Eet je alleen sashimi ofzo, anders krijg je no way met 4 man voor 45 euro aan vis voor sushi op.quote:Op maandag 16 mei 2011 14:10 schreef Strychnos het volgende:
Afgelopen keer voor 4 personen sushi gemaakt en was alleen aan vis al ¤45 kwijt...
Uh, ik maak eerlijk gezegd weinig maki en meer nigiri en dan wil ik wel wat variatie in mijn vis, alleen zalm en tonijn is eentonig.quote:Op maandag 16 mei 2011 14:13 schreef Stefan het volgende:
[..]
Eet je alleen sashimi ofzo, anders krijg je no way met 4 man voor 45 euro aan vis voor sushi op.
Nee hoor want zware metalenquote:Op maandag 16 mei 2011 14:12 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Alleen is het moeilijker om teveel sushi te eten dan om teveel hamburgers te eten.
Nou had ik al het idee van de week langs te komen. Maar nu helemaal...jammie jammiequote:Op maandag 16 mei 2011 12:54 schreef Stefan het volgende:
[..]
Op de markt haal ik verse tonijn en zalm voor minder dan 30 euro en ik kan daar veel mensen sushi van laten eten. Kilo sushi rijst, zeewier papier, rijstazijn en wasabi en soja.
Een avondmaaltijd sushi kun je voor 6 euro pp maken. Ja, tis iets meer werk dan een pizza in de oven stoppen.
Soit, dan maak je eens vegetarische sushi.quote:
Voor 10 euro tonijn, 10 euro zalm en 5 euro garnalen kom je net zo ver. Avacoda en komkommer erbij.quote:Op maandag 16 mei 2011 14:20 schreef Strychnos het volgende:
[..]
Uh, ik maak eerlijk gezegd weinig maki en meer nigiri en dan wil ik wel wat variatie in mijn vis, alleen zalm en tonijn is eentonig.
Maar je hebt wel gelijk dat het misschien wat goedkoper kan!
True, alleen had ik vorige keer ook kingcrab en paling gehaald.. En uiteraard teveel gehaald;-)quote:Op maandag 16 mei 2011 14:27 schreef Stefan het volgende:
[..]
Voor 10 euro tonijn, 10 euro zalm en 5 euro garnalen kom je net zo ver. Avacoda en komkommer erbij.
Niet echt hipster voer meer te noemen. Kijk maar eens naar het publiek dat Moshi Moshi, Sumo of Shabu Shabu aantrekt, dat is redelijk divers.quote:
Vind die 15 jaar leren om sushichef te worden dan ook wat overdreven, maar dat zit meer in het aard van het beestje, lekker overdrijven die jappen!quote:Op maandag 16 mei 2011 14:41 schreef okiokinl het volgende:
voor 1 persoon goeie tonijn sashimi bij een serieuze visboer ben ik hier 6 of 7 euro kwijt, dus daar kan je toch wel minstens het dubbele aan sushi van maken, als je ook rolletjes maakt.
maar ja, als je het meest nigiri maakt, dan niet. dan is het net zo duur als sashimi.
en in japan is het normaal dat een sushi kok 15 jaar leert voordat ie echt sushi staat te maken. die gasten lopen natuurlijk binnen als ze in europa gaan werken.
alleen zijn de meeste sushi koks hier niet zo opgeleid, en meestal chinees. die zijn voor japanse begrippen volledig ongeschoold.
Geen klachen wb Shabu Shabu, ze maken het vers en smaakt prima/quote:
In die 15 jaar leren ze meer dan alleen sushi te maken, vergeet te teppanyaki-plaat niet..quote:Op maandag 16 mei 2011 14:44 schreef Strychnos het volgende:
[..]
Vind die 15 jaar leren om sushichef te worden dan ook wat overdreven, maar dat zit meer in het aard van het beestje, lekker overdrijven die jappen!
De kwaliteit in de meeste sushitenten is dan ook niet echt denderend en zijn het altijd Chinezen.
All you can eat brrrrrr!!!
Ja, zeg ook niet dat het binnen een paar maanden perfect is maar, c'mon 15 jaar!quote:Op maandag 16 mei 2011 14:53 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In die 15 jaar leren ze meer dan alleen sushi te maken, vergeet te teppanyaki-plaat niet..
Als je ziet hoe die gasten aan zo'n plaat koken en gooien met eten en messen.. geweldig..
Kan me voorstllen dat het wel even duurt voor je dat kan.
lol nee het is zeker overdreven.. is nog een soort systeen dat wij in de middeleeuwen hadden, als je een ambacht ging leren bij een meester. de eerste jaren sta je aleen maar schoon te maken en aan de kassa, dan mag je eindelijk eens een vis vasthouden, die moet je dan leren fileren, etc etc, als laatste leer je pas daadwerkelijk sushi bereiden.quote:Op maandag 16 mei 2011 14:58 schreef Strychnos het volgende:
[..]
Ja, zeg ook niet dat het binnen een paar maanden perfect is maar, c'mon 15 jaar!
Of denk ik dan te westers?
Was het niet zo dat ze eerst het bereiden van de rijst als eerst onder de knie moesten krijgen, en daarna pas met de vis aan de slag mochten?quote:Op maandag 16 mei 2011 15:39 schreef okiokinl het volgende:
[..]
lol nee het is zeker overdreven.. is nog een soort systeen dat wij in de middeleeuwen hadden, als je een ambacht ging leren bij een meester. de eerste jaren sta je aleen maar schoon te maken en aan de kassa, dan mag je eindelijk eens een vis vasthouden, die moet je dan leren fileren, etc etc, als laatste leer je pas daadwerkelijk sushi bereiden.
trouwens, tepanyakki is weer wat anders, is groot geworden omdat toeristen in japan het leuk vonden, niet zozeer de japanners zelf. het is verwesterd japans koken.
Ik zal het aan Yamazato doorgeven.quote:Op maandag 16 mei 2011 14:44 schreef Strychnos het volgende:
De kwaliteit in de meeste sushitenten is dan ook niet echt denderend en zijn het altijd Chinezen.
Aan de andere kant, als Sushi de helft minder zou kosten aten mensen meer en vaker.quote:Op maandag 16 mei 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Als TS meent dat er zulke marges op Sushi zitten moet hij dringend een Sushibar openen. Dan komt hij er achter dat kostprijs voor een flink gedeelte ook uit arbeid, stroom, afschrijvingen en huur bestaat en niet alleen uit materiaal
Je hebt dus niet alleen geen kaas gegeten van kostprijs, maar ook niet van verdienen. Wat heeft het voor zin je omzet te verdubbelen als je marge veel kleiner wordt en je er minder aan verdient, maar je wel meer werk hebt.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:27 schreef Stefan het volgende:
[..]
Aan de andere kant, als Sushi de helft minder zou kosten aten mensen meer en vaker.
is het ook natuurlijk, maar ze hebben ook wel een aparte sushi-kaart:quote:Op maandag 16 mei 2011 16:55 schreef Strychnos het volgende:
Ik wil Yamazato nou niet echt een sushitent noemen, is een beetje oneerbiedig
Waarom verkoopt McDonalds al die euroknallers? Wet van de massa.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt dus niet alleen geen kaas gegeten van kostprijs, maar ook niet van verdienen. Wat heeft het voor zin je omzet te verdubbelen als je marge veel kleiner wordt en je er minder aan verdient, maar je wel meer werk hebt.
Hoe oud ben jij? 16?
Dat doen ze hier toch ook, op de koksschool? Ik las laatst een artikel in de Quest daarover, dat leerling-koks eerst een paar maanden alleen uien mogen schillen en aardappelen mogen schillen voordat ze ook maar een beetje mogen koken.quote:Op maandag 16 mei 2011 15:39 schreef okiokinl het volgende:
[..]
lol nee het is zeker overdreven.. is nog een soort systeen dat wij in de middeleeuwen hadden, als je een ambacht ging leren bij een meester. de eerste jaren sta je aleen maar schoon te maken en aan de kassa, dan mag je eindelijk eens een vis vasthouden, die moet je dan leren fileren, etc etc, als laatste leer je pas daadwerkelijk sushi bereiden.
trouwens, tepanyakki is weer wat anders, is groot geworden omdat toeristen in japan het leuk vonden, niet zozeer de japanners zelf. het is verwesterd japans koken.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |