En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?quote:Op woensdag 13 april 2011 12:55 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
geen zout meer op mijn boontjes gooien die ik bij die tofu ga eten
jaquote:Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
dat ben ik niet met je eensquote:Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
Die laatste gedachte vind ik wel interessant. Dat zie je ook bij dieten wat betreft gewicht, schuld en boete, straf en jezelf belonen etc. Een volstrekt idiote aanpak natuurlijk, maar goed, ik heb ook niet het idee dat de oplossing van het probleem het doel is.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.
En ik weet inderdaad genoeg van eten dat zout alleen niet belangrijk is, maar zout in de basis is zeer belangrijk. Aardappelen, groenten, vlees zonder vlees bereid zijn gewoon stukken minder lekker. En waarom zou je dat doen als je verder gewoon gezond bent? Wat is dat voor idioots? Laat dan liever dat biertje of wijntje staan, of die zak chips of pizza. Eet meer groenten. Dat schiet meer op voor je gezondheid. Ik vind het echt te idioot voor woorden dat mensen werkelijk denken dat ze iets goeds voor hun gezondheid doen door zoutloos te gaan vreten. Het is meer een soort van katholiek boetedoen, een soort van bezwering, op je knieen naar de baseliek kruipen en denken dat je met afzien wat goed maakt. Maar het is echt nergens voor nodig en je wordt er als gezond mens echt niet gezonder van.
met zout worden ze hardquote:Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
ik ook, niks mis mee want groente heeft echt genoeg smaak zonder zoutquote:Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
Puh-lease, alle stoffen zijn natuurlijk. Verschrikkelijk modewoord voor mensen zonder enig besef van de natuur en chemie.quote:Op dinsdag 12 april 2011 16:12 schreef JostiFrosti het volgende:
[..]
Nou ben niet zo van vervangers, moet wel "natuurlijk" wezen het liefst.
En jij voor de jouwe, en ik voor de mijne.quote:Op woensdag 13 april 2011 14:33 schreef DarkElf het volgende:
[..]
goh, bedankt voor deze zeer nuttige bijdrage.
Mja, dat heb ik ook altijd geleerd, peulvruchten niet met zout koken, omdat anders de schilletjes anders hard wordenquote:
Groene bonen? Is Heston Blumenthal (en de wetenschapquote:Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.quote:Op zondag 8 mei 2011 11:04 schreef Joosterd het volgende:
Moeders begon ook steeds minder zout toe te voegen. Nu gebruikt ze het nauwelijks meer. En als je bij andere gaat eten dan merk je pas hoeveel zout er men in het eten doet.
Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg.quote:Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.
Dat heeft denk ik meer met opgroeien te maken...quote:Op zondag 8 mei 2011 14:40 schreef Joosterd het volgende:
[..]
Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg.
Daar is een heel simpel trucje voor om dat op te lossen.quote:Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |