Zinvolste opmerking van dit topicquote:
Welke studie het moeilijkst is, kan zoals velen hier aangeven te maken hebben met aanleg en dergelijke. In dat opzicht is het eenvoudiger om een lijstje te maken met de 10 makkelijkste WO-studies. En ik denk dat informatica daar zeker in thuishoort.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 18:53 schreef OEM het volgende:
[..]
(Technische) informatica? Haal die eens gauw weg uit dit rijtje.
quote:Op woensdag 26 januari 2011 13:09 schreef Harmankardon het volgende:
Tuurlijk zijn veel technische studies moeilijker dan de meeste niet-technische studies. Alleen zegt het zo weinig. Een studie is precies dat; een studie. Stelt allemaal nog niet zo veel voor, je mag wat letters voor je naam zetten. Als je gaat werken begin je weer van voren af aan.
In het bedrijfsleven telt de studie niet meer zozeer (je moet wel een papiertje hebben), maar dan telt de toegevoegde waarde voor het bedrijf. Waarom techneuten het altijd over moeilijk moeten hebben, ik snap dat niet. Voetbal: 11 tegen 11 en het team met de meeste doelpunten wint. Moeilijk? Lijkt me niet. Maar als je het echt goed kunt dan loop je binnen.
Ik heb na mijn technische studie bedrijfskunde gestudeerd wat inderdaad een stuk makkelijker is, maar voer daarna mijn werk wel beter uit. Waarom? Omdat het in het bedrijfsleven niet draait om moeilijk maar om makkelijk. Omdat een klant niet wil horen waarom iets complex is maar hij wil horen dat het morgen om 14 uur op is gelost. Omdat je met collega's te maken hebt met een rugzak vol shit en er ruzies zijn die je niet met een stroomschema's op kunt lossen. Omdat je soms op basis van intuïtie dingen moet doen die je niet kunt uitleggen. Omdat je eerst iets moet verkopen voordat je geld verdient en verkopen betekent bluffen. Omdat je samen moet werken wil je iets bereiken en je je eigen belangen soms opzij moet zetten omdat je baas het zegt. Nu wil ik niet zeggen dat alfa's/gamma's hier beter in zijn dan beta's, maar slechter denk ik ook niet.
Iig, het zijn typische studententopics want als je werkt interesseert het geen zak meer. Ik werk met HEAO'ers en ook met gepromoveerde natuurkundigen en het maakt geen zak uit. Goed werk = goed werk.
:d denk dat dat voor ons nog wel meevalt, als je ziet hoe snel Scandinavische voetballers de taal leren hier. Eerder Mandarijns of Perzischquote:Op vrijdag 28 januari 2011 02:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Wat is moeilijk? Ik moet er zelf niet aan denken Scandinavische Taal en Letteren te studeren.
Valt toch wel mee? Je kunt ze in ieder geval niet verglijken met de andere opleidingen in je opsomming.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 17:52 schreef twaalf het volgende:
De top 7, niet in een specifieke volgorde: Wiskunde, Technische Wiskunde, Natuurkunde, Technische Natuurkunde, Informatica, Technische Informatica, Sterrenkunde,
Ik heb het eerste jaar van technische natuurkunde en van informatica gedaan, en vond inderdaad informatica toch wel een stukje makkelijker. Had met beide geen tot weinig ervaring voordat ik begon.quote:Op zaterdag 29 januari 2011 12:04 schreef FoolWithMokey het volgende:
[..]
Valt toch wel mee? Je kunt ze in ieder geval niet verglijken met de andere opleidingen in je opsomming.
Had ik al verbeterd.quote:Op zaterdag 29 januari 2011 12:04 schreef FoolWithMokey het volgende:
[..]
Valt toch wel mee? Je kunt ze in ieder geval niet verglijken met de andere opleidingen in je opsomming.
Ik doe op dit moment zelf TI, en heb een meneer in mijn klas die beweerd dat hij Technische Wiskunde heeft afgerond op TU Delft. Hij heeft het best wel moeilijk met TI, dus het hangt ook af van je aanleg denk ik.quote:Op zaterdag 29 januari 2011 14:05 schreef Viper86 het volgende:
[..]
Ik heb het eerste jaar van technische natuurkunde en van informatica gedaan, en vond inderdaad informatica toch wel een stukje makkelijker. Had met beide geen tot weinig ervaring voordat ik begon.
Hij heeft moeite met HBO TI, terwijl hij een universitaire studie technische wiskunde heeft afgerond ?quote:Op zaterdag 29 januari 2011 14:13 schreef FoolWithMokey het volgende:
[..]
Ik doe op dit moment zelf TI, en heb een meneer in mijn klas die beweerd dat hij Technische Wiskunde heeft afgerond op TU Delft. Hij heeft het best wel moeilijk met TI, dus het hangt ook af van je aanleg denk ik.
Ja, mij ook wel..quote:Op zaterdag 29 januari 2011 14:19 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Hij heeft moeite met HBO TI, terwijl hij een universitaire studie technische wiskunde heeft afgerond ?
Dat verbaast mij inderdaad wel...
De wiskunde op het snijvlak van informatica (en andersom) vind ik de leukste wiskunde..quote:Op zaterdag 29 januari 2011 15:06 schreef RabbitHeart het volgende:
Dat is inderdaad best raar.
Alhoewel ik wel merk dat ik wiskunde krijg waar mijn huisgenoot, die wiskunde studeert, geen weet van heeft. Ik heb grafentheorie in mijn eerste jaar gehad, hij krijgt het pas in zijn derde jaar. Nu gaat het over automaten en volgens mij komt dat bij zijn studie helemaal niet aan de orde. Daar staat natuurlijk tegenover dat huisgenoot heelveel wiskunde krijgt waar ik me helemaal niet mee bezig hoef te houden.
Ik vond wiskunde op de middelbare ook niet veel aan. Maar met automaten hoef je niet veel te rekenen, is dat het.quote:Op zaterdag 29 januari 2011 15:20 schreef RabbitHeart het volgende:
Ja ik ook dus. Terwijl ik wiskunde op de middelbare school eigenlijk niet zoveel aan vond. Kan ook aan mijn leraren liggen natuurlijk.
Ik ga nu even hard aan de slag, dinsdag een tentamen over automaten.
Heb ik nog laatst een paper over geschreven!quote:Op zaterdag 29 januari 2011 15:22 schreef RabbitHeart het volgende:
Onder andere over Turing Machines ook. Turing was een erg interessante man.
Rechtenstudenten? Je moet eens een hele dag gaan sjouwen met wetbundelsquote:Op zaterdag 29 januari 2011 15:24 schreef badtripbob het volgende:
Ik denk trouwens dat de zwaarste studie degene is met de meeste/dikste schoolboeken. Die tillen zich rot!
Ja maar die man was gewoon heel goed in wiskunde, en wist weinig over computers. Een statische route configureren vind hij al moeilijk. Dus het ligt maar een beetje aan waar je aanleg voor hebt.quote:Op zaterdag 29 januari 2011 14:19 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Hij heeft moeite met HBO TI, terwijl hij een universitaire studie technische wiskunde heeft afgerond ?
Dat verbaast mij inderdaad wel...
Het verplichte deel van een psychologiestudie bevat ook meer statistiek dan dat van een wiskundestudie. Een wiskundestudie is toch wat meer op hardere theorie gefocust. Zo zijn er wel behoorlijk wat onderwerpen die je bij geen enkele andere studie dan wiskunde tegenkomen, en dat maakt de studie nou juist zo mooi.quote:Op zaterdag 29 januari 2011 15:06 schreef RabbitHeart het volgende:
Dat is inderdaad best raar.
Alhoewel ik wel merk dat ik wiskunde krijg waar mijn huisgenoot, die wiskunde studeert, geen weet van heeft. Ik heb grafentheorie in mijn eerste jaar gehad, hij krijgt het pas in zijn derde jaar. Nu gaat het over automaten en volgens mij komt dat bij zijn studie helemaal niet aan de orde. Daar staat natuurlijk tegenover dat huisgenoot heelveel wiskunde krijgt waar ik me helemaal niet mee bezig hoef te houden.
Jammer hoe deze man aan zijn einde is gekomenquote:Op zaterdag 29 januari 2011 15:23 schreef Rubber_Johnny het volgende:
[..]
Heb ik nog laatst een paper over geschreven!
Wat zou ik het toch leuk vinden als er eens een experiment zou worden uitgevoerd: 100 bèta's (wiskundige bèta's uiteraard, of zoals jij ze graag noemt: wiskundige bèta-nerds) een gammaopleiding laten volgen en vice versa.quote:Al die beta nerds denken dat ze een zware opleiding hebben, maar het hangt er gewoon vanaf waar je aanleg voor hebt.
De studievereniging hier doet jaarlijks een zogenaamd 'alpha-tentamen'. Zonder je in het vak te hebben ingelezen, een semi-willekeurig tentamen doen op de alphafaculteit en kijken of je 't haalt - meestal zijn de slagingspercentages bovengemiddeld. Toegegeven, het zijn dan wel eerder statistiekvakken dan echt vakken waar je feiten moet stampen of een boek voor uit je hoofd moet leren.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 07:42 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Wat zou ik het toch leuk vinden als er eens een experiment zou worden uitgevoerd: 100 bèta's (wiskundige bèta's uiteraard, of zoals jij ze graag noemt: wiskundige bèta-nerds) een gammaopleiding laten volgen en vice versa.
Het is jammer dat het een extreem duur experiment zou zijn maar wat zou het toch mooi zijn.
Werktuigkunde hoort niet naast elektrotechniek en L&R thuis. Geneeskunde staat samen met rechten juist onder de alfa- en gammawetenschappen, aangezien het een uit-je-hoofd-leren-opleiding is.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 07:40 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Een top-10 wordt moeiljk.
De zwaarste studierichtingen zijn m.i. wiskunde en fysica, vervolgens werktuigkunde, elektrotechniek en L&R, op de voet gevolgd door andere ´wiskundige` technische richtingen (zou een pleonasme moeten zijn) en andere wiskundige exacte wetenschappen (geologie bijv.?).
Daaronder zou ik geneeskunde, tandheelkunde, farmacie enz. plaatsen en daaronder de gamma- en alpharichtingen (zonder die allemaal over 1 kam te willen scheren natuurlijk (psychologie vs. communicatie bijv.).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |