abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_105465874
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 20:03 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe smaakte de Flammkuchen vriendelijkevriend?
Goed! Een puik ding om aan m'n bescheiden arsenaal van smakelijke gemakkelijke gerechten toe te voegen ^O^ Hij was niet perfect: het deeg was op sommige plekken nog wat smeug (maar eetbaar), ik denk door de combinatie geen-pizzasteen en de dikke vochtige laag kwark/crme frache. Er stond op sommige plekken wat vocht op toen ie klaar was, dat er ook niet af kon lopen omdat ik 'm in een diepe ovenplaat bakte. M'n broertje moest wat wennen aan de zurige smaak van de topping, wat je niet direct op een pizza-achtig ding verwacht, maar uiteindelijk was 't smullen :D
pi_105467968
Mijn deeg was om te huilen (echt, nog nooit z erg deeg gehad), ondanks dat 't niet zo lang heeft gerezen heb ik normaal beter deeg met deze mix. Ik vind het volkoren te lekker om het op te geven, maar dit keer moest ik 't echt van de topping hebben..

Had een kleintje met geitenkaas, spinazie, cherrytomaatjes en pancetta en een iets grotere met mozarella, ui, champignon, spinazie en parmezan.

Vooral de eerste was lekker, en had eigenlijk wel beide zo gewild :P maar ben nu wel overtuigd dat ik vaker pizza met geitenkaas ga eten :9
Ja doei.
pi_105469270


Fotootje van de eerste kleine O+ de andere heb ik geen foto van, was niet zo bijzonder mooi :') :P
Ja doei.
pi_105469293
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 21:05 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

Fotootje van de eerste kleine O+ de andere heb ik geen foto van, was niet zo bijzonder mooi :') :P
waarom ben jij al getrouwd? :(
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_105469493
Omdat jij Stefan al hebt :{w :P :@
Ja doei.
pi_105469559
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 21:09 schreef motorbloempje het volgende:
Omdat jij Stefan al hebt :{w :P :@
lawyered
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † zondag 11 december 2011 @ 21:41:22 #257
91830 MaximusTG
pi_105471520
@vriendelijkevriend
Je moet dan ook juist een dun laagje crme fraiche /kwark gebruiken... ;)

@peerte: Fijn om te lezen dat het bevallen is!
pi_105472536
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2011 21:05 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]

Fotootje van de eerste kleine O+ de andere heb ik geen foto van, was niet zo bijzonder mooi :') :P
Wauw. Nu heb ik honger ;(
Wat zit er allemaal op?

Edit: Oh wacht dat staat in de post erboven, right? :')
pi_105484922
Gisteren ook weer pizza gemaakt. Smaakte goed! Smaakt naar meer... Volgende week maar weer.
pi_105523627
Zijn die voorgemaakte bodems van de AH wat? Ik wil het eerst zo proberen eigenlijk :@
  † In Memoriam † dinsdag 13 december 2011 @ 08:10:53 #261
91830 MaximusTG
pi_105524606
Welke bedoel je? Van die verse ronde waar de saus al op zit, of van die afroldingen? Volgens mij zijn die verse beter dan die afroldingen, maar zijn ze allebei niet heel speciaal of zo. Wel goed te eten lijkt me hoor. Iig is het altijd beter dan die mixpakken.
pi_105734484
Net weer pizza gebakken, recept van Jamie O. uitgeprobeerd: http://www.jamieoliver.nl/recipes/pizza-recipes/pizzadeeg

Vorige week met 2 dagen koud rijzen is qua smaak toch beter bevallen. Heb dit 5 uur laten rijzen, maar vond er toch weer meer een broodsmaak aanzitten...

Wat me wel opviel is dat de eerste pizza in mn bestronoventje het beste word qua knapperigheid, daarna blijft de bodem ets zachter. Kan dat iets te maken hebben met vocht ofzo wat door die steen word opgenomen? Er komt ook altijd behoorlijke stoom uit de oven tijdens het bakken...

Iets anders wat ik lastig blijf vinden is het vormen van het deeg. Heb tot nu toe altijd vrij stug deeg en het breekt best snel. Uit wanhoop maar een deegroller uit de kast gepakt, maar pizza werd niet zo dun als ik hem voor ogen had....... Goeie tips hiervoor?
pi_105736552
quote:
0s.gif Op zondag 18 december 2011 18:32 schreef peerte het volgende:
Net weer pizza gebakken, recept van Jamie O. uitgeprobeerd: http://www.jamieoliver.nl/recipes/pizza-recipes/pizzadeeg

Vorige week met 2 dagen koud rijzen is qua smaak toch beter bevallen. Heb dit 5 uur laten rijzen, maar vond er toch weer meer een broodsmaak aanzitten...

Wat me wel opviel is dat de eerste pizza in mn bestronoventje het beste word qua knapperigheid, daarna blijft de bodem ets zachter. Kan dat iets te maken hebben met vocht ofzo wat door die steen word opgenomen? Er komt ook altijd behoorlijke stoom uit de oven tijdens het bakken...

Iets anders wat ik lastig blijf vinden is het vormen van het deeg. Heb tot nu toe altijd vrij stug deeg en het breekt best snel. Uit wanhoop maar een deegroller uit de kast gepakt, maar pizza werd niet zo dun als ik hem voor ogen had....... Goeie tips hiervoor?
Al doende leert men, nietwaar? Gewoon doorgaan!
Veel stoom heb ik ook, volgens is dat het moment dat de tomatensaus begint te koken. Dat stomen onttrekt volgens mij ook best veel warmte (vergelijk met zweten). Vanaf dat moment kan ik de bovenverwarming vol aan laten staan en slaat hij niet meer af. (bij boven- en onderverwarming wel).

Vocht in de steen kan ik me niet voorstllen. Laat je de oven wel weer goed op temperatuur komen (minstens 1 cyclus van verwarmen en afslaan)?

Wat is er precies met je deeg? Als het brokkelig is, is het misschien te droog, of te koud. Wel goed op temperatuur laten komen uit de koelkast, minstens een uur doe ik.

Als het scheurt: langer kneden, tot het een echt soepel en elastisch deeg wordt
pi_105789340
thnx voor de tips, ^O^ langer voorverwarmen tussendoor en langer kneden om scheuren te voorkomen ga ik proberen. Deeg is niet brokkelog of droog, maar vooral te stug om goed te kunnen vormen en dan scheurt het dus... volgend weekend uhhhh dan is het kerst, nouwjah 2e kerstdag ofzo next try... :Y)
  † In Memoriam † maandag 19 december 2011 @ 21:06:03 #265
91830 MaximusTG
pi_105789787
Hou je je wel goed aan de hoeveelheden die in een recept staan? Ook water kan je het makkelijkst afwegen, helemaal makkelijk als je de kom op een digitale weegschaal zet.
En dan kneed je met de hand begrijp ik? Dat is hard werken voordat je deeg goed genoeg gekneed is!
pi_105791282
ik heb net weer twee bolletjes gemaakt voor morgen:)
pi_105791726
quote:
0s.gif Op maandag 19 december 2011 21:06 schreef MaximusTG het volgende:
Hou je je wel goed aan de hoeveelheden die in een recept staan? Ook water kan je het makkelijkst afwegen, helemaal makkelijk als je de kom op een digitale weegschaal zet.
En dan kneed je met de hand begrijp ik? Dat is hard werken voordat je deeg goed genoeg gekneed is!
bij jouw recept heb ik gekneed met deeghaken en dan behoorlijk lang, en deze keer had ik een tijd in de keukenmachine en een deel met de hand gekneed...
maar denk dat het vooral ook nog ervaring is die moet groeien...
  † In Memoriam † maandag 19 december 2011 @ 21:37:50 #268
91830 MaximusTG
pi_105791973
Het helpt ook als je de autolyse stap gebruikt. Dat kan bij vrijwel elk brooddeeg recept. Gewoon ff 10 minuten/kwartiertje wachten nadat je alles bij mekaar hebt gedaan en gemengd hebt.
pi_105801554
Deze van de week op mijn werk gemaakt.
pi_105801737
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2011 00:13 schreef sammyd118 het volgende:
Deze van de week op mijn werk gemaakt.
[ afbeelding ]
Waar werk jij? Kom ik langs :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_105807695
die ziet er lekker uit!

De buit van vandaag:



en



[ Bericht 84% gewijzigd door kuifje_fok op 20-12-2011 20:29:57 ]
pi_106085748
Steengrillen met Kerst is lekker, maar deze heeft zeker zo goed gesmaakt:

pi_106095705
10x zo lekker als steengrillen!
  † In Memoriam † dinsdag 27 december 2011 @ 19:09:02 #274
91830 MaximusTG
pi_106096346
Zeker weten! Lijkt me ook wel een keer tof voor kerst; Paar vuurkorven buiten, houtoven in de tuin, en dan lekker met een drankje buiten pizza bakken. Maar ik denk niet dat ik veel mensen daar enthousiast voor krijg :D.
pi_106098690
Ooh heerlijk lijkt me dat! Een collega van me heeft dat, daar komen heerlijke pizza's uit.
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')