Mooie eerste pizza hoor!!!quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:05 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hier mijn 1ste pizza:
[ afbeelding ]
Ik doe altijd 4 bollen in de koelkast. Jouw recept voor 1 pizza x3 en dan in 4 stukken . Lekker 4 dagen pizza eten.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 16:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, dus nu heb je 4 bollen in de koelkast? Ach, te veel bestaat niet als het om pizza's gaat!
Leuke formule .quote:Op zondag 13 februari 2011 16:04 schreef MaximusTG het volgende:
Mooie pizza! Persoonlijk vind ik pizza's met weinig (maar wel smaakvolle) ingredienten erop altijd het lekkerst. Moet er wel veel smaak aan de bodem zitten natuurlijk.
Maar dan bedoel je dus mn oude PDF? Volgens mij is de nieuwe al oude recept x 3, en dan voor 4 bollen. Zag laatst wat pizzahumor op pizzamaking.com :p; Als de straal van je pizza 'z' is, en de dikte 'a', dan is het volume 'pi*z*z*a' .
En @motorbloempje; Gelukt met het met de hand vormen? Fotootje gemaakt?
La tua farina.quote:Op zondag 13 februari 2011 17:44 schreef MaximusTG het volgende:
Dan moet je toch even eerst posten welk recept/werkwijze je nu gebruikt? Tipo 00 is waarschijnlijk niet de beste bloem voor zo'n oven (wordt waarschijnlijk niet zo bruin), maar zou wel luchtig moeten kunnen worden. Meestal is het probleem met pizza's die niet luchtig zijn dat ze te weinig/verkeerd rijzen, maar vooral dat de meeste mensen hun deeg te droog maken.
Foccaciaquote:Op maandag 14 februari 2011 18:25 schreef Naamah het volgende:
Wat is dan precies het verschil tussen een foccacia en een pizza?
Wat ik meestal doe is vanuit het midden werken. Heel veel trekken hem als het ware uit elkaar, ik duw het deeg naar buiten. Zelden of nooit komen er scheuren in.quote:Op maandag 14 februari 2011 18:53 schreef uniekhoorn het volgende:
Krijg het echt niet rond of in een vorm... dan vallen er weer gaten in... Heb het geduld niet voor!
Deze was van gisteren:
Met tonijn, knoflook, ui, paprika, champignons, chorizo, ham en ei
[ afbeelding ]
Erg lekker
Ik zag vanmorgen heel toevallig op de kindertv (zat samen met m'n dochter te kijken) een kindje die een turkse pizza maakte. Het was inderdaad dun uitrollen van het deeg.en dan een prutje er op smeren. Zag er lekker uit, ook maar eens proberen.quote:Op dinsdag 15 februari 2011 00:10 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, nog nooit gedaan. Is niet alleen de vulling anders? Zo ja, dan kan je toch het deegrecept nemen dat je het beste lijkt, en voor de vulling is volgens mij genoeg te vinden op internet. Ik heb wel het idee dat het deeg voor Turkse pizza wordt uitgerold, maar ik kan me vergissen.
Hmmm, yummie dat ga ik ook eens proberen. Terug naar de italiaanse pizza.quote:
Wedden van niet.quote:Op zondag 20 februari 2011 14:06 schreef Joooo-pi het volgende:
Ga misschien eens vragen bij de pizzeria naar het recept. Misschien geven ze dat wel
Deze keer niet , volgende keer weer!quote:Op zondag 20 februari 2011 14:54 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk he, als er vooruitgang in zit? Foto gemaakt toevallig? Je pizza had vast genoeg 'puff' .
Geven ze vast niet .quote:Op zondag 20 februari 2011 14:06 schreef Joooo-pi het volgende:
Ga misschien eens vragen bij de pizzeria naar het recept. Misschien geven ze dat wel
Zo lang het een calzone was, moet dat geen probleem zijnquote:
Het is echt wel mogelijk om zelf een pizza te maken in je gewone oven thuis die zeker mee kan met de middenklasse pizzeria. Is allemaal een kwestie van de juiste bloem voor het gewenste resultaat, de verhoudingen tussen de ingredienten, en het fermentatieschema (weinig gist, lange koude rijs), voor de smaak.quote:Op zondag 20 februari 2011 14:05 schreef Joooo-pi het volgende:
De pizza was gisteren zeer geslaagd
Eindelijk tevreden met 2 heerlijke pizza's.
De bodem was zoiets als de pizza's van dr. oetker (bijv. de tonno) qua dikte, structuur en knapperigheid.
Eigenlijk zou ik graag zo'n bodem willen maken als bij de pizzeria. Ik weet niet hoe ik dat moet omschrijven, maar dat is toch nog heel anders. Waar zit het verschil?
Neehee, was gewoon een gewone. Alleen even een halve slag draaien, zodat de voorkant achterin ligt en andersom, Bestron doet het niet zo heel gelijkmatig.quote:Op zondag 20 februari 2011 23:11 schreef Zoheetik het volgende:
Maar een calzone kan weer niet in de Bestron .
Ik heb ook alweer zin in pizza...
Maar ik heb alleen maar extra belegen kaas (en deeg en tomatensaus) in huis.
ff nadenkenquote:Op zondag 20 februari 2011 23:28 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Het is echt wel mogelijk om zelf een pizza te maken in je gewone oven thuis die zeker mee kan met de middenklasse pizzeria. Is allemaal een kwestie van de juiste bloem voor het gewenste resultaat, de verhoudingen tussen de ingredienten, en het fermentatieschema (weinig gist, lange koude rijs), voor de smaak.
Welke werkwijze gebruik je nu?
ik dacht dat dat moest, die lucht eruit drukkenquote:Op maandag 21 februari 2011 13:19 schreef MaximusTG het volgende:
Waarom haal je de lucht er uit na het rijzen in de koelkast? Ik neem trouwens aan dat je het deeg in de koelkast zet ivm planning? Want 3 uur is erg kort om iets van invloed op de smaak te hebben. Als je het deeg nu vanuit de koelkast in tweeën verdeelt, opbolt, en dan nog laat rijzen tot ze iets in volume zijn toegenomen, en dan uitrekt/zachtjes uitdrukt in je pizzavorm (waarbij je dus oplet niet teveel lucht eruit te drukken) zal je pizza al een stuk meer op pizzeria-pizza lijken.
Edit: Eet morgen ook weer pizza! Nu mn zuurdesemcultuur eindelijk gelukt lijkt heb ik twee bollen deeg gemaakt met zowel zuurdesemcultuur en een klein beetje instant gist. Bloem is combinatie van Soezie bloem en Caputo 00.
[ link | afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |