Daar kom ik op 131 terugbetalen uit, dan moet ik vast nog wel studiekosten etc af kunnen trekken hopelijkquote:Op woensdag 1 februari 2012 21:53 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Download gewoon het aangifteprogramma en vul dat in. Net zoveel moeite als de relevante gegevens op een willekeurige website invullen.
Waarschijnlijk doordat meer van je inkomen in 't 52% tarief valt, en je dus meer moet betalen (relatief).quote:Op donderdag 2 februari 2012 13:42 schreef klubikwapperdam het volgende:
Even een korte vraag misschien heeft iemand daar antwoord op...
in 2010 55000 euro verdiend ongeveer, kreeg met verrekening van mijn voorlopige teruggaaf en hypotheekrenteaftrek nog 700 euro terug.
in 2011 66000 euro verdiend, zelfde bedrag gehad als in 2010 via voorlopige teruggaaf, jammer genoeg krijg ik nu geen 700 euro terug maar kom ik precies uit op 0....
Beetje vreemd aangezien je meer verdiend en normaal dus meer kan aftrekken en dit jaar nu niks terug krijgt, enigste wat ik ondervonden heb is dat ik veel meer premie volksverzekeringen betaald heb waardoor het verschil kleiner word wat je kan aftrekken...
ongemerkt toch de belastingen omhoog gegaan in 2011 waarschijnlijk?!
Greetz
Reeds ontvangen voorlopige teruggaaf inkomstenbelasting (dat in jouw geval betrekking heeft op de aftrekpost i.v.m. eigen woning).quote:Op zondag 5 februari 2012 17:49 schreef Barretje80 het volgende:
ik zal wel helemaal blind zijn geworden![]()
maar ik kan niet vinden waar ik mijn reeds uitbetaalde (gekregen) HRA moet opgeven
quote:Op zondag 5 februari 2012 17:49 schreef Barretje80 het volgende:
ik zal wel helemaal blind zijn geworden![]()
maar ik kan niet vinden waar ik mijn reeds uitbetaalde (gekregen) HRA moet opgeven
Je krijgt studiefinanciering, dus je zit vast aan de normbedragen. Wat weer gunstig is voor jou, aangezien je de daadwerkelijke kosten niet kan aftrekken omdat jij die niet hebt gemaakt.quote:Op maandag 6 februari 2012 11:50 schreef VulcanRaven het volgende:
Even een vraagje m.b.t. studiekosten.Mijn situatie is als volgt:
Ik heb een bijbaan en ik krijg studiefinanciering i.c.m. een aanvullende beurs. Mijn studiekosten bestaan uit schoolgeld en boekengeld. Deze kosten betalen mijn ouders en ik beide voor de helft. Heeft het voor mij voordeel als ik bij mijn aangifte mijn studiekosten etc. aangeef? Aangezien het wel wat moeite zal kosten om alle bonnetjes van boeken etc. bij elkaar te zoeken en ik mij afvraaf of ik hier wel iets mee win?
Nee, kan niet. Bovendien kan je niets ontvangen wat je niet hebt betaald.quote:Op maandag 6 februari 2012 14:13 schreef Hoplahopla het volgende:
Ik heb twee vragen:
1. Kan ik te weinig ontvangen heffingskorting uit 2008 verrekenen met mijn aangifte over 2011? Ik heb twee jaar gestudeerd en heel weinig verdiend, dus nooit iets kunnen ontvangen.
Als je geen studiekosten hebt gemaakt in 2011 kan je ze ook niet aftrekken in 2011.quote:2. Klopt het dat studiekosten uit voorgaande jaren afgetrokken kunnen worden als ik ben gestopt met de studie en ik de studieschuld bij de DUO volledig heb afgelost?
Jammer. Dat dacht ik al.quote:Op maandag 6 februari 2012 14:17 schreef DonJames het volgende:
[..]
Nee, kan niet. Bovendien kan je niets ontvangen wat je niet hebt betaald.
Het gaat om voorgaande jaren waarin ik ze niet heb kunnen aftrekken door het ontbreken van een inkomen. Ik weet dat je ze dan kunt aftrekken in opvolgende jaren, maar ik vraag me even af hoe het zit wanneer je een studieschuld volledig hebt afgelost. Ik ben gestopt met de studie en had het geld wel om de schuld af te lossen.quote:Op maandag 6 februari 2012 14:17 schreef DonJames het volgende:
[..]
Als je geen studiekosten hebt gemaakt in 2011 kan je ze ook niet aftrekken in 2011.
Zo werkt het niet helemaal. Je had ze moeten aftrekken in het jaar waarin je ze had gemaakt. Je had geen inkomen in die jaren, dus geen profijt van die aftrekpost. ALS (en dat hoeft niet per sé) dit allemaal tot gevolg heeft dat je je persoonsgebonden aftrek niet kon gebruiken, mag je die wel meenemen naar een volgend jaar.quote:Op maandag 6 februari 2012 14:19 schreef Hoplahopla het volgende:
...
Het gaat om voorgaande jaren waarin ik ze niet heb kunnen aftrekken door het ontbreken van een inkomen. Ik weet dat je ze dan kunt aftrekken in opvolgende jaren...
Ik zie niet wat dat hiermee te maken heeft. Studiekosten zijn studiekosten, of je dat nou uit eigen zak betaalt, van een kwijtgescholden beurs of van de stufi-leningquote:, maar ik vraag me even af hoe het zit wanneer je een studieschuld volledig hebt afgelost. Ik ben gestopt met de studie en had het geld wel om de schuld af te lossen.
1. Ja, ongeacht of je onder KOR valt administreer je kosten excl. btw.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 14:42 schreef v0lt026 het volgende:
Ik heb 2 vragen over ROW:
1) Ik neem aan dat de kosten excl. btw meegenomen moeten worden? (Voor de btw val ik onder de KOR, dus geen aangifte).
2) Ik heb een telefoon aangeschaft, wat zijn hier de regels voor? Het bedrag gaat de 450,- te boven dus ik zal moeten activeren. Is deze werkwijze dan correct? 700 / 3 = 233 p/j aan kosten? Of dient rekening gehouden te worden met een prive element?
Bvd!
Dank, met prive element bedoelde ik eigenlijk dat ik dacht dat er een speciale regeling was voor telefoons? Ik meende dat een computer bijv. voor 90% meegenomen mocht worden? Of is dit onzin..quote:Op dinsdag 7 februari 2012 14:44 schreef Wokkel het volgende:
[..]
1. Ja, ongeacht of je onder KOR valt administreer je kosten excl. btw.
2. Afschrijvingstermijn moet sowieso 5 jaar zijn. Als je iets ook prive gebruikt moet je daar rekening mee houden.
Dat een ander de kosten betaalt wil niet zeggen dat jij ze niet maakt of dat ze niet op jou drukken in de zin van de IB.quote:Op maandag 6 februari 2012 12:42 schreef DonJames het volgende:
[..]
Je krijgt studiefinanciering, dus je zit vast aan de normbedragen. Wat weer gunstig is voor jou, aangezien je de daadwerkelijke kosten niet kan aftrekken omdat jij die niet hebt gemaakt.
Jawel, dat betekent dat wel.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 16:24 schreef eriksd het volgende:
[..]
Dat een ander de kosten betaalt wil niet zeggen dat jij ze niet maakt of dat ze niet op jou drukken in de zin van de IB.
...
Als jij dus een overeenkomst opstelt waarin je deze vordering opstelt kan je die gewoon opvoeren. Vervolgens schenken je ouders het gewoon jaarlijks terug tot 0.quote:Dit houdt ook in dat, indien ouders in enig jaar studiekosten betalen en het bedrag van die kosten - overeenkomstig een tussen de ouders en het kind/de belastingplichtige bestaande overeenkomst - door het kind/de belastingplichtige schuldig wordt gebleven, zodat op het moment van betaling door de ouders op het kind/de belastingplichtige een vordering ontstaat, het voor het kind/de belastingplichtige in beginsel mogelijk is de kosten als buitengewone lasten in aanmerking te nemen op het moment van betalen van die kosten door de ouders.
quote:5.4. Scholingsuitgaven door ouders voorgeschoten
Belastingplichtige volgt een opleiding en wil de kosten daarvan zelf betalen. De kosten van de opleiding worden door de ouders betaald terwijl hij het bedrag schuldig blijft. Bij wie zijn de uitgaven aftrekbaar en in welk jaar?
De scholingsuitgaven zijn aftrekbaar bij belastingplichtige in het jaar waarin de ouders de uitgaven doen. Op het moment van betaling door zijn ouders ontstaat immers een vordering op hem. Zie in dit verband het arrest van de Hoge Raad van 2 juni 2006, nr. 40 297, LJN: AX6372.
Nr. DGB2010/372M
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |