Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 12:38 |
Waarom is sushi zo duur? Beetje rijst met stukje vis en komkommer en wasabi, kostprijs max 10 cent per sushi, verkoopprijs tussen 1 en 3 euro per stuk. | |
DuTank | maandag 16 mei 2011 @ 12:41 |
slim toch, alles 10-30x over de kop doen en mensen betalen het er gewoon voor ![]() | |
DarkElf | maandag 16 mei 2011 @ 12:41 |
meer iets voor cul. of wil je erover klagen? dat kan ook. | |
Yi-Long | maandag 16 mei 2011 @ 12:41 |
Omdat Nederlanders zo gek zijn om het ervoor te betalen... | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 12:41 |
Oja, die hadden we ook nog ![]() | |
Ser_Ciappelletto | maandag 16 mei 2011 @ 12:41 |
Omdat er mensen zo gek zijn om dat ervoor te betalen. Daarnaast zitten er meer dingen in sushi, zoals dat spulletje dat ervoor zorgt dat het blijft kleven. Maar dat kost nog steeds niet zoveel. | |
Mirjam | maandag 16 mei 2011 @ 12:42 |
zou dat het zijn..? kijk, verse vis is niet bepaald goedkoop, maar als je een avondmaaltijd wil eten met sushi, ben je echt een godsvermogen kwijt ![]() | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 12:42 |
Het is lekker maar als je het zelf maakt kun je voor 30 euro 10 mensen zich vol laten eten. | |
HSG | maandag 16 mei 2011 @ 12:44 |
Omdat de vis vers is en daar wordt veel voor betaald. | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 12:45 |
Ja, maar dan is de kostprijs laag, van een kilo tonijn kun je heeeel veeel sushi maken. | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 12:46 |
Vroeger nog wel eens sushi in winkels gehaald maar nu gaan we naar zaken als ShabuShabu waar je voor 23 euro (of 17 euro lunch) onbeperkt sushi en andere dingen kunt eten. | |
Verbodsbord | maandag 16 mei 2011 @ 12:47 |
Wie koopt er dan sowieso ook kant-en-klare sushi, je kan het veel beter zelf maken. | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 12:48 |
Nee, in sushiwinkels waar ze het voor je maken. | |
chibibo | maandag 16 mei 2011 @ 12:48 |
Omdat sushi de Starbucks onder de visgerechten is. | |
Verbodsbord | maandag 16 mei 2011 @ 12:50 |
Onbeperkt voor een vast bedrag is natuurlijk ook niet mis. Ik bedoel meer de kant-en-klare bij de supermarkt kopen ![]() Overigens is zelf maken ook wel een leuke avondvulling ![]() | |
aabmup | maandag 16 mei 2011 @ 12:50 |
Sushi prijs zal wel dalen met de zeewier en vis uit Japan. En als extra is het dan ook nog glow-in-the-dark Sushi ! | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 12:51 |
Nee die supermarktdingen zijn niet te eten. Zelf maken is ook leuk idd. | |
okiokinl | maandag 16 mei 2011 @ 12:51 |
tonijn en zalm haal je niet uit de noordzee, dus dat moet je importeren. en moet topkwaliteit zijn en super vers, want je eet het rauw. ook de rijst moet topkwaliteit zijn. wat je bij de AH koopt, of zelfs bij tinytokyo, daar hoef je dus echt niet mee aan te komen in japan, lachen ze je uit. ook onze wasabi is fake, is nauwelijks echte japanse wasabi. | |
Mirjam | maandag 16 mei 2011 @ 12:51 |
getsie ![]() ik eet het enkel als het vers bereid is hoor, anders niet ![]() | |
HSG | maandag 16 mei 2011 @ 12:51 |
Hmmm arbeidskosten + omdat het ontzettend populair is. Bovendien is in dit land normaal dat de gezonde dingen vele malen duurder zijn dat de ongezonde dingen. | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 12:54 |
Op de markt haal ik verse tonijn en zalm voor minder dan 30 euro en ik kan daar veel mensen sushi van laten eten. Kilo sushi rijst, zeewier papier, rijstazijn en wasabi en soja. Een avondmaaltijd sushi kun je voor 6 euro pp maken. Ja, tis iets meer werk dan een pizza in de oven stoppen. | |
Ser_Ciappelletto | maandag 16 mei 2011 @ 12:54 |
Nee joh. Als je dat één keer doet wel, omdat je dan al die troep moet gaan halen maar die daarna nooit meer gebruikt. Als je het wat vaker doet, kom je waarschijnlijk op 10/15 euro per maaltijd uit, voor 4 personen. Je hebt zelfs pakketten waar alles in zit voor 4 of 5 rollen, waar je alleen nog maar wat verse groenten of vis bij moet doen. Die kosten zo'n 8 euro, en dan nog voor 5 a 6 euro aan vis en groenten erbij. | |
Mirjam | maandag 16 mei 2011 @ 12:55 |
ik bedoelde dan ook bij een restaurant/afhaaltent waar ze het voor je maken | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 12:55 |
Idd, voor 2 euro (!) heb je een burgerkingMENU maar daar heb nog net 1 sushistukje voor. | |
Ser_Ciappelletto | maandag 16 mei 2011 @ 12:55 |
Speciale sushirijst is niet eens nodig. Als je gewone rijst neemt, maar die goed schoonmaakt, smaakt het net zo goed. Je hebt dan alleen een iets andere textuur van de rijst. | |
HSG | maandag 16 mei 2011 @ 12:56 |
Klopt, je bent meer geld kwijt voor een zak appels. | |
Mirjam | maandag 16 mei 2011 @ 12:56 |
bizar eigenlijk. belachelijk. | |
HSG | maandag 16 mei 2011 @ 12:57 |
Daarom stel ik voor: BTW op de gezonden producten eraf en extra belasting op de ongezonde producten. Daarmee motiveer je mensen mee om gezond te eten. | |
SiGNe | maandag 16 mei 2011 @ 13:01 |
Mocht je echte wasabi willen: http://wasabi.co.nz kost een tientje ex verzendkosten. 't is wel 100% Wasabi Japonica en een heel stuk pittiger dan wat we hier kunnen kopen. | |
Daffodil31LE | maandag 16 mei 2011 @ 13:05 |
Ik haal liever een paar gebakken vissen bij de visboer. Goedkoper dan rauwe vis en het vult ook een stuk beter. | |
okiokinl | maandag 16 mei 2011 @ 13:06 |
ja klopt wel ongeveer.. wel uitkijken met markt vis, kan niet vers genoeg zijn. en in zalm kunnen wormpies zitten. | |
Its_Muppet | maandag 16 mei 2011 @ 13:06 |
zelf maken avondvulling? Ik heb afgelopen weekend voor 6 personen (= 18 rollen = 162 stuks sushi) in een uurtje gedaan. En ben dan inderdaad maar zo'n ¤20,- kwijt inclusief verse tonijn. | |
Sapstengel | maandag 16 mei 2011 @ 13:07 |
Sushi is helemaal hip en het straalt een bepaalde "luxe" of exclusiviteit uit. Zoals iemand al zei: het is de starbucks onder de visgerechten. Mensen betalen voor het feit dat het sushi is en omdat ze lekker hip in een sushibar gaan lunchen. Spul kost inkoopprijs niks. Mijn schoonmoeder werkt in een sushibar, die neemt gewoon elke week zonder probleem een stuk of 4 rollen van 30cm mee, gewoon omdat ze er toch geen verlies op maken. Voor diezelfde sushi betaalt een klant 20 euro ![]() | |
okiokinl | maandag 16 mei 2011 @ 13:07 |
of koop risotto rijst, is bijna hetzelfde. | |
Yi-Long | maandag 16 mei 2011 @ 13:07 |
ik eet zelf sowieso vrijwel geen sushi, want ik vind het niet zo heel bijzonder lekker, maar mijn vriendin is er gek op... ... in NL moet ze ook niets weten van supermarkt-sushi, maar in Hong Kong wordt het ook gewoon vers gemaakt in de supermarkt en is het prima. Natuurlijk nog steeds ietsjes minder lekker dan bij een gespecialiseerd restaurant, maar vergeleken met de NLse supermarkt sushi is het daar heerlijk. Dan haalt ze even zo'n hele bak en wat drinken en ik haal wat broodjes, en dan gaan we even in het park ofzo zitten. ![]() Daar is het namelijk wel EN VERS, EN BETAALBAAR. | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 13:10 |
Je kan ook een blik Smac halen en opbakken,nog goedkoper en vult ook ![]() | |
poolboy85 | maandag 16 mei 2011 @ 13:10 |
verse rode tonijn is anders best duur, maar in zo'n sushi rol gaan natuurlijk ook echt japanse hoeveelheden.. tering weinig | |
Ser_Ciappelletto | maandag 16 mei 2011 @ 13:10 |
Nog pittiger?!? ![]() De eerste keer dat ik dat at had niemand me dat verteld, dus nam ik een flink lik van dat spul. Ik was wel meteen van mijn verkoudheid af. | |
okiokinl | maandag 16 mei 2011 @ 13:11 |
ja of omdat ze het anders weg moeten gooien, je kan sushi niet bewaren.. | |
Stokstaart | maandag 16 mei 2011 @ 13:20 |
22,50 onbeperkt sushi eten hier ![]() | |
punchdrunk | maandag 16 mei 2011 @ 13:29 |
heb je enig idee wat een kilo echt goede, verse tonijn kost? | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 13:31 |
32 euro tot 36 euro Weet je hoeveel sushi je daar van kan maken? | |
Yi-Long | maandag 16 mei 2011 @ 13:31 |
Je denkt toch niet dat iedere sushi-boer alleen maar de echt goede dure tonijn koopt? De gemiddelde NLer proeft het verschil amper tussen pangafilet of makreel ofzo. | |
Lastpost | maandag 16 mei 2011 @ 13:34 |
Helaas klopt dat nog ook. En het maar vreemd vinden dat de mensen in dit land te dik worden. ![]() | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 13:34 |
Maar niemand verwerkt een kilo tonijn in sushi voor 10 personen. Je neemt ook een stuk zalm, wat garnalen, zijn reeds gekookt en gepeld op de markt te koop Je gebruikt het in rollen en op die bolletjes rijst. Pas als je het als sashimi gebruikt gaat t snel. [ Bericht 0% gewijzigd door Stefan op 16-05-2011 13:41:12 ] | |
HSG | maandag 16 mei 2011 @ 13:38 |
En anders gaan we allemaal aan de SPAM | |
SiGNe | maandag 16 mei 2011 @ 14:04 |
Nog pittiger ja.. wel "anders" pittig overigens, het is scherp maar toch ook weer vrij zacht van smaak. Nederlandse "wasabi" is vaan grotendeels mierikswortel gemengd met mosterd, een heel klein beetje Wasabi Japonica (vaak niet meer dan 7%) en groene kleurstof. Zelfs de wasabipoeder die je bij de Toko's kan kopen heeft vaak maar heel weinig echte Wasabi Japonica. Het schijnt vrij moeilijk te kweken te zijn, in Japan wordt (werd) het voornamelijk in het noorden verbouwd. (het grote rampgebied daar) Maar sinds een paar jaar hebben ze in Nieuw-Zeeland ook een methode ontwikkeld waardoor ze het daar op grote schaal kunnen kweken. | |
Stokstaart | maandag 16 mei 2011 @ 14:09 |
Teveel sushi is trouwens net zo gezond of ongezonder als teveel hamburgers eten ![]() | |
Strychnos | maandag 16 mei 2011 @ 14:10 |
Afgelopen keer voor 4 personen sushi gemaakt en was alleen aan vis al ¤45 kwijt... Zitten de kosten voor sushi ook niet in het arbeidsloon, het is nogal arbeidsintensief werk, vind ik zelf! Het probleem bij mij is dat ik niet zo goed kan doseren en dat ik altijd teveel maak... | |
Ser_Ciappelletto | maandag 16 mei 2011 @ 14:12 |
Alleen is het moeilijker om teveel sushi te eten dan om teveel hamburgers te eten. ![]() | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 14:13 |
Eet je alleen sashimi ofzo, anders krijg je no way met 4 man voor 45 euro aan vis voor sushi op. | |
Strychnos | maandag 16 mei 2011 @ 14:20 |
Uh, ik maak eerlijk gezegd weinig maki en meer nigiri en dan wil ik wel wat variatie in mijn vis, alleen zalm en tonijn is eentonig. Maar je hebt wel gelijk dat het misschien wat goedkoper kan! | |
Stokstaart | maandag 16 mei 2011 @ 14:22 |
Nee hoor want zware metalen | |
bibi | maandag 16 mei 2011 @ 14:23 |
Nou had ik al het idee van de week langs te komen. Maar nu helemaal...jammie jammie ![]() Oh en ik kan er hooguit 2 op ![]() | |
Ser_Ciappelletto | maandag 16 mei 2011 @ 14:25 |
Soit, dan maak je eens vegetarische sushi. Sowieso zitten er zulke minimale hoeveelheden vis in sushi. Zoals hierboven al gezegd wordt kun je uit één vis voor verschillende mensen sushi maken. | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 14:27 |
Voor 10 euro tonijn, 10 euro zalm en 5 euro garnalen kom je net zo ver. Avacoda en komkommer erbij. | |
Strychnos | maandag 16 mei 2011 @ 14:33 |
True, alleen had ik vorige keer ook kingcrab en paling gehaald.. En uiteraard teveel gehaald;-) | |
Golden_Pauper | maandag 16 mei 2011 @ 14:38 |
Hipster-voer, laat ze maar lappen. | |
Redcoon | maandag 16 mei 2011 @ 14:40 |
Niet echt hipster voer meer te noemen. Kijk maar eens naar het publiek dat Moshi Moshi, Sumo of Shabu Shabu aantrekt, dat is redelijk divers. | |
okiokinl | maandag 16 mei 2011 @ 14:41 |
voor 1 persoon goeie tonijn sashimi bij een serieuze visboer ben ik hier 6 of 7 euro kwijt, dus daar kan je toch wel minstens het dubbele aan sushi van maken, als je ook rolletjes maakt. maar ja, als je het meest nigiri maakt, dan niet. dan is het net zo duur als sashimi. en in japan is het normaal dat een sushi kok 15 jaar leert voordat ie echt sushi staat te maken. die gasten lopen natuurlijk binnen als ze in europa gaan werken. alleen zijn de meeste sushi koks hier niet zo opgeleid, en meestal chinees. die zijn voor japanse begrippen volledig ongeschoold. | |
Strychnos | maandag 16 mei 2011 @ 14:44 |
Vind die 15 jaar leren om sushichef te worden dan ook wat overdreven, maar dat zit meer in het aard van het beestje, lekker overdrijven die jappen! De kwaliteit in de meeste sushitenten is dan ook niet echt denderend en zijn het altijd Chinezen. All you can eat brrrrrr!!! | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 14:45 |
Geen klachen wb Shabu Shabu, ze maken het vers en smaakt prima/ | |
SiGNe | maandag 16 mei 2011 @ 14:53 |
In die 15 jaar leren ze meer dan alleen sushi te maken, vergeet te teppanyaki-plaat niet.. Als je ziet hoe die gasten aan zo'n plaat koken en gooien met eten en messen.. geweldig.. Kan me voorstllen dat het wel even duurt voor je dat kan. | |
Strychnos | maandag 16 mei 2011 @ 14:58 |
Ja, zeg ook niet dat het binnen een paar maanden perfect is maar, c'mon 15 jaar! Of denk ik dan te westers? ![]() | |
Pietverdriet | maandag 16 mei 2011 @ 15:08 |
Als TS meent dat er zulke marges op Sushi zitten moet hij dringend een Sushibar openen. Dan komt hij er achter dat kostprijs voor een flink gedeelte ook uit arbeid, stroom, afschrijvingen en huur bestaat en niet alleen uit materiaal | |
Pietverdriet | maandag 16 mei 2011 @ 15:09 |
Is dat iets uit Harry Potter? | |
okiokinl | maandag 16 mei 2011 @ 15:39 |
lol nee het is zeker overdreven.. is nog een soort systeen dat wij in de middeleeuwen hadden, als je een ambacht ging leren bij een meester. de eerste jaren sta je aleen maar schoon te maken en aan de kassa, dan mag je eindelijk eens een vis vasthouden, die moet je dan leren fileren, etc etc, als laatste leer je pas daadwerkelijk sushi bereiden. trouwens, tepanyakki is weer wat anders, is groot geworden omdat toeristen in japan het leuk vonden, niet zozeer de japanners zelf. het is verwesterd japans koken. | |
Strychnos | maandag 16 mei 2011 @ 15:46 |
Was het niet zo dat ze eerst het bereiden van de rijst als eerst onder de knie moesten krijgen, en daarna pas met de vis aan de slag mochten? | |
golfer | maandag 16 mei 2011 @ 16:07 |
Ik zal het aan Yamazato doorgeven. ![]() | |
Strychnos | maandag 16 mei 2011 @ 16:55 |
Ik wil Yamazato nou niet echt een sushitent noemen, is een beetje oneerbiedig ![]() | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 17:27 |
Aan de andere kant, als Sushi de helft minder zou kosten aten mensen meer en vaker. | |
Pietverdriet | maandag 16 mei 2011 @ 17:35 |
Je hebt dus niet alleen geen kaas gegeten van kostprijs, maar ook niet van verdienen. Wat heeft het voor zin je omzet te verdubbelen als je marge veel kleiner wordt en je er minder aan verdient, maar je wel meer werk hebt. Hoe oud ben jij? 16? | |
golfer | maandag 16 mei 2011 @ 17:39 |
is het ook natuurlijk, maar ze hebben ook wel een aparte sushi-kaart: http://www.yamazato.nl/images/stories/sushi_menu.pdf | |
Stefan | maandag 16 mei 2011 @ 17:44 |
Waarom verkoopt McDonalds al die euroknallers? Wet van de massa. Je merkt al dat sushi goedkoper wordt, ze gooien je om de oren met die kortingcoupons | |
Ser_Ciappelletto | maandag 16 mei 2011 @ 17:46 |
Dat doen ze hier toch ook, op de koksschool? Ik las laatst een artikel in de Quest daarover, dat leerling-koks eerst een paar maanden alleen uien mogen schillen en aardappelen mogen schillen voordat ze ook maar een beetje mogen koken. | |
Ser_Ciappelletto | maandag 16 mei 2011 @ 17:49 |
In één hamburger zitten veel minder manuren. Je kunt de productie van hamburgers waarschijnlijk veel hoger maken zonder veel extra inspanning. Je gooit er gewoon wat meer op het vuur. Misschien dat je één extra werknemer moet aannemen, maar die kosten voor de Mac vrijwel niets. Dan gaan dus alleen de materiaalkosten omhoog, en dat scheelt dus niet veel. | |
_Arual_ | maandag 16 mei 2011 @ 17:55 |
Twee stukjes?!! | |
SiGNe | maandag 16 mei 2011 @ 17:55 |
Maar goed, dan heb je het over de Mac die hamburgers in een fabriek laat maken zodat ze verder alleen nog gebakken hoeven te worden. Als het nou om een verse hamburger gaat die ter plekke van vers gehakt wordt gemaakt dan zit je ook al hoger qua kosten. | |
okiokinl | maandag 16 mei 2011 @ 23:45 |
ja dat klopt meer. zijn ze ook nogal streng op, de rijst.. daar dient ook die met omelet erop heb ik gelezen, die eet je dan als eerste om de kwaliteit van de rijst te testen. | |
okiokinl | maandag 16 mei 2011 @ 23:49 |
ja als ze in een keuken gaan werken, maar ze leren wel alles eerst op school, maar in japan is het gewoon een praktijk opleiding bij een restaurant, geen school. en dan raken ze dus jaren geen vis aan, verboden. nou ja misschien is het overdreven, heb het zelf niet gedaan dus.. | |
essentieel | maandag 16 mei 2011 @ 23:55 |
ik zou geen sushi gaan eten bij stefan, want die heeft alle stukjes standaard door z'n reet gehaald. ![]() | |
ikweethetookniet | dinsdag 17 mei 2011 @ 00:02 |
Omdat ze bij mij om de hoek in een dure winkelstraat zitten en allemaal smartjes hebben om te bezorgen ![]() Wie denk je betaalt dat ![]() ![]() | |
essentieel | dinsdag 17 mei 2011 @ 00:03 |
![]() | |
technofreak86 | dinsdag 17 mei 2011 @ 01:53 |
Je kunt beter vragen: Waarom verdien ik zo weinig? | |
Tanin | dinsdag 17 mei 2011 @ 02:04 |
Bullshit, dat is wel nodig. Sushi rijst is zoetzurig van smaak. Je kunt het vervangen door normale Japanse rijst (of in het ergste geval risotto, maar dat wordt al weer te nat en plakkerig), gemixt met een speciaal zakje. Enige andere rijst wordt heel erg droog en korrelig en dan smaakt het nergens naar. Heb het afgelopen zomer nog gehad, was geen tevreden klant. Wat de vis inkopen betreft. Een Japanse vriendin van me was hier van de zomer, en we hebben bij de beste visboer in de stad een moot van de beste zalm en tonijn gehaald die goed vers te eten was (aldus de visboer). Ik geloof dat beide rond de 7 euro de kilo waren, maar weet het niet zeker meer, vriendin betaalde). We hebben die avond sushi gemaakt, en we waren allebei niet tevreden. Het was te eten ja, en de rijst duidelijk beter dan die in dat restaurant waar ik eerder gegeten had, maar de vis was minder. De kant en klare sushi in de Japanse supermarkt is beter, de verse vis in de Japanse supermarkt is beter en de sushi uit een Japans restaurant is beter. En daar betaal je ook gewoon voor. Tegen de tijd dat goede vis hier vers in Nederland is, kost het echt geen 7 euro de kilo meer. | |
okiokinl | dinsdag 17 mei 2011 @ 02:46 |
inderdaad. in japan ligt de nachtvangst overdags op je bord. die kwaliteid is erg moeilijk te halen hier. grappig trouwens, in japanse supermarkten gat de prijs van verse vis drastisch omlaag na 8 uur s'avonds, zag je allemaal zwervers lekker aan de sashimi zitten op de stoep.. :p en trouwens, sushi rijst IS gewone japanse rijst, alleen gemixed met wat ingredienten die het zoet/zuur maken, rijstazijn en suiker. zo'n zakje is de makkelijke vervanger van die ingredienten. | |
Tanin | dinsdag 17 mei 2011 @ 02:49 |
Ja dat bedoel ik. Alleen hebben ook sommige Japanners iets tegen zakjes, en kopen die liever kant en klare rijst ![]() | |
okiokinl | dinsdag 17 mei 2011 @ 03:33 |
ah okee.. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 17 mei 2011 @ 06:45 |
Ook in Japan is tonijn diepvries | |
vats | dinsdag 17 mei 2011 @ 09:19 |
Gisteren in de sushi afhaal hier voor 51HK$ een super selectie gehaald, vers en erg lekker en omgerekend maar 4.65 euro ![]() | |
Mirjam | dinsdag 17 mei 2011 @ 11:48 |
*jaloers* | |
Zith | dinsdag 17 mei 2011 @ 11:50 |
![]() De hype van het moment inderdaad, al die vrouwen tussen de 18-28 die lekker hip sushi gaan eten en dit ook moeten posten op hun facebook ![]() | |
Weltschmerz | dinsdag 17 mei 2011 @ 13:17 |
Heeft iemand wel een sushi gemaakt van makreel? Ik hou erg van gerookte/gestoomde makreel en van vette vis in het algemeen, en van rauw zeeleven. Maar makreel is een extreem bederfelijke vis, moet ik dan op de kade gaan staan de boot opwachten, of kun je makreel van de markt daar gewoon voor gebruiken? | |
golfer | dinsdag 17 mei 2011 @ 13:27 |
Ik heb het wel eens van verse makreel gemaakt. Ga daarrvoor naar een goede vishandelaar in IJmuiden (Waasdorp) of Scheveningen (Simonis) voor superverse makreel. | |
Deimos000 | dinsdag 17 mei 2011 @ 15:50 |
Gegrilde makreel is volgens mij heel gebruikelijk op/in sushi, net als paling. | |
golfer | dinsdag 17 mei 2011 @ 15:58 |
Nou, volgens mij niet gegrild hoor, maar superdun rauw sashimi-gesneden. | |
vats | dinsdag 17 mei 2011 @ 16:03 |
Paling op zeker gegrild en makreel vaak ook.. Heerlijk! | |
jack4ya | dinsdag 17 mei 2011 @ 16:09 |
Kak! Nu heb ik trek. | |
rubje | dinsdag 17 mei 2011 @ 16:32 |
Dat dus en daarom hebben ze tegenwoordig dus dat all u can eat principe ![]() ![]() ![]() | |
Strychnos | dinsdag 17 mei 2011 @ 17:22 |
De markeel is meestal rauw, de Aal (Unagi) is gegrild Anago overigens ook. | |
Weltschmerz | dinsdag 17 mei 2011 @ 17:36 |
Of het gebruikelijk is boeit mij eerlijk gezegd niet, sterker nog, dat zeewier met rijst boeit mij ook niet. Het ging er mij om of je gewoon een makreel kunt halen en die rauw kunt eten. | |
SiGNe | dinsdag 17 mei 2011 @ 17:45 |
All you can eat is vaak ook met beperkingen. In Zeist bij Ichi mag je in 5 gangen max 5 gerechtjes kiezen en voor sommige sideorders moet je dan bijbetalen (zalm en tonijn sashimi, st. jacobsschelp enz.) maar goed, dan zit je ook wel flink vol ook ![]() | |
RobinOok | dinsdag 17 mei 2011 @ 18:51 |
De makreel eten ze in Japan nooit rauw. Kan me nog goed de uitzending herinneren waarin Rick Stein sashimi van rauwe makreel serveerde aan een Japanse delegatie. Dat was geen goeie beurt. :-) http://goliath.ecnext.com(...)s-yen-for-sushi.html | |
Stefan | dinsdag 17 mei 2011 @ 18:57 |
Bij Shabu is het onbeperkt 2 uur lang, er staat 5 gerechten per gang maar sushi bestellen we makkelijk 10 of 12 per gang. Sashimi en zo is ook bijbetalen. | |
Absurditeit | dinsdag 17 mei 2011 @ 18:58 |
Wat een overpriced proleten-voedsel blijft sushi toch ook. Haal toch gewoon een cheeseburgertje of een broodje kebab. | |
Pietverdriet | dinsdag 17 mei 2011 @ 19:01 |
Als proleet weet jij daar natuurlijk alles van. | |
Absurditeit | dinsdag 17 mei 2011 @ 19:28 |
![]() | |
SiGNe | dinsdag 17 mei 2011 @ 20:32 |
Altijd als ik bij de Mac ben geweest heb ik snel weer een dusdanig hongergevoel dat ik nog even een sushi-bar induik. ![]() | |
Strychnos | dinsdag 17 mei 2011 @ 21:55 |
Hmm en saba sushi dan, ok ok het ligt in azijn maar gegrild ken ik het niet! | |
Tanin | dinsdag 17 mei 2011 @ 22:31 |
Ik heb nog nooit sushi van saba gezien (gezuurd of niet), wat niet betekend dat het er niet is, maar het is iig niet standaard. | |
SiGNe | dinsdag 17 mei 2011 @ 22:33 |
Hmm die hebben ze in Zeist dan weer wel: Saba nigiri http://www.restaurant-ichi.nl/nigiri-sushi-maki.html nummertje 04 Ze hebben ook surfmossel, om de een of andere reden moet ik dan altijd denken aan een hele coole mossel op een surfplank ![]() | |
Strychnos | dinsdag 17 mei 2011 @ 23:20 |
Staat ook bij Yamazato op de sushikaart | |
SiGNe | woensdag 18 mei 2011 @ 21:50 |
Kreeg door dit topic weer eens zin in sushi heb het dus maar even gehaald, de Saba Nigiri is rauw, wel gezouten en met rijstazijn. Ik heb me laten uitleggen dat de huid er aan een kant ook nog op gelaten wordt omdat je daar heel goed aan kan zien of de vis vers is of niet. Het verschil tussen hun wasabi en de mijne is trouwens wel heel duidelijk, de mijne is een stuk scherper op de tong en heeft een zachtere smaak. | |
Redcoon | donderdag 19 mei 2011 @ 13:10 |
Wat zeur je? Het is lekker en je voelt je er goed bij als je 't eet omdat je achteraf niet met een vette bal in je maag zit. Ik eet het graag en dat doe ik zonder enige pretenties o.i.d... | |
Probability | donderdag 19 mei 2011 @ 13:27 |
Bij zo een onbeperkte sushi tent als Shabu Shabu, kun je dan ook onbeperkt vegetarische sushi eten? | |
borisz | donderdag 19 mei 2011 @ 13:30 |
![]() | |
Probability | donderdag 19 mei 2011 @ 13:33 |
Dat ga ik dan maar eens doen! Iemand bekend met Tokyo café op het Spui? | |
Stefan | donderdag 19 mei 2011 @ 13:41 |
www.shabushabu.nl Voor de menukaart. Vraag me zelf af wat er zo lekker is aan vegetarische sushi. De shashimisalade is ook erg lekker trouwens. [ Bericht 0% gewijzigd door Stefan op 19-05-2011 13:46:20 ] | |
essentieel | donderdag 19 mei 2011 @ 13:43 |
nee: www.shabushabu.nl | |
Stefan | donderdag 19 mei 2011 @ 13:46 |
![]() | |
Absurditeit | donderdag 19 mei 2011 @ 14:02 |
Ok, staat genoteerd. ![]() |