abonnement Unibet Coolblue
pi_107149094
Morgen een gesprek, wel via een uitzendbureau. Wat voor relatie/wat vinden jullie van uitzendbureau's en met hun werken..?
Op zondag 29 augustus 2010 14:03 schreef Mirel het volgende:
Wat is die Jetfly toch een aardige jongeman.
pi_107150331
Ik heb zowel goede als slechte ervaringen met uitzendbureau's. Het ligt helemaal aan het uitzendbureau.

Zo zijn mijn ervaringen met Creyf's, Trend, Manpower, Tempo-Team en Randstad niet echt goed omdat deze grote jongens je toch vaak meer als een bestand in hun database zien dan dat ze echt iets voor je kunnen doen en zich persoonlijk voor je interesseren.

Als uitzendkracht kunnen inleners je makkelijker de deur wijzen als je niet bevalt en vaak hoeven ze niet eens een reden te geven waarom jij niet geschikt bent. Ook wanneer jij een conflict hebt met bv het bedrijf waar je bent ingeleend zal een uitzendbureau altijd de kant van hun klant kiezen, ook al heb jij gelijk.

Nee, vooralsnog is het beter om gelijk bij een bedrijf in dienst te treden. Dan steken ze vaak ook wat meer moeite in opleidingen en het begeleiden van nieuwe werknemers.

Maar voor bijbaantjes zijn uitzendbureau's ideaal.
  Moderator maandag 23 januari 2012 @ 20:16:05 #228
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_107151103
quote:
15s.gif Op maandag 23 januari 2012 15:33 schreef Piles het volgende:
Hebben jullie ook zo'n hekel aan uitzendbureaus trouwens? Ik heb soms echt het idee dat er alleen maar domme mensen werken :') Als kandidaat moet je zowat perfect zijn, maar wat je dan af en toe voor vragen krijgt...
Het geeft mij altijd weinig vertrouwen, als ik bij een intakegesprek zit. Maar ja, ze schijnen werk te hebben, dus je moet bijna wel.
IK werd juist de hemel ingeprezen... Viel dat ff tegen -O-
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_107152913
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 20:02 schreef skinflint het volgende:
Maar voor bijbaantjes zijn uitzendbureau's ideaal.
Ik kan anders ook nog niets fatsoenlijks vinden. Enige wat ze aanbieden is magazijnwerk.
  maandag 23 januari 2012 @ 21:01:44 #230
348821 8baan
zanger met text op de hand
pi_107153827
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2012 21:34 schreef gifkwal het volgende:

[..]

Op Twitter trouwens ook wel hoor, een aantal bedrijven dat ik volg zie ik regelmatig een vacature posten. Maar ik ben meer op zoek naar een soort account dat helemaal op vacatures/werk/werkzoekenden gericht is, met nieuwtjes en info en vacatures of zo... als dat dus bestaat? Iemand?
Probleem met dat soort vacatures is de grote doelgroep die bereikt wordt, je moet dan wel een perfect match zijn om een reële kans te maken heb ik altijd het gevoel.
  Moderator maandag 23 januari 2012 @ 22:18:39 #231
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_107158883
Twee semi-open sollicitaties de deur weer uitgegooid..
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_107164096
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2012 21:01 schreef 8baan het volgende:

[..]

Probleem met dat soort vacatures is de grote doelgroep die bereikt wordt, je moet dan wel een perfect match zijn om een reële kans te maken heb ik altijd het gevoel.
Klopt, ja... maar daar loop ik in mijn vakgebied sowieso tegen aan.

Mijn ervaring met uitzendbureaus... tja. Sommigen wilden me niet eens inschrijven omdat ik niet in de stad woon waar ik wil gaan werken :') Anderen waren erg enthousiast over me maar lieten echt niks meer horen nadat ik voor functies waarvoor ik was voorgesteld was afgewezen. Hoewel ik het idee heb dat er echt wel goede mensen tussen zitten die je ook echt verder willen helpen heb ik er zelf nog geen profijt van gehad. Ik ben positiever over de kleinere werving- en selectiebureaus, daar lijkt het toch minder alsof je een nummer in het systeem bent zoals bij de grote uitzendbureaus.

Ik heb deze week in elk geval uitzicht op een baantje bij de thuiszorg. Beter dan thuiszitten, zullen we maar denken...
pi_107174944
Ik heb net een contract mogen ondertekenen bij het uitzendbureau. Het enige nadeel is dat het op oproepbasis is en ik nu nog niet zeker ben dat ik straks rond kan komen van dit werk. Hopelijk is er elke week wel aan een uurtje of 32 te komen.

@ Jetfly: Ik heb verschillende ervaringen met uitzendbureaus. Gisteren liep ik bij Timing binnen en nu heb ik al een baan. Ze namen daar echt de tijd voor me en de vrouw die me hielp was erg aardig. Bij Tempo-Team heb ik vaak in zomervakanties gewerkt en dat beviel me ook heel goed.

Met Start People heb ik een minder leuke ervaring: ik werd daar een keer weggestuurd omdat ik volgens hen te 'klein en zwak' zou zijn voor veel functies (ik ben een vrouw met een normaal gewicht en normale lengte) en ze hadden liever sterke mannen (ook voor dingen als orderpicken en schoonmaakwerk). Ze gaven met het idee dat ik niets kon en ze zeiden dat ik veel moeite zou gaan hebben om een baan te vinden. Twee dagen later vond ik zelf een baan. De vacatures waarop ik bij Start People gesolliciteerd had bleven in de vitrine hangen.
  dinsdag 24 januari 2012 @ 14:50:51 #234
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_107180017
Ik heb woensdag een sollicitatiegesprek :o Ik ben benieuwd!!
Ik krijg nu overigens WW (voor 18uur p/w) en het gaat hier om een 0-uren contract, dus moet even kijken hoe dat dan gaat... Mijn geweldige (kuch) werkcoach zei toen wel dat ik voor de overige uren beschikbaar moet blijven (en moet solliciteren), maar ik weet (denk ik..) van tevoren niet hoeveel ik ga werken...
Iemand een idee hoe dat precies werkt? :)
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_107180412
ook een leuke ervaring, terwijl ik mijn inschrijving bij het UWV in orde aan het maken ben word ik gebeld of ik weer kan komen solliciteren bij m'n oude werkgever. Kon helaas niet meer onder het slechte nieuws uit van "geen contractverlenging" (anders wordt het praktisch een nogal lastig verhaal), maar de recruiter beloofde zich voor me te blijven inzetten omdat ze duidelijk zag dat ik me ook inzet.
pi_107182515
dat heb ik nou ook,ik verzet mn 1ste afspraak met mn werkcoach steeds omdat ik steeds weer net op tijd tijdelijk werk vind
pi_107183429
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 14:50 schreef automatic_ het volgende:
Ik heb woensdag een sollicitatiegesprek :o Ik ben benieuwd!!
Ik krijg nu overigens WW (voor 18uur p/w) en het gaat hier om een 0-uren contract, dus moet even kijken hoe dat dan gaat... Mijn geweldige (kuch) werkcoach zei toen wel dat ik voor de overige uren beschikbaar moet blijven (en moet solliciteren), maar ik weet (denk ik..) van tevoren niet hoeveel ik ga werken...
Iemand een idee hoe dat precies werkt? :)
Als jij voor 40 uur inzetbaar bent (dus geen ziekte of handicap hebt die je in het werk beperkt) dan moet je idd voor de overige uren inzetbaar blijven en ook solliciteren voor het behoud van je WW-uitkering.
pi_107183837
Nog meer goed nieuws, ben uitgenodigd voor een soort assessment. Als ik dat haal, word ik aangenomen, want de selectieprocedure is al klaar. Het klonk niet als een overdreven moeilijke test, ik weet iig waar de valkuilen liggen.
pi_107184013
quote:
Naar aanleiding van uw sollicitatie hebben wij bekeken of er bij X een geschikte vacature voor u is. Helaas moeten wij u teleurstellen. Wij hebben geen passende startersfuncties beschikbaar die aansluiten op uw opleidingsachtergrond. Ook in de nabije toekomst verwachten wij dat er geen passende vacature beschikbaar komt.
:O

Die laatste zin klinkt als: 'Je bent waardeloos, dus je hoeft verder niet bij ons aan te kloppen.' :{
Heb denk ik al 10 vergelijkbare reacties gehad.
pi_107184491
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 16:49 schreef Schuifpui het volgende:

[..]

:O

Die laatste zin klinkt als: 'Je bent waardeloos, dus je hoeft verder niet bij ons aan te kloppen.' :{
Heb denk ik al 10 vergelijkbare reacties gehad.
Voor zover ze eerlijk zijn (dat kan ik natuurlijk niet beoordelen), zou ik het lezen als "we weten niet goed hoe we iemand met jouw specialisatie moeten plaatsen."

Heb je al eens overwogen om te solliciteren in de maritieme sector? Bijvoorbeeld Huisman, Heerema, Van Oord? Ik neem aan dat je wel wat mechanica hebt gehad, waardoor je misschien voor die bedrijven interessant bent.

Hoe dan ook, noem jezelf niet waardeloos! Dat ben je niet als L&R cum laude afrondt :N.
pi_107185076
Bij mij loopt het momenteel een beetje vaag...

Vanmorgen het verlossende telefoontje gehad dat ik uitgenodigd zou worden voor een arbeidsvoorwaardengesprek en of ik deze middag al zou kunnen. Uiteraard, hoe sneller hoe beter! Word ik vanmiddag, een uur vantevoren, gebeld dat ze door drukte het gesprek moeten verzetten en dat ik van de week wel zou horen wanneer ik mocht komen tekenen.

Ik vind de term 'van de week' wel erg ruim en kennelijk hebben ze dan toch niet zo'n haast met het vinden van een nieuwe medewerker. Daarbij ben ik ook wat onzeker omdat ik al eens eerder heb meegemaakt dat ik een baan toegezegd had gekregen, die toen het puntje bij paaltje kwam, weer werd afgeketst om een vage reden.

Hebben jullie soms nou ook niet het gevoel dat je een speelbal bent voor recruiters, bedrijven, uitzend- en Werving & Selectiebureaus? Ik ben nu al wat maandjes bezig, maar er wordt, naar mijn mening, af en toe ontzettend met je gesold en wanneer je je onvrede laat blijken over de gang van zaken kun je het helemaal vergeten bij zo'n toko.

Die constante onzekerheid is killing voor je gemoedstoestand.
  dinsdag 24 januari 2012 @ 17:22:26 #242
142116 ThaBrain
Baka desu ne?
pi_107185245
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 17:18 schreef skinflint het volgende:
Bij mij loopt het momenteel een beetje vaag...

Vanmorgen het verlossende telefoontje gehad dat ik uitgenodigd zou worden voor een arbeidsvoorwaardengesprek en of ik deze middag al zou kunnen. Uiteraard, hoe sneller hoe beter! Word ik vanmiddag, een uur vanevoren, gebeld dat ze door drukte het gesprek moeten verzetten en dat ik van de week wel zou horen wanneer ik mocht komen tekenen.

Ik vind de term 'van de week' wel erg ruim en kennelijk hebben ze dan toch niet zo'n haast met het vinden van een nieuwe medewerker. Daarbij ben ik ook wat onzeker omdat ik al eens eerder heb meegemaakt dat ik een baan toegezegd had gekregen, die toen het puntje bij paaltje kwam, weer werd afgeketst om een vage reden.

Hebben jullie soms nou ook niet het gevoel dat je een speelbal bent voor recruiters, bedrijven, uitzend- en w&s bureaus? Ik ben nu al wat maandjes bezig, maar er wordt af en toe ontzettend met je gesold en wanneer je je onvreden laat blijken over de gang van zaken kun je het helemaal vergeten.
Je bent inderdaad de speelbal van bureau's. Ik heb in het verleden eens een "jaarcontract" getekend bij een van de grote bureau's. Ik heb iets van 6 maanden voor ze gewerkt en toen hun opdrachtgever besloot iemand anders aan te nemen voor mijn functie ben ik daar gestopt. Ik had dus het idee dat ik een jaarcontract had, maar 1,5 maanden nadat ik daar stopte en dus nog 3,5 maanden in mijn jaarcontract hoorde te zitten, stopten ze met betalen. Ik kon op zoek naar wat anders...
pi_107185791
Zo willen een aantal uitzendbureaus mij al niet meer bemiddelen omdat ik geen onbeschoft gedrag (bv: zeggen dat je terugbelt en dat dan niet doen, meerdere keren!) en vage afwijsredenen accepteer. Vooral niet van opgeschoten huppelkutjes die, nog nat achter de oren, denken dat ze mij met mijn twaalf jaar werkervaring wel even kunnen vertellen hoe het allemaal werkt op de arbeidsmarkt. Behandel mij met respect, dan doe ik hetzelfde.
pi_107186382
Ik krijg zo de schijt van al die afwijzingsmailtjes met de strekking 'andere kandidaten passen beter in het profiel' ofwel 'je hebt niet genoeg werkervaring'. Geef me gvd eens de kans om op gesprek te komen -_-'. Zo vind ik toch nooit een baan op niveau en zo doe ik al helemaal nooit ervaring op :r.

Baggerzooi. Ik heb het echt helemaal gehad ;(. Baaldag.
pi_107187601
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 17:18 schreef skinflint het volgende:
Bij mij loopt het momenteel een beetje vaag...

Vanmorgen het verlossende telefoontje gehad dat ik uitgenodigd zou worden voor een arbeidsvoorwaardengesprek en of ik deze middag al zou kunnen. Uiteraard, hoe sneller hoe beter! Word ik vanmiddag, een uur vantevoren, gebeld dat ze door drukte het gesprek moeten verzetten en dat ik van de week wel zou horen wanneer ik mocht komen tekenen.

Ik vind de term 'van de week' wel erg ruim en kennelijk hebben ze dan toch niet zo'n haast met het vinden van een nieuwe medewerker. Daarbij ben ik ook wat onzeker omdat ik al eens eerder heb meegemaakt dat ik een baan toegezegd had gekregen, die toen het puntje bij paaltje kwam, weer werd afgeketst om een vage reden.

Hebben jullie soms nou ook niet het gevoel dat je een speelbal bent voor recruiters, bedrijven, uitzend- en Werving & Selectiebureaus? Ik ben nu al wat maandjes bezig, maar er wordt, naar mijn mening, af en toe ontzettend met je gesold en wanneer je je onvrede laat blijken over de gang van zaken kun je het helemaal vergeten bij zo'n toko.

Die constante onzekerheid is killing voor je gemoedstoestand.
Speelbalgevoel is zeer herkenbaar.

BTW, heb morgenochtend sollicitatiegesprek, ik hoop heel erg dat dat ´m wordt.
zelfde als diginoob
  dinsdag 24 januari 2012 @ 18:35:06 #246
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_107187751
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 17:51 schreef hetzusjevan het volgende:
Ik krijg zo de schijt van al die afwijzingsmailtjes met de strekking 'andere kandidaten passen beter in het profiel' ofwel 'je hebt niet genoeg werkervaring'. Geef me gvd eens de kans om op gesprek te komen -_-'. Zo vind ik toch nooit een baan op niveau en zo doe ik al helemaal nooit ervaring op :r.

Baggerzooi. Ik heb het echt helemaal gehad ;(. Baaldag.
Bedrijven zijn geen liefdadigheidsinstellingen die mensen zonder ervaring aan moeten nemen :).
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_107188911
Natuurlijk niet, maar het is wel heel frustrerend om steeds weer afgewezen te worden op iets waar je niets aan kunt doen, ironisch genoeg juist doordat je steeds wordt afgewezen.
"You wanna be bald? Do what I did: wait a while. In the meantime, there is no excuse for running around looking like a freshly circumcised dick."
pi_107188972
Net nog maar even twee sollicitaties gestuurd... wel min of meer open sollicitaties bij schoonmaakbedrijven.
  dinsdag 24 januari 2012 @ 19:08:25 #249
6941 APK
Factual, I think.
pi_107188985
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 17:35 schreef skinflint het volgende:
Zo willen een aantal uitzendbureaus mij al niet meer bemiddelen omdat ik geen onbeschoft gedrag (bv: zeggen dat je terugbelt en dat dan niet doen, meerdere keren!) en vage afwijsredenen accepteer. Vooral niet van opgeschoten huppelkutjes die, nog nat achter de oren, denken dat ze mij met mijn twaalf jaar werkervaring wel even kunnen vertellen hoe het allemaal werkt op de arbeidsmarkt. Behandel mij met respect, dan doe ik hetzelfde.
Ah, een verzuurde oudere met een attitude :P
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  dinsdag 24 januari 2012 @ 19:09:28 #250
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_107189019
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 19:06 schreef pussywillow het volgende:
Natuurlijk niet, maar het is wel heel frustrerend om steeds weer afgewezen te worden op iets waar je niets aan kunt doen, ironisch genoeg juist doordat je steeds wordt afgewezen.
Er zijn ook bedrijven die bewust mensen zonder ervaring zoeken. En het salaris is er dan ook naar.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')