abonnement Unibet Coolblue
pi_104674964
Kom zeg, er komt dan maar 1 minister: minister van Algemene Zaken Geert Wilders. De rest wordt gedaan door staatssecretarissen.
Op dinsdag 23 augustus 2011 23:18 schreef problematiQue het volgende:
Mensen die zomaar claimen dat A beter is dan B moet je gewoon negeren. Internetruis.
  dinsdag 22 november 2011 @ 14:33:57 #27
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104675155
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 13:42 schreef Thomas B. het volgende:

[..]

En niet te vergeten al die ambtenaren die per direct ontslag nemen op het moment dat Graus of De Mos aan het hoofd van hun departement zou komen te staan.
quote:
Nederland telt relatief weinig ambtenaren in vergelijking met onze buurlanden en de VS.

Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit Leiden.

Volgens hen is in Nederland slechts 2,9 procent van de beroepsbevolking ambtenaar. Minder dan de 3,1 procent die de VS er telt. En nog veel minder dan Duitsland (3,7 procent), laat staan Frankrijk (4,6 procent) en het Verenigd Koninkrijk (4,7 procent).

Het onderzoek is uitgevoerd door de twee hoogleraren Caspar van den Berg en Frits van der Meer. Ze baseren zich op cijfers van 2009. Personeel in het onderwijs en de zorg zijn buiten beschouwing gelaten omdat deze sectoren in sommige landen in handen zijn van het bedrijfsleven. Wel zijn in Nederland ook de werknemers van de zogeheten zelfstandige bestuursorganen (ZBO's) meegeteld.

Volgens Van der Meer zijn er veel mythes rond de verschillende landen. Zo geldt Groot-Brittannië als een kapitalistisch bastion dat onder Thatcher korte metten zou hebben gemaakt met een grote overheid. Inderdaad zijn toen mijnen geprivatiseerd, maar de grote welvaartsstaat die het land direct na de Tweede Wereldoorlog opbouwde, is nog grotendeel intact, zo zegt de hoogleraar in Het Financieele Dagblad .

Ook de praktijk in de Verenigde Staten is anders dan het beeld. De posterijen zijn nog altijd in staatshanden. En het land kent een omvangrijke groep ambtenaren die actief is met orde en veiligheid.

De relatief score voor Nederland verklaren de onderzoekers uit het feit dat Nederland van oudsher veel maatschappelijke organisaties kent, zoals kerken en verenigingen. Zij vervullen diverse taken die elders door ambtenaren worden vervuld. Volgens Van der Meer is het ambtenarenapparaat in Nederland nu net zo groot als in 1985.

Hij tekent wel aan dat zijn onderzoek slechts ingaat op de omvang van het ambtenarenapparaat, niet op de efficiëntie.

Het kabinet Rutte wil 6,6 miljard besparen op de overheid.
http://www.z24.nl/economi(...)nig_ambtenaren_.html
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104679643
Geert Wilders trekt zijn keutel wel weer heel snel in: 4 miljard bezuinigen op OSW is geen eis meer. Niet verrassend. Wilders is en blijft een major draaikont.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_104679733
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 14:17 schreef Scrutinizer het volgende:
En het Ministerie van Defensie zal al gauw omgedoopt kunnen worden in het Ministerie van Oorlog.
Of tot het Ministerie ter Defensie van Israël.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 22 november 2011 @ 16:37:43 #30
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104679768
quote:
DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders is er niet op uit het kabinet op het spel te zetten.
Wel wil hij ''het onderste uit de kan halen'' om het geld bestemd voor ontwikkelingshulp als eerste aan te spreken als extra bezuinigingen nodig zijn.
Wilders zei dat dinsdag. Zondag had hij uitgehaald naar CDA-staatssecretaris Henk Bleker, die extra bezuinigingen van 4 miljard euro op ontwikkelingssamenwerking rigoureus van de hand had gewezen.
Wilders twitterde toen dat als Bleker zich zo bleef opstellen, het CDA snel nog maar vier zetels zou overhouden in de peiling. Nu zijn dat er nog maar tien.

Meningsverschil

''Dat is gewoon politiek'', zei Wilders over de tweet. ''Er gaan bakken geld naar Europa en er gaan bakken geld naar ontwikkelingshulp. Ik ben ingehuurd om voor 1,5 miljoen mensen de PVV-belangen te bepleiten."
"Er is een meningsverschil waar het geld vandaan moet komen. Dat het CDA niet wil, is hun probleem. We moeten volgend jaar maar eens zien hoe we hier uit gaan komen'', aldus de PVV-leider. Waarschijnlijk wordt ergens in het voorjaar duidelijk of er meer bezuinigd moet worden dan het huidige pakket van 18 miljard.
http://www.nu.nl/politiek(...)iet-spel-zetten.html

Dat vetgedrukte: _O- Waren dat niet ook de mensen die op de PVV stemden vanwege Wilders' gebral dat de pensioenleeftijd 65 zou blijven en dat dat een breekpunt was? En de mensen die hem geloofden toen hij vertelde dat er 3000 agenten bij zouden komen? En tig-duizend verpleegkundigen?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104679794
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 14:27 schreef Thomas B. het volgende:
ministerie voor De Afschaffing van Buitenlandse Zaken (ABuZa)
Raymond de Roon
Nee, dat wordt het Ministerie van Israëlische Zaken onder Wim Kortenoeven...
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 22 november 2011 @ 17:03:44 #32
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_104680818
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 16:37 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

http://www.nu.nl/politiek(...)iet-spel-zetten.html

Dat vetgedrukte: _O- Waren dat niet ook de mensen die op de PVV stemden vanwege Wilders' gebral dat de pensioenleeftijd 65 zou blijven en dat dat een breekpunt was? En de mensen die hem geloofden toen hij vertelde dat er 3000 agenten bij zouden komen? En tig-duizend verpleegkundigen?
Over dat vetgedrukte: hij is niet ingehuurd om de belangen van 1,5 miljoen PVV-stemmers te behartigen. Hij wordt als volksvertegenwoordiger betaald om 15 miljoen Nederlanders te vertegenwoordigen.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 22 november 2011 @ 17:59:01 #33
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104682935
quote:
Ik vond een ouder berichtje hierover:

quote:
PVV-leider Geert Wilders rekent minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) keihard af over het nakomen van de afspraken over migratie en asiel. Als hij geen resultaten boekt, kan hij vertrekken en heeft het kabinet een groot probleem.
Dat zegt Wilders tegen De Telegraaf na uitspraken van Leers dat hij migratie een 'verrijking' vindt en niet afgerekend wil worden op aantallen.


'Laat helder zijn dat als de resultaten met betrekking tot het terugdringen van immigratie en asiel onvoldoende zijn hij wat ons betreft linea recta terug kan naar Maastricht en het kabinet ook een megaprobleem heeft met de PVV', aldus de gedoogpartner.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)hij-vertrekken.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104684646
quote:
Ik bedoel het in de zin van dat veel ambtenaren niet bereid zijn om te dienen onder een PVV bestuurder. Deze weigerambtenaren zullen zelf ontslag dienen. Maargoed, voor het zover is zullen we inderdaad nog heel wat fabeltjes uit de PVV monden te horen krijgen over hoeveel ambtenaren 's ochtends nooit naar hun schoenen staren omdat ze dan 's middags niets meer te doen hebben. Wat volgens mij ook niet bevordelijk is voor de sfeer op zo'n departement als er uiteindelijk iemand als Richard de Mos aan het hoofd staat. Geen DG die zo gek is om zich de les te laten lezen door iemand die al niet eens weet of ie nou schooldirecteur geweest was of niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-11-2011 18:41:43 ]
  woensdag 23 november 2011 @ 08:34:43 #35
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104708325
Het betoog van de PVV tegen de Turkse president blijft de gemoederen bezighouden:

quote:
'Wilders en Kortenoeven hanteren het soort geschiedenis waar rabiate nationalisten in uitblinken'

Geert Wilders en Wim Kortenoeven pleiten tegen het staatsbezoek van de Turkse president Gül. Dit doen zij op basis van argumenten die getuigen van een gebrekkige en selectieve historische kennis. Dat betogen Dick Douwes en Zihni Özdil.

De kern van hun pleidooi is dat de 'islamitische waarden' van Turkije niet compatibel zouden zijn met de 'joods-christelijke waarden' van Europa. Hierbij grijpen Wilders en Kortenoeven terug op de verovering van de stad Istanbul door het Osmaanse Rijk in 1453. De auteurs gebruiken in hun betoog niet Istanbul, maar Constantinopel als naam voor deze wereldstad om hun stelling te onderstrepen dat de stad gewelddadig zou zijn geislamiseerd.

De vlag van de islam
Constantinopel is inderdaad heel lang de officiële naam geweest. Maar wat niet in het PVV verhaal past is het feit dat ook de islamitische Osmanen die naam gebruikten, zij het lichtjes aangepast; Konstantiniye. De Osmanen waren in feite de erfgenamen van het Byzantijnse Rijk en namen veel van hun tradities en gebruiken over, inclusief religieuze, maar wel onder de vlag van de islam. Het was pas in 1930 dat de nationalist en secularist Atatürk een einde maakte aan die traditie; er kwam een memorandum waarin werd verklaard dat de oude namen van de stad niet meer werden erkend. Atatürk bombardeerde Istanbul tot officiële naam van de stad, mogelijk in de waan dat Istanbul de 'ware' Turkse naam zou zijn.

Echter, ook Istanbul is zo goed als zeker afgeleid van het Grieks, en betekent zoveel als 'van of in de Stad' (istimbolin) want vroeger was er in die omstreken maar één echte en heel grote stad. Tot midden vorige eeuw bleef de naam Constantinopel in zwang in Europa en daarbuiten, maar tegenwoordig noemen alleen de Grieken Istanbul nog Constantinopel. En Wilders en zijnen dus. Afijn, in Griekenland worden gevulde wijnbladeren dolmus genoemd en als nationaal erfgoed gezien, terwijl in Istanbul dolmus verwijst naar de taxi service, waarin ieder stoel bezet is. Dolmus betekent dan ook 'gevuld' in het Turks, en dat woord hebben de Grieken weer over genomen.

Geromantiseerd
Wilders en Kortenoeven hanteren het soort geschiedenis waar rabiate nationalisten in uitblinken; scheidslijnen opwerpen, groepen buitensluiten en vervolgens demoniseren. Zij die worden binnengesloten worden geromantiseerd. Zo maken de Grieken - waarschijnlijk de enige ware erfgenamen van Constantinopel in de ogen van de PVV-ers - deel uit van de 'Europese waardengemeenschap'. Wanneer het echter politiek uitkomt worden de scheidslijnen van die waardengemeenschap nauwer getrokken en zijn het volgens de PVV 'luie Grieken waar geen cent naartoe moet' in impliciete tegenstelling tot Nederland waar ijver een waarde is.

Het historische beeld dat zij schetsen moet bovenal uitwijzen dat Turkije niet tot Europa behoort, 'behoudens Constantinopel en omstreken', zoals zij betogen. Zij stellen vast dat Constantinopel en omstreken nog altijd onder Turkse bezetting leven. Waar die omstreken ophouden, maken zij niet duidelijk. Uiteindelijk is het in hun visie 'de islam' waar Europa ophoudt, ondanks het gegeven dat Europa grote islamitische gemeenschappen telt, zowel oude - zoals in de Balkan en Rusland - als nieuwe zoals in Duitsland en Nederland. In het beeld dat zij schetsen past de oudere traditie van de etnische en religieuze diversiteit die het Osmaanse Rijk kenmerkte niet.

Minaretten aan de Hagia Sophia zijn schijnbaar genoeg bewijs om de Osmaanse Turken als 'fundamenteel intolerante' bezetters neer te zetten. In deze simplistische PVV-geschiedschrijving is er bijvoorbeeld geen aandacht voor het feit dat in 1492 veel Spaanse joden als gevolg van de gewelddadige christelijke reconquista hun toevlucht namen tot het islamitische Osmaanse Rijk.

Veel van het geweld waarnaar Wilders en Kortenoeven verwijzen is nationalistisch geweld van het soort dat zijn oorsprong in Europa heeft en ook daar op gruwelijke wijze heeft huisgehouden. De levendige en diverse civil society in Turkije die zich al decennia lang inzet voor meer democratisering en mensenrechten is een werkelijkheid die de PVV mythe van 'incompatibele islamitische waarden' die deze miljoenen mensen zouden hebben ondermijnt.

Hersenspinsel
De vraag hoe het kan dat er in Zuid-Oost Europa - en ook in het Midden-Oosten - 'ondanks' eeuwen van islamitisch bewind zoveel verschillende religieuze groepen bleven voortbestaan, zal de PVV-ers evenmin interesseren. Zij houden niet van diversiteit. Zij houden ook niet erg van Europa, maar waar het hersenspinsel 'Europese waardengemeenschap' van pas komt om Turken buiten te sluiten, bekent men zich als Europeaan.

Dick Douwes is hoogleraar Geschiedenis van het Midden-Oosten en Noord-Afrika aan de Erasmus Universiteit. Zihni Özdil is wetenschappelijk docent en promovendus aan de Erasmus Universiteit.
http://www.volkskrant.nl/(...)-in-uitblinken.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104710150
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 17:03 schreef Verbal het volgende:
Over dat vetgedrukte: hij is niet ingehuurd om de belangen van 1,5 miljoen PVV-stemmers te behartigen. Hij wordt als volksvertegenwoordiger betaald om 15 miljoen Nederlanders te vertegenwoordigen.
Wilders haalt te pas en te onpas zijn 1,5 miljoen kiezers erbij. En hij spreekt ook te pas en te onpas over het bekendste komisch duo van Nederland: Henk en Ingrid. Wilders toetst alles nadrukkelijk aan het belang van Henk en Ingrid.

Geen enkele politicus is nadrukkelijker bezig om het voor zijn achterban op te nemen dan de PVV. Let wel: we hebben het dan over de mooie woorden voor de tv-camera, de provocaties in kamerdebatten en de vele one-liners, onder meer via Twitter. Komt het aan op stemgedrag, dan gedraagt de PVV zich ineens heel anders en staan de belangen van rijk Nederland ineens voorop. Maar wees gerust: Henk en Ingrid hebben dat toch niet door, want die zitten naar een slechte film opp SBS 6 te kijken.
pi_104710299
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 10:06 schreef spambuster het volgende:
Die zijn al wakker en zolang de PVV hun nachtmerries erkent, hun klankbord is als corebusiness, is de rest bijzaak. Kan de PVV de grootste partij van NL worden? Ja , op zeker.
Ik bestrijd dat Henk en Ingrid wakker zijn. Als ze dat namelijk waren, hadden ze in de gaten hoe Wilders stelselmatig verkiezingsbeloftes breekt. Zelfs van de hoofdthema's die de PVV had, is nauwelijks nog wat over. En dat kun je gewoon objecief vaststellen. Ook Henk en Ingrid zouden dat kunnen, als ze wakker waren.

quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2011 17:59 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik vond een ouder berichtje hierover:
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)hij-vertrekken.dhtml
Het immigratie-standpunt is gewijzigd van "keihard afrekenen bij gebrek aan resultaat" naar "eentje minder is ook goed". Welk deel van deze zin begrijpen Henk en Ingrid niet?
pi_104710733
Trouwens nog een nieuwsbericht dat me gisteren opviel:

quote:
PVV wil kazerne Weert open en Assen dicht
DEN HAAG - De PVV vindt dat de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert open moet blijven. De Johan Willem Friso Kazerne in Assen moet dan dicht, stelde de gedoogpartner van het minderheidskabinet van VVD en CDA dinsdagavond in een overleg met minister Hans Hillen van Defensie over zijn bezuinigingsplannen.

Met de sluiting van de kazerne in Assen kan volgens PVV-Kamerlid Marcial Hernandez 5,2 miljoen euro worden bespaard. Dat is 1 miljoen meer dan de voorgenomen sluiting in Weert, zei hij. De andere partijen spraken zich nog niet zo duidelijk uit over de toekomst van de locaties.

Wel steunt een meerderheid van de Tweede Kamer het voorstel van de CDA om de gemeente Weert en de provincie Limburg een half jaar de tijd geven om nieuwe plannen voor de KMS financieel verder uit te werken. De gemeente en de provincie presenteerden vorige week een tussenrapport waaruit volgens hen blijkt dat Defensie vanaf 2015 jaarlijks minstens 1 miljoen euro kan besparen door de KMS te handhaven.
Bron en rest van het artikel: http://www.nu.nl/politiek(...)-en-assen-dicht.html

Waarom lukt het mij niet om dit los te zien van de electorale landkaart van Nederland? Die kaart (weergegeven wordt de grootste partij per gemeente) ziet er zo uit:


Bron: Wikipedia

Op de één of andere manier vind ik het toch een beetje erg toevallig dat de PVV een kazerne in Assen wil sluiten: hartje PvdA-gebied. Ten faveure van de KMS in Weert. En ja... in die gemeente is de PVV de grootste partij.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-11-2011 10:39:28 ]
pi_104711568
Sorry, ik moet vandaag bovenmatig vaak in dit topic zijn. Ik had namelijk nog niet gemeld hoe ik me gisterenavond heb zitten ergeren aan die Richard de Mos, tijdens het kamerdebat over Infrastructuur en Milieu. De manier waarop hij daar staat, hoe hij vragen afwimpelt en totaal niet inhoudelijk antwoordt, is gewoon lachwekkend. Als je 'm in zijn iets te foute pak ziet staan, ga je haast denken dat de oudere broer van Jokertje de weg naar het Parlement heeft gevonden.

Toevallig word ik op mijn wenken bediend met een artikel over De Mos in de beste gratis krant van Nederland: Kies uw favoriete Mosje!
pi_104723042
PVV spreekt Rosenthal aan op joodse achtergrond

Ik blijf me verbazen wat een debielenpartij het wel niet is. :')
  woensdag 23 november 2011 @ 16:24:40 #42
293345 IkeDubaku99
The Investigator
pi_104723133
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 16:22 schreef Mint_Clansell het volgende:
PVV spreekt Rosenthal aan op joodse achtergrond

Ik blijf me verbazen wat een debielenpartij het wel niet is. :')
Oh god, dit bewijst mijn stelling dat het buitenlandbeleid van de PVV alleen is gericht op Vlaanderen en Israël. Zoiets belachelijks heb ik nog nooit gehoord dat een minister voor moet stemmen vanwege zijn achtergrond.
  woensdag 23 november 2011 @ 16:29:18 #43
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104723309
Dat bericht verdient integrale weergave:

quote:
Tweede Kamerlid Raymond de Roon (PVV) heeft minster van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) woensdag aangesproken op zijn joodse achtergrond. De PVV'er verwacht dat de minister Israël steunt omdat hij joods is, bleek tijdens het debat over de begroting van Buitenlandse Zaken.

Aanleiding was de veroordeling van Rosenthal van het Israëlische plan om elfhonderd huizen in Oost-Jeruzalem te bouwen. De bewindsman riep Israël begin oktober op om het besluit terug te draaien, omdat het contraproductief is voor het vredesproces.

"Te gek voor woorden: Joodse minister Rosenthal veroordeelt dat Israël bouwt in het hart van zijn hoofdstad", twitterde De Roon daarop. De Roon erkende dat hij de afzender was en staat nog steeds achter de tweet. Rosenthal is de minister 'waarvan ik verwacht dat hij zich positief opstelt richting de joodse staat gelet op zijn eigen joodse achtergrond', zei de PVV'er woensdag.

Alexander Pechtold (D66) reageerde ontzet. De Roon vindt dus dat hij iemands achtergrond kan gebruiken om het handelen van die persoon verwijtbaar te maken, stelde hij. "Ras of geaardheid zijn zaken die je meekrijgt." Dat de PVV iemands achtergrond als maatstaf gebruikt voor diens handelen, noemde Pechtold 'onbestaanbaar'.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104723476
Ach, moet weer denken aan deze PVV-kandidaat die zich uiteindelijk van de kieslijst heeft teruggetrokken.

Over joden die tegen de staat Israel zijn (nalv het goldstone rapport):
quote:
‘In het oude Polen (waar mijn roots liggen)’, schrijft de PVV-kandidaat, ‘wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de shul (synagoge, red.) uitgeplukt en uit het shtetl (dorp, red.) geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden deze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden.’

Markuszower noemt het ‘natuurlijk wel ergens jammer’ dat dit gebruik nu in West-Europa niet meer bestaat. ‘Maar ja, wat niet mag (rechtsstaat) moet je niet doen.’
http://www.depers.nl/binn(...)ander-uitstoten.html
  woensdag 23 november 2011 @ 16:39:43 #45
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104723716
Even doortrekken dan maar?

Wilders is dus voor betalen van schadevergoeding aan nabestaanden van de politionele acties, gezien zijn Indische achtergrond? Dion Graus is voor meer subsidie voor instituten die uitermate domme mensen opvangen, gezien zijn achtergrond?
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_104723923
Sorry maar wát een debielenpartij. Wie kan dit nog met droge ogen (van het lachen of huilen) aanzien?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 23 november 2011 @ 16:54:47 #47
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104724278
En wat een hypocrieten:

quote:
De PVV is niet tegen het onderhouden van een goede relatie met Turkije, maar wel tegen het vieren van een feestje met dat land.

Volgens Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven is het tijdens festiviteiten niet mogelijk om heikele kwesties ter tafel te brengen, terwijl dat wel nodig is. Hij zei dat vandaag tijdens de bespreking van de begroting van Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer.

Kortenoeven zei dat de PVV zich niet zal verzetten tegen een regulier bezoek van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Ook heeft hij geen enkel bezwaar tegen de economische banden die Nederland met Turkije onderhoudt.

De PVV wil dat Nederland volgend jaar de viering van 400 jaar betrekkingen met Turkije afgelast. De partij vindt dat Turkije moet stoppen met het herislamiseren van het land, de persvrijheid moet vergroten, niet langer Iran moet steunen en de Armeense genocide moet erkennen. 'Op dat moment staan we open voor een dialoog', aldus Kortenoeven.

Regeringspartijen VVD en CDA waren kritisch over het verzet van gedoogpartner PVV. CDA-Kamerlid Henk Jan Ormel vroeg zich af of de opstelling van de PVV niet te vergelijken was met die van Turkije, dat 2 jaar geleden PVV-leider Geert Wilders niet wilde verwelkomen als deel van een Kamerdelegatie. VVD'er Han Ten Broeke noemde de viering een mooie gelegenheid om wel kritiek te uiten.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ie-met-Turkije.dhtml

We stellen gelukkig ook geen eisen of zo... _O-
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  woensdag 23 november 2011 @ 17:21:51 #48
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_104725204
quote:
0s.gif Op woensdag 23 november 2011 16:24 schreef IkeDubaku99 het volgende:

[..]

Oh god, dit bewijst mijn stelling dat het buitenlandbeleid van de PVV alleen is gericht op Vlaanderen en Israël. Zoiets belachelijks heb ik nog nooit gehoord dat een minister voor moet stemmen vanwege zijn achtergrond.
Niet veel anders dan ministers uitkafferen vanwege een dubbel paspoort.

Maar ik ben blij dat de PVV goed duidelijk maakt bij welk land hun loyaliteit ligt, Henk en Ingrid kunnen oprotten naar Israël.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 23 november 2011 @ 17:35:03 #49
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_104725607
Voor de Buhne:

quote:
Tweede Kamerlid Raymond de Roon betreurt het dat hij de joodse achtergrond van minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft betrokken bij diens beleid inzake Israël. Dat stelt hij vandaag in een verklaring.

Hij betreurt het 'dat de indruk is ontstaan dat ik het handelen van minister Rosenthal op niet-inhoudelijke criteria beoordeel', aldus de verklaring.

Tijdens het begrotingsdebat van Buitenlandse Zaken werd De Roon vanmiddag door SP-Kamerlid van Bommel aangesproken op een tweet die de PVV'er begin oktober de wereld in gestuurd had: 'Te gek voor woorden: Joodse minister Rosenthal veroordeelt dat Israel bouwt in het hart van zijn hoofdstad.' In het debat van vandaag verdedigde hij aanvankelijk die tweet. Dat leidde tot boze reacties van Van Bommel en D66-voorman Alaxander Pechtold.
http://www.volkskrant.nl/(...)zijn-Rosenthal.dhtml

Natuurlijk heeft hij er geen spijt van. Zijn gedachten zijn niet veranderd. Maar hij zal wel te horen hebben gekregen dat hij door het stof moet om de lieve vrede in de coalitie te redden. Alleen de GBL bepaalt wanneer de coalitie klapt, niet de VVD!
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  woensdag 23 november 2011 @ 18:03:19 #50
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_104726591
Het valt me trouwens op.... dat met de overvloed aan compleet debiele uitspraken en acties van PVV-ers de laatste tijd..... dat de PVV verdedigers het opgegeven hebben.

Wel tekenend inderdaad hoe de PVV ras/religie er bij moet halen om een punt te maken. Alsof iemand die Joodse geschiedenis heeft ook niet tegen acties van Israël zou kunnen zijn.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')