Heb je daar bewijzen of een bron voor om dat te kunnen onderbouwen?quote:Op dinsdag 25 oktober 2011 17:55 schreef michaelmoore het volgende:
Ik heb begrepen dat heel veel EU parlementariërs zich hebben volgekocht met Credit swabs
Die zijn ook heel handig, dan kunnen we besmettingsgevaar voorkomen.quote:Op dinsdag 25 oktober 2011 22:46 schreef fedsingularity het volgende:
Ik heb de creditswabs nog niet online kunnen vinden, alleen de steriele swabs.
[ afbeelding ]
"Golf van oorsmeer treft Brussel." kopt de Telegraaf.quote:Op dinsdag 25 oktober 2011 22:29 schreef HiZ het volgende:
Ik geloof dat het kopen van swabs iets is wat je bij de drogist doet, wat de waarde van het bericht nogal relativeert.
Wat wil je hier nou weer mee zeggen? Het komt op mij steeds meer over als dat je een stelling poneert om weer wat mensen uit de tent te lokken. Stop daar eens mee.quote:Op dinsdag 25 oktober 2011 23:16 schreef michaelmoore het volgende:
Ik vind die interne devaluatie een geweldige uitvinding
Ik verbaas me over de absolute domheid van mensenquote:Op dinsdag 25 oktober 2011 23:26 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Wat wil je hier nou weer mee zeggen? Het komt op mij steeds meer over als dat je een stelling poneert om weer wat mensen uit de tent te lokken. Stop daar eens mee.
quote:wo 26 okt 2011, 06:39 | 0 reacties
Eurothriller nadert ontknoping AMSTERDAM - Het spant er vandaag om. Vanavond moeten de regeringsleider van de EU samen met een alomvattend antwoord komen om de crisis mee te lijf te gaan. Het voortbestaan van de Europese eenheidsmunt hangt na maanden van gemodder aan een zijden draadje.
Als morgenochtend het reddingsplan ondermaats blijkt, slaan de beurzen ongenadig hard toe. De druk op de zwakke zuidelijke eurolanden wordt dan zo groot dat ze er aan onderdoor gaan. Ze kunnen dan alleen nog tegen een astronomische rente aan geld komen.
Grootste struikelblok is de extra vuurkracht die aan het Europese noodfonds moet worden gegeven om speculanten af te schrikken. De eurolanden willen geen extra geld meer storten. Waarschijnlijk moet nu hulp worden ingeroepen van China, Brazilië en andere snelle groeilanden die last hebben van de malaise in Europa.
Via het IMF, oftewel preferent schuldeiser! Dan durf ik ook wel geld te lenen...quote:Op woensdag 26 oktober 2011 08:31 schreef meth77 het volgende:
China gaat geld storten voor de zuidelijke landen, om de Euro te redden
quote:Volgens de krant, die in handen is van de Chinese staat, willen de opkomende landen de financiële steun aan de eurozone via het Internationaal Monetair Fonds (IMF) laten lopen. In ruil daarvoor willen de landen wel een grotere zeggenschap bij het IMF.
Dan heb ik een vraag aan jou bolkestijn is er ooit een land geweest waarbij men echt een interne devaluatie heeft laten plaatsvinden of is het niet meer dan een leuke economische theorie?quote:Op dinsdag 25 oktober 2011 23:26 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Wat wil je hier nou weer mee zeggen? Het komt op mij steeds meer over als dat je een stelling poneert om weer wat mensen uit de tent te lokken. Stop daar eens mee.
quote:wo 26 okt 2011, 08:33
Nobelprijswinnaar voorziet einde euro
NEW YORK - De euro valt niet meer te redden en Europa is beter af als de munt snel ineenzakt. Dat stelt de winnaar van de Nobelprijs voor de Economie, de Amerikaan Paul Krugman.
De tragiek is dat het allemaal niet nodig was geweest.
De schuld wordt door Krugman bij de politieke leiders neergelegd, „die zo mogelijk nog pompeuzer zijn dan hun Amerikaanse collega’s en er steeds belachelijker komen uit te zien.
quote:Silvio Berlusconi stapt rond de jaarwisseling op als premier van Italië. In maart volgen vervroegde verkiezingen.
Dat staat in een geheim deel van het akkoord dat Berlusconi en Umberto Bossi, de leider van coalitiepartner Lega Nord, dinsdagavond zijn overeengekomen.
De Italiaanse kranten La Repubblica en La Stampa maakten woensdag melding van de geheime afspraak.
Berlusconi en Bossi hebben nog niet gereageerd op de berichten. Zij bereikten het akkoord over economische hervormingen onder zware druk vanuit Brussel.
Kritiek
De Italiaanse regering krijgt al geruime tijd zware kritiek, met name van de EU-grootmachten Frankrijk en Duitsland, omdat zij veel te weinig zou doen om de enorme staatsschuld terug te dringen.
Berlusconi is het niet eens met de kritiek. Hij gaf maandag een verklaring uit, waarin hij stelde dat geen enkele EU-lidstaat in een positie verkeert om anderen de les te lezen.
Pensioenleeftijd
Een cruciaal onderdeel van het akkoord tussen Berlusconi en Bossi is de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar. Bossi verzette zich lange tijd fel tegen deze maatregel, die volgens andere EU-landen noodzakelijk is.
In ruil voor de vervroegde verkiezingen en het vertrek van Berlusconi zou Bossi uiteindelijk akkoord zijn gegaan met de verhoging van de pensioenleeftijd.
Berlusconi moet woensdag tijdens de EU-top in Brussel de andere regeringsleiders overtuigen van zijn aanpak van de Italiaanse staatsschuld.
Dat is idd de oplossing, creeer gewoon dezelfde hoeveelheid euro's die nu reeds in omloop zijn (giraal + chartaal) daardoor halveert de koers van de euro tov de andere valuta. Met het geld kunnen de banken en Griekenland gered worden en blijft er ook nog genoeg geld over om de andere zwakke landen te ondersteunen.quote:
Eens. China is misschien een opkomend land, maar doet dat op een twijfelachtige manier. En nu het ineens goed uitkomt, zijn de EU leiders bereid om hulp te accepteren van een land dat zijn eigen burgers als minderwaardig beschouwt.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 08:51 schreef Boris_Karloff het volgende:
Dus we gaan niet failliet, maar worden straks een schoothondje van China.
Ik kies toch liever voor een faillissement en daarna een paar jaar keihard werken om er weer uit te komen, dan de rest van ons leven moeten luisteren naar die huichelaars uit China.
Ik hoor dat iedereen zeggen, maar waarom is nu opeens het hele systeem failliet? En naar welk systeem zouden we toe moeten volgens jou?quote:Op woensdag 26 oktober 2011 11:48 schreef Freak188 het volgende:
[..]
Eens. China is misschien een opkomend land, maar doet dat op een twijfelachtige manier. En nu het ineens goed uitkomt, zijn de EU leiders bereid om hulp te accepteren van een land dat zijn eigen burgers als minderwaardig beschouwt.
Iedere oplossing die ik hoor waarbij het IMF of China wordt genoemd, zal ons weinig wijzer maken heb ik het idee. We moeten naar een soort van reset. Het huidige systeem is failliet. Uithuilen en overnieuw beginnen en tevreden zijn met een iets lager welstandsniveau.
Dat is dan nog een nadeel, Duitsland krijgt een erg goedkope munt en dreigt dan oververhitting en komt heel zuideuropa naar Duitsland, Nederland en Polen toequote:
Nog meer regels, nog meer ambtenaren, daar zitten we echt op te wachtenquote:Op woensdag 26 oktober 2011 12:03 schreef Breekfast het volgende:
[..]
Ik hoor dat iedereen zeggen, maar waarom is nu opeens het hele systeem failliet? En naar welk systeem zouden we toe moeten volgens jou?
Met het systeem is volgens mij weinig mis, er moet alleen een veel strengere begrotingsdiscipline komen en er moet meer regelgeving komen voor de financiële wereld zodat er niet meer van die belachelijke risico's worden genomen met ons geld.
ik denk dat het wel lukt, maar het zou beter zijn voor Europa als het mislukt en men besluit om Duitsland en Nederland een aparte munt te geven, de Zloty ofzoquote:
Tja.., of het nou via kwijtschelding, defaulting of devaluatie is, het effect is hetzelfde. De banken die de leningen hebben verstrekt zien dan het geld niet meer terug, waardoor zij onderuitgaan. Resultaat: problematisch.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 13:59 schreef meth77 het volgende:
[..]
ik denk dat het wel lukt, maar het zou beter zijn voor Europa als het mislukt en men besluit om Duitsland en Nederland een aparte munt te geven, de Zloty ofzo
Dan kunen de zuidelijke landen de Euro fors devalueren en kunnen alle schulden worden afbetaald
Stiekem hoop ik er ook wel op. Ik wil graag de AEX onder de 200 zien sluiten. Lijkt me een perfect moment om weer wat te gaan kopen.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |