abonnement Unibet Coolblue
  maandag 1 augustus 2011 @ 00:07:13 #51
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100178455
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2011 23:44 schreef stoeltafel het volgende:
Wat is het nu van folie na de bbq?
Dat is om vlees te laten rusten, het wordt daar malser door.
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 01:09:11 #52
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100219301
Ik kan trouwens nergens winkels vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 02-08-2011 01:51:13 ]
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 01:21:29 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100219641
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik kan trowuesn nergens winkes vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.
Elk tuincentrum waar ze BBQ's verkopen heeft ook brikettenstarters.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 12:25:27 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100228386
Vandaag weer echt BBQ-weer. *O* w/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 12:36:53 #55
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_100228720
Vanavond een bbq :)

Heb echter per ongeluk 11 man uitgenodigd (waarvan 4 vrouwen), dus dat wordt ff creatief barbequen. Mijn webertje is niet al te groot (47cm) dus dat wordt doorwerken :)

Heb nu
- 11 filetlapjes
- 6 Martino steaks (samen zo'n 3 kilo gok ik).
- 20 knoflookgamba's
- 1,5 kilo kipsaté (staat sinds gisteravond in de Saté Manis marinade met extra ketjap, sojasaus en sesamzaad)
- 2 kilo barbequevlees uit bbqpakketten van de Aldi

En een salade en stokbrood natuurlijk.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † dinsdag 2 augustus 2011 @ 12:44:24 #56
43556 miss_dynastie
pi_100228912
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 12:25 schreef golfer het volgende:
Vandaag weer echt BBQ-weer. *O* w/
Jaaaaa... spareribs, maiskolf en gepofte aardappel wordt het hier :9
  dinsdag 2 augustus 2011 @ 14:18:19 #57
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100232011
Hier in elk geval kipsaté die sinds gister aan het marineren is.
Ik eet vanavond bij m'n ouders dus het is nog afwachten wat zij op tafel toveren
pi_100232939
Aldi heeft soms ook brikettenstarters
New in town
pi_100255739
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik kan trouwens nergens winkels vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.
Gamma !
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_100262030
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2011 12:36 schreef Catch22- het volgende:
Vanavond een bbq :)

Heb echter per ongeluk 11 man uitgenodigd (waarvan 4 vrouwen), dus dat wordt ff creatief barbequen. Mijn webertje is niet al te groot (47cm) dus dat wordt doorwerken :)
Dat gaat met gemak met die maat!

Hoe was het?
  woensdag 3 augustus 2011 @ 10:10:04 #61
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_100262145
Het ging super :) Wil prima, wel ff doorwerken, maar het is goed te doen :)

En uiteraard veel vlees over. Ik kan dat nog maar moeilijk inschatten... Maargoed; liever teveel dan te weinig
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † woensdag 3 augustus 2011 @ 10:17:36 #62
91830 MaximusTG
pi_100262343
Dat is ook zo moeilijk he? Inschatten hoeveel vlees je nodig hebt.. Van die standaardregeltjes als zoveel gram vlees pp, of zoveel stuks vlees pp gaan eigenlijk pas op bij grotere groepen. Als ik kijk hoeveel er gegeten wordt bij mijn ouders thuis voor een bbq, als we er allemaal zijn.. Ouders hebben 4 kinderen, 3 zoons, 1 dochter. Alle zoons een vriendin, maar die eten niet heel erg veel. Dochter heeft vriend, die eet net zoveel als zoons. En die (dus ik ook :+ ) lusten meestal wel wat :).
  woensdag 3 augustus 2011 @ 10:23:08 #63
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_100262506
Mja, ik zorg altijd dat ik in ieder geval voldoende heb.

En de kipsaté was bijzonder goed geslaagd! (Deze : - 1,5 kilo kipsaté (staat sinds gisteravond in de Saté Manis marinade met extra ketjap, sojasaus en sesamzaad))

Uit 1,5 kilo kan je ~35 stokjes (van 3 stukjes vlees) maken. Kost 9 euro aan kip en een paar euro aan marinade



zo'n soort zakje, maar dan met een blauw label.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_100278976
Zulke dingen hebben ze hier ook bij de toko, heb je idd voor laten we zeggen ¤ 15,00 35 kipsatestokjes.
Voorverpakt bij de AH kosten die ¤ 3 per 5 oid.
En die zijn lang niet zo lekker.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  woensdag 3 augustus 2011 @ 21:50:30 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100289994
Net een varkenshaas van de BBQ gehaald met een peper/knoflook rub

Had nog niet eerder een hele varkenshaas op de bbq gelegd dus het was even experimenteren maar man, wat een goed geslaagd experiment!
Smaak van de rub is ok, tikje pittig en knoflook is altijd lekker maar het vleesch, enorm mals!
Duurde 3 kwartier op een graadje of 90 met de klep dicht (had m'n oventhermometer op de bbq gelegd, temp is luchttemperatuur)



volgende keer http://www.bbq-nl.com/200(...)pel-en-abrikoos.html
Ik word steeds beter in het BBQ'en, eindelijk heb ik ook een goede BBQ
(Ik heb een BBQvat van Herman den Blijker, ga ik modden door een gaatje in de bovenkant te maken waar ik een oventhermometer in kan doen, handigste plek is de popnagel waar het naamplaatje van Herman mee bevestigd is.
Misschien dat ik er ook nog een ander rooster waar de kooltjes op liggen in ga doen, nu is het een metalen plaat met gaatjes, de luchttoevoer van onder mag van mij beter)

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 03-08-2011 21:56:56 ]
pi_100290955
Heb een pizzasteen van weber gekregen voor me verjaardag maar ik heb de Smokey Joe. Hij past alleen niet, iemand ervaring hier mee? Er kan via de zijkant van de steen geen lucht meer maar wel via de onderkant van de bbq.
  woensdag 3 augustus 2011 @ 22:35:52 #67
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100292642
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2011 22:06 schreef stoeltafel het volgende:
Heb een pizzasteen van weber gekregen voor me verjaardag maar ik heb de Smokey Joe. Hij past alleen niet, iemand ervaring hier mee? Er kan via de zijkant van de steen geen lucht meer maar wel via de onderkant van de bbq.
Ik begrijp dat ie wel past maar meteen het hele rooster bedekt?
Ik heb er geen verstand van of ervaring mee maar het enige waar ik aan denk is een stuk van die steen af slijpen.
Misschien dat je een steenhouwer in de buurt hebt die je met het slijpen kan helpen?
Die kan er aan 2 kanten vast een cm of 1 á 2 afhalen.
pi_100295197
Ja, hij bedekt het hele rooster maar hij is hagel nieuw en was 50e

Ga het eerst proberen en als het niet lukt dan hou ik hem. Er komt vast een grotere weber.
  donderdag 4 augustus 2011 @ 13:48:02 #69
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_100312108
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.

Ik heb besteld:





En de absolute topper: Butt rub!!



Ik ben er blij mee :)
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_100319802
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juli 2011 08:44 schreef stoeltafel het volgende:

[..]

Waarom zijn die briketten zo slecht van weber?
Ik vind ze minder omdat er vrij veel as vanaf komt en ze niet heel erg heet worden (uiteraard wel heet, maar heb er meer nodig om dezelfde temp te halen als bij andere (kokos)briketten). Daarnaast vond ik ze stinken en nogal wat rook geven bij het aansteken, maar dat kan natuurlijk ook aan die twee zakken gelegen hebben (misschien klammig geworden in het tuincentrum?)

Als ik low and slow ga, dan blijf ik toch maar fireup kokos briketten gebruiken. Al zijn er beter keuzes, maar die zijn wat minder goed verkijgbaar (als in niet in het tuincentrum bij mij op de hoek).
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_100320681
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende.
Goed initiatief, hoop dat de collectie snel uitbreiding krijgt, incl. een meer uitgebreide beschrijving.
pi_100322359
Ervaar het nu ook. Heb alleen nog rond de 10 kilo liggen maar dat komt wel goed.
Straks voor het eerst de starter van weber gebruiken. Werkt dit goed? Vind de afstand tussen het aanmaakblokje en de briketten zo groot.
  donderdag 4 augustus 2011 @ 18:58:03 #73
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100322499
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.

Ik heb besteld:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En de absolute topper: Butt rub!!

[ afbeelding ]

Ik ben er blij mee :)
Rubs en sauzen zijn natuurlijk wel makkelijk te versturen en nemen weinig ruimte in beslag maar ik hoop ergens dat ze ook goede briketten gaan verkopen, die zijn toch nog vaak lastig te vinden.

Oh, en vloeibare rook natuurlijk (voor in zelfgemaakte sauzen en marinades)
  donderdag 4 augustus 2011 @ 19:00:22 #74
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_100322580
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.

Ik heb besteld:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En de absolute topper: Butt rub!!

[ afbeelding ]

Ik ben er blij mee :)
Vind die Butt Rub toch echt wel te zout. Maar da's vrij Amerikaans: We knallen overal gewoon teveel zout op. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_100324313
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 18:53 schreef stoeltafel het volgende:
Ervaar het nu ook. Heb alleen nog rond de 10 kilo liggen maar dat komt wel goed.
Straks voor het eerst de starter van weber gebruiken. Werkt dit goed? Vind de afstand tussen het aanmaakblokje en de briketten zo groot.
Daar zijn de vlammen het heetst, iets erboven.
pi_100325789
Thnx zigger, het gaat super! Wat een verschil met eerst.

De moinkballen liggen erop. Ga straks de mississippi saus gebruiken op de ballen alleen welke van de vier?
pi_100326839
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 20:18 schreef stoeltafel het volgende:
Thnx zigger, het gaat super! Wat een verschil met eerst.

De moinkballen liggen erop. Ga straks de mississippi saus gebruiken op de ballen alleen welke van de vier?
moink is met hoofdletters.. MOINK dus.. (vraag me niet waarom, bbq mensen hebben zo hun regels..)

http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_100326918
Starter is by far de beste aankoop geweest voor mijn collectie ^O^
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_100327758
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 20:47 schreef The_stranger het volgende:

[..]

moink is met hoofdletters.. MOINK dus.. (vraag me niet waarom, bbq mensen hebben zo hun regels..)

http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
Lekker boeien als ze maar lekker zijn. Merk goed dat de kolen nu allemaal aan zijn, de ballen direct naast de folie waren al verbrand, gelukkig waren het er maar vier.
  donderdag 4 augustus 2011 @ 22:30:39 #80
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_100332225
Die rubs zijn super, heb de meeste thuis staan.
Buttrub is bedoeld voor pulled pork, een groot dik stuk vlees, en de rub zit alleen aan de buitenkant, als het vlees uit mekaar trekt, vermeng je de kruiden en dan komt alles weer in balans.

Vandaag Picanha gemaakt, is een traditioneel Braziliaans gerecht. Staartstuk van een rund met een dikke vetlaag, deze laat je langzaam op temperatuur komen en dan grill je het laatste gedeelte boven de kolen, en dan smelt het vet, vermengt zich in het vlees, maar ook in de kolen en dat geeft vlammen! dus handschoenen en tang bij de hand.








pi_100335823
Zo jij kan wel BBQ'EN zeg, netjes en vette filmpjes
pi_100344514
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.

Ik ben er blij mee :)
Ik heb gisteren ook even op die site van Hugo gekeken Schranseman, en even aangemeld.
Ik denk dat ik ook de witte saus van Bob Gibson ga proberen, voor de kip.
Het zal wel wat anders zijn, ipv alle rode
pi_100346275
De bbq is alweer aan. Ga nu de moinkballen grillen zonder spek. Gisteren waren ze wel erg zout. Welke aanmaakblokjes gebruiken jullie?

Heb nu bruine van de action maar dat is niks en die van weber zijn nogal duur en hebben zon vieze chemische geur.
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 11:53:08 #84
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_100348246
bruine van de appie zijn wel goed
  vrijdag 5 augustus 2011 @ 13:26:34 #85
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100351130
Even een vraagje van een andere orde, wat vinden jullie buren ervan dat er bijna dagelijks geBBQ'd wordt?
IK heb hier zelf een buur zitten die enorm vaak met vrienden rond een vuurkorf gaat zitten en elke dag die rook lucht in je huiskamer gaat toch best vervelen.
Nu is BBQ net iets anders (alleen rooklucht bij het aansteken en daarna heerlijke kookgeuren) maar toch..
pi_100351562
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 13:26 schreef SiGNe het volgende:
Even een vraagje van een andere orde, wat vinden jullie buren ervan dat er bijna dagelijks geBBQ'd wordt?
IK heb hier zelf een buur zitten die enorm vaak met vrienden rond een vuurkorf gaat zitten en elke dag die rook lucht in je huiskamer gaat toch best vervelen.
Nu is BBQ net iets anders (alleen rooklucht bij het aansteken en daarna heerlijke kookgeuren) maar toch..
Ik vind een vuurkorf idd toch wel wat anders als een bbq.
Dat moet toch veel meer overlast geven, een bbq is qua overlast toch veel milder.

De bbq bij mij staat een paar keer per week aan, in alle seizoenen.
Mijn buren heb ik er nog nooit over gehoord, iig niet negatiefs.
Het is zelfs zo dat wanneer de bbq om 12:00 uur aangaat voor bv ribben, de buurman van 2 huizen verder over de schutting roept: "ik kom over een uurtje of 6 even langs !"
pi_100362553
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 13:26 schreef SiGNe het volgende:
Even een vraagje van een andere orde, wat vinden jullie buren ervan dat er bijna dagelijks geBBQ'd wordt?
IK heb hier zelf een buur zitten die enorm vaak met vrienden rond een vuurkorf gaat zitten en elke dag die rook lucht in je huiskamer gaat toch best vervelen.
Nu is BBQ net iets anders (alleen rooklucht bij het aansteken en daarna heerlijke kookgeuren) maar toch..
Ik woon 6 hoog met een dakterras, dus de lucht kan erg goed weg.
Heb nog nooit klachten gehoord, meer interesse wat ik toch altijd aan het doen ben met dat groene ding :P
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 7 augustus 2011 @ 10:58:35 #88
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_100416288
Eigenlijk geen BBQ, maar wel passend in het draadje. Mosselen boven een vuurkorf. Niet alleen erg lekker ook nog eens leuk om te doen. Lekker fikkie stoken, bier drinken en mosselen eten.









Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_100417252
Tof zeg, past wmb prima in dit topic ^O^
Hoe lang hebben ze opgestaan ?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_100418778
quote:
2s.gif Op zondag 7 augustus 2011 11:48 schreef junkiexp het volgende:
Tof zeg, past wmb prima in dit topic ^O^
Hoe lang hebben ze opgestaan ?
Recept staat in de link ;)
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
pi_100420886
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 10:58 schreef Schranseman het volgende:
Eigenlijk geen BBQ, maar wel passend in het draadje. Mosselen boven een vuurkorf. Niet alleen erg lekker ook nog eens leuk om te doen.
Dit begrijp ik niet zo, Wat is de meerwaarde voor de smaak?
pi_100422567
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 13:47 schreef Zigger het volgende:

[..]

Dit begrijp ik niet zo, Wat is de meerwaarde voor de smaak?
Misschien wel niks, maar beetje met vuur spelen is altijd leuk, dat zegt hij dus ook ;)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zondag 7 augustus 2011 @ 15:33:04 #93
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_100424851
Zaterdag bbq'en. *O*
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  maandag 8 augustus 2011 @ 10:22:51 #94
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_100453590
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2011 13:47 schreef Zigger het volgende:

[..]

Dit begrijp ik niet zo, Wat is de meerwaarde voor de smaak?
Voor de smaak vrij weinig. Wel leuk om lekker buiten mosselen op een vuurtje klaar te maken
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  dinsdag 9 augustus 2011 @ 23:20:30 #95
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_100532428
Zeg nou zelf, wat wil je liever:
- Met z'n alle gezellig rond een vuurkorf staan met een pilsje in je hand
- Met zijn alle gezellig rond een gasfornuis staan met een pilsje in je hand
  woensdag 10 augustus 2011 @ 09:24:36 #96
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_100541199
up the ante's

dit weekend housewarming met 26 man, dus even een grote stap vooruit van 11 man.

Wel wat meer sidedishes, anders kom ik niet meer achter die pot vandaan...
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 10 augustus 2011 @ 13:34:11 #97
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_100549046
Een echte housewarming is binnen BBQ'en ;)
  woensdag 10 augustus 2011 @ 13:34:30 #98
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_100549056
:)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_100549555
Heb wat rubs en sauzen voor me verjaardag gekregen en verder nog wat tangen, briketstarterster. Kan nu echt beginnen :)

Ben nu alleen thuis en heb 2 x kipfilet in een BBQ rub en Poultry rub, ben benieuwd.



pi_100555356
Je kan het beste de aanmaakblokjes op je kolenrooster leggen, en dan daaroverheen de gevulde starter.
Werk imo een stuk makkelijker.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')