Al een tijdje gebruik ik Ecobrassa of Dammers kokosbriketten, dat is wel een aanrader.quote:Op maandag 11 juli 2011 19:07 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Vandaag waren mn bouwmarkt briketten wel heel snel weg, weinig hitte ook.
ik gebruik weber briketten, deze bevallen ook behoorlijk goedquote:Op maandag 11 juli 2011 19:07 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Vandaag waren mn bouwmarkt briketten wel heel snel weg, weinig hitte ook.
Mja, ik wou ze ook kopen. Zakje van 2kg voor 6 euro en de goedkope waren 2x2kg voor 3,50.quote:Op maandag 11 juli 2011 19:12 schreef Remco_h het volgende:
[..]
ik gebruik weber briketten, deze bevallen ook behoorlijk goed
Dat klinkt misschien duur, maar als je er 2x zo lang mee doet valt het wel weer erg mee.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 09:26 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Mja, ik wou ze ook kopen. Zakje van 2kg voor 6 euro en de goedkope waren 2x2kg voor 3,50.
Dan vind ik het toch een beetje te gek
Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etcquote:Op dinsdag 12 juli 2011 16:56 schreef Catch22- het volgende:
http://www.bol.com/nl/p/n(...)005733093/index.html
Weber heeft nog een boek, kan ik zo ff niet vinden
Een rub is een mengsel van droge kruiden waarmee je het vlees insmeert.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld
Wij hadden dit weekend een BBQ van de straat en hadden 3 zakken van 7 kilo voor 26,95. Geloof dat een zak van 7 kilo zonder aanbieding 9,95 kostte.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 09:26 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Mja, ik wou ze ook kopen. Zakje van 2kg voor 6 euro en de goedkope waren 2x2kg voor 3,50.
Dan vind ik het toch een beetje te gek
Kijk ook eens op bbqforum.nlquote:Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld
even snel de MOINK balls dan...quote:Op dinsdag 12 juli 2011 18:00 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar een receptje van die spare-ribs en die MOINK-balls zou ik ook wel graag willen.:)
mijn favoriete spare ribs (sweet asian ribs van de bbq pit boys)quote:Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld
Ziet er erg goed uit!quote:
Wat voor set?quote:
Qua tangen e.d. zou ik me niet blindstaren op weber. Hun BBQ's zijn prima, hun service en garantie super, maar de rest is mijns inziens veel te duur voor wat je krijgt.quote:Op zondag 24 juli 2011 05:38 schreef stoeltafel het volgende:
Zon starterset krijg ik gelukkig. Nu opzoek naar mooie tangen enzo
Lekker zijn ze he? Vandaag 2 kg ribs 6 uur op de smoker gehad, wederom niet te versmaden...quote:Op donderdag 28 juli 2011 23:20 schreef stoeltafel het volgende:
Vandaag me eerste echte BBQ recept gemaakt, MOINK Balls
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nomnom!
Tja, die zijn gewend dat ze een kwartier na het aansteken hun rauwe maar roetzwarte speklapjes naar binnen kunnen werken en ze maken van spekfakkels ook daadwerkelijk fakkels.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 00:27 schreef junkiexp het volgende:
Morgen een bbq met vrienden, wel gezellig maar bbq technisch niet echt interessant
Een paar uur kloten doe ik lekker in mijn eentje, een hoop mensen snappen er niks van als je 6 uur bezig ben met de Weber
Waarom zijn die briketten zo slecht van weber? Had deze week eerst een goede zak van een b merk en dat was niks. Ging moeilijk aan, vieze geur. Hierna de long premium van weber en dat ging veel beter. Maar heb weinig vergelijkingsmateriaal.quote:Op zaterdag 23 juli 2011 16:59 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Wat voor set?
Wat je niet moet kopen zijn de briketten van weber zelf, die long lasting. Die zijn niet zo goed, beter kun je, om het makkelijk te houden, fireup kokosbriketten uit het tuincentrum slepen. (er zijn betere alternatieven, maar dan hebben we het over briketten welke je bij slechts een paar punten in ons land kan halen, niet geheel praktisch voor ene middagje gezellig grillen)
Wat je wel moet halen is een starter. Ook zelf te maken, maar waarom zou je. Het si een ronde "buis" waarin je kolen doet om ze dan vanaf onder aan te steken. In 20-30 minuten prima brandende kolen en dan gaan met die banaan.
Kijk ook eens op bbqforum.nl, voor het echt serieuze werk...
Kun je ze niet eventueel stapelen met een rekje ertussen?quote:Op zaterdag 30 juli 2011 08:41 schreef stoeltafel het volgende:
Dat is zeker een optie maar bedoel meer of ik binnen twee uur lekkere ribs kan maken? Heb dit weekend weinig tijd. De rub zit er straks 20 uur op alleen het grillen kan max 2/3 uur. Wil 2 uur indirect grillen en dan nog 30min met honing/ketjap
Klopt, die snappen er echt niks van.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 00:40 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Tja, die zijn gewend dat ze een kwartier na het aansteken hun rauwe maar roetzwarte speklapjes naar binnen kunnen werken en ze maken van spekfakkels ook daadwerkelijk fakkels.
Bij de Gamma hier in de stad hebben ze een behoorlijk Weber assortiment, misschien hebben ze daar ook de rekjes ?quote:Op zaterdag 30 juli 2011 10:49 schreef stoeltafel het volgende:
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
Xenos.. daar heb je ook rekjes voor geroosterd brood, om het te serveren, maar goed, da's metaal en dat kan dus ook prima op de BBQ lijkt me.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 10:49 schreef stoeltafel het volgende:
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
Apeldoornquote:Op zaterdag 30 juli 2011 12:45 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Bij de Gamma hier in de stad hebben ze een behoorlijk Weber assortiment, misschien hebben ze daar ook de rekjes ?
Welke stad gaat het over ?
Op die BBQ kun je ideaal grillen. Dus ik zeg steaks! En probeer dan eens een keer longhaas oid. Je gooit er wat zout en peper op. Zorgt dat die BBQ loeihete is en dan 2 minuutjes per kant. In de alufolie voor 10 minuten en klaar. Courgette plakken met olijfolie een klein minuutje per kant op de BBQ en klaar.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 13:56 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Xenos.. daar heb je ook rekjes voor geroosterd brood, om het te serveren, maar goed, da's metaal en dat kan dus ook prima op de BBQ lijkt me.
Ik ga maandag of dinsdag weer eens naar m'n ouders toe dus dat wordt waarschijnlijk weer BBQ'en.
Nu hebben zij alleen een erg simpele gietijzeren BBQ van de Blokker (¤10) en dat ding kent maar 2 standen, gloeiend heet en witheet en een deksel zit er ook niet bij.
Wat zijn nou lekkere gerechten die daar op kunnen?
Of blijft het toch bij sateetjes en een gemarineerd varkenslapje?
MOINK balls en wilde sockeyzalm in een marinade van rum en bruine suiker zit er in elk geval niet in, geen deksel om de BBQ als (rook)oven te gebruiken en indirect BBQ'en zit er ook niet in door de vorm.
[ afbeelding ]
Elk tuincentrum waar ze BBQ's verkopen heeft ook brikettenstarters.quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik kan trowuesn nergens winkes vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.
Gamma !quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik kan trouwens nergens winkels vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.
Dat gaat met gemak met die maat!quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 12:36 schreef Catch22- het volgende:
Vanavond een bbq
Heb echter per ongeluk 11 man uitgenodigd (waarvan 4 vrouwen), dus dat wordt ff creatief barbequen. Mijn webertje is niet al te groot (47cm) dus dat wordt doorwerken
Ik begrijp dat ie wel past maar meteen het hele rooster bedekt?quote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:06 schreef stoeltafel het volgende:
Heb een pizzasteen van weber gekregen voor me verjaardag maar ik heb de Smokey Joe. Hij past alleen niet, iemand ervaring hier mee? Er kan via de zijkant van de steen geen lucht meer maar wel via de onderkant van de bbq.
Ik vind ze minder omdat er vrij veel as vanaf komt en ze niet heel erg heet worden (uiteraard wel heet, maar heb er meer nodig om dezelfde temp te halen als bij andere (kokos)briketten). Daarnaast vond ik ze stinken en nogal wat rook geven bij het aansteken, maar dat kan natuurlijk ook aan die twee zakken gelegen hebben (misschien klammig geworden in het tuincentrum?)quote:Op zaterdag 30 juli 2011 08:44 schreef stoeltafel het volgende:
[..]
Waarom zijn die briketten zo slecht van weber?
Goed initiatief, hoop dat de collectie snel uitbreiding krijgt, incl. een meer uitgebreide beschrijving.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende.
Rubs en sauzen zijn natuurlijk wel makkelijk te versturen en nemen weinig ruimte in beslag maar ik hoop ergens dat ze ook goede briketten gaan verkopen, die zijn toch nog vaak lastig te vinden.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.
Ik heb besteld:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En de absolute topper: Butt rub!!
[ afbeelding ]
Ik ben er blij mee
Vind die Butt Rub toch echt wel te zout. Maar da's vrij Amerikaans: We knallen overal gewoon teveel zout op.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.
Ik heb besteld:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En de absolute topper: Butt rub!!
[ afbeelding ]
Ik ben er blij mee
Daar zijn de vlammen het heetst, iets erboven.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 18:53 schreef stoeltafel het volgende:
Ervaar het nu ook. Heb alleen nog rond de 10 kilo liggen maar dat komt wel goed.
Straks voor het eerst de starter van weber gebruiken. Werkt dit goed? Vind de afstand tussen het aanmaakblokje en de briketten zo groot.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |