abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 14 september 2011 @ 16:13:45 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101941058
Jeugd trauma's
Waar lig je soms nog wakker van?
Smacaroni?
Macaroni met een blikje tomatenpuree?
Pap met vellen?
Appelsap?
Wat is jouw culinaire jeugdtrauma?

deel 1
Jeugdtrauma

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101941079
reeks *;
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 14 september 2011 @ 16:23:03 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101941488
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 16:14 schreef Mirjam het volgende:
reeks *;
Kan je een #2 achter de TT zetten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101941521
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 15:56 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Smac in de macaroni? The fuck :{
smac met macaroni O+
maar komt denk ik meer door het vakantiegevoel dat het bij mij oproept
pi_101941560
smac vind ik lekker maar dan wel direct zo'n plak uit blik, niet gebakken.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 14 september 2011 @ 16:25:46 #6
352124 o43blondiee
Onbegrepen Genie.
pi_101941616
Koude macaroni met smac, bosuitjes, blokjes kaas, blokjes ham, aromapoeder en mayonaise
Heerlijk.

Ik ben we eens een keer bijna gestikt in de pit van een pruim...:')
Nu eet ik ze niet eens meer :P
Ieder zijn ding.
  woensdag 14 september 2011 @ 16:27:50 #7
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_101941705
Ja reeks heerlijke traumas
pi_101941930
mijn broertje (14) en zusje (17) vissen nog steeds alle 'dingetjes' uit hun eten.

Zelfs de inimini stukjes kruiden uit een pakje nasi of macaroni vissen ze ertussenuit omdat ze die vies vinden
pi_101941976
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 16:34 schreef hugsy33 het volgende:
mijn broertje (14) en zusje (17) vissen nog steeds alle 'dingetjes' uit hun eten.

Zelfs de inimini stukjes kruiden uit een pakje nasi of macaroni vissen ze ertussenuit omdat ze die vies vinden
Pakjesmacaroni is dan ook smerig. :r
  woensdag 14 september 2011 @ 16:43:50 #10
13250 Lod
Sapere aude!
pi_101942246
Tong, weet niet meer of het runder- of kalfstong was. Maar dat kreeg ik ooit in mijn vroege jeugd voorgeschoteld en ik kon het niet wegkrijgen.
Het is dat ik tegenwoordig kalfstong wel kan waarderen, anders had ik er nog nachtmerries van :{w

En 1 keer in mijn studententijd moest iemand koken voor een hele groep. Hij koos voor andijvie-stampot. Een paar van die cheap-ass pureezakjes bij de Aldi, aangelengd met water. En op tafel zag hij dat hij vergeten was de andijvie erbij te doen, dus die werd er nog snel even doorheen gemikt ;(
GNU Terry Pratchett
pi_101942394
wij hadden het vroeger niet zo breed, dus kocht mn moeder altijd van die blokken kaas.
prima hoor, lekker.

maar die dingen moesten echt tot het allerlaatste plakje op.
en hoe dichter je bij het randje/plastic komt, hoe viezer ik de kaas vind, ik vind die smaak echt om te kotsen.
maarja, het móést op, dus aan het eind van ieder stuk kaas was het weer drama
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_101942913
Soep eten bij Oma die niet meer zo goed kon zien, waardoor er allemaal nog ouwe soep resten vastgekoekt aan je lepel zaten :r
pi_101945742
Prutsoep, alle kliekjes in de pan, water erbij, beetje bouillon en roeren maar :P
pi_101953879
Gekookte pudding met vellen erop. O vreselijk!!
  woensdag 14 september 2011 @ 21:43:27 #15
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101955196
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 21:19 schreef n105 het volgende:
Gekookte pudding met vellen erop. O vreselijk!!
Ik vond die vellen op vanillepudding juist lekker. De rest was weeïg namelijk.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 14 september 2011 @ 21:45:25 #16
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_101955306
spekkie voor je bekkie..een door mijn moeder verzonnen rijstschotel uit de oven met rijst, slagroom en spek. Ik word er elke keer weer misselijk van als ik er aan denk :S
  ESF Reporter woensdag 14 september 2011 @ 21:46:11 #17
87554 Cee
Welluk?
pi_101955345
Ik deed altijd ketchup in m'n soep. Want ik hield van tomatensoep. En zo zijn er nog tig andere culinaire wandaden die ik heb begaan (en die m'n ouders toelieten) waardoor heden ten dage mijn smaakpapillen zowaar zijn verlamd en m'n kookniveau beneden peil is.

Of zijn er meer mensen die ketchup in de soep deden?
  woensdag 14 september 2011 @ 21:48:23 #18
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101955462
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 21:45 schreef RandomMoron het volgende:
spekkie voor je bekkie..een door mijn moeder verzonnen rijstschotel uit de oven met rijst, slagroom en spek. Ik word er elke keer weer misselijk van als ik er aan denk :S
Amerikaans zeker?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101955467
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 21:45 schreef RandomMoron het volgende:
spekkie voor je bekkie..een door mijn moeder verzonnen rijstschotel uit de oven met rijst, slagroom en spek. Ik word er elke keer weer misselijk van als ik er aan denk :S
dat klinkt ook echt als n vreselijk ranzige combinatie :P
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 14 september 2011 @ 21:56:20 #20
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_101955973
geen idee hoe ze er aan komt, vast uit een of ander kookblad ofzo :P
pi_101957059
Gekookte eieren in de ochtend werden zo gekookt dat letterlijk de helft van het ei nog doorzichtig was.
Dus gewoon ipv het ei onderdompelen in water, het ei half in water en half niet in water.

Door mijzelf gemaakte ( ik was 10 ofzo :') ) aardbei ijsjes met munt.
Bah!

Sindsdien lust ik ook haast niks meer met munt behalve pepermuntjes :)
Twiddel
  woensdag 14 september 2011 @ 22:25:34 #22
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101957828
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2011 22:14 schreef summer2bird het volgende:
Gekookte eieren in de ochtend werden zo gekookt dat letterlijk de helft van het ei nog doorzichtig was.
Dus gewoon ipv het ei onderdompelen in water, het ei half in water en half niet in water.

Door mijzelf gemaakte ( ik was 10 ofzo :') ) aardbei ijsjes met munt.
Bah!

Sindsdien lust ik ook haast niks meer met munt behalve pepermuntjes :)
Serieus, mij mag je wakker maken voor een zacht gekookt vers eitje. Met een beetje zout in de dooier, ik vind dat echt zo lekker.

Halfdoorzichtig kan eigenlijk niet. Niet zoals jij schrijft, de ene helft gaar en de andere rauw. Het zal wel je herinnering zijn, denk ik toch.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  woensdag 14 september 2011 @ 22:37:18 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101958630
Ik heb mijn eieren ook graag heeeel zacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101962561
Enige echte jeugdtrauma heb ik overgehouden aan het wekelijks boodschappen doen van mijn stiefmoeder bij een supermarkt die De Kijkgrijp heette.
Destijds had je nog echte caissières die het bedrag van elke boodschap met de hand moesten inkloppen.
Mijn stiefmoeder had de vervelende gewoonte om bij thuiskomst de complete (lange) kassabon boodschap voor boodschap te controleren en zodra ze een aanslagfout ontdekte, al was het 1 cent, dat in het rood aan te strepen op de kassabon en dan mij, als kind terug naar de supermarkt te sturen om het verschil te laten verrekenen. Al ging het in totaal om 7 cent. Die moest en zou ze dan uitbetaald krijgen.

Ik heb het nu over begin jaren 60, maar het was dusdanig traumatisch dat ik het nog steeds weet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101966544
Tuinbonen... ik kreeg die krengen niet af. Moest er echt van kokhalzen maar ik moest en zou ze eten van mijn ouders, drama's zijn het geweest. Ik eet ze nu nog steeds niet, teveel negatieve asociaties.
pi_101967471
Het is niet mijn trauma, maar ik ken iemand die het bovenste deel en onderste deel van een pak yoghurt/vla niet lust.
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
  donderdag 15 september 2011 @ 09:50:07 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101968244
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 23:56 schreef golfer het volgende:
Enige echte jeugdtrauma heb ik overgehouden aan het wekelijks boodschappen doen van mijn stiefmoeder bij een supermarkt die De Kijkgrijp heette.
Destijds had je nog echte caissières die het bedrag van elke boodschap met de hand moesten inkloppen.
Mijn stiefmoeder had de vervelende gewoonte om bij thuiskomst de complete (lange) kassabon boodschap voor boodschap te controleren en zodra ze een aanslagfout ontdekte, al was het 1 cent, dat in het rood aan te strepen op de kassabon en dan mij, als kind terug naar de supermarkt te sturen om het verschil te laten verrekenen. Al ging het in totaal om 7 cent. Die moest en zou ze dan uitbetaald krijgen.

Ik heb het nu over begin jaren 60, maar het was dusdanig traumatisch dat ik het nog steeds weet.
Ik deed eens boodschappen met een vriend van me, we liepen pratend door de winkel terwijl hij zijn spullen pakte.
Komen al pratend bij de kassa en die kassiere zegt, dat is X, hij zegt sorry tegen me, en draait zich naar de Kassiere, zegt, dat klopt niet het moet Y zijn.
Kassiere stomverbaasd. Ja maar, ja maar, (bar code kassa)
Hij kijkt naar de kassabon en zegt, hier, het bier is de volle prijs aangeslagen, maar er is een kortingsactie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101968564
wow, of het verschil was enorm of hij is gewoon enorm autistisch....?
Ik moet toch echt de bon nakijken om het te weten.
  donderdag 15 september 2011 @ 10:13:39 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101968723
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 10:06 schreef Oceanonix het volgende:
wow, of het verschil was enorm of hij is gewoon enorm autistisch....?
Ik moet toch echt de bon nakijken om het te weten.
Hij zei dat ie het van zijn moeder geleerd had en dat ie gewoon de prijs van de producten bij elkaar optelt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101969051
als de korting niet verrekend wordt heb ik dat vaak ook wel door omdat ik die producten juist koop om de aanbieding.
pi_101970251
Ik at vroeger alles, en vond ik het niet lekker, at ik het toch op.
En redelijk zonder morren, ik dacht altijd : morgen wellicht weer iets wat ik lekker vind.
Maar 1 situatie is me bijgebleven, toen ik een jaar of 6 was had mijn moeder kalkoenenbouten gemaakt.
Ik kan me er niet alles meer van hereinneren, maar ik weet nog dat ik zo'n immens grote (zachtgekookte ?) bout in mijn handen had.
Ik zeg zachtgekookt, omdat ik niet precies weet hoe ze het had klaargemaakt, het was de jaren 70, en een oven hadden we denk ik niet, het leek er iig op dat het gekookt was.
En het vet van die bout, was in het kookproces getransformeerd in een witte blubber achtige substantie.
Na een paar keer aangegeven te hebben dat ik het toch echt niet lekker vond, zij mijn moeder toch maar door te eten.
Pas na daadwerkelijk kokhalzen (wat ik nu op mijn werk bijna weer hebt :') ) kon ik de poot laten staan.
Nog nooit heb ik iets zo ranzig gevonden als toen
  donderdag 15 september 2011 @ 11:16:12 #32
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_101970378
Xlarge, bedankt, nu ben ik ook misselijk.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_101970449
^ doet me denken aan een wat rare zwezerik die ik ooit in een restaurant kreeg, toen ik iets van 14 jaar was. Die was echt, écht vies. Het was grijs en had de structuur wat iets weg had van vis en een spons. Daar heb ik echt trauma's aan overgehouden.

[ Bericht 4% gewijzigd door _Loki op 15-09-2011 12:34:42 ]
pi_101971325
quote:
11s.gif Op donderdag 15 september 2011 11:16 schreef Staal het volgende:
Xlarge, bedankt, nu ben ik ook misselijk.
:D
Je kan je dan het immense trauma wel voorstellen, van een 6 jarig Rotterdams jongetje ;(
pi_102173354
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 21:46 schreef Cee het volgende:
Ik deed altijd ketchup in m'n soep. Want ik hield van tomatensoep. En zo zijn er nog tig andere culinaire wandaden die ik heb begaan (en die m'n ouders toelieten) waardoor heden ten dage mijn smaakpapillen zowaar zijn verlamd en m'n kookniveau beneden peil is.

Of zijn er meer mensen die ketchup in de soep deden?
Mijn oma. Wat was dat goor zeg. Heb het nog jarenlang gewantrouwd als er tomatensoep geserveerd werd.
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 20 september 2011 @ 11:06:40 #36
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102173451
Mijn vader deed er de inhoud van een blikje tomatenpuree bij en dan smaakte de hele soep naar metaal.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102175332
- Margarine op brood (bij vriendjes thuis)
- Spaghetti en macaroni van verkeerd graan (bij vriendjes en familie thuis)
- Budgetpindakaas met een plas olie bovenop (bij vriendjes thuis)
- Zelfmaakchocomel (bij vriendjes thuis)
- Supermarktzoetigheid en chocola (vriendjes en familie)
- Droogsponzige slagroomtaart met slechte slagroom (v&f)
- Crackers met gebakken banaan (v)
- Dropwater
- De lucht van warme melk, en dan zo'n vel erop.
- Vierkante ham met een venstertje van vleeslijm (hypotheekrente van 14% en twee huizen, toch was die ham eenmalig, dan mijn pa maar shag roken en de auto even niet gebruiken en ik in ouwe kleren van mijn neef naar school).

Thuis was het over het algemeen echt wel goed, hoewel mijn moeder meestal moest koken en er niet echt goed in was. Maar er bleven genoeg gerechten over die ze wel onder de knie had. In de meeste huizen waar ik op bezoek kwam en meeat was minder geld en werd relatief nog minder aan eten uitgegeven. Het trauma is vooral dat ik het dan niet lekker vond maar dat ik wel het gevoel had dat ik moest doen van wel.

Soms was het ook echt bittere armoe. Surinaams-Indische ouders en dan krijg je een nasi die gewoon niet lekker is omdat er bijna niks in zit. Ik had ook totaal geen oog voor inkomensverschillen (dat is op zichzelf ook al een luxe die andere kinderen niet hadden) en al helemaal niet voor status, maar dat leidde soms ook wel tot genante situaties. Geld was iets waarvan je later ontzettend veel van ging verdienen om een sportwagen te kopen, geen actueel thema dat ook maar iets met je dagelijks leven van doen had en al helemaal niet met eten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_102175523
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 21:46 schreef Cee het volgende:
Ik deed altijd ketchup in m'n soep. Want ik hield van tomatensoep. En zo zijn er nog tig andere culinaire wandaden die ik heb begaan (en die m'n ouders toelieten) waardoor heden ten dage mijn smaakpapillen zowaar zijn verlamd en m'n kookniveau beneden peil is.

Of zijn er meer mensen die ketchup in de soep deden?
Mijn broertje lust geen groentesoep, dus mijn moeder roert altijd een lepel ketchup door zijn kommetje groentesoep, dan lijkt het tomatensoep en dat vindt hij prima :')
pi_102175584
Mijn moeder dacht vroeger hip te koken door pannekoeken met spinazie te maken.
Als kind zagen we onze moeder in de keuken pannekoeken bakken, dus wij waren allemaal superblij, aan tafel bleken het opgerolde pannekoeken te zijn met een spinazie saus er tussen.
Bleeeeeeeeh nooit meer gegeten, was echt vies.
pi_102176452
pannenkoeken met spinazie(a la creme) en kaas :9~

kregen wij ook als we pannenkoeken als avondeten hadden. 1 pannenkoek met spinazie om toch groente binnen te krijgen. en daarna gewone pannenkoeken. de stapel was nooit groot genoeg
pi_102182432
Spruitjes :r
Feyenoord-
pi_102184796
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 12:23 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Mijn broertje lust geen groentesoep, dus mijn moeder roert altijd een lepel ketchup door zijn kommetje groentesoep, dan lijkt het tomatensoep en dat vindt hij prima :')
Haha moeders die kinderen voor de gek houden _O_
zo ken ik er ook nog 2:
Mijn broertje die geen doperwten lustte totdat mijn moeder hem vertelde dat het franse doperwten betrof _O-
Vriendje op mijn verjaardag die alleen coca-cola lustte waarop mijn moeder met het bekertje naar de keuken loopt en met een beker 'coca-cola' terugkomt.
Kereltje heeft het zonder morren opgedronken :Y)
pi_102185799
gebakken gepaneerd visje opdienen als schnitzel, want de kinderen lusten geen vis.
Spruitjes consequent kleine chinese kooltjes noemen omdat iedereen altijd roept dat spruitjes vies zijn, dus kinderen ook
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
pi_102200663
Nootmuskaat op bloemkool en boontjes :r
  dinsdag 20 september 2011 @ 22:37:17 #45
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_102200707
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2011 22:36 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Nootmuskaat op bloemkool en boontjes :r
gisteren nog gehad :(
pi_102202110
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2011 22:37 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

gisteren nog gehad :(
Zo ranzig he. Kan het nog steeds niet echt waarderen. Verder geen dingen die ik niet lekker vind, maar nootmuskaat :{w Vergif is ut :(
  dinsdag 20 september 2011 @ 23:05:01 #47
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_102202225
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 september 2011 23:02 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Zo ranzig he. Kan het nog steeds niet echt waarderen. Verder geen dingen die ik niet lekker vind, maar nootmuskaat :{w Vergif is ut :(
Hmm. :)
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  dinsdag 20 september 2011 @ 23:08:21 #48
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102202378
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 17:15 schreef seasushi het volgende:
gebakken gepaneerd visje opdienen als schnitzel, want de kinderen lusten geen vis.
Spruitjes consequent kleine chinese kooltjes noemen omdat iedereen altijd roept dat spruitjes vies zijn, dus kinderen ook
Niet kinderen ook maar met name kinderen.
Dat is gewoon slim. En kinderen kun je prima aan vis laten wennen d.m.v. Kapitein Iglo.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102202385
Wikipedia

[bewerken]Hallucinerende en toxische werking

In een lage dosis geeft nootmuskaat geen merkbare psychische of neurologische effecten. Bovenmatig gebruik van nootmuskaat kan hallucinaties veroorzaken. Men vermoedt dat dit berust op een in vivo (in het lichaam) omzetting van myristicine naar MMDA (3-methoxy-4,5-methylenedioxyamphetamine). Excessief gebruik van de werkzame stof, Myristicine (een zwak werkende MAO (monoamine oxidase) -remmer). (3-methoxy,4,5-methyleendioxy-allylbenzeen), kan gevaarlijk zijn. Bij volwassenen leidt inname van ca. 5 gram of meer van de geraspte noot al tot duidelijke klinische symptomen (buikpijn, braken, duizeligheid, onrust en bewustzijnsstoornissen). Myristicine is al eerder beschreven als een sterk hallucinogeen. Verder bevat de olie van de muskaatnoot nog andere etherische oliën die precursors (chemische voorlopers) zijn voor geestverruimende middelen (safrol, MDMA, elemicine, mescaline). Safrol en het ook in nootmuskaat voorkomende methyleugenol blijken bij dierproeven en ander onderzoek gentoxisch te zijn en daarmee mogelijk kankerverwekkend. Of nootmuskaat kankerverwekkend blijkt te zijn voor mensen moet uit nader onderzoek blijken.

Eat that, het is echt vergif :@ :(
pi_102208048
Owja, ook zo'n faal; 2 neefjes van mij lusten vroeger heel weinig, een van de dingen die ze wel lustten was vla. We aten toen bij oma, en oma heeft geen vla :P Dus mijn moeder had yogurt en roosvicee door elkaar geklopt, en ze vonden het lekker! Komt die moeder van ze aangesneld ( :r ) "jullie lusten toch geen yoghurt?"
Zij: "Is dit geen roze vla dan? :? "

:') _O-

[ Bericht 0% gewijzigd door robuust89 op 21-09-2011 08:15:46 ]
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  woensdag 21 september 2011 @ 08:05:06 #51
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_102208180
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 07:50 schreef robuust89 het volgende:
Owja, ook zo'n faal;
Hun
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_102208302
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 08:05 schreef Muck het volgende:

[..]

:*
Bedankt voor je bijdrage.
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_102213670
Jachtschotel.
Mijn moeder deed daar vast haar best op, maar man man..... Wat een tinnef zeg.
pi_102214300
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 08:05 schreef Muck het volgende:

[..]

doet me denken aan husse met je neus ertussen. ook wel prutje genoemd. Dat was altijd maar afwachten of het eetbaar was en/of het er ook nog een beetje uit zag.
Meestal niet
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
pi_102217491
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 12:24 schreef seasushi het volgende:

[..]

doet me denken aan husse met je neus ertussen. ook wel prutje genoemd. Dat was altijd maar afwachten of het eetbaar was en/of het er ook nog een beetje uit zag.
Meestal niet
Zó herkenbaar! Hier was het ook vaak 'Husse met je neus ertussen', zoals mijn moeder het altijd noemde.
pi_102218786
Of "Als het niet lekker is dan is het wel gezond" en dat soort dingen.

"Mmmm, nou mam, gezond hoor"
"Erg voedzaam inderdaad"
"Moeders in de derde wereld zouden blij zijn met zo'n afwas"
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_102218842
1. Huzarensalade + frikandel
2. Smacaroni
  † In Memoriam † woensdag 21 september 2011 @ 15:09:37 #58
91830 MaximusTG
pi_102219981
1. Huzarensalade + frikandel ?

Wat moet ik me daar bij voorstellen? Zo vies kan dat toch niet zijn, of ben ik nu te optimistisch?
  woensdag 21 september 2011 @ 15:10:57 #59
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102220039
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 15:09 schreef MaximusTG het volgende:
1. Huzarensalade + frikandel ?

Wat moet ik me daar bij voorstellen? Zo vies kan dat toch niet zijn, of ben ik nu te optimistisch?
Dus een kwak huzarensalade met daarnaast een frikandel lijkt jou wel lekker?
Ik hoef het iig niet.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102220199
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 15:09 schreef MaximusTG het volgende:
1. Huzarensalade + frikandel ?

Wat moet ik me daar bij voorstellen? Zo vies kan dat toch niet zijn, of ben ik nu te optimistisch?
Verhaaltje: Pa en ma zijn gescheiden, zodoende zat ik vroeger de ene week bij pa, de andere week bij ma. Ma kan prima koken, maar haar smacaroni daar heb ik toch wel een traumaatje aan overgehouden. Pa is niet echt een keukenprinsesje en interesseerde het allemaal niet, die pleurt een paar frikandellen in de frituur, en een kwak huzarensalade op je bord. Als je dat dag in dag uit te vreten krijgt is het echt niet meer lekker hoor... De eerste keer gaat wel, de tweede keer heb je al zoiets van "nee, alweer!?", maar daarna ga je je niet lekkerder voelen.
  † In Memoriam † woensdag 21 september 2011 @ 15:18:52 #61
91830 MaximusTG
pi_102220347
@Freddeh, ah, vandaar, nee, dat komt je neus wel uit op een gegeven moment.

@Staal, nou, het zou niet mijn eerste keus zijn nee, maar als ik moest kiezen tussen de dingen in dit topic dan lijkt een kwak huzarensalade met een frikandel me niet meteen heel smerig. ;).
pi_102225804
Hutspot. Vroeger altijd met lever erbij, zo goor.
Ik eet hutspot pas sinds een paar jaar weer: zonder lever maar gewoon met een gehaktbal :)
pi_102227256
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 17:25 schreef mascara-klodder het volgende:
Hutspot. Vroeger altijd met lever erbij, zo goor.
Ik eet hutspot pas sinds een paar jaar weer: zonder lever maar gewoon met een gehaktbal :)
Ah ja hutspot, dat vind ik nog steeds niet lekker :') Zo'n weeig-zoete baby hap vind ik het.. bah
pi_102230256
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 18:07 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ah ja hutspot, dat vind ik nog steeds niet lekker :') Zo'n weeig-zoete baby hap vind ik het.. bah
ligt er ook maar net aan hoe je het maakt. je hoeft het niet helemaal fijn te stampen.
pi_102230434
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:14 schreef loecje het volgende:

[..]

ligt er ook maar net aan hoe je het maakt. je hoeft het niet helemaal fijn te stampen.
Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
pi_102230491
Kaaskoekjes:
Gooi een homp oude kaas in de oven, en haal ze er pas uit als ze bruin zijn.

Bittere troep :r
Twiddel
pi_102231066
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
dat is toch geen stamppot
pi_102233053
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:14 schreef loecje het volgende:

[..]

ligt er ook maar net aan hoe je het maakt. je hoeft het niet helemaal fijn te stampen.
Grof of fijn gestampt veranderd niets aan de smaak van wortel-aardappel ;)
pi_102233195
dat niet nee, maar dan is het geen babyhapje meer
pi_102238975
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 15:18 schreef MaximusTG het volgende:
@Freddeh, ah, vandaar, nee, dat komt je neus wel uit op een gegeven moment.

@Staal, nou, het zou niet mijn eerste keus zijn nee, maar als ik moest kiezen tussen de dingen in dit topic dan lijkt een kwak huzarensalade met een frikandel me niet meteen heel smerig. ;).
vind ik ook niet smerig hoor. genoeg mensen die in een snackbar een patatje, huzarenslaatje en een frikandel bestellen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102240984
Mij staat iets bij van , nasi uit een blik, brrrr.
Daarna heeft mijn moeder wel een cursus indonesisch koken gevolgd, waarschijnlijk op aandrang van man en kinderen, haha.
Dat is eens wat anders...
pi_102250232
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 20:09 schreef loecje het volgende:
dat niet nee, maar dan is het geen babyhapje meer
Ik doelde met ''babyhapje'' op de smaak, niet de textuur. Ik vind wortel-aardappel een van de zoetste en braafste combinaties die er bestaan.
  † In Memoriam † donderdag 22 september 2011 @ 08:20:17 #73
91830 MaximusTG
pi_102250818
@FutureFairyTale; Ja precies, zal ook nog wel redelijk bij mekaar smaken lijkt me zo. Maar als je het 3x per week krijgt of zo is het wel anders :).

Hutspot (of in sommige delen van het land ook wel peeënstamp, penenstamp, peenstamp genoemd), vind ik altijd wel lekker. Mits goed klaargemaakt en op smaak gebracht. Zijn zoveel varianten van, veel verschil in verhouding tussen aardappel en wortel en ui.
Was afgelopen weekend bij de ouders van mn vriendin, en ze hadden spullen gehaald voor hutspot. Nu moesten zij 's middags weg, dus ik was maar gaan koken. Maar er lag maar 1 zakje van 500 gram met wortels én uien (voorgesneden). Voor 4 man.. Heb er maar ong. 1 kg aardappel bijgedaan, want vond het anders in verhouding veel te veel aardappel worden. Maar dat was dus niet zoveel hutspot. Wel alles in de rundvleesbouillon gekookt. Lekker een klont boter erdoor en afmaken met een beetje opgevangen kookvocht, zout en peper.
  donderdag 22 september 2011 @ 08:57:44 #74
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_102251379
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 16:49 schreef DeZoektocht het volgende:
Haha moeders die kinderen voor de gek houden _O_
1. Zoon kokhalst van tofu
2. Zoon is dol op pasta met nep-roomsaus en ham, tot het moment dat hij rond z'n vierde allergisch blijkt voor zuivel.

Ik heb geexperimenteerd tot ik een ons woog, maar het het lukte niet een goede vervanging van die pastasaus te vinden. Tot ik silken tofu pureerde, bouillon erbij, veel knoflook zachtjes zaten zweten in olijfolie en als laatste hamstukjes erbij. Dat vond hij helemaal heerlijk.

Omdat inmiddels soya ook op z'n 'allergische lijstje' staat, hebben we hem laatst verteld waar z'n lievelingsgerecht uit bestond. Hij gelooft het nog steeds niet :D
pi_102264479
Ach ik geloof niet dat het echt een trauma is, maar ik vind het wel grappig :)
Mijn vriend heeft zijn nichtje toen ze een jaartje of 8 was verteld dat een fles cola net als een goede fles rode wijn werkt. Je mag het laatste beetje niet uitschenken/opdrinken ivm bezinksel ( ja...ze komen uit een familie die nogal van wijn houdt)
Resultaat: nichtje is inmiddels 20 en weigert nog steeds om het laatste beetje cola uit een fles te drinken, al weet ze dat het onzin is en dat er geen bezinksel in zit. Ze drinkt het dan wel weer uit een blikje of zo'n klein flesje :)
  donderdag 22 september 2011 @ 17:49:10 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102266695
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
Olvarit fan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102266732
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:16 schreef cora4034 het volgende:
Mij staat iets bij van , nasi uit een blik, brrrr.
Daarna heeft mijn moeder wel een cursus indonesisch koken gevolgd, waarschijnlijk op aandrang van man en kinderen, haha.
Oh getver, dat maakte mijn huisgenote vroeger ook klaar, zo'n blik Suzi Wan. In een nieuwe (niet eerst afgewassen pan). Brr, wat een lucht kwam daar vanaf.
  donderdag 22 september 2011 @ 18:10:00 #78
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102267299
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 17:50 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Oh getver, dat maakte mijn huisgenote vroeger ook klaar, zo'n blik Suzi Wan. In een nieuwe (niet eerst afgewassen pan). Brr, wat een lucht kwam daar vanaf.
Ik las die post en kon maar niet op de naam komen. Suzi Wan inderdaad uit blik. Dat moest ik ook eten. Oh wat goor, het smaakte gewoon zuur. :r.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 22 september 2011 @ 18:13:02 #79
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102267372
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
In de blender? -O- .

Als ik het maak is het geen babyvoeding. Maar bak de uien in roomboter i.p.v. koken en doe er bijv. een vleugje Kerrie bij. En inderdaad rundvlees, geen varkensvlees want dat versterkt elkaar qua zoetheid. Maar dat is mijn mening maar uiteraard.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102267483
Ik wil het geen trauma noemen maar smerig was het wel: zelfgevangen paling. Na een hele tijd in ons ligbad te hebben gezwommen was het nog steeds het culinaire equivalent van een hap modder.
  donderdag 22 september 2011 @ 19:15:18 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102269704
Ik hou ook niet van hutspot. Zoete hap. Maar met pittige rendang is het nou juist wel weer lekker. Dat brengt het een beetje in balans.
pi_102270295
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:15 schreef RobinOok het volgende:
Ik hou ook niet van hutspot. Zoete hap. Maar met pittige rendang is het nou juist wel weer lekker. Dat brengt het een beetje in balans.
dat is een aparte combinatie :o

Ik moet altijd wel lachen om mijn vriend (hij is indo), als ik erwtensoep heb gemaakt dan gaat daar nog ketjap, gebakken uitjes en sambal doorheen :D

Btw heb aan hutspot dus alleen maar een trauma overgehouden door die lever die we erbij moesten eten :(
Nu met een gehaktbal erbij is het prima te doen
pi_102282175
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 18:10 schreef Staal het volgende:

[..]

Ik las die post en kon maar niet op de naam komen. Suzi Wan inderdaad uit blik. Dat moest ik ook eten. Oh wat goor, het smaakte gewoon zuur. :r.
Ik wist zelf ook de naam niet meer maar inderdaad, Suzi Wan. Groen etiket.
Dat is eens wat anders...
pi_102284413
Als kind gooide ik doorgaans ketchup over mijn bord spaghetti en macaroni. Nu moet ik daar echt niet aan denken. Mijn neef ging nog een stapje verder door ook ketchup over zijn bord rijst te gieten. Zelfs ik vond dat toen niet kunnen.
pi_102287715
Mijn moeder bakte vlees over het algemeen dusdanig dat het nogal... droog was. Om die reden kan ik een schnitzel, zelfs als ie wèl goed bereid is, nog altijd niet waarderen. Dat was een taaie droge lap. Sowieso vind ik vlees al heel snel te droog nu, denk daardoor.

En macaroni met ham en kaas. Ik kwakte daar altijd een grote klodder ketchup over.

Verder was mijn moeder op zich geen dramatische kok, ze vond het alleen niet leuk dus góed was het ook niet (we hadden ook alle nieuwe pakjes als een van de eersten in huis: aardappel anders, aardappel idee, alle knorr pakjes... Ik was vroeger trouwens enorm fan van aardappel anders, aardappel idee en chicken tonight. Het is gelukkig nog goedgekomen met me ;))

Oh, en dit is toch wel de grootste denk ik: die toetjes in hoge plastic bakjes, je had twee smaken: 'vanille' en 'chocolade'. Met een enorm neppe 'slagroom' erop. Mijn oma dacht dat we die lekker vonden, dus op een gegeven moment hadden we een hele koelkast vol.

"Wil je een toetje?"
"Ja lekker"
*Haalt die smerige meuk
"Oh, bij nader inzien, ik hoef geen toetje"
"Nee, je MOET een toetje, ze moeten op!"

:'( :{ brrrr
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 23 september 2011 @ 03:59:10 #86
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_102287835
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 03:14 schreef cinnamon_M het volgende:
Oh, en dit is toch wel de grootste denk ik: die toetjes in hoge plastic bakjes, je had twee smaken: 'vanille' en 'chocolade'. Met een enorm neppe 'slagroom' erop. Mijn oma dacht dat we die lekker vonden, dus op een gegeven moment hadden we een hele koelkast vol.
Die behoren nog steeds tot m'n 'guilty pleasures' :@ Zo eens per 5 a 10 jaar, ofzo. En dan vooral de vanille :)
pi_102294238
Mijn vader kocht altijd het allergoedkoopste vlees wat uiteraard vaak niet te eten was en dus de helft werd weggegooit maar hij bleef het kopen omdat het zo goedkoop was :')
  † In Memoriam † vrijdag 23 september 2011 @ 12:20:54 #88
91830 MaximusTG
pi_102294522
Tis toch eigenlijk best triest hoe slecht er af en toe gekookt wordt in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Wat vinden jullie, zou het niet een goed idee zijn om wat meer aandacht te besteden aan gezond leven en koken op bv de middelbare school. Want ik weet nog dat wij (op het VWO), 1 jaar een soort combinatie maatschappijleer en verzorging hadden, waarvan vooral het laatste zo bedroevend slecht en van een laag niveau was dat ik er niet echt iets nieuws leerde.
pi_102294907
Er zou idd best een project tegenaan gegooid mogen worden om kinderen gezond te laten eten en ze te leren hoe je gezond én lekker kunt koken.

als ouders van jongs af aan hun kinderen junkfood geven gaan kinderen dat vanzelf lekker vinden omdat het vertrouwd is.

Jamie oliver heeft in engeland het project pass it on gedaan,en school dinners. Die laatste was redelijk succesvol
  vrijdag 23 september 2011 @ 12:36:10 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102294970
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 12:10 schreef hugsy33 het volgende:
Mijn vader kocht altijd het allergoedkoopste vlees wat uiteraard vaak niet te eten was en dus de helft werd weggegooit maar hij bleef het kopen omdat het zo goedkoop was :')
Goedkoop vlees als in dumphandel, of als in de goedkope delen van varken, koe enzo?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 september 2011 @ 12:37:21 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102295005
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 12:20 schreef MaximusTG het volgende:
Tis toch eigenlijk best triest hoe slecht er af en toe gekookt wordt in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Wat vinden jullie, zou het niet een goed idee zijn om wat meer aandacht te besteden aan gezond leven en koken op bv de middelbare school. Want ik weet nog dat wij (op het VWO), 1 jaar een soort combinatie maatschappijleer en verzorging hadden, waarvan vooral het laatste zo bedroevend slecht en van een laag niveau was dat ik er niet echt iets nieuws leerde.
Jep, als ik zie wat men doorgaans eet, dan eten wij ongelofelijk goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102296682
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 12:20 schreef MaximusTG het volgende:
Tis toch eigenlijk best triest hoe slecht er af en toe gekookt wordt in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Wat vinden jullie, zou het niet een goed idee zijn om wat meer aandacht te besteden aan gezond leven en koken op bv de middelbare school. Want ik weet nog dat wij (op het VWO), 1 jaar een soort combinatie maatschappijleer en verzorging hadden, waarvan vooral het laatste zo bedroevend slecht en van een laag niveau was dat ik er niet echt iets nieuws leerde.
Helemaal waar, het lijkt me absoluut geen slecht idee als er op school iets van kookles oid wordt gegeven (wij hebben daar geloof ik ooit 1 les in gehad op de middelbare, daar leerden we thee met een waterkoker maken en een ei koken :'( )

(overigens doe ik binnen mijn kring mijn best: mijn moeder krijgt vandaag voor haar verjaardag n kookboek :P (eigenlijk valt het inmiddels wel mee hoor, mijn zusje is vegetariër dus ze is aan t experimenteren geslagen jaren terug))
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102296734
Als in het goedkoopste van de supermarkt dus vaak worstjes van een frikadellenprut, hoewel frikandellen nog meer smaak hebben.en gehakt met keiharde stukjes erin ed.

en dat terwijl we absoluut geen geldzorgen hadden maar mijn vader maakte er een sport van om zo goedkoop mogelijk te eten.

Ik herinner me nou ook ineens weer deed blikken soep van elf! Cent blegh water met heel in de verte wat toegevoegde smaakstoffen
pi_102297069
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 12:20 schreef MaximusTG het volgende:
Tis toch eigenlijk best triest hoe slecht er af en toe gekookt wordt in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Wat vinden jullie, zou het niet een goed idee zijn om wat meer aandacht te besteden aan gezond leven en koken op bv de middelbare school. Want ik weet nog dat wij (op het VWO), 1 jaar een soort combinatie maatschappijleer en verzorging hadden, waarvan vooral het laatste zo bedroevend slecht en van een laag niveau was dat ik er niet echt iets nieuws leerde.
Mwah, misschien worden scholen al een beetje overbelast met het moeten oplossen van elk maatschappelijk probleem. Los van de vraag of het eigenlijk wel een probleem is, betekent het feit dat een school er is om te leren niet dat kinderen buiten schooltijd niets zouden kunnen leren.

Misschien moet de overheid eens ophouden met slecht eten te stimuleren, subsidieren, faciliteren en van vals concurrentievoordeel te voorzien.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † vrijdag 23 september 2011 @ 13:58:14 #95
91830 MaximusTG
pi_102297375
Klopt, in een ideale wereld zouden kinderen dat soort dingen van hun ouders leren, of op zn minst wat basisvaardigheden in de keuken. En dan laten zien waar je (internet /boeken) meer kan leren.
Maar als de ouders het niet weten, dan kunnen ze het ook niet overdragen.
pi_102297718
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 13:58 schreef MaximusTG het volgende:
Klopt, in een ideale wereld zouden kinderen dat soort dingen van hun ouders leren, of op zn minst wat basisvaardigheden in de keuken. En dan laten zien waar je (internet /boeken) meer kan leren.
Maar als de ouders het niet weten, dan kunnen ze het ook niet overdragen.
Nee, maar ze dragen misschien wel de "ik kies bewust"-onzin over, zoals de overheid dat aanbiedt, en de kiloknaller die de overheid zo stimuleert, diezelfde overheid die boerenkaas probeert weg te pesten. De publieke omroep zendt wel reclames uit rond kinderprogramma's, die er vaak op gericht zijn om kinderen om dat eten te laten zeuren. Ook vraag ik me af welk leerdoel er gediend is met de aanwezigheid van een frisdrankautomaat op scholen of wat er verder aan voedingsmiddelen wordt aangeboden daar, daar heb ik geen zicht op.

Eetcultuur kan echt niet van de overheid komen, maar feitelijk tegenwerken is ook niet nodig en een beetje stimuleren zou wel mogelijk zijn. Het is ook niet zo dat Nederland helemaal geen enkele eetcultuur heeft, maar dat is ondanks de overheid.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 23 september 2011 @ 14:19:36 #97
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102298007
De overheid faciliteert wel fruitweken. Basisscholen kunnen zich hier kennelijk voor opgeven.
Kinderen maken dan kennis met verschillende soorten fruit. Kooklessen zouden zeker leuk zijn, met name op de basisschool. Die kinderen kunnen veel meer dan je denkt. Maar als ouders hun kinderen niets anders voorzetten dan hamburgers, friet of Lasagne dan houdt het al snel op.

Dat laatste overdrijf ik niet. Ik ken zo al twee kinderen voor wie dat het standaard avondeten is en nog een ander meisje wat gewoon als avondmaal boterhammen met hagelslag krijgt. Die wist niet eens wat een radijsje was. Echt schandalig. Zelfs al moet je van weinig geld rondkomen dan nog liggen er bij AH iedere week 3 andere soorten groenten voor 50% van de prijs. Er is geen excuus om dan wel al die rotzooi te kopen.

En men kweekt ook van die zeikkinderen want "dat lus ik niet". Ze lusten ook niks. Ben alles behalve een perfecte ouder maar ik ben blij dat die rups van mij gewoon overal voor openstaat en ook alles een keer wil proeven om dan pas te oordelen. Die at op haar vijfde al slakken, gewoon om te proberen. En door haar te betrekken bij het snijden en koken wordt het eigenlijk alleen maar nog leuker en het is nog gezellig ook.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  vrijdag 23 september 2011 @ 14:23:00 #98
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102298115
Overigens denk ik dat mensen in het algemeen juist veel beter zijn gaan eten. De dingen die ik in deze reeks gepost heb moet je ook zien in de tijdsgeest. Ik heb het dan over eind jaren zeventig en de jaren tachtig. Het werd toen echt ontdekt allemaal.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102299321
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 14:19 schreef Staal het volgende:
De overheid faciliteert wel fruitweken. Basisscholen kunnen zich hier kennelijk voor opgeven.
Kinderen maken dan kennis met verschillende soorten fruit. Kooklessen zouden zeker leuk zijn, met name op de basisschool. Die kinderen kunnen veel meer dan je denkt. Maar als ouders hun kinderen niets anders voorzetten dan hamburgers, friet of Lasagne dan houdt het al snel op.

Dat laatste overdrijf ik niet. Ik ken zo al twee kinderen voor wie dat het standaard avondeten is en nog een ander meisje wat gewoon als avondmaal boterhammen met hagelslag krijgt. Die wist niet eens wat een radijsje was. Echt schandalig. Zelfs al moet je van weinig geld rondkomen dan nog liggen er bij AH iedere week 3 andere soorten groenten voor 50% van de prijs. Er is geen excuus om dan wel al die rotzooi te kopen.

En men kweekt ook van die zeikkinderen want "dat lus ik niet". Ze lusten ook niks. Ben alles behalve een perfecte ouder maar ik ben blij dat die rups van mij gewoon overal voor openstaat en ook alles een keer wil proeven om dan pas te oordelen. Die at op haar vijfde al slakken, gewoon om te proberen. En door haar te betrekken bij het snijden en koken wordt het eigenlijk alleen maar nog leuker en het is nog gezellig ook.
QFT , ik ben het helemaal met je eens. Zelf ben ik ook een voorstander voor normaal en gezond koken, het liefst zonder pakjes en zakjes, dit laatste gaat niet altijd op wegens tijdverlies.
Maar mede door mijn vrouw, die een moeilijke eter is, ben ik bang ook zo'n :"lust-ik-niet" kind te creeren.
Gelukkig ben ik wel van enige invloed, zodat die kleine niet helemaal de verkeerde kant qua eten opgaat.
Maar ze verkiest bv een pasta met een saus van een blikje tomatenpuree/water/augurken, boven mijn bolognesesaus die geheel vers wordt gemaakt, met zelfgekeekte kruiden en pepers.
  vrijdag 23 september 2011 @ 15:09:41 #100
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102299621
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 september 2011 14:58 schreef Xlarge het volgende:

[..]

QFT , ik ben het helemaal met je eens. Zelf ben ik ook een voorstander voor normaal en gezond koken, het liefst zonder pakjes en zakjes, dit laatste gaat niet altijd op wegens tijdverlies.
Maar mede door mijn vrouw, die een moeilijke eter is, ben ik bang ook zo'n :"lust-ik-niet" kind te creeren.
Gelukkig ben ik wel van enige invloed, zodat die kleine niet helemaal de verkeerde kant qua eten opgaat.
Maar ze verkiest bv een pasta met een saus van een blikje tomatenpuree/water/augurken, boven mijn bolognesesaus die geheel vers wordt gemaakt, met zelfgekeekte kruiden en pepers.
Geeft nog helemaal niks, als ze die smaakjes maar wel van jou meekrijgt. Sommige kinderen krijgen dat helemaal nooit mee van thuis. En vraag je ook af waarom jouw vrouw een moeilijke eter is.

Ik heb in mijn jeugd zo vies moeten eten dat ik toen ik op kamers ging ook echt niet van eten hield, dat is ook echt later pas gekomen. Kan me trouwens voorstellen dat als jij je best doet op het eten en er twee dat met lange tanden zitten te eten dat het niet erg motiverend is, maar gewoon stug volhouden. ;).
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')