3 coquilles vind ik een net voorgerecht, geen hoofdgerecht.quote:Op zondag 11 december 2011 16:04 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
Ik wil met Kerst coquilles gaan maken (a la Provencale, uit Escoffier). Heb jij een tip voor bijpassende groentes? En zijn 3 coquilles pp genoeg als hoofdgerecht?
Dessert, wat dacht je van flan karamel?quote:Op zondag 11 december 2011 16:17 schreef SiGNe het volgende:
Ik ben hier ook al wat aan het bedenken voor kerst, ik wil een dessert voor 3 personen maken, het liefst iets dat al vantevoren gemaakt kan worden.
Zeeuws Jongetje, ik vind zelf witlof wel goed bij coquilles passen.
Ja, dat gaat uitstekend, en omdat ze in de timbaal zitten zijn ze zo goed te vervoerenquote:Op zondag 11 december 2011 16:53 schreef SiGNe het volgende:
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
Waar bestaat de rest van het diner uit?quote:Op zondag 11 december 2011 16:53 schreef SiGNe het volgende:
Lijkt me erg lekker maar is het ook een dag vantevoren klaar te maken?
En ik moet het ook mee kunnen nemen het O.V. in vandar dat ik zelf een beetje aan een taart zat te denken.
Ik had al een keer een chocolate cheesecake met Tia Maria voor m'n ouders gemaakt, erg lekker maar om die nu weer voor te schotelen..
De rest is gourmet, niet zo heel speciaal maar wel vlees van een zeer goede slager die voornamelijk aan restaurants levert en als hobby ook een particuliere slagerij heeft geopend.quote:Op zondag 11 december 2011 17:07 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Waar bestaat de rest van het diner uit?
Wild Zwijn mag nog wat rosé zijn van binnen, het smaakt als echt lekker varken.quote:Op zondag 11 december 2011 17:08 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, ik heb twee veluwse wildzwijnsteaks liggen voor vanavond. Hoe smaakt wild zwijn? Wat zou er lekker bij zijn qua saus? En qua bereiding, kort bakken en nog wat rosé van binnen?
Ok zo'n beetje ieder toetje valt er wel achter te plakken. Idee; Crème brûlée van te voeren thuis maken en dan afmaken aan de tafel.quote:Op zondag 11 december 2011 17:07 schreef SiGNe het volgende:
De rest is gourmet, niet zo heel speciaal maar wel vlees van een zeer goede slager die voornamelijk aan restaurants levert en als hobby ook een particuliere slagerij heeft geopend.
Anders heeft het een dominante meelsmaak.quote:Op zondag 11 december 2011 17:20 schreef robuust89 het volgende:
Waarom moet roux altijd een paar minuten garen zonder te verkleuren?
Hmm, bon. Dank je, wordt ws wel iets in die richting dan. Wild zwijn heeft niet echt een sterke wildsmaak denk ik dan?quote:Op zondag 11 december 2011 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wild Zwijn mag nog wat rosé zijn van binnen, het smaakt als echt lekker varken.
Ik zou er een rode wijn saus bij maken. Rode wijn reduceren met wat knoflook, kruiden, peperkorrels,, fond erbij, verder reduceren, door zeef halen, aan de kook brengen en afmonteren met een kluit boter.
Afsmaken met wat zout en peper
Nee, wild zwijn smaakt niet zo wild.quote:Op zondag 11 december 2011 17:25 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Hmm, bon. Dank je, wordt ws wel iets in die richting dan. Wild zwijn heeft niet echt een sterke wildsmaak denk ik dan?
Ik ben stiekem nog niet over het verlies van de geplande duifjes heen, vandaar mijn lichte gebrek aan enthousiasme
Correctquote:Op zondag 11 december 2011 17:22 schreef Erasmo het volgende:
Anders heeft het een dominante meelsmaak.
Jammer! Nouja, ik was allang blij dat ik dit nog gevonden had in de Plus nota bene (plus plus op zondag ). Hoe hoog op smaak is het, trekt het een spinaziestamp met morbier en stoofpeertjes ernaast?quote:Op zondag 11 december 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, wild zwijn smaakt niet zo wild.
Ja hoor, lekker, stoofpeertjes.quote:Op zondag 11 december 2011 17:49 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Jammer! Nouja, ik was allang blij dat ik dit nog gevonden had in de Plus nota bene (plus plus op zondag ). Hoe hoog op smaak is het, trekt het een spinaziestamp met morbier en stoofpeertjes ernaast?
Mooi! Nou, dan wordt het nog wel watquote:Op zondag 11 december 2011 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja hoor, lekker, stoofpeertjes.
Naar varkensvlees.quote:
Vergeet de kaneel nietquote:Op zondag 11 december 2011 17:52 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Mooi! Nou, dan wordt het nog wel wat
Waarom zou je zelf gaan plukken? Wil je gaan stropen ouzo?quote:Op zondag 11 december 2011 18:05 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Gans: wild of tam? En is een brander handig voor de pluk of voldoet een grote gaspit ook?
Is handiger, probeer het maar eens.quote:Op zondag 11 december 2011 19:21 schreef Broertie het volgende:
Eigenlijk geen hoe-maak-ik-het-klaar-vraag, maar een waarom-vraag. Als ik een broodje haal bij een broodjeszaak, waarom smeren ze dan altijd boter (of wat het dan ook is dat ze boter noemen ) met een lepel op je broodje, terwijl ik het thuis altijd met een mes doe?
Just curious......
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |