abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 september 2011 @ 17:49:10 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102266695
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
Olvarit fan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102266732
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:16 schreef cora4034 het volgende:
Mij staat iets bij van , nasi uit een blik, brrrr.
Daarna heeft mijn moeder wel een cursus indonesisch koken gevolgd, waarschijnlijk op aandrang van man en kinderen, haha.
Oh getver, dat maakte mijn huisgenote vroeger ook klaar, zo'n blik Suzi Wan. In een nieuwe (niet eerst afgewassen pan). Brr, wat een lucht kwam daar vanaf.
  donderdag 22 september 2011 @ 18:10:00 #78
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102267299
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 17:50 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Oh getver, dat maakte mijn huisgenote vroeger ook klaar, zo'n blik Suzi Wan. In een nieuwe (niet eerst afgewassen pan). Brr, wat een lucht kwam daar vanaf.
Ik las die post en kon maar niet op de naam komen. Suzi Wan inderdaad uit blik. Dat moest ik ook eten. Oh wat goor, het smaakte gewoon zuur. :r.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 22 september 2011 @ 18:13:02 #79
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102267372
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 19:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Alles koken, spekkies bakken, in de blender ermee en heerlijk smullen :9~
In de blender? -O- .

Als ik het maak is het geen babyvoeding. Maar bak de uien in roomboter i.p.v. koken en doe er bijv. een vleugje Kerrie bij. En inderdaad rundvlees, geen varkensvlees want dat versterkt elkaar qua zoetheid. Maar dat is mijn mening maar uiteraard.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102267483
Ik wil het geen trauma noemen maar smerig was het wel: zelfgevangen paling. Na een hele tijd in ons ligbad te hebben gezwommen was het nog steeds het culinaire equivalent van een hap modder.
  donderdag 22 september 2011 @ 19:15:18 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102269704
Ik hou ook niet van hutspot. Zoete hap. Maar met pittige rendang is het nou juist wel weer lekker. Dat brengt het een beetje in balans.
pi_102270295
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:15 schreef RobinOok het volgende:
Ik hou ook niet van hutspot. Zoete hap. Maar met pittige rendang is het nou juist wel weer lekker. Dat brengt het een beetje in balans.
dat is een aparte combinatie :o

Ik moet altijd wel lachen om mijn vriend (hij is indo), als ik erwtensoep heb gemaakt dan gaat daar nog ketjap, gebakken uitjes en sambal doorheen :D

Btw heb aan hutspot dus alleen maar een trauma overgehouden door die lever die we erbij moesten eten :(
Nu met een gehaktbal erbij is het prima te doen
pi_102282175
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 18:10 schreef Staal het volgende:

[..]

Ik las die post en kon maar niet op de naam komen. Suzi Wan inderdaad uit blik. Dat moest ik ook eten. Oh wat goor, het smaakte gewoon zuur. :r.
Ik wist zelf ook de naam niet meer maar inderdaad, Suzi Wan. Groen etiket.
Dat is eens wat anders...
pi_102284413
Als kind gooide ik doorgaans ketchup over mijn bord spaghetti en macaroni. Nu moet ik daar echt niet aan denken. Mijn neef ging nog een stapje verder door ook ketchup over zijn bord rijst te gieten. Zelfs ik vond dat toen niet kunnen.
pi_102287715
Mijn moeder bakte vlees over het algemeen dusdanig dat het nogal... droog was. Om die reden kan ik een schnitzel, zelfs als ie wèl goed bereid is, nog altijd niet waarderen. Dat was een taaie droge lap. Sowieso vind ik vlees al heel snel te droog nu, denk daardoor.

En macaroni met ham en kaas. Ik kwakte daar altijd een grote klodder ketchup over.

Verder was mijn moeder op zich geen dramatische kok, ze vond het alleen niet leuk dus góed was het ook niet (we hadden ook alle nieuwe pakjes als een van de eersten in huis: aardappel anders, aardappel idee, alle knorr pakjes... Ik was vroeger trouwens enorm fan van aardappel anders, aardappel idee en chicken tonight. Het is gelukkig nog goedgekomen met me ;))

Oh, en dit is toch wel de grootste denk ik: die toetjes in hoge plastic bakjes, je had twee smaken: 'vanille' en 'chocolade'. Met een enorm neppe 'slagroom' erop. Mijn oma dacht dat we die lekker vonden, dus op een gegeven moment hadden we een hele koelkast vol.

"Wil je een toetje?"
"Ja lekker"
*Haalt die smerige meuk
"Oh, bij nader inzien, ik hoef geen toetje"
"Nee, je MOET een toetje, ze moeten op!"

:'( :{ brrrr
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 23 september 2011 @ 03:59:10 #86
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_102287835
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 03:14 schreef cinnamon_M het volgende:
Oh, en dit is toch wel de grootste denk ik: die toetjes in hoge plastic bakjes, je had twee smaken: 'vanille' en 'chocolade'. Met een enorm neppe 'slagroom' erop. Mijn oma dacht dat we die lekker vonden, dus op een gegeven moment hadden we een hele koelkast vol.
Die behoren nog steeds tot m'n 'guilty pleasures' :@ Zo eens per 5 a 10 jaar, ofzo. En dan vooral de vanille :)
pi_102294238
Mijn vader kocht altijd het allergoedkoopste vlees wat uiteraard vaak niet te eten was en dus de helft werd weggegooit maar hij bleef het kopen omdat het zo goedkoop was :')
  † In Memoriam † vrijdag 23 september 2011 @ 12:20:54 #88
91830 MaximusTG
pi_102294522
Tis toch eigenlijk best triest hoe slecht er af en toe gekookt wordt in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Wat vinden jullie, zou het niet een goed idee zijn om wat meer aandacht te besteden aan gezond leven en koken op bv de middelbare school. Want ik weet nog dat wij (op het VWO), 1 jaar een soort combinatie maatschappijleer en verzorging hadden, waarvan vooral het laatste zo bedroevend slecht en van een laag niveau was dat ik er niet echt iets nieuws leerde.
pi_102294907
Er zou idd best een project tegenaan gegooid mogen worden om kinderen gezond te laten eten en ze te leren hoe je gezond én lekker kunt koken.

als ouders van jongs af aan hun kinderen junkfood geven gaan kinderen dat vanzelf lekker vinden omdat het vertrouwd is.

Jamie oliver heeft in engeland het project pass it on gedaan,en school dinners. Die laatste was redelijk succesvol
  vrijdag 23 september 2011 @ 12:36:10 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102294970
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 12:10 schreef hugsy33 het volgende:
Mijn vader kocht altijd het allergoedkoopste vlees wat uiteraard vaak niet te eten was en dus de helft werd weggegooit maar hij bleef het kopen omdat het zo goedkoop was :')
Goedkoop vlees als in dumphandel, of als in de goedkope delen van varken, koe enzo?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 september 2011 @ 12:37:21 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102295005
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 12:20 schreef MaximusTG het volgende:
Tis toch eigenlijk best triest hoe slecht er af en toe gekookt wordt in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Wat vinden jullie, zou het niet een goed idee zijn om wat meer aandacht te besteden aan gezond leven en koken op bv de middelbare school. Want ik weet nog dat wij (op het VWO), 1 jaar een soort combinatie maatschappijleer en verzorging hadden, waarvan vooral het laatste zo bedroevend slecht en van een laag niveau was dat ik er niet echt iets nieuws leerde.
Jep, als ik zie wat men doorgaans eet, dan eten wij ongelofelijk goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102296682
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 12:20 schreef MaximusTG het volgende:
Tis toch eigenlijk best triest hoe slecht er af en toe gekookt wordt in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Wat vinden jullie, zou het niet een goed idee zijn om wat meer aandacht te besteden aan gezond leven en koken op bv de middelbare school. Want ik weet nog dat wij (op het VWO), 1 jaar een soort combinatie maatschappijleer en verzorging hadden, waarvan vooral het laatste zo bedroevend slecht en van een laag niveau was dat ik er niet echt iets nieuws leerde.
Helemaal waar, het lijkt me absoluut geen slecht idee als er op school iets van kookles oid wordt gegeven (wij hebben daar geloof ik ooit 1 les in gehad op de middelbare, daar leerden we thee met een waterkoker maken en een ei koken :'( )

(overigens doe ik binnen mijn kring mijn best: mijn moeder krijgt vandaag voor haar verjaardag n kookboek :P (eigenlijk valt het inmiddels wel mee hoor, mijn zusje is vegetariër dus ze is aan t experimenteren geslagen jaren terug))
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102296734
Als in het goedkoopste van de supermarkt dus vaak worstjes van een frikadellenprut, hoewel frikandellen nog meer smaak hebben.en gehakt met keiharde stukjes erin ed.

en dat terwijl we absoluut geen geldzorgen hadden maar mijn vader maakte er een sport van om zo goedkoop mogelijk te eten.

Ik herinner me nou ook ineens weer deed blikken soep van elf! Cent blegh water met heel in de verte wat toegevoegde smaakstoffen
pi_102297069
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 12:20 schreef MaximusTG het volgende:
Tis toch eigenlijk best triest hoe slecht er af en toe gekookt wordt in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Wat vinden jullie, zou het niet een goed idee zijn om wat meer aandacht te besteden aan gezond leven en koken op bv de middelbare school. Want ik weet nog dat wij (op het VWO), 1 jaar een soort combinatie maatschappijleer en verzorging hadden, waarvan vooral het laatste zo bedroevend slecht en van een laag niveau was dat ik er niet echt iets nieuws leerde.
Mwah, misschien worden scholen al een beetje overbelast met het moeten oplossen van elk maatschappelijk probleem. Los van de vraag of het eigenlijk wel een probleem is, betekent het feit dat een school er is om te leren niet dat kinderen buiten schooltijd niets zouden kunnen leren.

Misschien moet de overheid eens ophouden met slecht eten te stimuleren, subsidieren, faciliteren en van vals concurrentievoordeel te voorzien.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † vrijdag 23 september 2011 @ 13:58:14 #95
91830 MaximusTG
pi_102297375
Klopt, in een ideale wereld zouden kinderen dat soort dingen van hun ouders leren, of op zn minst wat basisvaardigheden in de keuken. En dan laten zien waar je (internet /boeken) meer kan leren.
Maar als de ouders het niet weten, dan kunnen ze het ook niet overdragen.
pi_102297718
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 13:58 schreef MaximusTG het volgende:
Klopt, in een ideale wereld zouden kinderen dat soort dingen van hun ouders leren, of op zn minst wat basisvaardigheden in de keuken. En dan laten zien waar je (internet /boeken) meer kan leren.
Maar als de ouders het niet weten, dan kunnen ze het ook niet overdragen.
Nee, maar ze dragen misschien wel de "ik kies bewust"-onzin over, zoals de overheid dat aanbiedt, en de kiloknaller die de overheid zo stimuleert, diezelfde overheid die boerenkaas probeert weg te pesten. De publieke omroep zendt wel reclames uit rond kinderprogramma's, die er vaak op gericht zijn om kinderen om dat eten te laten zeuren. Ook vraag ik me af welk leerdoel er gediend is met de aanwezigheid van een frisdrankautomaat op scholen of wat er verder aan voedingsmiddelen wordt aangeboden daar, daar heb ik geen zicht op.

Eetcultuur kan echt niet van de overheid komen, maar feitelijk tegenwerken is ook niet nodig en een beetje stimuleren zou wel mogelijk zijn. Het is ook niet zo dat Nederland helemaal geen enkele eetcultuur heeft, maar dat is ondanks de overheid.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 23 september 2011 @ 14:19:36 #97
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102298007
De overheid faciliteert wel fruitweken. Basisscholen kunnen zich hier kennelijk voor opgeven.
Kinderen maken dan kennis met verschillende soorten fruit. Kooklessen zouden zeker leuk zijn, met name op de basisschool. Die kinderen kunnen veel meer dan je denkt. Maar als ouders hun kinderen niets anders voorzetten dan hamburgers, friet of Lasagne dan houdt het al snel op.

Dat laatste overdrijf ik niet. Ik ken zo al twee kinderen voor wie dat het standaard avondeten is en nog een ander meisje wat gewoon als avondmaal boterhammen met hagelslag krijgt. Die wist niet eens wat een radijsje was. Echt schandalig. Zelfs al moet je van weinig geld rondkomen dan nog liggen er bij AH iedere week 3 andere soorten groenten voor 50% van de prijs. Er is geen excuus om dan wel al die rotzooi te kopen.

En men kweekt ook van die zeikkinderen want "dat lus ik niet". Ze lusten ook niks. Ben alles behalve een perfecte ouder maar ik ben blij dat die rups van mij gewoon overal voor openstaat en ook alles een keer wil proeven om dan pas te oordelen. Die at op haar vijfde al slakken, gewoon om te proberen. En door haar te betrekken bij het snijden en koken wordt het eigenlijk alleen maar nog leuker en het is nog gezellig ook.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  vrijdag 23 september 2011 @ 14:23:00 #98
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102298115
Overigens denk ik dat mensen in het algemeen juist veel beter zijn gaan eten. De dingen die ik in deze reeks gepost heb moet je ook zien in de tijdsgeest. Ik heb het dan over eind jaren zeventig en de jaren tachtig. Het werd toen echt ontdekt allemaal.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_102299321
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2011 14:19 schreef Staal het volgende:
De overheid faciliteert wel fruitweken. Basisscholen kunnen zich hier kennelijk voor opgeven.
Kinderen maken dan kennis met verschillende soorten fruit. Kooklessen zouden zeker leuk zijn, met name op de basisschool. Die kinderen kunnen veel meer dan je denkt. Maar als ouders hun kinderen niets anders voorzetten dan hamburgers, friet of Lasagne dan houdt het al snel op.

Dat laatste overdrijf ik niet. Ik ken zo al twee kinderen voor wie dat het standaard avondeten is en nog een ander meisje wat gewoon als avondmaal boterhammen met hagelslag krijgt. Die wist niet eens wat een radijsje was. Echt schandalig. Zelfs al moet je van weinig geld rondkomen dan nog liggen er bij AH iedere week 3 andere soorten groenten voor 50% van de prijs. Er is geen excuus om dan wel al die rotzooi te kopen.

En men kweekt ook van die zeikkinderen want "dat lus ik niet". Ze lusten ook niks. Ben alles behalve een perfecte ouder maar ik ben blij dat die rups van mij gewoon overal voor openstaat en ook alles een keer wil proeven om dan pas te oordelen. Die at op haar vijfde al slakken, gewoon om te proberen. En door haar te betrekken bij het snijden en koken wordt het eigenlijk alleen maar nog leuker en het is nog gezellig ook.
QFT , ik ben het helemaal met je eens. Zelf ben ik ook een voorstander voor normaal en gezond koken, het liefst zonder pakjes en zakjes, dit laatste gaat niet altijd op wegens tijdverlies.
Maar mede door mijn vrouw, die een moeilijke eter is, ben ik bang ook zo'n :"lust-ik-niet" kind te creeren.
Gelukkig ben ik wel van enige invloed, zodat die kleine niet helemaal de verkeerde kant qua eten opgaat.
Maar ze verkiest bv een pasta met een saus van een blikje tomatenpuree/water/augurken, boven mijn bolognesesaus die geheel vers wordt gemaakt, met zelfgekeekte kruiden en pepers.
  vrijdag 23 september 2011 @ 15:09:41 #100
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_102299621
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 september 2011 14:58 schreef Xlarge het volgende:

[..]

QFT , ik ben het helemaal met je eens. Zelf ben ik ook een voorstander voor normaal en gezond koken, het liefst zonder pakjes en zakjes, dit laatste gaat niet altijd op wegens tijdverlies.
Maar mede door mijn vrouw, die een moeilijke eter is, ben ik bang ook zo'n :"lust-ik-niet" kind te creeren.
Gelukkig ben ik wel van enige invloed, zodat die kleine niet helemaal de verkeerde kant qua eten opgaat.
Maar ze verkiest bv een pasta met een saus van een blikje tomatenpuree/water/augurken, boven mijn bolognesesaus die geheel vers wordt gemaakt, met zelfgekeekte kruiden en pepers.
Geeft nog helemaal niks, als ze die smaakjes maar wel van jou meekrijgt. Sommige kinderen krijgen dat helemaal nooit mee van thuis. En vraag je ook af waarom jouw vrouw een moeilijke eter is.

Ik heb in mijn jeugd zo vies moeten eten dat ik toen ik op kamers ging ook echt niet van eten hield, dat is ook echt later pas gekomen. Kan me trouwens voorstellen dat als jij je best doet op het eten en er twee dat met lange tanden zitten te eten dat het niet erg motiverend is, maar gewoon stug volhouden. ;).
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')