Een Rocky is niet stepless toch of wel? Hij zou trouwens ook best lelijk staan naast mijn Ascaso Dreamquote:
Maar daarvoor heb je wel veel Douwe Egberts moeten drinkenquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:17 schreef Onnoman het volgende:
Ik wil nog even speciaal aandacht schenken aan douwe egberts.. die het voor mij mogelijk gemaakt hebben een geweldige volautoamtische espressomachine bij elkaar te sparen in de vorm van Punten..
190.000 douwe egberts punten aangetekend en verzekerd versturen onder het mom van.. neem gerust een kopje koffie uit mijn espressoapparaat bij het natellen van al mijn punten.
'
eindresultaat: 300 euro betaald voor een nieuwe espressomachine twv 900 euro!
Hoe krijg je die bij elkaar? Punten knippen in een bedrijfskantine?quote:
Oeps nee, je hebt gelijk....quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:18 schreef Bigs het volgende:
[..]
Een Rocky is niet stepless toch of wel? Hij zou trouwens ook best lelijk staan naast mijn Ascaso Dream
vrienden/marktplaatsquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe krijg je die bij elkaar? Punten knippen in een bedrijfskantine?
In een popcornmachinequote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:39 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Hoe werden de bonen vroeger gebrand, toen de koffiebrander nog niet was uitgevonden?
Ik denk het is een grap Maar zo'n ding heb ik nog wel ergens, zal ook wel wat beter gaan dan wokken denk ik zo. Thnx.quote:
Voor thuis wat experimenteren met branden is een popcornmachine zeer geschikt. Niet teveel er in doen, maar het gaat verbazingwekkend goed, hij blaast zelfs alle schilletjes weg. Gaat dus idd stukken beter dan in een koekenpan.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:47 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Ik denk het is een grap Maar zo'n ding heb ik nog wel ergens, zal ook wel wat beter gaan dan wokken denk ik zo. Thnx.
Koop je hem nieuw? Ik hem hem voor E 200,- van Marktplaats maar er moest al snel een nieuwe boiler in voor E 180,-, dus spijt dat ik geen nieuwe had gekocht voor E 100,- meer. Maar hij geeft zalige koffie.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 14:13 schreef attamottamotta het volgende:
Zo, zodadelijk mijn Rancilio Silvia bestellen!
Fijner geeft meer en sterkere smaak, te fijn trekt je machine niet meer dus dan krijg je maar een paar druppels koffie(-olie), maar daar zal je automaat wel tegen beveiligd zijn. De duurdere machines geven meer druk en kunnen dus fijnere maling aan om echte ristretto's te makenquote:Op vrijdag 12 augustus 2011 20:10 schreef speknek het volgende:
Bij m'n volautomaat kan ik de fijn/grofheid van de maling instellen. Iemand enig idee wat het voor verschil maakt? .
Haha, nog niet besteld. Twijfel ook nog nieuw of tweedehands. Maarreh nieuw is 425 de laagste prijs en via MP kan ik een volledig gereviseerde voor 280 krijgen. Dus als je een adresje voor 300 euro nieuw hebt? Of was dat 200+180+100?quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 19:53 schreef zakstront het volgende:
[..]
Koop je hem nieuw? Ik hem hem voor E 200,- van Marktplaats maar er moest al snel een nieuwe boiler in voor E 180,-, dus spijt dat ik geen nieuwe had gekocht voor E 100,- meer. Maar hij geeft zalige koffie.
Ik was al gewaarschuwd dat je na een tijdje een molen wil en het gaat inderdaad opvallen dat de smaak minder wordt als het pak koffie bijna op is. Dus na een jaar ook een Ascaso-i-1-molen erbij.
Dan ga je ook echt veel verschil proeven tussen soorten bonen. Heb een keertje (on-)gebrand geprobeerd maar die viel erg tegen, veel te zuur (en je moet minimaal 1 kilo kopen:-(
Tegenwoordig haal ik ze altijd bij de Coffee Company, niet goedkoop maar wel erg lekker.
yep ik zie ze alleen rond de E 500,- nieuw. voor 425 zou ik een nieuwe nemen.quote:Op vrijdag 12 augustus 2011 20:29 schreef attamottamotta het volgende:
[..]
Haha, nog niet besteld. Twijfel ook nog nieuw of tweedehands. Maarreh nieuw is 425 de laagste prijs en via MP kan ik een volledig gereviseerde voor 280 krijgen. Dus als je een adresje voor 300 euro nieuw hebt? Of was dat 200+180+100?
Nou... De meeste mensen in dit topic malen en zetten zelf hun koffie, en dan ben je al snel verwend met wat je zelf kunt brouwen. Restaurant koffie vind ik meestal niet zo interessant, en de koffie van bovengenoemde ketens is inderdaad, zoals jij al zegt, bocht. Dus waarom daar tijd en geld aan spenderen? Ik wachte tegenwoordig steeds vaker met koffie drinken tot ik thuisben, en iets lekkers kan drinkenquote:Op maandag 15 augustus 2011 21:50 schreef hemarookworst het volgende:
Geen i8dee of ik het bij de goede topic post, maar toch ff dit:P :
Ik ben bij bekende fastfoodzaken langs geweest, op zoek naar een goed kopje snelle koffie om mee te nemen, voor een zacht prijsje . Tot nu toe vond ik de Segafredo van de Mac het lekkerst, daarna die van Verhage met Douwe Egberts espresso bonen. Bij de Burger King en KFC schenken ze volgens mij oploskoffie van DE, oftewel BOCHT!! Zonder crema of een ander romig laagje wat je wel ziet bij de Mac en Verhage. Nu nog eens langs bij Subway.
Ik drink trouwens nog niet zo heel lang koffie, maar begint het steeds meer te waarderen.
Als dit topic net zo lang meegaat als deel 6 dan komt het vanzelf wel goedquote:Op maandag 15 augustus 2011 12:41 schreef Gripper het volgende:
Toen ik deel 6 maakte was het winter, en paste die titel nog wel. Maar nu heeft deel 7 dezelfde titel, en ook al is et geen topzomer, nu al de open haard aansteken is wel erg veel van het goede...
Maar als ik buiten ben en dat ben ik best vaak en ik heb trek in een kopje koffie dan koop ik het daar waar ik kan vinden. En er zijn op straat wel geode koffiebarretjes hoor. Als ik thuis ben dan is het laat in de avond, dan drink ik geen koffie, omdat ik anders niet kan slapen. Zelf goede koffie kopen en brouwen is natuurlijk leuker en lekkerder inderdaad Ik heb geen espresso automaat, maar ik maak gewoon koffie met filterquote:Op dinsdag 16 augustus 2011 14:16 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou... De meeste mensen in dit topic malen en zetten zelf hun koffie, en dan ben je al snel verwend met wat je zelf kunt brouwen. Restaurant koffie vind ik meestal niet zo interessant, en de koffie van bovengenoemde ketens is inderdaad, zoals jij al zegt, bocht. Dus waarom daar tijd en geld aan spenderen? Ik wachte tegenwoordig steeds vaker met koffie drinken tot ik thuisben, en iets lekkers kan drinken
Is, "De Bravicaffe Superior koffiebonen zijn een mix van 70% Arabiva bonen met 30% Robusta bonen." niet een beetje vloeken in fijnproevers kerk?quote:Op woensdag 17 augustus 2011 12:01 schreef Onnoman het volgende:
mooie actie gevonden voor onze koffie lovers :p
http://www.koffiediscount(...)campaign=koffieactie
een actie van 2 dagen..
iemand ervaring met deze koffie?
Koffiebarretjes ja. Zaken waar ze een fatsoenlijke semi-automaat hebben staan en zelf bonen malen. Dus geen ketens die alleen troep uit volautomaten poepen.....quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 17:15 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Maar als ik buiten ben en dat ben ik best vaak en ik heb trek in een kopje koffie dan koop ik het daar waar ik kan vinden. En er zijn op straat wel geode koffiebarretjes hoor. Als ik thuis ben dan is het laat in de avond, dan drink ik geen koffie, omdat ik anders niet kan slapen. Zelf goede koffie kopen en brouwen is natuurlijk leuker en lekkerder inderdaad Ik heb geen espresso automaat, maar ik maak gewoon koffie met filter
praat eens nederlands..? wat bedoel je met niet vloeken?quote:Op woensdag 17 augustus 2011 12:11 schreef Thorical het volgende:
[..]
Is, "De Bravicaffe Superior koffiebonen zijn een mix van 70% Arabiva bonen met 30% Robusta bonen." niet een beetje vloeken in fijnproevers kerk?
De meeste liefhebbers verstaan onder 'goede bonen' over het algemeen een 'pure' mix (100% van een soort), dus geen twee soorten bonen in een zak. Dat is ook vaak het geval bij supermarktbonen en daarom gaat men naar speciale winkels, zodat je zeker weet dat er maar 1 type boon is gebruikt.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 00:39 schreef Onnoman het volgende:
[..]
praat eens nederlands..? wat bedoel je met niet vloeken?
Wat natuurlijk ook een beetje onzin is, want ook 100% arabica is vaak weer een mix van verschillende bonen van verschillende plantages, tenzij je single estate koopt. Bij zo'n koffiehuis zit iemand die al zn hele leven bezig is met de mooiste melanges maken, en die zal er vast wel goed in zijn om voor mij iets spannends en smakelijks te maken.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 08:38 schreef attamottamotta het volgende:
[..]
De meeste liefhebbers verstaan onder 'goede bonen' over het algemeen een 'pure' mix (100% van een soort), dus geen twee soorten bonen in een zak. Dat is ook vaak het geval bij supermarktbonen en daarom gaat men naar speciale winkels, zodat je zeker weet dat er maar 1 type boon is gebruikt.
Gefeliciteerd en welkom bij de koffiegenieters Nu een lekker koffiemerk vinden, heeft mij wel even gekost. Molen had bij mij niet zo'n haast omdat de Rancilio sowieso al een grote vooruitgang was.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 17:26 schreef attamottamotta het volgende:
Zo inmiddels heb ik een Rancilio Silvia gekocht, tweedehands. Als iemand nog een leuke 2e hands koffiemaler weet of er een te koop heeft staan, PM me even, ben op zoek...
Probeer de espressobonen van Aldi eens een keer.quote:Op zondag 28 augustus 2011 21:37 schreef 1lluminati het volgende:
Ik vraag me af of iemand aanraders heeft qua koffiebonen uit de supermarkt of enkele warenhuizen? Graag betaalbaar dus maximaal ¤8,- is wel het budget en niet al te sterk, gewoon ertussenin.
We hebben sinds een week namelijk een maler dus we zijn wat verschillende bonen aan het uitproberen. Ik moet zeggen dat de Perla Gold tot nu toe niet slecht smaakt, goede koffie.
Wat wil je uitgeven?quote:Op dinsdag 6 september 2011 23:54 schreef RoaRRR het volgende:
Ok de senseo gaat dood en dat vind ik niet erg. Tijd om weer koffie te gaan zetten met de cafetierre en de mokapot.
Iets meer werk maar véél lekkerder.
Nu ik dus binnenkort weer fulltime koffie ga zetten wil ik overstappen van gemalen koffie naar zelf malen.
Wat is jullie advies over malen/ malers?
Eisen:
-Ik wil koffiebonen kunnen malen voor de cafetierre en mokapot (grof en fijn dus)
- het moet betaalbaar zijn want anders gooi ik de gemalen koffie wel weer in de vriezer
- mijn vriendin moet ook kunnen malen. Dus geen oude zware molen oid
Dan zou hij eerder bitter dan zuur moeten zijn. Of het ding kan niet fijn genoeg malen om uberhaupt een soort espresso te maken, dat zou nog kunnen.quote:Op donderdag 15 september 2011 15:01 schreef Andyy het volgende:
Misschien dat jullie het weten maar:
Ik heb hier een volautomaat staan en ik heb drie verschillende bonen geprobeerd, en de koffie is allemaal zuur Apparaat wordt vaak genoeg gereinigd dus daar kan het niet aan liggen, heb ik soms gewoon slecht geluk en koop ik steeds de verkeerde koffie? (haal het bij de Simon Levelt) of kan het te maken hebben met de malingsgraad? (heb 'm altijd op fijnste stand staan)
Daar kan ook de achterlijke hoeveelheid van een kilo bonen in, dus een beetje gelijk heeft ze welquote:Op donderdag 15 september 2011 20:32 schreef Thorical het volgende:
Ik ben weer wat verder in mijn espresso gebeuren.
Er is een "nieuwe" bonenmaler gekomen.[ afbeelding ] maar dan in het rood.
Het is wel een enorm ding waar zelfs mijn vrouw zegt;"kan die hopper niet wat minder".
Met die combinatie ga je nooit een 30 seconden shot halen.. daarvoor maalt een Scala simpelweg niet fijn genoeg.quote:Op zondag 18 september 2011 13:42 schreef Mr.J het volgende:
Een Rancilio kopen en mijn Solis Scala blijven gebruiken is vloeken in de kerk?
Ja, en ben er supertevreden mee. Aanrader.quote:Op zondag 25 september 2011 18:28 schreef attamottamotta het volgende:
Ik ben op zoek naar een bonenmaler, doserless maar niet te groot. Iemand ervaringen met de Mahlkonig Vario?
Ik heb een grafhekel aan de mijne.. het ontwerp van verstelmechanisme is gewoon niet goed. Om de haverklap moet ik het ding uit elkaar halen, schoonmaken en opnieuw calibreren. Anders is de maling in de fijnste stand nog niet grof genoeg.quote:Op zondag 25 september 2011 18:28 schreef attamottamotta het volgende:
Ik ben op zoek naar een bonenmaler, doserless maar niet te groot. Iemand ervaringen met de Mahlkonig Vario?
Hij is toch al uitverkochtquote:Op maandag 10 oktober 2011 16:41 schreef Rejected het volgende:
De Siemens Espresso-/koffievolautomaat TK529NL bij http://www.ah.nl/garagesale voor 200 euro. Is dat een beetje een goed model om mee te beginnen?
Ik vond Simon Levelt voor de prijs niet heel boeiend. Probeer eens Lavazza (gewoon te koop bij de AH)?quote:Op donderdag 15 september 2011 15:01 schreef Andyy het volgende:
Misschien dat jullie het weten maar:
Ik heb hier een volautomaat staan en ik heb drie verschillende bonen geprobeerd, en de koffie is allemaal zuur Apparaat wordt vaak genoeg gereinigd dus daar kan het niet aan liggen, heb ik soms gewoon slecht geluk en koop ik steeds de verkeerde koffie? (haal het bij de Simon Levelt) of kan het te maken hebben met de malingsgraad? (heb 'm altijd op fijnste stand staan)
Zuur betekent meestal dat het water niet warm genoeg is. Laat je hem wel voldoende lang voorverwarmen?quote:Op donderdag 15 september 2011 15:01 schreef Andyy het volgende:
Misschien dat jullie het weten maar:
Ik heb hier een volautomaat staan en ik heb drie verschillende bonen geprobeerd, en de koffie is allemaal zuur Apparaat wordt vaak genoeg gereinigd dus daar kan het niet aan liggen, heb ik soms gewoon slecht geluk en koop ik steeds de verkeerde koffie? (haal het bij de Simon Levelt) of kan het te maken hebben met de malingsgraad? (heb 'm altijd op fijnste stand staan)
Rond de 250 bakkies gewone koffie. Hij spoelt ook veel he ook weer waterquote:Op zaterdag 15 oktober 2011 23:46 schreef Bigs het volgende:
200 bakkies? Volgens haal je uit 50 liter water ruim 1600 epresso's, dat vind ik best lang voor een filter.
Alleen een europese korthaar. Maar als je interesse hebt, wil ik haar best eens een paar koffiebonen voeren en laten uitpoepenquote:Op zaterdag 22 oktober 2011 17:34 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
heeft iemand hier een civetkat ?
* Ja mods dit is on topic
quote:Op zaterdag 22 oktober 2011 17:56 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Alleen een europese korthaar. Maar als je interesse hebt, wil ik haar best eens een paar koffiebonen voeren en laten uitpoepen
Dat vind ik nou zo raar, bewust vieze dingen drinken omdat je ze nog in huis hebt.quote:Op maandag 31 oktober 2011 12:08 schreef RoaRRR het volgende:
Nog een paar pads en de Senseo gaat de deur uit!
Zelfs ouderwets koffie opgieten in een filterzakkie is lekkerder dan die pleur uit een pad.
Ben steeds een grotere fan aan het worden van een lekker bakkie koffie! Nu nog een bonenmaler
Zijn er nog een beetje betaalbare alternatieven voor een bonenmaler? kan op dit moment geen 200¤ uitgeven aan zo'n ding......
Even mijn aanrecht spammen hoorquote:Op maandag 31 oktober 2011 16:03 schreef Dark_Angelus het volgende:
Ik ga mijn old school Francis Francis (beginners machine) de deur uit doen en wil een machine voor betere espresso's waar bij tijd en wijlen wat melk geschuimd gaat worden.
Is de Vibiemme Domobar de juiste machine voor mij?
De belangrijkste vraag is: voor wat voor zetmethode wil je malen?quote:Op woensdag 2 november 2011 17:56 schreef _-Kaas-_ het volgende:
Ik, wil eigenlijk ook een bonen maler kopen, maar vind 100 euro beetje teveel eigenlijk.
Hoe zijn zulke molens nou eigenlijk?
http://link.marktplaats.nl/498894723
of is dat echt een no go?
Voor een normaal koffie zet apparaat, of zo'n mokka express. Waar zijn deze dan voor geschikt?quote:Op woensdag 2 november 2011 21:07 schreef Bigs het volgende:
[..]
De belangrijkste vraag is: voor wat voor zetmethode wil je malen?
Nee joh, filterkoffie is juist aan een opmars bezig en de cafetière is een eeuwige klassiekerquote:Op donderdag 3 november 2011 16:30 schreef Agiath het volgende:
Of gaat het hier louter of espresso's?
Goede vraag en ik weet het antwoord niet. Ik denk alleen dat de marge bij filterkoffie veel groter is.quote:Op donderdag 3 november 2011 16:39 schreef Blamm het volgende:
Hoe weet je trouwens of een maling goed is voor bijvoorbeeld filterkoffie of dergelijke? Bij espresso is het vrij eenvoudig te merken wanneer het niet goed is (goed krijgen is een tweede)
Als het te fijn is, loopt het filter voor geen meter door omdat alle poriën in het papier verstoppen, en kun je drab onderin je kopje krijgen. Filterkoffie is niet zo snel te grof, er worden tenslotte in de supermarkt ook meerder malingen van verkocht.quote:Op donderdag 3 november 2011 16:39 schreef Blamm het volgende:
Hoe weet je trouwens of een maling goed is voor bijvoorbeeld filterkoffie of dergelijke? Bij espresso is het vrij eenvoudig te merken wanneer het niet goed is (goed krijgen is een tweede)
En? Is het wat je er van verwachtte?quote:Op zaterdag 5 november 2011 10:09 schreef Byte_Me het volgende:
Omdat ik veel op reis ben voor mn werk en een lekkere espresso mijn grootste gemis is, heb ik een handpresso gekocht
vanavond voor het eerst proberen, ben erg benieuwd.
nee, had hem bij mn ouders laten bezorgen omdat ik een weekje weg was, waren ze hem vergeten mee te brengenquote:Op woensdag 9 november 2011 20:19 schreef Thorical het volgende:
[..]
En? Is het wat je er van verwachtte?
Het is wel een gebruiksvriendelijk apparaat (as in niet heel kritisch qua maling e.d.) wat er zeker vet uitziet. Maar als je de perfecte espresso wil gaan najagen is hij ongeschikt. Dan is een veel goedkopere Gaggia Classic bijvoorbeeld veel geschikter. Bij nader inzien weet ik dat even niet zeker meer, misschien haal ik eea door elkaar.quote:Op woensdag 9 november 2011 19:13 schreef r2dGeert het volgende:
Ik zit eraan te denken om een Solis Master Espresso 113 (http://www.kieskeurig.nl/(...)espresso_113/292276/) aan te schaffen.
Al een tijdje kijk ik uit naar een barista espresso apparaat en mijn oog is hierop gevallen door de mooie, degelijke uitstraling en de aangeboden programmeerbare instellingen.
Nu ben ik zelf geen expert en na een beetje rondkijken vind ik over het algemeen positieve reviews. Ik vraag me alleen af hoe het merk Solis zich verhoud tegenover de bekendere merken en of iemand een indicatie kan geven van wat ik van de kwaliteit kan verwachten (prijs rond de ¤550,-).
Ik snap de beargumentatie niet goed. Zeg je nu dat hij dit apparaat er wel goed uit ziet maar eigelijk niet zoveel voorstelt wat betreft een goede kop espresso? Of is dat te zwart wit?quote:Op woensdag 9 november 2011 21:36 schreef Bigs het volgende:
[..]
Het is wel een gebruiksvriendelijk apparaat (as in niet heel kritisch qua maling e.d.) wat er zeker vet uitziet. Maar als je de perfecte espresso wil gaan najagen is hij ongeschikt. Dan is een veel goedkopere Gaggia Classic bijvoorbeeld veel geschikter.
Dat klopt ja.. dit apparaat heeft een thermoblock om het water te verwarmen. Dit geeft over het algemeen slechtere resultaten dan een boiler (waar alle andere espressomachines uit de prijsklasse van de Solis mee uitgerust zijn). Voordeel is echter wel dat een thermoblock snel opwarmt, dat bedoel ik met gebruiksvriendeiljk.quote:Op woensdag 9 november 2011 21:38 schreef r2dGeert het volgende:
[..]
Ik snap de beargumentatie niet goed. Zeg je nu dat hij dit apparaat er wel goed uit ziet maar eigelijk niet zoveel voorstelt wat betreft een goede kop espresso? Of is dat te zwart wit?
Bedankt voor de toelichting, het is me nu een stuk duidelijker! Ik moet dus even nadenken over waar de prioriteiten liggen; ik waardeer een goede bak koffie, maar ik hoef niet 'hardcore' de beste bak te hebben. Snelheid en gebruiksvriendelijkheid staan daarom voor mij misschien meer voorop.quote:Op donderdag 10 november 2011 10:04 schreef Bigs het volgende:
[..]
Dat klopt ja.. dit apparaat heeft een thermoblock om het water te verwarmen. Dit geeft over het algemeen slechtere resultaten dan een boiler (waar alle andere espressomachines uit de prijsklasse van de Solis mee uitgerust zijn). Voordeel is echter wel dat een thermoblock snel opwarmt, dat bedoel ik met gebruiksvriendeiljk.
Hetzelfde geldt voor het filter.. dit heeft een dubbele bodem waardoor het zelf druk opbouwt onafhankelijk van de maling van de koffie. Het voordeel is dat je zelfs met voorgemalen supermarktkoffie een redelijke espresso kunt brouwen. Het nadeel is dat je qua smaak gelijk aan het plafond zit.. het trekken van een mooi 30 seconden shot behoort niet tot de mogelijkheden.
Tot slot is de Solis ook geschikt voor pads, bij de meeste machines betekent dit dat er een compromis is gesloten in de zetgroep omdat de meeste machines voor pads het water over een kleiner oppervlak verdelen. Dit betekent dat de waterverdeling niet optimaal is op het moment dat je gewoon losse koffie gebruikt.
Owja en de stoomarm die erbij zit is een 'panarello' model. Ook weer gebruiksvriendelijk (een aap kan daar nog melk mee opschuimen), maar niet geschikt voor het maken van het begeerde microfoam.
Ik heb zelf ook naar de Master Espresso gekeken, maar ben uiteindelijk voor een Ascaso Dream gegaan. Zelfde prijsklasse, ook een mooi design, maar met een degelijke bronzen boiler, 'normale' stoompijp en zonder onnodige technische snufjes. Echter dan heb je wel een machine waar een goede maling van belang is, dus je zult ook gelijk een koffiemolen moeten aanschaffen. En als je met die 'normale' stoompijp aan de slag gaat (er zit ook een panarello bij) dan kun je wel 3 liter melk in huis halen om mee te oefenen. Dat bedoel ik met iets minder gebruiksvriendelijk Het kan dus best zijn dat de Master Espresso veel beter bij je wensen past. In de rest van de wereld heet het ding trouwens Breville BES820.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |