abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 december 2011 @ 16:17:37 #101
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105456690
Ik ben hier ook al wat aan het bedenken voor kerst, ik wil een dessert voor 3 personen maken, het liefst iets dat al vantevoren gemaakt kan worden.

Zeeuws Jongetje, ik vind zelf witlof wel goed bij coquilles passen.
  zondag 11 december 2011 @ 16:33:46 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105457438
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 16:04 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

Ik wil met Kerst coquilles gaan maken (a la Provencale, uit Escoffier). Heb jij een tip voor bijpassende groentes? En zijn 3 coquilles pp genoeg als hoofdgerecht?
3 coquilles vind ik een net voorgerecht, geen hoofdgerecht.
Groentes, wat dacht je van worteltjes en erwtjes, verse wortels, erwten uit de diepvries. De wortels schillen en in wat witte wijn en boter koken tot beetgaar, de erwten goed spoelen en dan in de boter en de wijn garen en als ze bijna gaar zijn de wortels erbij om te warmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 16:34:19 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105457460
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 16:17 schreef SiGNe het volgende:
Ik ben hier ook al wat aan het bedenken voor kerst, ik wil een dessert voor 3 personen maken, het liefst iets dat al vantevoren gemaakt kan worden.

Zeeuws Jongetje, ik vind zelf witlof wel goed bij coquilles passen.
Dessert, wat dacht je van flan karamel?

Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)

Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.

Heeeeeeel erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 16:53:57 #104
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105458325
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
  zondag 11 december 2011 @ 16:57:00 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105458467
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 16:53 schreef SiGNe het volgende:
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
Ja, dat gaat uitstekend, en omdat ze in de timbaal zitten zijn ze zo goed te vervoeren
Dit zijn trouwens timbaaltjes

Xenos heeft ze vaak voor weinig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 17:07:30 #106
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105458869
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 16:53 schreef SiGNe het volgende:
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
Waar bestaat de rest van het diner uit?
  zondag 11 december 2011 @ 17:07:43 #107
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105458883
Ik weet wat timbaaltjes zijn, ik nam ook meteen aan dat je niet het muziekinsrtument bedoelde :"P
Maar goed, dat het te vervoeren is is in elk geval erg mooi, ik zal het binnenkort in elk geval eens maken "op de proef"
Doet me denken aan de vakanties vroeger in Frankrijk trouwens, Flan Caramel, was eigenlijk een van m'n meest favoriete vakantietoetjes. ^O^
Alleen die suiker carameliseren vertrouw ik mezelf niet helemaal mee, dat gaat vast flink fout.
Ik heb me wel vaker aan suiker gebrand en da's niet echt fijn, brandt lang en diep.

quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:07 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waar bestaat de rest van het diner uit?
De rest is gourmet, niet zo heel speciaal maar wel vlees van een zeer goede slager die voornamelijk aan restaurants levert en als hobby ook een particuliere slagerij heeft geopend.
pi_105458910
Piet, ik heb twee veluwse wildzwijnsteaks liggen voor vanavond. Hoe smaakt wild zwijn? Wat zou er lekker bij zijn qua saus? En qua bereiding, kort bakken en nog wat rosé van binnen?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 11 december 2011 @ 17:18:35 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105459309
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:08 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, ik heb twee veluwse wildzwijnsteaks liggen voor vanavond. Hoe smaakt wild zwijn? Wat zou er lekker bij zijn qua saus? En qua bereiding, kort bakken en nog wat rosé van binnen?
Wild Zwijn mag nog wat rosé zijn van binnen, het smaakt als echt lekker varken.
Ik zou er een rode wijn saus bij maken. Rode wijn reduceren met wat knoflook, kruiden, peperkorrels,, fond erbij, verder reduceren, door zeef halen, aan de kook brengen en afmonteren met een kluit boter.
Afsmaken met wat zout en peper
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105459369
Waarom moet roux altijd een paar minuten garen zonder te verkleuren?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zondag 11 december 2011 @ 17:22:47 #111
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105459487
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:07 schreef SiGNe het volgende:
De rest is gourmet, niet zo heel speciaal maar wel vlees van een zeer goede slager die voornamelijk aan restaurants levert en als hobby ook een particuliere slagerij heeft geopend.
Ok zo'n beetje ieder toetje valt er wel achter te plakken. Idee; Crème brûlée van te voeren thuis maken en dan afmaken aan de tafel.

quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2011 17:20 schreef robuust89 het volgende:
Waarom moet roux altijd een paar minuten garen zonder te verkleuren?
Anders heeft het een dominante meelsmaak.
pi_105459617
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wild Zwijn mag nog wat rosé zijn van binnen, het smaakt als echt lekker varken.
Ik zou er een rode wijn saus bij maken. Rode wijn reduceren met wat knoflook, kruiden, peperkorrels,, fond erbij, verder reduceren, door zeef halen, aan de kook brengen en afmonteren met een kluit boter.
Afsmaken met wat zout en peper
Hmm, bon. Dank je, wordt ws wel iets in die richting dan. Wild zwijn heeft niet echt een sterke wildsmaak denk ik dan?

Ik ben stiekem nog niet over het verlies van de geplande duifjes heen, vandaar mijn lichte gebrek aan enthousiasme ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 11 december 2011 @ 17:46:20 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105460376
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:25 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Hmm, bon. Dank je, wordt ws wel iets in die richting dan. Wild zwijn heeft niet echt een sterke wildsmaak denk ik dan?

Ik ben stiekem nog niet over het verlies van de geplande duifjes heen, vandaar mijn lichte gebrek aan enthousiasme ;)
Nee, wild zwijn smaakt niet zo wild.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 17:47:08 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105460405
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:22 schreef Erasmo het volgende:

Anders heeft het een dominante meelsmaak.
Correct
Je kan een roux ook bruinen trouwens, dan smaakt anders, maar wel lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105460488
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, wild zwijn smaakt niet zo wild.
Jammer! Nouja, ik was allang blij dat ik dit nog gevonden had in de Plus nota bene (plus :') plus op zondag :') :')). Hoe hoog op smaak is het, trekt het een spinaziestamp met morbier en stoofpeertjes ernaast?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 11 december 2011 @ 17:51:22 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105460531
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:49 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Jammer! Nouja, ik was allang blij dat ik dit nog gevonden had in de Plus nota bene (plus :') plus op zondag :') :')). Hoe hoog op smaak is het, trekt het een spinaziestamp met morbier en stoofpeertjes ernaast?
Ja hoor, lekker, stoofpeertjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105460564
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja hoor, lekker, stoofpeertjes.
Mooi! Nou, dan wordt het nog wel wat ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zondag 11 december 2011 @ 17:52:30 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105460576
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:08 schreef cinnamon_M het volgende:
Hoe smaakt wild zwijn?
Naar varkensvlees.
  zondag 11 december 2011 @ 17:53:06 #119
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105460596
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 17:52 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Mooi! Nou, dan wordt het nog wel wat ;)
Vergeet de kaneel niet ;)
pi_105461057
Gans: wild of tam? En is een brander handig voor de pluk of voldoet een grote gaspit ook?
  zondag 11 december 2011 @ 18:16:15 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105461376
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 18:05 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Gans: wild of tam? En is een brander handig voor de pluk of voldoet een grote gaspit ook?
Waarom zou je zelf gaan plukken? Wil je gaan stropen ouzo?
En wat wil je ermee? Een tamme gans is erg lekker, de meeste mensen vinden wilde gans niet lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 11 december 2011 @ 18:25:47 #122
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105461719
Met wilde gans heb je natuurlijk wel kans op een soepgans. Jammer genoeg is de Schipholgans niet algemeen verkrijgbaar bij poeliers.
pi_105461823
Ik ga ze niet zelf vangen en ik neem aan dat het gaat om legale jacht. Maar als een wilde gans niet zo lekker wordt gevonden wordt dat 'm gewoon niet.
pi_105464053
Eigenlijk geen hoe-maak-ik-het-klaar-vraag, maar een waarom-vraag. Als ik een broodje haal bij een broodjeszaak, waarom smeren ze dan altijd boter (of wat het dan ook is dat ze boter noemen ;) ) met een lepel op je broodje, terwijl ik het thuis altijd met een mes doe?

Just curious......
  zondag 11 december 2011 @ 19:23:29 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105464108
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 19:21 schreef Broertie het volgende:
Eigenlijk geen hoe-maak-ik-het-klaar-vraag, maar een waarom-vraag. Als ik een broodje haal bij een broodjeszaak, waarom smeren ze dan altijd boter (of wat het dan ook is dat ze boter noemen ;) ) met een lepel op je broodje, terwijl ik het thuis altijd met een mes doe?

Just curious......
Is handiger, probeer het maar eens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')