Ow? Dat is nieuw!quote:
Inclusief notulen over de afgelopen x jaren? Nee, zover strekt de onderzoeksplicht van koper niet nee (daartoe dient nou juist de verklaring van geen bezwaar). De mededelingsplicht van verkoper overigens wel, als die weet dat er een eventuele vordering is (en dat wist verkoper maar die heeft het welbewust verzwegen!) en koper er desgevraagd naar informeert!quote:Op woensdag 25 mei 2011 06:47 schreef johnnylove het volgende:
[..]
Dus niet verantwoordelijkheid om, voor transport, de VVE gegevens op te vragen?
dit komt vaak voor bij VvE's die hun administratie uitbesteed hebben. De administratiekantoren rekenen geld voor de verschillende handelingen die zij, namens de VvE, uitvoeren. In de overeenkomst tussen de VvE en het administratiekantoor worden de prijsafspraken hierover vastgelegd. Het bestuur van de VvE kan je dus vertellen of het bedrag terecht in rekening gebracht wordt en of het bedrag klopt.quote:Op woensdag 25 mei 2011 09:46 schreef klusfoobje het volgende:
@r_one, wat vind jij van die 85 euro die koper moet betalen aan de vve ?om zich te kunnen inschrijven ? Dat is echt absurd en dat moet men kunnen verklaren obv statuten of notulen meen ik.
Ik heb expliciet gevraagd om al dat spul. Sterker nog, het uitzoeken daarvan is het belangrijkste wat mijn aankoopmakelaar voor me heeft gedaan.quote:Op woensdag 25 mei 2011 06:37 schreef r_one het volgende:
[..]
Ow? Een (potentiële) koper krijgt dus -voor transport- doorgaans een afschrift van de notulen van de VVE?
Nee dus, na de overdracht ben je eigenaar van het appartement EN alle ellende die erbij hoort. Oók als de verrekening bij de notaris dingen over het hoofd heeft gezien.quote:Op woensdag 25 mei 2011 15:41 schreef r_one het volgende:
@klusfoobje:
Daar kan ik niet over oordelen, ik heb (in tegenstelling tot jou kennelijk) niet de beschikking over de onderliggende stukken en ben in z'n algemeenheid niet zo thuis in de wereld van VVE's. Ik meen me wel ergens te herinneren dat 'sleutelgeld' niet mag, maar dat is bij huur, dacht ik.
Het komt me wel voor dat TS de vordering van de VVE moet (blijven) bestrijden, de VVE moet m.i. bij de vorige bewoner zijn. De vordering dateert immers van voor de datum van overdracht. Just my 2 cents.
Het is niet verboden je er in te verdiepen als je dat graag wilt maar doorgaans gebeurt het niet.quote:Op woensdag 25 mei 2011 22:39 schreef HiZ het volgende:
[..]
Ik heb expliciet gevraagd om al dat spul. Sterker nog, het uitzoeken daarvan is het belangrijkste wat mijn aankoopmakelaar voor me heeft gedaan.
Dan ben je dom bezig, want de financiele stand van zaken in de VVE is een van de factoren die de waarde van je huis bepalen.quote:Op woensdag 25 mei 2011 22:45 schreef r_one het volgende:
[..]
Het is niet verboden je er in te verdiepen als je dat graag wilt maar doorgaans gebeurt het niet.
Er zijn echter geen dingen over het hoofd gezienquote:Op woensdag 25 mei 2011 22:44 schreef HiZ het volgende:
[..]
Nee dus, na de overdracht ben je eigenaar van het appartement EN alle ellende die erbij hoort. Oók als de verrekening bij de notaris dingen over het hoofd heeft gezien.
Kan allemaal zijn, dat laat onverlet dat dit soort schulden valt onder de mededelingsplicht van verkoper.quote:Op woensdag 25 mei 2011 22:46 schreef HiZ het volgende:
[..]
Dan ben je dom bezig, want de financiele stand van zaken in de VVE is een van de factoren die de waarde van je huis bepalen.
Er was toch alleen een vordering?quote:Op woensdag 25 mei 2011 22:48 schreef r_one het volgende:
[..]
Kan allemaal zijn, dat laat onverlet dat dit soort schulden valt onder de mededelingsplicht van verkoper.
Er was een vordering ja.quote:
Het lijkt mij dat je een mogelijke daaruit volgende schuld niet echt als schuld hoeft aan te voeren. Ligt meer in de lijn van de onderzoeksplicht van de koper om op te merken dat de VVE in een rechtszaak verwikkeld is. En dat zal ongetwijfeld wel ergens hebben gestaan.quote:
Een vordering van een derde = een schuld aan een derde.quote:Op woensdag 25 mei 2011 23:08 schreef HiZ het volgende:
[..]
Het lijkt mij dat je een mogelijke daaruit volgende schuld niet echt als schuld hoeft aan te voeren. Ligt meer in de lijn van de onderzoeksplicht van de koper om op te merken dat de VVE in een rechtszaak verwikkeld is. En dat zal ongetwijfeld wel ergens hebben gestaan.
Het punt is dat de VVE wel een vordering heeft maar niet een vordering op TS. De VVE zal bij de verkoper moeten aankloppen en van een tekort is dan geen sprake (tenzij de verkoper weigert te betalen).quote:Op donderdag 26 mei 2011 01:49 schreef HiZ het volgende:
Overigens, als er meer mensen in de VVE zijn met dit probleem is het dan niet een beetje onzinnig om dit conflict uberhaupt aan te gaan? Een VVE is een vereniging en daar ben je zelf een van de leden van. Als de VVE straks geld tekort komt, dan draai je er indirect toch weer zelf voor op. Helemaal als alle benadeelden op gaan spelen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |