Dat kan (alhoewel je wel met foxconn te maken hebt, bedrijf met beroerde kwaliteitsprocedures), maar toch verkopen ze gebruikte produkten alsof ze nieuw zijnquote:Op woensdag 12 oktober 2011 15:54 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
In de kwaliteitscontrole van apple bij teruggebrachte producten heb ik absoluut meer vertrouwen dan in die van de mediamarkt.
Als een apparaat bij de mediamarkt terugkomt omdat de klant hem gewoon niet wilde, is er niks mis met het apparaat zelf en is er geen kwaliteitscontrole nodig. Als hij stuk is gaat hij terug naar de fabriek voor controle, daar heeft mediamarkt verder ook niks mee te maken.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 15:54 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
In de kwaliteitscontrole van apple bij teruggebrachte producten heb ik absoluut meer vertrouwen dan in die van de mediamarkt.
Right. Enough said. Mediamarkt zuigt en houdt geen rekening met je privacy.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:04 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Als een apparaat bij de mediamarkt terugkomt omdat de klant hem gewoon niet wilde, is er niks mis met het apparaat zelf en is er geen kwaliteitscontrole nodig. Als hij stuk is gaat hij terug naar de fabriek voor controle, daar heeft mediamarkt verder ook niks mee te maken.
huil niet, dit doet elke winkel.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Right. Enough said. Mediamarkt zuigt en houdt geen rekening met je privacy.
Waar haal je privacy nou weer vandaan?quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Right. Enough said. Mediamarkt zuigt en houdt geen rekening met je privacy.
echte klanten maken hun product ook weer leeg / netjes voro ze het terug brengen.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:11 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Echte winkels doen dat niet, die maken tenminste netjes alle gegevens weer leeg.
Als je een apparaat terugbrengt met al je gegevens erop ben je gewoon een domme lul.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:11 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Echte winkels doen dat niet, die maken tenminste netjes alle gegevens weer leeg.
Genoeg groepen mensen die niet weten hoe. Daarbij is het de winkel haar verantwoordelijkheid, zij verkoopt het weer als nieuw.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:13 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Als je een apparaat terugbrengt met al je gegevens erop ben je gewoon een domme lul.
Handleiding. Of als je het bij het inleveren even vraagt doen ze het vast wel voor je.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Genoeg groepen mensen die niet weten hoe. Daarbij is het de winkel haar verantwoordelijkheid, zij verkoopt het weer als nieuw.
Hier een linkje waaruit blijkt dat Apple hetzelfde doetquote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Genoeg groepen mensen die niet weten hoe. Daarbij is het de winkel haar verantwoordelijkheid, zij verkoopt het weer als nieuw.
Blijft verantwoordelijkheid winkel.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:16 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Handleiding. Of als je het bij het inleveren even vraagt doen ze het vast wel voor je.
Wetboek en artikel?quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Blijft verantwoordelijkheid winkel.
Onzin. De winkel hoeft jouw producten niet eens terug te nemen als ze niet stuk zijn. Dat is een gunst of extra service die de winkel jou vrijwillig verleent. Je hebt het recht helemaal niet om te eisen dat ze ook nog jouw data gaan verwijderen die je er zelf in hebt gezet en er zelf ook weer uit had kunnen halen.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Blijft verantwoordelijkheid winkel.
Dat klopt, dat is geen wettelijk recht. Je hebt wel recht op een deugdelijk product. Je hebt immers een koopovereenkomst gesloten en koop = koop volgens de wet. (bron: Consuwijzer)quote:Op woensdag 12 oktober 2011 16:25 schreef Dennis_enzo het volgende:
De winkel hoeft jouw producten niet eens terug te nemen als ze niet stuk zijn.
Je zei zelf dat het in nieuwstaat moet verkeren. Andermans gegevens erop valt daar niet onder. Daarbij is het ronduit onder de noemer kutservice te zetten.quote:
Een product is niet kapot of ondeugdelijk als er toevallig andermans gegevens instaan. Het staat misschien wat slordig, maar er is geen enkele plicht voor winkels om er iets aan te doen.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 17:16 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Je zei zelf dat het in nieuwstaat moet verkeren. Andermans gegevens erop valt daar niet onder. Daarbij is het ronduit onder de noemer kutservice te zetten.
Echt welquote:Op woensdag 12 oktober 2011 17:29 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Een product is niet kapot of ondeugdelijk als er toevallig andermans gegevens instaan. Het staat misschien wat slordig, maar er is geen enkele plicht voor winkels om er iets aan te doen.
Jouw mening is geen feit of wet, ik hoop dat je dat begrijpt.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 17:30 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Echt welDa's niet wat je mag verwachten van een nieuw product nml. Klaar.
Zou maar nooit meer iets bij een webshop kopen dan, wat denk je dat er gebeurd met producten die in de afkoelingsperiode retour gestuurd worden?quote:Op woensdag 12 oktober 2011 15:42 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Als dat nog niet goed geregeld is bij wet moeten ze dat maar eens doen. Een teruggebracht product heeft bij electronica imo meer kansen op manko's dan nieuwe producten.
Geen rechten gehad zeker.quote:Op woensdag 12 oktober 2011 17:35 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Jouw mening is geen feit of wet, ik hoop dat je dat begrijpt.
Ik lees in jouw mooie document:quote:Op woensdag 12 oktober 2011 17:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Geen rechten gehad zeker.
http://www.jipvenlo.nl/downloads/consumentenkoop_en_garanties.pdf
Bij alle vier de punten word met geen woord gerept over wanneer een product wel of niet nieuw is, en of gegevens van andere mensen iets betekent verder. Dus ik begrijp niet zo goed wat je punt is. Volgens mij heb je het zelf niet eens gelezen.quote:De verkoper is verplicht een product te leveren dat met de koopovereenkomst in overeenstemming is:
1) Het product moet voldoen aan de eigenschappen die je mag verwachten bij normaal gebruik.
Met een auto moet je kunnen rijden en remmen. Op een pc moet je zonder problemen een
tekstverwerkingsprogramma kunnen draaien.
2) De koper mag verwachten dat een product de eigenschappen bezit die door de verkoper zijn
toegezegd. Heeft de koper bijvoorbeeld verteld dat hij een auto nodig heeft om met zijn caravan
naar de Ardennen te gaan, dan moet de auto daartoe in staat zijn. Het kan dus van belang zijn
om de verkoper te vertellen waarvoor het product gebruikt zal worden.
3) Een verkoper is niet alleen gebonden aan zijn eigen mededelingen. Als de fabrikant reclame voor
het product maakt, kan de koper daar rechten aan ontlenen (zie ook “Garanties”). Voldoet het
product niet aan de in de reclame toegezegde eigenschappen, dan kan de koper de verkoper
hierop in principe aanspreken.
4) Draagt de verkoper zorg voor de installatie van het product, maar voert hij de installatie
ondeugdelijk uit, dan geldt dit als een gebrek aan overeenstemming van het product aan de
overeenkomst. Hetzelfde geldt als de koper zelf het product installeert, maar de bijgevoegde
montagevoorschriften gebreken vertonen, waardoor het eindresultaat tegenvalt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |