abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_95394944
Heb het een beetje gehad met zout in mijn eten.

Wat is een goede vervanger in je warme maaltijd? Gooi er nu verse knoflook uien en kerriepoeder door om van de flauwigheid af te komen.

Iemand die dat weet? ;(
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
  dinsdag 12 april 2011 @ 15:25:20 #2
331553 Schalks.
Ik wil eruit Houten Achtbaan 1
pi_95395004
Kerriepoeder :')
Weet je wel hoeveel E-nummer daarin zitten.
and then...
  dinsdag 12 april 2011 @ 15:25:24 #3
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_95395009
maggie.

[ Bericht 89% gewijzigd door Opa.Bakkebaard op 12-04-2011 16:05:20 ]
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
  dinsdag 12 april 2011 @ 15:25:42 #4
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_95395029
en sambal oelek
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_95395114
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:25 schreef 2NutZ het volgende:
en sambal oelek
Normale kruiden, ben geen Chinees.
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
  dinsdag 12 april 2011 @ 15:28:17 #7
334441 Cazano
hoofd, schouders, knie...
pi_95395176
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:27 schreef JostiFrosti het volgende:

[..]

Normale kruiden, ben geen Chinees.
niets mis met sambal :)
  dinsdag 12 april 2011 @ 15:28:32 #8
263062 Joosterd
All-Round Fokker.!!
pi_95395192
Aromat
You have to make the right choice. As long as you don't choose, everything remains possible.
pi_95395193
Sojasaus, ketjap?
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_95395210
Je kunt een ander zout proberen zoals kaliumchloride
Who motivates the motivator?
pi_95395239
quote:
7s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:28 schreef Cazano het volgende:

[..]

niets mis met sambal :)
Dit! Eigenlijk eet ik zelf relatief weinig zout en een klein beetje sambal bij de piepers is best te eten. :)
pi_95395277
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:28 schreef HostiMeister het volgende:
Sojasaus, ketjap?
Ja geen zout he, geen zoutbom.
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
pi_95395352
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:30 schreef JostiFrosti het volgende:

[..]

Ja geen zout he, geen zoutbom.
Dat ook. Ketjap is nou niet echt DE zoutvervanger. Zoals hierboven kun je denk ik het beste uit de voeten met sambal, als dat niet alles is kun je eens een klein beetje koriander proberen, fleurt je eten ook wel op. (niet te veel!)
pi_95395435
Heb je sowieso niet een bepaalde hoeveeheid zout nodig dagelijks, of komt dat al genoeg in de proudcten die we normaal eten voor?
pi_95395477
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:33 schreef Basp1 het volgende:
Heb je sowieso niet een bepaalde hoeveeheid zout nodig dagelijks, of komt dat al genoeg in de proudcten die we normaal eten voor?
Zat! In dingen als brood, kaas en vleeswaren zit meer dan genoeg zout.

Probeer maar eens zoutloos brood, niet te vreten! :')
pi_95395511
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:33 schreef Basp1 het volgende:
Heb je sowieso niet een bepaalde hoeveeheid zout nodig dagelijks, of komt dat al genoeg in de proudcten die we normaal eten voor?
Te veel al, als je al die voedselfanatiekelingen mag geloven.

Volgens mij kun je de kruiden etc die je gebruikt beter per gerecht uitkiezen. Zout is neutraal en past bijna overal wel bij, maar dat geldt niet voor alles.
"My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre, and that I am therefore excused from saving Universes."
pi_95395594
quote:
13s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:25 schreef Schalks. het volgende:
Kerriepoeder :')
Weet je wel hoeveel E-nummer daarin zitten.
Niet in die ik heb in ieder geval.
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
pi_95395641
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:31 schreef LompeHork het volgende:

[..]

Dat ook. Ketjap is nou niet echt DE zoutvervanger. Zoals hierboven kun je denk ik het beste uit de voeten met sambal, als dat niet alles is kun je eens een klein beetje koriander proberen, fleurt je eten ook wel op. (niet te veel!)
Oke tnx ^O^
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
pi_95395693
Tabasco.
My dials are pupillated.
pi_95396581
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:26 schreef Quyxz_ het volgende:
Zoutverslaving
Doorgelezen ^O^ veel wijzer word ik er niet van helaas.
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
  dinsdag 12 april 2011 @ 15:56:22 #21
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_95396617
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:29 schreef LompeHork het volgende:

[..]

Dit! Eigenlijk eet ik zelf relatief weinig zout en een klein beetje sambal bij de piepers is best te eten. :)
Ik eet boerenkool met sambal... heerlijk :)
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_95396719
Je zou ook eens Marmite kunnen proberen als zoutvervanger.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_95396979
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:58 schreef bas-beest het volgende:
Je zou ook eens Marmite kunnen proberen als zoutvervanger.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nee, wil echt zoutloos. Vind zout echt een horror de laatste tijd. Proef ook meteen als het ergens in zit. Waarschijnlijk een overdosis gehad. _O- Vind het echt goor nu. :r
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
  Forum Admin dinsdag 12 april 2011 @ 16:04:49 #24
240730 crew  Opa.Bakkebaard
Heeft een huisje.
pi_95397117
Geen klacht. Even opschonen en dan door naar CUL.
pi_95397371
Kun je tegen ve-tsin?
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
  dinsdag 12 april 2011 @ 16:11:37 #26
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_95397468
Kerrie op de aardappelen. :9~
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
pi_95397494
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 16:09 schreef bas-beest het volgende:
Kun je tegen ve-tsin?
Nou ben niet zo van vervangers, moet wel "natuurlijk" wezen het liefst.
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
  dinsdag 12 april 2011 @ 16:23:49 #28
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95398103

Gomashio

Soort gezouten sesamzaadjes. Gebruiken ze in Japan ipv zout. En veel healthfreaks in 't Westen nu ook. Ik vind 't gewoon lekker.
(even klikken om te zien hoe 't potje eruit ziet in de winkel of het recept om zelf te maken)
pi_95398196
Gewoon zout weglaten? Vooral aangezien je zegt de smaak beu te zijn... Waarom zou je het dan nog toevoegen?
Ik doe nooit zout op het eten omdat in andere dingen die je eet al zo veel zout zit
Ik proeft het niet eens maar mensen die hier eten wel... maar dan mogen ze het zelf nog er op strooien hoor maar tijdens het bereiden voeg ik nooit zout toe
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_95399071
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 16:23 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Gomashio

Soort gezouten sesamzaadjes. Gebruiken ze in Japan ipv zout. En veel healthfreaks in 't Westen nu ook. Ik vind 't gewoon lekker.
(even klikken om te zien hoe 't potje eruit ziet in de winkel of het recept om zelf te maken)
Wat is het?
Een bekend, simpel kruidenmengsel uit Japan bestaande uit sesamzaad en zeezout. Te koop in een potje maar ook makkelijk (en beter) zelf te maken.

Dan liever niet. :)
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
pi_95399163
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 16:25 schreef rhubarbje het volgende:
Gewoon zout weglaten? Vooral aangezien je zegt de smaak beu te zijn... Waarom zou je het dan nog toevoegen?
Ik doe nooit zout op het eten omdat in andere dingen die je eet al zo veel zout zit
Ik proeft het niet eens maar mensen die hier eten wel... maar dan mogen ze het zelf nog er op strooien hoor maar tijdens het bereiden voeg ik nooit zout toe
Ja, snap ik. Maar vind het nu vaak te "flauw" zonder nog, vandaar. :)
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
pi_95399307
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 16:43 schreef JostiFrosti het volgende:

[..]

Ja, snap ik. Maar vind het nu vaak te "flauw" zonder nog, vandaar. :)
kwestie van 2 weken of zo en dan ben je daar ook wel weer overheen

En het lijkt me ook afhankelijk van je gerecht trouwens...
Ketjap in een pasta is niet ideaal... Maar oregano, bassilicum etc wel en dan heb je ook smaak
geen zout smaak nee maar wel gewoon lekkere smaak
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_95399440
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 16:45 schreef rhubarbje het volgende:

[..]

kwestie van 2 weken of zo en dan ben je daar ook wel weer overheen

En het lijkt me ook afhankelijk van je gerecht trouwens...
Ketjap in een pasta is niet ideaal... Maar oregano, bassilicum etc wel en dan heb je ook smaak
geen zout smaak nee maar wel gewoon lekkere smaak
Oke bedankt zal ik proberen gaan in pasta. :)
("`-''-/").___..--''"`-._
`6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
(_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-'
_..`--'_..-_/ /--'_.' ,'
pi_95400630
Wat lavas bladeren(maggi plant) met de aardappelen meekoken.
  dinsdag 12 april 2011 @ 17:35:27 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95401678
Oh, bah, je wilt helemaal zoutloos? Jakkes.
pi_95401880
vegeta
  dinsdag 12 april 2011 @ 18:06:51 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95403055
quote:
13s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:25 schreef Schalks. het volgende:
Kerriepoeder :')
Weet je wel hoeveel E-nummer daarin zitten.
Vertel?
En wat is er mis met E-Nummers?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 april 2011 @ 18:08:39 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95403137
Minder zout gebruiken is lekker, maar helemaal zonder doe ik ook niet. Je hoeft het niet te vervangen, het is gewoon een kwestie van wennen.
Als je echter minder zout gaat eten zal je merken dat je eten in veel restaurants of kant en klaar eten brem en bremzout gaat vinden. Ik kan bliksoep niet eten, dat is mij veel te zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95405354
Olijf? Klein gesneden of als puree ergens doorheen doen?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_95409527
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Minder zout gebruiken is lekker, maar helemaal zonder doe ik ook niet. Je hoeft het niet te vervangen, het is gewoon een kwestie van wennen.
Als je echter minder zout gaat eten zal je merken dat je eten in veel restaurants of kant en klaar eten brem en bremzout gaat vinden. Ik kan bliksoep niet eten, dat is mij veel te zout.
Inderdaad kwestie van wennen. Helemaal is ook te doen, maar dat gaat mij te ver, beetje smaak mag er wel aan zitten.. Maar het gevolg is wel dat, zoals piet al zegt, uit eten gaan soms wat tegen gaat vallen. Kan en klaar eten is nog erger, maar dat sla ik dan ook over.
En als je eters in huis krijgt die veel zout gewend zijn, moet je niet raar opkijken als ze meteen om de zout vragen, hoe ergerlijk het ook kan zijn...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  dinsdag 12 april 2011 @ 20:07:11 #41
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_95409848
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 april 2011 15:28 schreef Spouwerranger het volgende:
Je kunt een ander zout proberen zoals kaliumchloride
Doe ik de laatste tijd ook inderdaad. Ik kook altijd zonder zout, maar omdat ik extra kalium nodig heb ben ik hiermee begonnen. En dat smaakt best, op m'n vlees of sommige groenten zoals witlof en broccoli :Y
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_95420185
Er zijn toch ook kruidenmengsels speciaal bedoeld als zoutvervanger? Ik gok dat daar ook lava in zit. Is vast wel te googlen.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  woensdag 13 april 2011 @ 01:15:03 #43
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_95428032
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 22:34 schreef lemonlime het volgende:
Er zijn toch ook kruidenmengsels speciaal bedoeld als zoutvervanger? Ik gok dat daar ook lava in zit.
Is dat niet erg heet?
pi_95430275
Een tomaatje of tomatenpuree wil ook nog wel eens een goed zoute smaak geven =)

Lavas is niet heet hoor. Smaakt naar maggi.
pi_95430358
Vissaus wordt in de Thaise keuken veel gebruikt als zoutvervanger. En je zou ook nog bouillon kunnen gebruiken als smaakmaker voor gekookte groenten etc door ze te koken met wat bouillonpoeder.
pi_95432658
ik eet zoutarm omdat ik nierpatient ben, dat was even wennen in het begin maar als je door de eerste week heen bent is dat al heel gewoon.

verder is het goed , dus wat ruimer, kruiden van je eten belangrijk, op die manier kan je prima lekker eten zonder dat je zout mist.

Mensen die hier eten zijn wel eens verbaast dat ze het zoutarme eigenlijk erg aangenaam vinden :)

En als je er eenmaal aan gewend bent kom je er achter hoe zout andermans eten soms is, tot je afschuw dan ook :D
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 13 april 2011 @ 09:57:16 #47
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_95432859
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 08:07 schreef Selestha het volgende:
Vissaus wordt in de Thaise keuken veel gebruikt als zoutvervanger. En je zou ook nog bouillon kunnen gebruiken als smaakmaker voor gekookte groenten etc door ze te koken met wat bouillonpoeder.
Maar zijn vissaus en bouillon niet ook vrij rijk aan zout?
The love you take is equal to the love you make.
pi_95434876
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 09:57 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Maar zijn vissaus en bouillon niet ook vrij rijk aan zout?
vissaus die ik heb: per 100 ml bijna 9 gram natrium ..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_95436118
Het is veel gewenning. Maar je hebt de zoute smaak en je hebt zout als smaakversterker. Het maakt de smaak van de aardappel of pasta los. Maar verder zijn er maar weinig dingen waar echt zout bij moet. Zeker als je met spek of gerookte vis kookt, veel dingen zijn van nature al zout of zilt.

Ik meen dat het fijngehakte peterseliesteeltjes zijn die je voor aardappels zou kunnen gebruiken, maar het kan ook bieslook geweest zijn. Dan gaat het er dus niet om dat ze zout smaken, maar dat ze bijna hetzelfde doen voor de aardappel als zout.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_95436446
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 01:15 schreef Zelva het volgende:

[..]

Is dat niet erg heet?
hihi :D
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  woensdag 13 april 2011 @ 11:46:49 #51
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_95436617
Ik eet eigenlijk alles zoutloos zonder vervangers. Behalve vlees, daar strooi ik allerhande kruiden overheen die ongetwijfeld ook zout bevatten. Je kunt echter ook die kruidenpotjes en zakjes specifiek zoutloos of zoutarm kopen.

Qua brood koop ik Becel zoutarm brood. Smaakt erg goed en bevat veel minder zout.

Gekookte aardappels worden er wel erg flauw van maar die eet ik gewoon niet meer, ik bak ze liever met wat paprikapoeder.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
  woensdag 13 april 2011 @ 11:47:16 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95436628
Nooit gedacht dat er op Fok zoveel ouwe wijven met een hoge bloeddruk zitten.
Waarom anders zo moeilijk doen over zout? Sodeju zeg, jullie doen net of er iets mis mee is.
  woensdag 13 april 2011 @ 11:49:24 #53
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_95436723
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Nooit gedacht dat er op Fok zoveel ouwe wijven met een hoge bloeddruk zitten.
Waarom anders zo moeilijk doen over zout? Sodeju zeg, jullie doen net of er iets mis mee is.
Onnodig omdat je er veel te veel van binnenkrijgt. Je hoeft geen moeite te doen om het te verminderen en het is beter voor je. Waarom niet?
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_95436764
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Nooit gedacht dat er op Fok zoveel ouwe wijven met een hoge bloeddruk zitten.
Waarom anders zo moeilijk doen over zout? Sodeju zeg, jullie doen net of er iets mis mee is.
lekker kort door de bocht weer :')
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_95437088
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 11:49 schreef Barcaconia het volgende:
Onnodig omdat je er veel te veel van binnenkrijgt. Je hoeft geen moeite te doen om het te verminderen en het is beter voor je. Waarom niet?
ik moest van de internist meer zout binnenkrijgen, omdat volgens hem mijn nieren heel veel moeite moeten doen om het zoutgehalte op peil te houden. Vond dat best een raar advies, ben naar hem toegestuurd oa vanwege hoge bloeddruk _O-
  woensdag 13 april 2011 @ 12:01:15 #56
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_95437195
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 11:58 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik moest van de internist meer zout binnenkrijgen, omdat volgens hem mijn nieren heel veel moeite moeten doen om het zoutgehalte op peil te houden. Vond dat best een raar advies, ben naar hem toegestuurd oa vanwege hoge bloeddruk _O-
Dan vraag ik me toch af wat je eet aangezien er in zo veel producten al een lading zout zit dat je moeilijk te weinig binnenkrijgt :D
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
  woensdag 13 april 2011 @ 12:18:33 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95437747
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 11:49 schreef Barcaconia het volgende:

[..]

Onnodig omdat je er veel te veel van binnenkrijgt. Je hoeft geen moeite te doen om het te verminderen en het is beter voor je. Waarom niet?
Beter voor je in je hoofd ja.
  woensdag 13 april 2011 @ 12:19:06 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95437766
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 11:50 schreef DarkElf het volgende:

[..]

lekker kort door de bocht weer :')
En ik vind het idee dat minder zout eten beter voor je gezondheid is kort door de bocht.
  woensdag 13 april 2011 @ 12:19:46 #59
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_95437781
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Beter voor je in je hoofd ja.
Ook goed dan toch?
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_95437939
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:19 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En ik vind het idee dat minder zout eten beter voor je gezondheid is kort door de bocht.
denk je?

er is allang aangetoond dat mensen te veel zout eten en dat is nergens voor nodig.

je hoeft helemaal niet zoutloos te eten als je gezond bent maar kijk eens om je heen hoeveel mensen uit gewoonte zout op eten gooien, nergens voor nodig.

als je een beetje lekker kookt smaakt je eten sowieso al goed en geeft een beetje zout net dat extra. Maar veel zout, zoals veel voorkomt, is nergens voor nodig.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 13 april 2011 @ 12:24:48 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95437941
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:19 schreef Barcaconia het volgende:

[..]

Ook goed dan toch?
Ja, maar het verbaast me dus. Zou op een PVV forum ook niet veel homeopathie aanhangers verwachten.
pi_95437989
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_95438029
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:24 schreef DarkElf het volgende:

[..]

denk je?

er is allang aangetoond dat mensen te veel zout eten en dat is nergens voor nodig.

je hoeft helemaal niet zoutloos te eten als je gezond bent maar kijk eens om je heen hoeveel mensen uit gewoonte zout op eten gooien, nergens voor nodig.

als je een beetje lekker kookt smaakt je eten sowieso al goed en geeft een beetje zout net dat extra. Maar veel zout, zoals veel voorkomt, is nergens voor nodig.
idd mijn moeder kwakt gewoon overal zout op, zelfs zonder te proeven of het nog wel moet...
Dus zo'n zakje spagettimix of zo ( :r ) daar gooit ze dan nog eerst zout bij en zout op de pasta zelf :')
Echt niet meer te eten daarna
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  woensdag 13 april 2011 @ 12:33:27 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95438229
quote:
Oja, dat zijn van die sites die me ook aan de spuitboter en becel halvarine willen hebben.
Teveel zout is niet goed, zeggen ze. Maar waarom dan staat er niet bij. Ik heb in ieder geval nog nooit een overtuigende reden gelezen waarom een gezond persoon minder zout zou moeten gebruiken in zijn eten.

En als ik dan lees dat de zoutlozen niet meer lekker bij anderen of in restaurants kunnen eten zie ik alleen maar reden om mijn zoutinname NIET te beperken. :+
pi_95438390
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oja, dat zijn van die sites die me ook aan de spuitboter en becel halvarine willen hebben.
Teveel zout is niet goed, zeggen ze. Maar waarom dan staat er niet bij. Ik heb in ieder geval nog nooit een overtuigende reden gelezen waarom een gezond persoon minder zout zou moeten gebruiken in zijn eten.
Volgens mij zijn er ook veel artsen die patienten een zoutarm dieet aanraden.

Verder is zout net als vet een makkelijke smaakmaker (of smaakvoorwender) van industrieel voer. Maar goed eten heeft van beide niet zoveel toevoeging nodig. Misschien zit daar ook een verband met gezondheid.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_95438429
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oja, dat zijn van die sites die me ook aan de spuitboter en becel halvarine willen hebben.
Teveel zout is niet goed, zeggen ze. Maar waarom dan staat er niet bij. Ik heb in ieder geval nog nooit een overtuigende reden gelezen waarom een gezond persoon minder zout zou moeten gebruiken in zijn eten.

En als ik dan lees dat de zoutlozen niet meer lekker bij anderen of in restaurants kunnen eten zie ik alleen maar reden om mijn zoutinname NIET te beperken. :+
van dat laatste heb ik in een goed restaurant geen last hoor
tenminste in een goed restaurant

quote:
Te veel zout kan naast een hoge bloeddruk ook oedeem veroorzaken. Oedeem betekent dat het vocht in je lichaam slecht wordt afgevoerd. Het vocht hoopt zich dan op bepaalde plaatsen in het lichaam op. Hierdoor ontstaan zwellingen, bijvoorbeeld in je enkels.
Maar jij bent vast zo'n type dat dingen niet geloofd ook al zijn ze gewoon onderzocht en aangetoont
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_95438576
ik eet alleen minder lekker bij mensen die hun eten niet goed op smaak kunnen brengen zonder de halve zoutpot erin te gooien :+ en in een beetje restaurant heb ik nog nooit gehad dat ik dacht: Brr zout!

Vind je wel erg negatief doen hoor RobinOok.. neem aan dat je genoeg van koken weet om te beseffen dat zout niet alleen belangrijk is :+

Verder zijn er zat mensen die door hun dokter wordt aangeraden om wat te minderen met zout niet alleen mensen die hartklachten, nierproblemen of bloeddruk problemen hebben :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_95438580
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 11:01 schreef DarkElf het volgende:

[..]

vissaus die ik heb: per 100 ml bijna 9 gram natrium ..
Oh ik dacht dat daar geen zout in zat .. Sorry mijn fout.
pi_95438636
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:01 schreef Barcaconia het volgende:
Dan vraag ik me toch af wat je eet aangezien er in zo veel producten al een lading zout zit dat je moeilijk te weinig binnenkrijgt :D
nou gewoon brood en kaas en zo. Ik doe alleen verder nergens zout op omdat ik a. niet zo'n zoutliefhebber ben en b. idd in de veronderstelling was al veel te veel binnen te krijgen.
  woensdag 13 april 2011 @ 12:46:42 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95438712
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er ook veel artsen die patienten een zoutarm dieet aanraden.
Patienten ja. Dat zeg je goed.
  woensdag 13 april 2011 @ 12:47:22 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95438728
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:39 schreef rhubarbje het volgende:
Maar jij bent vast zo'n type dat dingen niet geloofd ook al zijn ze gewoon onderzocht en aangetoont
Nee.
pi_95438788
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:46 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Patienten ja. Dat zeg je goed.
:') bij je huisarts ben je ook gewoon patiënt hoor zodra je er binnen stapt.

men wat zit je te zeiken :D
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 13 april 2011 @ 12:52:35 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95438932
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:43 schreef DarkElf het volgende:
Vind je wel erg negatief doen hoor RobinOok.. neem aan dat je genoeg van koken weet om te beseffen dat zout niet alleen belangrijk is :+
Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.
En ik weet inderdaad genoeg van eten dat zout alleen niet belangrijk is, maar zout in de basis is zeer belangrijk. Aardappelen, groenten, vlees zonder vlees bereid zijn gewoon stukken minder lekker. En waarom zou je dat doen als je verder gewoon gezond bent? Wat is dat voor idioots? Laat dan liever dat biertje of wijntje staan, of die zak chips of pizza. Eet meer groenten. Dat schiet meer op voor je gezondheid. Ik vind het echt te idioot voor woorden dat mensen werkelijk denken dat ze iets goeds voor hun gezondheid doen door zoutloos te gaan vreten. Het is meer een soort van katholiek boetedoen, een soort van bezwering, op je knieen naar de baseliek kruipen en denken dat je met afzien wat goed maakt. Maar het is echt nergens voor nodig en je wordt er als gezond mens echt niet gezonder van.
pi_95438968
*grin tis goed met je.

:W ik ga eens lunch maken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_95439047
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.
En ik weet inderdaad genoeg van eten dat zout alleen niet belangrijk is, maar zout in de basis is zeer belangrijk. Aardappelen, groenten, vlees zonder vlees bereid zijn gewoon stukken minder lekker. En waarom zou je dat doen als je verder gewoon gezond bent? Wat is dat voor idioots? Laat dan liever dat biertje of wijntje staan, of die zak chips of pizza. Eet meer groenten. Dat schiet meer op voor je gezondheid. Ik vind het echt te idioot voor woorden dat mensen werkelijk denken dat ze iets goeds voor hun gezondheid doen door zoutloos te gaan vreten. Het is meer een soort van katholiek boetedoen, een soort van bezwering, op je knieen naar de baseliek kruipen en denken dat je met afzien wat goed maakt. Maar het is echt nergens voor nodig en je wordt er als gezond mens echt niet gezonder van.
waarom?
ik doe geen extra zout op mijn eten en het smaakt nog steeds prima
niet alles heeft zout nodig, het is niet het enige wat smaak geeft

Het is ook niet zo dat ik zout bewust uit mijn leven ban... Ik eet gewoon brood met zout er in en bv ketjap of zo maar als ik dus iets maak bv tofu in een marinade met o.a. ketjap ga ik daarna geen zout meer op mijn boontjes gooien die ik bij die tofu ga eten
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  woensdag 13 april 2011 @ 12:55:57 #76
230788 n8n
Pragmatisch
pi_95439049
Tabasco.

Zout is er ook in 'smaken', van dat keukenzout vind ik minder lekker dan grof zeezout, of ligt dat aan de structuur?
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
  woensdag 13 april 2011 @ 13:02:25 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95439262
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:55 schreef rhubarbje het volgende:

[..]
geen zout meer op mijn boontjes gooien die ik bij die tofu ga eten
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
pi_95439392
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
ja
zoals ik al zei, als ze daarna bij de tofu met ketjap gaan is dat echt niet nodig hoor
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  woensdag 13 april 2011 @ 13:08:23 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95439490
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
pi_95439599
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
dat ben ik niet met je eens
ik vind het dan niet vies. Het is volgens mij een kwestie van gewenning
Vanaf het moment dat ik zelf kook doe ik dat niet meer. Niemand die het verschil merkt hoor.. Behalve als ik gewoon aardappels groenten vlees maak zonder zout, maar dat doe ik dan ook nooit want dat vind ik het saaiste eten wat er is... (ook met zout)
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_95439866
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.
En ik weet inderdaad genoeg van eten dat zout alleen niet belangrijk is, maar zout in de basis is zeer belangrijk. Aardappelen, groenten, vlees zonder vlees bereid zijn gewoon stukken minder lekker. En waarom zou je dat doen als je verder gewoon gezond bent? Wat is dat voor idioots? Laat dan liever dat biertje of wijntje staan, of die zak chips of pizza. Eet meer groenten. Dat schiet meer op voor je gezondheid. Ik vind het echt te idioot voor woorden dat mensen werkelijk denken dat ze iets goeds voor hun gezondheid doen door zoutloos te gaan vreten. Het is meer een soort van katholiek boetedoen, een soort van bezwering, op je knieen naar de baseliek kruipen en denken dat je met afzien wat goed maakt. Maar het is echt nergens voor nodig en je wordt er als gezond mens echt niet gezonder van.
Die laatste gedachte vind ik wel interessant. Dat zie je ook bij dieten wat betreft gewicht, schuld en boete, straf en jezelf belonen etc. Een volstrekt idiote aanpak natuurlijk, maar goed, ik heb ook niet het idee dat de oplossing van het probleem het doel is.

Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat zout wel degelijk een effect heeft, dat er heel veel van beschikbaar is, dat je er makkelijk aan went en dat de industrie er kwistig mee strooit om gebrek aan smaak te verhullen. Er zal een zoutgebruik zijn wat niet meer gezond is, waar die grens ligt weet ik niet, maar de stelling dat het voor mensen die nog geen patient zijn niet uitmaakt hoeveel zout ze eten zou ik niet aandurven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 13 april 2011 @ 13:44:45 #82
230788 n8n
Pragmatisch
pi_95440811
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
met zout worden ze hard :'(
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_95441293
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
ik ook, niks mis mee want groente heeft echt genoeg smaak zonder zout
  woensdag 13 april 2011 @ 14:11:53 #84
165512 MASD
Music is dead.
pi_95441956
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 16:12 schreef JostiFrosti het volgende:

[..]

Nou ben niet zo van vervangers, moet wel "natuurlijk" wezen het liefst.
Puh-lease, alle stoffen zijn natuurlijk. Verschrikkelijk modewoord voor mensen zonder enig besef van de natuur en chemie.

Maar goed, als je het wil laten smaken moet je vooral de umami in het voedsel boosten. Mononatriumglutamaat komt in de natuur ook voor.
Long live music.
pi_95442814
zout :9 :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_95442997
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 14:29 schreef FutureFairytale het volgende:
zout :9 :P
goh, bedankt voor deze zeer nuttige bijdrage.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 13 april 2011 @ 15:12:20 #87
165512 MASD
Music is dead.
pi_95444685
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 14:33 schreef DarkElf het volgende:

[..]

goh, bedankt voor deze zeer nuttige bijdrage.
En jij voor de jouwe, en ik voor de mijne.

Nu weer ontopic.
Long live music.
  woensdag 13 april 2011 @ 15:21:37 #88
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_95445068
quote:
7s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:44 schreef n8n het volgende:

[..]

met zout worden ze hard :'(
Mja, dat heb ik ook altijd geleerd, peulvruchten niet met zout koken, omdat anders de schilletjes anders hard worden :')
Sowieso zout op groente doen vind ik overdreven, groentes hebben smaak zat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bravebart op 13-04-2011 16:56:33 ]
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  woensdag 13 april 2011 @ 16:43:55 #89
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_95449233
Zout hoort er gewoon bij, anders is alles zo flauw. -O-
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 13 april 2011 @ 16:48:07 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95449393
Robin, ik hou van je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 13 april 2011 @ 16:52:31 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95449618


En dan wel met een korreltje zout, neem ik aan? ;-)
  woensdag 13 april 2011 @ 16:54:02 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95449702
Zo zout heb ik het nog nooit gegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95454945
quote:
Op woensdag 13 april 2011 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin, ik hou van je
Oprotten nicht! Ik ga met haar trouwen :6
pi_96494801
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
Groene bonen? Is Heston Blumenthal (en de wetenschap :P ) niet met je eens: volgens het boek 'Kitchen chemistry' (ooit gekocht omdat ik dacht dat het géén scheikunde boek voor middelbare scholieren was). 1/10000 gram zout per boon wordt gemiddeld opgenomen: te weinig voor de meesten om te proeven. En dat gaat dus over groene bonen en anderen groenten. Sindsdien zout ik dat water niet meer.
Bij pasta zout ik het water nogal royaal daarentegen.

En over de schadelijkheid van zout weet ik niet veel, maar ik neig ernaar om eerder de professor uit Groningen te geloven die vertelde dat teveel zout op latere leeftijd voor serieuze nierproblemen kan zorgen, dan wat meningen op internet. Maar sinds ik weer ben gaan roken lijkt dat nogal triviaal, en ik eet weinig kant-en-klaar-producten, en dat zijn vaak de grote boosdoeners, niet zozeer het zelf toegevoegde zout.
anonieme razernist
  zondag 8 mei 2011 @ 09:35:52 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96497677
Ik kook groenten en aardappelen altijd zonder zout. Zout staat op tafel. En dat boontjes niet lekker worden als je ze zonder zout kookt is onzin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 mei 2011 @ 11:04:22 #96
263062 Joosterd
All-Round Fokker.!!
pi_96498848
Moeders begon ook steeds minder zout toe te voegen. Nu gebruikt ze het nauwelijks meer. En als je bij andere gaat eten dan merk je pas hoeveel zout er men in het eten doet.
You have to make the right choice. As long as you don't choose, everything remains possible.
  zondag 8 mei 2011 @ 13:21:31 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96502618
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 11:04 schreef Joosterd het volgende:
Moeders begon ook steeds minder zout toe te voegen. Nu gebruikt ze het nauwelijks meer. En als je bij andere gaat eten dan merk je pas hoeveel zout er men in het eten doet.
Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 mei 2011 @ 14:40:19 #98
263062 Joosterd
All-Round Fokker.!!
pi_96505281
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.
Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg. :P
You have to make the right choice. As long as you don't choose, everything remains possible.
  zondag 8 mei 2011 @ 15:39:30 #99
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96506727
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 14:40 schreef Joosterd het volgende:

[..]

Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg. :P
Dat heeft denk ik meer met opgroeien te maken...
  zondag 8 mei 2011 @ 16:17:02 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96507660
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben.
Daar is een heel simpel trucje voor om dat op te lossen.
pi_96508567
quote:
17s.gif Op dinsdag 12 april 2011 17:39 schreef MalaCocinera het volgende:
vegeta
Vegeta is wel lekker maar bestaat voor meer dan de helft uit gewoon zout.. ;)

Nee.
  zondag 8 mei 2011 @ 17:28:14 #102
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_96509737


(Hon)dashi granules.

Geroosterde-geschaafde-gefermenteerde bonito (tonijn) vlokken, tot granules gemaakt. Ik zou niet AL het zout weglaten, maar kan zo 75% minder zout gebruiken naar mijn idee.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  zondag 8 mei 2011 @ 20:02:34 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96516127
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 16:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Daar is een heel simpel trucje voor om dat op te lossen.
Oude rassen in de moestuin zetten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96516771
Ik ben het hier overigens ook met Robin eens :Y Die zoutfobie is voor gezonde mensen echt nergens voor nodig.

Nieuw leesmateriaal (wetenschappelijk leesmateriaal):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
http://www.foodsafetynews(...)-sweet-side-to-salt/

En voor wie niet het hele stuk wil lezen wat uit context gerukt *):
quote:
"This study confirms previous research that reductions in sodium lead to an increased risk of disease and death," said Lori Roman, president of the Institute, in a statement. "Therefore, we call on government agencies to stop their population-wide sodium reduction agenda and amend the Dietary Guidelines on sodium," Roman said.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 8 mei 2011 @ 20:17:33 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96517010
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 20:13 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben het hier overigens ook met Robin eens :Y Die zoutfobie is voor gezonde mensen echt nergens voor nodig.

Nieuw leesmateriaal (wetenschappelijk leesmateriaal):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
http://www.foodsafetynews(...)-sweet-side-to-salt/

En voor wie niet het hele stuk wil lezen wat uit context gerukt *):

[..]

Klopt helemaal. Zout is helemaal niet ongezond volgens mij. De reden waarom ik weinig zout gebruik is omdat ik het lekkerder vind.
Voor vlaamse frieten maak ik trouwens een uitzondering.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 mei 2011 @ 20:22:46 #106
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_96517273
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt helemaal. Zout is helemaal niet ongezond volgens mij. De reden waarom ik weinig zout gebruik is omdat ik het lekkerder vind.
Voor vlaamse frieten maak ik trouwens een uitzondering.
Dit ja. Hoewel voor mij niet alleen (vlaamse) friet, maar alles met aardappel, en roerbak ei.

En tuurlijk is zout ongezond, in grote hoeveelheden. En ik kan me voorstellen dat als de helft van het eten wat je inneemt geproduceerde rotzooi is, dat je dan in de andere helft wat minder zout wilt doen voor de gezondheid.
Maar een beetje kok (die alles zelf maakt dus) kan rustig wat zout toevoegen.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  zondag 8 mei 2011 @ 20:22:52 #107
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96517275
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 20:13 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben het hier overigens ook met Robin eens :Y Die zoutfobie is voor gezonde mensen echt nergens voor nodig.

Nieuw leesmateriaal (wetenschappelijk leesmateriaal):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
http://www.foodsafetynews(...)-sweet-side-to-salt/

En voor wie niet het hele stuk wil lezen wat uit context gerukt *):

[..]

Mmh interessant, thuis maar eens de M&M doorlezen naar aanleiding van de kritiek op het sampelen :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  zondag 8 mei 2011 @ 20:49:23 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96519347
quote:
Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben.
quote:
Daar is een heel simpel trucje voor om dat op te lossen.
quote:
Oude rassen in de moestuin zetten?
Nee, snufje zout bij de bereiding! _O-

Hahaha, flauw.Sorry.
Bovendien zit ik nu NoCigar te ignoren, terwijl ik Blumenthal best hoog heb zitten. Maar op de een of andere manier wil ik het niet geloven. Nog.
Als ie gelijk heeft moet ik misschien overstappen op ve-tsin. :P
pi_96519993
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

Klopt helemaal. Zout is helemaal niet ongezond volgens mij. De reden waarom ik weinig zout gebruik is omdat ik het lekkerder vind.
Voor vlaamse frieten maak ik trouwens een uitzondering.
Ik ben helemaal niet bang dat ik teveel zout binnen krijg, ook al gebruik ik het gewoon bij de aardappeltjes en de groente. Ik denk dat het al enorm scheelt als je geen kant & klare pakjes, zakjes, maaltijden etc gebruikt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 8 mei 2011 @ 21:05:52 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96520527
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 20:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

[..]

[..]

Nee, snufje zout bij de bereiding! _O-
Daarmee smaken ze ziltiger, maar spruiten worden daar niet bitterder door
quote:
Hahaha, flauw.Sorry.
Flauw
Hahahahaha

quote:
Bovendien zit ik nu NoCigar te ignoren, terwijl ik Blumenthal best hoog heb zitten. Maar op de een of andere manier wil ik het niet geloven. Nog.
Als ie gelijk heeft moet ik misschien overstappen op ve-tsin. :P
Dan smaakt het meer Umami.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96540819
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt helemaal. Zout is helemaal niet ongezond volgens mij. De reden waarom ik weinig zout gebruik is omdat ik het lekkerder vind.
Voor vlaamse frieten maak ik trouwens een uitzondering.
Vergeet soep niet, daar mag ook iets meer zout in dan in een andere maaltijd.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_96550699
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2011 17:35 schreef RobinOok het volgende:
Oh, bah, je wilt helemaal zoutloos? Jakkes.
Helemaal niet Jakkes.
Eet mijn hele leven al zonder extra toegevoegd zout. Dus geen zout in de groenten, aardappelen of vlees.
Kwestie van gewenning, mijn moeder kookte zoutloos ivm de bloeddruk van mijn oma. Ik weet dus niet beter.
Nu krijg ik dus last van mijn mond als ik chips, friet van de frietzaak ed eet. Veel te zout!

Er staat in de kast gewoon een heel regiment aan keukenkruiden en 1 zielig zoutpotje die ik moet vervangen omdat de houdbaarheidsdatum is verlopen, ook al is hij nog 3/4 vol. Tja, vergeten over de straat te gooien deze winter..
pi_96550826
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2011 16:11 schreef Charlie_Brown het volgende:

Er staat in de kast gewoon een heel regiment aan keukenkruiden en 1 zielig zoutpotje die ik moet vervangen omdat de houdbaarheidsdatum is verlopen, ook al is hij nog 3/4 vol.
dat spul schimmelt niet hoor. Weet je hoelang dat al in de grond zat voordat het in een potje is gestopt?
pi_96550907
Ik wou net zeggen, dat is in 2040 ook nog wel goed hoor :D Hooguit dat de verpakking vergaat.
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 9 mei 2011 @ 16:31:21 #115
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96551740
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2011 16:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik wou net zeggen, dat is in 2040 ook nog wel goed hoor :D Hooguit dat de verpakking vergaat.
Doe maar gerust 4040 :P
pi_96553766
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 20:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

[..]

[..]

Nee, snufje zout bij de bereiding! _O-

Hahaha, flauw.Sorry.
Bovendien zit ik nu NoCigar te ignoren, terwijl ik Blumenthal best hoog heb zitten.
ben ik gewend

Misschien heb je dit wel eens gezien, het gaat wel iets minder over het effect van zout op de smaak. Ik zal dat boek er nog een keer bijzoeken.
Overigens zijn de gerechten in de Fat Duck hoog op smaak, zoals dat heet, :P .
anonieme razernist
  maandag 9 mei 2011 @ 18:33:31 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96557488
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2011 17:12 schreef NoCigar het volgende:

het gaat wel iets minder over het effect van zout op de smaak.
Euh, het gaat daarin helemaal NIET over het effect zout op de smaak!
Welk boek van Blumenthal zou de nutteloosheid van zout als smaakversterker beschreven staan?

quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2011 17:12 schreef NoCigar het volgende:
Overigens zijn de gerechten in de Fat Duck hoog op smaak, zoals dat heet, :P .
Cooooolll, hoe was het en waarom staan er nog geen foto's online?
pi_96564118
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2011 18:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Euh, het gaat daarin helemaal NIET over het effect zout op de smaak!
Welk boek van Blumenthal zou de nutteloosheid van zout als smaakversterker beschreven staan?
Nu wordt het me teveel: DAT STAAT HIER DUS BOVEN: KITCHEN CHEMISTRY
Had het filmpje lang geleden bekeken, en het hoofdstuk in het boek gaat ook over andere aspecten van zout, dus dacht ik even dat in dat filmpje misschien het smaakaspect ook genoemd werd. Er
quote:
Cooooolll, hoe was het en waarom staan er nog geen foto's online?
inmiddels kalm: zie je nog wel, wil er nog wat aan prutsen, ze zijn in ieder geval goed gelukt. Was fantastisch.

Maar ik lees net in Goed koken van Mcgee: 'doe royaal zou in het kokende water voor groente want daarmee beperk je het verlies van smakelijke en voedzame stoffen uit de groente aan het water.'
Het kan natuurlijk allebei kloppen: het koken in zout water zout de groenten antoonbaar nauwelijks, maar zorgt er wel voor dat er geen zout e.d. aan de groeten ontsnappen.
Bij aardappels had ik hier wel van gehoord, maar bij groenten nam ik het Blumenthal verhaal aan. Misschien moeten ze maar een samen rond de tafel gaan zitten aangezien ze elkaar goed kennen.
anonieme razernist
pi_96565299
quote:
Participants were divided into three groups based on their salt consumption: low, medium or high. Results showed a higher rate of deaths from cardiovascular disease (4.1 percent) among the low-salt population than among the high-salt group, only 1.9 percent of whom died of cardiovascular disease.
vraag me af of ze ook rekening gehouden hebben met de voorgeschiedenis, mensen die al bekend zijn met hartklachten en op doktersadvies zout matigen is een hele andere groep dan 'gezonde' mensen die zich niet met zoutgehalte van hun eten bezig houden. Dan kan je toch niet concluderen dat je dood gaat omdat je weinig zout gebruikt
  woensdag 11 mei 2011 @ 00:34:01 #120
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96632297
quote:
3s.gif Op maandag 9 mei 2011 20:19 schreef NoCigar het volgende:

Maar ik lees net in Goed koken van Mcgee: 'doe royaal zou in het kokende water voor groente want daarmee beperk je het verlies van smakelijke en voedzame stoffen uit de groente aan het water.'
Het kan natuurlijk allebei kloppen: het koken in zout water zout de groenten antoonbaar nauwelijks, maar zorgt er wel voor dat er geen zout e.d. aan de groeten ontsnappen.
Bij aardappels had ik hier wel van gehoord, maar bij groenten nam ik het Blumenthal verhaal aan. Misschien moeten ze maar een samen rond de tafel gaan zitten aangezien ze elkaar goed kennen.
Dat is natuurlijk onzin; als je het water flink zout, zal er juist vocht uit de groente ontsnappen naar het kookvocht, waardoor smaak en voedzame stoffen in het kookvocht komen en dus uit de groente verdwijnen.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_96700314
quote:
3s.gif Op woensdag 11 mei 2011 00:34 schreef Bravebart het volgende:

Dat is natuurlijk onzin; als je het water flink zout, zal er juist vocht uit de groente ontsnappen naar het kookvocht, waardoor smaak en voedzame stoffen in het kookvocht komen en dus uit de groente verdwijnen.
Hoezo zal er meer vocht uit de groenten ontsnappen?

Dat zout vocht onttrekt is een bekend fenomeen. Dit komt omdat het oplost. Lijkt me dat als je zout in water doet, dat het in het water oplost en dus geen vocht onttrekt aan de groenten
  donderdag 12 mei 2011 @ 15:39:15 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96700406
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 15:37 schreef Weird- het volgende:

[..]

Hoezo zal er meer vocht uit de groenten ontsnappen?

Dat zout vocht onttrekt is een bekend fenomeen. Dit komt omdat het oplost. Lijkt me dat als je zout in water doet, dat het in het water oplost en dus geen vocht onttrekt aan de groenten
Dat heb je verkeerd.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Osmose
Niet op zitten letten bij natuurkunde en biologie zeker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 mei 2011 @ 15:40:46 #123
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_96700466
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 15:37 schreef Weird- het volgende:

[..]

Hoezo zal er meer vocht uit de groenten ontsnappen?

Dat zout vocht onttrekt is een bekend fenomeen. Dit komt omdat het oplost. Lijkt me dat als je zout in water doet, dat het in het water oplost en dus geen vocht onttrekt aan de groenten
Natuurlijk wel. Als de osmotische waarde van het water hoger is dan die van de groente, zal er vocht uit de groente ontsnappen.

Dat is ook de reden dat er bij peulvruchten altijd al werd gezegd om geen zout te gebruiken, omdat anders de schilletjes hard werden, wat niet echt lekker is :+ Zelfde voor vlees, dat schijnt ook taai te worden als je het van tevoren zout, maar daar is de laatste tijd weer wat discussie over geloof ik :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')