abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 16 mei 2011 @ 14:13:09 #51
238961 Stefan
Leuker wordt het niet
pi_96885426
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:10 schreef Strychnos het volgende:
Afgelopen keer voor 4 personen sushi gemaakt en was alleen aan vis al ¤45 kwijt...

Eet je alleen sashimi ofzo, anders krijg je no way met 4 man voor 45 euro aan vis voor sushi op.
Combineer je intelligentie met je humor...NU!!
Geheime strandvideo's met topless meiden, zomer 2010
  maandag 16 mei 2011 @ 14:20:59 #52
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_96885699
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:13 schreef Stefan het volgende:

[..]

Eet je alleen sashimi ofzo, anders krijg je no way met 4 man voor 45 euro aan vis voor sushi op.
Uh, ik maak eerlijk gezegd weinig maki en meer nigiri en dan wil ik wel wat variatie in mijn vis, alleen zalm en tonijn is eentonig.
Maar je hebt wel gelijk dat het misschien wat goedkoper kan!
pi_96885749
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:12 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Alleen is het moeilijker om teveel sushi te eten dan om teveel hamburgers te eten. ;)
Nee hoor want zware metalen
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_96885792
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 12:54 schreef Stefan het volgende:

[..]

Op de markt haal ik verse tonijn en zalm voor minder dan 30 euro en ik kan daar veel mensen sushi van laten eten. Kilo sushi rijst, zeewier papier, rijstazijn en wasabi en soja.

Een avondmaaltijd sushi kun je voor 6 euro pp maken. Ja, tis iets meer werk dan een pizza in de oven stoppen.
Nou had ik al het idee van de week langs te komen. Maar nu helemaal...jammie jammie :9~
Oh en ik kan er hooguit 2 op :'(
  maandag 16 mei 2011 @ 14:25:15 #55
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_96885864
quote:
14s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:22 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Nee hoor want zware metalen
Soit, dan maak je eens vegetarische sushi.

Sowieso zitten er zulke minimale hoeveelheden vis in sushi. Zoals hierboven al gezegd wordt kun je uit één vis voor verschillende mensen sushi maken.
  maandag 16 mei 2011 @ 14:27:48 #56
238961 Stefan
Leuker wordt het niet
pi_96885971
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:20 schreef Strychnos het volgende:

[..]

Uh, ik maak eerlijk gezegd weinig maki en meer nigiri en dan wil ik wel wat variatie in mijn vis, alleen zalm en tonijn is eentonig.
Maar je hebt wel gelijk dat het misschien wat goedkoper kan!
Voor 10 euro tonijn, 10 euro zalm en 5 euro garnalen kom je net zo ver. Avacoda en komkommer erbij.
Combineer je intelligentie met je humor...NU!!
Geheime strandvideo's met topless meiden, zomer 2010
  maandag 16 mei 2011 @ 14:33:55 #57
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_96886204
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:27 schreef Stefan het volgende:

[..]

Voor 10 euro tonijn, 10 euro zalm en 5 euro garnalen kom je net zo ver. Avacoda en komkommer erbij.
True, alleen had ik vorige keer ook kingcrab en paling gehaald.. En uiteraard teveel gehaald;-)
pi_96886390
Hipster-voer, laat ze maar lappen.
.
  maandag 16 mei 2011 @ 14:40:45 #59
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_96886472
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:38 schreef Golden_Pauper het volgende:
Hipster-voer, laat ze maar lappen.
Niet echt hipster voer meer te noemen. Kijk maar eens naar het publiek dat Moshi Moshi, Sumo of Shabu Shabu aantrekt, dat is redelijk divers.
pi_96886491
voor 1 persoon goeie tonijn sashimi bij een serieuze visboer ben ik hier 6 of 7 euro kwijt, dus daar kan je toch wel minstens het dubbele aan sushi van maken, als je ook rolletjes maakt.

maar ja, als je het meest nigiri maakt, dan niet. dan is het net zo duur als sashimi.

en in japan is het normaal dat een sushi kok 15 jaar leert voordat ie echt sushi staat te maken. die gasten lopen natuurlijk binnen als ze in europa gaan werken.
alleen zijn de meeste sushi koks hier niet zo opgeleid, en meestal chinees. die zijn voor japanse begrippen volledig ongeschoold.
  maandag 16 mei 2011 @ 14:44:43 #61
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_96886632
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:41 schreef okiokinl het volgende:
voor 1 persoon goeie tonijn sashimi bij een serieuze visboer ben ik hier 6 of 7 euro kwijt, dus daar kan je toch wel minstens het dubbele aan sushi van maken, als je ook rolletjes maakt.

maar ja, als je het meest nigiri maakt, dan niet. dan is het net zo duur als sashimi.

en in japan is het normaal dat een sushi kok 15 jaar leert voordat ie echt sushi staat te maken. die gasten lopen natuurlijk binnen als ze in europa gaan werken.
alleen zijn de meeste sushi koks hier niet zo opgeleid, en meestal chinees. die zijn voor japanse begrippen volledig ongeschoold.
Vind die 15 jaar leren om sushichef te worden dan ook wat overdreven, maar dat zit meer in het aard van het beestje, lekker overdrijven die jappen!
De kwaliteit in de meeste sushitenten is dan ook niet echt denderend en zijn het altijd Chinezen.
All you can eat brrrrrr!!!
  maandag 16 mei 2011 @ 14:45:33 #62
238961 Stefan
Leuker wordt het niet
pi_96886671
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:44 schreef Strychnos het volgende:


All you can eat brrrrrr!!!
Geen klachen wb Shabu Shabu, ze maken het vers en smaakt prima/
Combineer je intelligentie met je humor...NU!!
Geheime strandvideo's met topless meiden, zomer 2010
  maandag 16 mei 2011 @ 14:53:20 #63
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96886974
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:44 schreef Strychnos het volgende:

[..]

Vind die 15 jaar leren om sushichef te worden dan ook wat overdreven, maar dat zit meer in het aard van het beestje, lekker overdrijven die jappen!
De kwaliteit in de meeste sushitenten is dan ook niet echt denderend en zijn het altijd Chinezen.
All you can eat brrrrrr!!!
In die 15 jaar leren ze meer dan alleen sushi te maken, vergeet te teppanyaki-plaat niet..
Als je ziet hoe die gasten aan zo'n plaat koken en gooien met eten en messen.. geweldig..
Kan me voorstllen dat het wel even duurt voor je dat kan.
  maandag 16 mei 2011 @ 14:58:32 #64
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_96887184
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:53 schreef SiGNe het volgende:

[..]

In die 15 jaar leren ze meer dan alleen sushi te maken, vergeet te teppanyaki-plaat niet..
Als je ziet hoe die gasten aan zo'n plaat koken en gooien met eten en messen.. geweldig..
Kan me voorstllen dat het wel even duurt voor je dat kan.
Ja, zeg ook niet dat het binnen een paar maanden perfect is maar, c'mon 15 jaar!
Of denk ik dan te westers? ;)
  maandag 16 mei 2011 @ 15:08:51 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96887543
Als TS meent dat er zulke marges op Sushi zitten moet hij dringend een Sushibar openen. Dan komt hij er achter dat kostprijs voor een flink gedeelte ook uit arbeid, stroom, afschrijvingen en huur bestaat en niet alleen uit materiaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 mei 2011 @ 15:09:59 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96887588
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:27 schreef Stefan het volgende:
Avacoda
Is dat iets uit Harry Potter?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96888816
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:58 schreef Strychnos het volgende:

[..]

Ja, zeg ook niet dat het binnen een paar maanden perfect is maar, c'mon 15 jaar!
Of denk ik dan te westers? ;)
lol nee het is zeker overdreven.. is nog een soort systeen dat wij in de middeleeuwen hadden, als je een ambacht ging leren bij een meester. de eerste jaren sta je aleen maar schoon te maken en aan de kassa, dan mag je eindelijk eens een vis vasthouden, die moet je dan leren fileren, etc etc, als laatste leer je pas daadwerkelijk sushi bereiden.

trouwens, tepanyakki is weer wat anders, is groot geworden omdat toeristen in japan het leuk vonden, niet zozeer de japanners zelf. het is verwesterd japans koken.
  maandag 16 mei 2011 @ 15:46:15 #68
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_96889084
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 15:39 schreef okiokinl het volgende:

[..]

lol nee het is zeker overdreven.. is nog een soort systeen dat wij in de middeleeuwen hadden, als je een ambacht ging leren bij een meester. de eerste jaren sta je aleen maar schoon te maken en aan de kassa, dan mag je eindelijk eens een vis vasthouden, die moet je dan leren fileren, etc etc, als laatste leer je pas daadwerkelijk sushi bereiden.

trouwens, tepanyakki is weer wat anders, is groot geworden omdat toeristen in japan het leuk vonden, niet zozeer de japanners zelf. het is verwesterd japans koken.
Was het niet zo dat ze eerst het bereiden van de rijst als eerst onder de knie moesten krijgen, en daarna pas met de vis aan de slag mochten?
  maandag 16 mei 2011 @ 16:07:19 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96889948
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:44 schreef Strychnos het volgende:

De kwaliteit in de meeste sushitenten is dan ook niet echt denderend en zijn het altijd Chinezen.

Ik zal het aan Yamazato doorgeven. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 mei 2011 @ 16:55:04 #70
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_96892278
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik zal het aan Yamazato doorgeven. ;)
Ik wil Yamazato nou niet echt een sushitent noemen, is een beetje oneerbiedig :D
  maandag 16 mei 2011 @ 17:27:51 #71
238961 Stefan
Leuker wordt het niet
pi_96893780
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Als TS meent dat er zulke marges op Sushi zitten moet hij dringend een Sushibar openen. Dan komt hij er achter dat kostprijs voor een flink gedeelte ook uit arbeid, stroom, afschrijvingen en huur bestaat en niet alleen uit materiaal
Aan de andere kant, als Sushi de helft minder zou kosten aten mensen meer en vaker.
Combineer je intelligentie met je humor...NU!!
Geheime strandvideo's met topless meiden, zomer 2010
  maandag 16 mei 2011 @ 17:35:28 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96894158
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 17:27 schreef Stefan het volgende:

[..]

Aan de andere kant, als Sushi de helft minder zou kosten aten mensen meer en vaker.
Je hebt dus niet alleen geen kaas gegeten van kostprijs, maar ook niet van verdienen. Wat heeft het voor zin je omzet te verdubbelen als je marge veel kleiner wordt en je er minder aan verdient, maar je wel meer werk hebt.
Hoe oud ben jij? 16?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 mei 2011 @ 17:39:06 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96894311
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:55 schreef Strychnos het volgende:

Ik wil Yamazato nou niet echt een sushitent noemen, is een beetje oneerbiedig :D
is het ook natuurlijk, maar ze hebben ook wel een aparte sushi-kaart:
http://www.yamazato.nl/images/stories/sushi_menu.pdf
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 mei 2011 @ 17:44:58 #74
238961 Stefan
Leuker wordt het niet
pi_96894555
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt dus niet alleen geen kaas gegeten van kostprijs, maar ook niet van verdienen. Wat heeft het voor zin je omzet te verdubbelen als je marge veel kleiner wordt en je er minder aan verdient, maar je wel meer werk hebt.
Hoe oud ben jij? 16?
Waarom verkoopt McDonalds al die euroknallers? Wet van de massa.

Je merkt al dat sushi goedkoper wordt, ze gooien je om de oren met die kortingcoupons
Combineer je intelligentie met je humor...NU!!
Geheime strandvideo's met topless meiden, zomer 2010
  maandag 16 mei 2011 @ 17:46:05 #75
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_96894610
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 15:39 schreef okiokinl het volgende:

[..]

lol nee het is zeker overdreven.. is nog een soort systeen dat wij in de middeleeuwen hadden, als je een ambacht ging leren bij een meester. de eerste jaren sta je aleen maar schoon te maken en aan de kassa, dan mag je eindelijk eens een vis vasthouden, die moet je dan leren fileren, etc etc, als laatste leer je pas daadwerkelijk sushi bereiden.

trouwens, tepanyakki is weer wat anders, is groot geworden omdat toeristen in japan het leuk vonden, niet zozeer de japanners zelf. het is verwesterd japans koken.
Dat doen ze hier toch ook, op de koksschool? Ik las laatst een artikel in de Quest daarover, dat leerling-koks eerst een paar maanden alleen uien mogen schillen en aardappelen mogen schillen voordat ze ook maar een beetje mogen koken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')