abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 april 2011 @ 20:21:53 #201
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 11 april 2011 @ 20:25:12 #202
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_95358709
quote:
Op maandag 11 april 2011 20:21 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nee! we spelen nog steeds Champions League! Welliswaar met 2 reservespelers, maar toch.
Willem II speelde pakweg 10 jaar geleden ook CL...

Wat wanbestuur en geldgebrek al niet kan doen..
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 11 april 2011 @ 20:28:15 #203
211797 Esses
Splendide mendax
pi_95358934
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 20:25 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Willem II speelde pakweg 10 jaar geleden ook CL...

Wat wanbestuur en geldgebrek al niet kan doen..
Hear hear ;)
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  maandag 11 april 2011 @ 20:28:44 #204
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 13 april 2011 @ 04:18:29 #205
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_95429480
D66 en CDA: gelijke rechten voor alle werknemers

Niet alle werknemers in Nederland hebben dezelfde rechten. Dit willen D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya en CDA-Kamerlid Eddy van Hijum veranderen. Vandaag bieden ze een initiatiefwet aan voor behandeling in de Tweede Kamer, die de arbeidsrechten van werknemers en ambtenaren gelijk trekt. “Een secretaresse bij een ministerie en een secretaresse bij een bank moeten dezelfde rechten hebben. Helaas is het nog niet zo. Hoog tijd om dit te veranderen,’ aldus Koser Kaya. De Kamer buigt zich vanaf vandaag over het D66-CDA voorstel voor gelijke werknemersrechten. Van Hijum merkt op dat de publieke sector zijn werkgeversrol ook serieuzer moet gaan nemen. “We willen een kwalitatief goede overheid. Daar hoort een professionele arbeidsrelatie bij. In de nieuwe wet is er meer ruimte voor maatwerk, maar ook voor de bonden.”

Rechtspositie

De speciale rechtspositie van ambtenaren stamt uit 1929. De gedachte achter was dat aan het beroep van ambtenaar bijzondere eisen gesteld werden omtrent dienstbaarheid, inzetbaarheid en integriteit. In de loop van de afgelopen decennia is de arbeidspositie van ambtenaren steeds meer genormaliseerd. Zo mogen veel ambtenaren nu bijvoorbeeld staken, worden er CAO’s afgesloten en is de sociale zekerheid verbeterd. De laatste stap, het normaliseren van de rechtspositie, is nog niet genomen. Deze wet voorziet daarin.

Hervormen

Het wetsvoorstel is het sluitstuk van een omvangrijk juridisch proces om de overheid te flexibiliseren en de doorstroom tussen de private en publieke sector te bevorderen. Koser Kaya: “De overheid werkt hiermee beter. Niet alleen de doorstroom tussen private en publieke sector wordt makkelijker, maar ook binnen de overheid zelf wordt het eenvoudiger van baan naar baan te gaan.”

Beschermingsregels

Als de wet wordt aangenomen, gaat de nieuwe rechtspositie vanaf 2015 in. Militairen en rechters vallen niet onder deze nieuwe regeling. Dit om de onafhankelijk in hun handelen te kunnen garanderen. “Bovendien hebben bijvoorbeeld militairen uit de krijgsmacht wel echt een andere arbeidsverhouding. Zij mogen niet staken, en moeten op elk moment inzetbaar zijn. Dat vergt volgens ons dan toch een aparte rechtspositie,” aldus Van Hijum.

Bron: www.d66.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 13 april 2011 @ 22:00:13 #206
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_95466196
Voor de Duitssprekers onder ons hier een grappig artikel over de leiding van het Russische leger die zich beklaagt over de erbarmelijke kwaliteit van de nationale defensieproducten, hij zou liever de Leopard 2 willen hebben. Nou Hillen, is dat niet je kans om voor de Nederlandse Leopards nog een paar centen te vangen?

Hier het artikel, mocht je behoefte hebben aan een beknopte vertaling dan laat het me weten. De opmerkelijkste punten heb ik uiteengezet.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,756334,00.html

quote:
Heereschef Alexander Postnikow klagte zuletzt, die Produktqualität von Russlands Waffenschmieden liege nicht nur hinter Nato-Standards zurück, sondern werde sogar von China übertroffen. Der T-90, wetterte der General, sei nur die "17. Modifikation des sowjetischen T-72" den Russland bereits seit 1972 produziert. Dann lobte der Militär, der kurz zuvor zu Gesprächen in Berlin geweilt hatte, den deutschen Leopard-II-Panzer.

CDS Alexander Postnikov beklaagde zich erover dat de kwaliteit van Russische wapens niet alleen ver achter NATO-standaards lag, maar zelfs door de Chinezen wordt overtreffen. De T-90 is niet meer dan de 17. uprade van de T-72, die sinds 1972 wordt geproduceerd. Toen was de Russische CDS, die kort daarvoor in Berlijn was voor gesprekken, de Duitse Leopard II.

Auch weil jahrelang auf Investitionen in Fabriken und die Entwicklung moderner Technologien verzichtet wurde, können Russlands Rüstungsschmieden mit den rasant wachsenden Ambitionen der russischen Führung nicht mehr Schritt halten.

Neben 600 neuen Flugzeugen will Russland auch 100 Kriegsschiffe, 1000 Helikopter und acht Atom-U-Boote der "Borei"-Klasse in Dienst stellen.
Ook omdat jarenlang niet is geinvesteerd in fabrieken en de ontwikkeling van moderne technologiën, kan de Russische defensie-industrie het ambitieniveau van de politiek niet bijhouden.

Naast 600 nieuwe vliegtuigen wil Rusland ook 100 oorlogsbodems, 1000 helicopters en acht nuclaire onderzeeboten van de "Borei"-klasse in dienst stellen.

Deshalb kann man seit zwei Jahren auf internationalen Rüstungsmessen ein interessantes Phänomen beobachten: Hochrangige russische Militärs statten den Ständen der eigenen Hersteller meist nur Höflichkeitsbesuche ab, um dann weiterzueilen zu Ausstellern aus dem Ausland.

Daarom kan men sinds twee jaar op internationale wapenbeurzen een interessant feit zien, nadat hooggeplaatste Russische officieren formele bezoeken aan de "eigen" bedrijven hebben gedaan gaan ze met gezwinde spoed naar de bedrijven uit het buitenland (lees: westen).
pi_95466401
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2011 00:28 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nee, absoluut niet. Maar we zijn ondertussen in een fase aanbeland waarbij de waarheid niet eens meer gezegd mag worden. Als ik van een kerel vind dat hij niet voldoet krijgt hij een trap mee en mag hij zijn heil ergens anders zoeken en daar wordt niet moeilijk over gedaan. Als ik hetzelfde bij een vrouw doe dan mag ik hakken maken bij de baas en uitleg geven.
Zoals bij elke overheidsorgaan!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 14 april 2011 @ 10:26:55 #208
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_95481380
ChristenUnie neigt naar kleinere missie Kunduz

DEN HAAG - De ChristenUnie wil van het kabinet harde toezeggingen dat de rekruten in Kunduz 18 weken opleiding krijgen. Lukt dat niet, dan moet de missie verkleind worden.

“Liever minder, maar verantwoord opgeleide rekruten dan meer opgeleide rekruten die onverantwoord de poort uit gaan”, aldus Kamerlid Joel Voordewind.

Volgens hem is het voor een merendeel van de rekruten logistiek onmogelijk om na de praktijktraining in het veld, die volgt op de basisopleiding, terug te komen voor de vervolgopleiding.

Reden hiervoor is dat de meeste rekruten deze praktijktraining volgen in een andere provincie. Bovendien zijn deze rekruten hierdoor niet meer in beeld en is dus ook onduidelijk hoe ze worden ingezet.

“Als het logistiek alleen mogelijk is om rekruten binnen Kunduz een volledige opleiding van 18 weken te geven, dan moet de missie maar beperkt worden tot het opleiden van recruten voor alleen de provincie kunduz en dus kan het af met een kleinere missie”, aldus Voordewind.

Een andere optie is dat de vervolgopleiding aaneengesloten is aan de basisopleiding.

Veiligheid

Voordewind maakt zich daarnaast zorgen over de verslechterende veiligheidssituatie in de regio Kunduz. “Ik wil van minister Rosenthal weten of het nog wel zin heeft. Als het te gevaarlijk is om buiten de poort te trainen, wat hebben we daar dan te zoeken?”

Ook wil Voordewind toezeggingen van de gouverneur en politiecommandant in Kunduz dat de rekruten niet worden gebruikt in de strijd tegen de Taliban, maar enkel als civiele politie worden ingezet.

“Nu hebben we alleen een toezegging in een algemene brief uit Kabul. De provinciale autoriteiten hebben eerder gepleit voor bredere inzet van de rekruten”, stelt hij.

NAVO

Verder ziet Voordewind spanning tussen het standpunt van de NAVO en het standpunt van het kabinet over de basisopleiding. “Het kabinet wil acht weken basisopleiding, terwijl de NAVO zes weken wil en geen voorstander is van een alleingang door de Nederlanders”, aldus het ChristenUnie-Kamerlid. “Ik wil de harde toezegging dat het acht weken wordt.”

De steun van de ChristenUnie voor de missie is van belang voor de coalitie. Doordat PvdA en PVV sowieso tegen zijn stoelt de Kunduz-missie slechts op een kleine meerderheid.

Bron: www.nu.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 14 april 2011 @ 13:24:23 #209
21467 franske19
Hit the deck!
pi_95488110
Afschaffen die hele Kunduz missie, niemand die er ook maar iets aan heeft.

NAVO niet want Nederland stelt weer allerlei naïeve aanvullende eisen waardoor de opleiding trager verloopt en de rekruten minder bruikbaar zijn, Nederland zelf niet want financieel gaat het al niet best en al helemaal niet bij defensie, de militairen zelf mogen geen zak en krijgen ongetwijfeld een verschrikkelijk beperkt mandaat mee dus die zitten er ook niet op te wachten.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
  donderdag 14 april 2011 @ 17:44:14 #210
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_95499753
idd kappen met Libië, kappen met Kunduz...
zeg maar lekker nee tegen missies de komende 5 jaar..

wij altijd met die Can do mentaliteit.. moeten we eens mee kappen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_95503311
quote:
Op donderdag 14 april 2011 17:44 schreef Pumatje het volgende:
idd kappen met Libië, kappen met Kunduz...
zeg maar lekker nee tegen missies de komende 5 jaar..

wij altijd met die Can do mentaliteit.. moeten we eens mee kappen.
Worden we geen zorgenkindje van de navo zo? Hoge piefjes daar zullen wel zitten van: ja we vragen ze wat, en dan dan ze het zo. Veranderen dat we er eigenlijk niks meer aan hebben?

En idd met zulke bezuinigingen vind ik het niet kunnen dat ze dr ff 2 dure missies tegenaan gooien
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  donderdag 14 april 2011 @ 19:15:40 #212
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_95503427
We gaan echt geen nee zeggen tegen grote missies.
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 14 april 2011 @ 23:06:58 #213
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_95520725
Geen militaire taak voor getrainde Afghanen

BERLIJN - Nederland heeft de bevestiging gekregen dat Afghaanse rekruten die door Nederland tot agenten worden opgeleid, geen militaire taken krijgen. Dat stelde minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken donderdagavond na NAVO-beraad over Afghanistan in Berlijn.

Volgens Rosenthal verzekerde zijn Afghaanse collega Zalmai Rassoul hem dat politieagenten niet zullen uitwaaieren naar offensieve taken. Nederland wil voorkomen dat de rekruten worden ingezet om de vechten. De Afghaanse regering had eerder in een brief al duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling is dat de politieagenten andere taken gaan uitvoeren. De kwestie ligt gevoelig in de Tweede Kamer.

Het is de bedoeling dat Nederlandse agenten en militairen vanaf begin volgend jaar Afghanen gaan trainen. Volgens Rosenthal past de nieuwe missie heel goed in de huidige overgangsperiode waarin de NAVO haar inspanningen verlegt van vechten naar het opleiden van agenten en militairen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_.html?sn=binnenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 14 april 2011 @ 23:47:40 #214
309335 Vronsky
Zandhappert
pi_95522999
...Ja want hier in Nederland hoeven agenten ook nooit te vechten dus dat zal vast wel werken in Afghanistan! :')
That song is straight homosexual country music special olympic gay.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 15 april 2011 @ 00:25:17 #215
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_95524678
Ex-officier gepakt voor spionage

ENSCHEDE - Een voormalige luchtmachtofficier uit Enschede is aangehouden op verdenking van spionage.

De 37-jarige man zou volgens ingewijden hebben geprobeerd defensiegeheimen te verkopen en werd vorige maand al aangehouden in Den Haag. Dat werd echter stilgehouden door justitie, schrijft TC Tubantia.

De krant ontmaskerde hem al vorig jaar als fantast, toen hij zich presenteerde als kandidaat-exploitant van de te heropenen luchthaven Twente. Hij schermde toen met een bouwondernemer als zakenpartner, maar die zei hem nog nooit ontmoet of gesproken te hebben.

http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 16 april 2011 @ 10:02:32 #216
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_95574139
Weer zelfverrijking bij Defensie

Een voormalig hoofd technische opleidingen van de Koninklijke Marine heeft zichzelf gedurende vijftien jaar kunnen verrijken door naast zijn baan als defensieambtenaar een op zijn huisadres gevestigd eigen bedrijf te exploiteren. Het bedrijf van de man verzorgde lesmateriaal en examentrainingen voor marinepersoneel.
Het ministerie van Defensie heeft deze integriteitsovertreding naar eigen zeggen drie maal geconstateerd, maar desondanks mocht de man doorgaan met zijn praktijken.

Machtsmisbruik
De belangenverstrengeling is de derde integriteitsschending bij defensie die openbaar wordt. Eerder bleek dat bij de DMO in de Haagse Frederikkazerne een cultuur heerste waarin machtsmisbruik, drugshandel, diefstal en het gebruik en doorverkopen van defensiemateriaal voor eigen gewin aan de orde van dag waren. Bij het IT-onderdeel van DMO, CAMS Force Vision, bleek eveneens sprake van ernstige integriteitsschendingen en misstanden.

Beide zaken werden met de mantel der liefde bedekt. Ook bij de nieuwe affaire werd de kwestie verbloemd en niet opgelost. Minister Hans Hillen van Defensie kwam door deze eerdere zaken onder druk te staan in de Tweede Kamer, omdat hij niet bleek te zijn ingelicht door de defensietop en omdat hij eerdere problemen als 'incident' had weggezet.

Dubbele petten
De dubbele petten en persoonlijke bijverdiensten van de defensieambtenaar om wie het nu gaat, zijn in strijd met de integriteitscodes van de overheid en de interne voorschriften bij DMO. Toch kreeg de man tot twee maal toe, in 2001 en 2007, officieel toestemming om naast zijn werk bij defensie een eigen bedrijf te runnen, dat nauw betrokken was bij de opleidingen van marinepersoneel. De permissie volgde op meldingen van klokkenluiders.

In 2001 verklaarde de toenmalige staatssecretaris van Defensie - oud marine-man Henk van Hoof (VVD) - zich akkoord met de constructie van de ambtenaar. In 2007 volgde de toestemming door het hoofd Financiële Integriteitszaken van DMO. Dit ofschoon de bezwaren tegen de dubbele petten van de man toen al bij herhaling waren vastgesteld.

Uit stukken van de Kamer van Koophandel blijkt dat er zich de afgelopen jaren een reserve van ten minste 800 duizend euro heeft opgehoopt in het bedrijf van de man. In 2009 heeft er naar aanleiding van een klokkenluidersmelding over belangenverstrengeling opnieuw een groot integriteitsonderzoek naar de man gelopen, ditmaal uitgevoerd door de Centrale Organisatie Integriteit Defensie. Uit dit onderzoek zou de belangenverstrengeling wederom zijn gebleken, toch werd de ambtenaar niet uit zijn functie gezet.

Eervol ontslag
De ambtenaar zegt zelf per 1 september vorig jaar te zijn opgestapt bij de opleidingstak van de marine. Op 1 mei zou hij 'eervol ontslag' krijgen. De ambtenaar meent dat hij zijn nevenwerkzaamheden altijd met instemming van zijn superieuren heeft verricht. 'Ik heb altijd gezegd tegen mijn leidinggevenden: Zeg maar wat mag en niet mag, dan doe ik dat. Wat heb ik er aan als ik problemen met mijn integriteit krijg?'

Volkskrant
  zaterdag 16 april 2011 @ 10:06:05 #217
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_95574206
Dus een vent krijgt meerdere malen toestemming van zowel de lijn als van de politieke leiding en opeens mag het niet meer en wordt hij van functie gehaald? :')
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
  zaterdag 16 april 2011 @ 10:15:14 #218
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_95574408
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2011 10:06 schreef paintmeester het volgende:
Dus een vent krijgt meerdere malen toestemming van zowel de lijn als van de politieke leiding en opeens mag het niet meer en wordt hij van functie gehaald? :')
Dat dus, ik snap er ook weinig van. En als lesgeven/ eigen bedrijf in eigen tijd niet meer mag zouden ze eens op het OTCRIJ moeten gaan kijken... :')
  zaterdag 16 april 2011 @ 10:44:42 #219
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_95575019
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2011 10:15 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat dus, ik snap er ook weinig van. En als lesgeven/ eigen bedrijf in eigen tijd niet meer mag zouden ze eens op het OTCRIJ moeten gaan kijken... :')
Lesgeven mag denk ik wel, alleen niet als er sprake kan zijn van belangenverstrengeling. Dus dat je antwoorden gaat geven van examens of iets dergelijks.

Maar als ik het artikel lees gaat het hier om een hoofd technische opleidingen KM :{ Dat zou dus betekenen dat er een kolonel examentraining loopt te geven, ik zet daarom mijn vraagtekens bij het kwaliteit van het artikel. _O-
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_95575168
Tsja, als hij zijn eigen lesmateriaal verkoopt aan Defensie, alwaar hij zelf over de inkoop gaat...
  zaterdag 16 april 2011 @ 11:19:26 #221
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_95575719
waar lees jij dat dan?
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_95577123
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2011 10:44 schreef paintmeester het volgende:

[..]

Lesgeven mag denk ik wel, alleen niet als er sprake kan zijn van belangenverstrengeling. Dus dat je antwoorden gaat geven van examens of iets dergelijks.

Maar als ik het artikel lees gaat het hier om een hoofd technische opleidingen KM :{ Dat zou dus betekenen dat er een kolonel examentraining loopt te geven, ik zet daarom mijn vraagtekens bij het kwaliteit van het artikel. _O-
Eveneens.
De hoogste rang waar ik les van heb gehad was een sergeant-majoor..
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_95582578
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2011 11:19 schreef paintmeester het volgende:
waar lees jij dat dan?
Dat wordt impliciet beweerd in het artikel:

quote:
Een voormalig hoofd technische opleidingen van de Koninklijke Marine heeft zichzelf gedurende vijftien jaar kunnen verrijken door naast zijn baan als defensieambtenaar een op zijn huisadres gevestigd eigen bedrijf te exploiteren. Het bedrijf van de man verzorgde lesmateriaal en examentrainingen voor marinepersoneel.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-04-2011 15:34:34 ]
  zaterdag 16 april 2011 @ 15:56:48 #224
278931 paintmeester
RAMMING SPEED!
pi_95583317
Waar staat dat hij zelf over de inkoop gaat? :')

Voor technische opleidingen is er wel meer lesmateriaal beschikbaar dan wat we bij de marine geven. Het artikel is veel te algemeen om er ook maar een uitspraak over te doen. :{w
How'd you like to scrape the barnacles off of me rudder?
pi_95650749
Boekpresentatie 'Korte lontjes'

‘Ze noemen zich de Anjerkinderen. Het zijn de kinderen van wie de vader of moeder een veteraan is die met een trauma kampt na een militaire missie. Dat heeft soms veel invloed op het gezin. Ze noemen zich Anjerkinderen omdat die bloem het symbool is van veteranen. De jongeren ontmoetten elkaar voor het eerst en ze deelden hun ervaringen.’

Aldus nieuwslezer Jeroen Overbeek in het NOS-journaal van 6 juni 2009. Ondertussen zijn we bijna twee verder. Hoe is het nu met de Anjerkinderen? Is er meer aandacht voor de problemen die zij hebben aangekaart? En helpt dat ook?

Dat en meer komt aan de orde tijdens een bijeenkomst over het boek Korte Lontjes. Chris Bos en Nicole Jongman beschrijven daarin de lotgevallen van zo’n Anjerkind. Korte Lontjes verschijnt in de succesvolle Slash-serie van uitgeverij Querido, boeken van bekende schrijvers die zijn geschreven op basis van het waargebeurde levenverhaal van een bijzondere jongere.

De bijeenkomst begint met een paneldiscussie waarin Anjerkinderen en deskundigen hun licht laten schijnen over de stand van zaken rond de Anjerkinderen. Daarna komen ook de twee auteurs aan het woord over de totstandkoming van het boek.

De boekpresentatie is op vrijdag 13 mei op de plek waar de Anjerkinderen twee jaar geleden voor het eerst bijeenkwamen: De Basis in Doorn.

Bron: Veteraneninstituut
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')