abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 16 mei 2011 @ 17:49:25 #76
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_96894754
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 17:44 schreef Stefan het volgende:

[..]

Waarom verkoopt McDonalds al die euroknallers? Wet van de massa.

Je merkt al dat sushi goedkoper wordt, ze gooien je om de oren met die kortingcoupons
In één hamburger zitten veel minder manuren. Je kunt de productie van hamburgers waarschijnlijk veel hoger maken zonder veel extra inspanning. Je gooit er gewoon wat meer op het vuur. Misschien dat je één extra werknemer moet aannemen, maar die kosten voor de Mac vrijwel niets. Dan gaan dus alleen de materiaalkosten omhoog, en dat scheelt dus niet veel.
pi_96895014
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:23 schreef bibi het volgende:


[..]

Nou had ik al het idee van de week langs te komen. Maar nu helemaal...jammie jammie :9~
Oh en ik kan er hooguit 2 op :'(
Twee stukjes?!!
  maandag 16 mei 2011 @ 17:55:58 #78
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96895027
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 17:44 schreef Stefan het volgende:

[..]

Waarom verkoopt McDonalds al die euroknallers? Wet van de massa.

Je merkt al dat sushi goedkoper wordt, ze gooien je om de oren met die kortingcoupons
Maar goed, dan heb je het over de Mac die hamburgers in een fabriek laat maken zodat ze verder alleen nog gebakken hoeven te worden.
Als het nou om een verse hamburger gaat die ter plekke van vers gehakt wordt gemaakt dan zit je ook al hoger qua kosten.
pi_96920493
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 15:46 schreef Strychnos het volgende:

[..]

Was het niet zo dat ze eerst het bereiden van de rijst als eerst onder de knie moesten krijgen, en daarna pas met de vis aan de slag mochten?
ja dat klopt meer. zijn ze ook nogal streng op, de rijst.. daar dient ook die met omelet erop heb ik gelezen, die eet je dan als eerste om de kwaliteit van de rijst te testen.
pi_96920715
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 17:46 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Dat doen ze hier toch ook, op de koksschool? Ik las laatst een artikel in de Quest daarover, dat leerling-koks eerst een paar maanden alleen uien mogen schillen en aardappelen mogen schillen voordat ze ook maar een beetje mogen koken.
ja als ze in een keuken gaan werken, maar ze leren wel alles eerst op school, maar in japan is het gewoon een praktijk opleiding bij een restaurant, geen school. en dan raken ze dus jaren geen vis aan, verboden.

nou ja misschien is het overdreven, heb het zelf niet gedaan dus..
pi_96921103
ik zou geen sushi gaan eten bij stefan, want die heeft alle stukjes standaard door z'n reet gehaald. :r
  dinsdag 17 mei 2011 @ 00:02:16 #82
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_96921636
Omdat ze bij mij om de hoek in een dure winkelstraat zitten en allemaal smartjes hebben om te bezorgen ;)
Wie denk je betaalt dat :? Juist ja jij :D
pi_96921729
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 00:02 schreef ikweethetookniet het volgende:
Omdat ze bij mij om de hoek in een dure winkelstraat zitten en allemaal smartjes hebben om te bezorgen ;)
Wie denk je betaalt dat :? Juist ja jij :D
:D
pi_96925007
Je kunt beter vragen: Waarom verdien ik zo weinig?
  dinsdag 17 mei 2011 @ 02:04:10 #85
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_96925158
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 12:55 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Speciale sushirijst is niet eens nodig. Als je gewone rijst neemt, maar die goed schoonmaakt, smaakt het net zo goed. Je hebt dan alleen een iets andere textuur van de rijst.
Bullshit, dat is wel nodig. Sushi rijst is zoetzurig van smaak. Je kunt het vervangen door normale Japanse rijst (of in het ergste geval risotto, maar dat wordt al weer te nat en plakkerig), gemixt met een speciaal zakje.
Enige andere rijst wordt heel erg droog en korrelig en dan smaakt het nergens naar. Heb het afgelopen zomer nog gehad, was geen tevreden klant.

Wat de vis inkopen betreft. Een Japanse vriendin van me was hier van de zomer, en we hebben bij de beste visboer in de stad een moot van de beste zalm en tonijn gehaald die goed vers te eten was (aldus de visboer). Ik geloof dat beide rond de 7 euro de kilo waren, maar weet het niet zeker meer, vriendin betaalde).
We hebben die avond sushi gemaakt, en we waren allebei niet tevreden. Het was te eten ja, en de rijst duidelijk beter dan die in dat restaurant waar ik eerder gegeten had, maar de vis was minder.
De kant en klare sushi in de Japanse supermarkt is beter, de verse vis in de Japanse supermarkt is beter en de sushi uit een Japans restaurant is beter. En daar betaal je ook gewoon voor. Tegen de tijd dat goede vis hier vers in Nederland is, kost het echt geen 7 euro de kilo meer.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_96925622
inderdaad. in japan ligt de nachtvangst overdags op je bord. die kwaliteid is erg moeilijk te halen hier. grappig trouwens, in japanse supermarkten gat de prijs van verse vis drastisch omlaag na 8 uur s'avonds, zag je allemaal zwervers lekker aan de sashimi zitten op de stoep.. :p

en trouwens, sushi rijst IS gewone japanse rijst, alleen gemixed met wat ingredienten die het zoet/zuur maken, rijstazijn en suiker. zo'n zakje is de makkelijke vervanger van die ingredienten.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 02:49:02 #87
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_96925648
Ja dat bedoel ik. Alleen hebben ook sommige Japanners iets tegen zakjes, en kopen die liever kant en klare rijst :P
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_96925887
ah okee.. :)
  dinsdag 17 mei 2011 @ 06:45:29 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96926227
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 02:46 schreef okiokinl het volgende:
inderdaad. in japan ligt de nachtvangst overdags op je bord. die kwaliteid is erg moeilijk te halen hier. grappig trouwens, in japanse supermarkten gat de prijs van verse vis drastisch omlaag na 8 uur s'avonds, zag je allemaal zwervers lekker aan de sashimi zitten op de stoep.. :p

en trouwens, sushi rijst IS gewone japanse rijst, alleen gemixed met wat ingredienten die het zoet/zuur maken, rijstazijn en suiker. zo'n zakje is de makkelijke vervanger van die ingredienten.
Ook in Japan is tonijn diepvries
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 09:19:32 #90
269 vats
Live life to the max!
pi_96928021
Gisteren in de sushi afhaal hier voor 51HK$ een super selectie gehaald, vers en erg lekker en omgerekend maar 4.65 euro :) Heerlijk gegeten!
  dinsdag 17 mei 2011 @ 11:48:02 #91
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_96933163
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 09:19 schreef vats het volgende:
Gisteren in de sushi afhaal hier voor 51HK$ een super selectie gehaald, vers en erg lekker en omgerekend maar 4.65 euro :) Heerlijk gegeten!
*jaloers*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † dinsdag 17 mei 2011 @ 11:50:31 #92
230491 Zith
pls tip
pi_96933259
quote:
3s.gif Op maandag 16 mei 2011 12:48 schreef chibibo het volgende:
Omdat sushi de Starbucks onder de visgerechten is.
_O_

De hype van het moment inderdaad, al die vrouwen tussen de 18-28 die lekker hip sushi gaan eten en dit ook moeten posten op hun facebook :')
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_96936617
Heeft iemand wel een sushi gemaakt van makreel? Ik hou erg van gerookte/gestoomde makreel en van vette vis in het algemeen, en van rauw zeeleven. Maar makreel is een extreem bederfelijke vis, moet ik dan op de kade gaan staan de boot opwachten, of kun je makreel van de markt daar gewoon voor gebruiken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 13:27:32 #94
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96937053
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
Heeft iemand wel een sushi gemaakt van makreel? Ik hou erg van gerookte/gestoomde makreel en van vette vis in het algemeen, en van rauw zeeleven. Maar makreel is een extreem bederfelijke vis, moet ik dan op de kade gaan staan de boot opwachten, of kun je makreel van de markt daar gewoon voor gebruiken?
Ik heb het wel eens van verse makreel gemaakt. Ga daarrvoor naar een goede vishandelaar in IJmuiden (Waasdorp) of Scheveningen (Simonis) voor superverse makreel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_96943065
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
Heeft iemand wel een sushi gemaakt van makreel? Ik hou erg van gerookte/gestoomde makreel en van vette vis in het algemeen, en van rauw zeeleven. Maar makreel is een extreem bederfelijke vis, moet ik dan op de kade gaan staan de boot opwachten, of kun je makreel van de markt daar gewoon voor gebruiken?
Gegrilde makreel is volgens mij heel gebruikelijk op/in sushi, net als paling.
  dinsdag 17 mei 2011 @ 15:58:55 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_96943498
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 15:50 schreef Deimos000 het volgende:

Gegrilde makreel is volgens mij heel gebruikelijk op/in sushi, net als paling.
Nou, volgens mij niet gegrild hoor, maar superdun rauw sashimi-gesneden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 17 mei 2011 @ 16:03:26 #97
269 vats
Live life to the max!
pi_96943731
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 15:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Nou, volgens mij niet gegrild hoor, maar superdun rauw sashimi-gesneden.
Paling op zeker gegrild en makreel vaak ook.. Heerlijk!
  dinsdag 17 mei 2011 @ 16:09:20 #98
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_96944033
Kak! Nu heb ik trek.
pi_96945237
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 12:41 schreef DuTank het volgende:
slim toch, alles 10-30x over de kop doen en mensen betalen het er gewoon voor :')
Dat dus en daarom hebben ze tegenwoordig dus dat all u can eat principe :Y voor mensen die geen zin hebben om te worden opgelicht. ;) :Y
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  dinsdag 17 mei 2011 @ 17:22:42 #100
308975 Strychnos
Ignorance is bliss
pi_96947475
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 mei 2011 15:50 schreef Deimos000 het volgende:

[..]

Gegrilde makreel is volgens mij heel gebruikelijk op/in sushi, net als paling.
De markeel is meestal rauw, de Aal (Unagi) is gegrild Anago overigens ook.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')