abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 december 2011 @ 16:33:46 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105457438
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 16:04 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

Ik wil met Kerst coquilles gaan maken (a la Provencale, uit Escoffier). Heb jij een tip voor bijpassende groentes? En zijn 3 coquilles pp genoeg als hoofdgerecht?
3 coquilles vind ik een net voorgerecht, geen hoofdgerecht.
Groentes, wat dacht je van worteltjes en erwtjes, verse wortels, erwten uit de diepvries. De wortels schillen en in wat witte wijn en boter koken tot beetgaar, de erwten goed spoelen en dan in de boter en de wijn garen en als ze bijna gaar zijn de wortels erbij om te warmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 16:34:19 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105457460
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 16:17 schreef SiGNe het volgende:
Ik ben hier ook al wat aan het bedenken voor kerst, ik wil een dessert voor 3 personen maken, het liefst iets dat al vantevoren gemaakt kan worden.

Zeeuws Jongetje, ik vind zelf witlof wel goed bij coquilles passen.
Dessert, wat dacht je van flan karamel?

Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)

Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.

Heeeeeeel erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 16:53:57 #104
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105458325
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
  zondag 11 december 2011 @ 16:57:00 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105458467
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 16:53 schreef SiGNe het volgende:
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
Ja, dat gaat uitstekend, en omdat ze in de timbaal zitten zijn ze zo goed te vervoeren
Dit zijn trouwens timbaaltjes

Xenos heeft ze vaak voor weinig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 17:07:30 #106
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105458869
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 16:53 schreef SiGNe het volgende:
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
Waar bestaat de rest van het diner uit?
  zondag 11 december 2011 @ 17:07:43 #107
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105458883
Ik weet wat timbaaltjes zijn, ik nam ook meteen aan dat je niet het muziekinsrtument bedoelde :"P
Maar goed, dat het te vervoeren is is in elk geval erg mooi, ik zal het binnenkort in elk geval eens maken "op de proef"
Doet me denken aan de vakanties vroeger in Frankrijk trouwens, Flan Caramel, was eigenlijk een van m'n meest favoriete vakantietoetjes. ^O^
Alleen die suiker carameliseren vertrouw ik mezelf niet helemaal mee, dat gaat vast flink fout.
Ik heb me wel vaker aan suiker gebrand en da's niet echt fijn, brandt lang en diep.

quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:07 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waar bestaat de rest van het diner uit?
De rest is gourmet, niet zo heel speciaal maar wel vlees van een zeer goede slager die voornamelijk aan restaurants levert en als hobby ook een particuliere slagerij heeft geopend.
pi_105458910
Piet, ik heb twee veluwse wildzwijnsteaks liggen voor vanavond. Hoe smaakt wild zwijn? Wat zou er lekker bij zijn qua saus? En qua bereiding, kort bakken en nog wat rosé van binnen?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 11 december 2011 @ 17:18:35 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105459309
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:08 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, ik heb twee veluwse wildzwijnsteaks liggen voor vanavond. Hoe smaakt wild zwijn? Wat zou er lekker bij zijn qua saus? En qua bereiding, kort bakken en nog wat rosé van binnen?
Wild Zwijn mag nog wat rosé zijn van binnen, het smaakt als echt lekker varken.
Ik zou er een rode wijn saus bij maken. Rode wijn reduceren met wat knoflook, kruiden, peperkorrels,, fond erbij, verder reduceren, door zeef halen, aan de kook brengen en afmonteren met een kluit boter.
Afsmaken met wat zout en peper
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105459369
Waarom moet roux altijd een paar minuten garen zonder te verkleuren?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zondag 11 december 2011 @ 17:22:47 #111
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105459487
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:07 schreef SiGNe het volgende:
De rest is gourmet, niet zo heel speciaal maar wel vlees van een zeer goede slager die voornamelijk aan restaurants levert en als hobby ook een particuliere slagerij heeft geopend.
Ok zo'n beetje ieder toetje valt er wel achter te plakken. Idee; Crème brûlée van te voeren thuis maken en dan afmaken aan de tafel.

quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2011 17:20 schreef robuust89 het volgende:
Waarom moet roux altijd een paar minuten garen zonder te verkleuren?
Anders heeft het een dominante meelsmaak.
pi_105459617
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wild Zwijn mag nog wat rosé zijn van binnen, het smaakt als echt lekker varken.
Ik zou er een rode wijn saus bij maken. Rode wijn reduceren met wat knoflook, kruiden, peperkorrels,, fond erbij, verder reduceren, door zeef halen, aan de kook brengen en afmonteren met een kluit boter.
Afsmaken met wat zout en peper
Hmm, bon. Dank je, wordt ws wel iets in die richting dan. Wild zwijn heeft niet echt een sterke wildsmaak denk ik dan?

Ik ben stiekem nog niet over het verlies van de geplande duifjes heen, vandaar mijn lichte gebrek aan enthousiasme ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 11 december 2011 @ 17:46:20 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105460376
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:25 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Hmm, bon. Dank je, wordt ws wel iets in die richting dan. Wild zwijn heeft niet echt een sterke wildsmaak denk ik dan?

Ik ben stiekem nog niet over het verlies van de geplande duifjes heen, vandaar mijn lichte gebrek aan enthousiasme ;)
Nee, wild zwijn smaakt niet zo wild.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 17:47:08 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105460405
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:22 schreef Erasmo het volgende:

Anders heeft het een dominante meelsmaak.
Correct
Je kan een roux ook bruinen trouwens, dan smaakt anders, maar wel lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105460488
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, wild zwijn smaakt niet zo wild.
Jammer! Nouja, ik was allang blij dat ik dit nog gevonden had in de Plus nota bene (plus :') plus op zondag :') :')). Hoe hoog op smaak is het, trekt het een spinaziestamp met morbier en stoofpeertjes ernaast?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 11 december 2011 @ 17:51:22 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105460531
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:49 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Jammer! Nouja, ik was allang blij dat ik dit nog gevonden had in de Plus nota bene (plus :') plus op zondag :') :')). Hoe hoog op smaak is het, trekt het een spinaziestamp met morbier en stoofpeertjes ernaast?
Ja hoor, lekker, stoofpeertjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105460564
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja hoor, lekker, stoofpeertjes.
Mooi! Nou, dan wordt het nog wel wat ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 11 december 2011 @ 17:52:30 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105460576
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:08 schreef cinnamon_M het volgende:
Hoe smaakt wild zwijn?
Naar varkensvlees.
  zondag 11 december 2011 @ 17:53:06 #119
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105460596
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:52 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Mooi! Nou, dan wordt het nog wel wat ;)
Vergeet de kaneel niet ;)
pi_105461057
Gans: wild of tam? En is een brander handig voor de pluk of voldoet een grote gaspit ook?
  zondag 11 december 2011 @ 18:16:15 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105461376
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 18:05 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Gans: wild of tam? En is een brander handig voor de pluk of voldoet een grote gaspit ook?
Waarom zou je zelf gaan plukken? Wil je gaan stropen ouzo?
En wat wil je ermee? Een tamme gans is erg lekker, de meeste mensen vinden wilde gans niet lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 18:25:47 #122
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105461719
Met wilde gans heb je natuurlijk wel kans op een soepgans. Jammer genoeg is de Schipholgans niet algemeen verkrijgbaar bij poeliers.
pi_105461823
Ik ga ze niet zelf vangen en ik neem aan dat het gaat om legale jacht. Maar als een wilde gans niet zo lekker wordt gevonden wordt dat 'm gewoon niet.
pi_105464053
Eigenlijk geen hoe-maak-ik-het-klaar-vraag, maar een waarom-vraag. Als ik een broodje haal bij een broodjeszaak, waarom smeren ze dan altijd boter (of wat het dan ook is dat ze boter noemen ;) ) met een lepel op je broodje, terwijl ik het thuis altijd met een mes doe?

Just curious......
  zondag 11 december 2011 @ 19:23:29 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105464108
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 19:21 schreef Broertie het volgende:
Eigenlijk geen hoe-maak-ik-het-klaar-vraag, maar een waarom-vraag. Als ik een broodje haal bij een broodjeszaak, waarom smeren ze dan altijd boter (of wat het dan ook is dat ze boter noemen ;) ) met een lepel op je broodje, terwijl ik het thuis altijd met een mes doe?

Just curious......
Is handiger, probeer het maar eens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105464179
Heb ik wel eens gedaan, had boter nog achter mijn fontanelletje zitten, maar dat zal wel aan mijn skills liggen..... }:|
  zondag 11 december 2011 @ 19:25:28 #127
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105464212
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 19:21 schreef Broertie het volgende:
Eigenlijk geen hoe-maak-ik-het-klaar-vraag, maar een waarom-vraag. Als ik een broodje haal bij een broodjeszaak, waarom smeren ze dan altijd boter (of wat het dan ook is dat ze boter noemen ;) ) met een lepel op je broodje, terwijl ik het thuis altijd met een mes doe?

Just curious......
Is makkelijk voor meerdere broodjes, bij een mes moet je steeds weer opnieuw boter pakken terwijl de lepel gewoon gevuld is met boter.
Even met de beboterde kant op het broodje en dan uitsmeren met de bolle kant.
pi_105464257
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 19:25 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is makkelijk voor meerdere broodjes, bij een mes moet je steeds weer opnieuw boter pakken terwijl de lepel gewoon gevuld is met boter.
Even met de beboterde kant op het broodje en dan uitsmeren met de bolle kant.
Klinkt logisch! ^O^
  zondag 11 december 2011 @ 20:33:50 #129
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_105467352
quote:
1s.gif Op donderdag 8 december 2011 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nu maak ik niet zo vaak linzen, maar ik kook ze zeker geen uur, veel korter.
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 18:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Rode linzen zijn sneller gaar dan hun anderskleurige broertjes. Je kunt ze een uurtje weken in koud water en dan in nieuw water koken, precieze tijden zijn moeilijk maar tussen de 20-30 minuten zullen ze wel gaar zijn. Bij twijfel om de 5 minuten proeven.
Ik heb het zakje er nog maar even bijgepakt en heb inmiddels gezien wat er fout gaat. Het recept dat er op staat gaat uit van linzensoep... Nou, dat lukte dus wel, maar was niet wat ik wilde.

Zal het volgende keer eens op de methode van Erasmo proberen.
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  zondag 11 december 2011 @ 20:35:19 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105467450
Ja, ik denk ook dat de kooktijd veel te lang was.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 22:17:25 #131
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_105473548
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, ik denk ook dat de kooktijd veel te lang was.
Niet als je linzensoep wil maken. Maar dat wilde ik dus niet.
Ik kan me nu natuurlijk ook laten afschrikken en gewoon weer linzen uit blik nemen...
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  zondag 11 december 2011 @ 22:20:29 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105473752
Experimenteer en leer, ik moest het ook allemaal leren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 22:20:47 #133
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105473773
Hoeft niet hoor, je moet gewoon een paar keer linzen koken voor je er handigheid in krijgt :)
pi_105566339
Een vraagje, ik zit te denken aan een gerecht met een stukje gestoomde heilbot, gekruid met lapsang souchong thee, in een paddenstoelenbouillon.

1. Verdwijnt de heilbot niet te erg met de sterke smaken van de thee en de paddenstoelenbouillon?
2. Ik zoek er eigenlijk nog wat bij, misschien iets van wontons/tortellini's. Iemand een leuk idee?
3. Klopt het dat ik aan de bouillon gelatine moet toevoegen om de methode van ijsfiltering te gebruiken?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_105566836
1. Heilbot is een stevige vis die wel wat aan kan, hoe ga je kruiden met de thee precies doen?
2. Omdat je de vis stoomt zou ik iets met wat meer textuur toevoegen, misschien rode uiencompote in brique deeg?
3. Als je een goeie bouillon maakt trek je genoeg gelatine uit de botten zelf, zul je ook zien als je je bouillon in de koelkast hebt staan.
  † In Memoriam † woensdag 14 december 2011 @ 09:55:56 #136
91830 MaximusTG
pi_105566975
Volgens mij zitten er geen botten in paddenstoelen, dus als je daar een bouillon van maakt zal er niet veel gelatine in zitten:P. Je wil de bouillon dus helder maken? Daar heb je toch ook zo'n techniek met eiwitten voor? Lijkt me dan geschikter?
pi_105568879
Linkje met beschrijving heldere soep of consommé te maken.

http://passie.horeca.nl/content/15510/Heldere_soep_bereiden.html
  woensdag 14 december 2011 @ 11:55:17 #138
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_105570241
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2011 11:11 schreef Molleman het volgende:
Linkje met beschrijving heldere soep of consommé te maken.

http://passie.horeca.nl/content/15510/Heldere_soep_bereiden.html
Ik snap er niets van, je maakt hem helder door vlees, gehakt groente en kruiden er aan toe te voegen, en hem dan af te schuimen? Dat heb je toch tijdens het trekken van de consomme al gedaan?
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  woensdag 14 december 2011 @ 13:54:33 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105574016
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2011 09:28 schreef Steven184 het volgende:
Een vraagje, ik zit te denken aan een gerecht met een stukje gestoomde heilbot, gekruid met lapsang souchong thee, in een paddenstoelenbouillon.

1. Verdwijnt de heilbot niet te erg met de sterke smaken van de thee en de paddenstoelenbouillon?
2. Ik zoek er eigenlijk nog wat bij, misschien iets van wontons/tortellini's. Iemand een leuk idee?
3. Klopt het dat ik aan de bouillon gelatine moet toevoegen om de methode van ijsfiltering te gebruiken?
1. Tja, Heilbot smaakt subtiel, wellicht moet je de thee niet teveel doen en de paddenstoelenbouillon niet te krachtig maken.
2. Wat dacht je gewoon van een mooie rijst (zonder zout) erbij?
3. Het klaren van de bouillon door het in te vriezen en ontdooien gaat idd alleen maar als het gelatine in zit. Gelatine komt uit bindweefsel (niet uit botten) dus als je de bouillon puur uit paddestoelen en groente maakt moet je die idd toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 december 2011 @ 13:57:41 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105574131
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2011 09:55 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij zitten er geen botten in paddenstoelen, dus als je daar een bouillon van maakt zal er niet veel gelatine in zitten:P. Je wil de bouillon dus helder maken? Daar heb je toch ook zo'n techniek met eiwitten voor? Lijkt me dan geschikter?
idd
De Bouillon tijdens het trekken niet laten koken, en goed afschuimen, goed ontvetten. Door een zeef halen en een nachtje in de koeling zetten, rest vet valt dan nog gemakkelijker te verwijderen. Eieren scheiden en het eiwit door de Bouillon roeren, zacht aan de kook brengen, afschuimen, het eiwit trekt alle zwevende materie uit de vloeistof en hij wordt helder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 december 2011 @ 13:58:06 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105574141
Zachtjes koken, afschuimen en met eiwitten klooien is de ouderwetse manier om bouillon helder te maken. De makkelijke, foolproof ijsfiltratie-manier geeft maximaal resultaat, namelijk 100% helder met 0% smaakverlies.


Ossenstaartbouillon voor en na ijsfiltratie.

En ja, als je een vloeistof helder wilt maken waar van nature geen gelatine in zit moet je er zelf ietsjes gelatine (of agar) aan toevoegen. Ik zal zo even zoeken hoeveel ook alweer...

[ Bericht 16% gewijzigd door RobinOok op 14-12-2011 14:06:06 ]
  † In Memoriam † woensdag 14 december 2011 @ 14:02:58 #142
91830 MaximusTG
pi_105574336
Op je eigen blog postte je in 2009:

"Ook leuk te weten dat je hetzelfde kunt doen met allerlei sapjes door er 0.5% aan gelatine aan toe te voegen, in te vriezen en te ontdooien."

Dat zal het dan wel zijn lijkt me?
  woensdag 14 december 2011 @ 14:07:19 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105574500
Ja, haha, wilde het net editten in:
Gezocht en gevonden:
"The ratio I used was .5% of powdered gelatin by weight. So if you have 1000g of carrot juice you would add(.005 * 1000) = 5g of powdered gelatin."

Grappig, had wel in mijn eigen post gekeken, maar over het hoofd gezien blijkbaar. Gelukkig wist ik de bron van die info wel weer te vinden. ;-)
pi_105580630
Dank allen voor de hulp.

Dan gaan we maar heel gedoseerd kruiden met de thee(deze ga ik fijnmalen en gebruiken als peper en zout) en de paddenstoelenbouillon subtiel houden. Misschien is rijst inderdaad niet zo'n gek idee erbij.

Ook goed om te horen dat het ook met agar agar kan, dit heb ik wel altijd in huis in tegenstelling tot gelatine.

Dan gaan we dit binnenkort maar eens uitvoeren.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 14 december 2011 @ 17:21:18 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105582309
Succes ermee, en laat weten hoe het geworden is, vind dat soort feedback leuk voor dit topic als mensen ook echt wat kunnen en doen met de hulp die we hier geven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105669593
He Piet.. ik vroeg me af, waar kan je tegenwoordig nog een echte botervloot kopen? En dan liever in de winkel dan online :)
  vrijdag 16 december 2011 @ 20:49:11 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105670448
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2011 20:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet.. ik vroeg me af, waar kan je tegenwoordig nog een echte botervloot kopen? En dan liever in de winkel dan online :)
Hema?
De mijne kwamen mee met het servies.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 16 december 2011 @ 21:00:31 #148
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105671054
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2011 20:30 schreef Lyriella het volgende:
He Piet.. ik vroeg me af, waar kan je tegenwoordig nog een echte botervloot kopen? En dan liever in de winkel dan online :)
Metaal of porselein?
pi_105671303
Blokker heeft volgens mij ook wel iets bruikbaars.. en anders de gemiddelde kookwinkel waar ze serviezen verkopen wel :Y
pi_105675999
Een vissende vriend van ons heeft de daad bij het woord gevoegd: zn eerstvolgende snoek zou voor ons zijn. Ik krijg dus binnenkort een kilo of 4 snoek uit de Utrechtse havens :D

Wat is een lekkere manier om snoek te bereiden, en waar moet je allemaal op letten?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zaterdag 17 december 2011 @ 09:21:53 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105685618
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 december 2011 22:34 schreef Gripper het volgende:
Een vissende vriend van ons heeft de daad bij het woord gevoegd: zn eerstvolgende snoek zou voor ons zijn. Ik krijg dus binnenkort een kilo of 4 snoek uit de Utrechtse havens :D

Wat is een lekkere manier om snoek te bereiden, en waar moet je allemaal op letten?
Snoek smaakt gronderig, en zit vol met graten, erg lastig daar wat mee te doen.
Je zou visballetjes kunnen maken, vis stomen en dan het vlees en de graten scheiden met de hand, met ei en aardappel mengen en die balletjes dan bakken of frituren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105693244
Klein vraagje over riblappen. Is het normaal dat er veel harde witten stukken tussenzitten? Ben wel wat stukjes vet gewend, maar ik heb nu lappen waarbij ruim 1/3e uit snoeiharde witte stukken bestaat. :? Ze zien eruit alsof er een tank overheen heeft gereden :P


[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2011 15:03:06 ]
  zaterdag 17 december 2011 @ 15:05:37 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105693323
quote:
99s.gif Op zaterdag 17 december 2011 15:02 schreef CrashO het volgende:
Klein vraagje over riblappen. Is het normaal dat er veel harde witten stukken tussenzitten? Ben wel wat stukjes vet gewend, maar ik heb nu lappen waarbij ruim 1/3e uit snoeiharde witte stukken bestaat. :? Ze zien eruit alsof er een tank overheen heeft gereden :P
[ afbeelding ]
Wat is dat? Roadkill?
Bij riblappen hoort er wel vet in te zitten, maar het horen ook lappen te zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105693358
Riblappen van de Lidl. Zaten er 2 in het pakje, dit was de 2e. Heb hem alleen opgepakt en omgedraait. :D
  zaterdag 17 december 2011 @ 15:10:19 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105693417
quote:
99s.gif Op zaterdag 17 december 2011 15:07 schreef CrashO het volgende:
Riblappen van de Lidl. Zaten er 2 in het pakje, dit was de 2e. Heb hem alleen opgepakt en omgedraait. :D
Aha
Tja, stukken snijden en stoofvlees mee maken, of gehakt van draaien. Bij de Aldi heb ik soms wel eens mooie gemarmerde riblap en sucade gezien, neem het dan altijd mee, ook al heb ik het niet nodig. Vacumeer dat dan en vries het in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 december 2011 @ 15:12:25 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105693457
Wat ik tegenwoordig doe is portioneren, in plastic en alufolie wikkelen en dan vacumeren en invriezen. Blijft dan lang mooi in de vriezer bij -28
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 december 2011 @ 16:19:17 #157
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105695277
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2011 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aha
Tja, stukken snijden en stoofvlees mee maken, of gehakt van draaien. Bij de Aldi heb ik soms wel eens mooie gemarmerde riblap en sucade gezien, neem het dan altijd mee, ook al heb ik het niet nodig. Vacumeer dat dan en vries het in
Vorige week heb ik bij de C1000 ook nog prachtige riblappen gehaald, ook sterk gemarmerd (leek wel iets op wagyu zo gemarmerd was het).
Zaten wel een paar harde stukken vet in maar dat heb ik er zelf afgesneden.
Achteraf had ik het ignelijk na de bereiding eruit moeten vissen.

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 17-12-2011 17:06:48 ]
  zaterdag 17 december 2011 @ 16:39:52 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105695934
Maar die harde stukken worden volgens mij juist heel makkelijk zacht. Het zijn die zenige stukken/vliezen die eng taai blijven.
  zaterdag 17 december 2011 @ 17:06:36 #159
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105696683
Ik kan zelf niet tegen de structuur van vet vlees, krijg ik kokhalsneigingen van zodra ik er op kauw.
Vandaar dus dat ik het zoveel mogelijk vermijd maar het geeft wel heerlijke smaken af dus achteraf eruit vissen was beter geweest voor het gerecht.
Bij mij waren het ook echt harde stukken vet, er zat ook zachter vet aan het vlees, dat heb ik er wel aan laten zitten en dat ben ik ook verder niet meer tegen gekomen na 3 uur stoven.
pi_105731461
Piet, ik heb nog één kwarteltje over die ik vandaag en morgen niet ga eten. Ik overweeg nu hem te confijten. Dan wil ik wel de hele kwartel confijten uiteraard, alleen de pootjes is de moeite niet. Hoe pak ik dat handig aan? Laat ik hem gewoon heel, hak ik het karkas langs de ruggegraat in tweeën...?

Zou hem dan zodadelijk gaan zouten en morgen aan het begin van de middag confijten (of kan ik hem dan beter dinsdag confijten zodat ie langer kan zouten). Wil hem garen in ganzenvet.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_105731687
Voor kerst wil ik graag gekarameliseerde witte chocolademousse maken (naar idee van minilot) met frambozensorbetijs (niet zelfgemaakt). Alternatief is de frambozenmousse waarover Piet in het Kerstdinertopic al postte.

In beide gevallen vraag ik me af of het mogelijk is de mousse al op kerstavond te maken en pas op 2e kerstdag te serveren? Piet? :)
  zondag 18 december 2011 @ 17:23:26 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105731839
quote:
5s.gif Op zondag 18 december 2011 17:19 schreef Sts het volgende:
Voor kerst wil ik graag gekarameliseerde witte chocolademousse maken (naar idee van minilot) met frambozensorbetijs (niet zelfgemaakt). Alternatief is de frambozenmousse waarover Piet in het Kerstdinertopic al postte.

In beide gevallen vraag ik me af of het mogelijk is de mousse al op kerstavond te maken en pas op 2e kerstdag te serveren? Piet? :)
Zou de mousse niet op Kerstavond maken en pas 2 dagen later eten, je werkt met rauw eiwit, dus beste is vers eten. Tenzij je met gepasteuriseerd eiwit gaat werken, geloof dat AH dat verkoopt. Ik ben altijd gewend wat meer op zeker te spelen met voedselveiligheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2011 @ 17:25:17 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105731885
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:12 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, ik heb nog één kwarteltje over die ik vandaag en morgen niet ga eten. Ik overweeg nu hem te confijten. Dan wil ik wel de hele kwartel confijten uiteraard, alleen de pootjes is de moeite niet. Hoe pak ik dat handig aan? Laat ik hem gewoon heel, hak ik het karkas langs de ruggegraat in tweeën...?

Zou hem dan zodadelijk gaan zouten en morgen aan het begin van de middag confijten (of kan ik hem dan beter dinsdag confijten zodat ie langer kan zouten). Wil hem garen in ganzenvet.
Niet nodig hem lang te zouten, ik zou hem trouwens na het garen wel ontdoen van de botten, vind een confit lekkerder als het botloos is. Je kan gewoon incluis poten en vleugel in stukken in het vet garen, eventueel met wat extra fond erbij als je het in huis hebt, of een glas Marsala, of Port, peperkorrels, blaadje laurier, jeneverbes, beetje knoflook, etc
Lang en langzaam laten garen, dan door een zeef afgieten, en dan het vlees van de botten plukken, glijdt er zo vanaf en dan weer met het vet verhitten, in een jampot gieten en ervan genieten.
MMmmm
Krijg zin weer eens een confit te maken, eend, gans, mmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105731982
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou de mousse niet op Kerstavond maken en pas 2 dagen later eten, je werkt met rauw eiwit, dus beste is vers eten. Tenzij je met gepasteuriseerd eiwit gaat werken, geloof dat AH dat verkoopt. Ik ben altijd gewend wat meer op zeker te spelen met voedselveiligheid.
Hm ok :) Gepasteuriseerd eiwit ga ik me niet aan wagen in 'mijn' AH. In dat geval ga ik misschien de frambozenpuree of het karameliseren van de witte chocolade alvast vantevoren doen, scheelt weer een stap 's ochtends... Zou dat wel kunnen?
Bedankt, ook voor het frambozenmousse recept :)
  zondag 18 december 2011 @ 17:31:04 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105732068
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:28 schreef Sts het volgende:

[..]

Hm ok :) Gepasteuriseerd eiwit ga ik me niet aan wagen in 'mijn' AH. In dat geval ga ik misschien de frambozenpuree of het karameliseren van de witte chocolade alvast vantevoren doen, scheelt weer een stap 's ochtends... Zou dat wel kunnen?
Bedankt, ook voor het frambozenmousse recept :)
Puree maken is 2 minuten werk, en je moet de gelatine sowieso smelten, echt, het is meer afwaswerk dan noeste arbeid, en als je een afwasmachine hebt is dat geen punt.

Maar euh, carameliseren van de witte chocolade? Que?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105732290
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Puree maken is 2 minuten werk, en je moet de gelatine sowieso smelten, echt, het is meer afwaswerk dan noeste arbeid, en als je een afwasmachine hebt is dat geen punt.

Maar euh, carameliseren van de witte chocolade? Que?
Comme ça :) Leek me wel lekker.
Gezien je bij witte chocolademousse in principe ook de chocolade vantevoren smelt ga ik de gok wagen dat het met gekarameliseerde ook werkt. En aangezien ik de mousse niet vantevoren kan maken en dit nooit geprobeerd hebt, maak ik ze wel gewoon alletwee tegelijk op de dag zelf dan.
pi_105733389
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet nodig hem lang te zouten, ik zou hem trouwens na het garen wel ontdoen van de botten, vind een confit lekkerder als het botloos is. Je kan gewoon incluis poten en vleugel in stukken in het vet garen, eventueel met wat extra fond erbij als je het in huis hebt, of een glas Marsala, of Port, peperkorrels, blaadje laurier, jeneverbes, beetje knoflook, etc
Lang en langzaam laten garen, dan door een zeef afgieten, en dan het vlees van de botten plukken, glijdt er zo vanaf en dan weer met het vet verhitten, in een jampot gieten en ervan genieten.
MMmmm
Krijg zin weer eens een confit te maken, eend, gans, mmmm
Thanks, dat moet wel gaan lukken!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 18 december 2011 @ 18:08:38 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105733477
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 17:37 schreef Sts het volgende:

[..]

Comme ça :) Leek me wel lekker.
Gezien je bij witte chocolademousse in principe ook de chocolade vantevoren smelt ga ik de gok wagen dat het met gekarameliseerde ook werkt. En aangezien ik de mousse niet vantevoren kan maken en dit nooit geprobeerd hebt, maak ik ze wel gewoon alletwee tegelijk op de dag zelf dan.
Probeer anders gewoon morgen even een mousse in elkaar te zetten, lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105735734
Piet, ik wil graag als voorgerecht van het kerstdiner thuis gerookte reerug serveren. Ik dacht zelf aan een salade met wat plakjes reerug en misschien een flintertje verse truffel.
Kan ik die truffel gewoon "rauw" gebruiken voor de salade? Of heb jij nog suggesties over hoe ik dit het leukst kan serveren?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zondag 18 december 2011 @ 19:22:10 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105736540
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 19:01 schreef robuust89 het volgende:
Piet, ik wil graag als voorgerecht van het kerstdiner thuis gerookte reerug serveren. Ik dacht zelf aan een salade met wat plakjes reerug en misschien een flintertje verse truffel.
Kan ik die truffel gewoon "rauw" gebruiken voor de salade? Of heb jij nog suggesties over hoe ik dit het leukst kan serveren?
Ik kook niet wekelijks met truffels, je kan ze rauw gebruiken, heel erg dun snijden.
Zou geen schaal salade met plakjes reerug en truffel neerzetten, eerder de reerug op een bord leggen en daar dunne plakjes truffel en schilfers parmezaan bij leggen, bord garneren met wat sla blaadjes, wat cherry tomaat.
Rode wijn en fond inkoken tot een siroop en daar een streepje ervan erbij leggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105736689
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kook niet wekelijks met truffels, je kan ze rauw gebruiken, heel erg dun snijden.
Zou geen schaal salade met plakjes reerug en truffel neerzetten, eerder de reerug op een bord leggen en daar dunne plakjes truffel en schilfers parmezaan bij leggen, bord garneren met wat sla blaadjes, wat cherry tomaat.
Rode wijn en fond inkoken tot een siroop en daar een streepje ervan erbij leggen.
Hey, da's een goed idee! :D Bedankt Piet!
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zondag 18 december 2011 @ 19:27:43 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105736743
De sla aankleden met een beetje citroensap en olijfolie of walnotenolie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105738016
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 december 2011 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, stukken snijden en stoofvlees mee maken
Ik heb er uiteindelijk Rendang van gemaakt :9 De grootste witte harde stukken weggegooid, en kleinere stukjes er gewoon doorheen gegooid. Was goed eetbaar :D
  zondag 18 december 2011 @ 20:00:16 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105738174
quote:
99s.gif Op zondag 18 december 2011 19:56 schreef CrashO het volgende:

[..]

Ik heb er uiteindelijk Rendang van gemaakt :9 De grootste witte harde stukken weggegooid, en kleinere stukjes er gewoon doorheen gegooid. Was goed eetbaar :D
[ afbeelding ]
Jammer dat dingen die zo lekker zijn, comfort food, er vaak niet uitzien op foto's
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105744531
Rendang :9

Piet kan ik een mooi gevormde siliconen bakvorm ook gebruiken als puddingvorm?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 18 december 2011 @ 22:02:46 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105746089
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 21:41 schreef Ml-etje het volgende:
Rendang :9

Piet kan ik een mooi gevormde siliconen bakvorm ook gebruiken als puddingvorm?
Ja hoor
Zou niet weten waarom niet.
Wel even in een appeltaart springvorm zetten voor je hem vult, dan kan je hem gevuld veilig optillen zonder hete puddingmassa over je handen te krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105746149
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja hoor
Zou niet weten waarom niet.
De meeste puddingvormen lijken me steviger dan dat siliconenspul ;)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 18 december 2011 @ 22:04:30 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105746218
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 22:03 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

De meeste puddingvormen lijken me steviger dan dat siliconenspul ;)
Zie Ninja Edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105746449
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie Ninja Edit
^O^ thnx ik zocht even het verschil en kon er zelf niet echt opkomen en puddingblommen op een bord zijn wel zo leuk.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 18 december 2011 @ 22:31:39 #180
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_105748020
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kook niet wekelijks met truffels, je kan ze rauw gebruiken, heel erg dun snijden.
Zou geen schaal salade met plakjes reerug en truffel neerzetten, eerder de reerug op een bord leggen en daar dunne plakjes truffel en schilfers parmezaan bij leggen, bord garneren met wat sla blaadjes, wat cherry tomaat.
Rode wijn en fond inkoken tot een siroop en daar een streepje ervan erbij leggen.
Ik word altijd zo hongerig van dit topic.. Slecht idee om dit in bed te lezen. :)
pi_105763897
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2011 13:58 schreef RobinOok het volgende:
Zachtjes koken, afschuimen en met eiwitten klooien is de ouderwetse manier om bouillon helder te maken. De makkelijke, foolproof ijsfiltratie-manier geeft maximaal resultaat, namelijk 100% helder met 0% smaakverlies.

[ link | afbeelding ]
Ossenstaartbouillon voor en na ijsfiltratie.

En ja, als je een vloeistof helder wilt maken waar van nature geen gelatine in zit moet je er zelf ietsjes gelatine (of agar) aan toevoegen. Ik zal zo even zoeken hoeveel ook alweer...
Ik ga deze methode proberen voor een kippen consomme die ik met kerst als tussengerecht wil serveren. Ik denk dat ik nog wel wat gelatine toevoeg, de bouillon zag er van zichzelf niet erg gelatineus uit. Ben benieuwd :P
pi_105779878
Piet ik zoek een simpel recept voor gevulde champignons.
het voorgerecht/hapje is aan mij toebedeeld voor kerst, en dit lijkt me wel makkelijk en lekker, alleen geen idee hoe te maken. help!
  maandag 19 december 2011 @ 18:12:00 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105780004
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 18:08 schreef ticklemepink het volgende:
Piet ik zoek een simpel recept voor gevulde champignons.
het voorgerecht/hapje is aan mij toebedeeld voor kerst, en dit lijkt me wel makkelijk en lekker, alleen geen idee hoe te maken. help!
Wil je een gemakkelijk en lekker voorgerecht of tips voor gevulde champies?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105780193
Ik lees mee als we het over tips voor gevulde champs hebben.. Ik maak ze normaal altijd met feta en spinazie maar de schoonfamilie lust weer geen feta. Zucht.
  maandag 19 december 2011 @ 18:24:33 #185
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105780502
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 18:17 schreef Alopex het volgende:
Ik lees mee als we het over tips voor gevulde champs hebben.. Ik maak ze normaal altijd met feta en spinazie maar de schoonfamilie lust weer geen feta. Zucht.
En geitenkaas ipv. feta?
  † In Memoriam † maandag 19 december 2011 @ 18:35:35 #186
91830 MaximusTG
pi_105781003
Haha, optimist. Ik gok dat Alopex gelyncht word als ze geitenkaas serveert :+. gebaseerd op ervaringen met eigen schoonfamilie en familie
pi_105781378
stomme quote doet het niet.

maare. gevulde champignons is dus niet lekker en makkelijk, maak ik op uit je reactie?
  maandag 19 december 2011 @ 18:49:17 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105781626
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 18:43 schreef ticklemepink het volgende:
stomme quote doet het niet.

maare. gevulde champignons is dus niet lekker en makkelijk, maak ik op uit je reactie?
Nah, het is geen uitdaging.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105781734
het hoeft ook geen uitdaging te zijn, als het maar lekker is!
maar ik sta open voor suggesties, dus kom maar op!
  maandag 19 december 2011 @ 18:53:22 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105781815
Wat dacht je van wat dadels (3 a4 pp) in rode port te wellen voor een paar uur en dan in coppa of mooie gerookte spek te wikkelen, vast zetten met een tandenstoker, dit kort even te bakken en te serveren op een bord waar je wat salade op legt?
Salade, neem je veldsla, zure appel aan dunne reepjes gesneden, wat tomaat, croutons, even kort geroosterde pijnboompitten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105781840
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 18:35 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, optimist. Ik gok dat Alopex gelyncht word als ze geitenkaas serveert :+. gebaseerd op ervaringen met eigen schoonfamilie en familie
Jij snapt 'm! Ik wil de gok niet eens wagen.
  maandag 19 december 2011 @ 18:55:54 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105781922
Ik snap werkelijk niet dat mensen zich zo gedragen, kanonne, ze komen bij je eten en willen dan bepalen hoe en wat? Als ze zo beginnen heb ik zoiets van bekijk het maar, chinees zit om de hoek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105782101
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 18:43 schreef ticklemepink het volgende:
stomme quote doet het niet.

maare. gevulde champignons is dus niet lekker en makkelijk, maak ik op uit je reactie?
Ja hoor.
Snijd de steeltjes van de hoeden en hak ze fijn.
Bak wat ui en knoflook en doe de steeltjes erbij, bak tot het gaar is.
Bak grote paddestoelen even om en om, vul met het mengsel. Doe er veel kaas op en laat de kaas smelten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_105782136
Hmm, verkeerd topic. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 19 december 2011 @ 19:02:52 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105782292
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 18:59 schreef krakkemieke het volgende:
Hmm, verkeerd topic. :+
Nee hoor, perfecte topic,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105782421
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap werkelijk niet dat mensen zich zo gedragen, kanonne, ze komen bij je eten en willen dan bepalen hoe en wat? Als ze zo beginnen heb ik zoiets van bekijk het maar, chinees zit om de hoek
Nou, eigenlijk ben ik bij hen over de vloer, en ik wil alle koppen wel liefst tevreden houden. Verder doe ik het ook wel een beetje uit eigenbelang, als ik niets op tafel zet schat ik de kans dat er Chinees op tafel komt groot.
pi_105782429
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap werkelijk niet dat mensen zich zo gedragen, kanonne, ze komen bij je eten en willen dan bepalen hoe en wat? Als ze zo beginnen heb ik zoiets van bekijk het maar, chinees zit om de hoek
Het zal wel aan mij liggen. Maar als ik weet dat mijn gasten lol hebben met gourmetten of steengrillen, dan doe ik dat. Zonder margarine, dat dan wel. O-)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_105782670
de dadels klinkt lekker en inderdaad simpel. dus dat word hem.

tips voor tomaat? cherrytomaatjes halveren bv ? ziet er wellicht wat leuker uit als gewoon een plakje tomaat.
pi_105782775
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:09 schreef ticklemepink het volgende:
de dadels klinkt lekker en inderdaad simpel. dus dat word hem.

tips voor tomaat? cherrytomaatjes halveren bv ? ziet er wellicht wat leuker uit als gewoon een plakje tomaat.
Gehalveerde cherry tomaatjes gevuld met tonijn? Of voor de gourmet?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 19 december 2011 @ 19:12:47 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105782830
Sorry, maar als ik ergens op bezoek ga, zeker familie, ga ik ook niet vertellen wat zij moeten koken. Mensen die bij mij op bezoek komen die van te voren willen vertellen hoe en wat zeg ik dat als ze dat willen lekker naar een restaurant moeten gaan.
Ik vind dat uitermate onbeleefd en ondankbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105782866
voor de salade eigenlijk van piet zn suggestie eigenlijk..

Salade, neem je veldsla, zure appel aan dunne reepjes gesneden, wat tomaat, croutons, even kort geroosterde pijnboompitten
  maandag 19 december 2011 @ 19:14:12 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105782921
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 19:09 schreef ticklemepink het volgende:
de dadels klinkt lekker en inderdaad simpel. dus dat word hem.

tips voor tomaat? cherrytomaatjes halveren bv ? ziet er wellicht wat leuker uit als gewoon een plakje tomaat.
Cherry tomaatjes zijn prima, meestal wat smaakvoller dan gewone tomaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')