abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 4 mei 2011 @ 10:24:53 #1
243445 genakt
Alea Iacta Est
pi_96331983
'Vrouwen kunnen niet koken'

Van elke zes vrouwen heeft er één de kunst van het koken niet onder de knie. Dat blijkt uit een recente Britse enquête onder ruim tweeduizend mannen en vrouwen. Meer dan de helft geeft toe dat haar partner een betere kok is. De gemiddelde vrouw blijkt slechts zeven gerechten zonder hulp te kunnen bereiden.

Dertig jaar geleden kon veertig procent met gemak twintig of meerdere maaltijden uit haar hoofd bereiden. Een op de zes kan tegenwoordig geen cake bakken en tien procent heeft nog nooit braadvlees klaargemaakt. Er zijn zelfs vrouwen, zo'n vijf procent, die niet weten hoe een ei te koken. De helft van de ondervraagde dames geeft toe dat hun moeder deze gerechten vroeger zo uit de mouw schudde.

Vrijwel alle ondervraagde vrouwen zetten steeds dezelfde schotels op tafel. Kieskeurige kids, een drukke levensstijl en zuinigheid zijn daar de oorzaak van.



bron: Spits
Op woensdag 26 mei 2010 18:00 schreef Darkestrah het volgende:
Ik heb van horen zeggen dat genakt een behoorlijk goede keus is. Wat heb je te verliezen?
pi_96332183
Verwijzen naar een Brits onderzoek ;(

Britten kunnen überhaupt niet koken, mannen of vrouwen!
Flaming and gaming..
  woensdag 4 mei 2011 @ 10:36:53 #3
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_96332412
quote:
9s.gif Op woensdag 4 mei 2011 10:30 schreef ProFlamer het volgende:
Verwijzen naar een Brits onderzoek ;(

Britten kunnen überhaupt niet koken, mannen of vrouwen!
Nee, dat zie je wel aan al die kookprogramma's. Niemand die iets behoorlijks op tafel kan zetten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_96332893
Voor wie is dit precies een burn? Voor de vrouwen, of voor de mannen die blijkbaar ineens beter kunnen koken dan hun vrouwen en dus waarschijnlijk nu ook het koken de vrouwen uit handen hebben genomen?
Ik weet wel wie er beter af is..
pi_96333175
Een op de zes vrouwen. En dan zo'n kop.

Wat is de verhouding voor de mannen? De meeste mannen zijn al heel erg trots op zichzelf als ze een biefstuk op de BBQ kunnen cremeren zonder dat de buurt affikt.
  woensdag 4 mei 2011 @ 10:59:21 #6
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_96333252
Valt me nog mee.
1 op de 6 haal je bv. bij sex en autorijden bij lange na niet.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  woensdag 4 mei 2011 @ 11:05:28 #7
168739 Red_85
'echt wel'
pi_96333487
BRITS onderzoek. Vind je het heel gek?

Ik denk dat als je dit onderzoek in Italie of Spanje had gehouden er een heeeeeeeeeeeeeeeeeeel ander resultaat was geweest.

Dan nog gaat de vlieger niet op in Nederland. Beide oma's, moeder, tantes en moeders van vrienden konden allen meer dan prima koken. Alle vaardigheden die ik geleerd heb, heb ik van hun.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 4 mei 2011 @ 11:08:18 #8
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_96333600
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 11:05 schreef Red_85 het volgende:
BRITS onderzoek. Vind je het heel gek?

Ik denk dat als je dit onderzoek in Italie of Spanje had gehouden er een heeeeeeeeeeeeeeeeeeel ander resultaat was geweest.

Dan nog gaat de vlieger niet op in Nederland. Beide oma's, moeder, tantes en moeders van vrienden konden allen meer dan prima koken. Alle vaardigheden die ik geleerd heb, heb ik van hun.
Op grond daarvan is natuurlijk slecht een statistische uitspraak voor Nederland te doen.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 4 mei 2011 @ 12:17:04 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96336359
En de schrijver van dit persbericht kan niet rekenen. Als kop kiezen dat vrouwen niet kunnen koken terwijl het over 17% van de vrouwen gaat. ;(
  woensdag 4 mei 2011 @ 12:43:47 #10
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_96337357
Dit geldt wel voor mij. Ik krijg het op zich nog wel voor elkaar om het lekker genoeg voor mezelf te maken, maar uit ervaring weet ik dat ik dat een ander niet voor moet zetten.
  Moderator woensdag 4 mei 2011 @ 12:45:26 #11
9859 crew  Karina
Woman
pi_96337422
quote:
10s.gif Op woensdag 4 mei 2011 12:43 schreef Grunge. het volgende:
Dit geldt wel voor mij. Ik krijg het op zich nog wel voor elkaar om het lekker genoeg voor mezelf te maken, maar uit ervaring weet ik dat ik dat een ander niet voor moet zetten.
Geldt ook voor mij, ik kan helemaal niet koken en ik vind het ook vreselijk om te doen (waarschijnlijk kan ik het daarom ook niet, omdat ik er ook geen moeite voor wil doen).
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_96337442
quote:
10s.gif Op woensdag 4 mei 2011 10:36 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee, dat zie je wel aan al die kookprogramma's. Niemand die iets behoorlijks op tafel kan zetten.
Daar heb ik het niet over, ik het over die bagger die de gewone mens daar over het algemeen maakt en eet.
Flaming and gaming..
  woensdag 4 mei 2011 @ 12:49:30 #13
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_96337592
quote:
99s.gif Op woensdag 4 mei 2011 12:45 schreef Karina het volgende:

[..]

Geldt ook voor mij, ik kan helemaal niet koken en ik vind het ook vreselijk om te doen (waarschijnlijk kan ik het daarom ook niet, omdat ik er ook geen moeite voor wil doen).
Ja, dat heb ik ook, ik vind er echt helemaal niets aan. Ik wil ook eigenlijk meteen kunnen eten als ik zin heb. Ik eet meestal heel slecht, maar dat vind ik veel lekkerder en ik hoef er bijna niets voor te doen :@.
pi_96338076
Wat een gedegen onderzoek.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  woensdag 4 mei 2011 @ 13:05:05 #15
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_96338272
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 12:45 schreef ProFlamer het volgende:

[..]

Daar heb ik het niet over, ik het over die bagger die de gewone mens daar over het algemeen maakt en eet.
En ik denk dat je je nogal vergist in de kookcultuur die er is in de UK. Het vooroordeel dat Engelsen niet zouden kunnen koken of dat ze niet zouden weten wat lekker eten is is nogal hardnekkig. Als je kijkt naar programma's over amateurkoks als Master Chefs of zoiets als Mums Know Best van de Hairy Bikers, dan krijg je toch wel een ander beeld.
The love you take is equal to the love you make.
pi_96338449
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:05 schreef Lienekien het volgende:

[..]

En ik denk dat je je nogal vergist in de kookcultuur die er is in de UK. Het vooroordeel dat Engelsen niet zouden kunnen koken of dat ze niet zouden weten wat lekker eten is is nogal hardnekkig. Als je kijkt naar programma's over amateurkoks als Master Chefs of zoiets als Mums Know Best van de Hairy Bikers, dan krijg je toch wel een ander beeld.
Voor mijn gevoel lopen ze gemiddeld wel wat achter tov zeg Italië, Frankrijk en Spanje als het om doorsnee maaltijden in huis gaat, maar ook in de UK is een groeiende groep enthousiastelingen die thuis wat meer hun best (willen) doen, en ook een zeker geen slecht aanbod van goede chefs en betere restaurants.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 4 mei 2011 @ 13:17:24 #17
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_96338800
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:09 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Voor mijn gevoel lopen ze gemiddeld wel wat achter tov zeg Italië, Frankrijk en Spanje als het om doorsnee maaltijden in huis gaat, maar ook in de UK is een groeiende groep enthousiastelingen die thuis wat meer hun best (willen) doen, en ook een zeker geen slecht aanbod van goede chefs en betere restaurants.
Wat is dan het beeld van wat men in die landen gemiddeld op tafel tovert? Dat is toch ook een heersend beeld waarvan je maar moeilijk kunt nagaan of dat wel klopt. Ik kan het in ieder geval minder staven met wat ik bijv. in de Engelse kookprogramma's terug zie.

Interessant in dit verband is die reeks waarin Jamie Oliver de school lunches probeert te verbeteren. Daarin was ook te zien wat in sommige gezinnen beschouwd wordt als een normale warme maaltijd (patat met slechte kwaliteit kip nuggets, bijv. - groenten waren er helemaal niet). Bedroevend.

Maar daar staat dan bijv. weer tegenover dat er in de UK een behoorlijke trend is om vooral 'local products' te eten: dus vlees, kaas, groenten en fruit zo dicht mogelijk bij huis verbouwd of geproduceerd. Dat hoeft nog niet veel te zeggen over de kwaliteit van de kookkunsten, maar het zegt m.i. wel iets over een toenemende aandacht voor kwaliteit van producten die op tafel komen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_96340177
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:17 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wat is dan het beeld van wat men in die landen gemiddeld op tafel tovert? Dat is toch ook een heersend beeld waarvan je maar moeilijk kunt nagaan of dat wel klopt. Ik kan het in ieder geval minder staven met wat ik bijv. in de Engelse kookprogramma's terug zie.

Interessant in dit verband is die reeks waarin Jamie Oliver de school lunches probeert te verbeteren. Daarin was ook te zien wat in sommige gezinnen beschouwd wordt als een normale warme maaltijd (patat met slechte kwaliteit kip nuggets, bijv. - groenten waren er helemaal niet). Bedroevend.

Maar daar staat dan bijv. weer tegenover dat er in de UK een behoorlijke trend is om vooral 'local products' te eten: dus vlees, kaas, groenten en fruit zo dicht mogelijk bij huis verbouwd of geproduceerd. Dat hoeft nog niet veel te zeggen over de kwaliteit van de kookkunsten, maar het zegt m.i. wel iets over een toenemende aandacht voor kwaliteit van producten die op tafel komen.
~12 jaar geleden heb ik 4 dagen in de kost gezeten bij een doorsnee Engels gezin in een buitenwijk van Londen, in het kader van een werkweek. Wat ik daar aan maaltijden kreeg, was toch echt beduidend minder dan ik thuis kreeg. Zowel op basis van de variëteit, als de kwaliteit. Dus vaak dezelfde groenten, en veel voorbewerkt vlees in de vorm van vissticks, worstjes en kipnuggets etc.

Wat dat betreft koken de Griekse, Franse en Italiaanse mama's die ik ken, toch echt wel wat zorgvuldiger. Maar er is ook een trend bij de gezondste Europeanen, de inwoners van Kreta, dat ook zij vaker naar supermarkt spul grijpen, in plaats van lokale producten. De Engelsen zijn zeker niet uniek wat dat betreft.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96340426
Eens, en daarom doe ik dat ook niet. Of uit eten, of hij kookt. O+ Of het moet gewoon een beetje makkelijk te doen zijn.
  woensdag 4 mei 2011 @ 13:58:17 #20
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_96340616
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:54 schreef Taurus het volgende:
Eens, en daarom doe ik dat ook niet. Of uit eten, of hij kookt. O+ Of het moet gewoon een beetje makkelijk te doen zijn.
Alleen de titel lezen. :N
The love you take is equal to the love you make.
pi_96341008
quote:
10s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:58 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Alleen de titel lezen. :N
Ik heb het hele bericht gelezen, wijsneus! Sluit wat ik in dit topic kwijt wilde soms niet aan bij wat jij in je hoofd had zitten? :6
  woensdag 4 mei 2011 @ 14:33:19 #22
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_96342041
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 14:07 schreef Taurus het volgende:

[..]

Ik heb het hele bericht gelezen, wijsneus! Sluit wat ik in dit topic kwijt wilde soms niet aan bij wat jij in je hoofd had zitten? :6
Geen PI's lezen. :N
The love you take is equal to the love you make.
pi_96344475
quote:
10s.gif Op woensdag 4 mei 2011 10:36 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nee, dat zie je wel aan al die kookprogramma's. Niemand die iets behoorlijks op tafel kan zetten.
Zoals ze zelf zeggen, "the best British kitchen is among the best in the world". Maar dat zegt alleen wat over het beste van GB, niet over de modale avondmaaltijd. Over dat laatste kan ik weinig vertellen, maar het lijkt me sterk dat er daar zo'n diepgewortelde warenkennis en kookkunst zit als bij de gemiddelde Francaise. Dat is cultuur, een cultuur van een relatief veel geld en heel veel aandacht voor eten. Dat is wat anders dan tv-cultuur. Misschien is het laatste juist een antwoord op het gebrek aan het eerste.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 4 mei 2011 @ 16:00:32 #24
343853 honeyblack
Altijd daar
pi_96345489
jamie oliver ging daar niet voor niets jankend door het land ...
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
pi_96347084
Alsof het in Nederland zo goed is! De eeuwige "aardappelen groente jus" met al die sufgekookte groentes (en dan het kookwater weggooien!), en dat totale gebrek aan specerijen, dat is nou ook niet om over naar huis te schrijven....
  woensdag 4 mei 2011 @ 18:02:38 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96350637
Voor veel Engelsen fungeren die geweldige kookprogrammas als een soort porno. Zoals je bij porno masturbeert terwijl je naar mensen kijkt die sex hebben, zo kijken zij naar echt eten terwijl ze een ready meal of takeaway zitten te eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96351695
Vrouwen koken eten, mannen bereiden een maaltijd.

De meeste chef-koks zijn volgens mij nog altijd mannen.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  woensdag 4 mei 2011 @ 18:48:46 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96352671
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:17 schreef Lienekien het volgende:

Maar daar staat dan bijv. weer tegenover dat er in de UK een behoorlijke trend is om vooral 'local products' te eten: dus vlees, kaas, groenten en fruit zo dicht mogelijk bij huis verbouwd of geproduceerd. Dat hoeft nog niet veel te zeggen over de kwaliteit van de kookkunsten, maar het zegt m.i. wel iets over een toenemende aandacht voor kwaliteit van producten die op tafel komen.
Dit klopt, daar zijn ze in de UK erg ver mee. Ik heb altijd de indruk dat het in de UK erg gepolariseerd is, mensen die goed eten en mensen die erg slecht eten.
Denk trouwens dat dit in NL niet zoveel anders is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 mei 2011 @ 18:51:38 #29
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_96352811
quote:
10s.gif Op woensdag 4 mei 2011 10:57 schreef Farenji het volgende:
Een op de zes vrouwen. En dan zo'n kop.

Wat is de verhouding voor de mannen? De meeste mannen zijn al heel erg trots op zichzelf als ze een biefstuk op de BBQ kunnen cremeren zonder dat de buurt affikt.
Het is niet voor niets dat vrijwel alle topchefs mannen zijn.

En vrijwel alle oma's kunnen koken :P
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 4 mei 2011 @ 19:00:03 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96353258
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 18:51 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Het is niet voor niets dat vrijwel alle topchefs mannen zijn.

En vrijwel alle oma's kunnen koken :P
Dat is voornamelijk omdat de prof keuken een kei en keiharde werkplek is. Niet omdat vrouwen niet zouden kunnen koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 mei 2011 @ 01:15:12 #31
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_96373357
Ik woon in een dorpje in de UK. Ons dorpje heeft 2 kleine buurtsupers (met idd lokale producten), 4 franchise take-aways (KFC, Pizza-Hut, Dominos, Subway), en god weet hoeveel familiezaakjes (ik weet er 6). Dan tel ik nog niet de restaurants van school (3 stuks)

Het dorp verderop (dat niet vergeven is van de luie studenten), heeft 2 supermarkten, 1 met lokale producten (en wel 6 meter schappen met groentes!), en 1 met ready meals.
Het is beduidend drukker bij die zaak met ready meals. Je bent in en uit die eerste zaak voordat je de rij uit bent bij de tweede (ik haal daar altijd eieren, want die zijn goedkoop daar).

Ik heb samengewoond met een Britse, die bijna altijd thuis at, maar als ze kookte ging dat zo:
-pan water opzetten, pasta erin
-blik rode zalm opentrekken
-pasta afgieten
-pasta op bord, zalm op bord, bus zout over bord, eventueel wat ketchup.

Ook de vriend van mijn huisgenote is Brits, die kookt zo:
-pan water op, aardappels erin
-kipfilets/gepaneerde vis (liefst diepvries) uit verpakking, in pan
-aardappels stampen, beetje melk erbij
-peper en zout over aardappels
Als het lekker ruikt in de keuken, komt het omdat ie 2 knoflookteentjes bij de kip gegooid heeft.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  Moderator / Miss SHO donderdag 5 mei 2011 @ 15:32:24 #32
22592 crew  Ole
pi_96390681
In de UK gooien ze toch bijna alles in de frituur?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_96391232
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is voornamelijk omdat de prof keuken een kei en keiharde werkplek is. Niet omdat vrouwen niet zouden kunnen koken.
Toevallig hebben wij laatst een proeverij in een Belgisch restaurant gehad, met daar in de keuken de veelvoudig als beste vrouwelijke chef van België gekroonde "Arabelle Meirlaen" van restaurant "Li Cwerneu" te Huy/Hoei.

Die kan erg goed koken, niet voor een vrouw of wat dan ook, maar gewoon goed koken, punt.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96391645
Zuinigheid is echt onzin. Als je goed kan koken, kan je veel goedkoper uitkomen dan een of andere take away of kant en klare maaltijd.
Noodles
  donderdag 5 mei 2011 @ 16:38:19 #35
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_96393439
quote:
6s.gif Op donderdag 5 mei 2011 15:32 schreef Ole het volgende:
In de UK gooien ze toch bijna alles in de frituur?
Ja maar wel op maximaal 160 graden. Die friet van hun is echt niet te vreten.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  donderdag 5 mei 2011 @ 19:46:25 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96400327
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 15:45 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Toevallig hebben wij laatst een proeverij in een Belgisch restaurant gehad, met daar in de keuken de veelvoudig als beste vrouwelijke chef van België gekroonde "Arabelle Meirlaen" van restaurant "Li Cwerneu" te Huy/Hoei.

Die kan erg goed koken, niet voor een vrouw of wat dan ook, maar gewoon goed koken, punt.
De chef van de gulle waard in Winterswijk is ook een vrouw, die kookt ook erg goed, punt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO donderdag 5 mei 2011 @ 19:48:03 #37
22592 crew  Ole
pi_96400387
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 16:38 schreef Tanin het volgende:

[..]

Ja maar wel op maximaal 160 graden. Die friet van hun is echt niet te vreten.
Dat is omdat het eten dan nóg meer vet opzuigt :9
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 6 mei 2011 @ 09:08:16 #38
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_96421427
vrouwe zijn ook domer dan ape
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 6 mei 2011 @ 12:06:58 #39
326442 Grunge.
Corvus corax.
pi_96427627
quote:
2s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 09:08 schreef Klaploper het volgende:
vrouwe zijn ook domer dan ape
ma jij ben hastikke intiligent
pi_96742476
In mijn omgeving kunnen de meeste vrouwen (tussen de 22 en 32) niet goed koken. De mannen zijn daar toch beter in. Waarom ze het niet kunnen. Ik weet het niet. Geen zin. Misschien hebben ze het gevoel dat als ze het wel kunnen ze als een ouderwetse vrouw worden gezien?
History became legend, legend became myth.
  vrijdag 13 mei 2011 @ 11:44:50 #41
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_96743259
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is voornamelijk omdat de prof keuken een kei en keiharde werkplek is. Niet omdat vrouwen niet zouden kunnen koken.
Niet zo happen vriend :')

Trouwens, een handjevol voorbeelden geven van vrouwen die het wel trekken in een restaurant is natuurlijk geen overtuigend "bewijs" :P
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_96743827
Mijn vriendin kan ook niet koken ;(
  vrijdag 13 mei 2011 @ 12:07:05 #43
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_96744108
Van mij hoeft een vrouw trouwens niet goed te kunnen koken zolang:

1) ze het wel kan waarderen als het wel goed voor d'r gedaan wordt en niet als een Westlander alles naar binnen schuift(al dan niet met pink omhoog)

2) ze niet kijkt als een hertje in de koplampen van een aanstormende auto als ze een keer een aardappeltje moet koken.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_96746310
ik kook elke dag en man en kinders eten het allemaal gewoon op doorgaans :) kinders zijn trouwens 1 en 2. die eten gewoon met de pot mee. en ja: we doen elke dag groentes en ongeveer eens per week met een pakje. dat er mensen zijn die niet gewoon elke dag koken is me een raadsel eerlijk gezegd.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_96750911
Volgens mij kunnen mensen nu in het algemeen minder koken dan 'vroegâh'. De huidige 18-30 jarigen zijn gewoon opgegroeid in de periode dat hun ouders ineens steeds meer convenience konden kopen en hebben het koken daarom niet echt van de ouders meegekregen.

Is natuurlijk een generalisatie, er zijn 1001 uitzonderingen, maar ik denk dat het over het algemeen wel aardig klopt. Voor mij geldt het in elk geval wel. Alleen, ik vind koken leuk dus ben het mezelf gaan leren mbv kookboeken, internet etc. En kan nu 'redelijk' koken denk ik. Ik leer nog elke dag bij ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_96753071
ik zou trouwens eigenlijk wel graag zien dat manlief leert koken. maar na 2 jaar pogingen daartoe heb ik het opgegeven en kook ik wel gewoon zelf. ik heb honger 's avonds en wil dan eetbaar eten :X
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  vrijdag 13 mei 2011 @ 16:09:11 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96753866
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 15:01 schreef cinnamon_M het volgende:
Volgens mij kunnen mensen nu in het algemeen minder koken dan 'vroegâh'. De huidige 18-30 jarigen zijn gewoon opgegroeid in de periode dat hun ouders ineens steeds meer convenience konden kopen en hebben het koken daarom niet echt van de ouders meegekregen.

Is natuurlijk een generalisatie, er zijn 1001 uitzonderingen, maar ik denk dat het over het algemeen wel aardig klopt. Voor mij geldt het in elk geval wel. Alleen, ik vind koken leuk dus ben het mezelf gaan leren mbv kookboeken, internet etc. En kan nu 'redelijk' koken denk ik. Ik leer nog elke dag bij ;)
Klopt, er is een tweedeling aan het ontstaan, een groep die graag en goed kookt, het ook als hobby ziet, en de pakjes/afhaal groep, die helemaal niet kan koken. Er is nog een middengroep, die slecht kookt, prut met veel groente bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96755432
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, er is een tweedeling aan het ontstaan, een groep die graag en goed kookt, het ook als hobby ziet, en de pakjes/afhaal groep, die helemaal niet kan koken. Er is nog een middengroep, die slecht kookt, prut met veel groente bijvoorbeeld.
Helemaal mee eens.

Wat wel triest is, is dat er in die tweede en derde groep dus mensen zitten die denken echt te kunnen koken. Mijn oom bijvoorbeeld, die vindt koken leuk. Hij had daarom de laatste keer het kerstdiner gemaakt. Vooraf een groentesoep (die overigens helemaal lekker was), als hoofd varkenshaas en rollade (beiden totaal uitgedroogd, ergo hadden wel een half uur minder vuur kunnen gebruiken), met een champignonsaus die... mmm... tja niet best smaakte. Toen ik vroeg hoe hij het gemaakt had, was het antwoord (alsof het de grootste uitvinding van de eeuw was): ja, als ik champignonsaus maak, dan doe ik altijd een pakje peperroomsaus en een pakje champignonsaus (je weet wel, die poeders) door elkaar! Verder kant en klare aardappelkroketjes uit de frituur. De groente weet ik even niet meer. En toe ijs, gewoon, uit zo'n bak uiteraard. Ik vind het op zich leuk dat hij "koken" (tussen dikke vette aanhalingstekens) leuk vindt hoor, maar als mijn familie hem roemt omdat hij zo goed kan koken en hem liefkozend "Herman" (den Blijker) noemt, dan krijg ik wel even flink jeuk.

Ik heb maar aangeboden om volgende kerst te koken... :{
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 14 mei 2011 @ 10:03:07 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96785850
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 16:43 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Helemaal mee eens.

Wat wel triest is, is dat er in die tweede en derde groep dus mensen zitten die denken echt te kunnen koken. Mijn oom bijvoorbeeld, die vindt koken leuk. Hij had daarom de laatste keer het kerstdiner gemaakt. Vooraf een groentesoep (die overigens helemaal lekker was), als hoofd varkenshaas en rollade (beiden totaal uitgedroogd, ergo hadden wel een half uur minder vuur kunnen gebruiken), met een champignonsaus die... mmm... tja niet best smaakte. Toen ik vroeg hoe hij het gemaakt had, was het antwoord (alsof het de grootste uitvinding van de eeuw was): ja, als ik champignonsaus maak, dan doe ik altijd een pakje peperroomsaus en een pakje champignonsaus (je weet wel, die poeders) door elkaar! Verder kant en klare aardappelkroketjes uit de frituur. De groente weet ik even niet meer. En toe ijs, gewoon, uit zo'n bak uiteraard. Ik vind het op zich leuk dat hij "koken" (tussen dikke vette aanhalingstekens) leuk vindt hoor, maar als mijn familie hem roemt omdat hij zo goed kan koken en hem liefkozend "Herman" (den Blijker) noemt, dan krijg ik wel even flink jeuk.

Ik heb maar aangeboden om volgende kerst te koken... :{
Snap je nu mijn missie met de serie vraag het piet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96785987
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, er is een tweedeling aan het ontstaan, een groep die graag en goed kookt, het ook als hobby ziet, en de pakjes/afhaal groep, die helemaal niet kan koken. Er is nog een middengroep, die slecht kookt, prut met veel groente bijvoorbeeld.
nja, er is ook nog een groepje wat gewoon plezier heeft in koken (zonder pakjes) maar geen aspiraties heeft tot echte hobbiekok hoor ;)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  zaterdag 14 mei 2011 @ 10:12:32 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96786036
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 10:10 schreef simmu het volgende:

[..]

nja, er is ook nog een groepje wat gewoon plezier heeft in koken (zonder pakjes) maar geen aspiraties heeft tot echte hobbiekok hoor ;)
Oh dear, was ik niet genuanceerd genoeg? :'( :'( :'(
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 10:12:33 #52
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_96786037
Toch denk ik wel dat vrouwen van mijn moeders generatie en zeker die van mijn oma inderdaad veel meer maaltijden paraat in hun hoofd hadden...

Ik kan met hard nadenken misschien 5 gerechten bedenken die ik zo uit mijn hoofd kan maken en die ergens naar smaken. (Bedoel ik niet basic aardappel vlees groente uiteraard maar dingen waar normaal een recept voor nodig is, quiches, lasagna, bijzondere salades, vlees met speciale bereidingswijze, sauzen etc)

Hoeveel gerechten kunnen de dames hier uit hun hoofd koken? Dat je, zeg maar, straks onverwacht gasten krijgt en je kan nog net boodschappen doen maar bent niet in de gelegenheid een recept op te zoeken.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 10:14:28 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96786078
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 10:12 schreef Vandaag... het volgende:
Toch denk ik wel dat vrouwen van mijn moeders generatie en zeker die van mijn oma inderdaad veel meer maaltijden paraat in hun hoofd hadden...

Ik kan met hard nadenken misschien 5 gerechten bedenken die ik zo uit mijn hoofd kan maken en die ergens naar smaken. (Bedoel ik niet basic aardappel vlees groente uiteraard maar dingen waar normaal een recept voor nodig is, quiches, lasagna, bijzondere salades, vlees met speciale bereidingswijze, sauzen etc)

Hoeveel gerechten kunnen de dames hier uit hun hoofd koken? Dat je, zeg maar, straks onverwacht gasten krijgt en je kan nog net boodschappen doen maar bent niet in de gelegenheid een recept op te zoeken.
Wat is er mis met even een recept na te slaan? Dat doe ik ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 10:20:39 #54
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_96786163
Daar gaat het even niet om, de onderzoekers hebben blijkbaar o.a. het aantal parate gerechten genomen als maatstaf van goed kunnen koken.
En het is imo ook niet onlogisch, als je veel kookt en veel geproefd hebt en een beetje gevoel voor verhoudingen hebt dan kan je veel makkelijker uit het hoofd koken en zelfs zelf gerechten verzinnen.
pi_96787277
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit klopt, daar zijn ze in de UK erg ver mee. Ik heb altijd de indruk dat het in de UK erg gepolariseerd is, mensen die goed eten en mensen die erg slecht eten.
Denk trouwens dat dit in NL niet zoveel anders is.
Die indruk heb ik ook gekregen toen ik een jaar in een engels hotel stage liep (en woonde). En 't dorp was er regelmatig een farmers market waar boeren uit de regio hun producten verkopen. Denk aan vers fruit en groenten, maar ook dingen als brood, kaas, vlees en huisgemaakte worst. Onder de gezond-eters is het regionaal aanbod altijd erg belangrijk daar, kijk ook maar naar Hair Bikers.

Onder de ongezond eters, tja. Zelfs als het vers is, is de kwaliteit abominabel. De prut die ik als zijnde staff meal kreeg voor geschoteld: slechte dauphinoise, uitgedroogde taaie yorkshire pudding, aardappels die tijdens de mise en place in kwarten de frituur in geflikkerd werden en 's avonds even werden opgewarmd in de oven, smakeloze groenten. Het ergste: die troep werd ook an de hotelgasten geserveerd. Als het even kon zat ik in de pub verderop voor wat eten, ook een diepvrieswahalla, maar wel beter van kwaliteit.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 11:27:54 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96787513
De regionale producten kopen trend is in de UK idd veel groter dan in NL heb ik de indruk, er was daar natuurlijk ook een vacuum waar dit in kon ontstaan.
Engelsen zijn ook veel beter in het stemmen met hun pond of voeten, Nederlanders willen alleen maar klagen. Hoorde van de week op de radio een stuk over dat aardbeien bij AH zo duur zijn. Waarom ga je dan niet naar de markt of koop het bij de teler denk ik dan. Ik eet sinds een week of 4 asperges, altijd vers van de teler. Net als aardbeien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96793330
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt, er is een tweedeling aan het ontstaan, een groep die graag en goed kookt, het ook als hobby ziet, en de pakjes/afhaal groep, die helemaal niet kan koken. Er is nog een middengroep, die slecht kookt, prut met veel groente bijvoorbeeld.
Dat onderscheid ligt volgens mij anders. Ik eet ook veel afhaal en kant en klaar, maar ik peins er niet over om uit een pakje te gaan 'koken'. Koken doe je niet alleen om lekker te eten, dat kan namelijk ook wel met afhaal, maar ook omdat het leuk is iets lekkers in elkaar te draaien. Met een pakje is die lol er niet, terwijl de moeite er wel is, en lekker is het meestal ook niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_96794108
Ik kom me even mengen in de discussie :P
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 10:12 schreef Vandaag... het volgende:
Toch denk ik wel dat vrouwen van mijn moeders generatie en zeker die van mijn oma inderdaad veel meer maaltijden paraat in hun hoofd hadden...

Ik kan met hard nadenken misschien 5 gerechten bedenken die ik zo uit mijn hoofd kan maken en die ergens naar smaken. (Bedoel ik niet basic aardappel vlees groente uiteraard maar dingen waar normaal een recept voor nodig is, quiches, lasagna, bijzondere salades, vlees met speciale bereidingswijze, sauzen etc)

Hoeveel gerechten kunnen de dames hier uit hun hoofd koken? Dat je, zeg maar, straks onverwacht gasten krijgt en je kan nog net boodschappen doen maar bent niet in de gelegenheid een recept op te zoeken.
Ik vind eigenlijk die maatstaf een beetje onzin... :@ ik kan heel veel uit m'n hoofd koken, omdat als ik iets eet, ik bedenk hoe ik het zou kunnen maken. Als ik er dan zin in heb, heb ik geen kookboek nodig. Wel voor gerechten die echt ingewikkeld zijn en veel handelingen vergen, of patisserie bijvoorbeeld. Een curry kan ik best maken. Misschien smaakt 'ie anders dan bij de Indiër of vergeet ik een kruid, maar dan is het nog wel een curry. Maar als ik echt iets precies wil koken zorg ik dat ik de receptuur van te voren uitschrijf. Goed kunnen koken is ook vaak goed kunnen improviseren.

Recepten die ik uit mijn hoofd kan koken:
- lasagne, melanzana alla parmigiana
- heel veel pasta's
- thaise curry
- noodles
- quiche of andere hartige taart
- salades en dressings
- sommige sauzen zoals mayonaise.
- soepen
- ovenschotels en stoof schotels (bijv. coq au vin)
- tortilla, tapas, etc.

Maar dit is allemaal niet echt moeilijk denk ik, als je het 1 keer doet weet je wat bij elkaar kan. Als je een beetje "feeling" hebt met smaken hebt helpt dat ook.
pi_96795635
Toch ff reageren hier..

Ik (man) vind het helemaal leuk om elke avond weer een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Het vrouwtje.. ach die is meestal ietsje later en kan.. minder koken dan mij.
Moet ik er wel bij zeggen dat ik het ook echt leuk vind en de streekgerechten ga opzoeken, helaas kan ik hier geen aardbeien krijgen maar wel asperges en binnenkort komt het fruit seizoen er weer aan. Hoera voor de toetjes :P

Wat ik jammer vind is dat ik echt op zoek moet naar verse producten, een hoop komt er tegenwoordig uit de supermarkt en daar is de kwaliteit vaak ver te zoeken en dat proef je. Uit pakje... Dat doe ik al lang niet meer, verse producten vaak goedkoper dan bij de appie ofzo.

Ik kan een heel aantal gerechten uit het koppie, en varieer daar nog dagelijks mee, wat hierboven al genoemd is het is een kwestie van smaken kennen.
To be or not to be.....
  maandag 16 mei 2011 @ 14:30:03 #60
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_96886058
Generatie ma en oma gingen naar de huishoudschool. Niet zo gek dat die meer gerechten uit hun mouw kunnen schudden.
  maandag 16 mei 2011 @ 14:34:39 #61
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_96886231
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 14:30 schreef Redcoon het volgende:
Generatie ma en oma gingen naar de huishoudschool. Niet zo gek dat die meer gerechten uit hun mouw kunnen schudden.
Pcies :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  Moderator / Miss SHO maandag 16 mei 2011 @ 18:27:06 #62
22592 crew  Ole
pi_96896377
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 11:27 schreef Pietverdriet het volgende:
De regionale producten kopen trend is in de UK idd veel groter dan in NL heb ik de indruk, er was daar natuurlijk ook een vacuum waar dit in kon ontstaan.
Engelsen zijn ook veel beter in het stemmen met hun pond of voeten, Nederlanders willen alleen maar klagen. Hoorde van de week op de radio een stuk over dat aardbeien bij AH zo duur zijn. Waarom ga je dan niet naar de markt of koop het bij de teler denk ik dan. Ik eet sinds een week of 4 asperges, altijd vers van de teler. Net als aardbeien.


Winkels met streekproducten beginnen hier ook een trend te worden. Goedkoper da appie, en de.boer krijgt ook meer geld voor zijn waar
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 16 mei 2011 @ 18:29:30 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96896512
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 18:27 schreef Ole het volgende:

[..]

Winkels met streekproducten beginnen hier ook een trend te worden. Goedkoper da appie, en de.boer krijgt ook meer geld voor zijn waar
En dat is ook goed, maar Nederlanders moeten nog steeds leren te stemmen met hun voeten en hun euro's. Men klaagt maar al te graag over megastallen, maar koopt de kiloknallers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Miss SHO maandag 16 mei 2011 @ 18:35:55 #64
22592 crew  Ole
pi_96896814
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dat is ook goed, maar Nederlanders moeten nog steeds leren te stemmen met hun voeten en hun euro's. Men klaagt maar al te graag over megastallen, maar koopt de kiloknallers.
dat is wel zo
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_96897197
Tsja, ik moet toegeven dat ik zelf vind dat ik niet goed kan koken.
Ik kan wel wat klaar maken,denk aan knorr gerechten etc en dan zeggen mijn gasten altijd dat ik ontzettend lekker kan koken. Dankjewel,hun mening, ik vind het zelf niet.(Het gerecht is dan wel ontzettend lekker hoor,daar mankeerde niks aan )
En waarom niet, ik kan geen gerechten koken.
Maar nu zat ik eens na te denken,wat versta ik onder gerechten? Dat zou ik eigenlijk niet weten :9
Dan denk ik toch meer aan dingetjes uit je hoofd maken,met kruiden spelen etc. Mijn buurvrouwen kunnen dat ontzettend goed.
Mijn eigen eten (zonder gasten) is altijd heel makkelijk : aardappeltjes uit blik,groenten uit blik etc of een magnetron maaltijd,iets uit de oven etc.
pi_96899053
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 18:45 schreef Mvr.Poes het volgende:
Mijn eigen eten (zonder gasten) is altijd heel makkelijk : aardappeltjes uit blik,groenten uit blik etc of een magnetron maaltijd,iets uit de oven etc.
waaah!
*ril*
ik wist geeneens dat ze aardappeltjes in blik hadden zelfs :o

en er zijn zoveel eenvoudige dingen prima en makkelijk en smakelijk te maken ;(
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 16 mei 2011 @ 19:24:10 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96899507
Tja, ik heb net wat pasta gekookt, daarna afgegoten, wat blauwschimmelkaas door de hete pasta met een paar eetlepels kookwater, en daarna wat geraspte Parmezaan erover. Daarbij wat gesneden tomaten met wat olie en azijn, zout en peper en wat verse basilicum.
Kinderlijk eenvoudig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96904110
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, ik heb net wat pasta gekookt, daarna afgegoten, wat blauwschimmelkaas door de hete pasta met een paar eetlepels kookwater, en daarna wat geraspte Parmezaan erover. Daarbij wat gesneden tomaten met wat olie en azijn, zout en peper en wat verse basilicum.
Kinderlijk eenvoudig
Jij bent echt een baas man met koken. Die eenvoud zonder smaak verloren te laten gaan _O_
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  † In Memoriam † maandag 16 mei 2011 @ 20:22:13 #69
91830 MaximusTG
pi_96904344
@Mvr.Poes: Een goed startpunt is dan om gerechten die je lekker vindt (bijvoorbeeld die van knorr) te maken vanaf basisingredienten. Zo krijg je een gevoel voor welke smaak je kan verwachten bij bepaalde ingredientencombinaties.
Daarna kan je in kookboeken of op internet kijken of je gerechten ziet die je lekker lijken. Tuurlijk zal er vaak genoeg een recept bij zitten dat gewoon slecht is (komt helaas te vaak voor, slecht aangegeven hoeveelheden kruiden, vocht) maar ook daar leer je van. Je zult zien dat je al snel de fouten ziet in bepaalde recepten.
Kwestie van oefenen. :)
  maandag 16 mei 2011 @ 20:27:15 #70
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96904738
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, ik heb net wat pasta gekookt, daarna afgegoten, wat blauwschimmelkaas door de hete pasta met een paar eetlepels kookwater, en daarna wat geraspte Parmezaan erover. Daarbij wat gesneden tomaten met wat olie en azijn, zout en peper en wat verse basilicum.
Kinderlijk eenvoudig
dit klinkt echt onwijs lekker
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')