abonnement Unibet Coolblue
pi_99329223
Aangezien ik het vorige deel sloot, tijd voor een nieuw BBQ topic.
Een paar mooie en waarschijnlijk heerlijk gerechten uit het vorige topic :


Heerlijk hammetje

Zonder MOINK balls geen BBQ

Vleugels tja,daar heb je nooit genoeg van

Heerlijk rack

Pizza ook geen probleem

En voor het toetje gebruiken we hem ook.

Steek hem maar weer aan!

Link naar het vorige deel

[ Bericht 98% gewijzigd door Remco_h op 11-07-2011 18:48:38 ]
suck my asshole taco bender
pi_99329871
lapo:

quote:
Op maandag 11 juli 2011 15:45 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

nou als dat zou kunnen... of woon je toevallig in zuid- of noord holland? dan wil ik ze ook wel komen halen
er exact tussen in.... post pakketje dus
suck my asshole taco bender
pi_99330535
Hee , een nieuw topic, en ik zie wat oude gerechten voorbij komen.
Dat ribrack was idd erg lekker, ik denk dat ik hem van het weekend weer ga maken, maar nu met wat gasten denk ik.
Het was wel erg veel verleden keer, voor 2 volwassenen en een kind van 5 :s)
pi_99330654
Vandaag waren mn bouwmarkt briketten wel heel snel weg, weinig hitte ook.
Geen referral hier.
pi_99330812
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 19:07 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Vandaag waren mn bouwmarkt briketten wel heel snel weg, weinig hitte ook.
Al een tijdje gebruik ik Ecobrassa of Dammers kokosbriketten, dat is wel een aanrader.
Sparerib sessies van rond de 5 a 6 uur kunnen met 1 vulling.
En bij kortere bbq gerechten, laat ik ze uitgaan door de zuurstof af te kappen, en dan gebruik ik ze de volgende keer weer
pi_99330925
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 19:07 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Vandaag waren mn bouwmarkt briketten wel heel snel weg, weinig hitte ook.
ik gebruik weber briketten, deze bevallen ook behoorlijk goed
suck my asshole taco bender
pi_99331144
ouder fototje...



MOINK balls, op de een of andere manier gaan die samen met de spareribs t eerste op...

de bbq gasten vragen niet eens meer of er geen sate is...
suck my asshole taco bender
  maandag 11 juli 2011 @ 19:29:52 #8
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_99331882
TVP aangezien deze jongen volgende week een Weber performer gaat halen
Life never gets darker then midnight
pi_99334882
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 18:51 schreef Remco_h het volgende:
er exact tussen in.... post pakketje dus
nou graaaaaaaaaaag O+ O+ O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_99356192
Tof m'n pizza in de OP :)
  dinsdag 12 juli 2011 @ 09:26:23 #11
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_99356267
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2011 19:12 schreef Remco_h het volgende:

[..]

ik gebruik weber briketten, deze bevallen ook behoorlijk goed
Mja, ik wou ze ook kopen. Zakje van 2kg voor 6 euro en de goedkope waren 2x2kg voor 3,50.

Dan vind ik het toch een beetje te gek :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_99356398
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 09:26 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Mja, ik wou ze ook kopen. Zakje van 2kg voor 6 euro en de goedkope waren 2x2kg voor 3,50.

Dan vind ik het toch een beetje te gek :)
Dat klinkt misschien duur, maar als je er 2x zo lang mee doet valt het wel weer erg mee.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 09:33:58 #13
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_99356437
Ja, maar als je vervolgens 4 zakken 'normale' kan kopen voor dat geld... Maar ik denk dat ik het voor mijn volgende bbq wel ff haal. Ik ga een housewarming houden en er komen 23 man eten, dus dan is het niet handig als je elk uur de briketten moet bijvullen.

Gebruikt hier iemand een starter btw? Ik heb een weber starter voor mijn one touch en vind het toch wel ideaal. Je moet hem even doorhebben, maar dan is het wel ideaal.


Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_99358218
Ideaal die (Weber) starter! Die goedkope van de bouwmarkt doen ook prima, maar daar kan niet zoveel in.
pi_99358594
Denk dat wij bij ons nieuwe huis ook een BBQ gaan bouwen. Bouwen ja, géén (veel te mooie) Weber voor ons ;)
We hebben een dichtgemetselde put staan waar een prima BBQ van gemaakt kan worden daar namelijk :)
  dinsdag 12 juli 2011 @ 16:53:51 #16
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_99372562
Ik ga dit topic volgen. Is er ergens een noobie guide voor BBQ-en te vinden? :P
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 16:56:50 #17
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_99372701
http://www.bol.com/nl/p/n(...)005733093/index.html

Weber heeft nog een boek, kan ik zo ff niet vinden
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  dinsdag 12 juli 2011 @ 16:58:29 #18
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_99372782
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:56 schreef Catch22- het volgende:
http://www.bol.com/nl/p/n(...)005733093/index.html

Weber heeft nog een boek, kan ik zo ff niet vinden
Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc :D
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld :X
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 18:00:24 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99375279
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc :D
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld :X
Een rub is een mengsel van droge kruiden waarmee je het vlees insmeert.
Maar een receptje van die spare-ribs en die MOINK-balls zou ik ook wel graag willen.:)

Ik had via Gojee.com wel een receptje gevonden met runderribbetjes:
http://www.food52.com/recipes/8674_korean_kalbi
ziet er erg lekker uit.

Ik ben zelf ook nog opzoek naar een recept voor Sieuw Paw Kwat , Chinese spare-ribs.
Die hadden ze bij het chinese restaurant waar ik vroeger vaak kwam, door verhuizing kom ik daar alleen nooit meer en bij andere restaurants heb ik het nooit gezien.
  dinsdag 12 juli 2011 @ 18:20:44 #20
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_99376129
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 09:26 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Mja, ik wou ze ook kopen. Zakje van 2kg voor 6 euro en de goedkope waren 2x2kg voor 3,50.

Dan vind ik het toch een beetje te gek :)
Wij hadden dit weekend een BBQ van de straat en hadden 3 zakken van 7 kilo voor 26,95. Geloof dat een zak van 7 kilo zonder aanbieding 9,95 kostte.
Maar wat gingen die dingen goed. Buiten dat ze langer aanbleven (de hele avond) was de temperatuur ook hoger.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_99395217
Van de eerste Nederlandse Gecertificeerde MOINK Baller: http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html

Tevens meer goede BBQ recepten daar :)
  woensdag 13 juli 2011 @ 01:34:32 #22
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99398324
Ah, top!
Kan ik m'n vrienden en kennissen ook meteen leren dat er meer op een BBQ kan dan een diepvrieshamburger en een chemische BBQ worst (sommigen zien er ongebraden uit als plastic)
Ik ben al redelijk berucht om m'n zelfgemaakte marinades maar er kan altijd meer bij
  † In Memoriam † woensdag 13 juli 2011 @ 10:20:47 #23
91830 MaximusTG
pi_99403329
Heb pas voor mn verjaardag dit boek gekregen:
http://www.bol.com/nl/p/n(...).html#product_images
Zitten leuke recepten tussen! Idd niet zo van dat standaard diepvrieshamburger en voorgegaarde bbqworstjes ;).
Heb zelf een kolenstarter van de Aldi. En die is net zo groot als de Weber versie en werkt perfect.
Moet zeggen dat ik Weber spullen altijd wel mooi vind, maar wel zeer overpriced. Vaak is het technisch principe waarop het werkt heel simpel, en zou je minstens zoiets goeds zelf kunnen maken, bv bij zo'n diy bbq waar Freddeh het over heeft. Of door een goedkope bbq te modden.
pi_99409130
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc :D
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld :X
Kijk ook eens op bbqforum.nl
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_99539381
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 18:00 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Maar een receptje van die spare-ribs en die MOINK-balls zou ik ook wel graag willen.:)

even snel de MOINK balls dan...

neem diepvries italiaanse gehaktballen, plakje ontbijtspek er om doen en dan kruiden met bbq kruiden, tijdens het garen je favoriete bbq saus er over heen...

(aangezien in een hekel heb aan diepvries ballen maak ik ze zelf)

rundergehakt, eitje, uitje, beschuit, knoflook, oregano bassilicum thijm rozemarijn.
daar draai ik ballen van ongeveer tergrote van een golfbal van.
die pak ik dan in met ontbijtspek, even bij de slager voor wat langere plakken vragen en wat dikker laten snijden (vind ik lekkerder dan bijv zeeuwsspek omdat ik ze nog kruid).

daarna rol ik ze door de bbq kruiden (heb ze van de makro, bij de super hebben ze die ook wel)
tijdens t garen de bbq saus erover (ik heb er meestal een van de appie)
suck my asshole taco bender
pi_99543390
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc :D
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld :X
mijn favoriete spare ribs (sweet asian ribs van de bbq pit boys)

Marinade:
1 deel hoy sin saus
1 deel oestersaus
1 deel zoete ketjap
knoflook naar smaak (fijn gesneden)
paar theelepels cayenne peper

ribben los snijden van elkaar en een uurtje of 2 in de marinade laten zwemmen (niet overnachten)

ribben boven indirect vuur garen (uur of 4-5) elk half uur omdraaien en van plaats wisselen om ze gelijk matige te garen.

na het omdraaien insmeren met een mengsel van honing en zoete soja saus.
voor dat mengsel moet je even kijken en proeven wat je lekker vind, ik gooi er zelf behoorlijk wat honing in, dan is het wat dikker.

ff op youtube kijken naar de bbq pit boys voor veel lekkere (en ook minder lekkere) bbq gerechten.

Voor mijn vleugels heb ik 2 recepten de makkelijke

lekkere kruiden

de niet uit een pakje variant (surinaamse kip):
black soy (2-3 koppen)
laos (paar theelepels)
knoflook (teentje of 4)
2 mdme jeanettes
suiker (2 eetlepels)
zoete soja saus (half kopje)
zoute soja saus (half kopje)
zonnebloem olie (flinke scheut)
gember (stukje van een cm of 3)
zout

alles in de blender en de marinade en de kip een nachtje laten kennismaken.
op indirect vuur uurtje of 2 regelmatig keren.

overigens vergeet je druipbakjes niet.....aangebakken marinade is echt tering zooi om op te ruimen naderhand
suck my asshole taco bender
  zondag 17 juli 2011 @ 04:29:04 #27
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_99569907


zzzzz
  zondag 17 juli 2011 @ 13:18:23 #28
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_99575634
quote:
14s.gif Op zondag 17 juli 2011 04:29 schreef AMAR420 het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er erg goed uit!
Heb je alleen die seasoning gebruikt of er verder ook nog iets mee gedaan?

Ik ken overigens wel deze, zou die heel anders zijn qua smaak?
  zondag 17 juli 2011 @ 16:58:52 #29
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_99582759
Weet ik niet,maar waarschijnlijk, jij hebt een thaise Marinade ik heb het over de Chinese Char Siu bbq. Je kan er extra knoflook en soyasaus bijdoen.
zzzzz
pi_99839800
Yes! Heb gisteren een weber besteld via mijn t-mobile punten. Niet de allermooiste maar voor mij prima om te beginnen. Ben echt een fan van BBQ, altijd tijdens de vakanties ga ik hiermee aan de slag.

Nu krijg ik zo'n brikketset, handig? Welke onderdelen van Weber raden jullie nog meer aan om te kopen?
pi_99842817
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 15:45 schreef stoeltafel het volgende:
Nu krijg ik zo'n brikketset, handig?
Wat voor set?

Wat je niet moet kopen zijn de briketten van weber zelf, die long lasting. Die zijn niet zo goed, beter kun je, om het makkelijk te houden, fireup kokosbriketten uit het tuincentrum slepen. (er zijn betere alternatieven, maar dan hebben we het over briketten welke je bij slechts een paar punten in ons land kan halen, niet geheel praktisch voor ene middagje gezellig grillen)

Wat je wel moet halen is een starter. Ook zelf te maken, maar waarom zou je. Het si een ronde "buis" waarin je kolen doet om ze dan vanaf onder aan te steken. In 20-30 minuten prima brandende kolen en dan gaan met die banaan.

Kijk ook eens op bbqforum.nl, voor het echt serieuze werk...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_99867275
Zon starterset krijg ik gelukkig. Nu opzoek naar mooie tangen enzo
pi_99871315
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2011 05:38 schreef stoeltafel het volgende:
Zon starterset krijg ik gelukkig. Nu opzoek naar mooie tangen enzo
Qua tangen e.d. zou ik me niet blindstaren op weber. Hun BBQ's zijn prima, hun service en garantie super, maar de rest is mijns inziens veel te duur voor wat je krijgt.
Neem als voorbeeld een kernthermometer. Die verkopen ze ook, maar voor nog geen 7 euro heb je bij de ikea een pracht van een thermometer. Scheelt je wel een kleine euro of 40? Tenzij je per se draadloos wil hebben, dan moet je de ikea voorbij gaan. Tangen net zo, veel goedkoper te krijgen en minstens net zo goed...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_99950343
Prima om te zien alleen krijg ik de onderdelen gratis. Heb trouwens al een kernthermometer.
Maar heb goed nieuws want de Weber is net al bezorgd, echt lekker snel.
pi_100069305
Vandaag me eerste echte BBQ recept gemaakt, MOINK Balls







Nomnom!
pi_100101011
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 23:20 schreef stoeltafel het volgende:
Vandaag me eerste echte BBQ recept gemaakt, MOINK Balls

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Nomnom!
Lekker zijn ze he? Vandaag 2 kg ribs 6 uur op de smoker gehad, wederom niet te versmaden... :9~
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_100111989
Morgen een bbq met vrienden, wel gezellig maar bbq technisch niet echt interessant :P
Een paar uur kloten doe ik lekker in mijn eentje, een hoop mensen snappen er niks van als je 6 uur bezig ben met de Weber :')
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zaterdag 30 juli 2011 @ 00:40:07 #38
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100112379
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 00:27 schreef junkiexp het volgende:
Morgen een bbq met vrienden, wel gezellig maar bbq technisch niet echt interessant :P
Een paar uur kloten doe ik lekker in mijn eentje, een hoop mensen snappen er niks van als je 6 uur bezig ben met de Weber :')
Tja, die zijn gewend dat ze een kwartier na het aansteken hun rauwe maar roetzwarte speklapjes naar binnen kunnen werken en ze maken van spekfakkels ook daadwerkelijk fakkels.
pi_100113411
De balls waren super! Paar uurtjes 3ribs in de rub gezet. Wil ze morgen bbqen alleen ze passen er niet alle drie op omdat mijn smokey joe te klein is.

En heb niet zoveel tijd, denk max 3 uurtjes, is dit wel te doen?
  zaterdag 30 juli 2011 @ 01:55:36 #40
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100115193
Die ribs hoeven natuurlijk niet perse op het rooster te liggen, ik heb weleen gezien dat je ze ook vertikaal kan roosteren door ze in een rekje te plaatsen.
pi_100117769
Dat is zeker een optie maar bedoel meer of ik binnen twee uur lekkere ribs kan maken? Heb dit weekend weinig tijd. De rub zit er straks 20 uur op alleen het grillen kan max 2/3 uur. Wil 2 uur indirect grillen en dan nog 30min met honing/ketjap
pi_100117784
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 16:59 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Wat voor set?

Wat je niet moet kopen zijn de briketten van weber zelf, die long lasting. Die zijn niet zo goed, beter kun je, om het makkelijk te houden, fireup kokosbriketten uit het tuincentrum slepen. (er zijn betere alternatieven, maar dan hebben we het over briketten welke je bij slechts een paar punten in ons land kan halen, niet geheel praktisch voor ene middagje gezellig grillen)

Wat je wel moet halen is een starter. Ook zelf te maken, maar waarom zou je. Het si een ronde "buis" waarin je kolen doet om ze dan vanaf onder aan te steken. In 20-30 minuten prima brandende kolen en dan gaan met die banaan.

Kijk ook eens op bbqforum.nl, voor het echt serieuze werk...
Waarom zijn die briketten zo slecht van weber? Had deze week eerst een goede zak van een b merk en dat was niks. Ging moeilijk aan, vieze geur. Hierna de long premium van weber en dat ging veel beter. Maar heb weinig vergelijkingsmateriaal.

De briketten die jij aan geeft ga ik nog bestellen. Volgende week krijg ik zoveel moois voor me verjaardag.
  zaterdag 30 juli 2011 @ 09:52:56 #43
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100118398
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 08:41 schreef stoeltafel het volgende:
Dat is zeker een optie maar bedoel meer of ik binnen twee uur lekkere ribs kan maken? Heb dit weekend weinig tijd. De rub zit er straks 20 uur op alleen het grillen kan max 2/3 uur. Wil 2 uur indirect grillen en dan nog 30min met honing/ketjap
Kun je ze niet eventueel stapelen met een rekje ertussen?
pi_100119330
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
pi_100121751
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 00:40 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Tja, die zijn gewend dat ze een kwartier na het aansteken hun rauwe maar roetzwarte speklapjes naar binnen kunnen werken en ze maken van spekfakkels ook daadwerkelijk fakkels.
Klopt, die snappen er echt niks van.
Tot ze ribs proeven die 3 uur op de bbq hebben geleden, dan snappen ze het opeens prima ;)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_100121752
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 10:49 schreef stoeltafel het volgende:
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
Bij de Gamma hier in de stad hebben ze een behoorlijk Weber assortiment, misschien hebben ze daar ook de rekjes ?
Welke stad gaat het over ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zaterdag 30 juli 2011 @ 13:56:40 #47
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100123751
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 10:49 schreef stoeltafel het volgende:
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
Xenos.. daar heb je ook rekjes voor geroosterd brood, om het te serveren, maar goed, da's metaal en dat kan dus ook prima op de BBQ lijkt me.

Ik ga maandag of dinsdag weer eens naar m'n ouders toe dus dat wordt waarschijnlijk weer BBQ'en.
Nu hebben zij alleen een erg simpele gietijzeren BBQ van de Blokker (¤10) en dat ding kent maar 2 standen, gloeiend heet en witheet en een deksel zit er ook niet bij.
Wat zijn nou lekkere gerechten die daar op kunnen?
Of blijft het toch bij sateetjes en een gemarineerd varkenslapje?

MOINK balls en wilde sockeyezalm in een marinade van rum en bruine suiker zit er in elk geval niet in, geen deksel om de BBQ als (rook)oven te gebruiken en indirect BBQ'en zit er ook niet in door de vorm.


[ Bericht 19% gewijzigd door SiGNe op 31-07-2011 13:21:13 ]
pi_100124050
quote:
2s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 12:45 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Bij de Gamma hier in de stad hebben ze een behoorlijk Weber assortiment, misschien hebben ze daar ook de rekjes ?
Welke stad gaat het over ?
Apeldoorn
  zondag 31 juli 2011 @ 11:25:27 #49
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_100151459
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 13:56 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Xenos.. daar heb je ook rekjes voor geroosterd brood, om het te serveren, maar goed, da's metaal en dat kan dus ook prima op de BBQ lijkt me.

Ik ga maandag of dinsdag weer eens naar m'n ouders toe dus dat wordt waarschijnlijk weer BBQ'en.
Nu hebben zij alleen een erg simpele gietijzeren BBQ van de Blokker (¤10) en dat ding kent maar 2 standen, gloeiend heet en witheet en een deksel zit er ook niet bij.
Wat zijn nou lekkere gerechten die daar op kunnen?
Of blijft het toch bij sateetjes en een gemarineerd varkenslapje?

MOINK balls en wilde sockeyzalm in een marinade van rum en bruine suiker zit er in elk geval niet in, geen deksel om de BBQ als (rook)oven te gebruiken en indirect BBQ'en zit er ook niet in door de vorm.
[ afbeelding ]
Op die BBQ kun je ideaal grillen. Dus ik zeg steaks! En probeer dan eens een keer longhaas oid. Je gooit er wat zout en peper op. Zorgt dat die BBQ loeihete is en dan 2 minuutjes per kant. In de alufolie voor 10 minuten en klaar. Courgette plakken met olijfolie een klein minuutje per kant op de BBQ en klaar.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_100177405
Wat is het nu van folie na de bbq?
  maandag 1 augustus 2011 @ 00:07:13 #51
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100178455
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2011 23:44 schreef stoeltafel het volgende:
Wat is het nu van folie na de bbq?
Dat is om vlees te laten rusten, het wordt daar malser door.
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 01:09:11 #52
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100219301
Ik kan trouwens nergens winkels vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 02-08-2011 01:51:13 ]
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 01:21:29 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100219641
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik kan trowuesn nergens winkes vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.
Elk tuincentrum waar ze BBQ's verkopen heeft ook brikettenstarters.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 12:25:27 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100228386
Vandaag weer echt BBQ-weer. *O* w/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 12:36:53 #55
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_100228720
Vanavond een bbq :)

Heb echter per ongeluk 11 man uitgenodigd (waarvan 4 vrouwen), dus dat wordt ff creatief barbequen. Mijn webertje is niet al te groot (47cm) dus dat wordt doorwerken :)

Heb nu
- 11 filetlapjes
- 6 Martino steaks (samen zo'n 3 kilo gok ik).
- 20 knoflookgamba's
- 1,5 kilo kipsaté (staat sinds gisteravond in de Saté Manis marinade met extra ketjap, sojasaus en sesamzaad)
- 2 kilo barbequevlees uit bbqpakketten van de Aldi

En een salade en stokbrood natuurlijk.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † dinsdag 2 augustus 2011 @ 12:44:24 #56
43556 miss_dynastie
pi_100228912
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 12:25 schreef golfer het volgende:
Vandaag weer echt BBQ-weer. *O* w/
Jaaaaa... spareribs, maiskolf en gepofte aardappel wordt het hier :9
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 14:18:19 #57
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100232011
Hier in elk geval kipsaté die sinds gister aan het marineren is.
Ik eet vanavond bij m'n ouders dus het is nog afwachten wat zij op tafel toveren
pi_100232939
Aldi heeft soms ook brikettenstarters
New in town
pi_100255739
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik kan trouwens nergens winkels vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.
Gamma !
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_100262030
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 12:36 schreef Catch22- het volgende:
Vanavond een bbq :)

Heb echter per ongeluk 11 man uitgenodigd (waarvan 4 vrouwen), dus dat wordt ff creatief barbequen. Mijn webertje is niet al te groot (47cm) dus dat wordt doorwerken :)
Dat gaat met gemak met die maat!

Hoe was het?
  woensdag 3 augustus 2011 @ 10:10:04 #61
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_100262145
Het ging super :) Wil prima, wel ff doorwerken, maar het is goed te doen :)

En uiteraard veel vlees over. Ik kan dat nog maar moeilijk inschatten... Maargoed; liever teveel dan te weinig
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † woensdag 3 augustus 2011 @ 10:17:36 #62
91830 MaximusTG
pi_100262343
Dat is ook zo moeilijk he? Inschatten hoeveel vlees je nodig hebt.. Van die standaardregeltjes als zoveel gram vlees pp, of zoveel stuks vlees pp gaan eigenlijk pas op bij grotere groepen. Als ik kijk hoeveel er gegeten wordt bij mijn ouders thuis voor een bbq, als we er allemaal zijn.. Ouders hebben 4 kinderen, 3 zoons, 1 dochter. Alle zoons een vriendin, maar die eten niet heel erg veel. Dochter heeft vriend, die eet net zoveel als zoons. En die (dus ik ook :+ ) lusten meestal wel wat :).
  woensdag 3 augustus 2011 @ 10:23:08 #63
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_100262506
Mja, ik zorg altijd dat ik in ieder geval voldoende heb.

En de kipsaté was bijzonder goed geslaagd! (Deze : - 1,5 kilo kipsaté (staat sinds gisteravond in de Saté Manis marinade met extra ketjap, sojasaus en sesamzaad))

Uit 1,5 kilo kan je ~35 stokjes (van 3 stukjes vlees) maken. Kost 9 euro aan kip en een paar euro aan marinade



zo'n soort zakje, maar dan met een blauw label.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_100278976
Zulke dingen hebben ze hier ook bij de toko, heb je idd voor laten we zeggen ¤ 15,00 35 kipsatestokjes.
Voorverpakt bij de AH kosten die ¤ 3 per 5 oid.
En die zijn lang niet zo lekker.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 3 augustus 2011 @ 21:50:30 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100289994
Net een varkenshaas van de BBQ gehaald met een peper/knoflook rub

Had nog niet eerder een hele varkenshaas op de bbq gelegd dus het was even experimenteren maar man, wat een goed geslaagd experiment!
Smaak van de rub is ok, tikje pittig en knoflook is altijd lekker maar het vleesch, enorm mals!
Duurde 3 kwartier op een graadje of 90 met de klep dicht (had m'n oventhermometer op de bbq gelegd, temp is luchttemperatuur)



volgende keer http://www.bbq-nl.com/200(...)pel-en-abrikoos.html
Ik word steeds beter in het BBQ'en, eindelijk heb ik ook een goede BBQ
(Ik heb een BBQvat van Herman den Blijker, ga ik modden door een gaatje in de bovenkant te maken waar ik een oventhermometer in kan doen, handigste plek is de popnagel waar het naamplaatje van Herman mee bevestigd is.
Misschien dat ik er ook nog een ander rooster waar de kooltjes op liggen in ga doen, nu is het een metalen plaat met gaatjes, de luchttoevoer van onder mag van mij beter)

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 03-08-2011 21:56:56 ]
pi_100290955
Heb een pizzasteen van weber gekregen voor me verjaardag maar ik heb de Smokey Joe. Hij past alleen niet, iemand ervaring hier mee? Er kan via de zijkant van de steen geen lucht meer maar wel via de onderkant van de bbq.
  woensdag 3 augustus 2011 @ 22:35:52 #67
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100292642
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 22:06 schreef stoeltafel het volgende:
Heb een pizzasteen van weber gekregen voor me verjaardag maar ik heb de Smokey Joe. Hij past alleen niet, iemand ervaring hier mee? Er kan via de zijkant van de steen geen lucht meer maar wel via de onderkant van de bbq.
Ik begrijp dat ie wel past maar meteen het hele rooster bedekt?
Ik heb er geen verstand van of ervaring mee maar het enige waar ik aan denk is een stuk van die steen af slijpen.
Misschien dat je een steenhouwer in de buurt hebt die je met het slijpen kan helpen?
Die kan er aan 2 kanten vast een cm of 1 á 2 afhalen.
pi_100295197
Ja, hij bedekt het hele rooster maar hij is hagel nieuw en was 50e

Ga het eerst proberen en als het niet lukt dan hou ik hem. Er komt vast een grotere weber.
  donderdag 4 augustus 2011 @ 13:48:02 #69
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_100312108
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.

Ik heb besteld:





En de absolute topper: Butt rub!!



Ik ben er blij mee :)
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_100319802
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 08:44 schreef stoeltafel het volgende:

[..]

Waarom zijn die briketten zo slecht van weber?
Ik vind ze minder omdat er vrij veel as vanaf komt en ze niet heel erg heet worden (uiteraard wel heet, maar heb er meer nodig om dezelfde temp te halen als bij andere (kokos)briketten). Daarnaast vond ik ze stinken en nogal wat rook geven bij het aansteken, maar dat kan natuurlijk ook aan die twee zakken gelegen hebben (misschien klammig geworden in het tuincentrum?)

Als ik low and slow ga, dan blijf ik toch maar fireup kokos briketten gebruiken. Al zijn er beter keuzes, maar die zijn wat minder goed verkijgbaar (als in niet in het tuincentrum bij mij op de hoek).
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_100320681
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende.
Goed initiatief, hoop dat de collectie snel uitbreiding krijgt, incl. een meer uitgebreide beschrijving.
pi_100322359
Ervaar het nu ook. Heb alleen nog rond de 10 kilo liggen maar dat komt wel goed.
Straks voor het eerst de starter van weber gebruiken. Werkt dit goed? Vind de afstand tussen het aanmaakblokje en de briketten zo groot.
  donderdag 4 augustus 2011 @ 18:58:03 #73
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100322499
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.

Ik heb besteld:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En de absolute topper: Butt rub!!

[ afbeelding ]

Ik ben er blij mee :)
Rubs en sauzen zijn natuurlijk wel makkelijk te versturen en nemen weinig ruimte in beslag maar ik hoop ergens dat ze ook goede briketten gaan verkopen, die zijn toch nog vaak lastig te vinden.

Oh, en vloeibare rook natuurlijk (voor in zelfgemaakte sauzen en marinades)
  donderdag 4 augustus 2011 @ 19:00:22 #74
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_100322580
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.

Ik heb besteld:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En de absolute topper: Butt rub!!

[ afbeelding ]

Ik ben er blij mee :)
Vind die Butt Rub toch echt wel te zout. Maar da's vrij Amerikaans: We knallen overal gewoon teveel zout op. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_100324313
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 18:53 schreef stoeltafel het volgende:
Ervaar het nu ook. Heb alleen nog rond de 10 kilo liggen maar dat komt wel goed.
Straks voor het eerst de starter van weber gebruiken. Werkt dit goed? Vind de afstand tussen het aanmaakblokje en de briketten zo groot.
Daar zijn de vlammen het heetst, iets erboven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')