abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_108421874
Minilot o my o my ik las alleen combinatie dadels en noten en alle andere dingen, maar de before pucture hmm, benieuwd baar een after en inside pic.

Volgende week bakweek, ga van de week eerst langs xenos en cook&co

Tooto7moo; balen!! Soms zit het niet mee
pi_108422950
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 19:24 schreef LieLie het volgende:
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:

[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart
Ik zie 'm nu pas - wat een pracht van een taart is dat geworden! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_108423936
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:

[..]

Oooh :9 Medjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?

Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt. :9 Nom!

De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.

Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op? :')
Ook fan! :Y Ik maak op ongeveer dezelfde manier graag rauwe brownies: medjools in de keukenmachine met amandelen, walnoten en cacao en tot plakkerige prut verpulveren, balletjes van draaien of in een bakblik in de koelkast en daarna in blokken snijden. :9 Of inderdaad ja, dadels in de keukenmachine met havermout en noten (ik gooi er soms ook gojibesjes door of quinoa, of andere supergezonde dingen door) voor instant zelfgemaakte energierepen-in-balletjesvorm O+

Maar goed dat is geen bakken! Hierbij wat ik vanmiddag uit de oven heb getrokken (wazige telefoonfoto):



Ik vind het een beetje tegenvallen qua smaak - ik proef de koffie en kardemom er bijvoorbeeld helemaal niet in terug. Sowieso is het wat laf allemaal.
Ik verbeter het recept liever nog even voor ik het deel. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 26-02-2012 17:37:55 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_108434484
Yay leuk topic *O*

Pas cupcakes gemaakt en voor het eerst versierd :9



En koekjes voor vriendlief O+



[ Bericht 14% gewijzigd door _Hestia_ op 26-02-2012 21:01:31 ]
pi_108475736
dus me eerste poging een grapefruitcurd te maken ... die ik daarna gebruikte op een plaatkoek en bestrooide met kokos.
het is opzich lekker, alleen niet van je hét. Dat bittere van de grapefruit is heel erg aanwezig. Het zure is wel lekker.. maar dat bittere niet. Volgende keer meer suiker toevoegen aan de curd.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108476288
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 17:32 schreef minilot het volgende:
Ik vind het een beetje tegenvallen qua smaak - ik proef de koffie en kardemom er bijvoorbeeld helemaal niet in terug. Sowieso is het wat laf allemaal.
Ik verbeter het recept liever nog even voor ik het deel. :)
Je hebt er ook best wel veel smaakjes ingedaan. Ik zou 1 a 2 'top' smaken nemen. Je hebt nu hele krachtige smaken die elkaar kunnen uitvlakken ipv versterken. En daarnaast zijn dadels en de noten op zich al smaakvol genoeg. Ik vind het er tenminste wel lekker uit zien.

Heb zelf nog dadelpasta over en ga dat volgende week gebruiken in een walnoot/havermoutplaatkoek (kruimel).

quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 16:37 schreef Sts het volgende:

[..]

Oooh :9 Medjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?

Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt. :9 Nom!

De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.

Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op? :')
Já dat is lekker. Dadels zijn super in praktisch ALLES. Die balletjes zijn heerlijk en ook lekker als je ze door de cacao rolt. Geeft net dat bittere tegen al dat zoete :9~

Cupcakes&koekjes&appeltaartjes&chocochipkoekjes zagen er lekker uit!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108506749
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat wat betreft de vulling grotendeels uit eieren en bruine suiker én je maakt er zelf de koek-met-havermout voor een kruimelbodem voor..

De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt.

Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen!

Mijn eigen baksel:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie

En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt
crack pie O+ heb er ook eens twee gebakken, heerlijk. stiekem vond ik t eigenlijk naar superrijke boterkoek smaken :@ heb t zelfde recept gebruikt destijds als jij linkt.
Kwak
pi_108517469
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!


En vanmiddag heb ik een Pandan Chiffon cake gemaakt :9 morgen kijken of ik een goeie foto kan maken en of er nog genoeg over is om een foto van te maken xD
pi_108546804
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 16:11 schreef MissHobje het volgende:
Mini appeltaartjes gemaakt :9
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ohh, daar zat ik dit weekend ook aan te denken! Appeltaartjes maken in een muffinvorm ipv springvorm. Nu ik dit zie, moet ik dat echt eens gaan uitproberen.

Ik had dit topic al eerder moeten vinden... Ben gek van bakken (koken doet m'n liefhebbende echtgenoot, maar ik bak!).
pi_108548614
Echte vanille doet het hem, dragonberry.

lekker.

heb die pandancake uit een pak (die ik altijd bij de toko zie liggen), of helemaal zelf gemaakt? Wil hem wel eens maken zonder pak/kleurstof etc.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  Hoofdredactie Fotografie woensdag 29 februari 2012 @ 16:53:19 #111
95752 crew  Chell
Kluns
pi_108549531
Oeeeh leuk topic!

Ik heb gister Bailey's cheesecake brownies gemaakt. Goddelijk! Heb geen foto's, maar ik ga ze vrijdag nog een keer maken,dus dan post ik wel een plaatje.
  woensdag 29 februari 2012 @ 21:07:37 #112
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_108560821
ff een perentaartje gebakken :9
Met spijs en creme fraiche (volgende keer maak ik de stukjes peer wat kleiner)


[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 29 februari 2012 @ 21:13:28 #113
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108561186
vandaag weer 3 bakvormen gekocht :D met het vele bakken de laatste tijd waren mn huidige vormen wat te groot om iedere keer alleen op te eten :P
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108564601
Ik heb ook een mini-taartvormpje gekocht van de week. Anders weeg ik binnen een mum van tijd 200kg. :')
pi_108564915
quote:
10s.gif Op woensdag 29 februari 2012 21:07 schreef MissHobje het volgende:
ff een perentaartje gebakken :9
Met spijs en creme fraiche (volgende keer maak ik de stukjes peer wat kleiner)
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Yum :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_108575509
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 21:13 schreef The_Hives het volgende:
vandaag weer 3 bakvormen gekocht :D met het vele bakken de laatste tijd waren mn huidige vormen wat te groot om iedere keer alleen op te eten :P
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb ook een mini-taartvormpje gekocht van de week. Anders weeg ik binnen een mum van tijd 200kg. :')
Ik heb hetzelfde probleem. We zijn met z'n tweetjes, en een hele taart is vaak een beetje veel van het goede... Dus ik heb 4 kleine springvormen (samen 1 grote), een tray 2x4 kleine cakevormen, 8 losse kleine cakevormen, 4 trays met 12 kleine muffinvormen en 2 trays met gewone muffinvormen. En 1 kleine tulband, maar daar wil ik er nog 3 van hebben.

En het leuke is, ik zou alles kunnen vullen en het past dan ook nog in m'n ovens! Handig als je weer eens traktaties bakt voor het werk :P

Oh, en dan gaat 3/4e de vriezer in...
pi_108577087
Oeee, dat perentaartje! O+

Zeg, over bakvormen gesproken..

Heeft iemand enig idee waar ik zo'n rechthoekig, langwerpig bakblik kan vinden?





Let me see you stripped down to the bone
pi_108577416
Ja! Bij Dille & Kamille gezien. :)
  donderdag 1 maart 2012 @ 10:30:27 #119
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_108577587
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 16:53 schreef Chell het volgende:
Oeeeh leuk topic!

Ik heb gister Bailey's cheesecake brownies gemaakt. Goddelijk! Heb geen foto's, maar ik ga ze vrijdag nog een keer maken,dus dan post ik wel een plaatje.
Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!

Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html

[ Bericht 12% gewijzigd door morgane op 01-03-2012 10:35:41 ]
pi_108581221
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 16:30 schreef Tooto7moe het volgende:
Echte vanille doet het hem, dragonberry.

lekker.

heb die pandancake uit een pak (die ik altijd bij de toko zie liggen), of helemaal zelf gemaakt? Wil hem wel eens maken zonder pak/kleurstof etc.
Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft.
recept
pi_108588667
Leuk topic!

Ik had vorige week een batch van deze oat raisin cookies gemaakt om weg te geven. M'n vriend heeft er toen eentje geproefd en liep vervolgens al de hele week te vragen of ik er niet meer wilde bakken - en dan deze keer niet om weg te geven natuurlijk. :P. Ze zijn erg lekker!



Ik heb ze gemaakt volgens het recept uit het boek van The Hummingbird Bakery, maar dat is ook wel online te vinden. Onder andere hier. Ik heb wel de hoeveelheden in het recept gehalveerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door DevilsAndDust op 01-03-2012 17:05:30 ]
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  donderdag 1 maart 2012 @ 17:02:14 #122
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108590981
de foto is niet te zien ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108591064
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 17:02 schreef The_Hives het volgende:
de foto is niet te zien ;)
Oh ja, ik heb net m'n photobucket opnieuw in zitten delen. Ga het even fixen.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_108592265
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 15:56 schreef DevilsAndDust het volgende:
..boek van The Hummingbird Bakery
OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken. O+


quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 10:24 schreef Isegrim het volgende:
Ja! Bij Dille & Kamille gezien. :)
Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.
Let me see you stripped down to the bone
pi_108592679
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 17:37 schreef minilot het volgende:

[..]

OEH! Hebben die een boek!? Ik ben me afgelopen herfst in Londen nogal te buiten gegaan aan het spul dat ze daar bakken. O+

[..]

Merci! Kom ik nooit. Toch eens doen dan.
Twee zelfs. :).





Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  donderdag 1 maart 2012 @ 18:02:30 #126
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108593075
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 10:30 schreef morgane het volgende:

[..]

Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!

Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html
Daar ben ik ook wel benieuwd naar :9

Morgen bak ik een witte chocoladecheesecake en een appeltaart :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_108595752
Verjaardag Muck? Superlekkere taarten hoor :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_108614992
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 20:59 schreef Dragonberry het volgende:
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!
[ afbeelding ]
Gewoon cakebeslag met alleen echte vanille ipv vanille suiker? Ik heb namelijk weer eens zin in cake en wilde dit wel eens proberen.
pi_108615146
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 17:51 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Twee zelfs. :).

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft.
Klinkt als een episch boek!
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_108615156
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 20:59 schreef Dragonberry het volgende:
Laatst lekker een vanille cake gemaakt met echte vanille!
[ afbeelding ]

En vanmiddag heb ik een Pandan Chiffon cake gemaakt :9 morgen kijken of ik een goeie foto kan maken en of er nog genoeg over is om een foto van te maken xD
Hoeveel vanillestokjes gebruik je? En doen jullie ook bijvoorbeeld een eetlepel citroensap erin?
Het is nogal een uitdaging om de perfecte cake te maken :P
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_108615692
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 08:05 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Hoeveel vanillestokjes gebruik je? En doen jullie ook bijvoorbeeld een eetlepel citroensap erin?
Het is nogal een uitdaging om de perfecte cake te maken :P
Ik heb 1 vanille stokje gebruikt, dat is wel genoeg anders wordt het te sterk vind ik. Een beetje citroenrasp is lekker erdoorheen maar is niet nodig. Als je het hebt, gebruik het gewoon!
Zorg ervoor dat je de boter en suiker goed luchtig klopt, dat is het geheim ;)
pi_108615724
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 07:37 schreef Sweetpea8472 het volgende:

[..]

Gewoon cakebeslag met alleen echte vanille ipv vanille suiker? Ik heb namelijk weer eens zin in cake en wilde dit wel eens proberen.
Gewoon simpel cakebeslag: 250 gram boter, suiker en bloem, 4 eieren, vanille, beetje bakpoeder en een snufje zout.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 09:02:10 #133
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_108615741
Ga straks wat afbakken. Maar die twee kookboeken O+ O+

Wil ook wel hebben!
pi_108616141
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 09:01 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Gewoon simpel cakebeslag: 250 gram boter, suiker en bloem, 4 eieren, vanille, beetje bakpoeder en een snufje zout.
Ga het vanmiddag gelijk proberen!
  Hoofdredactie Fotografie vrijdag 2 maart 2012 @ 12:18:10 #135
95752 crew  Chell
Kluns
pi_108620251
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 10:30 schreef morgane het volgende:

[..]

Heb je daar een recept van? Dat klinkt ontzettend lekker!!

Is het deze? http://iheartkatiecakes.b(...)secake-brownies.html
Ik heb inderdaad dat recept gebruikt (hoewel je even moet doorklikken naar deze: http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/ want die andere mist een stuk).

Ik heb ooit een ander recept gezien ergens, maar dat ben ik kwijt, dus ik heb van de week ook gewoon gegoogled :)
pi_108621409
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 12:29 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Deze keer heb ik het zelf gemaakt en ik vind hem zo veel lekkerder!! Je gebruikt dan pandanpasta, wat gelijk ook de kleur geeft.
recept
dankjewel!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108621569
Die bakvorm zag ik idd ook bij dille&kamille
en volgens mij ook bij de ikea en verder waarschijnlijk wel bij winkels met bak&keukenspullen.
dille&kamille verkoopt ook dat bakboek.
2vliegen in 1 klap!

En ben er achtergekomen waarom mijn redvelvet cakejes vorige week zo zout waren. had kleurstofpoeder gebruikt en naast 2 gevaarlijke e-nummers bevat die ook zout (natriumchloride).
prullebak dus.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108621790
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 17:51 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Twee zelfs. :).

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik heb ze allebei. Goeie recepten, wat mij betreft.
_O_ _O_ _O_ Briljante recepten om precies te zijn :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 2 maart 2012 @ 13:11:22 #139
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_108621811


Ik heb deze voor mijn verjaardag gemaakt, hij schijnt lekker te zijn geweest.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 13:20:47 #140
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108622061
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 13:11 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]

Ik heb deze voor mijn verjaardag gemaakt, hij schijnt lekker te zijn geweest.
Wauw mooi zeg O+
My mama didn't raise no fool
  vrijdag 2 maart 2012 @ 13:28:20 #141
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_108622283
Kennen jullie de Snickerdoodles ook al? Ooit op FOK tegengekomen en altijd een hit.

I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_108622306
Vond ze niet zoveel aan, had er meer van verwacht.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 2 maart 2012 @ 13:29:26 #143
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_108622320
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 13:20 schreef La_Vita het volgende:

[..]

Wauw mooi zeg O+
Dankje! Ben midden in de nacht voor mijn verjaardag nog bezig geweest omdat ik de 300 liter slagroom niet stijf kreeg :')
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_108622348
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 13:28 schreef Harajuku. het volgende:
Kennen jullie de Snickerdoodles ook al? Ooit op FOK tegengekomen en altijd een hit.

[ afbeelding ]
En supergemakkelijk om te maken. Ik maak ze vaak met m'n nichtjes, je kunt natuurlijk ook gewoon vormpjes uit het deeg steken. Ze vinden het ook erg leuk om er dan kaneel en suiker overheen te strooien.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 13:32:32 #145
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_108622420
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 13:29 schreef FutureFairytale het volgende:
Vond ze niet zoveel aan, had er meer van verwacht.
Oh echt? Ik houd helemaal niet van zoetigheid, maar vond deze toch wel goed te doen :Y
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 13:30 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

En supergemakkelijk om te maken. Ik maak ze vaak met m'n nichtjes, je kunt natuurlijk ook gewoon vormpjes uit het deeg steken. Ze vinden het ook erg leuk om er dan kaneel en suiker overheen te strooien.
Oh! Hoe oud moeten kinderen daarvoor zijn want ik heb wel ergens een neefje :Y)
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_108622564
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 13:32 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Oh echt? Ik houd helemaal niet van zoetigheid, maar vond deze toch wel goed te doen :Y

[..]

Oh! Hoe oud moeten kinderen daarvoor zijn want ik heb wel ergens een neefje :Y)
Mijn jongste nichtje was toen drie. Kinderen kunnen een hoop hoor, in de keuken! Ingrediënten mengen, vormpjes uitsteken, op de bakplaat leggen, bestrooien met in dit geval suiker en kaneel. Gaat allemaal prima. Het is al leuk om ze gewoon een beetje te laten klooien. Na de tijd een doekje over het aanrecht, stofzuiger door de keuken, en klaar.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_108622660
Dit was trouwens ook eens een onverwacht groot succes op m'n verjaardag. _O- .

Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_108623360
Oeh die ziet er idd mooi uit! :Y
  vrijdag 2 maart 2012 @ 14:02:58 #149
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_108623455
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 13:40 schreef DevilsAndDust het volgende:
Dit was trouwens ook eens een onverwacht groot succes op m'n verjaardag. _O- .

[ afbeelding ]
Ziet er leuk uit! Wat is het?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_108623667
Een gewoon chocoladebiscuit, gevuld met jam (aardbei of framboos, dat weet ik niet meer) en slagroom of botercrème. Rondom afgesmeerd met botercrème, chocoladestokjes rondom geplakt, lintje erom, bovenkant volstorten met M&M's (of Smarties, wat je wil).

Tot mijn grote verbazing vooral een enorme hit bij de mannen. :D.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_108625067
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 14:09 schreef DevilsAndDust het volgende:
Een gewoon chocoladebiscuit, gevuld met jam (aardbei of framboos, dat weet ik niet meer) en slagroom of botercrème. Rondom afgesmeerd met botercrème, chocoladestokjes rondom geplakt, lintje erom, bovenkant volstorten met M&M's (of Smarties, wat je wil).

Tot mijn grote verbazing vooral een enorme hit bij de mannen. :D.
Mannen houden stiekem toch ook wel heeeel erg van chocolade :9
Ik wil dit trouwens ook nog wel een keer gaan maken!
  vrijdag 2 maart 2012 @ 14:59:26 #152
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_108625421
harajuka! wauw, is dat nou zo een pannenkoekentaart (maw met heel veel laagjes)

heeft iemand een simpel basisrecept voor muffins of cupcakes?

geen zin naar buiten te gaan en krijg over drie uur wat vrienden op bezoek. heb patentbloem, suiker melk boter en 3 eiren thuis (en aardbeien chocola voor vulling)
  vrijdag 2 maart 2012 @ 15:10:40 #153
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_108625803
http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakesmaken daar moet het wel mee lukken.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  vrijdag 2 maart 2012 @ 15:59:45 #154
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108627834
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 19:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Verjaardag Muck? Superlekkere taarten hoor :9
Ja, mijn vriend viert zijn verjaardag dit weekend :)
De appeltaart staat inmiddels in de oven en mijn huis ruikt heerlijk :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_108639322
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:

[..]

Hallon Dröm (Zweedse taart)

Ingrediënten:

100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.

Bereiding:

Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.

Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).

Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima :)
Hhmmzz ietwat mislukt denk ik,hij is nog warm.
Hij is vrij zompig en de frambozen zijn naar beneden gezakt.had diepvries en beetje uit een potje,dat is denk ik te nat geweest.

Wel makkelijk recept
  † In Memoriam † zaterdag 3 maart 2012 @ 00:37:27 #156
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108650785
Sjezus... ben helemaal into bakery de laatste tijd. Die Rudolph met zijn Patisserie programma heeft me flink gek gemaakt. Brood, hartige hapjes, koekjes, deserts anything. Vermaak me kostelijk.

Maar alles met de hand. Zelfs dat deeg. Wordt dus tijd voor een goede mixer. Iemand een mening hierover? Zit zelf over deze te denken:

http://www.kenwoodworld.c(...)kMix-keukenmachine1/
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 3 maart 2012 @ 00:57:09 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108651589
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
pi_108656436
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Volledig mee eens. Is voor sommige een flinke kostenpost, maar echt een genot om mee te werken. En uit te breiden met leuke "extensies":D
  zaterdag 3 maart 2012 @ 10:15:05 #159
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_108657155
3-voud ik heb die kmix, en goed tevreden hoor! Heb m al bijna 2 jaar. Gooi er van alles in brood, cakes toppings etc. Prima ding, maakt niet al teveel herrie vergeleken met cheapo's. En hijs gewoon mooi!


Oja, gister 12 mislukte miffins/cupcakes uit de oven gehaald -O- ergens n recept gevist, maar waren zo gewoon, niet ergens naar smaken
  † In Memoriam † zaterdag 3 maart 2012 @ 11:24:05 #160
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108658388
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Dat dacht ik ook. Tot ik wat meer zocht.
Die dingen kosten in de USA zelf net boven de 150 euro. Krijg het idee dat ze hier zo duur zijn om de naam en imago.
Schijnen ook nogal vaak motorisch en/of aandrijving problemen te krijgen.

Daarbij heeft die Kitchenaid maar een 300W motor. Bij deeg van 2 broden tegelijk staat ie al zowat stil. Kan die amper trekken.
Let wel, ik ga af op de reviews uiteraard. Heb er zelf geen ervaring mee. Maar die Rudolph heeft met zijn TV programma ook zon Kitchenaid. Met een bak vol eiwit (6 eitjes en suiker) hoor je dat ding al 50% in toeren zakken.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_108661374
wat is hét verschil tussen kitchenaid en kenwood?

voor mijn gevoel is kenwood voor het serieuze werk en kitchenaid gewoon voor de minder fanatiek bakker en het staat leuk in de keuken.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zaterdag 3 maart 2012 @ 13:20:36 #162
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108661437
De Kitchenaid kun je uitbreiden met allerlei hulpstukken, dat kan bij de Kenwood niet.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 3 maart 2012 @ 13:28:04 #163
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_108661634
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 10:15 schreef Sandous het volgende:
3-voud ik heb die kmix, en goed tevreden hoor! Heb m al bijna 2 jaar. Gooi er van alles in brood, cakes toppings etc. Prima ding, maakt niet al teveel herrie vergeleken met cheapo's. En hijs gewoon mooi!

Oja, gister 12 mislukte miffins/cupcakes uit de oven gehaald -O- ergens n recept gevist, maar waren zo gewoon, niet ergens naar smaken
Toch niet van mijn link?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † zaterdag 3 maart 2012 @ 14:02:06 #164
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108662747
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 13:20 schreef Lienekien het volgende:
De Kitchenaid kun je uitbreiden met allerlei hulpstukken, dat kan bij de Kenwood niet.
Dan ben je niet op de hoogte.
http://www.kenwoodworld.com/nl-nl/Producten/kMix/Accessoires/
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  zaterdag 3 maart 2012 @ 14:28:23 #165
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108663518
quote:
Oh, die passen niet op mijn Kenwood.
The love you take is equal to the love you make.
pi_108663556
Heb jij ook een Patissier, Lienekien? Daar kunnen inderdaad geen hulpstukken op. Moet ook zeggen dat ik dat helemaal niet mis.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  zaterdag 3 maart 2012 @ 14:31:08 #167
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108663598
Ja, die. :)

Ik mis ze ook niet echt, maar de optie kan een pluspunt zijn.
The love you take is equal to the love you make.
  † In Memoriam † zaterdag 3 maart 2012 @ 14:46:04 #168
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108664041
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 14:31 schreef Lienekien het volgende:
Ja, die. :)

Ik mis ze ook niet echt, maar de optie kan een pluspunt zijn.
Voor mij hetzelfde. Het is me niet te doen om die hulpstukken.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_108665376
Ik heb de kitchenaid artisan en gebruik hem regelmatig, ook heb ik er een magimix bij gekocht omdat ik toch het hakken van kruiden en brood e.d mis.
Beide worden regelmatig en ook gelijkertijd gebruikt :) kitchenaid is makkelijker schoon temaken wat ik persoonlijk een groot pluspunt vind.
Beslag, deeg, slagroom en eiwit kloppen gaat beter met de kitchenaid.

[ Bericht 45% gewijzigd door Sorella op 03-03-2012 19:22:18 ]
pi_108731613
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 11:24 schreef 3-voud het volgende:

[..]

Dat dacht ik ook. Tot ik wat meer zocht.
Die dingen kosten in de USA zelf net boven de 150 euro. Krijg het idee dat ze hier zo duur zijn om de naam en imago.
Schijnen ook nogal vaak motorisch en/of aandrijving problemen te krijgen.

Daarbij heeft die Kitchenaid maar een 300W motor. Bij deeg van 2 broden tegelijk staat ie al zowat stil. Kan die amper trekken.
Let wel, ik ga af op de reviews uiteraard. Heb er zelf geen ervaring mee. Maar die Rudolph heeft met zijn TV programma ook zon Kitchenaid. Met een bak vol eiwit (6 eitjes en suiker) hoor je dat ding al 50% in toeren zakken.
Hmm, toen ik dit weekend m'n eiwit geklopt heb (4 eieren) ging hij echt niet in toeren naar beneden... En het viel me op dat Rudolph z'n mixer ook wel eens zachter zet. En ze spelen ook met het geluid (richt microfoons).

We hebben onszelf die Kitchenaid cadeau gegeven afgelopen kerst. De blender had ik al sinds de vorige kerst. Heb er absoluut nog steeds geen spijt van. En de adviesprijs in Amerika is ook ongeveer $350....
  maandag 5 maart 2012 @ 09:38:00 #171
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_108732626
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine O+

superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor

Kwak
  Licht Ontvlambaar maandag 5 maart 2012 @ 09:40:18 #172
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_108732687
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Als je het geld hebt, altijd voor een kitchenaid gaan.
Niet mee eens, als je geld hebt dan de Kenwood chef :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_108732715
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 09:38 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine O+

superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor

[ afbeelding ]
Oh nom!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 5 maart 2012 @ 10:21:45 #174
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_108733552
ik ben overigens heel tevreden over mijn moulinex masterchef 8000 O+
Kwak
pi_108735768
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 20:34 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Hhmmzz ietwat mislukt denk ik,hij is nog warm.
Hij is vrij zompig en de frambozen zijn naar beneden gezakt.had diepvries en beetje uit een potje,dat is denk ik te nat geweest.

Wel makkelijk recept
ja, maar je haalt hem ook nog niet helemaal gaar uit de oven de eerste keer, omdat ie nog terugmoet met het eiwit erop :)

maar ik gooi die diepvriesdingen vaak wel op een keukenpapiertje als ik begin, uit een potje heb ik nog nooit gebruikt..
  † In Memoriam † maandag 5 maart 2012 @ 16:03:14 #176
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108744521
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 08:27 schreef Sweetpea8472 het volgende:

[..]

Hmm, toen ik dit weekend m'n eiwit geklopt heb (4 eieren) ging hij echt niet in toeren naar beneden... En het viel me op dat Rudolph z'n mixer ook wel eens zachter zet. En ze spelen ook met het geluid (richt microfoons).

We hebben onszelf die Kitchenaid cadeau gegeven afgelopen kerst. De blender had ik al sinds de vorige kerst. Heb er absoluut nog steeds geen spijt van. En de adviesprijs in Amerika is ook ongeveer $350....
Rudolph maakte eens zon nougattaart met 6 eiwitten en wat suiker en meldde zelf al dat die mixer het er moeilijk mee had. Lijkt me geen "zachter zetten" of gedoe met microfoons.
Tevens worden die mixers in de USA al voor 200 dollar aangeboden.

Maar goed, wil er niet verder over uitweiden. Ik ga voor de Kenwood.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  † In Memoriam † maandag 5 maart 2012 @ 16:04:36 #177
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_108744577
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 09:38 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb gisteren voor t eerst zelf ijs gedraaid in m'n nieuwe cuisinart ijsmachine O+

superlekker vanille ijs (custardbasis) met verkruimelde chocoladekoekjes (nep oreo's) erdoor

[ afbeelding ]
Buur van me maakt elke zomer van die Strawberry-Cheesecake ijs en Honey-Peanutbutter. Smaakt erg goed.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
  maandag 5 maart 2012 @ 18:41:27 #178
221912 minilot
Nancy boy
pi_108750423
Soms denk ik: moet ik nou ook eens zo'n Kenwood of KitchenAid en dan realiseer ik me steeds weer dat ik helemaal geen hekel heb aan zelf mixen en kloppen en dat ik ronduit HOU van deeg kneden met de hand. O+
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 5 maart 2012 @ 18:45:06 #179
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108750557
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Soms denk ik: moet ik nou ook eens zo'n Kenwood of KitchenAid en dan realiseer ik me steeds weer dat ik helemaal geen hekel heb aan zelf mixen en kloppen en dat ik ronduit HOU van deeg kneden met de hand. O+
ja ik ook, maar niet van eiwitten, roomkaas en slagroom enz opkloppen ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108751968
Ik heb een vraagje aan jullie bakkerds! Mijn vriendin maakt graag muffins. In het recept van muffins staat dat je de boter moet smelten en moet laten afkoelen (natuurlijk niet teveel, want dan wordt het weer vast). Op een gegeven moment moet ze de boter mengen met melk. Melk komt natuurlijk uit de koelkast en is dus koud. Het resultaat: de boter gaat 'klonten'. Op zich is dit niet heel erg, maar ze heeft het idee dat dit niet hoort bij het beslag.

Wat kan zij hieraan doen?
  maandag 5 maart 2012 @ 19:21:26 #181
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108752131
heeft ze al geprobeerd om geen koude melk te gebruiken? Of misschien is de boter toch al te koud. Ik zou sowieso melk minimaal op kamertemperatuur gebruiken
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108754729
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 19:21 schreef The_Hives het volgende:
heeft ze al geprobeerd om geen koude melk te gebruiken? Of misschien is de boter toch al te koud. Ik zou sowieso melk minimaal op kamertemperatuur gebruiken
Ze gebruikt hem niet direct uit de koelkast, maar ook niet echt kamertemperatuur, nee. Da's eigenlijk best een goeie! Bedankt :)
pi_108756321
Ik zou de melk even kort opwarmen in de magnetron ;)
pi_108757883
Wat een ontzettend leuke recepten kom je hier tegen! Ik ga dit topic volgen en binnenkort misschien eens mijn eigen keukenkunsten showen ;)
pi_108771158
Ik zoek nog een recept voor een koek die ik mee kan nemen naar m'n werk (dus als tussendoortje). Ik heb er nu 1, een soort van appelkoek, waar extra meel en bloem in zit (op een plaat bakken en dan in stukken snijden). Iemand nog een idee?
  dinsdag 6 maart 2012 @ 07:41:21 #186
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108771180
makkelijk en simpel of mag het ook uitgebreid? Voor jezelf of ook voor collega's (zo ja hoeveel)?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108771625
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 07:41 schreef The_Hives het volgende:
makkelijk en simpel of mag het ook uitgebreid? Voor jezelf of ook voor collega's (zo ja hoeveel)?
Voor mezelf en m'n partner, dus minimaal 10 stuks. (oh ja, moet een week kunnen liggen, in het weekend maken, t/m vrijdag meenemen). We nemen nu meestal een liga o.i.d. mee.
  dinsdag 6 maart 2012 @ 10:19:46 #188
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_108773695
Misschien is het eenidee om zelf mueslirepen te maken? Bijv. dit recept:
http://klein-duimpje.blog(...)i-ontbijt-repen.html
pi_108773978
Ohh, die klinken erg goed! Morgen met de boodschappen maar eens wat spullen halen.


Muesli-repen, dat is een goede om op te zoeken...
  dinsdag 6 maart 2012 @ 14:24:28 #190
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108781974
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.

De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.

De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.

Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?

Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?

En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken? :@

Misschien ervaringsdeskundigen of tips?

ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet :P
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 6 maart 2012 @ 14:33:31 #191
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108782318
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:24 schreef The_Hives het volgende:
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.

De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.

De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.

Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?

Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?

En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken? :@

Misschien ervaringsdeskundigen of tips?

ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet :P
Poeh... goede vraag...
Ik bak de mijne meestal een half uurtje op 200 graden (ook een combimagnetron) en dat gaat prima, maar het hangt ook af van het recept dat je gebruikt natuurlijk. Oftewel, van mij wordt je niet veel wijzer :@

Anyway, zoals beloofd de taarten van afgelopen weekend:

Appeltaart:


Witte chocolade cheesecake met aardbeien:
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_108782555
Oeh die laatste ziet er echt yummie uit! :9
  dinsdag 6 maart 2012 @ 14:42:45 #193
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108782671
Dank je! Dat was ie gelukkig ook :D :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 6 maart 2012 @ 14:47:45 #194
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108782849
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:42 schreef Muck het volgende:
Dank je! Dat was ie gelukkig ook :D :9
stel ik een vraag over een cheesecake die mogelijk gaat mislukken, krijg ik als beloning een foto van een cheesecake die gelukt is :(

die appeltaart zou ik ook zo opeten trouwens ;) alleen jammer dat het eimengsel niet overal gelijk gestreken is, maar dat is mierenneukerij :P
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108782972
quote:
12s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:47 schreef The_Hives het volgende:

[..]

stel ik een vraag over een cheesecake die mogelijk gaat mislukken, krijg ik als beloning een foto van een cheesecake die gelukt is :(

die appeltaart zou ik ook zo opeten trouwens ;) alleen jammer dat het eimengsel niet overal gelijk gestreken is, maar dat is mierenneukerij :P
Tja... Maar hij ziet er wel errug lekker uit! Moet het recept maar eens opzoeken en uitproberen...

En over jouw vraag, ik zou een tweede oven kopen, kun je de ene op 240 graden zetten en de tweede op 110! (ik zou het antwoord ook niet weten, ik heb alleen twee hetelucht ovens...)
pi_108783021
quote:
12s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:47 schreef The_Hives het volgende:

dat is mierenneukerij :P
Inderdaad hehe :P
Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake ;).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_108783334
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:52 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Inderdaad hehe :P
Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake ;).
FFT, jij bent nu toch ook al niet aan het bakken he? :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_108783542
Chocomuffins in de oven staan, dadelijk nog een lelijke maar lekker kwak sinaasappeltopping erop en eten maar :9
Ja en dus?
  dinsdag 6 maart 2012 @ 15:12:07 #199
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108783717
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:51 schreef Sweetpea8472 het volgende:

[..]

Tja... Maar hij ziet er wel errug lekker uit! Moet het recept maar eens opzoeken en uitproberen...

En over jouw vraag, ik zou een tweede oven kopen, kun je de ene op 240 graden zetten en de tweede op 110! (ik zou het antwoord ook niet weten, ik heb alleen twee hetelucht ovens...)
als ik er ruimte voor had in mijn huisje, had ik allang een normale oven gehad ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 6 maart 2012 @ 15:13:25 #200
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108783757
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:52 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Inderdaad hehe :P
:@

quote:
Doe mij een puntje alsjeblieft, krijg je van mij een dikke plak gistergebakken bitterkoekjescake ;).
receptje? Google is lui :P , en heb nog geen bitterkoekjes cake gebakken of geproefd ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')