Ik ken het niet maar het klinkt erg lekkerquote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:06 schreef motorbloempje het volgende:
Lamsburgers met een gorgonzolavulling![]()
*noteert, voor als Mr.Mo volgende week in Nederland is*
Dat kan ookquote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:08 schreef Sarabi het volgende:
Ik eet trouwens alle soorten vlees en als het een vetter soort is eet ik er gewoon minder van.
quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:06 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Ik ken het niet maar het klinkt erg lekker
Dat klinkt echt veelste lekkerquote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:11 schreef motorbloempje het volgende:
[..]zelf bedacht
Hamburgers maken en bij het maken van de burger de bol eerst door tweeën delen, plat maken, wat blokjes gorgonzola er in drukken, andere bol erop (ook beetje plat) en een nieuwe bol/burger maken. Zelf doe ik het het liefst met lamsgehakt en dan alleen wat peper, zout en een sjalotje, en dan serveren met kwark/creme fraiche met knoflook op een volkorenbroodje. Wat uitgebakken spek erbij (echt hard uitgebakken) doet het ook goed!
Vroeger wel, maar de laatste tijd eigenlijk niet meer. Merk wel verschil in soort gehakt: gewoon rundergehakt heeft het wellicht wat meer nodig dan tartaar/steak gehakt en lam, wat ik dus de laatste tijd vaker gebruik, dus tsja, ligt eraan wat je gebruikt dus, máár dan doe ik alleen de dooier. Bij het gebruiken van het hele ei krijg je dan altijd wel van die 'viezige witte flubjes' bij het bakken, vind ik vooral niet mooi staanquote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:13 schreef Audreyoot het volgende:
Nu heb ik wel zin gekregen in zelfgemaakte hamburgers![]()
Dat wordt mijn D. Doen jullie gewoon een ei door het gehakt voor te binden? Die kwark knoflook combi klinkt ook erg lekker, is ook goed voor bloedvaatjes
haha ok thnx, ga het gewoon proberen straksquote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:15 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Vroeger wel, maar de laatste tijd eigenlijk niet meer. Merk wel verschil in soort gehakt: gewoon rundergehakt heeft het wellicht wat meer nodig dan tartaar/steak gehakt en lam, wat ik dus de laatste tijd vaker gebruik, dus tsja, ligt eraan wat je gebruikt dus, máár dan doe ik alleen de dooier. Bij het gebruiken van het hele ei krijg je dan altijd wel van die 'viezige witte flubjes' bij het bakken, vind ik vooral niet mooi staan
Ik gebruik tegenwoordig eigenlijk altijd rode sausen , zelden nog dingen als fritesaus e.d(en als dat zo is dan de halvafritsaus e.d.). werkt net zo goed en er is meer keuze dan alleen ketchup en curry.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:09 schreef motorbloempje het volgende:
Wat overigens ook nuttig is: meng áárdig wat knoflook door je (zaanse) mayonaise heen als je bijvoorbeeld patat/schijfjes/etc. eet. Er zit héél veel smaak aan, zowel knof als mayo, maar is wel vrij pittig, waardoor je minder snel een heel stuk aardappel verzuipt in de mayo
Volgens mij kan je ketchup sowieso beter niet kiezen want daar zit nog meer suiker in dan cola. Maar rode sauzen zijn over het algemeen wel een stuk gezonder dan witte!quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:18 schreef trovey het volgende:
[..]
Ik gebruik tegenwoordig eigenlijk altijd rode sausen , zelden nog dingen als fritesaus e.d(en als dat zo is dan de halvafritsaus e.d.). werkt net zo goed en er is meer keuze dan alleen ketchup en curry..
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Ik zoek het nu opquote:
quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:21 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
[Daarom doe ik er nooit een hele fles op.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
Tonijnburgers niets dan?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:06 schreef Audreyoot het volgende:
ahzo, ja zelf wil ik max 2x pw rood vlees eten waarvan 1x meestal biefstuk is omdat dit wel gezond is. Dus zelf zou ik niet snel 2x in een week gehakt maken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Edit: Sausje vergetenLekker zoete manis is heerlijk
![]()
quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:29 schreef Hydrogeny het volgende:
[..]
Tonijnburgers niets dan?Dat ziet er ook goed uit en past goed in mijn eiwit dagjesSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Thnx!
quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:21 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Volgens mij kan je ketchup sowieso beter niet kiezen want daar zit nog meer suiker in dan cola. Maar rode sauzen zijn over het algemeen wel een stuk gezonder dan witte!Fijn voor mij dat ik het dan niet per fles erop giet.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In witte sausen zit trouwens ook suiker.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
We sausen gewoon de hamburgers.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:32 schreef loveli het volgende:
http://www.encyclo.nl/begrip/sausen
Sausen = verven, sauzen = meervoud van saus
zo groot is mijn avondmaaltijd altijd welquote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:55 schreef trovey het volgende:
![]()
Eetlijstje tot nu: bakje vruchtenkwark en 1 banaan.
Straks gepland: Andijviestamp van Unox (eens proberen, was in de aanbieding), zit een klein rookworstje bij maar nu al gezien dat dat teveel voor me is.Als ik alles zou eten zou dat (volgens de verpakking) 650 calorieen zijn.
Praat nooi over jezelf, dat doen anderen wel als je weg bent.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Huh, ik ben even een half uurtje weg en ineens ben ik onderwerp van gesprek.
Anyway, ik vind een runderhamburger bij het avondeten dus niet ongezond. Ik bedoelde met mijn post dat ik voor morgen broodjes hamburger op het menu heb gezet en da's over het algemeen niet waanzinnig gezond want wit bolletje, plakje kaas, ketchup en mayo (verder sla, tomaat, augurk en uitjes). Mijn vriend doet er zelfs nog gebakken ei en spek op. Tegenwoordig bakken we ze sowieso in de grillpan dus dat scheelt alweer. En er gaat trouwens nooit een ei door het magere rundergehakt want we doen op 500 gram gehakt een lepel ketchup en een lepel grove mosterd erdoor. Trouwens, hoe langer je het gehakt kneedt, des te compacter wordt de structuur. Dan valt het lang niet zo snel uit elkaar.
Maarrrrrr, het recept van morgen is totaal anders dan wat we normaal doen. Het is een recept van Gordon Ramsay en er gaat mosterd, worchestersauce, tabasco, rode ui, bieslook en blauwe kaas doorheen. Ik denk dat ik 2 burgers neem met per burger een half broodje, dat scheelt ook weer. Ik maak er ook coleslaw bij, dat kan dan mooi op de plaats van de twee halve broodjes die ik bespaar. De toppings op de hamburgers zijn trouwens sla, tomaat en avocado. Geen saus dus.
Dan zit ik in ieder geval goed met de Unox maaltijd.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:57 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
zo groot is mijn avondmaaltijd altijd wel
Spreek voor jezelfquote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:57 schreef trovey het volgende:
[..]
We gaan er ook niet van uit dat jij 's morgens met hamburgers begint hoor.
quote:
Die van de Jumbo is lekker en zacht van prijs (merk ben ik even kwijt maar het is gewoon de goedkoopste in hun assortimentquote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind 650 kcal ook wel ok hoor.
Trovey, hoe is het met je zoektocht naar het tomatensap? Ik ben wel benieuwd, ben een addict
Zal zo eens kijken bij Jumbo. Die van Dirk/Bas/Digros is ook goed te drinken, en 69 cent voor een liter dus daar klaag ik ook niet over. Ik vind groentesap (kersen, huh!) over het algemeen net iets lekkerder dan tomatensap maar die heb ik tot nu toe alleen gevonden van Appelsientje en V8 en die vind ik beide eigenlijk te duur. De tomatensap van Aldi of Lidl (weet ook niet welke winkel maar 1 van de 2 heeft maar tomatensap in t assortiment) vond ik wel redelijk maar niet beter dan die van Bas.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 14:05 schreef trovey het volgende:
[..]
[..]
Die van de Jumbo is lekker en zacht van prijs (merk ben ik even kwijt maar het is gewoon de goedkoopste in hun assortiment). Ik heb nu nog een groentesapje in de voorrraadkast staan(dus behalve tomaat ook wortel, biet, prei,selderij, zuurkool, peterselie en kersen
![]()
sap).
Is een bio-sapje en geen idee meer waar ik die gekocht heb...waarschijnlijk Aldi of Lidl en die moet ik nog uitproberen.
Hier zit geen Dirk/Bas/Digros.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 14:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zal zo eens kijken bij Jumbo. Die van Dirk/Bas/Digros is ook goed te drinken, en 69 cent voor een liter dus daar klaag ik ook niet over. Ik vind groentesap (kersen, huh!) over het algemeen net iets lekkerder dan tomatensap maar die heb ik tot nu toe alleen gevonden van Appelsientje en V8 en die vind ik beide eigenlijk te duur. De tomatensap van Aldi of Lidl (weet ook niet welke winkel maar 1 van de 2 heeft maar tomatensap in t assortiment) vond ik wel redelijk maar niet beter dan die van Bas.
quote:Op zaterdag 14 januari 2012 15:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ah heeft wel tomatensap, die is een beetje waterig. En het merk dat Bas verkoopt heet Krings. Het is geen eigen merk dus misschien hebben ze het ergens anders ook.
We kunnen wel een tomatensap topic openen zo.
Daarom wilde mijn dietiste eigenlijk ook dat ik zo tomaten nam maar buiten die snoeptomaatjes vind ik gewone tomaten eigenlijk om zo uit het handje te eten niet van je het.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 16:24 schreef laiveneertiekje het volgende:
Ik heb wel eens tomatensap bij de AH gehaald(twijfel nu alleen of het van het AH merk was), maar die was me toch een partij zout!
Helaas blijven gewone tomaten waterig.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 16:36 schreef laiveneertiekje het volgende:
Vind je ze ook niet lekkerder met een beetje balsamicoazijn erop? Of dus zelf een klein beetje peper/zout erop doen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |