Ik zie 'm nu pas - wat een pracht van een taart is dat geworden!quote:Op vrijdag 24 februari 2012 19:24 schreef LieLie het volgende:
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:
[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart
Ook fan!quote:Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:
[..]
OoohMedjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?
Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt.Nom!
De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.
Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op?
Je hebt er ook best wel veel smaakjes ingedaan. Ik zou 1 a 2 'top' smaken nemen. Je hebt nu hele krachtige smaken die elkaar kunnen uitvlakken ipv versterken. En daarnaast zijn dadels en de noten op zich al smaakvol genoeg. Ik vind het er tenminste wel lekker uit zien.quote:Op zondag 26 februari 2012 17:32 schreef minilot het volgende:
Ik vind het een beetje tegenvallen qua smaak - ik proef de koffie en kardemom er bijvoorbeeld helemaal niet in terug. Sowieso is het wat laf allemaal.
Ik verbeter het recept liever nog even voor ik het deel.
Já dat is lekker. Dadels zijn super in praktisch ALLES. Die balletjes zijn heerlijk en ook lekker als je ze door de cacao rolt. Geeft net dat bittere tegen al dat zoetequote:Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:
[..]
OoohMedjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?
Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt.Nom!
De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.
Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op?
crack piequote:Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat wat betreft de vulling grotendeels uit eieren en bruine suiker én je maakt er zelf de koek-met-havermout voor een kruimelbodem voor..
De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt.
Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen!
Mijn eigen baksel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie
En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt
Ohh, daar zat ik dit weekend ook aan te denken! Appeltaartjes maken in een muffinvorm ipv springvorm. Nu ik dit zie, moet ik dat echt eens gaan uitproberen.quote:Op zondag 26 februari 2012 16:11 schreef MissHobje het volgende:
Mini appeltaartjes gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yumquote:Op woensdag 29 februari 2012 21:07 schreef MissHobje het volgende:
ff een perentaartje gebakken
Met spijs en creme fraiche (volgende keer maak ik de stukjes peer wat kleiner)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 29 februari 2012 21:13 schreef The_Hives het volgende:
vandaag weer 3 bakvormen gekochtmet het vele bakken de laatste tijd waren mn huidige vormen wat te groot om iedere keer alleen op te eten
Ik heb hetzelfde probleem. We zijn met z'n tweetjes, en een hele taart is vaak een beetje veel van het goede... Dus ik heb 4 kleine springvormen (samen 1 grote), een tray 2x4 kleine cakevormen, 8 losse kleine cakevormen, 4 trays met 12 kleine muffinvormen en 2 trays met gewone muffinvormen. En 1 kleine tulband, maar daar wil ik er nog 3 van hebben.quote:Op woensdag 29 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb ook een mini-taartvormpje gekocht van de week. Anders weeg ik binnen een mum van tijd 200kg.
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:53 schreef Chell het volgende:
Oeeeh leuk topic!
Ik heb gister Bailey's cheesecake brownies gemaakt. Goddelijk! Heb geen foto's, maar ik ga ze vrijdag nog een keer maken,dus dan post ik wel een plaatje.
Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft.quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:30 schreef Tooto7moe het volgende:
Echte vanille doet het hem, dragonberry.
lekker.
heb die pandancake uit een pak (die ik altijd bij de toko zie liggen), of helemaal zelf gemaakt? Wil hem wel eens maken zonder pak/kleurstof etc.
Oh ja, ik heb net m'n photobucket opnieuw in zitten delen. Ga het even fixen.quote:
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:56 schreef DevilsAndDust het volgende:
..boek van The Hummingbird Bakery
Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.quote:
Twee zelfs.quote:Op donderdag 1 maart 2012 17:37 schreef minilot het volgende:
[..]
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken.
[..]
Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.
Daar ben ik ook wel benieuwd naarquote:Op donderdag 1 maart 2012 10:30 schreef morgane het volgende:
[..]
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!
Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html
Gewoon cakebeslag met alleen echte vanille ipv vanille suiker? Ik heb namelijk weer eens zin in cake en wilde dit wel eens proberen.quote:Op dinsdag 28 februari 2012 20:59 schreef Dragonberry het volgende:
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!
[ afbeelding ]
Klinkt als een episch boek!quote:Op donderdag 1 maart 2012 17:51 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Twee zelfs..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft.
Hoeveel vanillestokjes gebruik je? En doen jullie ook bijvoorbeeld een eetlepel citroensap erin?quote:Op dinsdag 28 februari 2012 20:59 schreef Dragonberry het volgende:
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!
[ afbeelding ]
En vanmiddag heb ik een Pandan Chiffon cake gemaaktmorgen kijken of ik een goeie foto kan maken en of er nog genoeg over is om een foto van te maken xD
Ik heb 1 vanille stokje gebruikt, dat is wel genoeg anders wordt het te sterk vind ik. Een beetje citroenrasp is lekker erdoorheen maar is niet nodig. Als je het hebt, gebruik het gewoon!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 08:05 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Hoeveel vanillestokjes gebruik je? En doen jullie ook bijvoorbeeld een eetlepel citroensap erin?
Het is nogal een uitdaging om de perfecte cake te maken
Gewoon simpel cakebeslag: 250 gram boter, suiker en bloem, 4 eieren, vanille, beetje bakpoeder en een snufje zout.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 07:37 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Gewoon cakebeslag met alleen echte vanille ipv vanille suiker? Ik heb namelijk weer eens zin in cake en wilde dit wel eens proberen.
Ga het vanmiddag gelijk proberen!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 09:01 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Gewoon simpel cakebeslag: 250 gram boter, suiker en bloem, 4 eieren, vanille, beetje bakpoeder en een snufje zout.
Ik heb inderdaad dat recept gebruikt (hoewel je even moet doorklikken naar deze: http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/ want die andere mist een stuk).quote:Op donderdag 1 maart 2012 10:30 schreef morgane het volgende:
[..]
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!
Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html
dankjewel!quote:Op donderdag 1 maart 2012 12:29 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft.
recept
quote:Op donderdag 1 maart 2012 17:51 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Twee zelfs..
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft.
Wauw mooi zegquote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:11 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb deze voor mijn verjaardag gemaakt, hij schijnt lekker te zijn geweest.
Dankje! Ben midden in de nacht voor mijn verjaardag nog bezig geweest omdat ik de 300 liter slagroom niet stijf kreegquote:
En supergemakkelijk om te maken. Ik maak ze vaak met m'n nichtjes, je kunt natuurlijk ook gewoon vormpjes uit het deeg steken. Ze vinden het ook erg leuk om er dan kaneel en suiker overheen te strooien.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:28 schreef Harajuku. het volgende:
Kennen jullie de Snickerdoodles ook al? Ooit op FOK tegengekomen en altijd een hit.
[ afbeelding ]
Oh echt? Ik houd helemaal niet van zoetigheid, maar vond deze toch wel goed te doenquote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Vond ze niet zoveel aan, had er meer van verwacht.
Oh! Hoe oud moeten kinderen daarvoor zijn want ik heb wel ergens een neefjequote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:30 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
En supergemakkelijk om te maken. Ik maak ze vaak met m'n nichtjes, je kunt natuurlijk ook gewoon vormpjes uit het deeg steken. Ze vinden het ook erg leuk om er dan kaneel en suiker overheen te strooien.
Mijn jongste nichtje was toen drie. Kinderen kunnen een hoop hoor, in de keuken! Ingrediënten mengen, vormpjes uitsteken, op de bakplaat leggen, bestrooien met in dit geval suiker en kaneel. Gaat allemaal prima. Het is al leuk om ze gewoon een beetje te laten klooien. Na de tijd een doekje over het aanrecht, stofzuiger door de keuken, en klaar.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:32 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Oh echt? Ik houd helemaal niet van zoetigheid, maar vond deze toch wel goed te doen
[..]
Oh! Hoe oud moeten kinderen daarvoor zijn want ik heb wel ergens een neefje
Ziet er leuk uit! Wat is het?quote:Op vrijdag 2 maart 2012 13:40 schreef DevilsAndDust het volgende:
Dit was trouwens ook eens een onverwacht groot succes op m'n verjaardag..
[ afbeelding ]
Mannen houden stiekem toch ook wel heeeel erg van chocoladequote:Op vrijdag 2 maart 2012 14:09 schreef DevilsAndDust het volgende:
Een gewoon chocoladebiscuit, gevuld met jam (aardbei of framboos, dat weet ik niet meer) en slagroom of botercrème. Rondom afgesmeerd met botercrème, chocoladestokjes rondom geplakt, lintje erom, bovenkant volstorten met M&M's (of Smarties, wat je wil).
Tot mijn grote verbazing vooral een enorme hit bij de mannen..
Ja, mijn vriend viert zijn verjaardag dit weekendquote:Op donderdag 1 maart 2012 19:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Verjaardag Muck? Superlekkere taarten hoor
Hhmmzz ietwat mislukt denk ik,hij is nog warm.quote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Volledig mee eens. Is voor sommige een flinke kostenpost, maar echt een genot om mee te werken. En uit te breiden met leuke "extensies":Dquote:Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Dat dacht ik ook. Tot ik wat meer zocht.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Toch niet van mijn link?quote:Op zaterdag 3 maart 2012 10:15 schreef Sandous het volgende:
3-voud ik heb die kmix, en goed tevreden hoor! Heb m al bijna 2 jaar. Gooi er van alles in brood, cakes toppings etc. Prima ding, maakt niet al teveel herrie vergeleken met cheapo's. En hijs gewoon mooi!
Oja, gister 12 mislukte miffins/cupcakes uit de oven gehaaldergens n recept gevist, maar waren zo gewoon, niet ergens naar smaken
Dan ben je niet op de hoogte.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 13:20 schreef Lienekien het volgende:
De Kitchenaid kun je uitbreiden met allerlei hulpstukken, dat kan bij de Kenwood niet.
Oh, die passen niet op mijn Kenwood.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:02 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Dan ben je niet op de hoogte.
http://www.kenwoodworld.com/nl-nl/Producten/kMix/Accessoires/
Voor mij hetzelfde. Het is me niet te doen om die hulpstukken.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 14:31 schreef Lienekien het volgende:
Ja, die.
Ik mis ze ook niet echt, maar de optie kan een pluspunt zijn.
Hmm, toen ik dit weekend m'n eiwit geklopt heb (4 eieren) ging hij echt niet in toeren naar beneden... En het viel me op dat Rudolph z'n mixer ook wel eens zachter zet. En ze spelen ook met het geluid (richt microfoons).quote:Op zaterdag 3 maart 2012 11:24 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Dat dacht ik ook. Tot ik wat meer zocht.
Die dingen kosten in de USA zelf net boven de 150 euro. Krijg het idee dat ze hier zo duur zijn om de naam en imago.
Schijnen ook nogal vaak motorisch en/of aandrijving problemen te krijgen.
Daarbij heeft die Kitchenaid maar een 300W motor. Bij deeg van 2 broden tegelijk staat ie al zowat stil. Kan die amper trekken.
Let wel, ik ga af op de reviews uiteraard. Heb er zelf geen ervaring mee. Maar die Rudolph heeft met zijn TV programma ook zon Kitchenaid. Met een bak vol eiwit (6 eitjes en suiker) hoor je dat ding al 50% in toeren zakken.
Niet mee eens, als je geld hebt dan de Kenwood chefquote:Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Oh nom!quote:Op maandag 5 maart 2012 09:38 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine
superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor
[ afbeelding ]
ja, maar je haalt hem ook nog niet helemaal gaar uit de oven de eerste keer, omdat ie nog terugmoet met het eiwit eropquote:Op vrijdag 2 maart 2012 20:34 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Hhmmzz ietwat mislukt denk ik,hij is nog warm.
Hij is vrij zompig en de frambozen zijn naar beneden gezakt.had diepvries en beetje uit een potje,dat is denk ik te nat geweest.
Wel makkelijk recept
Rudolph maakte eens zon nougattaart met 6 eiwitten en wat suiker en meldde zelf al dat die mixer het er moeilijk mee had. Lijkt me geen "zachter zetten" of gedoe met microfoons.quote:Op maandag 5 maart 2012 08:27 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Hmm, toen ik dit weekend m'n eiwit geklopt heb (4 eieren) ging hij echt niet in toeren naar beneden... En het viel me op dat Rudolph z'n mixer ook wel eens zachter zet. En ze spelen ook met het geluid (richt microfoons).
We hebben onszelf die Kitchenaid cadeau gegeven afgelopen kerst. De blender had ik al sinds de vorige kerst. Heb er absoluut nog steeds geen spijt van. En de adviesprijs in Amerika is ook ongeveer $350....
Buur van me maakt elke zomer van die Strawberry-Cheesecake ijs en Honey-Peanutbutter. Smaakt erg goed.quote:Op maandag 5 maart 2012 09:38 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine
superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor
[ afbeelding ]
ja ik ook, maar niet van eiwitten, roomkaas en slagroom enz opkloppenquote:Op maandag 5 maart 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Soms denk ik: moet ik nou ook eens zo'n Kenwood of KitchenAid en dan realiseer ik me steeds weer dat ik helemaal geen hekel heb aan zelf mixen en kloppen en dat ik ronduit HOU van deeg kneden met de hand.
Ze gebruikt hem niet direct uit de koelkast, maar ook niet echt kamertemperatuur, nee. Da's eigenlijk best een goeie! Bedanktquote:Op maandag 5 maart 2012 19:21 schreef The_Hives het volgende:
heeft ze al geprobeerd om geen koude melk te gebruiken? Of misschien is de boter toch al te koud. Ik zou sowieso melk minimaal op kamertemperatuur gebruiken
Voor mezelf en m'n partner, dus minimaal 10 stuks. (oh ja, moet een week kunnen liggen, in het weekend maken, t/m vrijdag meenemen). We nemen nu meestal een liga o.i.d. mee.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 07:41 schreef The_Hives het volgende:
makkelijk en simpel of mag het ook uitgebreid? Voor jezelf of ook voor collega's (zo ja hoeveel)?
Poeh... goede vraag...quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:24 schreef The_Hives het volgende:
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.
De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.
De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.
Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?
Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?
En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken?![]()
Misschien ervaringsdeskundigen of tips?
ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet
stel ik een vraag over een cheesecake die mogelijk gaat mislukken, krijg ik als beloning een foto van een cheesecake die gelukt isquote:
Tja... Maar hij ziet er wel errug lekker uit! Moet het recept maar eens opzoeken en uitproberen...quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:47 schreef The_Hives het volgende:
[..]
stel ik een vraag over een cheesecake die mogelijk gaat mislukken, krijg ik als beloning een foto van een cheesecake die gelukt is
die appeltaart zou ik ook zo opeten trouwensalleen jammer dat het eimengsel niet overal gelijk gestreken is, maar dat is mierenneukerij
Inderdaad hehequote:
FFT, jij bent nu toch ook al niet aan het bakken he?quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Inderdaad hehe
Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake.
als ik er ruimte voor had in mijn huisje, had ik allang een normale oven gehadquote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:51 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Tja... Maar hij ziet er wel errug lekker uit! Moet het recept maar eens opzoeken en uitproberen...
En over jouw vraag, ik zou een tweede oven kopen, kun je de ene op 240 graden zetten en de tweede op 110! (ik zou het antwoord ook niet weten, ik heb alleen twee hetelucht ovens...)
quote:
receptje? Google is luiquote:Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |