Elk tuincentrum waar ze BBQ's verkopen heeft ook brikettenstarters.quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik kan trowuesn nergens winkes vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.
Gamma !quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Ik kan trouwens nergens winkels vinden waar ze brikettenstarters verkopen, waar haal je die dingen?
Online bestellen kan wel maar ik heb geen zin in verzendkosten, voor mij hoeft het ook niet perse een weber ding te zijn, als m'n briketten maar een beetje snel aan zijn.
Dat gaat met gemak met die maat!quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 12:36 schreef Catch22- het volgende:
Vanavond een bbq
Heb echter per ongeluk 11 man uitgenodigd (waarvan 4 vrouwen), dus dat wordt ff creatief barbequen. Mijn webertje is niet al te groot (47cm) dus dat wordt doorwerken
Ik begrijp dat ie wel past maar meteen het hele rooster bedekt?quote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:06 schreef stoeltafel het volgende:
Heb een pizzasteen van weber gekregen voor me verjaardag maar ik heb de Smokey Joe. Hij past alleen niet, iemand ervaring hier mee? Er kan via de zijkant van de steen geen lucht meer maar wel via de onderkant van de bbq.
Ik vind ze minder omdat er vrij veel as vanaf komt en ze niet heel erg heet worden (uiteraard wel heet, maar heb er meer nodig om dezelfde temp te halen als bij andere (kokos)briketten). Daarnaast vond ik ze stinken en nogal wat rook geven bij het aansteken, maar dat kan natuurlijk ook aan die twee zakken gelegen hebben (misschien klammig geworden in het tuincentrum?)quote:Op zaterdag 30 juli 2011 08:44 schreef stoeltafel het volgende:
[..]
Waarom zijn die briketten zo slecht van weber?
Goed initiatief, hoop dat de collectie snel uitbreiding krijgt, incl. een meer uitgebreide beschrijving.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende.
Rubs en sauzen zijn natuurlijk wel makkelijk te versturen en nemen weinig ruimte in beslag maar ik hoop ergens dat ze ook goede briketten gaan verkopen, die zijn toch nog vaak lastig te vinden.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.
Ik heb besteld:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En de absolute topper: Butt rub!!
[ afbeelding ]
Ik ben er blij mee
Vind die Butt Rub toch echt wel te zout. Maar da's vrij Amerikaans: We knallen overal gewoon teveel zout op.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.
Ik heb besteld:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En de absolute topper: Butt rub!!
[ afbeelding ]
Ik ben er blij mee
Daar zijn de vlammen het heetst, iets erboven.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 18:53 schreef stoeltafel het volgende:
Ervaar het nu ook. Heb alleen nog rond de 10 kilo liggen maar dat komt wel goed.
Straks voor het eerst de starter van weber gebruiken. Werkt dit goed? Vind de afstand tussen het aanmaakblokje en de briketten zo groot.
moink is met hoofdletters.. MOINK dus.. (vraag me niet waarom, bbq mensen hebben zo hun regels..)quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:18 schreef stoeltafel het volgende:
Thnx zigger, het gaat super! Wat een verschil met eerst.
De moinkballen liggen erop. Ga straks de mississippi saus gebruiken op de ballen alleen welke van de vier?
Lekker boeien als ze maar lekker zijn. Merk goed dat de kolen nu allemaal aan zijn, de ballen direct naast de folie waren al verbrand, gelukkig waren het er maar vier.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 20:47 schreef The_stranger het volgende:
[..]
moink is met hoofdletters.. MOINK dus.. (vraag me niet waarom, bbq mensen hebben zo hun regels..)
http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html
Ik heb gisteren ook even op die site van Hugo gekeken Schranseman, en even aangemeld.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 13:48 schreef Schranseman het volgende:
Ik heb net even wat potten rub besteld bij true2BBQ. Nieuwe webshop opgezet door een bekende. Als je op zoek bent naar amerikaanse rubs of sauzen kan je ze bij hem bestellen.
Ik ben er blij mee
Ik vind een vuurkorf idd toch wel wat anders als een bbq.quote:Op vrijdag 5 augustus 2011 13:26 schreef SiGNe het volgende:
Even een vraagje van een andere orde, wat vinden jullie buren ervan dat er bijna dagelijks geBBQ'd wordt?
IK heb hier zelf een buur zitten die enorm vaak met vrienden rond een vuurkorf gaat zitten en elke dag die rook lucht in je huiskamer gaat toch best vervelen.
Nu is BBQ net iets anders (alleen rooklucht bij het aansteken en daarna heerlijke kookgeuren) maar toch..
Ik woon 6 hoog met een dakterras, dus de lucht kan erg goed weg.quote:Op vrijdag 5 augustus 2011 13:26 schreef SiGNe het volgende:
Even een vraagje van een andere orde, wat vinden jullie buren ervan dat er bijna dagelijks geBBQ'd wordt?
IK heb hier zelf een buur zitten die enorm vaak met vrienden rond een vuurkorf gaat zitten en elke dag die rook lucht in je huiskamer gaat toch best vervelen.
Nu is BBQ net iets anders (alleen rooklucht bij het aansteken en daarna heerlijke kookgeuren) maar toch..
Recept staat in de linkquote:Op zondag 7 augustus 2011 11:48 schreef junkiexp het volgende:
Tof zeg, past wmb prima in dit topic
Hoe lang hebben ze opgestaan ?
Dit begrijp ik niet zo, Wat is de meerwaarde voor de smaak?quote:Op zondag 7 augustus 2011 10:58 schreef Schranseman het volgende:
Eigenlijk geen BBQ, maar wel passend in het draadje. Mosselen boven een vuurkorf. Niet alleen erg lekker ook nog eens leuk om te doen.
Misschien wel niks, maar beetje met vuur spelen is altijd leuk, dat zegt hij dus ookquote:Op zondag 7 augustus 2011 13:47 schreef Zigger het volgende:
[..]
Dit begrijp ik niet zo, Wat is de meerwaarde voor de smaak?
Voor de smaak vrij weinig. Wel leuk om lekker buiten mosselen op een vuurtje klaar te makenquote:Op zondag 7 augustus 2011 13:47 schreef Zigger het volgende:
[..]
Dit begrijp ik niet zo, Wat is de meerwaarde voor de smaak?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |