3 coquilles vind ik een net voorgerecht, geen hoofdgerecht.quote:Op zondag 11 december 2011 16:04 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
Ik wil met Kerst coquilles gaan maken (a la Provencale, uit Escoffier). Heb jij een tip voor bijpassende groentes? En zijn 3 coquilles pp genoeg als hoofdgerecht?
Dessert, wat dacht je van flan karamel?quote:Op zondag 11 december 2011 16:17 schreef SiGNe het volgende:
Ik ben hier ook al wat aan het bedenken voor kerst, ik wil een dessert voor 3 personen maken, het liefst iets dat al vantevoren gemaakt kan worden.
Zeeuws Jongetje, ik vind zelf witlof wel goed bij coquilles passen.
Ja, dat gaat uitstekend, en omdat ze in de timbaal zitten zijn ze zo goed te vervoerenquote:Op zondag 11 december 2011 16:53 schreef SiGNe het volgende:
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
Waar bestaat de rest van het diner uit?quote:Op zondag 11 december 2011 16:53 schreef SiGNe het volgende:
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
De rest is gourmet, niet zo heel speciaal maar wel vlees van een zeer goede slager die voornamelijk aan restaurants levert en als hobby ook een particuliere slagerij heeft geopend.quote:Op zondag 11 december 2011 17:07 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Waar bestaat de rest van het diner uit?
Wild Zwijn mag nog wat rosé zijn van binnen, het smaakt als echt lekker varken.quote:Op zondag 11 december 2011 17:08 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, ik heb twee veluwse wildzwijnsteaks liggen voor vanavond. Hoe smaakt wild zwijn? Wat zou er lekker bij zijn qua saus? En qua bereiding, kort bakken en nog wat rosé van binnen?
Ok zo'n beetje ieder toetje valt er wel achter te plakken. Idee; Crème brûlée van te voeren thuis maken en dan afmaken aan de tafel.quote:Op zondag 11 december 2011 17:07 schreef SiGNe het volgende:
De rest is gourmet, niet zo heel speciaal maar wel vlees van een zeer goede slager die voornamelijk aan restaurants levert en als hobby ook een particuliere slagerij heeft geopend.
Anders heeft het een dominante meelsmaak.quote:Op zondag 11 december 2011 17:20 schreef robuust89 het volgende:
Waarom moet roux altijd een paar minuten garen zonder te verkleuren?
Hmm, bon. Dank je, wordt ws wel iets in die richting dan. Wild zwijn heeft niet echt een sterke wildsmaak denk ik dan?quote:Op zondag 11 december 2011 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wild Zwijn mag nog wat rosé zijn van binnen, het smaakt als echt lekker varken.
Ik zou er een rode wijn saus bij maken. Rode wijn reduceren met wat knoflook, kruiden, peperkorrels,, fond erbij, verder reduceren, door zeef halen, aan de kook brengen en afmonteren met een kluit boter.
Afsmaken met wat zout en peper
Nee, wild zwijn smaakt niet zo wild.quote:Op zondag 11 december 2011 17:25 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Hmm, bon. Dank je, wordt ws wel iets in die richting dan. Wild zwijn heeft niet echt een sterke wildsmaak denk ik dan?
Ik ben stiekem nog niet over het verlies van de geplande duifjes heen, vandaar mijn lichte gebrek aan enthousiasme
Correctquote:Op zondag 11 december 2011 17:22 schreef Erasmo het volgende:
Anders heeft het een dominante meelsmaak.
Jammer! Nouja, ik was allang blij dat ik dit nog gevonden had in de Plus nota bene (plus plus op zondag ). Hoe hoog op smaak is het, trekt het een spinaziestamp met morbier en stoofpeertjes ernaast?quote:Op zondag 11 december 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, wild zwijn smaakt niet zo wild.
Ja hoor, lekker, stoofpeertjes.quote:Op zondag 11 december 2011 17:49 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Jammer! Nouja, ik was allang blij dat ik dit nog gevonden had in de Plus nota bene (plus plus op zondag ). Hoe hoog op smaak is het, trekt het een spinaziestamp met morbier en stoofpeertjes ernaast?
Mooi! Nou, dan wordt het nog wel watquote:Op zondag 11 december 2011 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja hoor, lekker, stoofpeertjes.
Naar varkensvlees.quote:
Vergeet de kaneel nietquote:Op zondag 11 december 2011 17:52 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Mooi! Nou, dan wordt het nog wel wat
Waarom zou je zelf gaan plukken? Wil je gaan stropen ouzo?quote:Op zondag 11 december 2011 18:05 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Gans: wild of tam? En is een brander handig voor de pluk of voldoet een grote gaspit ook?
Is handiger, probeer het maar eens.quote:Op zondag 11 december 2011 19:21 schreef Broertie het volgende:
Eigenlijk geen hoe-maak-ik-het-klaar-vraag, maar een waarom-vraag. Als ik een broodje haal bij een broodjeszaak, waarom smeren ze dan altijd boter (of wat het dan ook is dat ze boter noemen ) met een lepel op je broodje, terwijl ik het thuis altijd met een mes doe?
Just curious......
Is makkelijk voor meerdere broodjes, bij een mes moet je steeds weer opnieuw boter pakken terwijl de lepel gewoon gevuld is met boter.quote:Op zondag 11 december 2011 19:21 schreef Broertie het volgende:
Eigenlijk geen hoe-maak-ik-het-klaar-vraag, maar een waarom-vraag. Als ik een broodje haal bij een broodjeszaak, waarom smeren ze dan altijd boter (of wat het dan ook is dat ze boter noemen ) met een lepel op je broodje, terwijl ik het thuis altijd met een mes doe?
Just curious......
Klinkt logisch!quote:Op zondag 11 december 2011 19:25 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Is makkelijk voor meerdere broodjes, bij een mes moet je steeds weer opnieuw boter pakken terwijl de lepel gewoon gevuld is met boter.
Even met de beboterde kant op het broodje en dan uitsmeren met de bolle kant.
quote:Op donderdag 8 december 2011 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu maak ik niet zo vaak linzen, maar ik kook ze zeker geen uur, veel korter.
Ik heb het zakje er nog maar even bijgepakt en heb inmiddels gezien wat er fout gaat. Het recept dat er op staat gaat uit van linzensoep... Nou, dat lukte dus wel, maar was niet wat ik wilde.quote:Op vrijdag 9 december 2011 18:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Rode linzen zijn sneller gaar dan hun anderskleurige broertjes. Je kunt ze een uurtje weken in koud water en dan in nieuw water koken, precieze tijden zijn moeilijk maar tussen de 20-30 minuten zullen ze wel gaar zijn. Bij twijfel om de 5 minuten proeven.
Niet als je linzensoep wil maken. Maar dat wilde ik dus niet.quote:Op zondag 11 december 2011 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, ik denk ook dat de kooktijd veel te lang was.
Ik snap er niets van, je maakt hem helder door vlees, gehakt groente en kruiden er aan toe te voegen, en hem dan af te schuimen? Dat heb je toch tijdens het trekken van de consomme al gedaan?quote:Op woensdag 14 december 2011 11:11 schreef Molleman het volgende:
Linkje met beschrijving heldere soep of consommé te maken.
http://passie.horeca.nl/content/15510/Heldere_soep_bereiden.html
1. Tja, Heilbot smaakt subtiel, wellicht moet je de thee niet teveel doen en de paddenstoelenbouillon niet te krachtig maken.quote:Op woensdag 14 december 2011 09:28 schreef Steven184 het volgende:
Een vraagje, ik zit te denken aan een gerecht met een stukje gestoomde heilbot, gekruid met lapsang souchong thee, in een paddenstoelenbouillon.
1. Verdwijnt de heilbot niet te erg met de sterke smaken van de thee en de paddenstoelenbouillon?
2. Ik zoek er eigenlijk nog wat bij, misschien iets van wontons/tortellini's. Iemand een leuk idee?
3. Klopt het dat ik aan de bouillon gelatine moet toevoegen om de methode van ijsfiltering te gebruiken?
iddquote:Op woensdag 14 december 2011 09:55 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij zitten er geen botten in paddenstoelen, dus als je daar een bouillon van maakt zal er niet veel gelatine in zitten:P. Je wil de bouillon dus helder maken? Daar heb je toch ook zo'n techniek met eiwitten voor? Lijkt me dan geschikter?
Hema?quote:Op vrijdag 16 december 2011 20:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet.. ik vroeg me af, waar kan je tegenwoordig nog een echte botervloot kopen? En dan liever in de winkel dan online
Metaal of porselein?quote:Op vrijdag 16 december 2011 20:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet.. ik vroeg me af, waar kan je tegenwoordig nog een echte botervloot kopen? En dan liever in de winkel dan online
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |