Is makkelijk voor meerdere broodjes, bij een mes moet je steeds weer opnieuw boter pakken terwijl de lepel gewoon gevuld is met boter.quote:Op zondag 11 december 2011 19:21 schreef Broertie het volgende:
Eigenlijk geen hoe-maak-ik-het-klaar-vraag, maar een waarom-vraag. Als ik een broodje haal bij een broodjeszaak, waarom smeren ze dan altijd boter (of wat het dan ook is dat ze boter noemen ) met een lepel op je broodje, terwijl ik het thuis altijd met een mes doe?
Just curious......
Klinkt logisch!quote:Op zondag 11 december 2011 19:25 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Is makkelijk voor meerdere broodjes, bij een mes moet je steeds weer opnieuw boter pakken terwijl de lepel gewoon gevuld is met boter.
Even met de beboterde kant op het broodje en dan uitsmeren met de bolle kant.
quote:Op donderdag 8 december 2011 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nu maak ik niet zo vaak linzen, maar ik kook ze zeker geen uur, veel korter.
Ik heb het zakje er nog maar even bijgepakt en heb inmiddels gezien wat er fout gaat. Het recept dat er op staat gaat uit van linzensoep... Nou, dat lukte dus wel, maar was niet wat ik wilde.quote:Op vrijdag 9 december 2011 18:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Rode linzen zijn sneller gaar dan hun anderskleurige broertjes. Je kunt ze een uurtje weken in koud water en dan in nieuw water koken, precieze tijden zijn moeilijk maar tussen de 20-30 minuten zullen ze wel gaar zijn. Bij twijfel om de 5 minuten proeven.
Niet als je linzensoep wil maken. Maar dat wilde ik dus niet.quote:Op zondag 11 december 2011 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, ik denk ook dat de kooktijd veel te lang was.
Ik snap er niets van, je maakt hem helder door vlees, gehakt groente en kruiden er aan toe te voegen, en hem dan af te schuimen? Dat heb je toch tijdens het trekken van de consomme al gedaan?quote:Op woensdag 14 december 2011 11:11 schreef Molleman het volgende:
Linkje met beschrijving heldere soep of consommé te maken.
http://passie.horeca.nl/content/15510/Heldere_soep_bereiden.html
1. Tja, Heilbot smaakt subtiel, wellicht moet je de thee niet teveel doen en de paddenstoelenbouillon niet te krachtig maken.quote:Op woensdag 14 december 2011 09:28 schreef Steven184 het volgende:
Een vraagje, ik zit te denken aan een gerecht met een stukje gestoomde heilbot, gekruid met lapsang souchong thee, in een paddenstoelenbouillon.
1. Verdwijnt de heilbot niet te erg met de sterke smaken van de thee en de paddenstoelenbouillon?
2. Ik zoek er eigenlijk nog wat bij, misschien iets van wontons/tortellini's. Iemand een leuk idee?
3. Klopt het dat ik aan de bouillon gelatine moet toevoegen om de methode van ijsfiltering te gebruiken?
iddquote:Op woensdag 14 december 2011 09:55 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij zitten er geen botten in paddenstoelen, dus als je daar een bouillon van maakt zal er niet veel gelatine in zitten:P. Je wil de bouillon dus helder maken? Daar heb je toch ook zo'n techniek met eiwitten voor? Lijkt me dan geschikter?
Hema?quote:Op vrijdag 16 december 2011 20:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet.. ik vroeg me af, waar kan je tegenwoordig nog een echte botervloot kopen? En dan liever in de winkel dan online
Metaal of porselein?quote:Op vrijdag 16 december 2011 20:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet.. ik vroeg me af, waar kan je tegenwoordig nog een echte botervloot kopen? En dan liever in de winkel dan online
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |