Poedersuiker vrij is bijna niet te doen als het er eenmaal op zit. Als je uitrolt moet je ervoor zorgen dat er geen poedersuiker op komt, door alleen poedersuiker op de tafel/mat te doen en de fondant niet om te draaien tijdens het rollen maar alleen een kwartslag te draaien.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 15:27 schreef Purdey het volgende:
Dankjewel! Hij staat nu in de koelkast
Ik heb trouwens nu met een kwastje wat eiwit erover gesmeerd om hem poedersuiker vrij te krijgen. Maar ik vind die glans iets té. Wat kan ik daar de volgende keer aan doen?
Tijdens het bekleden scheurde ook de bovenrand en beetje kapot. Heb ik het fondant dan te dun uitgerold? Is marsepein beter dan fondant?
Crisco is plantaardig vet, volgens mij smaakloos, maar ik heb nog nooit zoveel gebruikt dat ik het echt geproefd heb.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 23:40 schreef Tegan het volgende:
Wat is dat Crisco dan? Plantaardig zoet poeder?
Heel erg mooiquote:Op vrijdag 10 februari 2012 16:49 schreef Spuuglokje het volgende:
En vandaag heb ik een klein taartje (15 cm doorsnede) gemaakt met patchwork cutters (de tasjes) en tappits (de letters).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Die is leuk !quote:Op vrijdag 10 februari 2012 16:49 schreef Spuuglokje het volgende:
En vandaag heb ik een klein taartje (15 cm doorsnede) gemaakt met patchwork cutters (de tasjes) en tappits (de letters).
Vorm kun je op internet wel vinden, en baktijd zo'n 25-30 minuten, maar dat is mn gasovenquote:Op zondag 12 februari 2012 13:12 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Die is leuk !
Beginnersvraagje; Waar haal je zo'n kleine vorm? En hoe lang moet zoiets dan in de oven?
Ik had de tip hierboven al gehad, en bestel de crisco de volgende keer mee. Bedanktquote:Op zondag 12 februari 2012 17:01 schreef lirpA het volgende:
@Purdey, als je Crisco gebruikt om op uit te rollen, komen er geen poedersuikervlekken op. Geen poedersuiker, geen eiwit, geen glans!
Je kan Crisco ook bij de Jumbo kopen en volgens mij verkoopt de Welkoop het ook.quote:Op maandag 13 februari 2012 11:09 schreef Purdey het volgende:
[..]
Ik had de tip hierboven al gehad, en bestel de crisco de volgende keer mee. Bedankt
Hier in Tilburg verkopen ze het drie keer in de week op de marktquote:Op maandag 13 februari 2012 20:30 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Je kan Crisco ook bij de Jumbo kopen en volgens mij verkoopt de Welkoop het ook.
Geen botercreme?quote:Op maandag 13 februari 2012 22:37 schreef Tegan het volgende:
Als ik nu een vanilletaart alleen vul met banketbakkersroom. Is die smaak dan flauw?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |