abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107861880
Als tip om poedersuikervlekken te voorkomen geef ik crisco gebruiken ipv poedersuiker :)
  zaterdag 11 februari 2012 @ 15:46:05 #127
251095 Purdey
Better off alone..
pi_107862076
Net zitten kijken bij de Leukste taarten shop, en ik heb de crisco gevonden. Iedereen is er enthousiast over ook daar. Volgende keer mee bestellen dan :)

Dit was m'n 1e proeftaart. Eind maart zijn m'n ouders 30 jaar getrouwd, dus dan wil ik een mooie taart kunnen maken. Nog een paar keer oefenen dus en een ontwerp gaan bedenken. Leuke nieuwe hobby gevonden!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_107863324
Crisco heb ik van de week gezien bij een amazing oriental supermarket (toko). Dus als je die in de buurt hebt... Ik was er in Beverwijk en ze hadden daar sowieso veel leuke bakspulletjes zoals wilton cakemixen en vullingen, marsmellowfluff etc.
pi_107863375
Ik haal hem bij de makro, kost hij 3,90 euro als ik me niet vergis.
pi_107863721


Koekjes! Jammer dat het allemaal een beetje flauw is...
  zaterdag 11 februari 2012 @ 23:39:01 #131
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_107878067
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 15:27 schreef Purdey het volgende:
Dankjewel! Hij staat nu in de koelkast :)

Ik heb trouwens nu met een kwastje wat eiwit erover gesmeerd om hem poedersuiker vrij te krijgen. Maar ik vind die glans iets té. Wat kan ik daar de volgende keer aan doen?

Tijdens het bekleden scheurde ook de bovenrand en beetje kapot. Heb ik het fondant dan te dun uitgerold? Is marsepein beter dan fondant?
Poedersuiker vrij is bijna niet te doen als het er eenmaal op zit. Als je uitrolt moet je ervoor zorgen dat er geen poedersuiker op komt, door alleen poedersuiker op de tafel/mat te doen en de fondant niet om te draaien tijdens het rollen maar alleen een kwartslag te draaien.

Uitrollen op een mat of Crisco werkt nog beter dan met poedersuiker.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_107878101
Wat is dat Crisco dan? Plantaardig zoet poeder?
  zaterdag 11 februari 2012 @ 23:55:31 #133
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_107878610
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 23:40 schreef Tegan het volgende:
Wat is dat Crisco dan? Plantaardig zoet poeder?
Crisco is plantaardig vet, volgens mij smaakloos, maar ik heb nog nooit zoveel gebruikt dat ik het echt geproefd heb.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_107883880
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 16:49 schreef Spuuglokje het volgende:
En vandaag heb ik een klein taartje (15 cm doorsnede) gemaakt met patchwork cutters (de tasjes) en tappits (de letters).

[ afbeelding ]

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Heel erg mooi :)
pi_107885090
Crisco is smaakloos en geurloos plantaardig vet, Je hebt maar een klein beetje nodig, maar je kunt er heel veel mee! De fondant en marsepein rolt er goed op uit, en als de fondant is uitgedroogd, dan kun je er een klein beetje doorheen kneden en is je fondant weer bruikbaar!
S. 2014
J. 2016
  zondag 12 februari 2012 @ 13:12:57 #136
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_107888499
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 16:49 schreef Spuuglokje het volgende:
En vandaag heb ik een klein taartje (15 cm doorsnede) gemaakt met patchwork cutters (de tasjes) en tappits (de letters).
Die is leuk !

Beginnersvraagje; Waar haal je zo'n kleine vorm? En hoe lang moet zoiets dan in de oven?
pi_107895496
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2012 13:12 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Die is leuk !

Beginnersvraagje; Waar haal je zo'n kleine vorm? En hoe lang moet zoiets dan in de oven?
Vorm kun je op internet wel vinden, en baktijd zo'n 25-30 minuten, maar dat is mn gasoven
S. 2014
J. 2016
pi_107897154
@Purdey, als je Crisco gebruikt om op uit te rollen, komen er geen poedersuikervlekken op. Geen poedersuiker, geen eiwit, geen glans!
  maandag 13 februari 2012 @ 11:09:52 #139
251095 Purdey
Better off alone..
pi_107923436
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2012 17:01 schreef lirpA het volgende:
@Purdey, als je Crisco gebruikt om op uit te rollen, komen er geen poedersuikervlekken op. Geen poedersuiker, geen eiwit, geen glans!
Ik had de tip hierboven al gehad, en bestel de crisco de volgende keer mee. Bedankt :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_107941242
Oja, lezen is soms nog best moeilijk
  † In Memoriam † maandag 13 februari 2012 @ 20:27:13 #141
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_107943924
Het nadeel van 70 mini muffins maken is de takkezooi die je achteraf moet opruimen. :')
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_107944135
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 11:09 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ik had de tip hierboven al gehad, en bestel de crisco de volgende keer mee. Bedankt :)
Je kan Crisco ook bij de Jumbo kopen en volgens mij verkoopt de Welkoop het ook.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 13 februari 2012 @ 20:40:21 #143
319308 Tink89
To live is to dance
pi_107944730
quote:
14s.gif Op maandag 13 februari 2012 20:30 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Je kan Crisco ook bij de Jumbo kopen en volgens mij verkoopt de Welkoop het ook.
Hier in Tilburg verkopen ze het drie keer in de week op de markt :) Toch handig!

Overigens ook allerlei vormen, mixen, fijne fondant en marsepein, decoraties, tools en dat spul-om-je-fondant-steviger-te-maken-als-je-ermee-wilt-boetseren.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_107951162
Als ik nu een vanilletaart alleen vul met banketbakkersroom. Is die smaak dan flauw?
pi_107951886
quote:
7s.gif Op maandag 13 februari 2012 22:37 schreef Tegan het volgende:
Als ik nu een vanilletaart alleen vul met banketbakkersroom. Is die smaak dan flauw?
Geen botercreme?
Ik heb een vriend die mijn taart verslind als ik er alleen room indoe, Hij is ook niet flauw dan! maar ik gebruik sowieso altijd botercreme
S. 2014
J. 2016
pi_107952027
Ja ok, botercreme om af te smeren, banketbakkersroom enkel als vulling. Maar nice, want mij lijkt dat ook lekkerder. Jam ofzo vind ik zelf namelijk niet zo lekker.
pi_107952755
Het kan heel goed met enkel room als vulling :)

Jam wordt in taarten gebruikt om te voorkomen dat de taart uitdroogt, maar als je er geen 4-5 dagen over doet, vind ik t wel meevallen met uitdrogen, Ik doe het er wel altijd in als ik de taart invries :)
S. 2014
J. 2016
  † In Memoriam † dinsdag 14 februari 2012 @ 16:44:34 #148
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_107973183
Het is Valentijnsdag en mijn collega's waren weer blij met me :D O+

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_107974008
ahhhh O+

ik heb zin om taarten te bakken, maarja... wie eet ze op?! :P
pi_107975350
skaai zien er heerlijk uit :9~

ik wil ook bakken maar moet even wachten. dinnetje moet bevallen en manlief is over 12 dagen jarig.

voor manlief ga ik een progrestaart maken. ben heel benieuwd hoe dat gaat. :@
mama van 3 kids!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')