Normale kruiden, ben geen Chinees.quote:
niets mis met sambalquote:Op dinsdag 12 april 2011 15:27 schreef JostiFrosti het volgende:
[..]
Normale kruiden, ben geen Chinees.
Dit! Eigenlijk eet ik zelf relatief weinig zout en een klein beetje sambal bij de piepers is best te eten.quote:
Ja geen zout he, geen zoutbom.quote:
Dat ook. Ketjap is nou niet echt DE zoutvervanger. Zoals hierboven kun je denk ik het beste uit de voeten met sambal, als dat niet alles is kun je eens een klein beetje koriander proberen, fleurt je eten ook wel op. (niet te veel!)quote:
Zat! In dingen als brood, kaas en vleeswaren zit meer dan genoeg zout.quote:Op dinsdag 12 april 2011 15:33 schreef Basp1 het volgende:
Heb je sowieso niet een bepaalde hoeveeheid zout nodig dagelijks, of komt dat al genoeg in de proudcten die we normaal eten voor?
Te veel al, als je al die voedselfanatiekelingen mag geloven.quote:Op dinsdag 12 april 2011 15:33 schreef Basp1 het volgende:
Heb je sowieso niet een bepaalde hoeveeheid zout nodig dagelijks, of komt dat al genoeg in de proudcten die we normaal eten voor?
Niet in die ik heb in ieder geval.quote:Op dinsdag 12 april 2011 15:25 schreef Schalks. het volgende:
Kerriepoeder
Weet je wel hoeveel E-nummer daarin zitten.
Oke tnxquote:Op dinsdag 12 april 2011 15:31 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Dat ook. Ketjap is nou niet echt DE zoutvervanger. Zoals hierboven kun je denk ik het beste uit de voeten met sambal, als dat niet alles is kun je eens een klein beetje koriander proberen, fleurt je eten ook wel op. (niet te veel!)
Doorgelezenquote:
Ik eet boerenkool met sambal... heerlijkquote:Op dinsdag 12 april 2011 15:29 schreef LompeHork het volgende:
[..]
Dit! Eigenlijk eet ik zelf relatief weinig zout en een klein beetje sambal bij de piepers is best te eten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
quote:Op dinsdag 12 april 2011 15:58 schreef bas-beest het volgende:
Je zou ook eens Marmite kunnen proberen als zoutvervanger.Nee, wil echt zoutloos. Vind zout echt een horror de laatste tijd. Proef ook meteen als het ergens in zit. Waarschijnlijk een overdosis gehad.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vind het echt goor nu.
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
Nou ben niet zo van vervangers, moet wel "natuurlijk" wezen het liefst.quote:
Wat is het?quote:Op dinsdag 12 april 2011 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Gomashio
Soort gezouten sesamzaadjes. Gebruiken ze in Japan ipv zout. En veel healthfreaks in 't Westen nu ook. Ik vind 't gewoon lekker.
(even klikken om te zien hoe 't potje eruit ziet in de winkel of het recept om zelf te maken)
Ja, snap ik. Maar vind het nu vaak te "flauw" zonder nog, vandaar.quote:Op dinsdag 12 april 2011 16:25 schreef rhubarbje het volgende:
Gewoon zout weglaten? Vooral aangezien je zegt de smaak beu te zijn... Waarom zou je het dan nog toevoegen?
Ik doe nooit zout op het eten omdat in andere dingen die je eet al zo veel zout zit
Ik proeft het niet eens maar mensen die hier eten wel... maar dan mogen ze het zelf nog er op strooien hoor maar tijdens het bereiden voeg ik nooit zout toe
kwestie van 2 weken of zo en dan ben je daar ook wel weer overheenquote:Op dinsdag 12 april 2011 16:43 schreef JostiFrosti het volgende:
[..]
Ja, snap ik. Maar vind het nu vaak te "flauw" zonder nog, vandaar.
Oke bedankt zal ik proberen gaan in pasta.quote:Op dinsdag 12 april 2011 16:45 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
kwestie van 2 weken of zo en dan ben je daar ook wel weer overheen
En het lijkt me ook afhankelijk van je gerecht trouwens...
Ketjap in een pasta is niet ideaal... Maar oregano, bassilicum etc wel en dan heb je ook smaak
geen zout smaak nee maar wel gewoon lekkere smaak
Vertel?quote:Op dinsdag 12 april 2011 15:25 schreef Schalks. het volgende:
Kerriepoeder
Weet je wel hoeveel E-nummer daarin zitten.
Inderdaad kwestie van wennen. Helemaal is ook te doen, maar dat gaat mij te ver, beetje smaak mag er wel aan zitten.. Maar het gevolg is wel dat, zoals piet al zegt, uit eten gaan soms wat tegen gaat vallen. Kan en klaar eten is nog erger, maar dat sla ik dan ook over.quote:Op dinsdag 12 april 2011 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Minder zout gebruiken is lekker, maar helemaal zonder doe ik ook niet. Je hoeft het niet te vervangen, het is gewoon een kwestie van wennen.
Als je echter minder zout gaat eten zal je merken dat je eten in veel restaurants of kant en klaar eten brem en bremzout gaat vinden. Ik kan bliksoep niet eten, dat is mij veel te zout.
Doe ik de laatste tijd ook inderdaad. Ik kook altijd zonder zout, maar omdat ik extra kalium nodig heb ben ik hiermee begonnen. En dat smaakt best, op m'n vlees of sommige groenten zoals witlof en broccoliquote:Op dinsdag 12 april 2011 15:28 schreef Spouwerranger het volgende:
Je kunt een ander zout proberen zoals kaliumchloride
Is dat niet erg heet?quote:Op dinsdag 12 april 2011 22:34 schreef lemonlime het volgende:
Er zijn toch ook kruidenmengsels speciaal bedoeld als zoutvervanger? Ik gok dat daar ook lava in zit.
Maar zijn vissaus en bouillon niet ook vrij rijk aan zout?quote:Op woensdag 13 april 2011 08:07 schreef Selestha het volgende:
Vissaus wordt in de Thaise keuken veel gebruikt als zoutvervanger. En je zou ook nog bouillon kunnen gebruiken als smaakmaker voor gekookte groenten etc door ze te koken met wat bouillonpoeder.
vissaus die ik heb: per 100 ml bijna 9 gram natrium ..quote:Op woensdag 13 april 2011 09:57 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Maar zijn vissaus en bouillon niet ook vrij rijk aan zout?
Onnodig omdat je er veel te veel van binnenkrijgt. Je hoeft geen moeite te doen om het te verminderen en het is beter voor je. Waarom niet?quote:Op woensdag 13 april 2011 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Nooit gedacht dat er op Fok zoveel ouwe wijven met een hoge bloeddruk zitten.
Waarom anders zo moeilijk doen over zout? Sodeju zeg, jullie doen net of er iets mis mee is.
lekker kort door de bocht weerquote:Op woensdag 13 april 2011 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Nooit gedacht dat er op Fok zoveel ouwe wijven met een hoge bloeddruk zitten.
Waarom anders zo moeilijk doen over zout? Sodeju zeg, jullie doen net of er iets mis mee is.
ik moest van de internist meer zout binnenkrijgen, omdat volgens hem mijn nieren heel veel moeite moeten doen om het zoutgehalte op peil te houden. Vond dat best een raar advies, ben naar hem toegestuurd oa vanwege hoge bloeddrukquote:Op woensdag 13 april 2011 11:49 schreef Barcaconia het volgende:
Onnodig omdat je er veel te veel van binnenkrijgt. Je hoeft geen moeite te doen om het te verminderen en het is beter voor je. Waarom niet?
Dan vraag ik me toch af wat je eet aangezien er in zo veel producten al een lading zout zit dat je moeilijk te weinig binnenkrijgtquote:Op woensdag 13 april 2011 11:58 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik moest van de internist meer zout binnenkrijgen, omdat volgens hem mijn nieren heel veel moeite moeten doen om het zoutgehalte op peil te houden. Vond dat best een raar advies, ben naar hem toegestuurd oa vanwege hoge bloeddruk
Beter voor je in je hoofd ja.quote:Op woensdag 13 april 2011 11:49 schreef Barcaconia het volgende:
[..]
Onnodig omdat je er veel te veel van binnenkrijgt. Je hoeft geen moeite te doen om het te verminderen en het is beter voor je. Waarom niet?
En ik vind het idee dat minder zout eten beter voor je gezondheid is kort door de bocht.quote:
Ook goed dan toch?quote:
denk je?quote:Op woensdag 13 april 2011 12:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En ik vind het idee dat minder zout eten beter voor je gezondheid is kort door de bocht.
Ja, maar het verbaast me dus. Zou op een PVV forum ook niet veel homeopathie aanhangers verwachten.quote:
http://mens-en-gezondheid(...)t-veel-gezonder.htmlquote:Op woensdag 13 april 2011 12:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En ik vind het idee dat minder zout eten beter voor je gezondheid is kort door de bocht.
idd mijn moeder kwakt gewoon overal zout op, zelfs zonder te proeven of het nog wel moet...quote:Op woensdag 13 april 2011 12:24 schreef DarkElf het volgende:
[..]
denk je?
er is allang aangetoond dat mensen te veel zout eten en dat is nergens voor nodig.
je hoeft helemaal niet zoutloos te eten als je gezond bent maar kijk eens om je heen hoeveel mensen uit gewoonte zout op eten gooien, nergens voor nodig.
als je een beetje lekker kookt smaakt je eten sowieso al goed en geeft een beetje zout net dat extra. Maar veel zout, zoals veel voorkomt, is nergens voor nodig.
Oja, dat zijn van die sites die me ook aan de spuitboter en becel halvarine willen hebben.quote:
Volgens mij zijn er ook veel artsen die patienten een zoutarm dieet aanraden.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oja, dat zijn van die sites die me ook aan de spuitboter en becel halvarine willen hebben.
Teveel zout is niet goed, zeggen ze. Maar waarom dan staat er niet bij. Ik heb in ieder geval nog nooit een overtuigende reden gelezen waarom een gezond persoon minder zout zou moeten gebruiken in zijn eten.
van dat laatste heb ik in een goed restaurant geen last hoorquote:Op woensdag 13 april 2011 12:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oja, dat zijn van die sites die me ook aan de spuitboter en becel halvarine willen hebben.
Teveel zout is niet goed, zeggen ze. Maar waarom dan staat er niet bij. Ik heb in ieder geval nog nooit een overtuigende reden gelezen waarom een gezond persoon minder zout zou moeten gebruiken in zijn eten.
En als ik dan lees dat de zoutlozen niet meer lekker bij anderen of in restaurants kunnen eten zie ik alleen maar reden om mijn zoutinname NIET te beperken.![]()
Maar jij bent vast zo'n type dat dingen niet geloofd ook al zijn ze gewoon onderzocht en aangetoontquote:Te veel zout kan naast een hoge bloeddruk ook oedeem veroorzaken. Oedeem betekent dat het vocht in je lichaam slecht wordt afgevoerd. Het vocht hoopt zich dan op bepaalde plaatsen in het lichaam op. Hierdoor ontstaan zwellingen, bijvoorbeeld in je enkels.
Oh ik dacht dat daar geen zout in zat .. Sorry mijn fout.quote:Op woensdag 13 april 2011 11:01 schreef DarkElf het volgende:
[..]
vissaus die ik heb: per 100 ml bijna 9 gram natrium ..
nou gewoon brood en kaas en zo. Ik doe alleen verder nergens zout op omdat ik a. niet zo'n zoutliefhebber ben en b. idd in de veronderstelling was al veel te veel binnen te krijgen.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:01 schreef Barcaconia het volgende:
Dan vraag ik me toch af wat je eet aangezien er in zo veel producten al een lading zout zit dat je moeilijk te weinig binnenkrijgt
Patienten ja. Dat zeg je goed.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:38 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij zijn er ook veel artsen die patienten een zoutarm dieet aanraden.
Nee.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:39 schreef rhubarbje het volgende:
Maar jij bent vast zo'n type dat dingen niet geloofd ook al zijn ze gewoon onderzocht en aangetoont
quote:
Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:43 schreef DarkElf het volgende:
Vind je wel erg negatief doen hoor RobinOok.. neem aan dat je genoeg van koken weet om te beseffen dat zout niet alleen belangrijk is
waarom?quote:Op woensdag 13 april 2011 12:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.
En ik weet inderdaad genoeg van eten dat zout alleen niet belangrijk is, maar zout in de basis is zeer belangrijk. Aardappelen, groenten, vlees zonder vlees bereid zijn gewoon stukken minder lekker. En waarom zou je dat doen als je verder gewoon gezond bent? Wat is dat voor idioots? Laat dan liever dat biertje of wijntje staan, of die zak chips of pizza. Eet meer groenten. Dat schiet meer op voor je gezondheid. Ik vind het echt te idioot voor woorden dat mensen werkelijk denken dat ze iets goeds voor hun gezondheid doen door zoutloos te gaan vreten. Het is meer een soort van katholiek boetedoen, een soort van bezwering, op je knieen naar de baseliek kruipen en denken dat je met afzien wat goed maakt. Maar het is echt nergens voor nodig en je wordt er als gezond mens echt niet gezonder van.
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?quote:Op woensdag 13 april 2011 12:55 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
geen zout meer op mijn boontjes gooien die ik bij die tofu ga eten
jaquote:Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
dat ben ik niet met je eensquote:Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
Die laatste gedachte vind ik wel interessant. Dat zie je ook bij dieten wat betreft gewicht, schuld en boete, straf en jezelf belonen etc. Een volstrekt idiote aanpak natuurlijk, maar goed, ik heb ook niet het idee dat de oplossing van het probleem het doel is.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.
En ik weet inderdaad genoeg van eten dat zout alleen niet belangrijk is, maar zout in de basis is zeer belangrijk. Aardappelen, groenten, vlees zonder vlees bereid zijn gewoon stukken minder lekker. En waarom zou je dat doen als je verder gewoon gezond bent? Wat is dat voor idioots? Laat dan liever dat biertje of wijntje staan, of die zak chips of pizza. Eet meer groenten. Dat schiet meer op voor je gezondheid. Ik vind het echt te idioot voor woorden dat mensen werkelijk denken dat ze iets goeds voor hun gezondheid doen door zoutloos te gaan vreten. Het is meer een soort van katholiek boetedoen, een soort van bezwering, op je knieen naar de baseliek kruipen en denken dat je met afzien wat goed maakt. Maar het is echt nergens voor nodig en je wordt er als gezond mens echt niet gezonder van.
met zout worden ze hardquote:Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
ik ook, niks mis mee want groente heeft echt genoeg smaak zonder zoutquote:Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
Puh-lease, alle stoffen zijn natuurlijk. Verschrikkelijk modewoord voor mensen zonder enig besef van de natuur en chemie.quote:Op dinsdag 12 april 2011 16:12 schreef JostiFrosti het volgende:
[..]
Nou ben niet zo van vervangers, moet wel "natuurlijk" wezen het liefst.
En jij voor de jouwe, en ik voor de mijne.quote:Op woensdag 13 april 2011 14:33 schreef DarkElf het volgende:
[..]
goh, bedankt voor deze zeer nuttige bijdrage.
Mja, dat heb ik ook altijd geleerd, peulvruchten niet met zout koken, omdat anders de schilletjes anders hard wordenquote:
Groene bonen? Is Heston Blumenthal (en de wetenschapquote:Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.quote:Op zondag 8 mei 2011 11:04 schreef Joosterd het volgende:
Moeders begon ook steeds minder zout toe te voegen. Nu gebruikt ze het nauwelijks meer. En als je bij andere gaat eten dan merk je pas hoeveel zout er men in het eten doet.
Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg.quote:Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.
Dat heeft denk ik meer met opgroeien te maken...quote:Op zondag 8 mei 2011 14:40 schreef Joosterd het volgende:
[..]
Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg.
Daar is een heel simpel trucje voor om dat op te lossen.quote:Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben.
Oude rassen in de moestuin zetten?quote:Op zondag 8 mei 2011 16:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Daar is een heel simpel trucje voor om dat op te lossen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.http://www.foodsafetynews(...)-sweet-side-to-salt/
En voor wie niet het hele stuk wil lezen wat uit context gerukt:
quote:"This study confirms previous research that reductions in sodium lead to an increased risk of disease and death," said Lori Roman, president of the Institute, in a statement. "Therefore, we call on government agencies to stop their population-wide sodium reduction agenda and amend the Dietary Guidelines on sodium," Roman said."Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
quote:Op zondag 8 mei 2011 20:13 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben het hier overigens ook met Robin eensDie zoutfobie is voor gezonde mensen echt nergens voor nodig.
Nieuw leesmateriaal (wetenschappelijk leesmateriaal):Klopt helemaal. Zout is helemaal niet ongezond volgens mij. De reden waarom ik weinig zout gebruik is omdat ik het lekkerder vind.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.http://www.foodsafetynews(...)-sweet-side-to-salt/
En voor wie niet het hele stuk wil lezen wat uit context gerukt:
[..]
Voor vlaamse frieten maak ik trouwens een uitzondering.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Dit ja. Hoewel voor mij niet alleen (vlaamse) friet, maar alles met aardappel, en roerbak ei.quote:Op zondag 8 mei 2011 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt helemaal. Zout is helemaal niet ongezond volgens mij. De reden waarom ik weinig zout gebruik is omdat ik het lekkerder vind.
Voor vlaamse frieten maak ik trouwens een uitzondering.
quote:Op zondag 8 mei 2011 20:13 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben het hier overigens ook met Robin eensDie zoutfobie is voor gezonde mensen echt nergens voor nodig.
Nieuw leesmateriaal (wetenschappelijk leesmateriaal):Mmh interessant, thuis maar eens de M&M doorlezen naar aanleiding van de kritiek op het sampelenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.http://www.foodsafetynews(...)-sweet-side-to-salt/
En voor wie niet het hele stuk wil lezen wat uit context gerukt:
[..]
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
quote:Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben.
quote:Daar is een heel simpel trucje voor om dat op te lossen.
Nee, snufje zout bij de bereiding!quote:Oude rassen in de moestuin zetten?
Ik ben helemaal niet bang dat ik teveel zout binnen krijg, ook al gebruik ik het gewoon bij de aardappeltjes en de groente. Ik denk dat het al enorm scheelt als je geen kant & klare pakjes, zakjes, maaltijden etc gebruikt.quote:Op zondag 8 mei 2011 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Klopt helemaal. Zout is helemaal niet ongezond volgens mij. De reden waarom ik weinig zout gebruik is omdat ik het lekkerder vind.
Voor vlaamse frieten maak ik trouwens een uitzondering.
Daarmee smaken ze ziltiger, maar spruiten worden daar niet bitterder doorquote:Op zondag 8 mei 2011 20:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[..]
[..]
Nee, snufje zout bij de bereiding!![]()
Flauwquote:Hahaha, flauw.Sorry.
Dan smaakt het meer Umami.quote:Bovendien zit ik nu NoCigar te ignoren, terwijl ik Blumenthal best hoog heb zitten. Maar op de een of andere manier wil ik het niet geloven. Nog.
Als ie gelijk heeft moet ik misschien overstappen op ve-tsin.![]()
Vergeet soep niet, daar mag ook iets meer zout in dan in een andere maaltijd.quote:Op zondag 8 mei 2011 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt helemaal. Zout is helemaal niet ongezond volgens mij. De reden waarom ik weinig zout gebruik is omdat ik het lekkerder vind.
Voor vlaamse frieten maak ik trouwens een uitzondering.
Helemaal niet Jakkes.quote:Op dinsdag 12 april 2011 17:35 schreef RobinOok het volgende:
Oh, bah, je wilt helemaal zoutloos? Jakkes.
dat spul schimmelt niet hoor. Weet je hoelang dat al in de grond zat voordat het in een potje is gestopt?quote:Op maandag 9 mei 2011 16:11 schreef Charlie_Brown het volgende:
Er staat in de kast gewoon een heel regiment aan keukenkruiden en 1 zielig zoutpotje die ik moet vervangen omdat de houdbaarheidsdatum is verlopen, ook al is hij nog 3/4 vol.
Doe maar gerust 4040quote:Op maandag 9 mei 2011 16:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik wou net zeggen, dat is in 2040 ook nog wel goed hoorHooguit dat de verpakking vergaat.
ben ik gewendquote:Op zondag 8 mei 2011 20:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[..]
[..]
Nee, snufje zout bij de bereiding!![]()
Hahaha, flauw.Sorry.
Bovendien zit ik nu NoCigar te ignoren, terwijl ik Blumenthal best hoog heb zitten.
Euh, het gaat daarin helemaal NIET over het effect zout op de smaak!quote:Op maandag 9 mei 2011 17:12 schreef NoCigar het volgende:
het gaat wel iets minder over het effect van zout op de smaak.
Cooooolll, hoe was het en waarom staan er nog geen foto's online?quote:Op maandag 9 mei 2011 17:12 schreef NoCigar het volgende:
Overigens zijn de gerechten in de Fat Duck hoog op smaak, zoals dat heet,.
Nu wordt het me teveel: DAT STAAT HIER DUS BOVEN: KITCHEN CHEMISTRYquote:Op maandag 9 mei 2011 18:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Euh, het gaat daarin helemaal NIET over het effect zout op de smaak!
Welk boek van Blumenthal zou de nutteloosheid van zout als smaakversterker beschreven staan?
inmiddels kalm: zie je nog wel, wil er nog wat aan prutsen, ze zijn in ieder geval goed gelukt. Was fantastisch.quote:Cooooolll, hoe was het en waarom staan er nog geen foto's online?
vraag me af of ze ook rekening gehouden hebben met de voorgeschiedenis, mensen die al bekend zijn met hartklachten en op doktersadvies zout matigen is een hele andere groep dan 'gezonde' mensen die zich niet met zoutgehalte van hun eten bezig houden. Dan kan je toch niet concluderen dat je dood gaat omdat je weinig zout gebruiktquote:Participants were divided into three groups based on their salt consumption: low, medium or high. Results showed a higher rate of deaths from cardiovascular disease (4.1 percent) among the low-salt population than among the high-salt group, only 1.9 percent of whom died of cardiovascular disease.
Dat is natuurlijk onzin; als je het water flink zout, zal er juist vocht uit de groente ontsnappen naar het kookvocht, waardoor smaak en voedzame stoffen in het kookvocht komen en dus uit de groente verdwijnen.quote:Op maandag 9 mei 2011 20:19 schreef NoCigar het volgende:
Maar ik lees net in Goed koken van Mcgee: 'doe royaal zou in het kokende water voor groente want daarmee beperk je het verlies van smakelijke en voedzame stoffen uit de groente aan het water.'
Het kan natuurlijk allebei kloppen: het koken in zout water zout de groenten antoonbaar nauwelijks, maar zorgt er wel voor dat er geen zout e.d. aan de groeten ontsnappen.
Bij aardappels had ik hier wel van gehoord, maar bij groenten nam ik het Blumenthal verhaal aan. Misschien moeten ze maar een samen rond de tafel gaan zitten aangezien ze elkaar goed kennen.
Hoezo zal er meer vocht uit de groenten ontsnappen?quote:Op woensdag 11 mei 2011 00:34 schreef Bravebart het volgende:
Dat is natuurlijk onzin; als je het water flink zout, zal er juist vocht uit de groente ontsnappen naar het kookvocht, waardoor smaak en voedzame stoffen in het kookvocht komen en dus uit de groente verdwijnen.
Dat heb je verkeerd.quote:Op donderdag 12 mei 2011 15:37 schreef Weird- het volgende:
[..]
Hoezo zal er meer vocht uit de groenten ontsnappen?
Dat zout vocht onttrekt is een bekend fenomeen. Dit komt omdat het oplost. Lijkt me dat als je zout in water doet, dat het in het water oplost en dus geen vocht onttrekt aan de groenten
Natuurlijk wel. Als de osmotische waarde van het water hoger is dan die van de groente, zal er vocht uit de groente ontsnappen.quote:Op donderdag 12 mei 2011 15:37 schreef Weird- het volgende:
[..]
Hoezo zal er meer vocht uit de groenten ontsnappen?
Dat zout vocht onttrekt is een bekend fenomeen. Dit komt omdat het oplost. Lijkt me dat als je zout in water doet, dat het in het water oplost en dus geen vocht onttrekt aan de groenten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |