In één hamburger zitten veel minder manuren. Je kunt de productie van hamburgers waarschijnlijk veel hoger maken zonder veel extra inspanning. Je gooit er gewoon wat meer op het vuur. Misschien dat je één extra werknemer moet aannemen, maar die kosten voor de Mac vrijwel niets. Dan gaan dus alleen de materiaalkosten omhoog, en dat scheelt dus niet veel.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:44 schreef Stefan het volgende:
[..]
Waarom verkoopt McDonalds al die euroknallers? Wet van de massa.
Je merkt al dat sushi goedkoper wordt, ze gooien je om de oren met die kortingcoupons
Twee stukjes?!!quote:Op maandag 16 mei 2011 14:23 schreef bibi het volgende:
[..]
Nou had ik al het idee van de week langs te komen. Maar nu helemaal...jammie jammie![]()
Oh en ik kan er hooguit 2 op
Maar goed, dan heb je het over de Mac die hamburgers in een fabriek laat maken zodat ze verder alleen nog gebakken hoeven te worden.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:44 schreef Stefan het volgende:
[..]
Waarom verkoopt McDonalds al die euroknallers? Wet van de massa.
Je merkt al dat sushi goedkoper wordt, ze gooien je om de oren met die kortingcoupons
ja dat klopt meer. zijn ze ook nogal streng op, de rijst.. daar dient ook die met omelet erop heb ik gelezen, die eet je dan als eerste om de kwaliteit van de rijst te testen.quote:Op maandag 16 mei 2011 15:46 schreef Strychnos het volgende:
[..]
Was het niet zo dat ze eerst het bereiden van de rijst als eerst onder de knie moesten krijgen, en daarna pas met de vis aan de slag mochten?
ja als ze in een keuken gaan werken, maar ze leren wel alles eerst op school, maar in japan is het gewoon een praktijk opleiding bij een restaurant, geen school. en dan raken ze dus jaren geen vis aan, verboden.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:46 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Dat doen ze hier toch ook, op de koksschool? Ik las laatst een artikel in de Quest daarover, dat leerling-koks eerst een paar maanden alleen uien mogen schillen en aardappelen mogen schillen voordat ze ook maar een beetje mogen koken.
quote:Op dinsdag 17 mei 2011 00:02 schreef ikweethetookniet het volgende:
Omdat ze bij mij om de hoek in een dure winkelstraat zitten en allemaal smartjes hebben om te bezorgen
Wie denk je betaalt datJuist ja jij
Bullshit, dat is wel nodig. Sushi rijst is zoetzurig van smaak. Je kunt het vervangen door normale Japanse rijst (of in het ergste geval risotto, maar dat wordt al weer te nat en plakkerig), gemixt met een speciaal zakje.quote:Op maandag 16 mei 2011 12:55 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
[..]
Speciale sushirijst is niet eens nodig. Als je gewone rijst neemt, maar die goed schoonmaakt, smaakt het net zo goed. Je hebt dan alleen een iets andere textuur van de rijst.
Ook in Japan is tonijn diepvriesquote:Op dinsdag 17 mei 2011 02:46 schreef okiokinl het volgende:
inderdaad. in japan ligt de nachtvangst overdags op je bord. die kwaliteid is erg moeilijk te halen hier. grappig trouwens, in japanse supermarkten gat de prijs van verse vis drastisch omlaag na 8 uur s'avonds, zag je allemaal zwervers lekker aan de sashimi zitten op de stoep.. :p
en trouwens, sushi rijst IS gewone japanse rijst, alleen gemixed met wat ingredienten die het zoet/zuur maken, rijstazijn en suiker. zo'n zakje is de makkelijke vervanger van die ingredienten.
*jaloers*quote:Op dinsdag 17 mei 2011 09:19 schreef vats het volgende:
Gisteren in de sushi afhaal hier voor 51HK$ een super selectie gehaald, vers en erg lekker en omgerekend maar 4.65 euroHeerlijk gegeten!
quote:Op maandag 16 mei 2011 12:48 schreef chibibo het volgende:
Omdat sushi de Starbucks onder de visgerechten is.
Ik heb het wel eens van verse makreel gemaakt. Ga daarrvoor naar een goede vishandelaar in IJmuiden (Waasdorp) of Scheveningen (Simonis) voor superverse makreel.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
Heeft iemand wel een sushi gemaakt van makreel? Ik hou erg van gerookte/gestoomde makreel en van vette vis in het algemeen, en van rauw zeeleven. Maar makreel is een extreem bederfelijke vis, moet ik dan op de kade gaan staan de boot opwachten, of kun je makreel van de markt daar gewoon voor gebruiken?
Gegrilde makreel is volgens mij heel gebruikelijk op/in sushi, net als paling.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
Heeft iemand wel een sushi gemaakt van makreel? Ik hou erg van gerookte/gestoomde makreel en van vette vis in het algemeen, en van rauw zeeleven. Maar makreel is een extreem bederfelijke vis, moet ik dan op de kade gaan staan de boot opwachten, of kun je makreel van de markt daar gewoon voor gebruiken?
Nou, volgens mij niet gegrild hoor, maar superdun rauw sashimi-gesneden.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 15:50 schreef Deimos000 het volgende:
Gegrilde makreel is volgens mij heel gebruikelijk op/in sushi, net als paling.
Paling op zeker gegrild en makreel vaak ook.. Heerlijk!quote:Op dinsdag 17 mei 2011 15:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Nou, volgens mij niet gegrild hoor, maar superdun rauw sashimi-gesneden.
Dat dus en daarom hebben ze tegenwoordig dus dat all u can eat principequote:Op maandag 16 mei 2011 12:41 schreef DuTank het volgende:
slim toch, alles 10-30x over de kop doen en mensen betalen het er gewoon voor
De markeel is meestal rauw, de Aal (Unagi) is gegrild Anago overigens ook.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 15:50 schreef Deimos000 het volgende:
[..]
Gegrilde makreel is volgens mij heel gebruikelijk op/in sushi, net als paling.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |