abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 13 april 2011 @ 12:55:57 #76
230788 n8n
Pragmatisch
pi_95439049
Tabasco.

Zout is er ook in 'smaken', van dat keukenzout vind ik minder lekker dan grof zeezout, of ligt dat aan de structuur?
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
  woensdag 13 april 2011 @ 13:02:25 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95439262
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:55 schreef rhubarbje het volgende:

[..]
geen zout meer op mijn boontjes gooien die ik bij die tofu ga eten
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
pi_95439392
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
ja
zoals ik al zei, als ze daarna bij de tofu met ketjap gaan is dat echt niet nodig hoor
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  woensdag 13 april 2011 @ 13:08:23 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95439490
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
pi_95439599
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
dat ben ik niet met je eens
ik vind het dan niet vies. Het is volgens mij een kwestie van gewenning
Vanaf het moment dat ik zelf kook doe ik dat niet meer. Niemand die het verschil merkt hoor.. Behalve als ik gewoon aardappels groenten vlees maak zonder zout, maar dat doe ik dan ook nooit want dat vind ik het saaiste eten wat er is... (ook met zout)
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_95439866
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 12:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.
En ik weet inderdaad genoeg van eten dat zout alleen niet belangrijk is, maar zout in de basis is zeer belangrijk. Aardappelen, groenten, vlees zonder vlees bereid zijn gewoon stukken minder lekker. En waarom zou je dat doen als je verder gewoon gezond bent? Wat is dat voor idioots? Laat dan liever dat biertje of wijntje staan, of die zak chips of pizza. Eet meer groenten. Dat schiet meer op voor je gezondheid. Ik vind het echt te idioot voor woorden dat mensen werkelijk denken dat ze iets goeds voor hun gezondheid doen door zoutloos te gaan vreten. Het is meer een soort van katholiek boetedoen, een soort van bezwering, op je knieen naar de baseliek kruipen en denken dat je met afzien wat goed maakt. Maar het is echt nergens voor nodig en je wordt er als gezond mens echt niet gezonder van.
Die laatste gedachte vind ik wel interessant. Dat zie je ook bij dieten wat betreft gewicht, schuld en boete, straf en jezelf belonen etc. Een volstrekt idiote aanpak natuurlijk, maar goed, ik heb ook niet het idee dat de oplossing van het probleem het doel is.

Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat zout wel degelijk een effect heeft, dat er heel veel van beschikbaar is, dat je er makkelijk aan went en dat de industrie er kwistig mee strooit om gebrek aan smaak te verhullen. Er zal een zoutgebruik zijn wat niet meer gezond is, waar die grens ligt weet ik niet, maar de stelling dat het voor mensen die nog geen patient zijn niet uitmaakt hoeveel zout ze eten zou ik niet aandurven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 13 april 2011 @ 13:44:45 #82
230788 n8n
Pragmatisch
pi_95440811
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
met zout worden ze hard :'(
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_95441293
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
ik ook, niks mis mee want groente heeft echt genoeg smaak zonder zout
  woensdag 13 april 2011 @ 14:11:53 #84
165512 MASD
Music is dead.
pi_95441956
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 16:12 schreef JostiFrosti het volgende:

[..]

Nou ben niet zo van vervangers, moet wel "natuurlijk" wezen het liefst.
Puh-lease, alle stoffen zijn natuurlijk. Verschrikkelijk modewoord voor mensen zonder enig besef van de natuur en chemie.

Maar goed, als je het wil laten smaken moet je vooral de umami in het voedsel boosten. Mononatriumglutamaat komt in de natuur ook voor.
Long live music.
pi_95442814
zout :9 :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_95442997
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 14:29 schreef FutureFairytale het volgende:
zout :9 :P
goh, bedankt voor deze zeer nuttige bijdrage.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 13 april 2011 @ 15:12:20 #87
165512 MASD
Music is dead.
pi_95444685
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2011 14:33 schreef DarkElf het volgende:

[..]

goh, bedankt voor deze zeer nuttige bijdrage.
En jij voor de jouwe, en ik voor de mijne.

Nu weer ontopic.
Long live music.
  woensdag 13 april 2011 @ 15:21:37 #88
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_95445068
quote:
7s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:44 schreef n8n het volgende:

[..]

met zout worden ze hard :'(
Mja, dat heb ik ook altijd geleerd, peulvruchten niet met zout koken, omdat anders de schilletjes anders hard worden :')
Sowieso zout op groente doen vind ik overdreven, groentes hebben smaak zat.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bravebart op 13-04-2011 16:56:33 ]
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  woensdag 13 april 2011 @ 16:43:55 #89
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_95449233
Zout hoort er gewoon bij, anders is alles zo flauw. -O-
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
  woensdag 13 april 2011 @ 16:48:07 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95449393
Robin, ik hou van je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 13 april 2011 @ 16:52:31 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_95449618


En dan wel met een korreltje zout, neem ik aan? ;-)
  woensdag 13 april 2011 @ 16:54:02 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_95449702
Zo zout heb ik het nog nooit gegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_95454945
quote:
Op woensdag 13 april 2011 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Robin, ik hou van je
Oprotten nicht! Ik ga met haar trouwen :6
pi_96494801
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
Groene bonen? Is Heston Blumenthal (en de wetenschap :P ) niet met je eens: volgens het boek 'Kitchen chemistry' (ooit gekocht omdat ik dacht dat het géén scheikunde boek voor middelbare scholieren was). 1/10000 gram zout per boon wordt gemiddeld opgenomen: te weinig voor de meesten om te proeven. En dat gaat dus over groene bonen en anderen groenten. Sindsdien zout ik dat water niet meer.
Bij pasta zout ik het water nogal royaal daarentegen.

En over de schadelijkheid van zout weet ik niet veel, maar ik neig ernaar om eerder de professor uit Groningen te geloven die vertelde dat teveel zout op latere leeftijd voor serieuze nierproblemen kan zorgen, dan wat meningen op internet. Maar sinds ik weer ben gaan roken lijkt dat nogal triviaal, en ik eet weinig kant-en-klaar-producten, en dat zijn vaak de grote boosdoeners, niet zozeer het zelf toegevoegde zout.
anonieme razernist
  zondag 8 mei 2011 @ 09:35:52 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96497677
Ik kook groenten en aardappelen altijd zonder zout. Zout staat op tafel. En dat boontjes niet lekker worden als je ze zonder zout kookt is onzin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 mei 2011 @ 11:04:22 #96
263062 Joosterd
All-Round Fokker.!!
pi_96498848
Moeders begon ook steeds minder zout toe te voegen. Nu gebruikt ze het nauwelijks meer. En als je bij andere gaat eten dan merk je pas hoeveel zout er men in het eten doet.
You have to make the right choice. As long as you don't choose, everything remains possible.
  zondag 8 mei 2011 @ 13:21:31 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96502618
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 11:04 schreef Joosterd het volgende:
Moeders begon ook steeds minder zout toe te voegen. Nu gebruikt ze het nauwelijks meer. En als je bij andere gaat eten dan merk je pas hoeveel zout er men in het eten doet.
Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 mei 2011 @ 14:40:19 #98
263062 Joosterd
All-Round Fokker.!!
pi_96505281
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.
Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg. :P
You have to make the right choice. As long as you don't choose, everything remains possible.
  zondag 8 mei 2011 @ 15:39:30 #99
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96506727
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 14:40 schreef Joosterd het volgende:

[..]

Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg. :P
Dat heeft denk ik meer met opgroeien te maken...
  zondag 8 mei 2011 @ 16:17:02 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96507660
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben.
Daar is een heel simpel trucje voor om dat op te lossen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')