Tuurlijk wel. Een 6 betekend minimale inzet, maximale resultatenquote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:42 schreef Mr.Houdoe het volgende:
Volgens mij heb jij 't niet helemaal begrepen.
Voor Nederlands heb je zeker ook een 6 gehaald...quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:43 schreef zquing het volgende:
[..]
Tuurlijk wel. Een 6 betekend minimale inzet, maximale resultaten
betekenen doe ik altijd foutquote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:45 schreef Mr.Houdoe het volgende:
[..]
Voor Nederlands heb je zeker ook een 6 gehaald...
voldoende cijfer != voldoende kennisquote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:47 schreef chroestjov het volgende:
Als het voldoende is dan is het voldoende, ja toch.
Op veel universiteiten is dat niet meer genoegquote:
? Waarom dat nou weer. HBOquote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:50 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Op veel universiteiten is dat niet meer genoegBij de TU Delft is een 5.8 de laagste voldoende.
hetzelfde op de UMquote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:51 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Geen idee, opeens besloten ze op halve cijfers af te gaan ronden.
Ik draai mijn cijferlijst om. Een 6.6 wordt een 9.9quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:54 schreef RodeNek het volgende:
Vertel dat maar eens aan studiebeurs fondsen, internationale universiteiten en schaarse sollicitatiegesprekken met concurrentie.
quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:43 schreef zquing het volgende:
[..]
Tuurlijk wel. Een 6 betekend minimale inzet, maximale matige resultaten
Hahaha dat is me toch een goede grap zeg! Heb je meer van zulke grollen?quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:55 schreef shiftknop het volgende:
[..]
Ik draai mijn cijferlijst om. Een 6.6 wordt een 9.9
Een 9·9quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:55 schreef shiftknop het volgende:
[..]
Ik draai mijn cijferlijst om. Een 6.6 wordt een 9.9
buhuhuquote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:57 schreef Mr.Houdoe het volgende:
[..]
Hahaha dat is me toch een goede grap zeg! Heb je meer van zulke grollen?
Jep, Brabander.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:57 schreef Mr.Houdoe het volgende:
[..]
Hahaha dat is me toch een goede grap zeg! Heb je meer van zulke grollen?
Nerd.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:58 schreef Bolkesteijn het volgende:
Had dat eerder verteld, ik sta nu een 8,4 gemiddeld voor m'n master.
Welke studie?quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:58 schreef Bolkesteijn het volgende:
Had dat eerder verteld, ik sta nu een 8,4 gemiddeld voor m'n master.
en dat, niveau op de TU ligt wel wat hoger dan bij een economische studie aan de UvAquote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:56 schreef TC03 het volgende:
Mensen die haten op de zesjes-cultuur doen denk ik zo'n gare studie waarbij je voor elk debiel vak al 6 ECTS krijgt.
Ik studeer aan de TU, en ben blij met elke 6 waar ik nog best veel voor moet doen ook...
Een TU 6 is inderdaad wel een niet-TU 7.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:56 schreef TC03 het volgende:
Ik studeer aan de TU, en ben blij met elke 6 waar ik nog best veel voor moet doen ook...
Vervoerseconomie. Maar ik moet er wel hard voor werken hoor.quote:
Vast wel. Ik denk dat als de TU net zoveel ECTS zou geven als elke andere universiteit, je minimaal anderhalf keer zoveel studiepunten hebt na het voltooien van je studie.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:00 schreef zquing het volgende:
[..]
en dat, niveau op de TU ligt wel wat hoger dan bij een economische studie aan de UvA
waarom krijg je dan toch je papiertje mee naar huis, als je alleen maar zessen hebt gehaald?quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:49 schreef Mr.Houdoe het volgende:
[..]
voldoende cijfer != voldoende kennis
het is dan ook nogeens heel erg afhankelijk van welke studie je aan de TU doet. Stof welke bij TB behandeld wordt in een half jaar tot een jaar wordt bij elektrotechniek in 3 maanden behandeld. En dan krijg je er op TB 12 punten voor en op elektrotechniek 4quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:02 schreef TC03 het volgende:
[..]
Vast wel. Ik denk dat als de TU net zoveel ECTS zou geven als elke andere universiteit, je minimaal anderhalf keer zoveel studiepunten hebt na het voltooien van je studie.
Klopt, als je ziet hoeveel tijd ik netto in mijn TB-minor heb geïnvesteerd dan staat dat denk ik gelijk aan max. 8 'normale' TU-studiepunten. Belachelijk met wat voor onzin je daar hoge cijfers kon halen.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:04 schreef zquing het volgende:
[..]
het is dan ook nogeens heel erg afhankelijk van welke studie je aan de TU doet. Stof welke bij TB behandeld wordt in een half jaar tot een jaar wordt bij elektrotechniek in 3 maanden behandeld. En dan krijg je er op TB 12 punten voor en op elektrotechniek 4
en zo is het (oke, niet helemaal) ook in het bedrijfsleven, met minimale middelen maximale resultaten halen. perfecte training dusquote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:43 schreef zquing het volgende:
[..]
Tuurlijk wel. Een 6 betekend minimale inzet, maximale resultaten
Bij economie verschilt het nogal. Sommige bachelorvakken zijn echt achterlijk makkelijk, zeker als je wat van wiskunde snapt. Andere vakken zijn veel intensiever en zijn de 4 studiepunten echt wel waard. Ik volg voor m'n master ook een aantal econometrische vakken op logistiek gebied (treinenschema's bouwen bijvoorbeeldquote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:04 schreef zquing het volgende:
het is dan ook nogeens heel erg afhankelijk van welke studie je aan de TU doet. Stof welke bij TB behandeld wordt in een half jaar tot een jaar wordt bij elektrotechniek in 3 maanden behandeld. En dan krijg je er op TB 12 punten voor en op elektrotechniek 4
fixedquote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:43 schreef zquing het volgende:
[..]
Tuurlijk wel. Een 6 betekend minimale inzet, met net-aan resultaten
als je dat in het bedrijfsleven doet (dus telkens net aan de gestelde eisen halen) wordt je baas er niet blij van en zodra hij de kans ziet neemt hij iemand aan die WEL zijn werk serieus neemt..quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:06 schreef kutkabouter het volgende:
[..]
en zo is het (oke, niet helemaal) ook in het bedrijfsleven, met minimale middelen maximale resultaten halen. perfecte training dus
Econometrie is natuurlijk van heel ander niveau en ik moet toegeven dat ik zelf alleen vakken op P niveau gehaald heb. Maar dan blijft 't schandalig dat ik een paar 6punts vakken heb gehaald met een uur slides doorlezen zonder het volgen van collegequote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:13 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Bij economie verschilt het nogal. Sommige vakken zijn echt achterlijk makkelijk, zeker als je wat van wiskunde snapt. Andere vakken zijn veel intensiever en zijn de 4 studiepunten echt wel waard. Ik volg voor m'n master ook een aantal econometrische vakken op logistiek gebied (treinenschema's bouwen bijvoorbeeld) en dat is hard werken met vaak 6-8 uur per week aan hoorcolleges en werkcolleges per vak en dan ook nog alle stof bijhouden.
Haja je hebt je post ge-edit!quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:16 schreef OnderBroekenPoep het volgende:
6= voldoende.. who cares about the rest... of je moet geen leven hebben en alleen maar teren op het feit dat je een cijfertje hoger hebt dan de rest en het niet kan verkroppen dat niemand op zijn knieen gaat en je voeten kust omdat je zo ZOMG amazing slim bent....
do i smell a ass kisser in the making?
Alsof iedereen die voor de 6 gaat dat ook echt haalt omdat hij/zij papers leest en massaal gaat socializen.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:18 schreef Levolution het volgende:
Buiten het feit om dat TS gelijk heeft, komen mensen met een zesjesmentaliteit vaak ook beter terecht. Zij houden door hun minimale inzet namelijk meer tijd over om bijvoorbeeld papers te lezen en zich in andere vakgebieden te verdiepen, maar ook om hun sociale contacten en hobby's te onderhouden. Hun kennis en ervaring is op deze manier breder dan mensen die hele dagen verspillen om een 9 te halen. Kostbare dagen, waarin je nuttigere dingen kunt leren.
Waarom zou de helft moeten falen?quote:Een docent zou een tentamen altijd zo moeten maken dat het gemiddelde op een 6 ligt, dat houdt in dat de helft faalt en de helft het haalt(ervan uitgaande dat het een normale verdeling is).
maximale resultaten misschien op de uni, maar niet als je daarna aan het werk gaat en promotie wil.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:43 schreef zquing het volgende:
[..]
Tuurlijk wel. Een 6 betekend minimale inzet, maximale resultaten
Dat zei ik niet. Ik zei dat mensen die een 6 halen door minimale inzet, meer tijd hebben voor andere, al dan niet nuttige dingen.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:19 schreef TC03 het volgende:
[..]
Alsof iedereen die voor de 6 gaat dat ook echt haalt omdat hij/zij papers leest en massaal gaat socializen.
Nee dus.
Ik snap het ook niet dat ze dat doen. Aan het begin van het jaar heb ik een vak gevolgd over transportbeleid. Wekelijks moest je een paper van 1000 woorden schrijven, je moest een presentatie van 15 minuten voorbereiden en 34 wetenschappelijke papers lezen voor het tentamen. Daar ging echt veel tijd in zitten en je kreeg er 4 punten voor, maar echt iedereen was enorm positief over dat vak omdat ze gedurende de hele studie nog nooit zoveel geleerd hadden bij een vak als bij dat vak. Toch wel een indicatie dat ook de meeste studenten niet zitten te wachten op 6 puntsvakken die je met een middagje sheets lezen kunt halen. Universiteiten, grijp die kans.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:15 schreef zquing het volgende:
Maar dan blijft 't schandalig dat ik een paar 6punts vakken heb gehaald met een uur slides doorlezen zonder het volgen van college
Waarheden.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:18 schreef Levolution het volgende:
Buiten het feit om dat TS gelijk heeft, komen mensen met een zesjesmentaliteit vaak ook beter terecht. Zij houden door hun minimale inzet namelijk meer tijd over om bijvoorbeeld papers te lezen en zich in andere vakgebieden te verdiepen, maar ook om hun sociale contacten en hobby's te onderhouden. Hun kennis en ervaring is op deze manier breder dan mensen die hele dagen verspillen om een 9 te halen. Kostbare dagen, waarin je nuttigere dingen kunt leren.
Dat is dan ook wel een falende manier van tentamineren.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:24 schreef Levolution het volgende:
De mensen die ik ken die vaak hoge cijfers halen, hebben vaak maar weinig inzicht en algemene kennis. Zij halen alleen maar hoge cijfers door keihard te studeren. Van de 9-halers zijn er maar een enkeling die ook daadwerkelijk pienter zijn. De rest traint zich gewoon goed.
maar dat is wel de keiharde realiteit..quote:Op vrijdag 21 januari 2011 01:26 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Dat is dan ook wel een falende manier van tentamineren.
quote:Op vrijdag 21 januari 2011 10:01 schreef Feestkabouter het volgende:
een keer ruzie gehad op de faculteit over een toets, liep allemaal hoog op, werd bij de directeur van de faculteit uitgenodigd.
hij op een gegeven moment: "ja ik snap wel hoe het zit, je had een 5 en je vindt eigenlijk dat je een 6 had verdiend voor die toets"............
ik: "nee hoor, ik had al een 6, maar volgens mij had dat een 7 of eigenlijk zelfs een 8 moeten zijn"
die kerel viel zowat van zijn stoel, zoiets had ie nog nooit meegemaakt!! dat een student zich druk maakte om z'n cijfer terwijl dat cijfer niet eens onvoldoende was!
6jes-mentaliteit heerste toen blijkbaar hevig.
uiteindelijk rechtszaak gevoerd, en een 8 gekregen.
docent had het veel te hoog in zijn bol, en is behoorlijk op zijn plaat gegaan
Rechtzaak voor een cijferquote:Op vrijdag 21 januari 2011 10:01 schreef Feestkabouter het volgende:
een keer ruzie gehad op de faculteit over een toets, liep allemaal hoog op, werd bij de directeur van de faculteit uitgenodigd.
hij op een gegeven moment: "ja ik snap wel hoe het zit, je had een 5 en je vindt eigenlijk dat je een 6 had verdiend voor die toets"............
ik: "nee hoor, ik had al een 6, maar volgens mij had dat een 7 of eigenlijk zelfs een 8 moeten zijn"
die kerel viel zowat van zijn stoel, zoiets had ie nog nooit meegemaakt!! dat een student zich druk maakte om z'n cijfer terwijl dat cijfer niet eens onvoldoende was!
6jes-mentaliteit heerste toen blijkbaar hevig.
uiteindelijk rechtszaak gevoerd, en een 8 gekregen.
docent had het veel te hoog in zijn bol, en is behoorlijk op zijn plaat gegaan
en bij andere als je connecties goed genoeg zijn. Meerdere wegen leiden naar Romequote:Op vrijdag 21 januari 2011 10:06 schreef AciD_Nightmare het volgende:
Je kan lullen wat je wilt maar bij sommige bedrijven wordt je eerder aangenomen als je bent afgestudeert met een 8 dan als je een 6 hebt gehaald. Het maakt dus wel degelijk uit!
Ben ik het niet mee eens. Als je gewoon meedoet met de les en de stof leert voor een tentamen moet je gewoon een 7,5 a 8 kunnen halen. Anders is het gewoon te moeilijk voor je en moet je naar een lager niveau gaan.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 10:15 schreef waj1 het volgende:
Wat als je altijd hard moet werken voor een zesje (ook op de middelbare school?)?
Het gaat erom dat jij gewoon probeert het maximale eruit probeert te halen, sommige
kunnen maximaal een negen halen, andere een zes of een zeven.
Maar die acht van jou bestaat enkel bij de gratie van die zes van mij. Als iedereen 'minimaal een acht gemiddeld' gaat halen worden de tentamens moeilijker gemaakt. Dus je kunt kotsen wat je wilt maar je hebt die mensen die zessen halen keihard nodig - anders ben je straks wéér niet bovengemiddeld.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 11:02 schreef mymoodfentje het volgende:
TS heeft het niet begrepen. Heb je de ambities om internationaal iets voor elkaar te krijgen, dan kom je nergens met je WO diploma's vol met zesjes. Minimaal een 8 gemiddeld is dan toch wel nodig
vandaar zesjes cultuur
quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:40 schreef zquing het volgende:
Die hebben 't overduidelijk niet begrepen. Een 6 betekend dat je de stof voldoende beheerst, wat inhoud dat de kennis over de getoetste stof adequaat is. Niet dat je je niet genoeg inzet, want anders had het niet voldoende geheten.
Stel dat studenten massaal negens zouden halen, wat betekent een negen dan nog? Helemaal niets, alleen dat het niveau overduidelijk te laag ligt. Een docent zou een tentamen altijd zo moeten maken dat het gemiddelde op een 6 ligt, dat houdt in dat de helft faalt en de helft het haalt(ervan uitgaande dat het een normale verdeling is).
Zou het gemiddelde hoger liggen dan de 6, dan houdt dat in dat het niveau van de tentamens gewoonweg te laag ligt.
Nee, de 6jes cultuur is een geschenk van de matige instelling aan de universiteiten. Zonder deze cultuur zou excelleren veel lastiger zijn, aangezien de bandbreedte welke men overhoudt om dat te doen veel minder breed is. Zolang men voor een 6 gaat kan men een 8 nog waarderen.
In een zesjescultuur ja. Daar moeten we vanaf dus, goed gezienquote:Op vrijdag 21 januari 2011 12:53 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Maar die acht van jou bestaat enkel bij de gratie van die zes van mij. Als iedereen 'minimaal een acht gemiddeld' gaat halen worden de tentamens moeilijker gemaakt. Dus je kunt kotsen wat je wilt maar je hebt die mensen die zessen halen keihard nodig - anders ben je straks wéér niet bovengemiddeld.
Nee, niet alleen in een zesjescultuur. Altijd. Als iedereen een 9 haalt, is jouw 9 niet meer bijzonder voor die bedrijven waar je het over hebt.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 13:14 schreef mymoodfentje het volgende:
In een zesjescultuur ja. Daar moeten we vanaf dus, goed gezien
Euhm nee ik heb laatst een 6 gehaald terwijl ik 76% van de vragen goed had (multiple choice tentamen). Het is niet zoals op de middelbare school.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 13:17 schreef Serene het volgende:
Betekent het niet dat als je een 6 haal je maar 3/5 van de stof gesnapt hebt? En overigens leer je op school niet voor cijfers, maar voor jezelf.
Logisch toch, gokkans word gecorrigeerd.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 14:26 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Euhm nee ik heb laatst een 6 gehaald terwijl ik 76% van de vragen goed had (multiple choice tentamen). Het is niet zoals op de middelbare school.
Volgens mij is de gokkans 25% bij ABCD vragen, dus dat klopt niet.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 14:31 schreef mymoodfentje het volgende:
Logisch toch, gokkans word gecorrigeerd.
idd, je mag nog blij zijn met je 6 !quote:Op vrijdag 21 januari 2011 14:45 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Volgens mij is de gokkans 25% bij ABCD vragen, dus dat klopt niet.
het zal wel examencommissie zijn geweest, maar rechtzaak klinkt veel intressanterquote:Op vrijdag 21 januari 2011 10:04 schreef zquing het volgende:
[..]
rechtzaak, niet gewoon examencommissie?
Rot toch op man, jij snapt blijkbaar geen reet van gokkanscorrectie.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 14:54 schreef mymoodfentje het volgende:
idd, je mag nog blij zijn met je 6 !
76% had je goed toch? min 25% want dat is de correctie idd bij 4 antwoordmogelijkheden, dan kom jij totaal op 51% v/e 10...dus een 5.1 maar jij krijgt een 6. dus mag je blij zijn.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 16:02 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Rot toch op man, jij snapt blijkbaar geen reet van gokkanscorrectie.
Wel knap dat je volgens jouw berekening ook een 0 kunt halenquote:Op vrijdag 21 januari 2011 16:11 schreef mymoodfentje het volgende:
76% had je goed toch? min 25% want dat is de correctie idd bij 4 antwoordmogelijkheden, dan kom jij totaal op 51% v/e 10...dus een 5.1 maar jij krijgt een 6. dus mag je blij zijn.
Klopt, als jij maar 4 goede antwoorden hebt, heb jij een 0. Wat vind je daar raar aan?quote:Op vrijdag 21 januari 2011 16:16 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Wel knap dat je volgens jouw berekening ook een 0 kunt halen
Dat een 0 onmogelijk is. Je krijgt nooit een 0. Zelfs als je niks invult krijg je een 1.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 16:17 schreef mymoodfentje het volgende:
Klopt, als jij maar 4 goede antwoorden hebt, heb jij een 0. Wat vind je daar raar aan?
Een 1 krijgen als je niets invultquote:Op vrijdag 21 januari 2011 16:20 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Dat een 0 onmogelijk is. Je krijgt nooit een 0. Zelfs als je niks invult krijg je een 1.
Plus inderdaad, hoe kun je dan een 10 halen? Krijg je bij alles goed een 7,5? Je snapt het systeem gewoon niet jij.
Ik zou nu je hele quote in 1 keer helemaal uitgebreid kunnen weerleggen maar dan zou ik je teveel eer geven,quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:40 schreef zquing het volgende:
Die hebben 't overduidelijk niet begrepen. Een 6 betekend dat je de stof voldoende beheerst, wat inhoud dat de kennis over de getoetste stof adequaat is. Niet dat je je niet genoeg inzet, want anders had het niet voldoende geheten.
Stel dat studenten massaal negens zouden halen, wat betekent een negen dan nog? Helemaal niets, alleen dat het niveau overduidelijk te laag ligt. Een docent zou een tentamen altijd zo moeten maken dat het gemiddelde op een 6 ligt, dat houdt in dat de helft faalt en de helft het haalt(ervan uitgaande dat het een normale verdeling is).
Zou het gemiddelde hoger liggen dan de 6, dan houdt dat in dat het niveau van de tentamens gewoonweg te laag ligt.
Nee, de 6jes cultuur is een geschenk van de matige instelling aan de universiteiten. Zonder deze cultuur zou excelleren veel lastiger zijn, aangezien de bandbreedte welke men overhoudt om dat te doen veel minder breed is. Zolang men voor een 6 gaat kan men een 8 nog waarderen.
Ik ben overigens het levende bewijs dat dit soort mensen uit hun nek lullenquote:Op vrijdag 21 januari 2011 11:02 schreef mymoodfentje het volgende:
TS heeft het niet begrepen. Heb je de ambities om internationaal iets voor elkaar te krijgen, dan kom je nergens met je WO diploma's vol met zesjes. Minimaal een 8 gemiddeld is dan toch wel nodig
vandaar zesjes cultuur
de docent waar het om ging was voorzitter van de examencommissie, dus van de examencommissie kreeg ik hetzelfde resultaat als van de docent zelf na mijn eerste bezwaar.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 10:04 schreef zquing het volgende:
[..]
rechtzaak, niet gewoon examencommissie?
Tuurlijk johquote:Op vrijdag 21 januari 2011 16:26 schreef mymoodfentje het volgende:
Een 1 krijgen als je niets invultlol nog nooit van gehoord.
je kan een 10 halen doordat elk goed antwoord na de helft 0.5 punt waard is.
Nee, een 6 betekent dat je de stof voldoende beheerst. Minder beheersing is niet genoeg, meer is mooi meegenomen.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 13:17 schreef Serene het volgende:
Betekent het niet dat als je een 6 haal je maar 3/5 van de stof gesnapt hebt? En overigens leer je op school niet voor cijfers, maar voor jezelf.
dit dus. en nu weer retehard doorlerenquote:Op zondag 23 januari 2011 23:14 schreef LastPapaRoach het volgende:
1 nacht van tevoren leren met een 4-pack Red Bull om vervolgens het tentamen met een 6- te halen
minimale inspanning, maximaal resultaat
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Duidelijk snap je het niet helemaal. Als je altijd voldoendes haalt door hard leren is het niveau te hoog voor je? Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 10:23 schreef AciD_Nightmare het volgende:
[..]
Ben ik het niet mee eens. Als je gewoon meedoet met de les en de stof leert voor een tentamen moet je gewoon een 7,5 a 8 kunnen halen. Anders is het gewoon te moeilijk voor je en moet je naar een lager niveau gaan.
Die mensen moeten maar lekker optiefen naar USAquote:Mensen die de 6jescultuur haten, willen hier naar Amerikaanse toestanden, waar de halve klas het maximale cijfer heeft.
Gefeliciteerd kerel!quote:Hoppa, 5.7 binnen
Alleen maar als er afgerond wordt.quote:
Op mijn middelbare school was dat ook al anders, soms was 10% fout hebben al goed voor een onvoldoende andere keren 50%quote:Op vrijdag 21 januari 2011 14:26 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Euhm nee ik heb laatst een 6 gehaald terwijl ik 76% van de vragen goed had (multiple choice tentamen). Het is niet zoals op de middelbare school.
een zes betekend dat je ongeveer 60 % van de stof begrepen hebt, iets met een klok en een klepel.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:40 schreef zquing het volgende:
Die hebben 't overduidelijk niet begrepen. Een 6 betekend dat je de stof voldoende beheerst,
Je begrijpt 't niet he? Wanneer 40% van de stof als voldoende wordt geacht, dan heb je met 40% beheersing die 6. Wordt er van je verwacht dat je minstens 80% van de stof beheerst voor een voldoende, dan faal je nogsteeds wanneer je 60% beheerst.quote:Op maandag 24 januari 2011 15:18 schreef opastokvis het volgende:
[..]
een zes betekend dat je ongeveer 60 % van de stof begrepen hebt, iets met een klok en een klepel.
Precies, ja. een 6 geeft aan dat jij de vraagstelling begrijpt, daar gaat het om, de vraag, niet het antwoord; dat is immers subjectief.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:42 schreef Mr.Houdoe het volgende:
Volgens mij heb jij 't niet helemaal begrepen.
Dat is wel matig ja.quote:Op maandag 24 januari 2011 14:35 schreef TC03 het volgende:
Overigens wel raar dat er wordt afgerond en dat je dan alsnog een 6,0 krijgt, beetje slordig (van een TU notabene).
Een tof gemiddelde wil nog wel eens helpen bij het krijgen van een leuke baan.quote:Op maandag 24 januari 2011 16:35 schreef Roces18 het volgende:
Waarom zou je een 10 willen halen? Je krijgt uiteindelijk evenveel punten als iemand die een 6 haalt. Dus who gives a fuck
Dat betwijfel ik. Op langer termijn zal het niet in je voordeel werken in ieder geval.quote:Op maandag 24 januari 2011 17:21 schreef Frith het volgende:
Binnen de termen van het economische calculerend denken is een 6 inderdaad het meest efficiënte resultaat.
Twee decimalen bedoel je, significante cijfers betekenen toch iets anders.quote:Op maandag 24 januari 2011 17:51 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Dat is wel matig ja.De meeste docenten werken bij ons keurig met drie significante cijfer (dus 7,25 of 8,75 bijvoorbeeld) en ronden dan het eindcijfer af op twee significante cijfers. Hanteren ze op de EUR toch beter de regels dan bij de TUD.
Nee hoor, de nauwkeurigheid van een meting wordt uitgedrukt in het aantal significante cijfers, het aantal decimalen is irrelevant.quote:Op maandag 24 januari 2011 17:54 schreef Serene het volgende:
Twee decimalen bedoel je, significante cijfers betekenen toch iets anders.
Maar is een 6 voldoende?quote:Op maandag 24 januari 2011 17:59 schreef Mainport het volgende:
Een goed paard springt niet hoger dan nodig is.
Tenzij het geen meting is.quote:Op maandag 24 januari 2011 17:55 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Nee hoor, de nauwkeurigheid van een meting wordt uitgedrukt in het aantal significante cijfers, het aantal decimalen is irrelevant.
De echte wereld en school zijn 2 heel verschillende dingen.quote:Op maandag 24 januari 2011 19:41 schreef TigerXtrm het volgende:
Het gaat er niet om of je stof genoeg beheerst, het gaat er in dit geval om dat er hele hordes klapjosties rondlopen die zelf genoegen nemen met een 6 en bijna een hartaanval krijgen bij de gedachte dat ze proberen een hoger cijfer te halen.
Dat is het zelfde volk dat namelijk later op hun kantoorbaan om 5 uur, op de seconde af, naar huis gaat. Het zelfde volk dat later tijdens een bespreking net even met 1 flut idee komt aanzetten zodat ie daar ook vanaf is. Het zelfde volk dat straks misschien politie agent wordt door die 6jes en jou vervolgens weigert te helpen bij je probleem omdat zijn dienst er bijna op zit.
Daarom heb ik een hekel aan de 6jes cultuur.
Omdat je dan lekker 3000 euro extra moet lappen.quote:Op maandag 24 januari 2011 19:48 schreef Poespas het volgende:
de Nederlandse student van tegenwoordig neemt genoegen met het minimale
verbreding van je horizon, waarom zou je daar toch aan doen?
klopt (meestal).quote:Op maandag 24 januari 2011 19:57 schreef jitzzzze het volgende:
Halen = halen. Er is niemand die later nog naar je cijfers kijkt.
Welkom bij de verRechtsing van Nederland, ikke ikke ikke en de rest kan stikkequote:Het gaat er niet om of je stof genoeg beheerst, het gaat er in dit geval om dat er hele hordes klapjosties rondlopen die zelf genoegen nemen met een 6 en bijna een hartaanval krijgen bij de gedachte dat ze proberen een hoger cijfer te halen.
Dat is het zelfde volk dat namelijk later op hun kantoorbaan om 5 uur, op de seconde af, naar huis gaat. Het zelfde volk dat later tijdens een bespreking net even met 1 flut idee komt aanzetten zodat ie daar ook vanaf is. Het zelfde volk dat straks misschien politie agent wordt door die 6jes en jou vervolgens weigert te helpen bij je probleem omdat zijn dienst er bijna op zit.
Daarom heb ik een hekel aan de 6jes cultuur.
Als je uberhaupt de stof op school in je referentiekader opneemt kun je ook thuis blijven..quote:Op maandag 24 januari 2011 20:10 schreef Feestkabouter het volgende:
[..]
klopt (meestal).
maar er is wel iemand die tijdens je sollicitatie beoordeelt of ie jouw inzichten in de materie beter/overtuigender vindt dan de inzichten van een andere kandidaat.
Natuurlijk is het een voldoende, per definitie zo. Je kan echter discussiëren over of de criteria recht doen aan de kennis die je zou moeten hebben. Het ene vak heeft immers andere beoordelingscriteria dan anderen. Bij uitspraaktoetsen bij taalstudies wordt bijvoorbeeld vaak gekeken naar hoeveel je verbeterd bent t.o.v. vorig jaar (tot een bepaald plafond, uiteraard) terwijl bij tentaminering er een vaste beoordelingsformule is.quote:
Dat kan, maar je weet vaak ook al in welk werkgebied je niet terecht wil komen. Dus welke vakken er niet toe doen, ook op deze manier niet. En daarvoor kun je dus prima met een 6 volstaan.quote:Op maandag 24 januari 2011 20:10 schreef Feestkabouter het volgende:
klopt (meestal).
maar er is wel iemand die tijdens je sollicitatie beoordeelt of ie jouw inzichten in de materie beter/overtuigender vindt dan de inzichten van een andere kandidaat.
maw: je wil eigenlijk onderscheid maken tussen de vakken die er in jouw ogen wel en niet toe doen.quote:Op maandag 24 januari 2011 21:07 schreef Dipkip het volgende:
[..]
Dat kan, maar je weet vaak ook al in welk werkgebied je niet terecht wil komen. Dus welke vakken er niet toe doen, ook op deze manier niet. En daarvoor kun je dus prima met een 6 volstaan.
Ik studeer organisatiepsychologie, hoeveel praktisch nut heeft het dan voor mij om een 9 te halen op een tentamen psychopathologie? Waar ik ook solliciteer, niemand zal er ene reet om geven aangezien ik niet in de GGZ kom te werken en ook niet met individuele werknemers met burn-outs en dergelijke. Nu had ik voor dat vak toevallig een 8, maar bijvoorbeeld bij neurologie wat me minder lag was ik reteblij met de 6 op de eerste poging. Want nodig zal ik het nooit hebben dus dan was ik er maar mooi van af, toch?
Niet per definitie toch? Je kan toch ook gewoon iets minder talent hebben en ook je sociale contacten willen bijhouden. Dan haal je vaak zesjes, maar dat kan toch prima binnen het systeem. Je bent gewoon net goed genoeg. Het is dus niet zo dat je de tijd die er voor staat er niet in steektquote:Op maandag 24 januari 2011 21:16 schreef Rubber_Johnny het volgende:
Het zegt ook iets over je instelling. Wat je moet doen, dat doe je, maar ook absoluut niet méér.
Ik kan mij voorstellen dat werkgevers daar een mening over hebben.
Edit: wat die tijger ook al zegt.
Dat betekent dus weer dat je minder talent hebt. Ik zeg niet dat je dan kansloos bent.quote:Op maandag 24 januari 2011 22:29 schreef debeterebob het volgende:
[..]
Niet per definitie toch? Je kan toch ook gewoon iets minder talent hebben en ook je sociale contacten willen bijhouden. Dan haal je vaak zesjes, maar dat kan toch prima binnen het systeem. Je bent gewoon net goed genoeg. Het is dus niet zo dat je de tijd die er voor staat er niet in steekt
eens. Dat betekent alsnog een behoorlijke baan, zeker als je niet zon laffe studie doet.quote:Op maandag 24 januari 2011 22:40 schreef Rubber_Johnny het volgende:
[..]
Dat betekent dus weer dat je minder talent hebt. Ik zeg niet dat je dan kansloos bent.
Maar er zijn argumenten waarom werkgevers het als een pre kunnen zien.
Je kan het ook zo zien: Wanneer je die persoon gaat belonen voor extra hard werk wordt hij wel gestimuleerd, beter dan iemand amper een 6 kan halen.quote:Op maandag 24 januari 2011 21:16 schreef Rubber_Johnny het volgende:
Het zegt ook iets over je instelling. Wat je moet doen, dat doe je, maar ook absoluut niet méér.
Ik kan mij voorstellen dat werkgevers daar een mening over hebben.
Edit: wat die tijger ook al zegt.
Dat doe je niet voor een punt en heeft derhalve ook niets met het punt te maken. Zesjescultuur gaat over het genoegen nemen met een 'voldoende' waar meer werk ook meer had opgeleverd. Balkenende ziet zoiets graag omdat dat zich in het dagelijks leven vertaalt naar onbetaalde overuren...quote:Op maandag 24 januari 2011 19:36 schreef Rechtse_Hippie het volgende:
Waarom heeft iedereen als het om resultaten gaat het gelijk over wat de baas er later van vindt? Wat is er gebeurd met leren zodat je echt dingen weet? Je weet wel, je kennis vergroten enzo. Stel je voor dat je net iets meer over een onderwerp weet dan nodig om te slagen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Een patriciër is bovengemiddeld begaafd in manuele handelingen.
Natuurlijk maken wij onze handen hier niet aan vuil maar bezitten wij wel een kritisch oog opdat we het grauw dat nederige klussen uitvoert kunnen coördineren.
Niet mee eens! De meeste toetsen bestaan uit meerdere onderwerpen/hoofdstukken. Soms snap je het ene onderwerp wel, maar het andere niet of nauwelijks. Als je dan een 6 haalt door bepaalde onderwerpen goed te beheersen/maken en andere onderwerpen totaal niet, vind ik niet dat je kennis over de getoetste stof adequaat is!quote:Op vrijdag 21 januari 2011 00:40 schreef zquing het volgende:
Een 6 betekend dat je de stof voldoende beheerst, wat inhoud dat de kennis over de getoetste stof adequaat is.
lol, waar slaat dat nou weer op. Dan gaan ze gewoon voor minimaal een 7 en niet hoger.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 21:17 schreef mschol het volgende:
mensen die trouwens altijd maar willen slagen met 6'jes zullen daarna met certificaten problemen krijgen: veel zijn minimaal 70% goed
Als jij een tentamen kan halen zonder de stof voldoende te beheersen doe je een prut-studie. Een 6 is voldoende en kun je bij een normale opleiding enkel halen met voldoende kennis van de stof.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 21:10 schreef GuitarJJ het volgende:
[..]
Niet mee eens! De meeste toetsen bestaan uit meerdere onderwerpen/hoofdstukken. Soms snap je het ene onderwerp wel, maar het andere niet of nauwelijks. Als je dan een 6 haalt door bepaalde onderwerpen goed te beheersen/maken en andere onderwerpen totaal niet, vind ik niet dat je kennis over de getoetste stof adequaat is!
Voorbeeld van gisteren. Ik had een tentamen jaarrekening, bestaande uit bedrijfsadministratie en verslaglegging. Ik denk dat ik verslaglegging zo goed als foutloos heb gemaakt. Echter kon ik bij het onderdeel bedrijfsadministratie weinig invullen. Als ik nu een 6 haal betekend het niet dat ik de stof goed beheers.
Nou als je een studie doet die je interesse heeft, is het toch niet raar om er veel over te willen weten? Nu zul je dit misschien niet allemaal uit je studieboeken kunnen halen, maar het is in ieder geval een begin. Ik vind het best als je tevreden bent met een 6, maar waarom moet het heel de tijd gaan om wat je werkgever er later van vindt? Eigenlijk zou een studie op de eerste plaats erom moeten gaan dat het je aanspreekt, vooral bij universitaire studies.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 17:14 schreef kingmob het volgende:
[..]
Dat doe je niet voor een punt en heeft derhalve ook niets met het punt te maken. Zesjescultuur gaat over het genoegen nemen met een 'voldoende' waar meer werk ook meer had opgeleverd. Balkenende ziet zoiets graag omdat dat zich in het dagelijks leven vertaalt naar onbetaalde overuren...
In die wereld leven we niet meer, helaas. Nu moet je op je 18 weten welk vakgebied je tot je 65 vol kunt houden, en of dat vakgebied blijvend werk oplevert. Daar gaat het om. Niet of je iets intrinsiek interesseert. Dat is gewoon meegenomenquote:Op woensdag 26 januari 2011 11:05 schreef Rechtse_Hippie het volgende:
Eigenlijk zou een studie op de eerste plaats erom moeten gaan dat het je aanspreekt, vooral bij universitaire studies.
Omdat de term zesjescultuur daar niet over gaat, maar eigenlijk over het bedrijfsleven. En in die hoedanigheid is het een typische uitspraak van een bestuurder, die gewoon graag goedkope arbeidskrachten heeft. Voldoende is in de praktijk namelijk vaak beter dan goed. Kost minder geld en de klant is nog steeds tevreden.quote:Op woensdag 26 januari 2011 11:05 schreef Rechtse_Hippie het volgende:
[..]
Nou als je een studie doet die je interesse heeft, is het toch niet raar om er veel over te willen weten? Nu zul je dit misschien niet allemaal uit je studieboeken kunnen halen, maar het is in ieder geval een begin. Ik vind het best als je tevreden bent met een 6, maar waarom moet het heel de tijd gaan om wat je werkgever er later van vindt? Eigenlijk zou een studie op de eerste plaats erom moeten gaan dat het je aanspreekt, vooral bij universitaire studies.
Ja maar niet van alle stof.quote:Op woensdag 26 januari 2011 09:58 schreef kingmob het volgende:
[..]
Als jij een tentamen kan halen zonder de stof voldoende te beheersen doe je een prut-studie. Een 6 is voldoende en kun je bij een normale opleiding enkel halen met voldoende kennis van de stof.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |