Je kunt bij een verzekering kiezen of je die kapitaalsopbouw in box 1 (opbouw onbelast, uitkering onder voorwaarden onbelast) of in box 3 (boven de vrijstellingen (20.000 p.p.) belast met 1,2% vermogensrendementsheffing) plaatst.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 00:42 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Leg effe uitDenk dat het hier met name om gaat.
Standaard pletteren adviseurs 'm voor je in box 1, maar da's luiïgheid en ze weten niet beter en vragen niet door. Staat er in je polis een clausule? (Kapitaalverzekering Eigen Woning)quote:Op zaterdag 9 juli 2011 00:52 schreef PierreBetfair het volgende:
WTF ik dacht dat het altijd onbelast was bij een spaarhypotheek / kapitaalverzekering.
Hoe kom ik er achter of ik in box 1 spaar, en niet in box 3? Dat zie ik zo snel nergens in mn hypotheekovereenkomst staan
Wat is standaard?
Moet ik het nog drie keer posten of weet je het inmiddels wél?quote:
Maar dat betekent dus als ik tussentijds aflos, mn winst voor 42% belast wordtquote:Op zaterdag 9 juli 2011 00:51 schreef blomke het volgende:
Winst wordt belast in box1. Winst = opgebouwd tegoed - ingelegde spaargelden.
Als je het tegoed aanwendt om je hypotheek af te lossen en het tegoed blijft onder de vrijstelling (140.000 pp) wordt er geen IB geheven.
Waarom zou je het in Box 3 plaatsen?
Aflossen en kapitaal opbouwen is niet hetzelfde. Aflossen is dat de lening kleiner wordt. Sparen zorgt ervoor dat je tegoed groter wordt. Die twee dingen zijn iets losstaands, eigenlijk.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 00:55 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Maar dat betekent dus als ik tussentijds aflos, mn winst voor 42% belast wordt
Daar zit ik niet op te wachten. M.a.w. tussentijds aflossen en banksapren gaat niet samen.
ja. ....lol er staat box 1 achterquote:Op zaterdag 9 juli 2011 00:54 schreef Five_Horizons het volgende:
Staat er in je polis een clausule? (Kapitaalverzekering Eigen Woning)
Zolang je maar niet aflost vanuit dat gekoppelde opgebouwde spaartegoed, is er toch niets aan de hand?quote:Op zaterdag 9 juli 2011 00:55 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Maar dat betekent dus als ik tussentijds aflos, mn winst voor 42% belast wordt
Daar zit ik niet op te wachten. M.a.w. tussentijds aflossen en banksapren gaat niet samen.
quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:00 schreef capricia het volgende:
Hoe gaat dat dan met vrijkomen van het tegoed als je je woning verkoopt? Moet Pierre dan wel in box 1 afrekenen?
Snap het nietquote:Op zaterdag 9 juli 2011 00:56 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Aflossen en kapitaal opbouwen is niet hetzelfde. Aflossen is dat de lening kleiner wordt. Sparen zorgt ervoor dat je tegoed groter wordt. Die twee dingen zijn iets losstaands, eigenlijk.
Hypotheek is ¤100.000quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:05 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Snap het nietGeef eens een voorbeeld waarbij je spaarpotje van het banksparen uiteindelijk groter is dan gepland en je dus box1 belasting af moet tikken?
Dat bewaar ik effe voor later, anders gaan mn brains op tilt. Er staan onbegrijpelijke rekenvoorbeelden (lees boete berekeingen) in mn contract wanneer ik de boel ga wijzigen.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:03 schreef capricia het volgende:
Pierre, kun je eigenlijk wel oversluiten naar een ander product? Of zit je dan ook vast aan die fiscale afrekening?
Ja precies. Daarom zei ik dus dat aflossen en bankparen niet samengaanquote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:06 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Hypotheek is ¤100.000
Op te bouwen bedrag = ¤100.000
Jij besluit ¤10.000 af te lossen. Hypotheek is nog 90.000. Na 30 jaar is je tegoed 100.000.
Nee, want dan stop je gewoon met opbouwen.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:08 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Ja precies. Daarom zei ik dus dat aflossen en bankparen niet samengaanDan komt later box1 om de hoek kijken
-edit-quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:08 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Ja precies. Daarom zei ik dus dat aflossen en bankparen niet samengaanDan komt later box1 om de hoek kijken
Oh oke. Ik dacht dat je perse moest blijven inleggen, elke maand een vast bedrag.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:09 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Nee, want dan stop je gewoon met opbouwen.Zolang je maar minimaal 15 (maar in dit geval 20 jaar) jaar aan looptijd hebt, maakt het niet uit hoelang je opbouwt. (maximaal 30 jaar)
Als jij nu na 27 jaar 90.000 hebt opgebouwd, los je daarmee zonder fiscaal geneuzel je hypotheek af.
Dat is wel bij banksparen toch, dat je moet blijven inleggen?quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:12 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Oh oke. Ik dacht dat je perse moest blijven inleggen, elke maand een vast bedrag.
Mja, minimaal 15 (lage vrijstelling) of 20 jaar (hoge vrijstelling) en de premies in een jaarlijkse bandbreedte van 1:10 en niet hoger dan de hoogte van de eigenwoningschuld (leuk he; box 1...quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:12 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Oh oke. Ik dacht dat je perse moest blijven inleggen, elke maand een vast bedrag.
Dus als ik mn huis verkoop, en even ga huren omdat ik nog niets anders heb gevonden, ben ik de sjaak? Dan kan ik die bankspaarhypotheek niet even "laten lopen" en mee nemen in mn volgende woning.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:14 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Mja, minimaal 15 (lage vrijstelling) of 20 jaar (hoge vrijstelling) en de premies in een jaarlijkse bandbreedte van 1:10 en niet hoger dan de hoogte van de eigenwoningschuld (leuk he; box 1...) en er moet altijd een eigen woning in het bezit zijn. Maximale looptijd = 30 jaar.
Dit deel vat ik inmiddelsquote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:15 schreef blomke het volgende:
Gedurende min. 15 of 20 jaar moet je inleggen. verhouding hoog/laag 10/1.
Dus als je bijna aan je hypotheekschuld zit, ga óf aflossen (als je 20 jaar erop hebt) of je gaat terug naar 1/10 zzolang je de 20 jaar nog niet hebt volgemaakt.
Dat heeft men gerepareerd doordat je 3 jaar tijdelijk kunt huren en de opbouw tijdelijk in box 3 kunt plaatsen.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:16 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Dus als ik mn huis verkoop, en even ga huren omdat ik nog niets anders heb gevonden, ben ik de sjaak? Dan kan ik die bankspaarhypotheek niet even "laten lopen" en mee nemen in mn volgende woning.
quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:21 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Dat heeft men gerepareerd doordat je 3 jaar tijdelijk kunt huren en de opbouw tijdelijk in box 3 kunt plaatsen.
quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:23 schreef Five_Horizons het volgende:
Mijn dagelijkse posttegoed is overschreden
Ik moet slapen.....
Nah, da's net het punt. Dit komt van de heren Depla en Blok (PvdA & VVD) en die hebben er een wanproduct van gemaakt door het op punten te laten afwijken van de KEW en dan niet in het voordeel ervan. Reparatiewetgeving is inmiddels wéér onderweg (al een lange tijd), maar goed... da's nu niet echt meer actueel, geloof ik.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:24 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Schitterend. Mensen die dit produkt verzonnen hebben moeten onderling toch wel gelachen hebben toen ze bezig waren.
Ik schraapte er nog twee bij elkaarquote:
Nee, nothing to do with mequote:Op vrijdag 8 juli 2011 23:44 schreef PierreBetfair het volgende:
WTF, niet zo'n beste actie van Uncle. Toch niet ten gevolge van een door jou aanbevolen sportsbet mag ik hopen
Staat het huis nog te koop, of heb je al gecasht.
Denk dat je geduld moet hebben, verkopen gaat niet zo soepeltjes tegenwoordig.quote:Op zaterdag 9 juli 2011 01:49 schreef APK het volgende:
[..]
Nee, nothing to do with me
Huis staat nog te koop.
Soest, best een leuke omgeving volgens mij.
Zus heeft 10% en ik 10%.
Geen idee wat nu te doen.
Kunnen we de familie pushen om de prijs te laten zakken als het hypotheekvrij is?
Misschien niet meer geschikt voor dit topic
Dat is inderdaad een stuk handiger. En vaak ook gewoon mogelijk.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:18 schreef Five_Horizons het volgende:
In dit geval (fijn dat er mensen dingen maar wat roepen....) zou je even een adviseur/de verstrekker moeten vragen of je deze fiscaal neutraal kunt doorzetten. Dan koop je nog steeds af, maar hoef je wellicht geen belasting over deze afkoop te betalen.
Waarom zou je een KEW premievrij willen maken? Sowieso zal een spaarproduct, waarbij vaak het rendement gelijk is aan de hypotheekrente, niet zonder meer in die vorm kunnen blijven bestaan als die losgekoppeld wordt van de hyptheek. Fiscaal is het, zoals al in het vorige topic gezegd, ook niet bepaald ideaal. Als de productvoorwaarden het al toelaten.quote:Op zondag 10 juli 2011 16:43 schreef blomke het volgende:
Dat het wat kost, is duidelijk. Hoeveel het kost, zal je een pro forma nota moeten opvragen. Evt. kan je 'm ook premievrij maken.
Aflossen is iets anders dan de kapitaalopbouw in een SEW/BEW of KEW.quote:Op zondag 10 juli 2011 19:19 schreef PierreBetfair het volgende:
Ik bedoel, met geld wat ik uit de verkoop ontvang, kan ik mn openstaande hypotheekschuld toch kosteloos inlossen?
Dat snap ik. Maar aflossen mag nu ook niet kosteloos.........ja iets van 10% per jaar boetevrij. Als je huis verkocht is mag je toch gewoon alles boetevrij aflossen/afkopen van de opbrengst?quote:Op zondag 10 juli 2011 19:24 schreef blomke het volgende:
Aflossen is iets anders dan de kapitaalopbouw in een SEW/BEW of KEW.
Dat is geen antwoord op de vraagquote:Op zondag 10 juli 2011 19:24 schreef blomke het volgende:
[..]
Aflossen is iets anders dan de kapitaalopbouw in een SEW/BEW of KEW.
Dat is over het algemeen wél het geval, inderdaad.quote:Op zondag 10 juli 2011 19:19 schreef PierreBetfair het volgende:
Okido.
Nu wellicht de grootste n00b vraag in history.
Wanneer ik mn hut verkoop voor een bedrag dat gelijk is aan de hypotheekschuld, ben ik dan nog extra kosten verschuldigd aan de hypo-verstrekker. (omdat ik voortijdig het contract afkoop) Dat zal toch niet......?
Ik bedoel, met geld wat ik uit de verkoop ontvang, kan ik mn openstaande hypotheekschuld toch kosteloos inlossen?
Waar ik dat 'neutraal' ineens vandaan tover, weet ik eigenlijk niet eensquote:Op zondag 10 juli 2011 17:29 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Nee, dan fiscaal geruisloos voortzetten of afkopen.
Dat is vrijwel altijd het geval, hoewel er nu een bank is die rentekorting geeft indien je van die optie afziet. Overigens zal een bank graag zien dat je aflost indien het geld tegen een hogere rente weggezet kan worden.quote:Op zondag 10 juli 2011 19:33 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Dat snap ik. Maar aflossen mag nu ook niet kosteloos.........ja iets van 10% per jaar boetevrij. Als je huis verkocht is mag je toch gewoon alles boetevrij aflossen/afkopen van de opbrengst?
Ik kom dit tegenquote:Op dinsdag 12 juli 2011 18:57 schreef lipper het volgende:
Ik wil een huis gaan kopen, maar ik weet er helemaal niks van.
Wat zijn nu de stappen die ik moet gaan nemen?
Ik denk zelf naar een hypotheekshop gaan en vragen voor welke hypotheken ik in aanmerking kom en dat goed gaan uitzoeken.
Ik heb heel lang in de schulden gezeten en vraag me af of ik wel een hypotheek kan krijgen. Ik heb wel een (h)erstelcodering van het bkr. Ik wil het alleen kopen en verdien 40k.
Zijn er mogelijkheden voor een normale hypotheek?
De bkr H codering blijft vijf jaar zichtbaar bij het BKR. Misschien kan je 'm bij het BKR laten verwijderen?quote:Op dinsdag 12 juli 2011 20:16 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Geen idee hoe lang die codering nog actief blijft, maar als het zo is dat je daardoor idd een hogere hypotheekrente moet betalen - omdat je kortgeleden als slecht betaler te boek stond - zou ik wachten tot die codering verdwenen is.
Welk renteverschil?quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:03 schreef lipper het volgende:
Weet iemand hoe groot het renteverschil zal zijn ongeeer?
Oké ik dacht dat een h code gewoon vijf jaar blijft staan en als je bijvoorbeeld een A1 code hebt moet je eerst aflossen voordat je weer kan lenen. Maar met een A1 kan ik wel lenen misschien maar tegen een hoger tarief.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:08 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Welk renteverschil?
Zie mijn post boven de jouwe. NHG is mogelijk bij een H-codering. (dan gelden dus gewoon de NHG-rentes)
Wie zegt dat de codering niet terecht is?quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:20 schreef blomke het volgende:
Je kan de codering aanvechten bij de kredietverlener en daarna bij de geschillencommissie:
http://www.bkr.nl/IkenBKR(...)=Geschillencommissie|
Nee de codering is helemaal terechtquote:Op woensdag 13 juli 2011 10:20 schreef blomke het volgende:
Je kan de codering aanvechten bij de kredietverlener en daarna bij de geschillencommissie:
http://www.bkr.nl/IkenBKR(...)=Geschillencommissie|
Met alleen een A1 niet. Daar moet dus een H-codering achter hangen. @blomke: leuk, dat 'aanvechten', maar dan moet het onterecht zijn. Dat lijkt in dit geval helemaal niet het geval te zijn, dus het nut daarvan ontgaat me.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:15 schreef lipper het volgende:
[..]
Oké ik dacht dat een h code gewoon vijf jaar blijft staan en als je bijvoorbeeld een A1 code hebt moet je eerst aflossen voordat je weer kan lenen. Maar met een A1 kan ik wel lenen misschien maar tegen een hoger tarief.
Als dat zo is is dat wel positief voor mij
Ik heb een a1h codering.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:24 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Met alleen een A1 niet. Daar moet dus een H-codering achter hangen. @blomke: leuk, dat 'aanvechten', maar dan moet het onterecht zijn. Dat lijkt in dit geval helemaal niet het geval te zijn, dus het nut daarvan ontgaat me.
Of begin eens bij je eigen bank voor een adviesgesprek.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:34 schreef lipper het volgende:
[..]
Ik heb een a1h codering.
Maar waar kan ik het beste advies krijgen hierover de hypotheker ofzo?
Het is over het algemeen 10% van de originele hoofdsom, dus 20.000.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:35 schreef PierreBetfair het volgende:
Zojuist de hypotheker gebeld.
Mijn vraag luidde:
Hoeveel kan ik jaarlijks boetevrij aflossen bij de Argenta Boys
Antw: 10% van het totale hypotheekbedrag.
Lul als ik ben bedankte de mevrouw en hing weer op.
Maar ik weet het nog maar half besef ik me nu
Stel ik los dit jaar 20K in op totaal van 200K
Mag ik dan het jaar daarna weer 20K boetevrij aflossen of slechts 18K .
Iemand?
In box 1 tegen progressief tarief (dus dat wordt in dat jaar bij je inkomen geteld)quote:En dan nog iets. Stel dat ik gedurende 10 jaar zo'n 50% boetevrij heb afgelost.............dan komt er straks een gegarandeerde inleg van mn spaarhypotheek vrij die hoger ligt dan de schuld die ik nog heb.
Hoe wordt het "overschot" belast?
Met een H achter A1 kun je volgens NHG-regels een NHG-hypotheek afsluiten met bijbehorende rentes. Ga naar een onafhankelijk adviseur of wellicht naar je eigen bank.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:34 schreef lipper het volgende:
[..]
Ik heb een a1h codering.
Maar waar kan ik het beste advies krijgen hierover de hypotheker ofzo?
quote:Conform Norm 3.1: Geen belemmering voor de verstrekking van Nationale Hypotheek Garantie vormen A- of A1-registraties waarbij:
blijkens de opgave van het BKR een herstelcode (H) is vermeld; of
blijkens de opgave van het BKR de desbetreffende lening is afgelost; of
blijkens een verklaring van de desbetreffende geldgever de achterstanden zijn ingelopen of de lening is afgelost.
Dat is mooi.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:37 schreef Five_Horizons het volgende:
Het is over het algemeen 10% van de originele hoofdsom, dus 20.000.
Was ik al bang voor, staat immers KEW box 1 in de papiertjesquote:Op woensdag 13 juli 2011 10:37 schreef Five_Horizons het volgende:
In box 1 tegen progressief tarief (dus dat wordt in dat jaar bij je inkomen geteld)
Misschien was de spaarhypotheek voor jou niet de beste keuze als je zo vlot al wil aflossen?quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:41 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Dat is mooi.
[..]
Was ik al bang voor, staat immers KEW box 1 in de papiertjes
Wel een flikkerstreek dat je dus ook hier weer ziet dat aflossen bestraft wordt door de overheid.
Da's onzin. Ik vind persoonlijk sparen in box 1 onzinnig, maar hier is het advies tekort geschoten (zie post Lienekien), wellicht.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:41 schreef PierreBetfair het volgende:
Was ik al bang voor, staat immers KEW box 1 in de papiertjes
Wel een flikkerstreek dat je dus ook hier weer ziet dat aflossen bestraft wordt door de overheid.
Ik heb 2/3 spaar en 1/3 aflossingsvrij.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:43 schreef Lienekien het volgende:
Misschien was de spaarhypotheek voor jou niet de beste keuze als je zo vlot al wil aflossen?
De vraag is of deze restrictie ook geldt als de rente voor hypotheken is gestegen. Als de hypotheeknemer het geld dat jij als aflossing betaalt, weer kan wegzetten (met vergelijkbare rentevastperiode als jouw resterende looptijd), kan het bij sommige hypotheeknemers, zonder boete worden afgelost. Zo zit het bij mijn hypoteek.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:35 schreef PierreBetfair het volgende:
Hoeveel kan ik jaarlijks boetevrij aflossen bij de Argenta Boys
Antw: 10% van het totale hypotheekbedrag.
Het gaat om je eigenwoningschuld. Al los je je hele hypotheek af en laat je je polis lopen, waarna je elders een volledig aflossingsvrije hypotheek neemt, zonder die polis te koppelen, dan is de hoogte van die hypotheek van belang.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:49 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Ik heb 2/3 spaar en 1/3 aflossingsvrij.
Het is dus wijs om alleen die 33% in te lossen vroegtijdig en de rest te laten lopen.
dat is ook weer zo. De overheid is liefquote:Op woensdag 13 juli 2011 10:47 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Da's onzin. Ik vind persoonlijk sparen in box 1 onzinnig, maar hier is het advies tekort geschoten (zie post Lienekien), wellicht.
Dat het overschot belast wordt is logisch: je spaart het onbelast (want het staat niet in box 3) en zou dan ook de uitkering onbelast willen opnemen. Dat is natuurlijk niet logisch.
Die wil ik niet door laten lopen.quote:Op woensdag 13 juli 2011 10:58 schreef blomke het volgende:
Neen, die KEW kan je gewoon door laten lopen. Pas bij afkoop wordt de winst (= waarde - inleg) belast in Box 1
Jezus mooi ruk is dat. Wat ik in mn KEW heb zitten kan ik dus door 2 delen wanneer ik de hut vroegtijdig verkoop.quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:02 schreef blomke het volgende:
Neen, dan komt de fiscus in Box 1 om de hoek kijken.
De winst wordt belast!!quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:04 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Wat ik in mn KEW heb zitten kan ik dus door 2 delen wanneer ik de hut vroegtijdig verkoop.
Oke.quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:07 schreef blomke het volgende:
De winst wordt belast!!
Je kan die KEW gewoon in stand houden, zelfs zonder hypotheek. Het gaat daarbij niet om een "huis" als onderpand
Als je je niet aan de fiscale spelregels van de KEW houdt, is de uitkering inderdaad in box 1 belast. Als je er wel aan houdt (lees: braaf en lang genoeg premie betaalt en de polis lang genoeg laat doorlopen) is de uitkering onbelast.quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:13 schreef PierreBetfair het volgende:
Maar om mn KEW te gebruiken om de hypotheek verder mee af lossen wanneer ik mn huis morgen verkoop, gaat dus niet werken, athans dan wordt het kapitaal in box-1 belast........zo zit het toch?
Zo zit het niet. De winst wordt belast, met wat er overblijft kan je de hypotheek aflossen.quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:13 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
athans dan wordt het kapitaal in box-1 belast........zo zit het toch?
Imo heb ik daar 0,00 winst op, want de inleg is nagenoeg evenveel als het spaarpotje. Na 10 jaar of meer wordt er pas winst behaald. Het eerste jaar had ik zelfs negatieve winst (meer inleg dan opbouw lol)quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:20 schreef blomke het volgende:
Zo zit het niet. De winst wordt belast, met wat er overblijft kan je de hypotheek aflossen.
Dat hangt er maar vanaf hoeveel gebruik je maakt van de HRA. Zo lang je HRA hebt, kan het heel gunstig om met een (bank)spaarproduct de aflossing bijeen te sprokkelen.quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:20 schreef PierreBetfair het volgende:
De beste hypotheek is aflossingsvrij, dat heb ik inmiddels wel door. Gewoon zelf sparen en aflossen en geen gedonder met belastingen / boetes etc.
Heb je opgevraagd wat de waarde in die KEW is?quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:23 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Imo heb ik daar 0,00 winst op, want de inleg is nagenoeg evenveel als het spaarpotje. Na 10 jaar of meer wordt er pas winst behaald. Het eerste jaar had ik zelfs negatieve winst (meer inleg dan opbouw lol)
Krijg ik jaarlijks toegestuurd......en heb er een heel verloop van over die 30 jaar.quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:24 schreef blomke het volgende:
[..]
Heb je opgevraagd wat de waarde in die KEW is?
??quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:25 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
en heb er een heel verloop van over die 30 jaar.
Oké, duidelijk. Zie je ook wat het opgebouwde kapitaal is?quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:27 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Verloop van de opbouw. Je ziet precies hoe hoog je spaarbedrag is, van jaar 1 t/m jaar 30.
ORV nagenoeg niks begreep ik. Verdere kosten geen idee. Kan nooit veel zijn. Die paar centen belasting wil ik nog wel aftikken.quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:26 schreef blomke het volgende:
Weet je ook hoeveel kosten en premie ORV er wordt ingehouden op die inleg?
Jaquote:Op woensdag 13 juli 2011 11:29 schreef blomke het volgende:
[..]
Oké, duidelijk. Zie je ook wat het opgebouwde kapitaal is?
Das waar. Ik ga het even uitrekenen. Momentquote:Op woensdag 13 juli 2011 11:32 schreef blomke het volgende:
Toch is het belangrijk om inzichtelijk te hebben waar de kosten zitten en hoe hoog ide zijn.
Je legt maandelijks je premie in, de rentevergoeding is bekend, de kapitaalopbouw is ook bekend. Dan kan je toch zien hoeveel er aan kosten en ORV worden berekend?
Dan snap ik dit echt niet. Maar even afgezien van mijn beperkte verstandelijke vermogens, kan je dus je hele KEW kapitaal voor de aflossing gebruiken.quote:Op woensdag 13 juli 2011 11:23 schreef PierreBetfair het volgende:
[..]
Na 10 jaar of meer wordt er pas winst behaald.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |