Onnodig omdat je er veel te veel van binnenkrijgt. Je hoeft geen moeite te doen om het te verminderen en het is beter voor je. Waarom niet?quote:Op woensdag 13 april 2011 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Nooit gedacht dat er op Fok zoveel ouwe wijven met een hoge bloeddruk zitten.
Waarom anders zo moeilijk doen over zout? Sodeju zeg, jullie doen net of er iets mis mee is.
lekker kort door de bocht weerquote:Op woensdag 13 april 2011 11:47 schreef RobinOok het volgende:
Nooit gedacht dat er op Fok zoveel ouwe wijven met een hoge bloeddruk zitten.
Waarom anders zo moeilijk doen over zout? Sodeju zeg, jullie doen net of er iets mis mee is.
ik moest van de internist meer zout binnenkrijgen, omdat volgens hem mijn nieren heel veel moeite moeten doen om het zoutgehalte op peil te houden. Vond dat best een raar advies, ben naar hem toegestuurd oa vanwege hoge bloeddrukquote:Op woensdag 13 april 2011 11:49 schreef Barcaconia het volgende:
Onnodig omdat je er veel te veel van binnenkrijgt. Je hoeft geen moeite te doen om het te verminderen en het is beter voor je. Waarom niet?
Dan vraag ik me toch af wat je eet aangezien er in zo veel producten al een lading zout zit dat je moeilijk te weinig binnenkrijgtquote:Op woensdag 13 april 2011 11:58 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik moest van de internist meer zout binnenkrijgen, omdat volgens hem mijn nieren heel veel moeite moeten doen om het zoutgehalte op peil te houden. Vond dat best een raar advies, ben naar hem toegestuurd oa vanwege hoge bloeddruk
Beter voor je in je hoofd ja.quote:Op woensdag 13 april 2011 11:49 schreef Barcaconia het volgende:
[..]
Onnodig omdat je er veel te veel van binnenkrijgt. Je hoeft geen moeite te doen om het te verminderen en het is beter voor je. Waarom niet?
En ik vind het idee dat minder zout eten beter voor je gezondheid is kort door de bocht.quote:
Ook goed dan toch?quote:
denk je?quote:Op woensdag 13 april 2011 12:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En ik vind het idee dat minder zout eten beter voor je gezondheid is kort door de bocht.
Ja, maar het verbaast me dus. Zou op een PVV forum ook niet veel homeopathie aanhangers verwachten.quote:
http://mens-en-gezondheid(...)t-veel-gezonder.htmlquote:Op woensdag 13 april 2011 12:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En ik vind het idee dat minder zout eten beter voor je gezondheid is kort door de bocht.
idd mijn moeder kwakt gewoon overal zout op, zelfs zonder te proeven of het nog wel moet...quote:Op woensdag 13 april 2011 12:24 schreef DarkElf het volgende:
[..]
denk je?
er is allang aangetoond dat mensen te veel zout eten en dat is nergens voor nodig.
je hoeft helemaal niet zoutloos te eten als je gezond bent maar kijk eens om je heen hoeveel mensen uit gewoonte zout op eten gooien, nergens voor nodig.
als je een beetje lekker kookt smaakt je eten sowieso al goed en geeft een beetje zout net dat extra. Maar veel zout, zoals veel voorkomt, is nergens voor nodig.
Oja, dat zijn van die sites die me ook aan de spuitboter en becel halvarine willen hebben.quote:
Volgens mij zijn er ook veel artsen die patienten een zoutarm dieet aanraden.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oja, dat zijn van die sites die me ook aan de spuitboter en becel halvarine willen hebben.
Teveel zout is niet goed, zeggen ze. Maar waarom dan staat er niet bij. Ik heb in ieder geval nog nooit een overtuigende reden gelezen waarom een gezond persoon minder zout zou moeten gebruiken in zijn eten.
van dat laatste heb ik in een goed restaurant geen last hoorquote:Op woensdag 13 april 2011 12:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oja, dat zijn van die sites die me ook aan de spuitboter en becel halvarine willen hebben.
Teveel zout is niet goed, zeggen ze. Maar waarom dan staat er niet bij. Ik heb in ieder geval nog nooit een overtuigende reden gelezen waarom een gezond persoon minder zout zou moeten gebruiken in zijn eten.
En als ik dan lees dat de zoutlozen niet meer lekker bij anderen of in restaurants kunnen eten zie ik alleen maar reden om mijn zoutinname NIET te beperken.![]()
Maar jij bent vast zo'n type dat dingen niet geloofd ook al zijn ze gewoon onderzocht en aangetoontquote:Te veel zout kan naast een hoge bloeddruk ook oedeem veroorzaken. Oedeem betekent dat het vocht in je lichaam slecht wordt afgevoerd. Het vocht hoopt zich dan op bepaalde plaatsen in het lichaam op. Hierdoor ontstaan zwellingen, bijvoorbeeld in je enkels.
Oh ik dacht dat daar geen zout in zat .. Sorry mijn fout.quote:Op woensdag 13 april 2011 11:01 schreef DarkElf het volgende:
[..]
vissaus die ik heb: per 100 ml bijna 9 gram natrium ..
nou gewoon brood en kaas en zo. Ik doe alleen verder nergens zout op omdat ik a. niet zo'n zoutliefhebber ben en b. idd in de veronderstelling was al veel te veel binnen te krijgen.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:01 schreef Barcaconia het volgende:
Dan vraag ik me toch af wat je eet aangezien er in zo veel producten al een lading zout zit dat je moeilijk te weinig binnenkrijgt
Patienten ja. Dat zeg je goed.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:38 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij zijn er ook veel artsen die patienten een zoutarm dieet aanraden.
Nee.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:39 schreef rhubarbje het volgende:
Maar jij bent vast zo'n type dat dingen niet geloofd ook al zijn ze gewoon onderzocht en aangetoont
quote:
Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:43 schreef DarkElf het volgende:
Vind je wel erg negatief doen hoor RobinOok.. neem aan dat je genoeg van koken weet om te beseffen dat zout niet alleen belangrijk is
waarom?quote:Op woensdag 13 april 2011 12:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.
En ik weet inderdaad genoeg van eten dat zout alleen niet belangrijk is, maar zout in de basis is zeer belangrijk. Aardappelen, groenten, vlees zonder vlees bereid zijn gewoon stukken minder lekker. En waarom zou je dat doen als je verder gewoon gezond bent? Wat is dat voor idioots? Laat dan liever dat biertje of wijntje staan, of die zak chips of pizza. Eet meer groenten. Dat schiet meer op voor je gezondheid. Ik vind het echt te idioot voor woorden dat mensen werkelijk denken dat ze iets goeds voor hun gezondheid doen door zoutloos te gaan vreten. Het is meer een soort van katholiek boetedoen, een soort van bezwering, op je knieen naar de baseliek kruipen en denken dat je met afzien wat goed maakt. Maar het is echt nergens voor nodig en je wordt er als gezond mens echt niet gezonder van.
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?quote:Op woensdag 13 april 2011 12:55 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
geen zout meer op mijn boontjes gooien die ik bij die tofu ga eten
jaquote:Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
dat ben ik niet met je eensquote:Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
Die laatste gedachte vind ik wel interessant. Dat zie je ook bij dieten wat betreft gewicht, schuld en boete, straf en jezelf belonen etc. Een volstrekt idiote aanpak natuurlijk, maar goed, ik heb ook niet het idee dat de oplossing van het probleem het doel is.quote:Op woensdag 13 april 2011 12:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, en ik vind jullie erg negatief over zout.
En ik weet inderdaad genoeg van eten dat zout alleen niet belangrijk is, maar zout in de basis is zeer belangrijk. Aardappelen, groenten, vlees zonder vlees bereid zijn gewoon stukken minder lekker. En waarom zou je dat doen als je verder gewoon gezond bent? Wat is dat voor idioots? Laat dan liever dat biertje of wijntje staan, of die zak chips of pizza. Eet meer groenten. Dat schiet meer op voor je gezondheid. Ik vind het echt te idioot voor woorden dat mensen werkelijk denken dat ze iets goeds voor hun gezondheid doen door zoutloos te gaan vreten. Het is meer een soort van katholiek boetedoen, een soort van bezwering, op je knieen naar de baseliek kruipen en denken dat je met afzien wat goed maakt. Maar het is echt nergens voor nodig en je wordt er als gezond mens echt niet gezonder van.
met zout worden ze hardquote:Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
ik ook, niks mis mee want groente heeft echt genoeg smaak zonder zoutquote:Op woensdag 13 april 2011 13:02 schreef RobinOok het volgende:
En laat me raden, je kookt de boontjes in water zonder zout?
Puh-lease, alle stoffen zijn natuurlijk. Verschrikkelijk modewoord voor mensen zonder enig besef van de natuur en chemie.quote:Op dinsdag 12 april 2011 16:12 schreef JostiFrosti het volgende:
[..]
Nou ben niet zo van vervangers, moet wel "natuurlijk" wezen het liefst.
En jij voor de jouwe, en ik voor de mijne.quote:Op woensdag 13 april 2011 14:33 schreef DarkElf het volgende:
[..]
goh, bedankt voor deze zeer nuttige bijdrage.
Mja, dat heb ik ook altijd geleerd, peulvruchten niet met zout koken, omdat anders de schilletjes anders hard wordenquote:
Groene bonen? Is Heston Blumenthal (en de wetenschapquote:Op woensdag 13 april 2011 13:08 schreef RobinOok het volgende:
Dat ben ik dus niet met je eens. Zout in het kookwater is heel erg nodig.
Dat je er dan later geen extra zout op doet, dat is geen probleem en een kwestie van smaak, maar geen zout bij het koken levert vieze boontjes op. En dat krijg je niet meer gecorrigeerd met zout, ketjap of wat dan ook.
Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.quote:Op zondag 8 mei 2011 11:04 schreef Joosterd het volgende:
Moeders begon ook steeds minder zout toe te voegen. Nu gebruikt ze het nauwelijks meer. En als je bij andere gaat eten dan merk je pas hoeveel zout er men in het eten doet.
Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg.quote:Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, en dan vind je het ook niet lekker meer. Ik gebruik nauwelijks zout, niet om gezondheidsredenen ofzo, maar gewoon omdat je de eigen smaak van de groenten dan beter proeft. Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben. Spruiten worden steeds minder bitter, witlof heeft nauwelijks nog smaak.
Dat heeft denk ik meer met opgroeien te maken...quote:Op zondag 8 mei 2011 14:40 schreef Joosterd het volgende:
[..]
Vandaar dat ik Spruiten en Witlof lekkerder ben gaan vinden vroeger toen ik klein was kreeg ik dat echt niet weg.
Daar is een heel simpel trucje voor om dat op te lossen.quote:Op zondag 8 mei 2011 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Helaas worden groenten echter steeds mee zo gekweekt dat ze nauwelijks nog smaak hebben.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |