abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107795153
Emte heeft het wel iig.
  donderdag 9 februari 2012 @ 18:56:38 #102
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_107799663
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 14:30 schreef MarjoBlabla het volgende:

[..]

Dat apparaat van de foto is nu te koop bij www.bol.com Best redelijke prijs! Zit er zelf wel over na te denken om hem te kopen...
Hee, bedankt voor de tip! Ik heb hem net besteld!
  donderdag 9 februari 2012 @ 19:52:10 #103
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_107801966
Mijn dochter wilde graag een taart met schattige zeediertjes van de Create a Critter cartridge. Zo is ie geworden:



  donderdag 9 februari 2012 @ 19:52:56 #104
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_107801996
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 19:52 schreef Spuuglokje het volgende:
Mijn dochter wilde graag een taart met schattige zeediertjes van de Create a Critter cartridge. Zo is ie geworden:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ] [ afbeelding ] [ afbeelding ]
:o Gaaf!
pi_107802341
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 19:52 schreef Spuuglokje het volgende:
Mijn dochter wilde graag een taart met schattige zeediertjes van de Create a Critter cartridge. Zo is ie geworden:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ] [ afbeelding ] [ afbeelding ]
Wow wat super gaaf!! Hoe gaat dat create a critter in zijn werk?
S. 2014
J. 2016
pi_107805110
Qua cakepops: de dame die ze heeft "bedacht" (Bakerella) bakt gewoon een cake, verkruimelt die, gooit er frosting bij, mengt dat, en maakt daar balletjes van.
Of zoals ze het zelf zegt:
quote:
To make cake pops, you simply start with crumbled cake. Yep, you bake a cake and then tear it up into fine crumbs. It kind of hurts the first time, but once you taste the cake pops, you won’t think twice about messing up a perfectly good cake.
Mix the cake crumbs with frosting and roll into balls. You can use any flavor combination you like.
Voor heel veel recepten en leuke plaatjes kun je kijken op Bakerella.com.

Doordat je een cake (die al een smaak heeft) mengt met een frosting (die ook smaak heeft) krijg je natuurlijk een andere smaaksensatie dan wanneer je alleen een cakemix direct tot balletjes bakt.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 9 februari 2012 @ 21:55:02 #107
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_107808462
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 20:00 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Wow wat super gaaf!! Hoe gaat dat create a critter in zijn werk?
Het is een cartridge voor een cricut machine. En je kunt die machine ook aan je computer koppelen zodat je op je computer kunt kijken hoe groot je een plaatje wilt hebben. Het is een beetje lastig uit te leggen, hier kun je zien hoe het in z'n werk gaat. En je kunt dus die plaatjes uitsnijden die op de cartridges staan die je in je bezit hebt. Het enige wat je dan nog moet bedenken is de keuze van de plaatjes, de kleuren van de plaatjes en hoe groot en waar je ze op de taart wilt. Oké, da's nog erg veel dus :') maar het is veel gemakkelijker dan een plaatje handmatig puzzelen.
  donderdag 9 februari 2012 @ 22:23:45 #108
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_107810138
hartstikke mooi spuuglokje! O+
in de haak.
pi_107814051
Net even snel gekeken naar de prijs van zo'n cricut maar voor dat geld gebruik ik mijn eigen tekenkunst wel, en puzzel ik wel een beetje extra! pfoe wat een geld :o
S. 2014
J. 2016
  vrijdag 10 februari 2012 @ 08:00:12 #110
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_107816932
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 00:00 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Net even snel gekeken naar de prijs van zo'n cricut maar voor dat geld gebruik ik mijn eigen tekenkunst wel, en puzzel ik wel een beetje extra! pfoe wat een geld :o
Ik heb hem eind vorig jaar gekocht. Die machine was toen voor de spectaculaire prijs van $49,95 (ja je leest het goed ;) ). Daar kwamen nog wel de shipping costs overheen (hij kwam uit Amerika), en ik heb er cartridges bij gekocht (die ook afgeprijsd waren), maar dat was dus een fractie van de prijs die je betaalt in Nederland.
  vrijdag 10 februari 2012 @ 08:09:43 #111
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_107817011
Dat is echt een koopje!

Super strakke taart weer Spuug!
pi_107817772
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 13:19 schreef Valora het volgende:

[..]

Het is slagroom. :P
Ziet er uit als botercreme :+ Mooi! O+
  vrijdag 10 februari 2012 @ 11:00:47 #113
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_107820255
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 08:00 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik heb hem eind vorig jaar gekocht. Die machine was toen voor de spectaculaire prijs van $49,95 (ja je leest het goed ;) ). Daar kwamen nog wel de shipping costs overheen (hij kwam uit Amerika), en ik heb er cartridges bij gekocht (die ook afgeprijsd waren), maar dat was dus een fractie van de prijs die je betaalt in Nederland.
Ik zag hem nu voor 194 dollar wallmart Usa, waarom deze in NL dan 440 moet kosten gemiddeld :o! ik wil hem wel uitAmerika maar hoe ga ik dat aanpakken #noob
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_107820601
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 11:00 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Ik zag hem nu voor 194 dollar wallmart Usa, waarom deze in NL dan 440 moet kosten gemiddeld :o! ik wil hem wel uitAmerika maar hoe ga ik dat aanpakken #noob
Vooral opletten met douane controle, bij mn laatste bestelling moest ik ook weer bijbetalen aan de postbode ;(
  vrijdag 10 februari 2012 @ 16:49:49 #115
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_107832068
En vandaag heb ik een klein taartje (15 cm doorsnede) gemaakt met patchwork cutters (de tasjes) en tappits (de letters).



  Jubileum moderator vrijdag 10 februari 2012 @ 16:50:53 #116
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_107832105
Die tasjes O+ O+
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_107832207
Ik doe wat spulletjes weg. Taartvorm, tappits o.a. Iemand interesse? Stuur maar een pm dan voorzie ik je van een foto.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 20:27:04 #118
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_107839889
quote:
17s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 11:14 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Vooral opletten met douane controle, bij mn laatste bestelling moest ik ook weer bijbetalen aan de postbode ;(
Opletten met douane controle is niet te doen :P daar heb je zelf geen controle over.
Gewoon met de handjes gevouwen hopen dat ze je pakje niet uitkiezen, en anders de inklaringskosten en eventuele btw erover betalen. Je zal zelfs dan nog veel en veel goedkoper uit zijn dan dat je hem in Nederland aanschaft :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 11 februari 2012 @ 13:56:39 #119
251095 Purdey
Better off alone..
pi_107858974
Vanochtend m'n eerste taart gemaakt, en hij is best aardig gelukt :) Hij staat nu boven in een koele kamer met 2 koelelementen eronder. Is dat een goede manier om een taart te bewaren?

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zaterdag 11 februari 2012 @ 14:44:56 #120
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_107860269
Wat een leuke taart Purdey!
Over je bewaarvraag: dat ligt eraan waar je de taart mee gevuld hebt. Als het spul is dat eigenlijk in de koelkast bewaard hoort te blijven, kun je de taart beter in de koelkast zetten.
  zaterdag 11 februari 2012 @ 14:59:11 #121
251095 Purdey
Better off alone..
pi_107860745
Klopt, er zit slagroom in. Maar ik had gelezen dat de fondant dan smelt in de koelkast?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_107861317
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 14:59 schreef Purdey het volgende:
Klopt, er zit slagroom in. Maar ik had gelezen dat de fondant dan smelt in de koelkast?
Nee hoor, fondant gaat smelten als het met vocht in aanraking komt, maar als je hem gewoon in de koelkast zet eventueel een folie erover heen doet, is er niks aan de hand.
S. 2014
J. 2016
pi_107861400
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 20:27 schreef Skaai het volgende:

[..]

Opletten met douane controle is niet te doen :P daar heb je zelf geen controle over.
Gewoon met de handjes gevouwen hopen dat ze je pakje niet uitkiezen, en anders de inklaringskosten en eventuele btw erover betalen. Je zal zelfs dan nog veel en veel goedkoper uit zijn dan dat je hem in Nederland aanschaft :)
Ik bedoelde meer dat ze rekening moest houden met de bijkomende kosten ;)
  zaterdag 11 februari 2012 @ 15:27:28 #124
251095 Purdey
Better off alone..
pi_107861576
Dankjewel! Hij staat nu in de koelkast :)

Ik heb trouwens nu met een kwastje wat eiwit erover gesmeerd om hem poedersuiker vrij te krijgen. Maar ik vind die glans iets té. Wat kan ik daar de volgende keer aan doen?

Tijdens het bekleden scheurde ook de bovenrand en beetje kapot. Heb ik het fondant dan te dun uitgerold? Is marsepein beter dan fondant?
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zaterdag 11 februari 2012 @ 15:33:29 #125
319308 Tink89
To live is to dance
pi_107861703
Marsepein of fondant is nogal persoonlijk Purdey. Sommige mensen zweren bij het een, sommige bij het andere. Ik vind marsepein persoonlijk gewoon vies, dus gebruik sowieso fondant. Als je zeker wilt weten dat je niet te dun uitgerold hebt, kun je een fondantroller aanschaffen (daar zitten ringetjes bij die de dikte regelen). Kijk ook even of er geen "scherpe" hoekjes aan je gebak zitten. Met je vinger even langs de bovenste rand vegen is meestal genoeg om die eraf te halen.

Ik vind glans ook niet mooi, dus blijf even hangen om te profiteren van de tips die jij *hopelijk* krijgt :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_107861880
Als tip om poedersuikervlekken te voorkomen geef ik crisco gebruiken ipv poedersuiker :)
  zaterdag 11 februari 2012 @ 15:46:05 #127
251095 Purdey
Better off alone..
pi_107862076
Net zitten kijken bij de Leukste taarten shop, en ik heb de crisco gevonden. Iedereen is er enthousiast over ook daar. Volgende keer mee bestellen dan :)

Dit was m'n 1e proeftaart. Eind maart zijn m'n ouders 30 jaar getrouwd, dus dan wil ik een mooie taart kunnen maken. Nog een paar keer oefenen dus en een ontwerp gaan bedenken. Leuke nieuwe hobby gevonden!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_107863324
Crisco heb ik van de week gezien bij een amazing oriental supermarket (toko). Dus als je die in de buurt hebt... Ik was er in Beverwijk en ze hadden daar sowieso veel leuke bakspulletjes zoals wilton cakemixen en vullingen, marsmellowfluff etc.
pi_107863375
Ik haal hem bij de makro, kost hij 3,90 euro als ik me niet vergis.
pi_107863721


Koekjes! Jammer dat het allemaal een beetje flauw is...
  zaterdag 11 februari 2012 @ 23:39:01 #131
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_107878067
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 15:27 schreef Purdey het volgende:
Dankjewel! Hij staat nu in de koelkast :)

Ik heb trouwens nu met een kwastje wat eiwit erover gesmeerd om hem poedersuiker vrij te krijgen. Maar ik vind die glans iets té. Wat kan ik daar de volgende keer aan doen?

Tijdens het bekleden scheurde ook de bovenrand en beetje kapot. Heb ik het fondant dan te dun uitgerold? Is marsepein beter dan fondant?
Poedersuiker vrij is bijna niet te doen als het er eenmaal op zit. Als je uitrolt moet je ervoor zorgen dat er geen poedersuiker op komt, door alleen poedersuiker op de tafel/mat te doen en de fondant niet om te draaien tijdens het rollen maar alleen een kwartslag te draaien.

Uitrollen op een mat of Crisco werkt nog beter dan met poedersuiker.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_107878101
Wat is dat Crisco dan? Plantaardig zoet poeder?
  zaterdag 11 februari 2012 @ 23:55:31 #133
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_107878610
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 23:40 schreef Tegan het volgende:
Wat is dat Crisco dan? Plantaardig zoet poeder?
Crisco is plantaardig vet, volgens mij smaakloos, maar ik heb nog nooit zoveel gebruikt dat ik het echt geproefd heb.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_107883880
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 16:49 schreef Spuuglokje het volgende:
En vandaag heb ik een klein taartje (15 cm doorsnede) gemaakt met patchwork cutters (de tasjes) en tappits (de letters).

[ afbeelding ]

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Heel erg mooi :)
pi_107885090
Crisco is smaakloos en geurloos plantaardig vet, Je hebt maar een klein beetje nodig, maar je kunt er heel veel mee! De fondant en marsepein rolt er goed op uit, en als de fondant is uitgedroogd, dan kun je er een klein beetje doorheen kneden en is je fondant weer bruikbaar!
S. 2014
J. 2016
  zondag 12 februari 2012 @ 13:12:57 #136
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_107888499
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 16:49 schreef Spuuglokje het volgende:
En vandaag heb ik een klein taartje (15 cm doorsnede) gemaakt met patchwork cutters (de tasjes) en tappits (de letters).
Die is leuk !

Beginnersvraagje; Waar haal je zo'n kleine vorm? En hoe lang moet zoiets dan in de oven?
pi_107895496
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2012 13:12 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Die is leuk !

Beginnersvraagje; Waar haal je zo'n kleine vorm? En hoe lang moet zoiets dan in de oven?
Vorm kun je op internet wel vinden, en baktijd zo'n 25-30 minuten, maar dat is mn gasoven
S. 2014
J. 2016
pi_107897154
@Purdey, als je Crisco gebruikt om op uit te rollen, komen er geen poedersuikervlekken op. Geen poedersuiker, geen eiwit, geen glans!
  maandag 13 februari 2012 @ 11:09:52 #139
251095 Purdey
Better off alone..
pi_107923436
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2012 17:01 schreef lirpA het volgende:
@Purdey, als je Crisco gebruikt om op uit te rollen, komen er geen poedersuikervlekken op. Geen poedersuiker, geen eiwit, geen glans!
Ik had de tip hierboven al gehad, en bestel de crisco de volgende keer mee. Bedankt :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_107941242
Oja, lezen is soms nog best moeilijk
  † In Memoriam † maandag 13 februari 2012 @ 20:27:13 #141
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_107943924
Het nadeel van 70 mini muffins maken is de takkezooi die je achteraf moet opruimen. :')
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_107944135
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 11:09 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ik had de tip hierboven al gehad, en bestel de crisco de volgende keer mee. Bedankt :)
Je kan Crisco ook bij de Jumbo kopen en volgens mij verkoopt de Welkoop het ook.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 13 februari 2012 @ 20:40:21 #143
319308 Tink89
To live is to dance
pi_107944730
quote:
14s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:30 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Je kan Crisco ook bij de Jumbo kopen en volgens mij verkoopt de Welkoop het ook.
Hier in Tilburg verkopen ze het drie keer in de week op de markt :) Toch handig!

Overigens ook allerlei vormen, mixen, fijne fondant en marsepein, decoraties, tools en dat spul-om-je-fondant-steviger-te-maken-als-je-ermee-wilt-boetseren.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_107951162
Als ik nu een vanilletaart alleen vul met banketbakkersroom. Is die smaak dan flauw?
pi_107951886
quote:
7s.gif Op maandag 13 februari 2012 22:37 schreef Tegan het volgende:
Als ik nu een vanilletaart alleen vul met banketbakkersroom. Is die smaak dan flauw?
Geen botercreme?
Ik heb een vriend die mijn taart verslind als ik er alleen room indoe, Hij is ook niet flauw dan! maar ik gebruik sowieso altijd botercreme
S. 2014
J. 2016
pi_107952027
Ja ok, botercreme om af te smeren, banketbakkersroom enkel als vulling. Maar nice, want mij lijkt dat ook lekkerder. Jam ofzo vind ik zelf namelijk niet zo lekker.
pi_107952755
Het kan heel goed met enkel room als vulling :)

Jam wordt in taarten gebruikt om te voorkomen dat de taart uitdroogt, maar als je er geen 4-5 dagen over doet, vind ik t wel meevallen met uitdrogen, Ik doe het er wel altijd in als ik de taart invries :)
S. 2014
J. 2016
  † In Memoriam † dinsdag 14 februari 2012 @ 16:44:34 #148
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_107973183
Het is Valentijnsdag en mijn collega's waren weer blij met me :D O+

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_107974008
ahhhh O+

ik heb zin om taarten te bakken, maarja... wie eet ze op?! :P
pi_107975350
skaai zien er heerlijk uit :9~

ik wil ook bakken maar moet even wachten. dinnetje moet bevallen en manlief is over 12 dagen jarig.

voor manlief ga ik een progrestaart maken. ben heel benieuwd hoe dat gaat. :@
mama van 3 kids!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')