20:33:47 #1
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_61457022
Alleen ik ben niet zo'n keukenprins. Veel verder dan wat gehakt rond maken, random kruiden in pan en vlees doen kom ik niet.

Dus als je een lekker recept hebt, posten graag. Ik ben namelijk dol op een lekkere gehaktbal .
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
  zondag 7 september 2008 @ 20:46:46 #2
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_61457543
Ei, paneermeel, sojasaus, peper, zout, ui. .
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_61457819
Half om half gehakt, uitje, peper, zout en wat oud brood erdoor..en bakken in Croma voor heerlijke jus!

[ Bericht 22% gewijzigd door Trusten op 07-09-2008 20:59:19 ]
pi_61457943
2 DL Melk
3/4de DL beschuitkruimels

10 minuten laten staan, niet roeren, gewoon samen kwakken

Dan 500 Gram vlees
pittige kruiden, zout, peper.

en mixen met die hap.

Eventueel kun je er nog een half tot een heel ei bij doen. Doen we soms wel, soms niet

En dan lekker braden in de jus. Lekker pittig/sappig
pi_61458064
Tip 1: kruiden door het gehakt in plaats van in de pan.

Basisballen:
Gehakt, ei, zout, peper, per bal ongeveer een halve boterham. Brood moet oud zijn (niet heel oud ofzo, maar geen vers brood). Korstjes eraf, even deppen in melk, uitknijpen, door gehakt kneden. Je kan (armestudententip) gehaktballen tot de helft uit brood laten bestaan.
Kneden, ballen maken, bakken. Eerst goed rondom aanbakken, later een beetje (beetje!) water erbij.

Varatie: gepaneerde ballen. Vermorzel een beschuit (of twee, en tegen elkaar raspen is een goede vermorzeltechniek voor fijne handjes). Rol de balletjes daardoor en bak ze dan. Dan geen water toevoegen. (Als de balletjes wat droog zijn deze dan voordat je door de paneermeel haalt even door een geklutst ei rollen).

Ook lekker: mosterd door het gehakt.
Pikante ballen: sambal / piripiri oid en knoflook erdoor.
Italiaanse ballen: thijm & oregano.
Scheutje ketjap & likje pindakaas is ook lekker.
Lamsballen: komijn & knoflook.

Van die dingen dus.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61458353
Als de ballen bijna gaar zijn, wat plakjes champignons erbij doen!
Eventueel wat gefruite uitjes (kant en klaar te koop) door het gehakt doen.
Als je van de combinatie fruit-hartig houdt, gesneden gedroogde pruimen door het gehakt doen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_61458429
Gewoon peper en zout, beetje ketjap en flinke dot ketchup en dan fijngesneden augurken erdoor is een leuke variatie.
En voor goeie jus een kwak mosterd in het kookvet!
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  zondag 7 september 2008 @ 21:34:14 #8
130955 Floripas
Blast from the past
  zondag 7 september 2008 @ 22:02:33 #9
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_61460331
Hoe ik het altijd doe:

- Men neme rundergehakt
- Voeg 2 eitjes(voor 4 personen) en brinta toe tot het de goede textuur heeft
- Fijngesnipperd uitje en gehaktkruiden erbij
- En draaien maar!
pi_61471109
Half rund- en half kalfsgehakt, en dan de vleeskruiden van mijn neef (Is slager, vleeskruiden recept is nog van onze opa).Vervolgens bakken in half croma en blueband (De pakjes, niet die vloeibare) door mijn moeder, en presto, de beste ballen ooit! Mijn vriendin hield nooit zo van gehaktballen, schoonmams heeft al van alles geprobeerd met ketjap, uitjes, beschuit, oud brood en eieren etc etc, maar die van mijn moeder (vr)at ze zowat uit de pan weg..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_61474079
Voor een speciaal balletje: de gehaktbal van Johnny Boer.

Voor 4 personen:

400 gram rundergehakt
2 el ketjap manis
2 el grove mosterd
1 el zout
1 tl cayennepeper
2 kleine eieren
80 gram paneermeel
3 el boter
1 pot vleesfond van 380 ml

Meng alle ingrediënten op de fond en boter na.
Maak 4 ballen en zet die 30 min. in de koelkast om te rusten.
Braad de ballen in de boter rondom bruin.
Voeg de fond toe en laat de ballen onder af en toe keren en met het deksel schuin op de pan in 45 min. gaar worden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_61474121
Doe er wat havermout vlokken door ipv paneermeel, maakt prima gehaktballen
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
pi_61474225
quote:
Op maandag 8 september 2008 14:52 schreef Isabeau het volgende:
Voor een speciaal balletje: de gehaktbal van Johnny Boer.

Voor 4 personen:

400 gram rundergehakt
2 el ketjap manis
2 el grove mosterd
1 el zout

<knip>
1 eetlepel zout? is dat een typo of moet er echt zoveel zout in?
  maandag 8 september 2008 @ 15:11:36 #14
3869 David
Drum the drums
pi_61474429
zal wel een theelepel zijn...?
  maandag 8 september 2008 @ 15:14:13 #15
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_61474468
altijd half om half gehakt nemen. Van rundergehakt krijg je zo´n droge bal.
pi_61478480
Alleen rundergehakt is even wennen, maar ik vind het veel lekkerder, zo'n droge bal. En als je nauwelijks varken eet dan stinkt half-om-half zo gruwelijk.

Voor de vettere bal neem ik wel lamsgehakt .
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61478515
quote:
Op maandag 8 september 2008 14:59 schreef PankPinther het volgende:

1 eetlepel zout? is dat een typo of moet er echt zoveel zout in?
Zo staat het in het recept, maar ik doe het zelf meestal op gevoel ipv dat ik het afmeet. Ik denk ook niet dat ik de eetlepel haal
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_61479382
misschien een afgestreken eetlepel met grof zeezout? Dan valt het wel mee toch?
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  maandag 8 september 2008 @ 19:15:16 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_61480176
quote:
Op maandag 8 september 2008 14:52 schreef Isabeau het volgende:
1 pot vleesfond van 380 ml
Pot? Uit de winkel? Hij trekt niet zelf?
  maandag 8 september 2008 @ 19:22:40 #20
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_61480415
gehaktballen doe ik op z'n turks, naar recept van ex-schoonmoe

Men neme een kilo'tje lamsgehakt
uitje
bosje fijngehakte peterselie
knoflook
lepel tomatenpuree
komijn!!
1 of 2 beschuiten
1 ei
zout & peper

Meng de bende door elkaar, maak er mooie balletjes van en bak ze in olijfolie.
Lekker met rijst en een goeie tomatensaus
of nog beter: zo uit t knuistje of op een turks broodje met tzatziki
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_61480670
Mix voor uiensoep door het gehakt! Ooit eens gelezen in de Boodschappen en vind het zo lekker.
Sweet and innocent...
pi_61481469
wat is de meerwaarde van een ei door de bal?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_61481668
quote:
Op maandag 8 september 2008 19:57 schreef littledrummergirl het volgende:
wat is de meerwaarde van een ei door de bal?
Voegt plakmiddel toe - steviger ballen. En het maakt het lekker smotsig, wat doorkneden ten goed komt, vooral als je er broodkruim of iets dergelijks door doet.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61481941
Er zijn dus wel honderdduizend recepten voor gehaktballen, zie alleen al de reacties hierboven!

Mijn recept:
1 pond half om half gehakt
1 ei
1 zeer fijn gesnipperde ui
1 handje paneermeel
zout, peper, paprikapoeder
1 teentje knof

Alles goed mengen. Ik rol er 8 ballen (redelijk klein dus, maar dat vind ik lekkerder weghappen). Flink aanbakken in hete boter (rondom), vuur op klein, half kopje water erbij en een half plakje ontbijtkoek. 20 Minuutjes met de deksel schuin op de pan en af en toe keren gaar laten worden.

We eten er meestal vijf op tijdens het avondeten (met z\n drietjes) en het restant gaat 's morgens op de boterham (koud) met mosterd......
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 8 september 2008 @ 20:14:14 #25
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_61481970
quote:
Op maandag 8 september 2008 20:13 schreef Tezz het volgende:
en een half plakje ontbijtkoek
Alleen bij de hachee hier!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')