abonnement bol.com Unibet Coolblue
  † In Memoriam † donderdag 8 december 2011 @ 10:51:29 #226
91830 MaximusTG
pi_105330622
Fijn om het horen :p. Goeie combi's, tja, zou zeggen, kijk de menu's van de website's van wat pizzeria's erop na :D. In principe hoef je niks voor te bakken, maar het kan wel eens helpen als je pizza te nat wordt, omdat je oven niet heet genoeg wordt. Of als je er toch wat meer op wil hebben. Beetje mee experimenteren dus :).
Vind zelf trouwens, tomatensaus, salami, ui, groene paprika, champignons en mozzarella lekker erop. En dan heel subtiel wat chilivlokken erover heen.

@NutKees: Mooi werk, verspreid het Pizza-evangelie door heel Nederland!
  † In Memoriam † donderdag 8 december 2011 @ 13:36:45 #227
91830 MaximusTG
pi_105335736
Vanmiddag nog een Flammkuchen gebakken met deeg dat ik over had van gisteren:

pi_105350648
Recept 2 staat 20 minuten te rusten om daarna door mij gemixt te worden!
Ik vraag me alleen af of 11 ,4 gram niet een beetje veel zout is? Ik gebruik fijngemalen zeezout, en 2 gram was bijna 2 theelepels, heb het daar maar bij gelaten?
Op wat voor zout is die 11,4 gram/1.5 theelepels gebaseerd?
pi_105351691
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 10:46 schreef DrukVout het volgende:
Ik zit wel vaak met het beleg te klooien. Wat is een goede combi? en ik zit ook vaak met moet je champignons nou wel of niet voorbakken. Net zoals ui en andere groente.
Het deeg en de saus lukt meestal wel goed met het recept van MaximusTG
Mijn absolute favoriet: tomatensaus, champignons, ham, kaas. That's it.

Ik neem meestal twee flinke champignons en die snijd ik in +/- 6 plakjes elk. En 1 flinke plak ham, die ik grof snijd in postzegels van zo'n 2x2 cm.

Ik let een beetje op met de geraspte kaas: hoe meer hoe beter natuurlijk, maar het mag ook geen afgesloten laag worden, want dan wordt de rest niet gaar, en vind je zo'n plasje water onder de kaas in het midden van je pizza.

Oh ja, wat ik ook vaak doe is de gesneden groenten, dus champignons, en evt paprika, ui etc. in een boterhamzakje doen, beetje olijfolie erbij en even schudden zodat de groenten lichtjes geolied zijn.
pi_105352041
peer, gorgonzola en walnoten

parmaham, tomatenblokjes, parmezaanse kaas en rucola (na bereiding erop)

tonijn en ui

:Y)
pi_105370971
Bij mij gaat het weer kriebelen, sinds m'n laatste (en eerste) pizza-experiment. Alleen is onze mixer niet meer bruikbaar. Is Maximus' deeg ook enigszins met de hand te kneden? Of misschien zelfs no-knead uit te voeren (evt met wat langer/warmer rijzen)?

Oh, en wat is er eigenlijk op tegen (als je geen purist bent) om gewoon een rechthoekige pizza te maken die zo groot is als je oven?

Die Flammkuchen ziet er smakelijk uit, trouwens! Heb je een recept of aanbeveling?

[ Bericht 1% gewijzigd door vriendelijkevriend op 09-12-2011 13:51:51 (rijzen reizen :')) ]
  † In Memoriam † vrijdag 9 december 2011 @ 12:34:02 #232
91830 MaximusTG
pi_105373280
Mwa, het zou wel met de hand kunnen, maar dat kan ik niet aanraden. Als je het wil proberen, volg dan mijn recept, en als je 3/4 van de bloem bij het water gemengd hebt roer je dat een tijdje heel goed door, met een houten lepel. Roer dan de rest van de bloem erdoor. Het wordt dan veel steviger, maar is nog erg plakkerig. Stort het op een bebloemd werkblad en kneed het. Nu kan je dat op twee manieren doen, door je handen te bebloemen, of ze juist nat te maken. Je kan ze ook met olie insmeren.
Oh, en er is niks mis met je pizza rechthoekig maken hoor. Als je een bestaand recept wil omrekenen; neem de maat van je ovenplaat, bereken de oppervlakte. Doe dit voor je bestaande recept en vermeningvuldig de ingredienten verhoudingsgewijs.
Recept Flammkuchen; Omdat Flammkuchen oorspronkelijk werd gemaakt om de temperatuur van een oven te testen is het een snel deeg. Uurtje rijzen in bulk, daarna verdelen en opbollen. 10 minuutjes wachten, uitrollen, beleggen en bakken.
Voor 3 Flammkuchen:
500 gram bloem
7 gram instant gist (of minder als je het deeg net zoals de pizza een nachtje in de koelkast zet)
290 gram lauwwarm water
10 gram zout
10 gram olijfolie.

Meng droge ingredienten, dan olie en water. Kneed tot een soepel deeg. In geoliede kom afgedekt op warme plek uurtje rijzen. In 3en verdelen en opbollen. Afgedekt 10 minuten rijzen. Uitrollen tot cirkel.
Beleg met mengsel van creme fraiche en kwark, vooraf 1:1 mengen. Daarbovenop dungesneden ui, champignons, spekjes. Beetje versgemalen peper erop en wat zout. Op steen in oven op 250 graden ong. 10 minuten bakken.
pi_105375798
^O^ dank, ik ga het proberen!
pi_105408827
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 december 2011 12:34 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, het zou wel met de hand kunnen, maar dat kan ik niet aanraden. Als je het wil proberen, volg dan mijn recept, en als je 3/4 van de bloem bij het water gemengd hebt roer je dat een tijdje heel goed door, met een houten lepel. Roer dan de rest van de bloem erdoor. Het wordt dan veel steviger, maar is nog erg plakkerig. Stort het op een bebloemd werkblad en kneed het. Nu kan je dat op twee manieren doen, door je handen te bebloemen, of ze juist nat te maken. Je kan ze ook met olie insmeren.
Oh, en er is niks mis met je pizza rechthoekig maken hoor. Als je een bestaand recept wil omrekenen; neem de maat van je ovenplaat, bereken de oppervlakte. Doe dit voor je bestaande recept en vermeningvuldig de ingredienten verhoudingsgewijs.
Recept Flammkuchen; Omdat Flammkuchen oorspronkelijk werd gemaakt om de temperatuur van een oven te testen is het een snel deeg. Uurtje rijzen in bulk, daarna verdelen en opbollen. 10 minuutjes wachten, uitrollen, beleggen en bakken.
Voor 3 Flammkuchen:
500 gram bloem
7 gram instant gist (of minder als je het deeg net zoals de pizza een nachtje in de koelkast zet)
290 gram lauwwarm water
10 gram zout
10 gram olijfolie.

Meng droge ingredienten, dan olie en water. Kneed tot een soepel deeg. In geoliede kom afgedekt op warme plek uurtje rijzen. In 3en verdelen en opbollen. Afgedekt 10 minuten rijzen. Uitrollen tot cirkel.
Beleg met mengsel van creme fraiche en kwark, vooraf 1:1 mengen. Daarbovenop dungesneden ui, champignons, spekjes. Beetje versgemalen peper erop en wat zout. Op steen in oven op 250 graden ong. 10 minuten bakken.
Oeh dat klinkt echt lekker!
Volgende keer eens maken.

Nu staat er speltpizaadeeg te rijzen en heb ananas en verschillende soorten beleg liggen.
Geen kaas kwam ik net achter wel tomatensaus, nu ja ik zie wel :)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_105409719
Waarschijnlijk ga ik vanavond een Flammkuchen bouwen. Ik kan me totaal niet voorstellen hoe dat gaat smaken; creme fraiche en kwark bakken op 250'C.
pi_105422181
O+ heeft een pizzasteen gekocht en als hij morgen niet te brak is van zijn feestje nu, gaat hij een poging doen om pizza te bakken *O* Het is niet echt een bakwonder maar z'n enthousiasme is groot :)
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  † In Memoriam † zaterdag 10 december 2011 @ 20:03:36 #237
91830 MaximusTG
pi_105425684
Ah, kijk, enthousiasme, dat moeten we hebben! Als het enthousiasme blijft, mocht het de eerste keer niet perfect gaan, dan zit het wel goed ;).

Hoe smaakte de Flammkuchen vriendelijkevriend?
pi_105425810
Pizza hawaii en pizza restjes :P waren lekker!

Speltbloem (500 gr)
Gist 3 el
3 el olijfolie
200 ml water
zout en suiker
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_105426645
plaatpizza gemaakt. Pompoen, boerenkool, kastanje champignons, kip en mozarella. Op een tomatensaus. Beetje een herfst pizza, erg goed gelukt (super kip marinade). Beetje brakke foto, maar toch.

pi_105427540
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 20:03 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe smaakte de Flammkuchen vriendelijkevriend?
Het wordt toch maar morgen dat ik 'm maak :)
pi_105446268
Gisteren try out van mijn bestron oventje en Maximus' recept uit de OT na twee dagen koud rijzen:

Het waren mijn lekkerste zelfgemaakte pizza's ooit! Vooral de allereerste was helemaal perfect qua bodem en smaak, luchtig en toch knapperig, en de korst was om van te smullen!! :Y) Had daar alleen maar een beetje mozarella en een paar kleine plakjes soort salami opgegooid.
Daarna met meer beleg nog steeds lekker, alleen onderkant iets minder perfect/kreeg minder kleur. Toch minder beleggen volgende keer?

Het deeg was wel lastig om goed te vormen, scheurde weleens, ben sowieso nog niet zo'n held in een rondje maken....Voor de rest zeeeeerrrrr tevreden hier, over zowel deeg als pizza-oven. voor herhaling vatbaar! ^O^
foto volgt nog......
pi_105446344
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 20:25 schreef evo87 het volgende:
plaatpizza gemaakt. Pompoen, boerenkool, kastanje champignons, kip en mozarella. Op een tomatensaus. Beetje een herfst pizza, erg goed gelukt (super kip marinade). Beetje brakke foto, maar toch.

[ afbeelding ]
Oei, veel te vol naar mijn smaak :@ Maar fijn dat je hem vond smaken ;)

Ik ben alleen thuis vanavond, dus wilde pizza maken :P met een andere topping dan normaal, maar ben er nog niet helemaal uit wat dan :')
Ja doei.
  zondag 11 december 2011 @ 11:26:50 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105446476
Ik zou zeggen doe een topping met seizoensproducten.
pi_105447039
Walnoot op je pizza jumm
pi_105447094
ik zat te denken aan pompoen met geitenkaas ofzo, maar dat vind ik wel heel avontuurlijk :')
Ja doei.
pi_105456354
Geitenkaas is lekker op een pizza! En dan courgette in schillen en een beetje honing O+
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_105460874
Helaas, het deeg is fantastisch gelukt maar de gekochte pizzasteen past niet in de oven -O-
We zeiden nog voor de grap tegen elkaar 'straks hebben we het deeg klaar en past de steen niet' Karma dus..

We hebben dus besloten het dan maar good old op een bakplaat te gaan proberen, oven is aan het voorverwarmen to 300C maar heeft iemand een suggestie hoelang de pizza dan ongeveer moet bakken?
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
  † In Memoriam † zondag 11 december 2011 @ 18:31:11 #248
91830 MaximusTG
pi_105461891
Zie je vanzelf. Korst bruin, kaas gesmolten, in geval van mozzarella, die ook aan het bruinen. Eet smakelijk ;)
pi_105462987
En bij mij ligt nu de flammkuchen te sudderen in de oven. Ben erg benieuwd...
  zondag 11 december 2011 @ 19:25:05 #250
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105464194
Vandaag een pizza gemaakt met een dikke broodachtige bodem en achterlijk veel beleg:



pi_105465874
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 20:03 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe smaakte de Flammkuchen vriendelijkevriend?
Goed! Een puik ding om aan m'n bescheiden arsenaal van smakelijke gemakkelijke gerechten toe te voegen ^O^ Hij was niet perfect: het deeg was op sommige plekken nog wat smeug (maar eetbaar), ik denk door de combinatie geen-pizzasteen en de dikke vochtige laag kwark/crme frache. Er stond op sommige plekken wat vocht op toen ie klaar was, dat er ook niet af kon lopen omdat ik 'm in een diepe ovenplaat bakte. M'n broertje moest wat wennen aan de zurige smaak van de topping, wat je niet direct op een pizza-achtig ding verwacht, maar uiteindelijk was 't smullen :D
pi_105467968
Mijn deeg was om te huilen (echt, nog nooit z erg deeg gehad), ondanks dat 't niet zo lang heeft gerezen heb ik normaal beter deeg met deze mix. Ik vind het volkoren te lekker om het op te geven, maar dit keer moest ik 't echt van de topping hebben..

Had een kleintje met geitenkaas, spinazie, cherrytomaatjes en pancetta en een iets grotere met mozarella, ui, champignon, spinazie en parmezan.

Vooral de eerste was lekker, en had eigenlijk wel beide zo gewild :P maar ben nu wel overtuigd dat ik vaker pizza met geitenkaas ga eten :9
Ja doei.
pi_105469270


Fotootje van de eerste kleine O+ de andere heb ik geen foto van, was niet zo bijzonder mooi :') :P
Ja doei.
pi_105469293
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 21:05 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

Fotootje van de eerste kleine O+ de andere heb ik geen foto van, was niet zo bijzonder mooi :') :P
waarom ben jij al getrouwd? :(
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_105469493
Omdat jij Stefan al hebt :{w :P :@
Ja doei.
pi_105469559
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 21:09 schreef motorbloempje het volgende:
Omdat jij Stefan al hebt :{w :P :@
lawyered
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † zondag 11 december 2011 @ 21:41:22 #257
91830 MaximusTG
pi_105471520
@vriendelijkevriend
Je moet dan ook juist een dun laagje crme fraiche /kwark gebruiken... ;)

@peerte: Fijn om te lezen dat het bevallen is!
pi_105472536
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 21:05 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

Fotootje van de eerste kleine O+ de andere heb ik geen foto van, was niet zo bijzonder mooi :') :P
Wauw. Nu heb ik honger ;(
Wat zit er allemaal op?

Edit: Oh wacht dat staat in de post erboven, right? :')
pi_105484922
Gisteren ook weer pizza gemaakt. Smaakte goed! Smaakt naar meer... Volgende week maar weer.
pi_105523627
Zijn die voorgemaakte bodems van de AH wat? Ik wil het eerst zo proberen eigenlijk :@
  † In Memoriam † dinsdag 13 december 2011 @ 08:10:53 #261
91830 MaximusTG
pi_105524606
Welke bedoel je? Van die verse ronde waar de saus al op zit, of van die afroldingen? Volgens mij zijn die verse beter dan die afroldingen, maar zijn ze allebei niet heel speciaal of zo. Wel goed te eten lijkt me hoor. Iig is het altijd beter dan die mixpakken.
pi_105734484
Net weer pizza gebakken, recept van Jamie O. uitgeprobeerd: http://www.jamieoliver.nl/recipes/pizza-recipes/pizzadeeg

Vorige week met 2 dagen koud rijzen is qua smaak toch beter bevallen. Heb dit 5 uur laten rijzen, maar vond er toch weer meer een broodsmaak aanzitten...

Wat me wel opviel is dat de eerste pizza in mn bestronoventje het beste word qua knapperigheid, daarna blijft de bodem ets zachter. Kan dat iets te maken hebben met vocht ofzo wat door die steen word opgenomen? Er komt ook altijd behoorlijke stoom uit de oven tijdens het bakken...

Iets anders wat ik lastig blijf vinden is het vormen van het deeg. Heb tot nu toe altijd vrij stug deeg en het breekt best snel. Uit wanhoop maar een deegroller uit de kast gepakt, maar pizza werd niet zo dun als ik hem voor ogen had....... Goeie tips hiervoor?
pi_105736552
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 18:32 schreef peerte het volgende:
Net weer pizza gebakken, recept van Jamie O. uitgeprobeerd: http://www.jamieoliver.nl/recipes/pizza-recipes/pizzadeeg

Vorige week met 2 dagen koud rijzen is qua smaak toch beter bevallen. Heb dit 5 uur laten rijzen, maar vond er toch weer meer een broodsmaak aanzitten...

Wat me wel opviel is dat de eerste pizza in mn bestronoventje het beste word qua knapperigheid, daarna blijft de bodem ets zachter. Kan dat iets te maken hebben met vocht ofzo wat door die steen word opgenomen? Er komt ook altijd behoorlijke stoom uit de oven tijdens het bakken...

Iets anders wat ik lastig blijf vinden is het vormen van het deeg. Heb tot nu toe altijd vrij stug deeg en het breekt best snel. Uit wanhoop maar een deegroller uit de kast gepakt, maar pizza werd niet zo dun als ik hem voor ogen had....... Goeie tips hiervoor?
Al doende leert men, nietwaar? Gewoon doorgaan!
Veel stoom heb ik ook, volgens is dat het moment dat de tomatensaus begint te koken. Dat stomen onttrekt volgens mij ook best veel warmte (vergelijk met zweten). Vanaf dat moment kan ik de bovenverwarming vol aan laten staan en slaat hij niet meer af. (bij boven- en onderverwarming wel).

Vocht in de steen kan ik me niet voorstllen. Laat je de oven wel weer goed op temperatuur komen (minstens 1 cyclus van verwarmen en afslaan)?

Wat is er precies met je deeg? Als het brokkelig is, is het misschien te droog, of te koud. Wel goed op temperatuur laten komen uit de koelkast, minstens een uur doe ik.

Als het scheurt: langer kneden, tot het een echt soepel en elastisch deeg wordt
pi_105789340
thnx voor de tips, ^O^ langer voorverwarmen tussendoor en langer kneden om scheuren te voorkomen ga ik proberen. Deeg is niet brokkelog of droog, maar vooral te stug om goed te kunnen vormen en dan scheurt het dus... volgend weekend uhhhh dan is het kerst, nouwjah 2e kerstdag ofzo next try... :Y)
  † In Memoriam † maandag 19 december 2011 @ 21:06:03 #265
91830 MaximusTG
pi_105789787
Hou je je wel goed aan de hoeveelheden die in een recept staan? Ook water kan je het makkelijkst afwegen, helemaal makkelijk als je de kom op een digitale weegschaal zet.
En dan kneed je met de hand begrijp ik? Dat is hard werken voordat je deeg goed genoeg gekneed is!
pi_105791282
ik heb net weer twee bolletjes gemaakt voor morgen:)
pi_105791726
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 21:06 schreef MaximusTG het volgende:
Hou je je wel goed aan de hoeveelheden die in een recept staan? Ook water kan je het makkelijkst afwegen, helemaal makkelijk als je de kom op een digitale weegschaal zet.
En dan kneed je met de hand begrijp ik? Dat is hard werken voordat je deeg goed genoeg gekneed is!
bij jouw recept heb ik gekneed met deeghaken en dan behoorlijk lang, en deze keer had ik een tijd in de keukenmachine en een deel met de hand gekneed...
maar denk dat het vooral ook nog ervaring is die moet groeien...
  † In Memoriam † maandag 19 december 2011 @ 21:37:50 #268
91830 MaximusTG
pi_105791973
Het helpt ook als je de autolyse stap gebruikt. Dat kan bij vrijwel elk brooddeeg recept. Gewoon ff 10 minuten/kwartiertje wachten nadat je alles bij mekaar hebt gedaan en gemengd hebt.
pi_105801554
Deze van de week op mijn werk gemaakt.
pi_105801737
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 00:13 schreef sammyd118 het volgende:
Deze van de week op mijn werk gemaakt.
[ afbeelding ]
Waar werk jij? Kom ik langs :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_105807695
die ziet er lekker uit!

De buit van vandaag:



en



[ Bericht 84% gewijzigd door kuifje_fok op 20-12-2011 20:29:57 ]
pi_106085748
Steengrillen met Kerst is lekker, maar deze heeft zeker zo goed gesmaakt:

pi_106095705
10x zo lekker als steengrillen!
  † In Memoriam † dinsdag 27 december 2011 @ 19:09:02 #274
91830 MaximusTG
pi_106096346
Zeker weten! Lijkt me ook wel een keer tof voor kerst; Paar vuurkorven buiten, houtoven in de tuin, en dan lekker met een drankje buiten pizza bakken. Maar ik denk niet dat ik veel mensen daar enthousiast voor krijg :D.
pi_106098690
Ooh heerlijk lijkt me dat! Een collega van me heeft dat, daar komen heerlijke pizza's uit.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  dinsdag 27 december 2011 @ 21:44:08 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106103928
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 19:09 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me ook wel een keer tof voor kerst; Paar vuurkorven buiten, houtoven in de tuin, en dan lekker met een drankje buiten pizza bakken. Maar ik denk niet dat ik veel mensen daar enthousiast voor krijg :D.
Ja, ik zou daar wel verdrietig van worden, denk ik. Pizza met kerst.
Iedere andere dag, okay, maar niet met kerst.
  † In Memoriam † dinsdag 27 december 2011 @ 21:57:43 #277
91830 MaximusTG
pi_106104597
Haha, ja daar heb je wel gelijk in denk ik. Misschien meer iets voor oud en nieuw..
pi_106105629
typisch 2e kerstdag
  dinsdag 27 december 2011 @ 22:24:27 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106105738
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 21:57 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, ja daar heb je wel gelijk in denk ik. Misschien meer iets voor oud en nieuw..
Ja, voor Oud & Nieuw lijkt het me heel leuk.
pi_106141455
Haha. Dat heb ik dus 2e kerstdag ook gedaan, was voor mij gewoon een soort Zondag. Gewoon erop gedaan wat ik nog in huis had. o.a. eitjes waar ik geen doel meer voor had. Dus losse pols restjes pizza's aan een soort lopende band.


  woensdag 28 december 2011 @ 21:43:02 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106141529
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2011 21:57 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, ja daar heb je wel gelijk in denk ik. Misschien meer iets voor oud en nieuw..
Lekker pittig, pizza met kruitdampen.
pi_106161345
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa O+

pizza O+
Ja doei.
pi_106161727
Ik ook weer O+
Ben alleen nog aan het twijfelen of ik mijn steen ga gebruiken of de ovenplaat en daarop een soort vierkante pizza. Is vast ook lekker en dan zit ik niet zo te kloten om die pizza de hete steen op te krijgen. Zonder zo'n houten schuifplaat is dat toch best lastig.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
pi_106161835
Ik zit er aan te denken om mijzelf een bestron cadeau te geven :@
Ja doei.
pi_106162361
Vorige week in Rome geweest. Vind de Napolitaanse pizzabodem toch een stuk lekkerder dan de Romeinse. Maar desondanks waren ze berelekker!

Van het weekend weer eens zelf aan de slag. Probeer nog steeds de bodem zo dun mogelijk te maken, vind ik nog het moeilijkste aan het geheel.
pi_106164036


_O- gourmetten _O- maar dan met pizza's _O-
Ja doei.
pi_106164208
Hm, zijn hier in het VK moeilijk te krijgen, Bestron oventjes :o

Maar welk type raden jullie mij aan als ik er een koop? :o
Ja doei.
pi_106164640
Kan hier wel deze krijgen voor 60gbp, maar kan nergens temperatuurinformatie vinden ;(

http://www.ebay.co.uk/itm(...)0d87a#ht_3454wt_1037
Ja doei.
pi_106183228
Hier pizza's op oudjaarsavond!
pi_106398302
Zoo ben ik weer, ga na het pakje van Koopmans(was opzich wel te doen, lekkerder dan 1 van dr oetker) nu een echte pizza bakken. Mijn elektrische oven kan tot 260 graden(uit me hoofd) hoelang moet ik hem er dan ongeveer in doen?

Die van Koopmans moest ongeveer 25 minuten op 180 of 200 graden....
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 15:51:53 #291
91830 MaximusTG
pi_106399256
Ligt eraan hoe dik je de pizza maakt, hoe dik je em belegt, en of je je ovenplaat meevoorverwarmt, maar ik denk dat je met 260 graden toch zeker rond de 10 minuten wel klaar bent. Gewoon zo lang tot de bovenkant bruint en de kaas gesmolten is en als die zo bruin is als je wil. In principe zou de bodem dan ook gaar moeten zijn.

Als je iets van een plantenspuit hebt dan is het goed voor de pizza om als je em erin doet snel een paar spuitjes water erin te spuiten. Snel deur dicht. Krijg je stoom in je oven, waardoor de rand minder snel droog wordt, waardoor die meer kan rijzen. Moet je wel een plantenspuit hebben waar geen Pokon of zo in gedaan wordt :p. Heb er zelf een speciaal voor pizza en brood.

[ Bericht 37% gewijzigd door MaximusTG op 04-01-2012 16:27:45 ]
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 16:29:28 #292
91830 MaximusTG
pi_106443186
En, hoe is ie geworden symantec12?
pi_106443219
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 14:14 schreef motorbloempje het volgende:
Kan hier wel deze krijgen voor 60gbp, maar kan nergens temperatuurinformatie vinden ;(

http://www.ebay.co.uk/itm(...)0d87a#ht_3454wt_1037
Iemand hier nog een mening over?
Ja doei.
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 16:32:47 #294
91830 MaximusTG
pi_106443336
Zou ik niet kopen, lijkt me niet echt wat. Draaiende steen, dat kijkglaasje, en die luchtgaten.. Die gaat nooit veel warmer zijn dan een normale oven met steen.

http://www.ebay.co.uk/itm(...)1eb8765#ht_500wt_898

?

Al is die wel flink gebruikt ;)
pi_106443538
Overigens, ik had vorige week ook echte donkere vlekken op de rand! :9
Het wordt elke keer nog weer een beetje beter ;)
pi_106443616
Pizzadeeg ligt te rijzen, vanavond weer yeuh :D
Het blijft ook enorm leuk om te doen.
pi_106444573
Maximus, heb je nog een goeie tip om een ronde bodem te fabriceren, tot een diameter van ongeveer 30 cm (meer past niet op mn steen)
Inmiddels krijg ik na veel proberen nu eindelijk wel een lekker luchtig deeg met jouw recept, maar nu nog mooie bodems maken. Bij mij lijken ze soms meer op landkaarten of vaak gerepareerde lappendekens als er weer eens een gat in gesprongen is...

Wat ik nu doe: platte schijf maken van ongeveer 15 cm, en dan verder uitrekken/trekken. Risico dat ie dan scheurt is natuurlijk altijd aanwezig. Is er een mooie werptechniek, om net zoals een echte pizzabakker van die enorme frisbees in de lucht te gooien? :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Frysln hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 17:18:59 #298
91830 MaximusTG
pi_106445568
Hmm, lastig, het is toch vooral een kwestie van veel oefenen. Maar ik snap dat je het lastig vindt.

Dit filmpje postte kuifje_fok hier eerder, is wel een goede manier:


Omdat je het deeg met die manier niet teveel zwaartekracht laat ondervinden zeg maar, rekt ie wat uniformer uit.
Met deeg gooien is echt niet nodig, dat is meer voor de show :).
Probeer iig regelmatige druk uit te oefenen, en niet met de punten van je vingers, dan krijg je namelijk van die zwakke plekken waar een gat in kan ontstaan.
pi_106446081
@maximus tg: ga vrijdag deeg maken en dan zaterdag de pizza! Geef zondag wel een update hoe die was
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 18:11:33 #300
91830 MaximusTG
pi_106447917
Succes dan maar alvast! Ben benieuwd :).
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')