quote:Op maandag 5 september 2011 22:43 schreef RobinOok het volgende:
Stamppot andijvie met pork jerk. Was goeie combinatie, ga ik vaker doen.
(geen foto gemaakt, da's wel jammer, want zonder foto is het eigenlijk niet gebeurd )
Wat had je erin gestopt?, of was het zo'n magnetron geval?quote:Op maandag 5 september 2011 21:44 schreef Darkestrah het volgende:
Ik heb mezelf vanavond echt een achterlijk vieze macaroni voorgeschoteld.
* mascara-klodder alles even in receptenboekje opschrijft en zowaar ook alles in huis heeft, zelfs pimentquote:Op maandag 5 september 2011 23:22 schreef RobinOok het volgende:
Pork Jerk is in dit geval 2 hamlappen, gemarineerd in:
1 el gemalen piment
¾ t gemalen kaneel
½ t gemalen nootmuskaat
½ t cayennepeper
1 groene chilipeper, fijngehakt
2 knoflookjes, geperst
4 el citroensap
1 el arachide olie
Kruidig en fris door de citroen. (wat eigenlijk limoen had moeten zijn, maar die was op)
Ik was ook aan een opruimronde bezig, vandaar. Gewoon wat voorgesneden groente, tomatenpuree, crème fraiche, gehakt, en veel kaas. En sambal, om te kijken hoe dat gingquote:Op maandag 5 september 2011 23:58 schreef CrashO het volgende:
[..]
Wat had je erin gestopt?, of was het zo'n magnetron geval?![]()
Heb laatst macroni gemaakt met de meest goedkope zooi die ik nog in de voorraadkast had.
Macroni, ui, ham uit blik, tomatenpuree, ketchup, goudse in stukjes gehakt, en soepgroenten.
Was nog heel behoorlijk eetbaar
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Alleen met zelfspot kun je overleven...
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/uiensoep/quote:Op dinsdag 6 september 2011 09:25 schreef Strychnos het volgende:
Wij eten uiensoep! Had ik zo'n zin in... Moet echter bekennen dat ik het nog nooit heb gemaakt![]()
Iemand nog een goed recept?
Bedankt. Denk dat het de gegratineerde uiensoep wordt!quote:Op dinsdag 6 september 2011 10:24 schreef mazaru het volgende:
[..]
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/uiensoep/
Wow wat een luxe zo voor een maandag en dinsdagquote:Op dinsdag 6 september 2011 11:19 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren langzaam gegaarde lamsschenkel met saus obv lamsfond en grappa, in paddenstoelenbouillon gegaarde cannelloni met parmezaan en zomertruffel, in melk en pernod gegaarde venkel en groene asperges uit de oven![]()
Vanavond uit eten in nieuw eetcafeetje in de buurt (met mooie huisgemaakte quiches en hamburgers).
Atm een latté macchiato.
quote:Op dinsdag 6 september 2011 13:47 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Wow wat een luxe zo voor een maandag en dinsdag
lekker hoorquote:Op dinsdag 6 september 2011 14:26 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Ja, mijn culinaire partner in crime werkt in de horeca en heeft dus ma+di weekend. En ik werk en studeer thuis, dus ben flexibel
. Vandaar!
had ik nog nooit van gehoord, ga ik ook eens proberen.quote:Op dinsdag 6 september 2011 18:09 schreef Deliah het volgende:
Kant en klare vegetarische notenburger in stukjes met rijst en met paprika, courgette, uit, knoflook en pinda's.
en dan pas eind november weer een nieuwe kopen hequote:
Dan moet ik me wel inhoudenquote:Op dinsdag 6 september 2011 23:36 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
en dan pas eind november weer een nieuwe kopen hetis nog geen legale Sinterklaasnoeptijd!
ok, ik ga voor vnv aardappelkroketjes kopen nuquote:Op woensdag 7 september 2011 12:07 schreef uniekhoorn het volgende:
Net twee speltboterhammen met philadelphia, beschuitje jam en melk.
Vanavond spuitjes, rode kool, aardappelkroketjes, gegrilde biefstuk met ui/champ
En? Was die geslaagd?quote:Op dinsdag 6 september 2011 11:00 schreef Strychnos het volgende:
[..]
Bedankt. Denk dat het de gegratineerde uiensoep wordt!
quote:Op woensdag 7 september 2011 15:36 schreef MaximusTG het volgende:
Net gebakken:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Cantucci ai cioccolata, Italiaanse koekjes zonder boter (bloem, bakpoeder, ei, zout, suiker). Zijn harde koekjes om te dopen in je koffie of een likeur of dessertwijn.
Deze zijn met 82% pure chocola, hazelnoten en amandelen.
Wow, heerlijk zeg... Hmnmm heb alles in huis en ik ben vanavond alleen... Ik zeg: Optiequote:Op woensdag 7 september 2011 15:36 schreef MaximusTG het volgende:
Net gebakken:
[ link | afbeelding ]
[ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/Cantucci_ai_coiccolata2kl.jpg]afbeelding ]
[/url]
Cantucci ai cioccolata, Italiaanse koekjes zonder boter (bloem, bakpoeder, ei, zout, suiker). Zijn harde koekjes om te dopen in je koffie of een likeur of dessertwijn.
Deze zijn met 82% pure chocola, hazelnoten en amandelen.
cantuccini zijn amandelkoekjes!quote:Op woensdag 7 september 2011 16:01 schreef uniekhoorn het volgende:
Dan doe ik het met macadamia en paranoten en chocola
Wat een leuk filmpje! En zo makkelijk ook!quote:Op woensdag 7 september 2011 15:48 schreef MaximusTG het volgende:
Laat je niet tegenhouden zou ik zeggen :p. Heb dit recept gebruikt:
http://www.foodtube.nl/video/915/Cantuccini-van-Cees-Holtkamp
Maar dan ipv 100 gram amandelen, 33 gram amandelen, 33 gram hazelnoten en 33 gram pure chocolade.
Let wel even op in het filmpje. Cees Holtkamp heeft nogal een ruime definitie van een snufje zout en een theelepel bakpoeder.
Je denkt tijdens het kneden echt van "dit wordt nooit een deeg", maar dat viel heel erg mee.
Rolletjes deeg worden echt 4 keer zo breed, dus niet te dicht bij elkaar leggen.
Precies dit. Zelfs het realiseren dat ik nog steeds geen kaas heb.quote:Op dinsdag 6 september 2011 18:02 schreef Darkestrah het volgende:
Ik probeer zometeen maar even een broodje hamburger in elkaar te bakken. Veel makkelijker wordt het niet.
En kut, besef me net dat ik geen kaas in huis heb.
Leugenaar. Als er 82% chocola in zat waren ze bruin!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |