quote:Op vrijdag 22 oktober 2010 22:34 schreef Gtaboy107 het volgende:
Ik vind het altijd zo fijn als het avond is, en de barbecue staat aan. Altijd met een warme vest heerlijk eten. Helaas hebben we geen bbq, maar onze oom wel, gelukkig mogen we hem wel eens lenen.
quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 07:39 schreef Xlarge het volgende:
vanavond gaat de Weber weer aan.
Ik heb een hele runderhaas die er in zijn geheel op gaat tot een kerntemperatuurn van 54 graden, met een stuk appelhout die al in de wijn ligt.
3.5 kilo spareribs, en een boel sate.![]()
quote:Het was voor aardig wat man, alles was goed gegaan en alles was opOp zaterdag 23 oktober 2010 12:43 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
![]()
voor hoeveel man maak je?
Online kan je het veel krijgen, maar ook in veel kookwinkels.quote:Op woensdag 8 december 2010 14:16 schreef Vleyczejtur het volgende:
Van de week 2 keer ge BBQ't. Lamssteak en eendenborst gefixt. Binnenkort even een groot stuk vlees BBQen, weet iemand waar je rookhout kan kopen in Nederland?
Hij staat niet meer elk weekend aan. November / december is voor mij nogal druk..... Heb wel wat geBBQed, maar was het vermelden niet waard. Voornamelijk biefstukken op de BGE Mini.quote:Op woensdag 8 december 2010 13:00 schreef Xlarge het volgende:
Schop
Loopt een beetje slecht nu, het bbq topic, laat iedereen het afweten door een beetje kou en sneeuw ?
Schranseman en Macfterret ook ?
Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.quote:Op woensdag 8 december 2010 22:02 schreef pavv het volgende:
op het bbqforum vind je wel wat links naar de diverse bbq winkels... en die verkopen rookhout snippers in veel soorten en smaken... http://www.bbqforum.nl/forum/
Zaterdag weer een Ossenhaas in een doek op open vuur bereiden. Lomo al Trappo voor de Googlelaars
Ik ben wel eens op een feestje geweest waar ze dat met een varken aan het spit deden. Op een zelfgemaakte bbq. Het spit werd dan gedraait met een ketting en een motortje. Maar daar waren dan ook 4 slagers die daarna het varken onder handen namen om het in stukkken te snijden. Het varken was natuurlijk al helemaal ontdaan van alles wat je niet kan eten, behalve zijn kop.quote:Op donderdag 9 december 2010 12:39 schreef Vleyczejtur het volgende:
Trouwens, heeft 1 van jullie wel eens een heel lam of varken "geBBQt"? Ik heb al wel op internet gezien hoe je (een varken) dit kan doen, maar dan heb je een hele grote smoker hebben, die heb ik dus niet. Heeft iemand ervaring met een varken of lam van het spit?
Google hier eens op zou ik zeggen.quote:Op donderdag 9 december 2010 13:55 schreef Vleyczejtur het volgende:
Het voorbereiden (organen ed. verwijderen) en het dier achteraf in stukken snijden moet wel gaan lukken denk ik. Ik heb alleen geen idee hoelang zoiets duurt aan het spit en hoe je dit het beste kunt doen.
wat denk je van wat Texas chili, samen met wat spare ribs.quote:Op donderdag 9 december 2010 16:27 schreef motorbloempje het volgende:
goeie schop van dit topic
wij gaan met oud en nieuw barbecueën!
Iemand nog een idee voor 'typisch winterse' barbecue gerechten?
Dat kan , ik vind chili erg lekker bij spareribs, vooral met kou, maar dat is persoonlijk.quote:Op donderdag 9 december 2010 16:55 schreef motorbloempje het volgende:
Spare ribs komen er zekermet honing-ketjap-marinade
die chili is niet echt mijn ding vrees ik..
De doek blijft droog (of evt als je wilt kun je er nog sterke drank overheen gieten...meer vlammen!) en vergaat in het vuur... de zoutlaag in de doek verandert in een zoutkorst....quote:Op donderdag 9 december 2010 08:31 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.
Wellicht dat ik een haas aankomende zaterdag zo probeer.
Maar is het de bedoeling dat je de doek natmaakt, met bier of wijn oid ?
Anders blijft er toch weinig van het doek over lijkt me, en wat voor soort doek gebruik je dan ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |