Al een tijdje gebruik ik Ecobrassa of Dammers kokosbriketten, dat is wel een aanrader.quote:Op maandag 11 juli 2011 19:07 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Vandaag waren mn bouwmarkt briketten wel heel snel weg, weinig hitte ook.
ik gebruik weber briketten, deze bevallen ook behoorlijk goedquote:Op maandag 11 juli 2011 19:07 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Vandaag waren mn bouwmarkt briketten wel heel snel weg, weinig hitte ook.
Mja, ik wou ze ook kopen. Zakje van 2kg voor 6 euro en de goedkope waren 2x2kg voor 3,50.quote:Op maandag 11 juli 2011 19:12 schreef Remco_h het volgende:
[..]
ik gebruik weber briketten, deze bevallen ook behoorlijk goed
Dat klinkt misschien duur, maar als je er 2x zo lang mee doet valt het wel weer erg mee.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 09:26 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Mja, ik wou ze ook kopen. Zakje van 2kg voor 6 euro en de goedkope waren 2x2kg voor 3,50.
Dan vind ik het toch een beetje te gek
Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etcquote:Op dinsdag 12 juli 2011 16:56 schreef Catch22- het volgende:
http://www.bol.com/nl/p/n(...)005733093/index.html
Weber heeft nog een boek, kan ik zo ff niet vinden
Een rub is een mengsel van droge kruiden waarmee je het vlees insmeert.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld
Wij hadden dit weekend een BBQ van de straat en hadden 3 zakken van 7 kilo voor 26,95. Geloof dat een zak van 7 kilo zonder aanbieding 9,95 kostte.quote:Op dinsdag 12 juli 2011 09:26 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Mja, ik wou ze ook kopen. Zakje van 2kg voor 6 euro en de goedkope waren 2x2kg voor 3,50.
Dan vind ik het toch een beetje te gek
Kijk ook eens op bbqforum.nlquote:Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld
even snel de MOINK balls dan...quote:Op dinsdag 12 juli 2011 18:00 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar een receptje van die spare-ribs en die MOINK-balls zou ik ook wel graag willen.:)
mijn favoriete spare ribs (sweet asian ribs van de bbq pit boys)quote:Op dinsdag 12 juli 2011 16:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Thanks! En hoe kom ik aan die heerlijke ingredienten voor spare-ribs, vleugeltjes, lambsracks etc
Ik weet niet eens wat een rub is bijvoorbeeld
Ziet er erg goed uit!quote:
Wat voor set?quote:
Qua tangen e.d. zou ik me niet blindstaren op weber. Hun BBQ's zijn prima, hun service en garantie super, maar de rest is mijns inziens veel te duur voor wat je krijgt.quote:Op zondag 24 juli 2011 05:38 schreef stoeltafel het volgende:
Zon starterset krijg ik gelukkig. Nu opzoek naar mooie tangen enzo
Lekker zijn ze he? Vandaag 2 kg ribs 6 uur op de smoker gehad, wederom niet te versmaden...quote:Op donderdag 28 juli 2011 23:20 schreef stoeltafel het volgende:
Vandaag me eerste echte BBQ recept gemaakt, MOINK Balls
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nomnom!
Tja, die zijn gewend dat ze een kwartier na het aansteken hun rauwe maar roetzwarte speklapjes naar binnen kunnen werken en ze maken van spekfakkels ook daadwerkelijk fakkels.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 00:27 schreef junkiexp het volgende:
Morgen een bbq met vrienden, wel gezellig maar bbq technisch niet echt interessant
Een paar uur kloten doe ik lekker in mijn eentje, een hoop mensen snappen er niks van als je 6 uur bezig ben met de Weber
Waarom zijn die briketten zo slecht van weber? Had deze week eerst een goede zak van een b merk en dat was niks. Ging moeilijk aan, vieze geur. Hierna de long premium van weber en dat ging veel beter. Maar heb weinig vergelijkingsmateriaal.quote:Op zaterdag 23 juli 2011 16:59 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Wat voor set?
Wat je niet moet kopen zijn de briketten van weber zelf, die long lasting. Die zijn niet zo goed, beter kun je, om het makkelijk te houden, fireup kokosbriketten uit het tuincentrum slepen. (er zijn betere alternatieven, maar dan hebben we het over briketten welke je bij slechts een paar punten in ons land kan halen, niet geheel praktisch voor ene middagje gezellig grillen)
Wat je wel moet halen is een starter. Ook zelf te maken, maar waarom zou je. Het si een ronde "buis" waarin je kolen doet om ze dan vanaf onder aan te steken. In 20-30 minuten prima brandende kolen en dan gaan met die banaan.
Kijk ook eens op bbqforum.nl, voor het echt serieuze werk...
Kun je ze niet eventueel stapelen met een rekje ertussen?quote:Op zaterdag 30 juli 2011 08:41 schreef stoeltafel het volgende:
Dat is zeker een optie maar bedoel meer of ik binnen twee uur lekkere ribs kan maken? Heb dit weekend weinig tijd. De rub zit er straks 20 uur op alleen het grillen kan max 2/3 uur. Wil 2 uur indirect grillen en dan nog 30min met honing/ketjap
Klopt, die snappen er echt niks van.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 00:40 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Tja, die zijn gewend dat ze een kwartier na het aansteken hun rauwe maar roetzwarte speklapjes naar binnen kunnen werken en ze maken van spekfakkels ook daadwerkelijk fakkels.
Bij de Gamma hier in de stad hebben ze een behoorlijk Weber assortiment, misschien hebben ze daar ook de rekjes ?quote:Op zaterdag 30 juli 2011 10:49 schreef stoeltafel het volgende:
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
Xenos.. daar heb je ook rekjes voor geroosterd brood, om het te serveren, maar goed, da's metaal en dat kan dus ook prima op de BBQ lijkt me.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 10:49 schreef stoeltafel het volgende:
Goede tip! Dat moet wel lukken alleen waar haal ik zon rekje in de stad??
Apeldoornquote:Op zaterdag 30 juli 2011 12:45 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Bij de Gamma hier in de stad hebben ze een behoorlijk Weber assortiment, misschien hebben ze daar ook de rekjes ?
Welke stad gaat het over ?
Op die BBQ kun je ideaal grillen. Dus ik zeg steaks! En probeer dan eens een keer longhaas oid. Je gooit er wat zout en peper op. Zorgt dat die BBQ loeihete is en dan 2 minuutjes per kant. In de alufolie voor 10 minuten en klaar. Courgette plakken met olijfolie een klein minuutje per kant op de BBQ en klaar.quote:Op zaterdag 30 juli 2011 13:56 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Xenos.. daar heb je ook rekjes voor geroosterd brood, om het te serveren, maar goed, da's metaal en dat kan dus ook prima op de BBQ lijkt me.
Ik ga maandag of dinsdag weer eens naar m'n ouders toe dus dat wordt waarschijnlijk weer BBQ'en.
Nu hebben zij alleen een erg simpele gietijzeren BBQ van de Blokker (¤10) en dat ding kent maar 2 standen, gloeiend heet en witheet en een deksel zit er ook niet bij.
Wat zijn nou lekkere gerechten die daar op kunnen?
Of blijft het toch bij sateetjes en een gemarineerd varkenslapje?
MOINK balls en wilde sockeyzalm in een marinade van rum en bruine suiker zit er in elk geval niet in, geen deksel om de BBQ als (rook)oven te gebruiken en indirect BBQ'en zit er ook niet in door de vorm.
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |