quote:Op maandag 18 juli 2011 22:16 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
Ja, bedorven eten is niet echt voor iedere maag weggelegd.
Stokvis.quote:
Neen klipvis toch?quote:
quote:
Heerlijke gedroogde Chinees-Surinaamse worst.quote:Door de worstjes 4 dagen te laten rijpen in een speciaal hiervoor bestemde rijpingskast, worden de worstjes gedroogd en krijgen ze de tijd om tot een bijzondere kleur, geur en smaak te komen. Vanwege de vele toepassingen in verschillende, voornamelijk Chinese gerechten, mogen deze worstjes niet ontbreken in de keuken.
quote:
quote:
quote:
Ik gebruik er geen Nederlands woord voor, maar Surinaamse bakkeljauw is in ieder geval gedroogde én gezouten vis.quote:De gedroogde versie heet altijd stokvis en de gezouten en gedroogde versie klipvis.
OK, thanks!quote:Op woensdag 20 juli 2011 06:38 schreef krioro het volgende:
Heerlijke gedroogde Chinees-Surinaamse worst.
Dan laat je het nog een weekje liggen,komt vanzelf weer tot leven.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:57 schreef Frollo het volgende:
[..]
OK, thanks!
In dat geval bestel ik een broodje ei of tempeh. Ik ga geen dood beest eten natuurlijk.
Roopram Rotterdam is echt de beste, ook die in Paramaribo aan de Heiligeweg. En hoe heet die tent aan de Kruiskade ook alweer?quote:Op woensdag 20 juli 2011 16:26 schreef Omnifacer het volgende:
Bij Roopram () neem ik steevast de roti met kip in een rol, kortweg de roti-rol, als ik bij de andere Surinamers hier in de buurt ben neig ik doorgaans naar een broodje pom of kip (kerrie, bali, whatever er is).
Surinaams eten
Op 't Mathenesserplein? Echt?quote:
Nee, niet Rotiland. Geen idee, ik ben niet zo bekend met adressen in Rotterdam maar de Roopram weet ik wel te vinden.quote:Op woensdag 20 juli 2011 18:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Op 't Mathenesserplein? Echt?
Ik zie daar nooit iemand. Dacht ik...
Op Kruiskade is Rotiland, toch?
Ik bezoek die in Amsterdam altijd. Misschien ga ik volgend jaar naar Paramaribo, dan ga ik ze daar ook bezoeken. Ik stond een keertje op straat hier tegen m'n broer te vertellen van "he kom man we gaan Surinaams eten", loopt er een Surinaamse mevrouw voorbij die roept: "JE MOET NAAR ROOPRAM GAAN JONGEN!!1"quote:Op woensdag 20 juli 2011 18:52 schreef Seven. het volgende:
[..]
Roopram Rotterdam is echt de beste, ook die in Paramaribo aan de Heiligeweg. En hoe heet die tent aan de Kruiskade ook alweer?
lust je dat dan wel?quote:Op donderdag 21 juli 2011 02:21 schreef johnnylove het volgende:
In mijn dorp kunnen we geen Surinaams eten halen
Ik ben nu niet thuis maar ik ben dus vanmiddag even langs die befaamde Roopram geweestquote:Op woensdag 20 juli 2011 18:52 schreef Seven. het volgende:
Roopram Rotterdam is echt de beste, ook die in Paramaribo aan de Heiligeweg. En hoe heet die tent aan de Kruiskade ook alweer?
quote:Op donderdag 21 juli 2011 18:43 schreef rubje het volgende:
En zoals eerder toegezegd! de recensie!
Restaurant RoopRam Rotterdam 2011: Een schande op roti gebied!
Damn ik ook.quote:Op donderdag 21 juli 2011 15:20 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
Thanks, nu heb ik er zieke zin in.
Ik ken het uit Portugal, het is waarschijnlijk via Brazilie overgewaaid, en daar heet het bacalau en is het gedroogde en gezouten kabeljauw (zoals de naam al zegt?) en meestal is dat dan met aardappel en peterselie gefrituurd tot snack.quote:
dat antwoord werd 1,5 jaar geleden al gegevenquote:Op vrijdag 25 januari 2013 10:24 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik ken het uit Portugal, het is waarschijnlijk via Brazilie overgewaaid, en daar heet het bacalau en is het gedroogde en gezouten kabeljauw (zoals de naam al zegt?) en meestal is dat dan met aardappel en peterselie gefrituurd tot snack.
Erg vissig en zout. Wel lekker voor de liefhebber.
quote:
quote:
Komen jullie uit Nederland of...?quote:Op woensdag 20 juli 2011 06:38 schreef krioro het volgende:Ik gebruik er geen Nederlands woord voor, maar Surinaamse bakkeljauw is in ieder geval gedroogde én gezouten vis.
kabeljauw natuurlijk wel.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 10:33 schreef t4rt4rus het volgende:
[..]
[..]
[..]
Komen jullie uit Nederland of...?
Ooit van Kabeljauw gehoord?
Is dat niet Chinees?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 10:29 schreef Jape het volgende:
Cha sieuw is wel de favoriet, helaas niet bij alle Surinamers op het menu.
Ik laat me weer verrassen door de kick. Niettemin stond dit antwoord er echt nog niet tussen.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 10:26 schreef gianni61 het volgende:
[..]
dat antwoord werd 1,5 jaar geleden al gegeven
nog steeds niet gegeten trouwens
quote:Op vrijdag 25 januari 2013 10:33 schreef t4rt4rus het volgende:
[..]
[..]
[..]
Komen jullie uit Nederland of...?
Ooit van Kabeljauw gehoord?
Waar denk je dat de naam bakkeljauw vandaan komt?quote:Op vrijdag 25 januari 2013 16:43 schreef krioro het volgende:
[..]. Bakkeljauw is niet hetzelfde als en wordt niet per se gemaakt van kabeljauw.
http://www.jstor.org/stable/27699161quote:Op vrijdag 25 januari 2013 16:53 schreef t4rt4rus het volgende:
[..]
Waar denk je dat de naam bakkeljauw vandaan komt?
Kabeljauw, bacalao (=kabeljauw in het Spaans)
Die is echt heel lekker ja.quote:Op vrijdag 25 januari 2013 08:37 schreef Svlad_Cjelli het volgende:
Maharadj op kralingse zoom vind ik echt de lekkerste roti hebben in Rotterdam.
Tenminste ook een fatsoenlijk ei en standaard zuur en surinaamse sambal.
Daarom hebben ook niet alle Surinamers het, maar alleen de Surinamers van Chinese afkomst, vandaar.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |